csillagoség - ott jelöli meg az elérhető jövedelem felsőhatárát a mélymagyar ügynöki rendszerben a főnök. A mélymagyar ügynöki rendszerben aztán vagy úgy folytatódik a történet, mint egy viszonylag gagyi pornóklipben, rögtön a szopás ( fundaróka) és mielőtt még az ügynökjelölt a csillagos égre ígézett tekintettel bele nem tapicskál a 100-300ezer Ft-os adósságába, amivel majd véglegelni fog, miután a családjában megcsinálta az elvárt 26 kötést, keres maga alá (valójában: helyett!!) két új szopathatót.

 

A mélymagyar górénak van egy határozott elképzelése arról, hogy az ő embere mennyit keressen. Tegyük fel, autókereskedő, Autó Fehér Murva Kft. , akkor nagyjából van sejtelme arról, hogy havonta mennyi autót tud eladni, és ezt a számot úgy negyedével megemelve kitűzi a határt, amit, ha elér az értékesítő, majd zsebből egy százassal meg is toldja azt a csillagoseget plusz kocsit ad a popsija alá. "Az én hátamon felmászva már sok fiatalember megcsiná'ta ám itten a karrierjét! És azt se mondják, fogd meg a seggem! A hálátlan szemetek!" 

Mitteszisten, az értékesítő eladja egy hónap alatt a kétszeresét a kitűzött számnak. Mit tesz ilyenkor a tipikus magyar vállalkozó? Álmatlanul, verejtékben forgolódik az ágyában, dúló fenevadként csap le a műhelyre, lekurvázza a könyvelőjét, este már orvost kell hívni hozzá: Hogy a faszba tudná megfaragni ennek a takonynak/picsának a jutalékát, mi az, hogy ennyit keres? Jó, majd járhat a tavaly beszámított Alfa Harminchárom-mal, amivel eddig a fiúk kajáért meg a bontóba meg más műhelyekbe jártak át cuccokért.

A jutalékot mondjuk októberben kellett volna kifizetni, megvárja hát a februárt, amikor a légy se repül... Pang az üzlet, ásít az unalom. Akkor ül le, és elkezdi faragni, a 22 kötésből 7 az ő régi üzletfele, még ezerkilencszázvalahányban adott el nekik autót, tehát ezeket nem is az ügynök adta el. Ésígytovább, 3 autó annyira jó áron volt, hogy lényegében saját magát adta el, a kishaszonjárművek meg az országos reklámkampány miatt mentek el. Látod, majdnem megvolt a csillagoség, de azért még dolgozzál egy kicsit. Kihegesztetetem az Alfa kaszniját és akkor majd járhatsz   vele, lásd, milyen vagyok!

Tipikusan kismagyar reag: Ettől kezdve az értékesítő, mint Frick László legendás irodalmi riportjában a kazánfűtő-hajószakács, nem háromszor, de tízszer is lelopja a főnöktől, a döbrögipénzt, vissza, nem megy úgy el a szalonból, hogy az ajándéktárgyakba ne markoljon bele, hoppá, egy márka-logo-val ékes nyakkendőtű, bocsika a pult sarkán felejtett autóalkatrész, aminek mibenlétzéről sejtelme sincsen, a műhelybe kimegy cigizni, hoppá a zakózsebbe egy csapágylehúzó , bocsesz egy leállítómágnesszelep... Szombati ügyeletben arra se rest, hogy aknára álljon a vadiúj, vevőmegrendeléses átadandó bemutatóautóval, le a benzincsövet, bele egy kannába, aztán rá a gyújtást az autóra és elegánsan leszivattyúzza az öt liter hígító*t, amit a Lagermax-nál a kilopott benzin helyébe loptak bele az őrök...

Gyűjteményem éke az a szalon & értékesítés vezető csajszi, aki a portálba állva horkantva röhögött az   ügynökcsajszin, aki az átvett vadiúj kisautóját a szalon előtti útszakaszon maga tolta át a benzinkútra .. hívta a fiúkat a műhelyből, nézzék már az ostoba picsát... ki volt az a fasz, aki leszívta a benzint? (Válasz: az értékesítésvezető csajszi csicskája...) 

 

A csillagos ég alatt sokszor a feneketlen sötétségnek mélységesenmély kútja tátong... abban pedig a magyarázat a különösen drága, népünk javait oly-annyira akaró reformerőinknek, mért is ilyen a magyar dógozó mentalitása, amilyen...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr621517108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.09. 12:44:56

Szóval, ebből az országból nem lesz lófasz sem, amíg ilyen birkákkal van tele, mint ez a picsa is, aki kifizet nemtom hány millát azért a szarért, és még arra sem képes, hogy ráborítsa az asztalt az idióta autókereskedőre, ha nem küldi el soványdisznóvágtában a csicskát benzinért, ha már leszívta, ha másban nem, hát hozza úttörőkulacsban, bazmeg.

Trójai 2010.01.10. 01:50:00

@efes: eztavirágnyelvet! :)

Morbus_Hungaricus 2010.01.11. 11:06:17

@efes: "ebből az országból nem lesz lófasz sem, [...] arra sem képes, hogy ráborítsa az asztalt..."

Akkor se lesz lófasz sem, ha ráborítja.

Más: magyar-magyar szótárnál szerettem volna már máskor is reklamálni a "mélymagyar" használata miatt, és most meg is teszem. (Meglesz talán a náci komment is ezzel.) Szóval azt akarom kérdezni, hogy a lefestett ügynöki rendszer meg a góré az például mitől is lenne "mélymagyar"?

Trójai 2010.01.11. 11:22:37

@KurtaBetyár:

Irigylem a problémáidat.

Amúgy efes sztem kissé félreértette a dolgot, de szerintem azt próbálta volna közölni, és sztem is így van, h tényleg az a baj Magyarországon, hogy az emberek nem tudnak kiállni magukért és az igazukért, csak nyelnek, eltűrik, mert ezt szokták meg.

Vagy ha mégis kiállnak az igazukért, akkor azt rossz helyen, időben, és rossz eszközökkel teszik. Vagy pont akkor amikor pont nincs igazuk. (pl felmondás vagy beolvasás helyett tovább termelik a fasz főnöknek a profitot a jó eladásaikkal és inkább bosszúból lopkodnak amit érnek.)

A történet erről is szólt volna, meg arról, h az emberek alapvetően aljasak egymással, puszta önzésből, amikor rendesek is lehetnének és mennyivel jobb volna élni. Igen, tudom, bilibe ér a kezem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.11. 12:15:29

@Trójai: Azt. :) A csillagoség témakörből ez ragadott meg leginkább, amúgy meg tapasztalva az éktelen teszetoszaságot, ami ebben az országban van.

Morbus_Hungaricus 2010.01.11. 12:40:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kösz, de majdnem megsértődtem. Azzal, hogy németlászló, meg hígmagyar, meg szerencsétlen megfogalmazás, meg a többi, azzal nagyjából magam is tisztában vagyok. Éppen emiatt merészeltem reklamálni.

Hiszen az egészet azért találta ki Németh László, mert ahogy például a belinkelt szószedetben fogalmazol "az értékes kiszorul, a silány győz" és ebben a "mélymagyar" kifejezés a valamiképpen "értékes"-t akarta megfogni. Azt az "érték"-et ami valahogy szükség/sors/etc.-szerűen és tragikusan, de bizonyos szempontból mégis megérdemelten elbukik a "silánnyal" a "híg"-gal szemben.

Szóval továbbra is azt kérdezem, hogy magyar-magyar szótár miben találja a fenti ügynökrendszert meg a fenti górét "mélymagyar"-nak.

Trójai 2010.01.11. 12:56:05

@efes: Ha nem tetszik el lehet menni. :))
Én már mióta eljöttem.

Mondjuk ez nem alternatíva.
De nehéz egy emberként változtatni bármin is, szélmalomharc. Közben meg rámegy az élete, amit élnie kéne..

Trójai 2010.01.11. 13:32:30

@KurtaBetyár: Tudom, nekem mindig. :))))))

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.11. 18:35:07

@Trójai: Haha, menjen el az, aki ilyenné tette. D

Trójai 2010.01.11. 19:16:30

@efes:

egyetértek

De klasszikust csak szó szerint.
ezért írtam azt amit :))

magyar-magyar szótár 2010.01.13. 03:10:12

@KurtaBetyár: Nem értek egyet a szószedetes mélymagyarral. A jógyerekek szeretnék a mélymagyarságot áttolni az Ön-féle Ady-düllyetegszemes mellykasskadöngetős, föl-fölhorgadós (és zsidószínésznőtkefélős-szopatós) figurákra áttolni és ezel önkéntelenül is eőschi mélységesenmély magyarokká lesznek. Az igazi mély magyar Fáy Miklós, Molnár Gál Péter (ő a mélymagyar ÉS buzi példa-embere) Nagyon mély magyar Seres László újságíró. Nem véletlen, hogy a régi reformáták a magyar és a zsidó nép lelkirokonságára apelláltak. Bizony, Jordánnak-Tiszának egy a hangja. A nemzeti civakodás, pártütés, békétlenség, irígség, (sőt, a zsidól nem irigyek, de a mélymagyar, az nagyon)

Horváth Aladár romapolgárjogi harcosnál mélyebbben mélységes mélymagyar nem elképzelhető: A mélymagyarnak csak a másréttye a ződ, a külföldipélda a jó, és Nevjorkban képes csak tanulmányozni a cigánykérdéshez az áfiom összetevőit.
Spiró György nagyonmélymagyar, a szarbúgyöttekföl -özés teljesen és rettenetesen mélymagyar vonás. Spiro szlavofil. sulávbarátnal állítja be magát, de semmi köze a büszek, önzetlen, jószív, rátarti, mediterrán délszlávokhoz, de az északi-szláv szívjóság sem jellemzi, igazi mélységesen mély magyar. Mélymagyar Sík Endre. Vona Fasiszta-Masiiniszta csak szeretne lenni ennyire mélymagyar, mint Sík Endre vagy Seres László.

Dr Vásárhelyi Mária tudósnő és Morvai Krisztina egyugyanazon ősi mélységesenmély magyar asszonyok.

(Helena Zrinski igazi hrvatska délszláv ősaszony típus, nem magyar)

Morbus_Hungaricus 2010.01.13. 10:16:40

@magyar-magyar szótár: Hát nemtudom. Nekem úgy tűnik nem csak a jógyerekek akarják a mélymagyarságot "áttolni", hanem maga németlászló a szót eleve ilyesfajta használatra találta ki. Ő is ilyen jógyerekesen gondolkodott.

Különben azt hiszem érteni vélem mire akarsz kilyukadni és akár helyeselni is tudnék, de valami mégis zavar, úgyhogy egyelőre nem szólok semmit, elmélázva hallgatok.

magyar-magyar szótár 2010.01.14. 17:57:24

@KurtaBetyár: Gyerekkoromban nagyon tetszett Németh László, a három hónap alatt írt "regénye".. pont egyezett a lyányos-romantikus elképzeléseimmel, azok a nőalakok. Na, és akkor elkezdtem FALNI. Ez volt az első, ami igazán a torkomon akadt. Sokáig-sokáig nem értettem, egészen addig, amíg el nem kezdtem régi erdélyi emlékírókat olvasni meg ódon szövegeket, céhek szabályzatait sat. És igen megtetszett, hogy a felhomályosulás előtt az embereknek megtetszett egy nemzet(iség) kijelentették, hogy ők azok.. és már kész is volt.

Most viszont a lemélymagyarosozottak nemhogy kifelé lábalnak, de búsan még bele is dagonyázzák magukat abba a mocsárba, ahová a jógyerekek (eleinte retorikailag) szorították őket. Egyszerűen, mint a mongolokkal szemben a lovagi seregek, mindig rossz állásőpntot választanak, ahonnak előre nincsen csak visza. A jógyerekek beletolják őket a mocsárba.. alig képesek a röhögésüket leplezni.. azon a vergődésen. Semmi-de semmi értelme heőjjdemogyorókjaink ömlenyeinek.. azon kívül, hogy a jógyerekek tettetett felháborodásukkal kínkeserv igyekeznek uralkodni röhögésükön.. Néha arra gondolok.. hogy ha a heőőőjdemogyorókok ilyen ostobák a politikához.. akkor talán.. tényleg, süllyedjenek is el. ...
De talán Janko Zapolje nem volt igazi és egészen mélységesen mély magyar? A Temesi Várakozó 1526-ban (is...)
süti beállítások módosítása