médianyál

A médelyákok anyira elkoptatták már a kis cigányfalu nevét, hogy nem fogja a billentyűzetem.

Maga a történet nem bonyolult. Sajnos igaz. Sajnos azóta a falut újabb áldása érte a magyar értelmiseggi néphülyítésnek: Sík Endre valahonnan kiszopta, hogy ez a "legkisebb vásárlóerejű falu" Magyarországon.

Történet: Háromgyermekes család legkisebbje külön szobában aludt csendesen a tiszta, ép, takaros, fürdőszobás, sátortetős házban, amikor  besurrant egy patkány és megharapta a kisujja egyik percét. Reggel a szülők orvoshoz vitték, az orvos beküldte a megyei kórházba, és ott a túlbuzgó sebészorvos amputálta a veszélybe került kis ujjpercet.

...valaki leadta a drótot a sajtónak, és órákon belül a csigakettő, a retekklub, a fókuszok és mátékrisztinákok ok  már lent is voltak.

Eddigre már minden matricás mikrobuszt a helyi lakosok azzal állítottak meg:

"Tizenötezer pé'z, beszélek, húszezerért azt mondom, amit hallani akarnak!"

Nem tudni, ki volt az, aki pénzért megmutatta a család korábbi kis házát, amit a következő lakó putriszerűvé lelakott. Mindenestre a televíziók ezt a putrit hoaxálták: Itt történt a baj.

A kórház gyermekosztálya vezető főorvosa is részt vett a hír fölturbózásában azzal, hogy a szülők és a körülmények...

A televíziók rendszeresen lejártak és hintették a téves információkat. Már-már a szülőket jól ismerő helyiek is elhitték a vetítést: hiszen: benne vót a tévébe'.

Jelentkezett egy patkányirtó kisiparos, hogy az ingyenreklámért kiírtja a patkányokat. A médelyákok azonnal szerettek volna képileg bemutatni egy juj-patkányt. Hiába érvelt szakmailag a patkányírtó csávó: 40 napot kell várni, és a döglött patkány nem mászik elő a kamerák kedvéért.

Az egyik lakos kutyája fogott egy patkányt: három híradóban ez volt a patkányos vágókép alanya. Hideg volt, a patkány kővé fagyott, és a tulajdonos pénzért megmutatta a patkányt a többi  médelyákoknak is. Két "tudósítás" között a sifony-ban tartotta a kamrában.

A csigakettő híradó forgatókönyvvel érkezett, ennek valahanyadik pontja volt: "Közös patkányégetés". A fagyott patkány tulajdonosa ezt kizárta és a F' ba kűdte el (jogosan...) a stábot: Az ő patkányát nem égetik el! Még annyiért sem, amennyit fölkínáltak. Így a "riport " ezen pontja.. kimaradt...

Az m1 hiradó stábja a kutyafogta fagyott patkány képiértékét alábecsülte: A hiradó budapesti szerkesztője 40 km-ről küldte őket vissza a megfelelő vágóképért!

Amit elmeséltem, enyhén, szépítve meséltem el, a tények ennél sokkal durvábbak, a valóság mérlege lekonyul  -és elferdítésük a médelyákok által szintén. És csak mellékesen említem meg, hogy ugyanezek a stábok járkálnak, azóta újított mikrobuszokkal, ma is a hírek nyomába... Amikor ugyanez a falu a "legkisebb vásárlóerejűvé" hoaxálódott a pirézek apjakaszája [a kurzív a beírónő elütése - a szerk. kieg.] hoaxálásában, a stábok szépen lementek, képzeljünk egy falut, csak jobbkarban lévő fekete BMW-ből 6 van .. alig találtak a stábok olyan perspekítvát, amibe letéve a kamera megfelelő vágóképet mutatott volna, meginterjúvolták a jegyzőt meg a pógármestert meg egy boltost, hát ugyan mi mást is mondatk volna szegények, mint azt, hogy nagyaszegénység. Ezt főleg a pógármester tudja nagyon hiszen ő ad alkalimilag vagy kétszáz embernek meg asszonynak maszekban is munkát. Annyi esze nem volt a stáboknak, hogy 30-50 km-es körzet lidlijeiben érdeklődjenek a "legkisebb vásárlóerejű falu" lakóinak vásárlói szokásairól, hát, akinek autója van, biztos nem fog a falusi semmibemenő kis bótban tejkenyérfelvágott-on kívül mást is vásárolni. Egy danyont [mit a dorkó is, márkanévből köznevesült, tkp joghurtnak látszó kocsonyásított izé] egy falusi kisbótban 100, a lidliben meg 49. És a cigányság még annyira nem idegenedett el: ha hoz a saógoraszony egy kaólásüveg bérzintet, űt is beviszik a lidlibe, ámen. Most pedig szavazzunk kedves olvasóim, bekaphatja-e Sík Endre, én azt mondom: nem érdemli meg, hogy bekaphassa.

De mókás, úúú dojó vicc vót!Hűűdefelvagyunkrázva!  http://www.origo.hu/i/0703/20070314sikendre10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr551570400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.03. 17:22:47

Szegény Bandi bácsi itt Stephen Hawking.
süti beállítások módosítása