gömböcpárt

Azok a mélymagyar élősködő médiatetvek, akik „politológus”-nak nevezik magukat, „gyűjtőpárt”-ként emlegetik az ilyet. 

A gyűjtőpárt azonban import fogalom: A politológusok diákkorukban mindenfélét összeolvastak Max Webertől nagyjából de Sade márkiné emlékirataiig, és útközben estek hasra ebben a kifejezésben, bepróbálták abba  az őskáoszba, ami itt az „egypártrendszer” után kialakult, és úgy találták, hogy jó lesz, mintahogy lényege is az őskáosznak az, hogy bármi konkrét kimetsz valamiféle bizonyítékot létezéséhez A Masszá-bólOlyasféle trükk ez a politológ’jaink részéről, mint a XIX. század eleji nyelvhasonlítóké, akik ezzel a módszerrel minden nyelv ősévé a magyart le tudták vezetni. 

Politológjaink fogták a ’magyar’ kifejezést, aztán hozzápassztintották Nagy Sándortól (nemazonos a szakszervezeti vezérrel) Napóleonon által Adernauerig, aztán jól el tudtak csudálkozni azon, hogy hű, de igazuk lett már megint. Mondjuk Orbánt Kisnapóleonnak nevezni , az annyi, mintha egy purcukros süteménytől kapott  hrapciii-t bubópestis tüneteként emlegetnénk, de sebaj.

Később ezeket a vén médiageciládákat stikában maszekolni hívták olyan provokációs célzatú lekomm'okhoz, amiknek következményeit aztán  őkelméék  nagynyilvánosság előtt hűdemegtudták jósolni. (Gyűjteményem szép darabja Somogyi Zoltán 2006. szeptember 19-i elemzése az igazságbeszéd következményeiről, naná, hogy okos volt a kis oktondi, hiszen az ő cége maszekolt a provokáció ötletelésében).

Szóval a gömböcpárt mélyen és csakismagyar, akár a Kossuth Pártról, a Függetlenségiekről, az MDP-ről, az [igazi] SZDSZ-ről (nem azonos a ma ilyen fantázianéven ismert tolvaj és minden értelmezésben korrupt gyülekezettel) beszélünk.

Az 1990-es SZDSZ gömböcpárt volt, a Zistenatta Nép azon szegmense választotta, amelyik kellően antiklerikális volt (úútálta a papokat) viszont komenyistaellenes is. Az SZDSZ-re szavazók a markáns[!!]an kommunistaellenes dumája miatt dőltek be a szakállas-pulóveres bácsiknak. Arról szó sem lehetett, hogy olyan kis fiatal takony gecókra szavazzanak, mint az "SZDSZ ifjúsági tagozata, a FIDESZ". Noteszembe gyöngy betűkkel írtam be az esetet, amiben a kilencvenvalahány éves néni a fidesztakonyokra azért szavazott, mert őszerinte mindenki bűnös volt 30 év fölött, fia a városka fő MSZMP-se, majd az MSZP orcaváltója, 1994-től pus'ilós pajtása lett volna a helyi vidékiSZDSZ-es tagozatnak, ha azok csak a gondolattól is ki nem tették volna a taccsot (ebbe nem gondoltak bele egészen a pestiSZDSZ-es górék, mire kényszerítené a vidéki baromarcúikat: egy testületben harcóóójanak azokkal, akik 1980-90 között meg ott nyírták őket, ahol tudták...) Persze, ha Üdvös Feri egy pissz nélkül orálhat Mehr Sozializmus!-t, akkor miért is zavart volna bárki megélhetési szabadgondolkodót 1994-ben, hogy a visszaaszocializmusbaakaródzáson felkapaszkodott régi elittel kell nyelvesen smárolni...

Egy mai, kb Gusztos Péterrel egyidős fiatalember el nem képzelné, hogy az SZDSZ valaha olyan liberális párt volt, aki olyan standard liberális alappillérekért harcolt, mint Nyilvánosság, Önkormányzatiság, Sajtó- és véleményszabadság, és olyan elvtelen korrupt  gennyláda, mint Kóka János , a MaNcs karikatúrarovatából is kesett volna közhelyessége okán. Az meg, hogy spekuláns offshoerizáló lopcsalista „farkasverembe esett áártatlan kisfiúként” ábrázolódjon "liberális" orákulum által, még aposztrofikusan is, egy  liberális médiadokkban, az végképp elképzelhetetlen volt. 

Az SZDSZ nevű gömböcpárt bukásának története egy szó: Korrupció. 

Korrupció hamvas-i értelemben, korrupció tocsikizáltan, korrupció strabagitíve. Azért dicséret illeti a pártot, hogy amikor Kuncze ugyanazt csinálta nagyonkicsiben (kis pálya ugye, tehát ahhoz képest viszon...) mint egykor Kohl kancellár, akkor szépen, jutalomjáték kereteiben leléptették, a magyar minőségisajtó szives támogatsával...

 (Nyilván az elsőkben [1994-es kampány] a hóttifaszistaréstarujácijaó-val csak hülyéskedtek, máma már azonban hála istennek annyira komoly a veszély, hogy talán még van remény arra, hogy a néhai szimpatizánsok kegyelemből 5% fölé szavazzák, főleg, ha a Jobbik, ahogy ez a tervekben szerepel, őszre csürheizmust generál ’Pesten. Önmagában, ha Lali királyt listára vennék, az már bevezetné őket a parlamentbe.)


Amin most szemlétetni szeretném a gömböcpárt életét, tündöklését és bukását, az a Jobbik Acsarországért Nemzethy és Cucijális -jaaajderémületkeltő- Massza. 

Minden születő magában hordozza halála programját. Minden út az első lépéssel kezdődik.  Amint jónéhány reménybeli jobbikos helyipolitikus hivatalosan még a Fidesz-ben tollászkodik, úgy már a Jobbikban magában benne a győzelem után a fascio, mint oldott kéve, bomlása.
 

Oldalfüggetlenül ugyanis minden magyar politikai párt egyenletesen mély és magyar. Az egyik legmélymagyarabb párt a mai "SZDSZ"-nek látszó lézengő ritterség.

És a magyarnak úgy végzete a viszály, mint a zsidónak. A pártütés.  Gyűjteményem éke a fasiszta református pap, aki azzal a szájával zsidózik, amivel   az istentiszteleten   Dávid Király Zsoltárát dallja elő. Egyáltalán, a magyar reformáta irodalom mely gazdag is a zsidó néppel való testvéri párhuzamok állításában. A nyelvhasonlítók ki is mutatták a héber, valamint a görög nyelv magyar őseredetét. Eszter az EztSzeretem-ból hasonult el, Dávid a Tágít-ból és így tovább, Alekszandrosz az Azleszarossz-ból, és hasonló nyelvi nyaláncságok kifulladásig.  Főlovas József  Josephus Flavius néven megírta a Nagy Zsidó Háború történetét, mely pompás példázata annak, egy nép miként képes ennvégzetét beteljesíteni.


A Jobbik az MSZP egyetlen reménysége és sugárzó világa alagútja mélyéről. Ugyanis, ha minden jól megy, Ibolya Asszony már kilóra levéve és az ostoba Orbán még bele is tapicskált a csapdába: nem egyesül koalícióban. Ha Csili Csala bácsi piri-a-parádé alapon kivenné a mai politikai képletből az Orbán Családot és Kövér Lászlót, azzal már lényegében a reménytelenségbe taszajtaná a lopcsalista médiacumiztatókat. Snki nem érti, Szegény Feri mért került ilyen korán képbe, amikor neki majd a 2012-es előrehozott válastásokra tartogatnak lapokat, háát a baromságokba legcukibban Szegény feri-vel lehet beszopatni Orbánt... Mehr Gyurcsány= mégtöbb, mégeszelőseb ökörség Orbántól..

Mely gyönyerően is orált Ibolya Asszony, hogyaszongya, a politika nem házasság és nem konkréte dugni akart vóna Orbánnal, hanem a Political Capital-os fiúk ezt írták föl neki a papírra, ne törödjön az értelmével, majd ez a felhívás (ti. hogy a „jobboldal” fogjon össze a Jobbik ellen) majd kiprovokálja Orbánból a hülyeségét, és lőn. És Ibolya Asszony aztán mélynőiséggel, bár nem értette, most a saját okosságának tudja be azt, amit úgy súgtak neki.


Jól aszonta meg tehát a Hermész Triszmegisztosznak nevezett tudatösszesség, nincsen új a paplan alatt, már a paplan felfedezése előtt ötezer esztendővel jól tudták ezt.

Vagyis a Jobbik is nagyjából az úgynevezett „kisgazdapárt” gömböcizmusát fogja végigélni, , sőt, már éli is, lesznek pártvezetők, ezeknek juttatásaik, aztán egyes pártvezetők majd többet akarnak, más pártvezetők meg mégtöbbet, és miközben a „politológus”-ok már mélyfilozófiai értelmet és a tizennégykerületi „Bástya Nyugdíjas Sakk Kör” politikaibölcsességeivel veteksző nagyokosságokat találnak ki, aközben másról sem szól a sok új kis jobbik elszaporodása, mint anno a Cseh Sándor –féle pártszakadás. Azt gondolta Cseh magában, nem baj, ha kirúgott Jóska, majd gründolok én magamnak pártot,  ha többre nem is telik, de a kövér seggem alá autó, aztán elém íróasztal meg titkárnő, meg pártfinanszírozta kis lakás, ennyit csak leszakítok a Jóskával való adjkirálytkatonában.

 

megjegyzés: Az MSZP-nek mindig volt annyi pénze, hogy ne engedje ki kebeléből a bebukottjait. Nagy Szakszervezeti Sándor, amikor belebukott Horn Gyula csiki-csukijába, kapott fal melót és valódi pártautót, titkárnőt, íróasztalt, apanázst és kussolt is szépen.


Úgyhogy a Jobbik a Fideszt is ellehetetleníti, fölébreszti az alvómagyarságban a náciktól való undort és félelemet, ami szavazófülkébe hajtja a passzív 60% javát, és csak valahogyan összevérizzadódik az az 51%-os kiskoalíció, ami a 49,7% -os Fidesszel  szemben fölállhat a 2012-es előrehozott választásokon, amielőtt már ugyan ki az elavult telefaXXX fog arra emlékezni, hogy Országunk Fő Eszetokjai miket mondtak csak úgy nagyáltalánosságban az előrehozott választás intézményéről 2008-2009 fordulóján.  Bár az kétségtelen, hogy a Mindenhatoooo ezt az amnéziát az idő előrehaladtával egyre kevésbé fogja segíteni, hiszen ma még könnyen beszél az, akinek papíralapú agymosó cikkét egy 1998-as ÉS-ből vagy ’99*-es Népszabiból nem lehet a fejére reccsenteni a keresőmotor medmekszeléséből, debizony 2012-ben már klikk-a-klakka pattannhatnak elő bérbloggerek 2008/2009-es cikkcsijei…

Tudom, tudom, nem szabad az emberek játékait elrontani, éppen nemrég "tettek közzé egy tudományos kutatást arról" mért szeretnek rettegni az emberek. A Jobbik kiiktatása viri-a-varázslat-tal elrontaná a tömegek élvezetét, mert rettegni jó, a félelem adrenalint termel, hasonlóan a pornófogyasztáshoz, "jutalmaz" és figyelmet terel el, a hétköznapok bújáról-bajáról, és ráadásul még meg is lehet vele úszni hat év végrehajtandót (harmadolhatóan).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr421217124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.16. 10:55:01

túlbecsülöd az mszp-mögöttieket, sztem

nem think tank az, csak thin tank:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.16. 12:15:24

Arról beszélgettem a múltkor egy echte nyugatnémet sráccal a múltkor -Kertész kapcsán- hogy miért van az, hogy Németországban, minden újnáci bohóckodástól függetlenül, annyira jó élni, hogy pl. Kertész is szeret ott lenni, mint ahogy sok művész így van ezzel. Az összehasonlíthatatlan anyagi körülmények mellett az van a háttérben - mondja a srác- hogy a '68-as dolgok egy egész generáció fejében formálták át alapvetően a dolgokat, kiben így, kiben úgy, de mindenképpen az elfogadó, nyitott és kompromisszumkereső, és nem kerülő alapállások felé. Ez a generáció, illetve ennek intellektuális rétege van most mind gazdaságilag, mind politikailag hatalmon. Egyértelmű a szembenézés és a dolgok tisztázásának igénye mind a náci, mind a keletnémet szocializmus dolgait illetően, semmi mismás, semmi kenegetés és ezért tényleg mindent megtesznek. Ezenkívül, a német nyelv is változik, mivel a németek is érzik, recsegő-ropogó nyelvük is megbélyegzi őket külföldön. Azt mondja a csávó, hogy az utóbbi néhány évtizedben a beszélt német nyelv is lágyul, ő azt mondja "franciásodik" kiejtésében.

A szadeszban ott kúródott el minden, hogy bár az alapítók egy része szintén '68-as alapokon áll, sokáig ez az "ellenállásban" inkább csak frusztrálta őket, s amikor tetthelyzetbe kerültek, ezek a frusztrációk a rossz, egyfajta tudtahasadásos irányba löködték őket: Demszkyt pl. Egyrészről ott van a szabadelvű gondolkodás a mai napig, másrészről pedig, szinte az elsőt kizárva önös érdekek mozgatják az embert. Zsebtömés, saját ellenálló múlt misztifikálása ÉS a harcostársak szerepének kicsinyítése/elhallgatása, tilosban parkolás stb. Németországban a 68-as szelek egyrészt egy szélesebb tömeget találtak meg, másrészt ezt a szabadságot szinte azonnal ki is élhették, ha tetszik, aprópénzre váltották, tehát használatossá, működővé tették.

retroflexus 2009.11.16. 12:45:04

Szerintem az szdsz nem is bukott meg, hanem az a néhány ember, aki a párt pofáját jelentette, úgy gondolta, hogy jobb nyugalomban visszavonulni a hegyre, mint tovább markolni az egyre hevenyebb közutálat közepette. Maradt néhány ember, aki meg még éppen csak kezdte kapkodni a morzsákat, azok persze még folytatnák ezt a játékot.

magyar-magyar szótár 2009.11.17. 02:29:16

@efes: Sokkal primitívebb a Kertész-attitüd, ez a Róccsikáék vécéje illatosabb. Ki gyermek nem érzi jobban magát vendégségben, mint otthon. Otthon a lakás az lakás, késik a bejárónó, már megint tele a kuka és ki csinál szódát, Berlinben a reptéren hostess vár, na jó, olyan bölcsészlányalakú titkárnő kiskosztümben, príma lakhatás, minden nap jó kaja, Berlin szép zöld, nembeszélve arról, hogy berlin kb Gödöllőn kezdődik és Tárnokon ér véget, Északon Szentendre, délen Ráckeve, ekkora Berlin. Egy német publikációért 2000€ jár, könyvért a magyar 3-4 millió helyett, ami Kertész tarifája Ft-ban, kb 50000 €.
Ha Donatellácska vendégségben kakilás után nem járatja meg a csésze torkában a WC-kefét, nem szólnak rá, vagy ha bunkó, akkor sem, hanem udvariasan mosolyognak és csak magukban jegyzik meg, hogy az egyik legismertebb mélymagyar szokás, külföldön az édeshazát fikázni.

magyar-magyar szótár 2009.11.17. 02:35:48

@efes: A 68-as alapállást definiálom én posztmaóizmusként. A mai LMP hozzáállásában röhögök saját magamon, ahogy a Szakállas Bácsik orális malasztjait becsummáztam. Egyébként meg tetszett vona a népnek a második fordulóban nem a győztesenek látszó MDF-re átszavazni, ilyen a magyar, az első félidőben az ETO-nak szurkolt, de amikor a Haladás belehúzott a I. félidőben, hirtelen Haladás párti lett.

Ha az SZDSZ győz 1990-ben, ők nem annyira hülyék, hogy elhiggyék, az MSZP a puszta lopkodással és lefosztással megelégszik.Az MSZP imádkozott, sdzerintem még a Krausz Frakció is letérgyelt, azért, hogy a politikaianalfabéta MDF nyerjen. Az SZDSZ-től féltek, mert a média akkor is őket csummázta. Meg én is, meg Stefi b', akit kényszersoroztak az SS-be, ezért a fiát egy felsőoktatási intézménybe se vették fel, holott Stefi bá 18 éves volt akkor (GGrass 17...) Na, és Stefi bá arra kért, hozzak neki egy ajánlómicsudát az SZDSZ jelöltjétől, mert az SZDSZ az egyedüli alkalmas párt az MSZMP-vel szemben (Stefi bá begyepesedett műveletlen vénember volt és egyszerűen képtelen arra, hogy megjegyezze, egy pö-vel kevesebbet kell már mondani. )

RoFä 2009.11.17. 02:35:55

OFF, mega OFF

Szótár, utánanéztem a kínai szivar Audi 100 génekkel rendelkező autónak.

A becsületes fantázia(muhaha)neve: CA7180 A3E. Ez van neki a seggére is írva. Szerintem ez indulásból nagyon vicces...

A FAW HongQi (más néven China First Auomobile) gyártja.

A cégről:
car-cat.com/firm-971.html

Itt egy kép az Ódikocsiról:
car-cat.com/img/image4804.jpg

Amúgy kívülről csak az arányai gyanúsan ismerősek, belülről a komplett műszerfal, és igen - a feeling. Azt meg tudod, ha volt szivarod, hogy menet közben milyen. A jóságos pipázó nagypapa és a Tigris tank keveréke.

Máig lehet kapni, az ezernyolcas motorral. Az árról fogalmam sincs.

A kisebb kategóriás taxik nagyrészt Santana 2000 és 3000 autók.

magyar-magyar szótár 2009.11.17. 02:43:52

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Te meg alá. Az MSZP mozaik, lehet elvenni belőle, sokbetűt vagy egyet. Vagy hozzátenni. Senki nem érti ezt? Ahhoz képest, hogy mennyit loptak, nemhogy büntetlenül, de olvasd el a liberálromantikus Tokfalvi háborgását, hát szabadna egyáltalán csak felvetni, hogy loptak? Hagy vigyék el szépen csendben. Stadlerrel börtönbe, de aki megkaparitota, egy benfentes telefonhívás nyomában kedden megvette egy piti kis tartozását a Pick Szeged Rt-nek, majd szerdától minden mozdíthatót elkezdett kivenni, előszöris a kp-vagyont, ami a tartozás többszöröse volt, aztán eladta a két sertéstenyésztő céget, mert mit tudta ő, hogy a pick szalámi egyik ttka, hogy időseb tenyész-sertések húsa kell bele... in praktice kocáké... (de heréletlen kan is kevéske..) amikor aztán legyepálta a céget, beszólt Csányinak úgy, ahogy a vasszedők szoktak, mondjuk Frédibácsinak, hogy itt a tréleren egy VW T1-es kis busz, máris vágatom széjjel, ha még látni akar ilyet vegye meg. Persze a hülye paraszt megvette...

Ebből persze nem lett Buffallo Bill a magyar pusztán feltáró riport, hogy ez az ember önmagában többet pusztított le a magyar mezőgazdaságon (ami mellékese neki) mint Torgyán dr. Sőt, a Figyelő egy olyan "riportot" készített, amiben szépen összemossák Csányit Leisztingerrel. Mindketten kaszások, csak Csányi elavult módon kiskosarakkal (Előre a többtermelésért) Leisztinger viszont a kaszát másra használja...

magyar-magyar szótár 2009.11.17. 02:46:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az MSZP-nek nem kell másfél év se, hogy feljöjjön, Szegény Frei Mehr Sozializmus-ára a nyalógépezet hogy eagált? Sehogy. It van Sajóbábony, ez önmagában 2% MSZP-s szavazó. Ott webü-webüznek a kisajkaikon, bááboci, hogy ugye bábonyban 59% szavazott az MSZP-re, csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ott is osztogatott az MSZP-s képviselő lisztet a proletáriátusnak.

Hannibal, te olyan művelt vagy, nem gondolsz arra, hogy Magyarországon 180fokos fordulatot lehet elérni két raklap nagykiszerelésű liszttel.. Bizonyos körzetekben, nem belbudán persze..

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.17. 10:46:46

sajóbábony az mszpnek ÉS a jobbiknak jó

nekünk, többieknek nem

Csányiról sokat hallottam már, és nem újságírótól

Leisztingerről kevesebbet, de

háttér: ahogy Csányi sem nem maszopos, sem fideszes, sem stb, úgy a többi is csak addig mszp, ameddig
ha jön a viktoréra, csapódik át az ún. nagyvállakozó

ahogy nem kívánom a 8-12 év viktorozást, mégúgyse kívánom a 2012-es előrehozott izét sem

mit tegyek
fektessek be a malomiparba?:)

I_Isti 2009.11.17. 13:54:29

Szerintem ezeket a "rövid a péniszem megtoldom egy egyenruhával" típusú übermagyar jobbikosokat kb 10 sec alatt fogja a hatalomban való részvétel korrumpálni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.17. 15:55:03

@magyar-magyar szótár: Nem gondolom, hogy primitív lenne Kertész attitűdje, hiszen csak megmondja, mi van. Kb olyan élesen, mint ahogy beszélt a holokausztról. én speciel ennyit várok egy díjas megmondóembertől, nem többet. Épp az a baj, hogy ebben a kurva országban mindenki mismásol, meg számítózik, és kussol, ha ki kell mondani a tutiságot. Ezzel hasítanak most a nyilasgecinácik is.

A 68-as neomaozással meg semmi baj nincs, hiszen MINT AZ ÁBRA MUTATJA, Németországból sem lett Kína. Csak Kis-Törökország, de az egy másik probléma, és nem is hiszem, hogy annyira rosszul jártak ők ezzel. Ki takarítaná el a szart, ha nem a törökök?

Én ebbe a ki hol, mennyit keres és mennyire érdemli azt meg, nem mennék bele. Egyrészt, mert ha történetesen én kerülnék efféle szituba, nem szeretném magam leköpni, másrészt, és ez a lényeg, kurvára senkinek semmi köze nincs hozzá. Amíg törvényes. Egy Nobel-díjas tőlem nyugodtan kereshet egy könyvvel 50 rongyot ajróban, te is szeretnél ennyit kapni, ha Nobel díjas lennél. De még nem vagy... pontosvesszőbezárójel

Kenguru 2009.11.17. 22:52:39

A (nyugati)68-as dolognak idehaza mar nincs ertelme.
Nemetroszagban ez egy ellenreakcio volt az akkori vilagra, ahol bizony sok exnaci jutott a kormanyketrekhez.
A haboru utan szuletet negy nepes genarcio mas vilagot akart.

De sok olyan erteket is tagadott amirol ma mar tudjuk hohy nagyon nem kellett volna.
Csalad, hazassag, tekintely, szorgalmas munka, maganulajdon..

Sajna a kommunaban eles, meg az ajto nelkuli WC csak fiatalon poen(marha), es a hatalomba jutott 68-asok ma sok olyat omsorrsronto dolgot tesznek, ami miatt nagyon soka fogak szidni oket.

Ateestek a lo tuloldara, egy szelosseg voltak.
Most lendul vissza az inga.

De a kelet-europai helyzet mas.

Kenguru 2009.11.17. 22:56:14

Te egy okos ember vagy, de bocs, sajna neha hozod a legalapabb jobbos sztereotipiakat.

A MSZP mint konspiralo "fekete kez" stb.

Persze titkosszolgalati vonal van, kospiralnak is, csak hulyek mint seggem, es hatan nyolcfele huznak.

Ha ilyen meretu konspiraciot lennenek kepesek lebukas nelkul iranyitani, akar kormanyozhattak is volna , es akkor most ujravalasztanak oket.

Ezeknet nem iranyitja senki a hatterbol, ezek maguktol ilyen hulyek.

magyar-magyar szótár 2009.11.18. 04:36:50

@Kenguru: Majd lesz szó erről a Konspiráló Fekete Kézről. Ez a liberális sztereotipia, leösszeesküvéselméletesőzni mindent. Azt hiszem, nem láttad még Bajnai Gordon köszöntő levelét, amit Uj Péternek írt az ajándék vizipipa mellé. Fönt van a saját nyállal való önfényezős, a "költözés" ürügyén nyalnokoskodó "blog"-jukban.

Szóval ez nagyon primkó, EGY (1 db vagy pár) Fekete Kezet feltételezni, szó nincsen erről Az MSZP konglomerátumpárt. Pl a konglomerátum egy része jobban gyűlöli a másik tagozatot, mint a fidesztaknyokat vagy az SZDSZ-t.

Bajnainak semmi köze a szocialistákhoz, ő a Gyurcsány párt embere, ami minden csak nem szocialista. Ha Bajnai balodali, akkor én vagyok Srí Hamarmindahanimani Őszencsége és pennámat minden nap szűz kalamárisba mártogatom fejlettudatomban.

Egyszerűen azt kéne megérteni, szintiszta politika ez, és amai Magyarországon mindenki hülye a politzikához az MSZP-seken kívül, err jön Hanni' ábrándosan rózsaszín, üde leánykás reag-ja, hogy hát akkor ogy tudtak így mebbukni?
Válasz: Prognosztizálható volt, hogy miután az osztozkodó oktondi bocsokat, az SZDSZ-t meg a FIDESZT széjjelkúrelják (most finomanfogalmaztam, Szegény Feri nyelvén) A Konglomerátum adja majd a teljes magyar parlamenti palettát a keresztényszocialistáktól a liberálisokon át a a satb-satb ig. Az volt a baj, hogy nem voltak képesek kivárni, amíg a teljes hatalmat megszerzik, a gyűlölet elvette az eszüket és beszopták azt, hogy Gyurcsány az Orbán ellen való áfiom. Vagyis Dr Bubó volt Vitányi ezzel az ötletével: a gyóccer többet ártott, mint a betegség. Ezzel azonban senki nem mer szembesülni. És ezért K-telefonoznak meg öszeesküvéselméletesőznek.
Itt csinálták az borotok előtt a profi új APO-t, a meH kereteiben GálJé aztán Ficsor. Gyurcsány maga azzal kezdte, hogy a jóoldali megfelelőúkjságíróknak fejtágítókat tartott csütörtökönként, 2004. késő őszén, kora telén, onnan aztán magátólmenően, ágybaszarásszerűen ment a kommunikáció, zavar csak azóta van, mióta Ficsor nem kezeli a témákat, de pl az index magától tudja hogy egy nyári olaszliszkai fasiszta jamboree-t, amin 67 lepukkant alkoholista csápolt a lepukkant alkoholista Sch. Lóránt előtt, AKKOR kell beadni, majdnem télen, amikor az olaszkliszkaiak perében itéletet hirdetnek. EHHEZ senkinek nem kel leszólnia K-vonalon, magától is van Uj-ban annyi politikai érzék. nem dicsekvésből mondom, de bennem is: KISZ KB dicsérő oklevelet kaptam, mint poltikai vitakörvezető, míg réthorikailag politikaimegfelelően orálva csörgettem erre a mogyorókat, amott meg a "sorok közé" odafogalmaztam a saját véleményem is, a hülye gimi-párttitkár végigülte s gratulált.
EZ a politikai érzék, , úgy eladni magam balosnak, hogy közben jobbos vagyok. EztcsináltaGyurcsány, szétszopata az MSZP-sek agyát, hogy ő balos, meg reformokat akar, egy lófaszt akart, semmi reformot, sőt, azért ált A Mozgalom élére, hogy ne haladjanak a reformok. Nem is akarta valójában, minden "kapkodása" ellene hatot a reformoknak. EZTmegérteni kel politikai érzék. Pl vannak számomra kedves MSZP-s figurák, azt azért tudni kell, hogy az MSZP-s fejesek jórésze idült alkoholista, piálnak ezerrel, Szanyi nem egyedi eset, tömegesen ilyenek, mint Szanyi, de néhány valóban baloldali és tényleg jót akaró is van a konglomerátumban. De persze Síkbolygón ez nem létezhet, nem lehetnek ambivalenms érzelmeim, vagycsakrúgomköpömfikázomvágomrépát, vagy nyalok, itt más lehetőség nem értelmezhető.

magyar-magyar szótár 2009.11.18. 04:39:05

@Kenguru: Aki japán vagy más távolkeleti tulajdonú üzemben dolgozik Magyarországon, az kis~kodhat ajtó, sőt, oldalfal nélküli wécécsészesoron, a nőknél van annyi kedvezmény, hogy kb vállmagasságig van fal ahhoz, hogy azért a tamponcserét ne kelljen má' végignézniük egymáson...

RoFä 2009.11.18. 07:21:22

@magyar-magyar szótár:

Szótár,
el nem vitatva számos érdemeid (ismeretterjesztés, szórakoztatás, stílus, gondolatébresztés, trollbosszantás) azért nekem is kezd néha tele lenni azzal, hogy MINDENRE van egy magyarázatod, és egy riposztod is.

Statisztikai alapon nem lehet ez így. Komolyan már.

Hogy érdemben is: mekkora ellentmondás már az indexen lovagolni minden harmadik posztban, közben meg elsütni, hogy a választásokat úgyis az osztott liszt dönti el. Most akkor van az újmédiának nagyhatalma, vagy se? Shit, a fidesz miért nem osztogathat többlisztet? Küldj nekik egy levelet már!

Lesz még majd pár kérdésem, de most dolgoznom köll

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.18. 10:11:47

@magyar-magyar szótár: no ez jóhosszú volt

én rövidebb leszek

komnglomerátum: értsd teljes magyar ún. politikai elit

síkbolygóról is látszik azonban, hogy más a pártközeli 'vállalkozó', más a párton belüli 'vállalkozó' és más a pártokon kívüli 'vállalkozó', pl
(Leisztinger, Kapoly, Csányi, pl)

vagy hogy elkúró éppenhogy mániásreformer, országmentő történelmi személyiség szeretett volna lenni, valóban, és nem, mint írod, ellenkezőleg

de ugye minden csak nézőpont kérdése

vgy inkább a nézőpoint maga a válasz

magyar-magyar szótár 2009.11.19. 04:04:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A pártközeliség is megérne egy kanyart. Egyes vállalkozóknak van pártszimpátiája, azonban ez az üzltetel öszeférhetetlen. Mások viszont kifejezettten a pártvonalról szerzik bennfentes értesüléseiket. A jólértesültség (bennfentes kereskedés) melett még a közbeszerzési korrupció ügyei. Ugyebár pusztán azzal, ha kizárom a pályázók közül a szakmai nonszensz-eket, tehát pl a Trigránit típusú fizikaikiterjedés nélküli, eszjközzel nem rendelkezőket, már keresztbe tettem a pártközelieknek. Csányi nemegyenlő Leisztingerrel, sőt, nagyon nem, de ahogy a Figyelő összemosta őket, az az ügyiség Minőségi Újságírás díjra érdemes.

magyar-magyar szótár 2009.11.19. 04:09:50

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az hogy "pártközeli", a magyar sajtónak az ennen faszából szopott gumimaci. Semmi köze a valósághoz. Idelent az életben politikailag teljesen ellentétes véleményen lévők vállalkoznak szövetségben és azonos beállítódásúak vér nyírják egymás a piacon. Azt csak szeretnék a tótawéalakú tamáservinek, hogy úgy legyen, ahogy álmodják. Sőt, üzlet? Nézd meg, hogy Botka meg Kósa Lajos nagyvárosvezetés témakörében mint kooperálnak és mind a ketten egyformán tojnak bele a közepébe az országospolitikaikarriernek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.19. 13:25:06

no, Kósáról is hallottam ezt-azt

élnek rokonok debrecenben

csányi meg nemegyenlő, hanem egyenlőbb

de mindegy

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 02:43:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hát még a mink falunkban is mikeket tudnak! Xyzz vállalkozóné rutibutikot nyitott (valójába Byxx vállalkozó, és férfi...) , a pógármester minden este úgy megy haza, a dógozó ugye magából indul ki, hogy kinyissaja páncéltot osz kivesz pár köteg húszezreset.

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 02:48:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem hiszek ebben a mániás reformerségben. Nézd, az ország legokosabb emberei PRÓBÁLTAK tanácsokat adni neki, én kiakadtam 2008. március 10-én etschnig őszinte kifakadásán. Pl eü-reformot , ha akart volna valaki, simán lehetett volna, de itt az ész addig terjedt, hogy valamilyen formában lenyúlni a nyugatipézeket )Hospinvest az EBRD-t) Reform Feri szerintem cinikus, néha még igazat is adok neki, ezek úgyis barmok, ezeknek tökmindegy.. teljesen kizártnak tartom, hogy akár 5 percig is akrt volna bármilyen reformot, hanem a történelemcsinálás, az más, vidám fiú és az ilyen tréfákat szerette igazán, mint az őszödi beszéd bedobása 2006. szeptemberében. Vagy a 2007. szeptemberi beszéde az évfordulón, a Goebbels paródia. A vágya nagy tömeg előtt előadni efféle beszédet, ez lett volna, ez az egy nem teljesült. Majmot csinált az ország eszetokjaiból, jót röhög rajtuk és még azok ugye nyalják a BUNDÉR becsületét...

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 02:54:33

Az a baj, hogy a szellemi elit is, nem Fekete Kéz az, hanem sebész-sápadtra mosott sok-sok tiszta kéz. A naív romantika. Amikor leszeded a hagyma "leveleit" legbelül egy nagyon nyomorult, nagyon kismagyar, hétköznapi, egyszerű egzisztenciális történetet találs, 600-800 dolgozónak az egzisztenciáját, állami pénzen maszekolni, az állami cég eszközeit magunk javára használni, a cégtől főmunkatársi, főszerkesztői, műsorkészítői és még közreműködői díjat is fölvenni, egy "reform" ami egyébként a fizikaidógozótömegeket igen érintette, kiterjedt ezekre a szellemi munkásokrav is, akik betéptek és a gyűlölet elvette az eszüket. Ez a gyűlölet vakította el Vásárhelyi Máriát, Petschniget, Kérit, Mester Ákost és a többi.. a többit... A konglomerátum meg miért is ne használná ki? Amíg Csányira terelik a figyelmet, meg összemossák Leisztingerrel, senki nem figyel arra, hogy milyen és mekkroa tények maradtak feltáratlanul, azért a föld-ügyek nagyobbak, mint az olajügyek. 4-5 éve megy a Bácsik A Bányában, de ezt a sztorit nem ismerjük...

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 03:02:42

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Akárkivel beszélgetek, egyféle (jó kétféle, de EGY (1) az..) nézőpont van, leginkább a média által közvetített. Egy képlet: November közepén itéletet hirdetnek az olaszliszaki lincselésben, aznap tesznek föl egy indavideót a címlapra egy nyári félfasiszta rendezvényről, amin 77 idült alkoholista csápolt az alkoholista Sch. Lórántnak. És megszólaltatják persze válogatottan a sok önégető hígagyú polgárjenő-szintű barmot. TETTEN nem érhető manipuláció, az ugye vééletlen, hogy a szerkesztőség így fejezi ki a véleményét arról, hogy:
-nem kellett volna példát statuálni
-kapjanak 2 év felfüggesztettet oszt kalap

Lehetne pl videót készítei rakással.. akik Olaszliszkára lementek indások körbejárhatták volna a falvakat és felvehették volna, ahogy szórakoznak az áthajtó autósokkal, még meg is áll az úttesten és bámul be az arcodba, mit akarsz, kerüld ki, ha nem tetszik. Hevesen BÁRMIKOR lehet ilyen videót felvenni a város Jászapáti felöli végén, lassan tolja át a biciklit, megáll és les be, hátha reagálni mersz arra, hogy nem mozdul. Gyerekek átszaladósat játszanak, ijesztgetnek, kővel dobálnak. [név a szerkesztőségen] településen légpuskával lövik az autókat, a [XYZZ] bank igazgatója autóját pl 12 taklálat érte, persze nem egyszerre, hanem úgy.. heteken keresztül... Kórházakban is érdekes indavideókat lehetne készíteni. Túúúdom túúúdom persze, hogy ez a "józan egyensúly" a rasszista YT-videókra való jógyerek mondolat...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.20. 09:49:05

@magyar-magyar szótár: Csányira nem tereli senki, épp ellenkezőleg

érintett cégtől hallottam, amit

elég durva

és sehol senki nem beszél róla

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 06:12:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem terelnek, hanem mossák be, a technika az, hogy a vasszedőt, aki talál egy 1975-ös Audi 100-as coupét, és beszól a hülye sofőrbácsinak a kerítésen, itt van papa, viszem a vasba, mingyá vágjuk szíjjel gyorsvágóval, ad érte 300-at?A hülye elavult paraszt hogyne adna!Namost ezt a képletet úgy tálalják, hogy ez is ugyanolyan, mint a vasszedő.
Csak itt meg leisztinger, miután lényegében olyan bűntény közepette, amiben Tokfalvi Bezzegamerikájában az FBI kutyaláncon vezeti el a csávót csak a kisérlet gyanujára is, lefosztottota a Pick szalámit, majd odaszólt Csányinak, a baromnak, hogy ha akar még Pick szalámit látni, megveheti a céget annyiért, amennyiért ő megvette (amit kilopott és fosztott, az többszöröse volt) És Csányi volt akkora ostoba, hogy valami hűűlye nemzetiromantikától úzötten fizetet Leisztingernek. EZT is aztán a Figyelő szakemberei faszául úgy állították be, hogy a fámának megfeleljen. Önmagában ne is Leisztingernek ez a bűncelekménye érdekes, hanem az, hogyan asszisztál a magyar sajtó a fehérgalléros Stadlereknek, miközben a mackófelsősökön meg gúnyolódik.

A földvásárlás ugye, MOST minden pénzember, még a Farkasverembe Ááárrtatlan Kisfiúképű is annyi földet szerez, amennyit tud, a föld csak a sajtómunkások, pl Saskabaré Jóska szemében semmitérő parasztság. Most a sukorói botrány kapcsán rendesen fényt kapott az, mi is a biznicc a földben (ott földet szerezni, ahol majd pl autósztráda vezet keresztül)

Minden műfajnak megvannak a disznóságai, The Edge pl ennmagáét leplezte le a minap, amikor elárulta, hogy effekt nélkül bölcsödei a z a bizonyos brillír. na, de az emberek a meswéket szeretik a Jókról (Leisztinger, az szabályos tőzsdei műveletekkel operáló független) és vanna a rosszak (csányi, a fideszmiliárdos)

Én, mint tahó paraszt viszont azt látom, hogy Stadler a lopott pénzből Akasztón épített stadiont meg vagy 50 sofőrnek adott munkát meg efélék. Viszont a nyakkendős stadlerek idehaza egy forintot nem forgatnak vissza, nemhogy svEjci fraaaan-t...

Csányi, a baromállat, most tuningolja föl a Picket, úgy 2012-re már profitot jósol (Leisztinger eladta a két nagy kocatenyészetet is, márpedig most a magyar piacon anyakocát beszerezni vagy pláne, ami mégritkább tenyéskant, ezek húsa elengedhetetlen a szalámihoz!! szinte csuda lenne...

Hollandiából importálunk vizeshúsú sertést. (A tápba kevernek vegyianyagot, ami a sertés húsába a természetesnél több vizet köt...)Ezt fogadjunk, nem hallottad a fámától!

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 06:13:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha én ilyenen felhúznám magam, már alulról szagulnám Mohácsi Viktaaaria üdvét.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.21. 08:54:30

@magyar-magyar szótár: annyit tudok, hogy a téliszalámi jelenleg nem magyar sertésből készül

meg hogy nem kell félteni Csányit

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.21. 19:04:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: :D Én meg azt tudom, hogy a világhírű serranoi sonka viszont magyar sertésből készül. Nem kell félteni a magyar disznót... ;)

magyar-magyar szótár 2009.11.22. 05:12:57

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Furcsa is lenne: honnan volna annyi 4-5 éves kandisznó meg anyakoca, ha Leisztinger eladta a tenyésztetőcégeket...

magyar-magyar szótár 2009.11.22. 05:15:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: De kár, hogy nem kell félteni Csányit, az ilyeneknek mindnek meg kéne buknia.Száz Leisztingert, ezret! Leisztinger baszott volna szarozni a Piockel, őtőle szépen ottrohadhatot volna. Olyan fajin német szalámik vannak, ugye a piac majd eldönti, kell-e.

magyar-magyar szótár 2009.11.22. 05:20:49

@efes: Csodálkoznék, ha valaki ösze tudna szedni egy sertészállítókamionra való alapanyagot. Cég [név a szerkesztőségben] közvetlenül az aljas büdösparaj paraszttól, utánfutón hordják oda a zsírgazda kulák szemétládák, vásrolja föl a sertést, pedig a Zónijó tenyésztői olyan kémiai és biokémiai meg genetikatudmányi fegyvertárral ratatázzák a csapvízzel fölfújt ipari sertéseket (ezeknek a bőre rózsás és Coccolino koncentrátum színűt s szagút szarnak a természetazonos hatású takarmánynak látszó micsodától)

Már 2007-ben, A Reformok Üdvös Hatására 80millió € értékben importált Magyarország sertést. Sajnos azonban a kulákság ellenáll, mert a Kulturális Forradalom még nem hatott oda eléggé. De szerencsére a sok büdös parasztbanya már nem ülhet csak úgy ki a piacra a motyójával, fejlettudatú vidékiértelmiségi, ha olcsón akar zöldséget, a vámházkörúti csarnokban vásárolja.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.22. 12:18:57

@magyar-magyar szótár: Ez a 80 milla import gondolom, a teszkóék javára írható be, akik nyilván az ócsó disznyót hozzáűk, mert a paraszt magyar (értsd: városi) nem veszi a drága húsú disznyót a magyar paraszttól (értsd: magyar paraszt). A biosertés, főleg, ha tényleg bio, akkor az bizony marhaárban fut, nem jön ki olcsóbban. Ezt viszont nem veszi a paraszt magyar, mert drága. Inkább az olcsót. A másik oldalt se kell félteni, a technológia-, és termékváltási, piaci kérdések stb. elsősorban fejben eldőlő nehézségeivel kapcsolatban.

De. Ismerek kőgazdag húsosokat, akik normál sertésből lettek kőgazdagok, most is csak trendiből panaszkodnak, továbbá olyat is aki, biomangalicáját adja el a spanyoloknak, akik fizetnek érte, mint a katonatiszt -> serrano magyar mangalicából.

magyar-magyar szótár 2009.11.22. 13:01:37

@efes: Akkor nézzük a biosertéstenyésztést: Adva van (ez élő példa) egy makkos erdő szittyós pusztán, valahogy elkerítve. Van összesen 3 kondás (kanásznak nem nevezhetőek...) pár kutya. A területen még ebben az életben vegyi (agrokémiai) mérgezés nem volt. A disznók hawájjzanak, a legnagyobb munka a fialtatás, mert míg az egyik kca veti malacait (ssrrr-pottypotty-potty) a többi ott les a faránál és HÖRRRNYAMMMNYAMMMM mint Brautigan-nél a krokogyélus a békákat. Ha sikerül mondjuk 10-12 malacból süldőnek megóvni 6-7 db-ot (éppen volt józan kondás...) akkor jó. Csak a legritkább esetben kapnak abraktakarmányt, a fehérjét megszerzik maguknak, kitúrják a nád gubáját (lisztes gyöktörzsét) , illetve hasznos néha kihúzni egy-egy döglött tehenet vagy lovat nagyobb lakomához. Régen a téeszvilágban a tyúktelepen feszt főtt a víz a kondérokban, az elhullást bele a vízbe s már kapták is a sertések... EZ A BIOSERTÉS!!!! A sertés gyomrát olyan "élóflóra és fauna" védi, ami megakadályozza azt, hogy ferőzés-gazda lehessen... Ezt az analfabéta kondás is tudja, csak a Dr Állatorvos nem, mert hülye a gakorlathoz... Az ilyen sertések húsát szokták menő vadvendéglókben vaddisznóhúsként elsütni.
Háztájiban faluhelyen minden normális embernek biosertése van, mer tápot nem ad csak annak a disznónak, amit elad, saját célra, saját ágásra penicillines, gyógyszeres, hormonkészítményes stb-stb tápot nem ad a disznójána. Trikolór, azaz legalább három színű (fehér lapály alap, s azon fekete s barna pöttyek, kvás, keverék) sertések el is vannak táp nélkül, egységes abrak, kukoricadara és moslék... korpa, ha már túlsúlyos...

Az is volt a baj, amikor a dán paraszt az lasz tengerpart felé járva kitért ide, rebdelt egy sertéssültet és megütötte a guta.. na, de azóta a zónijós normákat bevezettük.. röhög is a dán meg a holland, mert most már a vizezett(élőben!!) húsú hízóit ide is exportálhatja.
És hát nem csak a treszkók: Ebben az országban "makói hagymások" kínai import fokhagymával ölik le a makói hagymásokat: ez a magyar wirtschaft... Minden háziaszony szereti a kínaifokhagymát, génmamipulált háromszor akkora egy gerezd viszont nem olyan "büdös" (mert felfújt izé..)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.22. 13:21:14

@magyar-magyar szótár: Jól látod. De háztájiból nem is veszel sonkát 1500nál olcsóbban (nem mangalicát, normáls rózsaszínt!). Ez a boltban/csarnokban 3000 lenne, minimum. Az, hogy kínai fokhagyma nem büdös... elvileg igaz, gyakorlatilag nem. Büdös az, ha olyat veszel..:) Többféle van ui. A génmódosításnak van egy píszí neve is: nemesítés. Kínaiak már akkor használtak fokhagymát, amikor mi még nyereg alatt puhított lóhúst ettünk, trágyaágyon.

magyar-magyar szótár 2009.11.23. 01:49:08

@efes: A sonkakészítés olyasmi, mint a körtepálinka: millió munka, törődés. Itt: fakád, páclé, rengeteg idő és türelem, érzék, műgond.
süti beállítások módosítása