"Tartalom, nincsen tartalom a blogoszférában!"
/általános admin nyafi/

Ki nem tudja, hogy a netokrácia betette a kaput a hagyományosmédiának. A netisztikus hírgyárak már nem is tölcsérei [kitálalói], hanem kitalálói a híreknek: jólmegtervezett lekomm' cirkuszokat generálnak (A Mocskos Kéthét 2009.03.29-04-15.) ...

A Nagy Manitou* magához szólította Cseh művészurat [Cseh Tamást -a szerk . kieg.] -erről beszámolt az elavultmédia egyik toposza, a Királyi Televízió hiradója. Nézem a hírgyárakat, a napi max öt új belföldi hírt gyártó/tálaló Index-et meg az [origo]-t ma hajnalban, sehol semmi, a blog-pont-hu-n Szily úr, az index szakmány munkása és a blog-pont-hu kripto bérbloggere az Espanol kapitányának halálára ír nekrológot, ez a legfrissebb, az ügyeletes adminok még nem jöttek haza a buliból, hogy lefekvés előtt ránézzenek a barmokra,  parasztokra, mit termeltek? Pedig a parasztok termeltek, szerintem egész éjszaka talicskáztak a barmok, legalább 300 nekrológ született csak a blog-pont-hu-n.

Cseh művészúr volt, aki volt, csodáltam tán, de nem szerettem, volt, hogy egész nap bömböltettem a lemezjátszómról, miközben a barátaimnak becsmérlően beszéltem róla. Egyszer lent volt Szolnokon haknizni, azt mondta a közönségnek, nincsen kedve játszani, fizetett két láda sört a büfében, szevasztok. Ez mégis a művészi nagyságát jellemzi.

Tippem az is, hogy mivel nem megfelelőpolitikaioldali volt Cseh művészúr, most [5:42] várják a jógyerekek az APO [Központi Kommunikáci] sugallmait, mint kéne Cseh művészúrról emlékezni, óhatatlanul fölbukkanhat ugyanis indiántársa, Eperjes művészúr neve és akkor juj. Bereményi Géza is juj, ezért javallom a jógyerekeknek, hogy Másik János neve fölhozásával frappírozzanak...

A Nagy Szellem óvja az útját lelkirézbőrű testvéremnek, UFF

 http://www.techstory.ru/Foto/19/t2g_htz_pcforum.jpg
Гусеничный трактор ХТЗ-Т2Г
*Szovjet gyártmányú földmunkagépek, pl másnéven Százas beceneve is erőgépkezelői mondakörben...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr381297609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2009.08.09. 06:08:24

még tennap morfondíroztam rajta, hogy halálesetileg hangot adok a magam verziójának, aztán úgy döntöttem, hogy úgyis mindent elönt, de még asse. az úri közönség pediglen viháncol, miszerint rip, vagy mégse.

magyar-magyar szótár 2009.08.09. 06:16:55

@hacsaturján: Be se kapcsoltam a gépet, azt hittem, az m1 szerkesztői az index hírgyárból lopták el a hírt... azaz már a blog-pont-huuu is tele vele... A netoszférára jelentős hatással van a szombati földi bulisáv, sokszor a címlapok vasárnap délig nem frissülnek .. erre érv lehet viszont az is, hogy a "barmok" se nagyon kattognak vasárnap délelőtt vagy hajnalban (hajnal itt: reggel 9-11 között)

hacsaturján 2009.08.09. 06:29:38

@magyar-magyar szótár:

oh, engemet elsősorban a fenomenológia érdekel, így asztán a személyest belefojtom a háttérbe és igyekszem keveset nyüszögni. ellenben képes vagyok hajnali négykor akár hangosan is röhögni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.09. 09:02:52

a nekrológ undorító műfaj. még azt a pöffeszkedést, dörgölőzést, nyálcsorgatós kézdörgölést.
és ez még a jobbik eset.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.08.09. 14:18:37

bloghun talán nem, de indexen több cikk is volt, egészen frissek is
http://index.hu/24ora?tol=2008-08-07&ig=2009-08-10&s=cseh+tamás

RolloJuve 2009.08.09. 14:19:03

@magyar-magyar szótár: Féligazság, meg nézőpont kérdése. Ami engem érdekel frissül időben. Pl. 212.239.39.34/newsmem/tuttosport/prima/prima.jpg
Amúgy meg teccettekvóna nem rácuppanni így azindexre, aztán nyugodtabban lehetne aludni, vagy tévednék?

magyar-magyar szótár 2009.08.09. 15:36:30

@RolloJuve: Nem téved, így van. Egy volt barátom sohase néz oda és nem is látja. Valaha minden héten olvastam az ÉS-t, de az orvosom eltiltotta. Ez lehet az oka annak, hogy most az indexre "álltam át". Posztalkoholisták koffeinfüggésbe vagy szexmániába fordítják át rabság iránti vágyukat.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.08.10. 11:11:30

Nem mondanám, h betette volna a net a kaput a hagyományosmédiának, sőt éppen ellenkezőleg kapukat, erőforrásokat nyitott meg. Olyanokat, amiket a papíridőben féltve s szigorúan őriztek a kiváltságosok, a megélhetésiek. Gutenberg ugyanezt tette, az első Bibliafordítók, Luther dettó. Nincs ebben semmi, olyan természetes, mint, h reggel felkel a nap. A papírsajtó először a rádiót pöködte, aztán a tévét (a hagyományos írók meg a sajtót úgy általában). Évszázadok, évezredek óta megy a harangkongatás, amikor egy-egy kiváltságot a múltba utal egy technikai találmány. A reformáció idején elsősorban a papok, és azok a kézművesek voltak felháborodva, akik abból zsírosodtak, h az egyszeri embereket Isten nevében a maguk hasznára sarcolták (és ezzel Istent gyalázták). Nem szép dolog, de nagyon is emberi. A hagyományos média, kénytelen most szembe nézni az új követelményekkel, és alkalmazkodni - csupán ennyi történt. Ha az embert nézzük, az ember nyert. Legalább annyit kapott az új médiától, mint a kerék feltalálásától, a bibliafordításoktól, és a nyomtatástól, meg a rádió feltalálásától, és szerintem ez a lényeges: egy újabb akadályt sikerült eltakarítani a világ megismerésének útjából: a neten az emberiség összeütötte a fejét, együtt gondolkozik, név, kor, bőrszín, előítélet nélkül, pusztán a kijelentés érvényessége alapján. Ez sztem izgalmas. Ettől a profik még tovább működnek, az igazán jók továbbra is megtalálják a helyüket, sőt élvezik az új lehetőségeket, mint amikor szekérről autóra ülhetett az ember. Akik kipotyognak, azokat a zárt kapuk és nem a tehetségük és hozzáértésük tartotta eddig életben.

@RolloJuve: Azért olvassuk az indexen a híreket, mert nincs jobb. Hogy az index manapság olcsó bulvár, pénz és profit/proli? Ez így igaz, de a többi még ennél is rosszabb. Bárki csinálhat jobbat, visszanyúlhat azokhoz a gyökerekhez is akár, amiből az index kinőtt, mert ennek a mai indexnek már nincs köze ahhoz. A lehetőség adott, azonban még senki nem tudta megcsinálni. Az olvasót meg kell szerezni, majd meg is kell tartani. Ez egy szakma. Erre igen jó példa a jenki piac működése, lett coca cola, és marha gyorsan megjött mellé a pepsi. Ugyanazon a pályán futnak, ugyanazzal a termékkel. Az index mellé nincs termék - ez a helyzet. Egyedüli ilyen termék a piacon. Lehet, ez abból is, h egy ekkora piac nem képes eltartani két hasonlót, ettől a torzulás, nem tudom. Azt viszont érdemes megfigyelni, h a magyar média teljesen elbulvárosodott: a bulvárlapoknak jól megy, míg sok másik döglődik, ám ez is egyfajta piaci hatás, ha valamennyire manipulált is..

A blogszférát nem azonosítanám a nettel, vagy az új-médiával, egy új csatorna, ami fölött már kissé eljárt az idő. A blog.hu még ennyi se, egyszerűen az index projektje, részben azért, h ki nem mondva bizonyítsák: nem mi vagyunk a mocskosszájúak, elfogultak és alpáriak, hanem ti magatok. Másrészt ugye ingyentartalom, "trendi", stb. Összességében a blog.hu egy zsibvásár rikkancsokkal, ripacsokkal, stb., nyilvános üzenőfal, hiba értéket várni tőle (mint bikától tejet) - ám a piac már csak ilyen, ilyen volt mindig is. Nem az iparos dönti el, mi a jó termék, hanem a vevő.

Egyéb: Cseh Tamás halálhíre, valahogy talán mindenkit megérintett Magyarországon - nekem első gondolatom az volt, már ennyi az idő? A hiába várt nekrológok meg majd jönnek. Kell egy kis idő, míg a genny meggyűlik, a seb megduzzad, majd kifakad. Lesz itt nekrológ rendesen, nem kell aggódni, fürdeni fogunk a nekrológokban, mér talán könyv is lesz belőle - talán nem.. Isten irgalmazzon minékünk.. :D

"soha nem néz oda és nem is látja" - mégis belelép..

Kenguru 2009.08.10. 12:08:20

Jol fejlett paranioad van.

Az Index neha tenyleg kozol hulye agitprop cikket(off shore-on sirni nem meno, anyasgi tamogatasok stb)

DE Cseh Tamas halalhire vezeto hir volt sokaig, mindehol.
Csak az online mediaban a szombati hir, az mar regi.

A hetfoi cikkeket mer mar penteken megirtak, joreszt.


Amugy meg a fontos mertekado helyeken, sokat irtak rola. A nem fontos helyeken is.
Az MTV megemlekezo musora mar fonnt van a torrenten.

NEM erdekel senki az hogy a miket nyilatkozott a Heti Valaszban, a okt. miniszterieum is sajat halottjanak tekinti, pedig szvsz ezt Fust a Szemebe fonok nem szerette volna.

budai zöld 2009.08.10. 13:54:27

A nemhagyományos médiában mostanra kirajzolódott az árnyalt hivatalos álláspont. Nem tudom, hogy ez most jobb vagy rosszabb-e egy harmincévvel ezelötti hagyományosmédiás nekrológnál.
Nagy müvész volt, de inkább pályája elején. Elöbb kellett volna meghalnia, mert késöbb sajnálatosak lettek politikai nézetei.
De azért szabad sírni, mert a Feri is sírt.

magyar-magyar szótár 2009.08.10. 15:33:41

@budai zöld: Ő is Dont Live Today volt (a főszövegben említett konkrét szolnoki esetben is pl) de aztán feltámadt. A ráknak iszonyú passiói lehetnek , s remélem, A Nagy Manitou kegyes volt vele.

Jóskapista 2009.08.26. 13:13:16

@magyar-magyar szótár: Magarázd már el, kérlek, mi volt az a "Mocskos Kéthét"! Rendszeresen emlegeted, mint közismert valamit, pedig a blogodon kívül sehol máshol nem használják ezt a kifejezést (a "Mindenhatooooo" csak a te bejegyzéseidet és kommentjeidet tlálta).

magyar-magyar szótár 2009.08.27. 04:56:11

@Jóskapista: jó, akkor majd írok Mocskos Kéthét czikkelyt. A Mindenhatooo-t valóban én találtam ki, még vagy hét életemmel korábban, zattejistákokokkal "vitatkoztam" [volna...] ... ugye, ők azt mondják, a hagyományos művelődési formáknak vége, minek bemagolni papírrl, ha a guglin is jó keresőmotoros előtalálja. A szójáték értelme (pirulok kifejteni) az, hogy ez színtiszta ideálizmus, hinni abban, amit (teljesneve) a Mindenhatooo Goooogle kiad, az találat... (a mondott zattejjistákokok között volt wiki-szócikkíró is...) A keresőmotorozához a "tudás" a jó keresőszó begépelését jelenti, nem mondom, hogy nem kell ahhoz is műveltség...

Jóskapista 2009.08.27. 22:07:01

A beígért bejegyzést előre is köszi. A mindenhatooo-val kapcsolatban szerintem félreértettél, azt speciel sikerült kitalálnom, hogy a guglit érted alatta: a zárójeles megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a mocskos kéthétre rákerestem, és semmit nem találtam.

De, hamár a kitalált szavaknál tartunk, az feltűnt, hogy milyen sok saját kreálmányt használsz. Ezek jelentését aztán az olvasó vagy kitalálja, vagy nem - esetleg félreértemlezi, az a legrosszabb. Ezért helyesnek tartanám, hogy az irományaidban előforduló saját szavakat *-ozd meg, és a cikk végén írd le, mit értesz alattuk. Esetleg szentelhetnél egy bejegyzést a gyakran előforduló szavaidnak.
Példának most a "jelentősműűűvész" és a "helyesoldali" jut az eszembe. Van valami sejtésem, hogy mit kéne alattuk érteni, de lehetséges, hogy te egészen mást értesz alattuk.

magyar-magyar szótár 2009.08.28. 11:52:00

@Jóskapista: Így van, ezek a szövegek élőszóban , hangoztatván lennének az igaziak, güllyedett szemeimmel, ha húúznám az űűket, rögtön érteni lehetne. (Egyébként Hajnóczytól loptam az ötletet, a herceg is így mondhja a Dinamit-ban)
Hát, a jóoldal az jóoldal, nincsen mit ragozni rajta, bóódogok a jóoldaliak, mert övéké a Pulitzer Emlékdíj. (Vagy legalább jut a shine-jából nekik.)
süti beállítások módosítása