Jogos a vád, hogy beteg már, amit művelek és olvashatatlanul hosszúak a bejegyzéseim.

Nos, akkor a koppintás a 60-as évektől jellemezte a magyar popkultúrát, különösen elszabadulva akkor volt, amikor a felső 72314 fiataljai sem a Pink Floyd Syd Barrett-es lemezeit hozatták meg a kamionos keresztapuval, ha esetleg hallottak is róla. Így a Metró együttes ráverhetett egy enyhébb ívben az Omegára a "magyar progresszívrock" tárgykörében:

 

A koppincsdalokat általában halandzsölül énekelték, angolra emlékeztetó hoaxáélásban, ennek kései paródiája a Beatrice Ramones-betétjében pl az Áj áj áj áj a tisangörl, a te kislány a szenn'gö dő ör vagy még a régiBikiiben a "rádiócsavargatás" közben a hundercvanciganbőrkabát"

A 2000 meg, hát, ovis koromban még felnőtt bácsik is arrtól beszéltek, hogy 2000-re már mindet olajfűtésre fiogank átállítani, HTO-val jár még a villamos is, mert a kőolaj a jövő energiája, és 200-ben többsávos helikopterpályák alatt cikáznak kis repülőgépeikkel munkába az emberek és felhőkarcolók erdeje ad árnyékot Szolnok városára.

 

Kétezerben leszerelek, az az igazság

Nem eszem má többé itten a

lucskoskáposztát"

-szólt a kopasznóta a 70-es-80-as évek fordulóján az ezernapú sivárálllat ajakáról

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr101446732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunko_jobbos 2010.01.01. 19:49:11

Állítólag az AT&T-nél minden telefonszám azért kezdődött a 60-as években 1-gyel, mert a 2-essel a holdi számok kezdődtek.

:-)))))))))))))))))))))))))))

Ja, meg az űrhajó formájú amerikai autók, stb. stb. Azért lett 1984 a könyv címe, mert az egy rohadt távoli év volt. (Meg 1948 fordítottja)

Mindig szerettem ezeket a jövőbepillantásokat. Az a közös bennük, hogy mind fasság.
süti beállítások módosítása