Semmibenhívők Egyháza - A világ semmibenhívői  egyházainak számát mintegy félmilliárdra becsülöm. Minthogy az egodeista istensége személyisége is, ennek egyháza korpusza, ami a kétségtelenül lángelmét hordozza. Jogiértelemben   egyházi szervezetbe többtízezer semmibenhívő tömörülhet, erről pontos számadat nincsen.

Kedvencem a semmibenhívők egyházaiból Iván Gábor elemér egyháza s az ő istenük, Karakutty nem-isten. Iván Gábor elemér ateista. Egy ateista egyház, aminek istene van, ha az nem-isten is, nonszensz. Iván atyát az vezette ötletében, amit már a dosztojevszkijánusok is fölfedeztek az anarchoateizmus (=zattejjizmus)  legszebb délnapjaiban, Oroszországban:  a technoid társadalom embere sem képes racionálisan gondolkodni, csakis irracionálisan, mindenképpen teremt magának valamiféle istenséget.

http://www.logodesignworks.com/blog/wp-content/uploads/2009/05/castaway-wilson-ball-logo.jpg

Amint a FedEx menedzsere is a lakatlanszigeten énjét helyezi kívülre, beszél hozzá magányában. (Az egodeista annyira racionális, hogy ezt az én nem helyezi kívül önmagán. Az egodeisták tízerei pucsítanak hetenkint párszor valamely égtáj irányába, hogy kis kézitükrükből ellenőrizzék, pelyhezi-e már megint gusztustalan szőrzet a végbelüket, hónaljkutyuskáiknak is megadják, amit a hónaljkutyuskáknak meg kell adni, csakúgy fanszőrzetüknek is. Lábaiknak-karjaiknak természetesen. A személyes istenpálya hormonális ramazurijainak csillapultával aztán a közemberek édes kis vagy nagy állatokat tartanak gyermekéhség-ösztöneik kiélésére, ha több pénzük van, akkor embergyerekeket fogadnak örökbe.)

Semmibenhívő egyházat Frank Zappa is alapított. Ennek hoaxitása egyenlő volt a nullával, rendesen kifogalmazták az alapító okiratban: Nem hisznek istenben s a céljuk az Egyesült Államok törvényei által ilyentén biztosított államitámogatás fölmarkolása valamint adómegkerülés és jóváírás. Ennek ellenére a C.A.S.H. kisegyházat simán bejegyezték.

Azt hihetnénk, hogy Iván atya a bevett egyházak képviselőivel harcol leginkább - hát nem! A leggatyarohasztóbb vitákat éppenséggel a rendes evolucionista zattejistákokokkal volt kénytelen folytatni, mert azok az istennek se képesek megérteni a Karakuttyó nonszensz-ből az evolúció szerinti elevelerendeltetést.

Közvetlen bizonyítéka annak ugyan nincsen, hogy az evolúció nevelte az emberbe is az irracionalizmust, csak sejthetjük, hogy ha az ember racionális lényként kerül ki a folyamatból, akkor egy bizonyos határon túl egyszerűen nem szaporodik,  hiszen abban semmi ráció, az észlénynek feladnia önmagát egy másik, okvetlenül butább lény miatt, hacsaknem egy kedves kis pinanyaló pincsi az vagy cicuska.

Racionálisan a lényeg az, hogy nekem legyen jó és minden, amit teszek, az én dolgom és ügyem. Meg is figyelhetjük az emberiség története során a jólétiség racionalizáló hatását, a szaporodási ráta és életéhség drasztikusan csökken a jólét fokozódásával, a létfenntartásban a kreativitás a fennmaradást szolgálja, a jólétben viszont az unalom ellen keres szórakozást az ember. Maradi társadalmakban ezért az uralkodóréteg, a vezetők igyekeznek valami elfoglaltságot találni a barmoknak & csürhének, akiknek a társadalmat nézik, és ha már ez sem segít, akkor pl sorrbaállítják az embereket, hogy szakszerűen kitéphessék szívüket (azték módszer) . Nagyobb háborúk maradék emberisége örül a kellő (és nem fölös) számú lyuknak a testén s annak, ha fehér kenyér szeletét piríthatja a rántottlevesébe. 

Német anyák ezrei amerikai katonák tízezreit szopták le   pár doboz cigi-kért 1945-48 között , hogy azokon cukrot csencselhessenek a gyereknek, szétszedték a tavaszi kabátjukat, hogy kiskabátot, szoknyát és pantallót fabrikáljanak a  süßkindili schatzili-nek, aztán az Adenauer Korszak reggelén duplaműszakot is vállaltak, hogy a gyereknek a Christkindli Sachs mopedet tojhasson, a "szexuáliséletük" meg az volt, hogy zuhanyzáskor a kádba guggorászván levették a rózsát és erősebb sugárral bizgerélték a muschili-jukat, aztán   a gyerek  jól meg is köszönte nekik az áldozatot, lásd a Német Újhullám pompás alkotásait, amik az Adenauer Korszak csodáit csulázzák csummára. Ez a fasza kis nemzedék aztán már nem csinált annyi gyereket, mint anyuék, ugyan mire, a gyerek hálátlan dög és csak pénzbe kerül. Valamint akadályozza az embert a karrierje kibontakozásában. Erről a szituációról aztán a következő nemzedék egy mégújabb hullám kereteiben nem tudott apabaszó filmeket készíteni, mert a '80-as évekre az eltörökösödés, elszerbesedés és ellengyelesedés viszketett leginkább . (Röviden: Fassbinder fia-borját, ha van is,  nem ismerjük...)

Ha az ember már magában sem hisz, akkor mire is tömné a majmot?
-föl se kéne kelnie az ágyából és jobb lenne, ha levegőt se venne.

A sima, hagyományos evolucionista ateisták és Iván atya közös hawájja a jézusfikázás.
Megérne pár kanyart kideríteni, hogy az ateistáknak és zattejistákoknak miért pont a Jézuskával meg Szűz Máriával és pl a Szent Ferenc-ek közül Assisi-vel van baja. Hogy Szűz Mária hymenjével vannak elfoglalva, annak oka az, hogy nem olvasták Krúdy Gyulát, aki regényeiben többhelyt is megemlékezik a hymenkészítő budapesti nőorvosról és elejti azt az info't is, hogy az első és n számú közösülés nem jár feltétlenül a hymen sérülésével vagy  szakadásával. Hasonlatosak ezek az emberek azokhoz az ostromlókhoz, akik önként a bástyaéleknek rohannak, a legvastagabb falakat törik gerendáikkal.

Maxim Gorkij életregényében van egy érdekes történet, a kis Peskov Akulina bábuskával, a részeges vén, csaknem analfabéta bábasszonnyal kimegy a patikáb, ami A Bölcs Banyák egyik utolsó maradékának maga az erdő volt. Itt kezdtek el beszélgetni Szűz Máriáró. A kis Peskovot megdöbbentette a bábuska tájékozatlansága, azt mondta ugyanis, hogy Szűz Mária az Isten anyja is. Ugyanis őszerinte nincsen semmi anya nélkül, tehát Istennek is kellet, anyja legyen. Egyébként ez a teológiailag is igazolható tétel vezette rá a keresztény vallás fabrikátorait arra, hogy Szűz Mária ünnepét Kalászos Démétér , azaz Gaia ősfőisten ünnepéhez igazítsák, sőt, ezért Kalászos is a Nagyboldogasszony. Akulinának nyilván nem a hűűűjje papok tanították ezt a marhaságot Szűz Máriáról, hanem csak úgy tudta, mint a patikát is az erdőben, régről, minden írások előtti tízezerévekkel korábbról.
(NB persze valamirevaló zattejjista Gorkijt nem olvas, mert az komenyista vót.)


Azt Iván atya ugyan  elismeri, hogy Jézus annak ellenére, hogy sohasem élt, még analfabéta is volt, megnősült és pár gyermeket is nemzett, de legfőképpen a (szerinte) kultikus öngyilkossága miatt kárhoztatja. (Ui. simán meglóghatott volna a Getsemáné kertből  , hogy ne kaphassák el…) Furcsa látvány egy jézus, aki soha nem volt, viszont oson le a kopár domboldalon az út kőgöröngyei között a holdfényben, de hát istenem, a világ paradoxonokon áll. Vagy csüng. Lefelé, vagy mered.

Semmibenhinni nehéz - nem is fejtegetem ezt, csak nekünk új ez a stáció, mert már nekünk nem kell hinni, szabad nemjárni templomba, semmi nem történik azzal, akit nem keresztelnek meg, de azzal sem, aki felnőtt fejjel meggondolván magát megkeresztelkedik. Vannak magamfajta begyepesedettek, akik megrémülnek attól, hogy ateisták mért nem ismerik fel Iván atya őszentsége szándékát, mi a fenének kell neki Karakutty nem-isten, holott szabadidejükben ateistákkal is előfordulhat, hogy mókust etetnek vagy a kutyájuknak gumicsontot, csirkét, kismalacot vesznek. Kopogtatnak mókuskáknak kaviccsal a betonon, mert azt hiszik (ism HISZIK !!!) hogy a mókuska hülye elkülönböztetni a betonon koccanó kavics vagy mogyoró hangját.  Odadobják a kutyusnak a gumimalacot, az elkapja, fut vele, játszik, elveti hogy újraelkapja, rálép s fogával marcangolja. Vagyis a modern ateista ugyan nem olvas már Dosztojevszkijt, mert az olvasás elavult formája a művelődésnek, modern ateista olyan hosszú és unalmas filmeket nem néz meg (oroszulbeszélőt??) mint Tarkovszkij Sztalker-e, viszont ért a keresőmotorozáshoz, aminek lényege a megfelelő keresőszóválasztás. Gyermekeinknek már nem könyvből kell olvasni, hanem a Mindenhatooooo segítségével összecopy-paste-elni A Tudás részleteit és szükség szerint perezentálni.

Az istenség, mint termék: Még szenior korába se hanyatlott a régi, már új isten lép a piacra megfelelő bevezetéssel, pl íme a Mindenhatoooo konkurenciája, aki a vonal alatti PR cikk szerint többet és jobbat ad ki, ha hozzá fordulunk.

Resszkess Mindenhatooooooo

itt a

www.bluu.hu


Semmiben hinni, ehhez a semmi fogalmát megismerni: többségünk az űrrel téveszti össze a semmit. Az űr két valami között a szünet, ráadásul a mi képzetes fizikánknak fittyet hányó kvantumfizikai részecskék még A Fekete Lyuk-ak mellett -sőt, át-keresztül rajtuk úgy száguldanak el, hogy oda se billentenek. Ma már nem engedhető meg az, hogy 24 szerzői íven fejtse ki valaki a Semmi-t mint világtényt. Gyorsan kell végezni, egy sms terjedelem már sok. Vagyis a semmi az, ahol még űr sincsen. A semmin nem haladhat át az akárhány-spin-ű részecske sem, mert ahhoz, hogy onnan megjöhessen, a semmi-ből kellene előlépnie, ahol nem is volt. Két (2db) valami közötti nullatartalmú állapot sem a semmi, még az valami (ugyanis: Az Űr). Nyilván A Semmit semmi nem messheti el, csak valami. A világ paradoxonokon függ, vagyis semmi valami nélkül nincsen -vagyis Karakutty léte igazolható. Ő A Semmi, aki nélkül nem valami-k lennénk. A zattejistákok viszont meg sem közelítik ésszel ezt a primitív karakuttyizmói tételt -vagyis ím az is bizonyított, hogy a puszta evolucionistaság még nem biztosít fölülkerekedést a buta vallásosokon sem, nemhogy az okosokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr541308461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2009.08.15. 06:45:26

én eccer akartam fogni egy semmit, de legalább 5 neutrinót, azóta már lemontam róla, pedig a sötét anyagról még egyetlen értekezést se olvastam, az ilyen penrose meg kaku féle fizikalisták is elmehetnek a rákba, rághatom tovább kedvenc spinozámat, hogy pascalról mán szó se essen, ejnye, no!

hacsaturján 2009.08.15. 07:17:42

mellesleg, én öléggé csípem a názáretit, nagy svihák volt őkelme a maga idejében.

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 07:41:07

@hacsaturján: Hűű, tévedésből pattant a láthatóba ez a czikkely, de már nem veszem vissza.
A csípásról: Ha én punk [ejtsd : punk] lennék, akkor jéziánusággal pukkasztanék polgárt. A jézusfikázá mára annyira geil let, hogy még a Budapest Tévé is műsorra venné, ha befizetne valaki rá műsoridőt. Pl Komáromi Pisti felkonfjában a Bede-Tamás dujó adhatná elő nyakbaggajtós digitális köcsögdudán.

hacsaturján 2009.08.15. 07:52:43

jajj, bocsánat, ha nincs itt semmi,akkor mán én se vagyok itt. :)))

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 08:20:42

@hacsaturján: Sőt van a Semmi, a szöveg alsóharmadában :D

hacsaturján 2009.08.15. 08:56:26

@magyar-magyar szótár:

észrevettem, de ez nekem mán magas, mint békának a tyúklétra. :)))

hacsaturján 2009.08.15. 08:56:59

(űrt hagyok magam után)

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 10:18:48

@hacsaturján: Vagyis: "Visszajössz mééég, ha jön a nyááááárrr!"

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2009.08.15. 13:19:07

de ha van valami akkor nincs semmi. persze ha nincs semmi, akkor értelmetlen a "van valami"
egyik sincs és mindkettő van? nem vannak, hanem csak Élet meg paradoxon-mozgás (van/nincs=Élet)?

kérdem én. mostanába rágódom ezen

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 14:08:31

"sem képes racionálisan gondolkodni, csakis irracionálisan"
mert a részek nem tudják az egészet. szép is lenne.

a fedexes azért helyezi magán kívülre, mert mint az egodeista sem, nem magában hisz, hanem valami másban. a hit azt jelenti, hogy nem tudok mindent, ám szeretnék valamit elérni - amiben hiszek.
ha az rajtad kívül van, akkor azt szeretnéd, hogy mások tegyenek akaratod szerint. extrovert vs introvert, kungfuce vs tao, szufi vs mindenki más, stb vs stb.

"Racionálisan a lényeg az, hogy nekem legyen jó és minden, amit teszek, az én dolgom és ügyem."
evolucionizmus 2.0, aka replikátor-elmélet? pont az a dawkins nevű tolta, de azóta ő is inkább egyházat alapít.

"amik az Adenauer Korszak csodáit csulázzák csummára."
mostan akkor őket az adenauer korszak nevelte ilyenné, vagy a semmi prófétái, akik, ugye, nincsenek?
mert ha az adenauer korszak, akkor csulázásuk nem önbeteljesítő?
vagy akkor most mégis mindenki maga felel magáért, nem a földesúr, a párttitkár vagy a pap?

"Hogy Szűz Mária hymenjével vannak elfoglalva, annak oka az, hogy nem olvasták Krúdy Gyulát, aki regényeiben többhelyt is megemlékezik a hymenkészítő budapesti nőorvosról és elejti azt az info't is, hogy az első és n számú közösülés nem jár feltétlenül a hymen sérülésével vagy szakadásával."
ugyan, a szűzgyártás évezredes dolog, ahogy az óvszer is, csak az utóbbit nem mindig tiltották, az előbbiről meg nem illik beszélni zsidókeresztényeurópai értelemben vett kultúremberek között.
a szűznemzés egyik sarkalatos pontja annak, hogy ki keresztény, ki nem. mint a feltámadás és a többi. ki szűznemzés nem hisz, mocskos népírtó kommunista ő, esetleg csak eretnek.

"Furcsa látvány egy jézus, aki soha nem volt, viszont oson le a kopár domboldalon"
az a deathmatch megvolt, hogy jézus tulképp csak osiris-isis feldologzás, megspékelve ezzel-azzal, semmi eredeti nincs benne, majd jött erre hivatalos helyről a viszontválasz, hogy dehogynincs, és pofabe, feltámadást nem produkált senki se még.
én csak mosolygok, amikor a leírt jézust keresik, csak nem találják. mint a kivonulást egyiptomból, vagy heródes csecsemőgyilkosságát, vagy a népszámlálást. szerintem azért csinálják, mert jól megfizetik őket :-).

"Tarkovszkij Sztalker-e"
én a luna parkot vadászom egy ideje. ha valakinek megvan, mindenképp szóljon!

ja, a valamik között nem semmi van, hanem valami más. az űr 99%-a olyan üres, hogy olyan vákuumot a földön egyszerűen nem tudunk létrehozni, és mégsem üres. plusz gyorsul, és nem értjük, miért, meg hova. de jézust keresztre feszítették, meghalt bűneinkért. az öngyilkosságot meg a gnosztikusok taglalták, amíg el nem égették őket.

bubuka_visszater (törölt) · http://facepalm.freeblog.hu/ 2009.08.15. 14:51:34

nyelvtanilag helyes, értelmetlen mondatok halmaza. grat..

bonsalty 2009.08.15. 14:53:59

Ez nagyon érdekes, csak egy kérdésem lenne: ma hány füvet szívtál?

Jacques de Molay 2009.08.15. 15:52:37

Én nem akarok nagyon beleszólni, viszont felhívnám a figyelmet arra, hogy Iván Gábor nem egy okos ember, és egy nem okos ember intellektuális termékét ennyire kivesézni nem okos dolog.

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 19:21:16

@bs395: részválasz: Állj, az Osiris história kb 150 éves beírás ( a szakálltalan Apolló-szerű Jézus ábrázolások kora...)...ö.. interpretáció. Az egyházzá szerveződés( amit Jézus nayon nem akart volna... Ő sejtekben gondolkodott, mint a XIX. századi szociálisták..) következtében a politeista cuccokhoz igazították az ősatyák az evangyéliumokat (vagyis e korból való evangyliumok maradtak fönt, addig szerintem inkább szájhagyomány útján terjedt...) A Pontifex Maximus.. aztán végig a párhizamos szentek (eleve Szűz Mária ugye...) Tetszik ez a barkácsolás a bibliaszerelőnek és mindig innen kezdik el fikázni a történetet, fölismerik ezeket a párhuzamokat.. amik hát... hát csinálmányok. Azt tudnám izenni az ősatyáknak, tetszetek vóna ne egyházat (klérus szerű működést csinálni) mennyivel jobban elvannak a zsidók vagy a mohamedánok egyházak nélkül, nincsen személyesfelelősség, nincsen Pontifex Maximus, akit lehet gyűlölni (jó, hát Khomeini megtette pápaszerűen gyűlölhetőnek, de a siiták csak siiták...)

Az a baj bs395, hogy ha a barkácsszerszámokat letesszük és pl konkrét bűn-elemzési kérdéseket taglalunk, mi a bűn, ki a bűnösebb, ki van közelebb a mennyek országához.. Szó nincsen arról, hogy a nem hívő, de bűntelen kint rekedne ..és ezek a bűnök mik? Ne ölj, ne lopd el a másét, ne légy pedofil ésígytovább .. valami emberi minimum. Mindig csak durcás ateistákkal találkozom, akik hüppögnek, hogy ők mely jók tudnak Isten nélkül lenni, és senki nem respektálja ezt, hát dehogynem, és sőt, inkább vendég az úr asztalánál az ilyen.. Konkréte a Tökéletes Ateista csak egyetlen lépcsőfoknyira van a Mennyek Országától, míg egy átlag papnak van hat kanyar is a lépcsőházban.. De akkor ám az a csávó Tökéletes Ateista legyen ám! Bicsaklás nélkül! ésígytovább, szóval ... a felszínt lehet karcolászni, de a mélység már eléggé gyémántos szerkezetű.

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 19:28:16

@Jacques de Molay: Okos embernek tartom a mérnökurat, sőt. Azt, hogy ő MrBean-szerűen parodizál, réthorikai cucc, humorban próbálja feloldani künikósz (cinikus) szemléletét. FIGYELEM! A cinikus (künikósz) nem az, ami a mai értelmében. Iván mérnök úr, mínusz humor ... akkor bizony nagyon is durva hard rendszert kapunk és még több ember besérülne. Csak mondom, hogy MrBean egyébként Rowan Atkinson a zoknimágnás, és sokan rádübörögtek már üzleti tárgyaláson arra, hogy nem MrBean-nel boltolnak.

A mérnökúr módszere lényege az, hogy magukat okosnak (mert evolucionistának) képzelő embereket az ötödik mondatváltás után úgy fölidegesít, hogy levetkezik az evolucionistaságukat és elkezdenek káromkodni, mint egy fuvaros.

Nem tudom, hogy él -e még a mérnök úr édesanyja, ha él, isten éltesse tovább, biztos jó kisfiúként ismeri az ő Gabikáját, szépen megeszi a levest, begombolja a kardigánját, ha fúj a szél, és télen sapkát vesz.

Hihetetlen, de mindenkinek van anyukája (vagy annak megfelelő, keresztanyu, de legalább egy nevelőnéni, ha menyhelyes vót) .. és ez bizony súlyos tény vallásfilozófiai vitákban.

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 19:34:22

@bonsalty: Nem élek más serkentővel, mint kávéval. Fű rengeteg van az udvaron és a kertben is, mert bio. Friss reggeli szellőben kitárom az ablakot (már hajnalban) s jólevegőn írok. Néha erre repül egy kuvik és bevuíííívartyog... vagy a hajnali rigódal pl... ilyesmi. Vannak ilyen izéim, sok aprófekete, fehér papíron, egykor könyveknek hívták ezeket és olvasták is.. ez a fő szenvedélyem, meg a zene. Ha ütőset akarok, benyomok pár számot Frank Zappa Pofa be és gitározz! című triplájáról, vagy Jimi Hendrix vagy más blues, de mainapság inkább a Bartók rádiót hallgatom, kedvenceim Debussy, Sztarvinszkij , Prokofjev, Sosztakovics, Bartók, Ligeti, Jenei Zoltán , Kocsár Miklós vagy Bach és Buxtehude. Ezek ütősek nagyon, nem okoznak függést, viszont annyi eufóriát, mint valami pia vagy füves cigi, igen.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 21:48:13

@magyar-magyar szótár:
az európai kúltúrkor alapja zsidókeresztények. nem rómaiak, egyiptomiak, görögök, kelták, germánok, arabok, hanem zsidókeresztények, de a második szó hangsúlyosabb, az elsőt csak a polkorrektség kedvéért veszik inkább bele, redukció kontra hitlerum.
amikor valaki arra céloz, hogy a kereszténység csak máz arra, ami nélküle is létezik, akkor eretnek, és fujjfujj.

emberi minimum... amit a zemberek elfogadnak. fűtéstámogatással trükközni pl nem bűn, embert áldozni az. ez nem volt így mindig és mindenhol. a legújabb, hogy partikularisták, és a kereszténységet mán csak európára értik, mint - ugyi - az iszlám elleni megtartó erőt, nem vevén észre, hogy az iszlám ellen is csak az működik, ami a kommunizmus - és a kereszténység - ellen: a jólét.
ha üdvözülés és autómata mosógép között kell választani, akkor a zemberek az autómata mosógépet fogják választani nagy tételben, hacsak le nem csapják a kezüket. vajon miért? mert gyarló? s nem a gyarlóság a lényege? mert ha igen - ez a mániám - pokolra jutunk mind. (ez - mármint a pokol - meg akármelyik vallás legnagyszerűbb találmánya, miként a pápák tévedhetetlensége, akik egymás után tévedhetetlenek, s így a pokol csak egy szimbolikus hely - nem is, valóságos; az úr meg a mennyekben tépi a haját, mert mit megköttedsz idelent, ugye)

magyar-magyar szótár 2009.08.16. 08:08:02

@bs395: >>>Az európai kulturkör [...]alapja zsidókeresztény[...] . Nem rómaiak, egyiptomiak, görögök, kelták, germánok, arabok, hanem zsidókeresztények

magyar-magyar szótár 2009.08.16. 08:14:34

@bs395: Van a hardver és a szofver -rész.
azok, akik keresztényvallás-kritikus-nak képzelik magukat, a hardvert (mindennapi klerikális gyakorlat, réthorika, szófordulatok és nyelvi bravúrok) illető bírálatokkal csépelik a szofvert (az Igét)
Megmagyarázom: a cölibátus egy technikai elem, a klérus határoz(tat)ott így, egyébként pedig ott van Pál levelében a Kilences-passzus az ti társ nőkről, akiket szabad magunkal vinnünk. Vagyis a szakácsnőjét kúreló pap rossz DE ÁM MELY NÉPSZERŰ példa Az Eszme szétszedéséhez. Ha ugyanis a pap egész életében azt az egy adta szakácsnőjét kúrelja, azzal nincsen akkora baj, mint egy orgiázó Borgia-pápával, aki a saját unokájának az apja is. Vagy azzal a refi pappal, aki a felesége mellett még félre is dug.

magyar-magyar szótár 2009.08.16. 08:23:41

@bs395: Az utolsó bekezdésed a bűn problémaköre... nagyon tömören, mindössze ezer oldalon tanulmányozható Dosztojevszkijnél, jó, kétezer oldalon, na. De ez nem sok!

Charles Manson Sztavroginnal (a példamesével ) szemben máris megkapta a feloldozást, mely ennyire is kevésbé korrupt módon, mint egy szakácsnőjétkúreló paptól, a pl South Park Happy Xmas Charlie!-jával. Ha pukkaszthatjuk a polgárt Charlie-val, akkor jópofa fika lesz (volt) ez, oszt hawájj! Manson, gondolom, okulva Sztavrogin példájából, nem pitiáner bűnt követett el (bár szerintem úgy.. úgy pitiáner...)

Ha teszemazt, Mansont nem életfogytig vagy villamosszékbe ültetik, hanem patkányokkal teli láda lyukára, mint Sztalin ültettette Tuhacsevszkijt, akkor Manson búcsúpillantást vethetett volna az igazságra is, ami rajta kívül van. Így azonban ennigazságában gebedhet meg és woáóóó South Park.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.16. 22:30:32

@magyar-magyar szótár:
a hardver és szoftver mellé megemlíteném a firmware-t, ami a kettő érdekes egyvelege: csak adott hardveren elfutó szoftver.
az ige is ilyennek van beállítva, nem mint egy a lehetséges futtatható programok közül, hanem mint kizárólagosan futtatható program.
nem hiába ágáltak ellen ó és középkorban is, hogy az államvallás vagy az államegyház pontosan olyan káros, mint az univerzális állam.

magyar-magyar szótár 2009.08.17. 08:05:53

@bs395: Nekem se tetszik a hasonlatom. De nem lehet a történetből kifelejteni azt, hogy a korai egyház é dogmakovácsolásba mennyire belejátszott az, hogy politeista környezetben monoteistának lenni hard és új dolog volt valamint életveszélyes. Ezért IS kellett Jézus történetét átfabrikálni, hogy az ünnepek az egyébként is ünnepnapokra essenek. (Ez a "keresztényvallás-kritika" egyik kedvenc terepe.) Majd aztán végestelenvégig a politika, kényelmetlen is a "valláskritikus"-ok számára a politikától letisztogatni. Rosszhasonlatomban csillagcsavarhúzóval közelítettek a házhoz a rendes (igaziateista) szerelők még a XIX. században, a netisztikus zattejjistákok viszont kalapácsot emelnek a képkezelőre , és vírust írnak a ház széjjelkapásához. Örökösen, de örökösen öszekeverik a teológiai kérdéseket az egyházfilozófiaiakkal, a Vatikáni Állam politikáját a katekizmussal. A múltkor Hegedűs Lóri dísznackó nyilaskeresztalakú feszülettel harcóóótt... Ezért az ember, ha szakszerűet akar, kénytelen Voltaire-t olvasni, még mindig jobban jár. Most pl a bűn -höz gyűjtök, persze a kópé bűn szócikket nem írt, de azért innen-onnan ki lehet szedegélni... Bonyodalmas Voltaire-nél, hogy ott, ahol életvédelmi okok kényszeríteték, mohamedánt ír a keresztény helyett... (de ez általánosan használatos allegória-trükk volt, mint a "szerájok és szultánák")

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.17. 13:00:06

@magyar-magyar szótár:
nekem már a pliteista-monoteista váltásnál elakad a toleranciám. de eztet meg is írtam, hogyan következett be állítólag.
a bűnhöz meg sok sikert :-)

magyar-magyar szótár 2009.08.17. 13:56:22

@bs395: Még vagy 20 oldal van hátra Dosztojevszkij Ördögök-jéből, de az a gyanum, hogy a szócikk címe bűn helyett szociálisták lesz á-val, hogy a XIX. sz-i romantikus előképekre utaljak. Bár dermesztően hajaznak legújabb szocialistáinkra.

2009.08.17. 15:34:35

@bs395: Naná, hogy mind pokolra jutunk.

2009.08.17. 15:38:59

@méhészborz: Én pl. azért jutok pokolra, mert nincs pízem búcsúcetlire...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.17. 22:27:00

@méhészborz:
ugyan, nem kell ahhoz egyház, hogy pokolra juss.
teve a tű fokán viszi be a gazdag embert a mennyek országába.
vagy ez csak a plebsnek volt toborzószöveg?
vagy a születési kasztoknak ópium?
mert olyat is írtak, hogy akinek sok van, annak még több adatik, majd kihozták belőle, hogy a kapitalizmus az keresztény (korábban ugyanezen passzusok szerint a feudalizmus volt a keresztény).

magyar-magyar szótár 2009.08.18. 06:36:28

@méhészborz: @bs395: Ejnye, már megint összekeveritek a turmixgép használati utasítását a reißkoch receptjével! Elkészül az a hab kézi habverővel is a reißkochra (én ~ba is teszek, mert lazítja a rizsát)

Maradjunk csak a tevénél meg a tű fokánál, Jézus zsidó volt és zsidókhoz beszélt, akiknél másvilág nincsen és a kapuban az ember verbális képességei (tehát hogyan alkuszik meg az úrral élte bűneiről) számítanak, vagyis a gazdag suliba is járt és jó dumás, míg a teve faránál és fejénél szolgáló hatvan szavas szókincses együgyű (= lelki szegény) szolga(vagyis akinek nem digitálisak a gondolatai, nem ért a képes beszédhez, ezért amit mond, azt is gondolja) nem tudja kidumálni a bűneiről az Urat. Mindenki más szerelő, aki Jézus után jött, aktualizálta a Használati Utasítást. Zattejjistákokok kedvelt témája az, hogy a tű foka mennyire szűk és BEZZEG a kizsákmányolóosztálynak volt pénze fölmentésre.

Ezért beszélt volna ez a szerencsétlen Jézus lelkiszegényekről, vagyis vígasztalta az együgyűeket, akik nem képesek széjjel és agyonszofisztikálni mindent. Ezzel azonban Jézus esélyt adott a hűűűjje kizsákmányoló burzsujoknak, ti ha együgyűek, vagyis lelkiszegények, vagyis nem kétfedele sunyi gondolataik vannak, hanem ... hogy mondjam nektek,, az ismert emberi (ism EMBERI) normák szerint egyenes és becsületes ember, akkor neki nem lesz annyira bonyolult az átkelés.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.18. 07:24:25

@magyar-magyar szótár:
és hol van isten fia, ki meghalt bűneinkért, és feltámadt vala?
mert ez is sarkalatos pontja annak, ami a jót és a rosszat megkülönbözteti egymástól.
aki ezt nem hiszi el, pokolra jut, akármilyen beszélőkéje is van.

magyar-magyar szótár 2009.08.18. 07:57:45

@bs395: Kettőt tehet az ember, vagy a szakmai kritikusoknak hisz, képzett zenészeknek, miszerint, amit Hendrix tudott, azt bármelyik közepes jazz-gitáros tudja, semmi különöset nem csinált, legalábbis zeneileg. Vagy Hendrix zenét hallgat, mármint azt, amit ő játszott föl és nem a Jeffrey -féle félhoax poszthumusz hamisíványokat (Jeff Smironoff guitar). Ez az álláspont azzal jár, hogy az ember eleve vállalja hülye (pl szerelmes) elfogultságát, szakmaiatlan érveit, miszerint Hendrix jó volt és az elektromosgitározás Johann Sebastian-ja.
Nem tudunk ezzel mit kezdeni.
Hallható (mármint vesztibulárisan) egy Jézus az evangyéliumokban, pl az a betépett ideges ember, aki leugatja az anyját. A szarkasztikus humorú valaki. Aztán.. van egy interpretált Jézus ...Jézuska... Az olajnyomatos kép nagyanyámék szőlőgunyhójának a falán, tudod, ilyen lángokkal sugárzós vásáriszivecskével a mellykaskája közepén. Igazság szerint ezt a Jézus-képet le is lehetne köpni á matula, á South Park. Az ember azonban nem emelhet föl akkora igazságot, amit már nem bir el, mert ráesik, mint a négymázsás kovács egyengetőüllő, osz' agyoncsapja. Ha én is be tudok majd kapálni fél hold szőlőt S-be görbült gerinccel 63 évesen, AKKOR leköpöm ezt a vásári Jézus -nyomatot.

A Jézus-történet arról szól, hogy itt volt, de nem kellett nekünk, nem is értettük... max a vezető értelmiség, akik viszont politikai okokat hazudtak össze (ti, hogy a zsidók királyának mondta magát) hogy eltávolítsák. Az isten számára ugyan egy pillanat annyi, mint amennyi a chasid-bibliafejtő anekdot-ban van, ennek ellenére viszonylag gyorsan reagált, úgy kb akkortájt, amikor egyébként ennek a Jézus nevű fickónak meg kellet volna halnia.
Jézus még nem volt tisztában a fogyasztói jogokkal, különben kijelenti, hogy a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogad el és nem vállal felelőséget az interpretátorokért sem.

Mint tudjuk, vannak BŰNös interpretátorok, konkréte az ajjas papok meg az egyházkovácsok, de szerencsére itt vannak a jóinterpretátorok, akik logikailag secperc, foxi-á-lábtörlő széjjelkapják a történet rongyszőnyegét szálaira...
csak aztán... ezek a szálak.. vannak kellemetlenek is...

magyar-magyar szótár 2009.08.18. 08:00:16

@magyar-magyar szótár: (folyt) elemér barátunk a vásári olajnyomatos jézuska ellen harcol (nyáltermlés fokozóval is) köpdösi, fikázza le, ezek szerint ő föl tud pucolni 42 perc alatt hét csirkét, mint a nagymamija.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.18. 22:34:02

@magyar-magyar szótár:
tehát aki jól tud iparkodni, az köpködheti jézust, aki nem tud jól ipdarkodni, az meg fogadja el?

magyar-magyar szótár 2009.08.19. 05:19:44

@bs395: Már persze, ha jézus egyenlő a lángszives vásári nyomat. Sajnos az a baj, hogy erre a riposztra is előre válaszolt Jézus, amikor a templom mellől elbotozta az árusokat. PEEERSSZZEEE erre érv az, hogy a katolikusok templomai falait árusbódék környűlötték (lásd Gyöngyösön pl) Ezesetben azonban megint egyenlő a floppy-kidobógomb a házon a szövegkezelő program-mal.

magyar-magyar szótár 2009.08.19. 05:29:00

@bs395: Régi probléma ez ma már, hogyan beszéljünk pl a kapálásról. Nekem egyszer volt félhold kukoricám, de egy sornak a közepéig jutottam az egyszeri kapálásban. Viszont legalább én tudom, mi az. Ez a dilemma már felbukkant egy korábbi beszélgetésünkben, aminek amúgy szilencium lett a vége. Itt a kérdés az, hogy ÉN (én, érted?) miért nem kpöm le a vásári jézus olajnyomatot, ha ilyen jól tudom, hogy az nem jézus. Ebben a metszésben szónoki fogás odacsavarintani a témát, hogy a szorgosan kapálóké a mennnyekországa NEM. CSUPÁN annyira utaltam, hogy a vásáriolajnyomat leköpésével nagymamámra IS köpök. Nagymamámat viszont nem ítélhetem adig, amíg nem tudok bekapálni félhold szőlőt, ami most itt DUMAszint, de ha megvan a félhold szőlő, akkor már nagyon nem az!
Nagyon sok Fényes Elménk, Népünk Nagy Tanítói, a Felvilágosodás Angyalai azért ilyen szép, ügyes és jókiffiúk, mert az a tahó zsírparaszt vásárijézuskép előtt keresztvetegélős hűűűlye nagyanyjuk be tudott kapálni 3333 hold kukoricát. (kb egy termelőszövetkezet földterülete egy falu határa) . Egyszerűbb lett volna a mamáról, Kalászos Nagyboldogasszony Démétér Gaiáról példálózni...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.19. 07:26:09

@magyar-magyar szótár:
vagyis nagyanyád egésze szent? mint ahogy jézus - vagy csak üzenetének - egésze szép?

a szilencium ott állt be, amikor bizonygattad, hogy még biztos nem jártam a monitor másik oldalán :-) mint most :-)

magyar-magyar szótár 2009.08.19. 09:29:28

@bs395: A Szent -ség relatvivitása. (Háziszentek kategória) Csupán magamon szemléltettem, mivel jár az ha a Borgia -pápa ellen való érvekkel csapom agyon Ratzingert. Nem tudom addig lehülyézni nagyanyámat a vásári jézuskép miatt, amíg én is be nem kapálok 1000 hold szőlőt.


A korszerű relativizmus, amivel mindent szétkaphatni, á foxi á lábtörló fogható és mint a méterrúd, emide (versa) vethető.

2009.08.19. 09:40:22

"az ismert emberi (ism EMBERI) normák szerint egyenes és becsületes ember, akkor neki nem lesz annyira bonyolult az átkelés."
Háccóval sztem CSAK emberi normák vannak,amik változni szoktak.
Talán igaz ez az 'egyenességre' ,meg a 'becsületességre' is.
(Gondolom ez csak szofisztika.:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.19. 16:24:52

@magyar-magyar szótár:
relativimus azt állítani, hogy mit ember létrehozott, az nem örök, így tudása, igazsága sem?
persze, értem én, hogy örök érvényt mondanak - közben persze ellenére tesznek -, ám olyan ez, hogy lám, feladtuk.
volt idő, amikor a pap élen járt a világ megismerésében, s ő mondta meg azt is, mikor kell vetni vagy aratni, s ha rosszul számolt - igen, számolt - akkor ő is éhezett.
ma már a valóságot követeli vissza magának, mert az - mint kiderült - nem egyezik azzal, amit állít. hát állítja azt, amit megismerni, számon kérni nem lehet.

gaul 2009.08.21. 00:43:14

2 irásodat utólag olvasom csak (ez az egyik), és ezért lehet, h ezek közt már oFf: DudenB, te szlavofil istentudatban szenvedsz. ideje volna innod valamit vagy a gyerekeiddel lenni!

magyar-magyar szótár 2009.08.21. 06:01:43

@gaul: Ach, a Dosztojevszkij-kór avagyis inkább tünetegyüttes , azaz szindrómák. Hm, hát sok oroszt olvasok, ez tény, de Dovaltovot is. Dovlatov és Pelevin. Arról én nem tehetek, hogy azokat a fontos regényeket magyarok nem írták meg.
Az ivást kipróbáltam már, örülök, hogy megszabadultam... A többi meg a részletekben van, és még majd holnap jön az Ördögök -ről való olvasónapló-jegyzetem

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.07.12. 10:12:49

tsalódtam kicsit Iván Gábor elemér őexcellenciájában...a minap kommentiálisan szembekerültem véle egy komolytalan vita keretei közt, és végül lényegében sértődötten elhajtott a picsába, bérbloggernek nyilvánítva engemet...

magyar-magyar szótár 2010.07.13. 03:45:34

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: Iván atya is sokat zúzódott a zattejjistákokokkal való vitákban. (Zattejjista Viláégkép: "A vallás oka a butaság. Ha evolucionista vagyok, akkor okosabb a kreacionistánál. Kreacionista az klerikális állat [= katolikus] Az ateizmus (evolucionizmus, darwinizmus) pótolja a műveltségbeli hiányosságokat meg a Mindenhatoooo Googl is sokat segít. Régente is így ment ez, egy osztályos foximaxis párttitkár simán leugatta a plébánost, de ez pl a sakkpartijaikra is kihatott, amikhez a párttitkár úgy ült kle, hogy na, most szétszopatom az agyad, csuhás! )
Én akkor csalódtam Iván atyában, amikor nem válaszolt a kérdésemre, mit tenne, ha egy híve megdobná a Semmiben Hívők egyházát tíz millával vagy Mrd Ft-tal... Ezt a kérdésem 3-szor engedte el őszencsége a füle mellett...

Viszont ne feledd az egymillás pályadíját!

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.07.13. 10:16:32

@magyar-magyar szótár: tudom, és ezt becsültem is benne, de ez a senkifiaborja-érzet, a számkivetett betyárfíling már nagyon a szívéhez nőhetett, mert véget vetett a szurkálódásnak, mikor ideológiának neveztem azt, amit ő ideológiamentességnek gondol...jó, bunkó voltam és genyó, de mint tudjuk, ez csak amolyan stíluskellék ám. viszont érdemi kommunikációra képtelen, folyton a saját téziseit ismételgeti, idézgeti, linkelgeti, sajnos tényleg ideológiát gyárt.

magyar-magyar szótár 2010.07.13. 11:54:36

@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: monomániának nevezik ezt a betegséget, amiben Őszencsége, Karakuttyórum feődihelytartója szenved, éán csak tudom, hiszen nekem is van monomániám, de ha most elkezdeném számolni, mennyi-de-mennyi monomániám van nekem és ez a szerencsém). Gondolj bele, még akkor kezdte a kampf-ot Iván atya, amikor nem volt föltalálva a blogizmus, web0,45-ös felületeken fórumozgattak. Utánpótlás meg nincsen, a blogteren vagy a blogponthun címlapos se lehet a küzdelem egy-egy szép (a XIX. századot idéző) pamfletje... Szerintem a mai újságírószakos jógyerekek már nem is tanulnak pamfletet írni. (Pedig a korai Matula M zsezseg még ezektől)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.07.13. 13:01:56

@magyar-magyar szótár:erről jut eszembe, óvasom ám az általad említett Hamvas karnyevált, be is fejezném, ha az utcsó kötet nem tűnt volna el a táskával együtt, az átkos Phöstön, azon a görbe éjszakán (kora estén)!
süti beállítások módosítása