mottó: "Ez a zöld sár, ez mind szar, amit a lapáttal tolok?" -M.KissCsaba tényriporter, midőn másfél napig kocagondozó volt egy sertéstelepen.

nejlonparaszt - a parasztházatvettünkvidéken rítus vagy stílus híve. A szóalkotás Nagy Ferenc (barátainak Feri, a zsüri -nek Feró) tánczenei előadóművész és rózsadombi utcán Mercedes-ét zsákutcába futtató (1978) valódipunk. Vö nylonnpunk (ejtsd nejlonpunk); léggitáros, gitárgagyoki, nyalófólia, kenyérsütőgép.

A ~ lexyladekoroz mindent, ami fa, kivágja a kemence oldalát a kandallóhatásért, angolgyöpöt vet az udvarra s fűnyírógépezi, ruszki GAZ '69 terepjárót vesz, mert az olyan jópofa retro, és budapesti barátaival okádd tele a fehértelefonom, idd-magad-kokira és swingerpartikat rendez. Profi nejlonparasztok behúgyozásigivóbajnokságokhoz okádóvájuval extrázzák vidékitanyájuk udvarát. Vö. tényfeltárókáeftétulajdonosok, aki vidéki tanyájukon írják a vezércikket, újabban klikket.

 

Exclusive nejlonparasztházak

nejlonparaszt autók a tanyára:

http://www.forum-auto.com/automobiles-mythiques-exception/section5/sujet336100-175.htm   http://www.forum-auto.com/automobiles-mythiques-exception/section5/sujet336100-175.htm  

 

Szélsőségesen nejlonparaszt enteriőr:

http://www.szucstourism.hu/img/foepulet/6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29800965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.04. 19:14:43

a mercis-zsákutcás részt nem értem, de lehet, mert '78 után születtem, és a nagy feró vonulat sose jött be.

magyar-magyar szótár 2008.12.05. 03:01:23

"Mercedes-ed zsákutcába fut-jut" -ez egy emblematikus ricse[NagyF zk: Beatrice] szövegrészlet. Namost a korban a digó-csöves ellentét mutatta kettőbeszakadni azt, ami egy volt akkor is. (vidéki csövesek közül volt, aki hétvégére öltözött duigóba csak)
Azért érdekes ez a motívum, mert a blogoszféra is így működik: Elshiszitek a szövegeket, a műmájer antifaszizmus, meg a kriptoprovó hűjjdemagyarkodásokat. Mindenki színén veszi pl a 2006. okt. 23-i T34-es-es cuccot.
Ez is ilyen volt:
Minden csöves azt hitte, hogy Feró az ellenséges Digó Zenekarról énekel. (Pl a Color együttes volt digó) Pedig nem:
A Nemzet Csótánya a Rózsadombon élt, két fehér Merci volt a háznál. A másikat Csuka Mónika, Feró felesége használta. Feró önkritikusan énekelt. Csak a Síkbolygón ez felfoghatatlan volt.

Mint máma Feró NemzetCsótánysága. 2D-ben összecsomagolják Ferót a balfaszkókkal és a kukába vetik...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.06. 23:52:24

ja, az öniróniát nem sozkás érteni.
egyszer kiraktam a blogra egy hogyan legyél punk cuccot, hallod, majdnem elástak.

magyar-magyar szótár 2008.12.07. 07:46:57

bs395: el tudom képzelni. Hányszor jártam így!
Fogadd szeretettel egyik versemet:

vagy vagy vagy
vagy vagy

Ez a lényeg!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.02.06. 12:37:32

Ah! Kvintesszencia. Kösz. :O)
süti beállítások módosítása