Nemegyszer megkérdezték már tőlem, mi kell ahhoz, hogy valaki jó újságíró legyen? Véleményem szerintem nem az iskolán és az íráskészség minőségén, hanem a bensőből eredő gyermeki kíváncsiság, igazság és szabadságérzet hőfokán múlik a végkifejlet.

/Rajnai Attila -a Minőségi Újságírásért díjazottja, 2005./

 

nylon -    fajtanévvé vált védjegy, amellyel az amerikai Dupont de Nemours cég eredetileg a poliamid 6.6-ot (PA 6.6) forgalomba hozta.

nagyüzemi gyártását a hadiipar lendítette

 

 

nejlon, nájlon, nyélon

nájlom (Sicktranzit  Gloria szava)

nejlonparaszt -már volt

nejlonmotoros - A motorozás   természetazonos hatású boborján-yuppie-k adrenalintermelő szórakozása életunalom ellen, modorosság. A fazonmotorost, a divatból adrenalinkergetőt a kanyarodásából ismered föl: angol stílus -ban veszi, azaz míg a motort emerre fekteti be, ő ellenirányban in vinkli hajol el, kanyarok előtt bizonytalanul kóstolgatja a sebességet és a fékeket (CSAK hátsóval fékezne - nekik találták ki az egyszerre automatikus fékerőelosztással fékezős [+ABS] rendszereket). A legbődületesebben modoros fajtája 3millás luxus nejlonrobógóval öltönyben szlalomozik a dugóban.

 

 

jut eszembe az ilyen modorosról:

 

 

(megj.: a zajmotoros is modoros bizonyos tekintetben, az egész motorozásból más nem is, csak a csendszennyezés, mocskolás érdekli, hogy hasíjja a világot cippzárként, tökállatnak képzeli tevékenységét pedig csak simán tahó)

nejlonnáci - Hannibal Lektűr gyűjteményéből

nejlonlaza  

 

A blúcsip agymosómédia-monopólium vezető menedzsere a bobo-hoz még alulrólszagoló nejlonlaza outfitje netokratív rejtőszinekben, fodrász által kialakított álnemtörődöm műhülyegyerekfrizurcsi melírral, menedzserkarórával,meg ami kell, laza borosta, ilyesmi, feszes fegyelem a csapásirányokhoz

 

"Emberek! Akartok nejlon ingeket? Ászonjok! -nejlon kombinékat? -Akkor támogassátok a Fóradalmi Munkás Paraszt Kórmán programját!" /részlet Kádár János mezőtúri beszédéből, 1957./

 

nejloning - az első nejloningje a faluban Tölcz bácsinak, a nyájajuhásznak volt. Azelőtt még az első németjuhász-kutya tulajdonos is volt. Később a falu harmadik maszekautó-tulajdonosa lett. Annyiba került egy nejloning 1951-ben, mint egy németjuhász kutyakölyök, 150 Ft-ba. Ekkoriban egy ipari munkás [tűzikovács] kétnapi keresete , büdös, fejletlenosztályöntudatú téeszkovács négy-öt napi munkaegysége volt ennyi. Tölcz bácsin a drága nyéloning addig volt, amíg a nyáriállási tanya tisztaszobájából a napra ki nem ment. Amit mondott, az zistenfaszával kezdődött, viselje az, aki kitalálta! tovább nem folytatom, de ezutánm haláláig csakis természetes anyagokból való [bio] testbéli textélijákat viselt.

 A nejloningnek mindenféle vetületét ismerjük már -sokan még az agymosó netmédia hoaxátorai közül sem sejtik, hogy a 100 COTTON cimkés kínaiingjük is 88% polyamid- a tudományosat is, csak azt nem, hogy a leglényege ez volt:

NEM KELLETT VASALNI ELÉG VÓT LÓGVAHAGYNI NEDVESEN

Egyébként Tölcz bácsi a néjlont, pl harisnyát vagy kombinét igen szerette, azt mondta, az az igazán jóízű menyecskehús, ami frissen teljesmosdott és habos nyélonkombinétbú csomagolja ki, a jószagú szikrázás közepette.

 

nejlontényfeltáróújságíró - jelenleg & egyelőre, feltárandó tények és nyomozandó okok híjján jutalomállásban az Élet és Irodalomnál

 

 

 

 

a nejlonharisnya

 

a jellegzetesen fallokrata fetisizmus, mint szexuálisbetegség (Éljenek a melegek és a tolerancia, BUDAPEST PRIDE 2010 Baloldali Feministák Avanti!) vágytárgya. Teljesenkizárt az, hogy nő négyfalközött, magában, nejlonharisnyáját, kéjelegvén a sajt és mohásgomba-illatban, szimatolja!

És egyszer minden körbejár, nem csak le a barbiszépségű Kisztikelyány  -aki többek mellett Magyarország Gyönyörű Ajándéka Linz Európa Kulturális Fővárosának!!-a csicskaautó  hátsó ülésén, ez a blog is lassan szeniorkori végelgyengülését éli sokak istenének hála, volt már a nejlonbaba is, mégsincs este, bár ledögleni látszik, egyszercsak felpörög Tito & Tarantula dobosa előtt a káván a dobverő, és mégse lesz annyira vége...

SAJTÓSZABADSÁG PEDIG OTT VAN AHOL utcán, szabadon, őrizet nélküli PERSELYES NEJLONZSÁKBÓL 

ÁRULHATJÁK A NAPISAJTÓT!

 

 

10 komment

Címkék: nylon

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr501372382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.10.01. 06:52:32

"Egyébként Tölcz bácsi a néjlont, pl harisnyát vagy kombinét igen szerette, azt mondta, az az igazán jóízű menyecskehús, ami frissen teljesmosdott és habos nyélonkombinétbú csomagolja ki, a jószagú szikrázás közepette."
Ezt jegyezzük hát fel.

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 07:05:39

@ekkerjoz: Hát még a bögyereőről mit mondott. Akkor figyeltem föl arra: igaza van az öregnek, a puncialakban megcsavarintott tészta (máma igazi hajdú asszony főz egy kaszrollyal, oszt a mílyheűteőbe 'acskózza) , a bögyörő alakú milyen alakú tényleg, hogy miért is szereti a langyos nedves bögyereőt az öreg, isten nyugosztalja!

Mondom neki egyszer, üljön föl mellém a kaminyótóba, oszt a 405-ösön olyan szolárbarna fürdőruhás lyányok kínálják magukat, a kiccicájuk nyelvéje piroskásan-harmatosan szinte kinyal a bikinialsóbú, ahogy a vizesüvegért hajolnak, befizetem egyre, aszonta erre az öreg, hogy a pénzért vett mán nem az igazi néki, [ aki ingyér vót betyár valaha, s a két szép kékszeméért...]

ekkerjoz 2009.10.01. 07:46:31

@magyar-magyar szótár: Nem emlékszem az öregre, pedig a régi arcok bevésődtek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.01. 08:33:52

a nylonharisnyáról még gyerekként láttam egy dokumentumfilmet, asszem az volt a címe, hogy "A férfi, aki boldoggá tette a nőket", és már akkor sem értettem, minek a nőnek nylonharisnya, amikor én hülyét kaptam a nylonzoknitól.

budai zöld 2009.10.01. 14:18:44

@bs395:
lehet, hogy 180 éve is volt ilyen dokumentumfilm a füzö feltalálójáról (némafilm, a Montgolfier testvérek készítették daguerrotípiával viaszhengerre). Bezzeg a 20. századi remake címe: A férfi, aki boldoggá tette a tüdögyógyászokat.

Lehet, hogy a gyógyszerlobbi pénzeli a divatlobbit, hogy tartsák fenn a nyilonharisnyát. Lehet, hogy visszakapnak százalékot a gombaelleni szerek árréséböl. Majd száz év múlva tisztábban fogunk látni.

magyar-magyar szótár 2009.10.01. 14:26:59

@bs395: @budai zöld: A nőgyógyászok öröméről a bugyiról már írtam. Fokozta a nőtgyógyászati problémákat a bugyi térhódítása. Hátmég a nyélombugyi! És akkor err4e még fiXXXato a harisnyaNADRÁG.
Az urológusok öröüme pedig a cukkini csípőnaci lesz, combinate a petefészekműtéteken kaszáló nőgyógyászokkal.

A nejlonharisnyában az a jó, hogy szebbé teszi a lábat, üvegfényesebb, mint a selyemharisnya, nem kell annyit mosni
(első nap kivágott orrú pipellő, második nap meg zárttal még elmegy, aztán egy nap szellőztetés és még bokacsizmával jó) ,
és ha kimossák este, reggelre megszárad.

A nejlonharisnya, mint tarifa a felszabadított Berlinben.

heki 2009.10.01. 21:44:12

@magyar-magyar szótár:
miért van az, ha olvaslak, ahogy soxor nőkről írsz, elmegy a kedvem tőlük?
Az én hibám biztos.

magyar-magyar szótár 2009.10.02. 05:57:05

@heki: Sajnálom. Vannak titkos nőiolvasóim, akik magánlevélben rendszeresen leszedik az arcom, beleigazítanak, ilyesmi. Valójában ugyanis nő vagyok és belülről, nőiszemmel ítélem a nőket. Pl honnan tudná azt egy férfi, hogy egy nő titokban szimatosat játszik a harisnyájval meg bugyjával? Nahát. Szeretem a nőket, a világ a nőkön ál, és azért bucskázik, mert a nők is bucskáznak: A feminimopicsoidok harcolnak egy olyan egyébként nem-nőiségért, ami az igazi eredeti változatában ősiekben meg volt rég. A nő okosabb, intelligenseb, mutatja ezt a kiskeze-kislába kialakulása, a kockázatos cuccokat úgy pakolta át a férfiszerepre, hogy verbalice mégis a fallokrácia áldozatának állítja be magát. A nő a férfiakat küldte a szomszéd horda borostyánkincseinek megszerzésére, de a legyalázott horda véletlenül életbenmaradt dedeit meg asszonyait a férfiakat baromságaikért korholva felkarolta. EZT a női őserőt nem ismerik már a feminimopicsoidok.. A nő teremti a férfit, és hát a férfi a nőt. Sok nő 50 évesen döben rá, hogy hát izé, ugyan dugott 467 pasival, piázott rendesen, élt ezerrel, volt karriere, művész volt.. de hát lényegében egy picsa, nem nő volt. De akkor már késő. És ez a nő tragédiája, csak ezta drámát nem illik megírni.

Heki, ne keseredj el a nőkön, hanem szeresd, akit lehet. Mert mégis, a nő minden, és a férfi meg pont, vessző, kötőszó. Azért "vitázom" [egyoldalúan :)) ] a feminimopicsoidokkal, mert a vita edzi a gondolkodás, s akár eredeti ötleteket is szülhet. A nők ugyanis bátortalanok, szivesebben kopíroznak kis mikiegereket, mert az gyors sikert igér. És így kerülnek 50 éve lejárt eszmék be "friss"-ként hozánk.

magyar-magyar szótár 2009.10.02. 05:59:41

@heki: Például én Polcz Alaine regényét, az Asszony a fronton-t úgy olvasom: Az a mindent legyőző, a győzhetetlen nő regénye. A feminimopicsoidok meg kis monomániás lázálmaikhoz RAGADNAK ki [kontextusukból] részletkéket úgy, hogy Az Egésztől eltekintenek (mely tökéletes regény BELÜLRŐLVALÓAN, tehát nem nyelvistiliztikai szinten)
süti beállítások módosítása