A Suzuki-mnak nincs szarszaga.

/Misiszipi, szennyvízszállító kisiparos az Otthon Büfé-ben, 1993./

A mélymagyar politikai korrekt alapjaiban is különbözik már a bezzegamerikaitól.

A bezzegamerikai eredetű PC [píszi] nyelvi eufémiákban tör ki burleszkig elmenően. Mindenki tudja, hogy az angol nem pazarolja a karaktereket, egy korrekt, jó magyar fordítás 20-30%-kal is hosszabb lehet, mint az eredeti [amerikai]angol. Ennek ellenére a bezzegamerikai píszi kifejezés akár ötször hosszabb is lehet az eredetinél, ámde az indiánokat még ma sem merik ősamerikaiaknak vagy eredetiamerikaiaknak vagy elsőamerikaiaknak PC-izálni, pedig a Mindenhatoooooo-nak sok gondot okoz az, hogy az indian-ra indiai találatokat és témákat is ki kell szórnia (frecskelnie).

A mélymagyarpolitikai korrekt a műbaloldali és álliberális nyaló stréberség lefetyelése.

Inverz házmesterfilozófia, bringa & kender űberállesz.

Mintha a Kapu c. periodikán nyőtt romantiko-nosztalgikus jobbertudat alantasabb lenne a "maaaxissta dijálektikuss" történelmihazugságok továbbéltetésénél.

A magyarpíszi  pesti nejlonparaszt tahósága nyilvánul meg a a magyarkodásra adott mondolatban, amikor ugye kiderül, hogy nemmagyarok voltak az aradi vértanúk. Vagy Alexandr Petrovity. De említhetném kedvelt magyar költőmet, Nicola Subic Zrinski-t is. Őt nem említik az egymást kopírozó stréberek, mert fingjuk sincs róla, az urbanlegend már II. Rákóczi Frenecig se ér el...II. Rákóczi Ferenc, aki liberálisaink eleje volt.


A netokratív bebutulás egyik jele a másik mellett, ti. hogy tíz sornál hosszabb blogbejegyzést elolvasni képtelen még az a szerény jógyerekblogger is, aki egyszerűen kiírja, hogy ő olyan tehetséges, mint Mr Ripley, a TOP-litázás, az elsőtíz-utolsószáz, a Legjobb 40, a Mindenidők,  A Csajozás Tíz Pontja ésígytovább.
 

Akkor most nézzük a magyar politikaistréber jógyerekek 10 pontját:
1. A jógyerek ott náciz le bárkit, ahol tud. Mentül több nácira mutat rá, annál inkább jógyerek lesz, sőt, előbb-utóbb az ő mellszélessége lesz a front. Ott áll aztán a háromszáz fős gyűrűben és nézi, ahogy hat baromarcú felborít egy sötétbilikék Fabiá-t. Vagy operatőrként instruálja a barmot, hogy rúgja má' be a kispolszki ablakát.
2. A jógyerek pimasz és provokatív, mint állat, de igazán
3.  pimasz és provokatív kommenteket töröl [ezt magyarpísziben moderálásnak hazudják el „Kommented csak előzetes moderáció után fog megjelenni” A zsidózó félfaszista kommentet bent hagyja, ennek hiányában kommentnicket alapít és maga-magának ír be ilyet. Az építő kritika jellegű kommentet offnak tekinti és DŰRÜLLI KÖNYÉKKEL! ]
4.  Kender és bringa. Southpark és Matula Jókisfiúmagazin. Korunk Bob Dinnyése Paizs Miklós. Toposzt csak úgy választ, minták szerint. Nem lenne képes hányászacskó nélkül megnézni Rainer Werner Fassbinder Querelle című filmjét, de a buzifelvonuláson úgyse kérdezik meg, hogy jókisfiúlétére felfordulna-e a gyomra egy szarszagú fasztól.  Csak nemeltérő eltérőt támogat. Sose gondókoggyá másképpen mint ahogy óvónéni másképppengondúkodó. Az Áll.Tám.Hiv. power-eltet  mint „alternatív”-ot nem csupán benyalja, de hinti is tovább... .
5.  Amikor az óvónéni rászól, mért van könyékig a lányok bugyijában, akkor rámutat a tényre, hogy a jobbos Józsika viszont az orrából a bubust az asztal lapja alá fente és alvóidőben fütyizik a pokróc alatt.
6.  Jókislány szingli, a fiatalpasizásban igyekszik a 16éves korhatár alatt meríteni, pillanatnyilag a Züssűk Aggyón a pëdofill Pólyánszkit mozgalom aktivistája, ám azonnal szakácskönyveket vásárol és konyhablogokon szörföl, ha sikerül egy kövér, kopasz, csiganyálat izzadó 44 éves pasit fognia havi kétmillka nettó s egymillka prémium magasságában hirtelen kiderül számára, nem is olyan nagy baj, ha felcsapva találja a vécéülőkét és a pasi összefingja a fekete selyem ágyneműjét. Képes két hét alatt megtanulni egy észak-kelet kínai kenyérsütőgép kezelését, hogy az ura a sülő kenyér illatára keljen hajnali fél tízkor. A vidékitanyán baboskendőt köt és Brikostore-ban vásárolt kapának látszó tárggyal püföli az udvar hátsó részét. Bikiniben.
7. Miközben cuki neki a Kétfarkú Kutya párt, aközben fikázza az eredethippi mozgalmat [akik pl. disznót indítottak az amerikai elnökválasztáson 1968-ban]. Ha rákérdezünk, mi a baja a hippikkel, akkor mutat egy glitter-flitteres fehér trapézöltönyös figurát 1974-ből a háttérben narancs, csoki és citromszín gömbökkel, 1972-es tubusbólnyomott trendibetűs felirat alatt mikrofonfejparókával és Ray Ban szemüvegben, ezért! (Télen gyárilag műtahóságos álvelúr [bőrhatású textil] karcsúsított télikabát van a figurán ABBA-csizmával…)
8.  Politikaistréber nyalóblogot ír fejlett matulista fikaista stílusban [ Szily & Tóta modorában] és amikor felmerül a bérblogger kérdés meg a payoláskodás témája, mutatóujjával nyálacskásan webü-webüzi alsóajkát és idióta képet vágva úgy tesz, mintha a payoláskodás kizárólag kereskedelmi-marketing célú lenne. [Politikai stréber nyalóblog valamelyik sarkába oda van veretesezve, hogy ő bizony könyörtelenül vág, bármelyodalról legyen szó. Ami tan’képpen jogos is, hiszen a voluntarista lopcsalisták semmilyenoldaliak, bár orálisan szociáldemokraták is lehetnek.
9.  Jógyerek feszt a társadalmipárbeszédről papol, és fennsőbbséges, kioktató hangnemben osztja le vitapartnerét megvádolva azzal, hogy az egyetlen igazság letéteményesének képzeli magát. Persze ügyes jógyerek ráelőz a jobbos baromarcúra ebben a „te ám egyetletéteményesének hiszed magad az igazságban vagy hogyjöjjek már jól ki” –ben.

10. A jó gyerek úgy él, hogy méltó lehessen a Felnőtt Bácsik nyúlt pulcsijára és kikönyökölt gyürizakójára a szakállkunkorokkal és morzsákkal meg hányáspecsétekkel a röverjén. Gyűjti a jópontokat,

minden jóoldali fényes politikai valag kinyalásáért jár egy szivecskenyomda, tíz szivecske egy csillag, húsz csillag egy pillangó, negyven pillangó egy kispirospont, tíz kispirospont egy nagy és ki nem tudja, hogy öt rendespirospontra jár egy ceruzás ötös.  Vízipipa csak mélytorkoskodó face-szopásért jár! 

 Nem tudtátok, kik voltak Bajnai ismerősei, akik őtet áttatlankiffiúképűnek látták? Hm?

A politikaistréberség tipikusan magyar értelmiseggi attitüd.

Ma már hihetetlen, de akkor, amikor még éltek hírlapírók, egy légtérben készülhetett kormánypárti és ellenzéki napilap. Kun Bélát, mint újságírót ismerték. A Tanácsköztársaság idején Kun Béla rendezett partit az íróknak, hívta oda őket oldalfüggetlenül és nyalt nekik. A politikaistréber nyalóújságíró egyértelműen a szociálistának elhazudott burkolt feudalizmus eredménye. Mivel a pofaszalonnát slankító jógyerekújságíró borostát is azért időnként kezelni kell, meg jókislányújságírónő is pincsizi kandírozott licsibefőtt színű pofikáját, ezért a jógyerekújságírók nem vallhatják be számbeli és minőségi fölényüket. Főleg, hogy most bebasszusozott a Mérthagytukhogyígylegyen rádióbarát remixe. Dehogy hagyták, harcoltak volna ők, csakugye számbeli és technikaifölényben vannak a jobberek. Ha ugyanis a Dr Vásárhelyi Mária  példájára egyetlen szám, statisztikai adat nélkül koch-olt médiaelemzésben, ami ügyesen hallgat arról, hogy a reklámtorta bevételeinek több, mint 90%-án osztozik a jógyereksajtó, míg a rosszgyereksajtóban max lelkes kisvállalkozók hirdetnek , akkor jól el is hisszük, hogy korunkban a HírTV a hightech média, miközben egy bicskaügynöki gyorstalpaló kommunikáció vizsgáján alaptétel, miszerint fejtse ki, hopgyan kakáltatja be végképpen a hagyományostelevíziózást a  digitalizálás és mért ajánlják feszt hagyományostelevíziók hírműsoraiban, hogy nézzék meg részletese online változatunkban. Lehet, hogy ma még egy hagyományostévé hiradóját 1,2-1,5 millió ember nézi (a HírTV-t 450ezer) , a három nagynézettségű híradót összesen 4,2-4,4 millió néző, de ha elfelejtjük felhívni a figyelmet  arra, hogy a HírTV a hirhedt,  a barmokat hősökké hoaxáló „tévéostrom” közvetítésével tudatlanul és tudattalanul az éppen aktuális lekomm fő csapásirányába nyalt bele, vagyis többet ártott magának, mint amit használt , akkor majd a sok butagyerek az okos Felnőtt Néninek be is kapja a cumiját.

A legfrissebb cumi az, hogy a haladó jógyerekújságírótársadalom is beáll a jajongókórusba, miközben azért valljuk be, hogy mentálisan mindenképpen egészségesebb egy kétpólusra sikamikált társadalomban kormányellenes újságírónak lenni, mint nyiltszínen szopninyalni az aktuális lekomm fényét.
Jógyereknek lenni mindig jó –de azért ne feledjük, hogy az igazánjógyerek puruttyaszeplős és ovi előtt a fürdőszobatükörben zselével  stuccol  magának kellő hülyegyerekfrizurát  és nem égőzik mackófelsőt hoaxáló butikzakóval, hanem rendes bobo-ként igazi amerikaiegyetemszürke melcsifelcsit igazi tutyival vesz a gyárilag kutyaszájábólkihúzottra hoaxált jakó alá.  A törtetőket az óvónénik se szeretik, ám a stréber van olyan hucut, hogy bizonyos szituációkban az óvónéniknek tetszően rosszcsont, pl a legnagyobb bátorsággal pécézi 2009-ben Lendvai Ildikó 2002-es nemleszgázáremelés-es kijelentését, és vakmerően bírálja meg az MSZP direkt erre a célra alkalmazott pártkejfeljancsbohócait, mint Tóth Károly vagy Török Zsolt.

Van azonban, amikor nem babra megy a játék, ugye, az liberális standard lenne, hogy a liberális pártban a véleményszabadságnak megfelelően lehessen bírálni a korábbi pártvezetést. Posztmaóista pártban azonban lehetetlen, még akkor sem lehet Maót bírálni, amikor a nép és a haza már mindenben eltávolodott az eszméjétől, sőt, a minap vadiújra cserélték Mao Apa képét a Tienamen téren, tehát hogy jön ahhoz a Büdös Retkes, hogy kimondja azt, amit egyébként minden valamirevaló magyar értelmiségi is gondol, hogy a csakis a gooooglitalálotokon barátságosarcú, ámde egyébként az arcába nyőtt lemondó, lenéző, leszóló nagypofájúságtól mellykasbanyőttarcú Pető Iván valamit csúnyán elbasszusozott,

sőt, lényegében Pető Iván ut-ja nem más 1990. áprilisa óta mint olyan elbaltázások súlyos sorozata, amikről még soha, sehol nem kellett felelősséggel számot adnia.
 

Vagyis az óvónéni, ha azt mondja, sorakozó, a jógyerek igyekszik utolsónak sorbaállni, az óvónéni kacagását a mókás kis huncut fölött alig tudja tettetett haraggá mímelni, deámamikor tétje van a jóviselkdésnek, jön a tanácsadónéni, akkor a legszebben a jógyerek ül, kikkezével iskolásan jelentkezik, háta egyenes és csúnyán néz a bamba Józsikára, aki lám, megint az orrát túrja. Vagyis a legforróbb pillanatokban az óvónéni számíthat a jógyerekre :el fogja majd játszani a felügyelőnéninek azt, hogy a betanult válasz a „furfangos kérdés”-re éppen akkor jutott az eszébe és nem az óvónéni tanította be neki látogatás előtt.

 

Persze gennyesen az élet igen nehéz, ezért a gecimédiának is muszáj időnként lefürdenie: a fókuszok ételt osztanak a hajléktalanoknak karácsonykor, a slágerangyal 200 családnak húsz-húszezer Ft-ot kakál bele a fűtésköltségébe meg ilyesmi. Szemetet gyűjtenek a TV2 műpimasz szemétládái, ésígytovább. Innen folytatjuk majd a Kaszáló Mókus című édybabbaságos jegyzetben...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr981438023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.19. 08:50:48

Tök jó látni, hogy több évtizednyi kizárólagos kijbordozás nem csak nálam okoz majdnem diszkribiát. Lehetek még én is miniszterelnök!

budai zöld 2009.11.19. 11:06:39

Szerintem ez egy elég gyakori férfiíráskép-típus, és már észlelhetö volt a személyi számítógép elötti idökben is.
Legalábbis nem hiszem, hogy pl. a kiváló analítikus képességü általános iskolai osztálytársam annak idején a túlzott ZX Spectrumozástól írt pont így.
Tapasztalatom szerint fiúknál gyakori, hogy már második osztályban szidja öket a tanárnéni, hogy csúnyán írnak, de ettöl még ugyanolyan marad az írásképük, éppen csak egy kicsit kiírtabb lesz idövel, és egy kicsit kevésbé érezhetö benne a magabizonytalanság a rondaság miatt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.19. 13:31:03

én már alig tudok kézzel írni

:nembüszke

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.19. 13:34:03

Péter és Gordon viszonya meg politikailag független és egészséges férfiapcsolat

a.k.a. barátság
:)

(és örülök, hogy nem vagyok politstréber jógyerek)

RoFä 2009.11.20. 01:22:00

@budai zöld: Én ennél rondábban írok, főleg ha tíz sornál többet kell. Begörcsöl a kezem.

Jobban zavar minden mondat végén a felkiáltójel. Ez ugyanis - nem tudom észrevettétek-e - hiperaktív 14 évesek fórumozás közbeni kommunikációs eszköze.

Aki csupa felkiáltójellel ír, arról nekem az ugrik be, hogy kapkodva veszi a levegőt, nagyon izgatottan próbál koncentrálni, de nem megy. Talán nem buta, de szét van csőszva picit.

De lehet, hogy teljesen mást jelent ez :)

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 01:54:44

@RoFä: Jókiffiú jó helyesíró. Óhajtó mondat végére felkiáltójel kell. Egyébként a kedvedért már meg is írtam a zsinórírás c. szócikket.

budai zöld 2009.11.20. 09:59:11

Az indiánok megnevezése manapság native american. Annyira elterjedt, söt, kizárólagos mára, hogy szinte nem is számít píszínek, hanem egyszerüen így mondják.
Vö. african american, ami mellett azért nem halt ki a black. Amit nálunk (vakok közt) tévesen afroamerikainak szoktak (néha viccesen) emlegetni a féligjólértesültek, pedig az afro-american legalább olyan korán elhalt a nagy Clintoni pc-boom elején, mint nálunk ... az újmagyar.

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 00:50:01

@budai zöld: Jaj, kösz, ezt vártam, nem tudtam, korrektül hogy van az indián, már tekerem is a Mindenhatoooo drehgriff-jét...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.21. 03:29:10

"újabb sikeres dekádot kívánok!"
brrr...
és bazdmeg bazdmeg.
ez már nem arany farmermellény, hanem drautkoszorú. de aranyból.

off/on:
nekem meg kellett tanulnom nyotmatott betűkkel írni, az emberiség üdvére. iskoláimat csak és kizárólag a tanáraim jószándékának köszönhetően végeztem el, mert én se tudtam elolvasni, amit írtam. meg másét se (most is úgy segítettek).

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 03:51:49

@bs395: Kíváncsi lenneék Tokfalvi professzor véleményére erről a levélről akkor is, ha a méret (az index egy szőlőbányát uzsira benyamil) nem számít...

Tokfalv 2009.11.22. 20:29:36

A feladóról az a véleményem, hogy hülye. A címzettről viszont nem fogod megtudni a véleményemet, mert egy adott pillanatban megfogadtam, hogy nem mondok róla véleményt.

magyar-magyar szótár 2009.11.23. 01:43:01

@Tokfalv: Értem.*

*van egy német rokonom, a Piroschká-n kívül ezt az egy magyar szót ismeri. De hallanád a hangsúlyát!

magyar-magyar szótár 2009.11.23. 01:46:18

@Tokfalv: Bocs, a feladóról nekem is van véleményem, méghozzá az, hogy szinte vészesen nemhülye. Pedig a fejszenyélfaragáshoz ott lenne a minta. (A barátja és üzletfele mindig és gondosan belevariálta a face-ébe az időnként és csökkent mértékben beszámíthatóságot, teszemazt, ha valaki merte volna a Goebbels-paródiáját kritikaikardélre hányni vagy kiderült volna, hogy a diktafon a beszélő szájhoz mintegy 20 cm-re volt az igazságbeszéd orálása közepette )

intizar 2009.12.04. 12:49:05

Ön szerint tehát csak az állhat ki a buzik emberi jogai mellett, aki nem undorodik a durva erőszaktól-pornótól, illetve aki maga is jobb szereti a saját nemét? Én láttam a Querelle-t, még tetszett is, de kedvet bizony nem kaptam tőle. Akkor már képmutatás, ha kiállok azért, hogy ne legyen már beleszólás, ki kivel kefél? Igaz is, ha még ehhez hozzáteszem, hogy csak felnőtt emberekre vonatkozik, akkor még képmutatóbb vagyok, ugye?

intizar 2009.12.04. 12:50:21

Mert ugyebár titokban magam is gyerekekre áhítozom szexuálisan. Annyira titokban, hogy fogalmam sincs róla. Mert végképp elfojtottam. De már csak ilyenek ezek a liberálisok.
süti beállítások módosítása