Úrfikorom alkonyán a lengyelpiacon egy afgánsapkás ukrán veterántól vásároltam a hamis kazettákat. King Krimson, Led Zeppelin, még egy Animals válogatás is, Sticky Fingers a Rolling'tól és hasonlóak. Rendes tokban, rendes papírbetéttel, számok címei, eredeti borítók másolatai. Vettem aztán tőle egy egészen jó gumimarkolatos vasnyelű kalapácsot is. Persze, ha lefényképeztem volna, széjjelvágja a pofám.

Így most emlékezetből kezdtem el mótorzani a Mindenhatoooo-n s az alábbi képeket kegyeskedett kiadni:

 

mai afgánveterán nyári kalapban:

 

 

 

 

 

 

 

 

Eredeti kép a "front"ról: téli afgán' sapkák.

 

 

 

 

 

 

Szovjet jóreggelt Afganisztánban: Két gránát be a putri ablakán, oszt be az ablak helyén a fegyver csüét, TŰZZZ  egy tár jobbra, egy tár balra.

magyarázat: Afgán jóreggelt tapasztalatlan kopasz szovjet kiskatonáknak: A jóreggeltre kisgyermek nyit ajtót, majd hasravágja magát és a mama belereszt a hülye sivárállatba egy tárral.

 

Kedvenc képem [ha lesz szkenerem, beszkennelem egyszer...] Bátor szovjet harckocsiparancsnok undorral,    az ezernapú sivár gyógyegerei halálfélelemben, a tankról néznek le, 8.-12 éves afgán gyerekek a tanktól 10-27 mm-re állnak az út szélén és vigyorognak föl minden félelem és fegyver nélkül.

A HANGOT -KÖNYÖRGÖM!- VEGYÉTEK LE AZ ALÁBBI VIDEÓN:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr601353111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.07. 19:35:54

az megvolt, hogy amikor a hadúr meghalt, akkor a 12 éves fia örökölt több száz állig fegyvegyverzett harcost, pár tüzérségi üteget, meg két páncélozott harci járművet?
vagy hogy a falu szélén van egy ágyú, és aki arra jár, néha lő vele egyet? kérdik, mit lő: hát a szosmzéd falut! de miért? mert ez szokás.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.11.08. 00:30:32

Van a Bondarcsuk fiának -szintén zenész- egy 2005-ös filmje, cime "A 9. század", vagy valami ilyesmi. Én nem láttam ezt a filmet, állítólag ez az oroszok első őszinte szembenézése Afganisztánnal, habár nem tudom, számomra szaglik a dolog a hollywoodi dramaturgiától, de ez egy más kérdés.

Egy szó mint száz, ez a jelenet nem rossz, ráadásul többtucatnyi afgánsapkás kopasz száll ki valami Antonovból:

www.youtube.com/watch?v=5MwZCyAhjz8&feature=related

magyar-magyar szótár 2009.11.08. 05:49:17

@Gasper: Van persze vietnám-szerű tálalása az afgán háborúnak, de még azt is elég lett volna megnézniük az amcsiknak ahhoz, hogy elgondolkodjanak. Semmi keresnivalója nincsen arrafelé semmiféle europid hadierőnek. Csak növelik a bajt. Semmit sem értenek, semmit sem tanulnak meg. A szovjet egy sokkal erősebb, alkalmasabb hadsereg volt.. több "empátiával" .. (bocsánat, durva vicc, de sajnos igaz...)
Most mindenről azonnal info van, tegnap bocsátottak ki worldpres valami nyafogást, hogy magas a baráti-véletlen támadosk barátiáldozatainak a száma, ja, meg a civilek is.
Holott a szovjet-orosz anekdota négy sorban összefoglalja a képletet. És amíg az a képlet fennáll, erővel semmire se menni...

magyar-magyar szótár 2009.11.26. 06:15:27

@radiologus.hu: Jóreggelt Afganisztán: Két rpg be az ablakon, majd valamivel később Doobra Útra.
Ez a legtömörebb minimál.

(Az afgánjóreggelt: bekopog a 18 éves és két hónapos szovjet sivárállat a vályogviskóba, 12 kisgyermek nyit ajtót, a kis kopasz ivánaszovjetkatona barátságos képpel cirókálná az elsőt, a gyerekek hasravágják magukat, az anyuka még géppityuval ratatatatatatata... ... -erre kontra a szovjet anyekdot)
süti beállítások módosítása