józanságfelelős - régebben bolgár vagy lengyel, ma már inkább horvát tengerparton kempingező magyar baráti családokban az a személy, aki aznap a rövidet húzta vagy sorra került a gyerekekre való felügyeletben, hogy a többiek nyugodtan tudjanak pocsolya, tajt, tök, hótt, makett, maki részegek lenni vagy egyszerűen bebaszva, mint az állat vagy segg. Egész nap maxx ennyit ihatott szegény:

http://www.luding.ru/media/catalog/drink/brandy-Pliska-5_b.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr181378393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.10.21. 09:10:38

Woow. Meggyes Pliska-konyak.
Akkor itt gyorsan elmondanám, hogy a közhiedemmel ellentétben a bolgár nők gyönyörűek, sudárak, izmosak, feketék, élvetegek és hedonisták.
Valamint a bolgár lakások többsége magas igénnyel készül, esztétikusan felszerelt és bútorozott, nagy hangsúlyt helyeznek a kiegészítőkre, műtárgyakra. Viszont nem divat a csillár, a legszebb ház legszebb szobájában is sima villanykörte lóg egy szál vezetéken a zongora fölött.
Ugyanakkor zongorán nagyon jót lehet, pár mozdulatnál érdekes hangok törnek elő a hangszerből.
De előtte és utána jól esik a Pliska.

magyar-magyar szótár 2009.10.22. 01:37:09

@Humanic: Hopp, és megírtad? Bolgár lakásban nem jártam, de diáktársaim igen,, még a Minden-Egy-Leva! szépidejében Szozopolban béreltek illegálisan szobát, fehér kocka ablakkal, tisztára súrolt padlóval, szék, asztal ágy hokedli lavór.
Annyit tudok, hogy a legfinomabb asszonyhús a tiszta vízzel és szappannal tisztáramosdott és egyszerű, de durva gübicses vászonkendővel alaposan megtörölt spré nélkül, így gyanús, hogy nagyon igazad lehet, főleg a múlt köébe veszve, de majd az időbuszon találkozunk.
Ja, és a bolgár brandy valódi ["konyak"]borseprőből főtt.

magyar-magyar szótár 2009.10.22. 01:43:36

@Humanic: Nem írtad meg, tessék akkor!
Ja, és az autókon az ablaktörlőlapát, egyáltalán, olyan leszerelhető és kiálló dolgok, mint visszapillantótükör vagy éjszakára udvarra parkolt autón kerekek stb, nem voltak divatban.

Amidőn a burgaszi pályaudvartól futottam a tenger illata irányába, nagyokat haraptam abból a szinte ogyesszai légkörből, ami még A távolban egy fehér vitorla zamatát őrizte, pl nagy vakolt téglaoszlopos (Magyarországon ruszkilaktanya)-kerítések. Ha voltál Leningrádban, a fehéréjszakák kerítései szinte vízszintes vörös fényben, avasvajsárgában vagy kijevizöldben..

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.10.22. 06:41:11

@magyar-magyar szótár: megírtam már a többi ötvennel, de nem élesítettem. Tudja a faszom, biztosan közeledek a kapuzárás pánikja felé, hogy egyre intenzívebben emlékszem a szerelmekre, leírom mindet, ami fontos volt.
Voltam Leningrádban, szerettem.
süti beállítások módosítása