Barcsay: Kinél végzett a főiskolán, fiam?

Wahorn : Nem jártam főiskolára, Tanár Úr.

Barcsay: Helyes, nagyon helyes!

Sokan emiatt a fogás miatt unják a malom játékot. Közepes sakkozó is viszonylag hamar elsajátítja ezt a húzást, amiután elég minden gondolkodás nélkül ide-oda húzogatnia egy babot, kövecskét avagy korongocskát s az ellen' "katonáit" a végsőkig szedegélheti...

A politikai értelembe vett csiki-csuki legújabb bravúrjai is több, mint tíz évesek, és a legzseniálisabb profiligás mélységesenmély magyar politikushoz, Horn Gyulához fűződnek rekordjai. Horn politikai ellenfele húzhatott bármit (általában primitív kétváltós szituációkban) akkor is A Gyula nyert, A Népszerű. Kedvelt példám Nagy Jólbeszélő Sándor bebuktatása. A szakszervezeti vonalról  feltörő réthorikus művész (az ő politikai orációi valóban nagy teljesítmények egyenként is, nem, mint az vezérlő értelmiseggjeink által agyondédelgetett és túltupírozott igazságbeszéd) az 1994-98-as Dicsőséges Négy Év végetáján, tekintettel pl a Taxis Blokád a Zigasság Fóradalma alatt tanusított példátlan jó tárgyalási rögtönzőképességére tekintettel is kért a hatalami tortából egy Horn szerint túl nagy szeletet. Horn két fél pálinka között csuklóból beszopatta Nagy Sándort: ha nyert volna Nagy Sándor, akkor megkapja a  munkaügyi tárcát, ami az Üdvös Reform Éra még viszonylag restriktív szakaszában nem egy hálás pozíció volt. Így viszont simán bebukott Nagy Sándor, nem lett semmi - ámde az MSZP-nek mindig volt annyi pénze, hogy bebuktassa és ne ki, a potentátjait, ezért nem hullott (és hullik máig sem) szét a pártkonglomerát'. Nagy bebukta a csiki-csukit, bármit húzhatott, A Gyula vette le a babját. És Nagy még belsőellenség volt, akkor képzelhetitek jógyerek olvasóim, mennyit szopott a sok balfék amatőr politikai "ellenfél" (Torgyán jóbarát volt) az un "jobboldalon"! Így utólag könnyenokosan azt is beláthatjuk, hogy az igazi ellenségeikkel, az un "SZDSZ" prominenseivel hogyan bántak el... Jellemző Nagy Jólbeszélő Sándor pártszerűségére, hogy amikor 2002 táján HIRTELEN kellett valakinek jólbeszélni A Pártból a kamerák előtt, zokszó nélkül kiállt és megcselekedte, amit A Párt megkövetelt...

A politika művészete iránt érdeklődő kívülállót orgazmikus gönyör fogja el Horn húzásait végig élvezkedvén. Hornnal szemből nem is lehetett végezni, csak orvul, iszákosságának a Jóoldali Megfelelő & Nyalósajtó átal agyonhallgatott részletein kibukva hátulról döfték le, pl leghűségesebb bizalmasa és külügyekben tanácsadója Kovács László segítségével becsalták a Meciar-csapdába és lényegében a Duna Ügybe fullasztották karrierjét. A Gyula renoméja annyira megváltozott, hogy az Élet és Irodalomban 1998. februárjára Horn lett a korszak Tóth Károlya, (és Lendvai Ildikó meg Lamperth Mónika a csajok hozzá!) azaz az az emeszpés, akibe jógyerekek és Felnőtt Bácsik politikaisemlegességüket igézendő törölték a lábukat is, nemhogy politikaiseggnyaláson luvnyásodott nyelvecskéiket edzegették. Van Szellemi Nagysádunk, aki immár tíz éve csekkolja szellemifügetlenségét az összesen 2[db] Horn-fikázásával 1998-ból. Horn majd két éve élőhalott, lágyra itta az agyát, a temetését véleményem szerint az idei őszre tartogatják, tuttibiztos, hogy a Zacsar Gárgyulákok valami kegyeletsértő zsírtaplóskodással, komcsizásokkal, pufajkásozással (pufajkát terítenek sírjára majd??) sziveskednek támogatni az MSZP-t és a Központi Kommunikációt. (Tippem: A Horn Temetés és eseményei önmagukban 1-2%-ot javítanak FÖL FÖL az MSZP-nek, de ha a zacsargyok is ott lesznek, akár 6%-ot is FÖLjavulhatnak...) A szokásos másféltucat, pirosfehércsíkos textilt lengető, gyíkosskomcsíít rikoltozó hajléktalan alkesz megjelenése a temetésen biztosabb, mint a pl a retekklub stábjáé (= "Független Hírügynökség"). Hát még, ha csulát köpne az egyik!

http://www.origo.hu/i/0804/20080401nagysando.jpgNagy Jólbeszélő Sándor fénykorában (balra, csíkosban)

Aktuálisan a csiki-csukit A Debreceni Néró, a Dúló & Vérnőszó Kurvázószörnyeteg Kósa Lajos szoborügyén tudom a legszórakoztatóbban szemléltetni.

Huszonötéves az idén Dr Esterházy Mátyás anekdotagyűjteménye, amit  író fia, Péter sziveskedett, sajtát szövegeivel könyvvé hízlalva közrebocsátani. A Kis Magyar Pornográfiába foglalt egyes Esterházy-anekdotokat (melyeknek néhány darabja a Horthy érából való régi dzsentroid-katonatiszt ["ludovikás"] vicc jellegzetes, Matyi Gróf*-ossan nyelvifűszeres változata), mint pl a Nagy a hideg, ugye  öreg?) ellenzékiességünket kifejezvén harsogtuk, míg pl én rá nem dübörögtem a laktanyában szolgálatátadáskor az egyébként elhárítótiszt minőségében tevékenykedő ÜTI esetében arra, hogy a Rend Hivatalos Őrei is kedvelik e gyűjteményt. (Minthogy rázós passzusokat mondott föl a könyvből...) A Huszonötéves KMP-t a FenyegetőRém Városában, a szürke, nyomorgó, kosztól bűzlő, fideszes uralmat nyögő Szalonnaszagú Kálvinista Róma borzalmas kultúrházában rendezett kiállításon ünnepelték. Egy tréfás művész Kósa Rémséges Szörnyeteglajos szobráthttp://tenyek.tv2.hu/Root/Tenyek/Articles/2009/07/31/kosa/Images/large.jpg készítette el. S itten következik a tréfás csiki-csuki, amiből nem tud jól kijönni a galád dúló alföldi & cselédmentalitású fideszmagyar tolvaj lopcsalista zsarnokáálatt. EGYRÉSZT pl a helyiemeszpé bölcsei "nem értik", jaj, nagyonnem a művész üzenetét, miszerint Kósa = [egyenlő] Rákosi, aki Kádár (lásd a képen a Kádárossan lappasztott orczaszalonnákat).  Ha létezhet Rákosi, aki Kádár de Musszolini, Cigány & Hitler és Gömbös Gyula egyszerre, akkor semmi a kádárarcú Rákosi szemüveggel [Berija??]. (Nekünk jeztet a Rákosi-zösszefüggést Holdrabló kolléga sziveskedett MEGmagyarÁZNI.) Senkinek, komoly "műűészetértőknek" se borzolja idegjét az, mi ezen alkotás egyértelmű üzenete. Hanem sima gyülöletől agyvérzsírtolult aggyal RABOK akarunk lenni, rabjai fóbiánknak, és elhinni azt, hogy a Büdös Zsarnok megrendelte a szobrot magáról ennen dicsőségére TEHÁT a faszagányoss helyiemeszpé OKOSSÁGBÓL tiltakozik. (Amúgynézvést: a  Dúvad ZsarnokÁálatt elfelejtette cenzúrázni a kiállítás anyagát??)  Persze, ha lenne független és szabad sajtó, akkor ennek a gatyarohasztó "ügynek" minden részletével is szórakoztatná a kedves utazóközönséget, hiszen a csiki-csuki kontextusában méginkább lehet röhögni a Fideszes Rémzsíráálat vergődésén. A bastiamo (= bestye, bestia, bestiális)barom, még ki is rakatott egy táblát, miszerint a szobrot nem ő rendelte meg. Mármint azt a szobrot, aminek egyértelmű üzenete őt gúnyolja. Vagyis a Szalonnaarcú Lajos csiki-csukiba került, csak rosszat húzhat. Amúgy nem különös ez a csaopdábagyaloglás és tapicskálás, mondhatni szokásos a mocskosfideszek-nél. Teccett vóna nekik befizetni politikaitanácsokért a Teljesen Hűdefüggetlen és JajdepusztánSzakmai Political Capital-nál, akkor majd nekik találnának ki olyan cukiságos ötleteket, mint most Dávid Ibolya Asszony Pártjának.

*

http://www.c3.hu/scripta/balkon/99/1112/kepek/gerhes.jpg”.PS.: Bejegyzés-zártám idején a  Jelentős Műűvész még titkolózik (a művészetnek nem oka van, hanem célja, szegény jó  Kasi bá' bi'on-bi'on)

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.balkon.hu/balkon03_08/images/DSCN7885.jpg”.
A Jelentős Műűvész egyik alkotása

*Nem biztos, hogy jól emlékszem, de ha rosszul, barátaim, javítsatok, de több filmes epizódszerepe közül talán a legismertebb a Sípoló macskakőben alakított... drótszemüveges [nem Lennon, hanem az a műszemöldökös féle] őszes sovány úr... műszálas (ződ?) ingpulóverben... Teherautósofőrkoromban KÜLÖNÖSEN ügyeltem A Város zebráinál és buszmegállóinál álldigáló magasabb öregurakra a messze oldalt kiálló jobbtükröm miatt.. ööö igen, így van, itt Gazdag Gyula elsőfilmjének stáblistája:

STÁBLISTA     

Rendező:    Gazdag Gyula
Forgatókönyv:    Györffy Miklós, Gazdag Gyula
Operatőr:    Andor Tamás
Vágó:    Komlóssy Annamária, Gazdag Gyula
Zene:    Szabolcsi Tibor, Keres Tibor, Illés Lajos
Hang:    Arató János, Sipos István
Díszlet:    Romvári József
Gyártásvezető:    Dimény Tibor
Gyártó:    MAFILM 2. Játékfilmstúdió
Szereplők:    Mész András, Monory M. András, Gergely Gábor, Bozsogi János, Györe Balázs, Xantus János, Barna András, Janes Péter, ifj. Kovács Ferenc, Várkonyi Péter, Mártonfi György, Paulinyi Zoltán, Atkári János, Kelléry Lajos, Harmath József, Jean-Pierre Faloux, Borsodi Evelin, Áchel József, M. Kovács Károly, Fehér Jánosné, Kovács Attila, Molnár Jenő, Pálai Gábor, Hlavács Elinor dr., Kovács Zoltán, id. Olaszi Rezső, Szalai Sándor, Eszterházy Mátyás [sic!!], Kellner József, Miskolczi Mihály, Orova Györgyi, Mártonfi Gyrörgy, Borsodi Ervin, Miskolczi Mihály

PS.2.: Még két kései megjegyzés. Jógyerekek, hogy elleplezzék Kósa-fóbiájukat, a szobrot IS lefikázzák nem annyira jónak. Namost.. egy érettségizett ember pl beláthatná, hogy a szobor azért OLYAN, mert paródia, s mint ilyen KITŰNŐEN sikerült. Semmi baj vele, hogymondjam, idézet, és ha Esterházy, akkor pláne érteNÜNK kéne eltássak, mi jaz idézet, ugyebár..

Kettő: Holdrabló kolléga IS ZSENIÁL, amikor a kiállítás anyagának nemcenzúrázottságát úgy tálalja csikik-csukiban, hogy akárhogyis, de megint Bűnös A Dög, hibázott, ol'anért fizetett (a GuGá) amit nem tudott előre, micsuda? Satöbbi - azzaz önmagában Holdrabló IS része a burleszknek, ha kívülállóként próbálná a "józanértékelő" látszatát lárvázni..

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr741280910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törppapa 2009.08.01. 11:23:10

Ilyen gyűlölködő, köpködő, ocsmány írást már nagyon rég' nem olvastam. "Természetesen" Horn Gyulától simán eljut Kósa Lajosig, s ráaggatott jelzők tanúsága szerint Ő az akítől a cikkíró rettenetesen fél. Remélem, joggal. Az ország egyik legjobban prosperáló városának vezetője és sikere nyilván nem ok nélkül tölti el aggodalommal az ilyen bértollnokokat, illetve megrendelőiket.
Ki is az, aki megosztja az országot?

states 2009.08.01. 11:47:54

A Jelentős Művész és balbarát köre bemutatót tartott, hogyan is kell ezt a lejáratást csinálni, amiben az MSZP ugyan úgy csak szerencsétlenkedik 7 év óta, mint a kormányzásban, lásd például az udézéerté és robbantós Draskovics esetét. A fideszlejáratásban már eddig is jelentős eredményeket felmutató Eszter és Házy Társaság tehát azt üzente Nyakónak: Figyeltél ugye, Pisti fiam?

heroica 2009.08.01. 11:48:17

Jézus ereje, törppapa, ezt nagyon benézted! Olvasd el még egyszer-kétszer!
Ha azután is ez a véleményed, üsse kavics, nem szóltam! XD!

tuggya 2009.08.01. 11:53:10

Jaj. A Pisa-teszted negatív, ugye?

avram iancu 2009.08.01. 11:55:19

Balra át, balra át, áldja meg az Isten Horn Gyulát.

states 2009.08.01. 12:00:10

@törppapa: Igen, ezt félrenézted, nem Kósa fikázásáról szól, hanem a fikázást kiagyalókéról...

retroflexus 2009.08.01. 12:01:43

@törppapa: Olvasd már el mégegyszer!

Kalmár 2009.08.01. 12:21:51

Igen, sajnos az írás, túl lett bonyoltva a művészi szabadság jogán.
Jó, a megközelítés, de sok ember fog így járni, mint törpapa. Nem mentség, hogy műértő közönségnek készült.
A konzekvencia világos és szerintem egyértelmű:
A szobor születésének célja, a mintázott politikus nehéz helyzetbe hozása, megfelelő nyilvánosság mellett.
Piti kis köpködés ez. Sajnos a ballib oldal az eredménytelenség miatt, folyamatosan radikalizálódik.
Egyre durvább akciókat böffentenek fel.
Egyértelmű az irány, támadni minden jobboldali embert értéket, kiváltva remélhetőleg egy túlzott reakciót, amit aztán a média erejével körbehordani és felpumpálni a lehetséges maximumra.

Szerintem ide tartozik a Gárda rendezvény betiltása, idióta indokkal.

(mindegy, hiogy szimpi e vagy nem, a lényeg, hogy igazságtalanul ütni rajtuk egyet, hátha hibáznak a reakcióval.)

Szintén gyanús a Budaházy lecsukása terror vádjával, elég gyermeteg lábakon. Hátha valaki megindul kiszabadítani.

Ez a szobor ügy is ide kivánkozik, talán az agressziót tekintve, kicsit mérsékeltebb, de hasonlóan aljas.

Még nincs vége!
Várom a Turul szobor szétverésére induló alakulatokat, megfelelő hírveréssel, hátha valaki meg akarja majd védeni.
Ki tudja mit főznek még ki. Az elkeseredésük nő! Ne feledjük, minden nappal közelebb kerülnek egy 2/3-os vereség felé, ami egy okból aggasztó. Nem lesz több mentelmi jog mögé bújás, köztörvényes ügyekben.
Azon sem csodálkoznék, ha valaki felgyújtaná a Reichstagot.....

magyar-magyar szótár 2009.08.01. 12:37:01

@tuggya: Köcsög is vagyok, nem csak hülye, látszik, hogy rikán jársz ide. Hát még akkor BezzegAmerika Pisa-esztje!

viktor134 2009.08.01. 12:47:14

mi a faszról szól ez?

magyar-magyar szótár 2009.08.01. 12:50:26

@törppapa: Sajnálom , majdnem olyan "ügyes" [pestista kifejezés, am. ganyé aljadék] ravasz voltam, mint a Jelentős Művész.Mentségére a Jelentős Művésznek: Könnyebb szavakkal kavarni [ironizálni] mint rideg fémmel.

szemtanú 2009.08.01. 13:10:52

Sajna ma már minden (elnézést) sz..a, ami elvontnak tűnik ráfogják, hogy az művészet (lásd pl. fenti illusztráció), csak azért, hogy az egyszerű szemlélő parasztnak érezze magát. Ráadásul a "kortárs művészet" egyre mélyebbre süllyed a politika kiszolgálásában. Hiába, válság van, valamiből élni kell.
Ami a Kósa affért (provo) illeti, ez csak ujjgyakorlat volt, a dömping még ezután jön.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2009.08.01. 13:42:50

a profiligás helyett prolifingás horngyulát olvastam, s úgy gondolom ennél többet ez a cikk nem adhat, így befejeztem az olvasását.

tuggya 2009.08.01. 14:43:35

Ejnye, drága blogger! Én azt szegény törppapának írtam. Csak nem magadra vetted?

magyar-magyar szótár 2009.08.01. 15:20:40

@Kalmár: A Reichstag felgyújtása.. az Anschluß-t meg a Blitzkrieget hagyjuk meg Tóta Művész Úrnak. AKKORA provokáció ide nem kell, a Mocskos Kéthét eseményei bizonyították, hogy 15 bóklász ( ebből kameraképes 5, de az 5-ből háromnak olyan fürkész-arca volt, mint testőröknek, szóval maradt a tuributiköltönyös bézbólsapós alkesz csöves, aki a Kedves vezetőt sziveskedett leköpni..) Reichstagot? Elég pár szemetest...

Amúgy a Nyomorult Sólymocska [ a turul - a szerk. kieg.] esete is csiki-csuki, ha Pokorni pl tesz , pl a fideszre nemjellemzőmódon vállat rántana rája, hagy vigyék, AKKOR is levenné az ellen' a babját, meg így is.

magyar-magyar szótár 2009.08.01. 15:29:11

[többeknek] Azt hiszem, a Jelentős Művész [Gerhes] iszonyú tévedése abban áll, hogy moralicce valamiféle Eulen/Ulenspiegelnek Mihaszna Kópé-nak ( magyar mesekörben ill. a Tripartium glosszagyűjteményében Lúdas Matyi) aki jól borsottört most az uraság orra alá. Gondolom, az est alatt jelentőssen műűvésszi lakásában kuncogott odaföl azon, milyen faszagyerek lett az ötletétől. Nála is, a csuki mégkifizetődőbb lett volna: Ha GG visszaküldi a brüsztöt. Akkor meg művészetellenes barom, cenzorállat lett volna GG (ergo Kósa Szalonnáspoffa is), Szellemi Nagysádjaink már gyűjtenék a pénzt a brüszt megvásárlására, esetleg a debreceni eszdéesz már húzná a betonykeverőt a talpazatához s kalákában kavarnák hozzá a begonyt.

Az a baj a Jelentős Műűvész tréfikéjével, hogy a Mihaszna Kópé szemtől-szembe állt, Ulenspegel tükröt mutatott neki, röfögött képébe, etc.. Így viszont tétje nem volt, más face-ével verte a csalányt.. túúúdom, túúúdom, hogy Korszerű Műűész szerint a morál , az én vagyok, ámde a Mihaszna Kópé-ság távirányítva.. már (szerintem) nem az igazi.

No, de a Civil Kurázsi díj így is érik a jófiúnak, pompi szellemibefektetés volt ez neki, és még fizették is (drága dolog egy brüszt) ... szóval mégiscsak műűvészi tett vót ez, tapsoljunk. Állva, lehetőleg...

2009.08.01. 16:01:51

@magyar-magyar szótár: Azért gyanítom, hogy egyedülművészileg lehetetlen lettvolna.(talán)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.01. 21:04:12

a hírekből próbáltam megérteni az eredeti sztorit, de tudathasadástól féltem.
azt nem értem csak, hogy miért nem tudott a kósa olyat mondani, hogy nem ő rendelte, de nem tetszik neki, ám cenzúrához sose folyamodna, mert ha egyeseknek van fölös idejük és pénzük arra, hogy őt kellemetlen helyzetbe hozzák, akkor ím, kedves nagyérdemű, az így néz ki, csak tessék, csak tessék!

magyar-magyar szótár 2009.08.03. 03:12:08

@bs395: Rosszválasz. Kósa csak rosszválaszt tudott volna mondani, a babját MINDENKÉPPEN levették volna a jó fiúk, ugyanis nem a történet a lényeg, hanem az interpretáció és a Kampf-nak mennie kell tovább.
Kedves bs395, a történet nem jöhetett volna létre egy ügyes kis húzás nélkül, erről a motívumról a jógyerekek szivesen megfeledkeznek. Ez a történetszelet, ami csaki így, egyféleképpen törtnhetett , ez:

A kállításnak voltak konkrétfizikai rendezői, főrendező felelős, nem Gulyás, akik telefonálgattak ésvagy @ezgettek a jelentős Művésznek, lenne szives lestzállítani a munkát vagy legalább megnevezni, egy kép róla @ben vagy ilyesmi, és ITT következik a sztori csunnyája, hogy a Jelentős Művész füllentgetett ezt, azt, hogy még nincsenkészen, nem is tudja (stb, lényegtelen mit, csak minél közelebb kerüljön ahhoz a pillanathoz, amiben jól kibaszhat a rendezőkkel, természetesen a Jó Ügy mint Nemes Cél ezen eszközt szentesíti, a műűűvésziszabaccság ugye...

Már fuldoklunk aztán a milljó bürokratikus szabályozottságoktól, amik iszalagszerűen burjánozódnak, költségelődnek be az efféle kibaszások után, kezd semmi sem működni, mert persze ez jó lecke lesz az elkövetkezendőkre (itt el kell képzelni HASONLÓ célú kiállítást, amire imígyen a Kedves Vezető armani-felöltős egészalakos szobrát küldik be, ami kedvesvezetősen omlik le, s hát brozhatású műanyagból, háháhá! HOGY akkor ugyanezek a jógyerekek, pl Holdrabló Úr mikeket réjagátak vóna, ezen meg én röhögök.
Variatio a Farkasverembe Esett Ártatlanarcú Kiffiú laokoonszoborcsoportja.

Kósa csak rosszul reagálhatott, de egyébként a fidesz tökhülye ehhez a kommunikációhoz, pl azt hiszik, hogy a netisztikus hírgyártás sajátos szubkultura RÉSZE !!! -ehhez annyit fűznék, hogy Holdrabló Kolléga Úr reagálása időben megelőzte az Élet és irodalomban majd csak most csütörtökön olvasható reag'okat, amik pl sorozatosan nemjószobornak fogják beállítani a jelentős Művész művészileg egyébként szerintem jó, és tökéletes, megfelelő alkotását. Neked: megint csak Kocsis atyára utalok, ez a büszt jó példa a helyes paródiára.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.03. 06:06:53

@magyar-magyar szótár:
zavar van az erőben, a választ ide is jelezte, meg a másik poszthoz is, kétszer.
addig rendben van, hogy egy autóbombát nem lehet hatástalanítani, miután felrobbant, de mutogatni, hogy ni, az ilyen, azt lehet, és akkor nem néznek minket terroristának.
szal nem értem, miért rossz válasz, amit mondtam :-).

magyar-magyar szótár 2009.08.03. 07:43:41

@bs395: offo, úgy értve, hogy Kósa bármelyválasza rossz attól, hogy Kósáé. HA te válaszolsz persze, SZERINTED mi lett volna jó válasz, AZ jó válasz. De magának Kósának tökmindegy, mit válaszol, annyi, most nincsen időm parodizálni Tokfalvi kollégáékat, de a hírszerző erejével azt beszélek széjjel, amit akarok, nem a mit mond (meg a méret :DDD) számít, hanem a KI MONDJA. Vagyis , ha Kósa, akkor rosszválasz.
Ugyanis, ha Kósa ezt valászolja, amit kitaláltál neki, akkor erre a heti (csütörtöki)ÉS, amit előre copyrt már Holdrabló kolléga.. lám, milyen befoghatatlanul gyors a net... szóval az ÉS-ben arra a válasz(od)ra azt írják, hogy Kósa pimasz és pofátlan, milyen vastag a bőr a pofáján hogy szemrebbenés nélkül .. és Eeekkorra Bunkóóót, stb.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.03. 08:16:35

@magyar-magyar szótár:
asszondanám, hogy a zembereknek pont erre van szükségük, hogy karakán, meg pofátlan legyen.
tarlós is népszerű, oszt néha még a gumiccsimmát se veti le.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.04. 09:18:53

Nyilván már csak utánlövés lesz a részemről ez a komment, de azért csak ideírom.
Ez a Gerhes egy híresen nagy pondró, így ez a melója is egy sima provokáció volt, amiből Kósa nyilván csak szarul jöhetett ki. Pláne hogy Kósa számára eleve tök ingoványos ez a terep.
Viszont most Gerhest élteti az összes koncept-fasz a fővárosban, úgyhogy nem csak pondró, hanem nyilvánvalóan jó biznicmen is a maga szempontjából.

Egyébként a 2000-es évek végén részese voltam egy vérkomoly nyáresti beszélgetésnek az Erzsébet híd melletti Platánban, ahol a fővárosi művészettörténész-múzeumigazgató csak úgy barátilag fel akarta kérni a késöbbi -azóta már elhunyt- Kossuth-díjas szobrászművészt (nevek a szerkesztőségben, nálam), hogy ugyan, toljon már a főpolgármester úrról is egy büsztöt, ami jól fog mutatni a szobrászművész majdani portrékiállításán. Jól fog még ezzel a büszttel járni a jövőre nézvést (nagyobb műterem, katalógus, könyv, kiállítás, usw.).

Mondanom sem kell, szobrász barátom páros lábbal rúgta picsán az egyébként közeli művészettörténész barátját, miután meghallgatta ezt a szöveget.

Hát ilyen dolgok vannak. Ehhez képest Gerhes fospumpálása csak egy kis múló hasmars a nyári ubiszezonban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.04. 09:20:33

@Gasper: ja bocs! Helyesbítek. A fenti sztori a 2000-es évek elején történt.

magyar-magyar szótár 2009.08.05. 08:37:11

@Gasper: Igen, azért ekkora tettért már majd járni fog a Civil Kurázsi díj-ból. De megjegyzem, hogy az "ügy" mai ÉS recepcióban majd olvashatod, hogy "a szobor maga, mint műalkotás, nem valami jó". Visszatérünk majd még a témára a [Kis Magyar] provincializmus címszó alatt, jó? Mert ennek lenne kifejezője (ne nevess , kérlek!) ez a büszt...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.05. 16:25:41

@magyar-magyar szótár: okés, térjünk vissza, kiváncsian várom! :)

Na meg majd az ÉS-re is rácuppanok egy mély lélegzetvétellel.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.08.05. 16:43:48

provincialista országban provincialista még a provokáció is:)

amúgy a legjobb (legkisebb rossz) a nemreagálás lett volna...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.05. 17:00:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: naná, hogy a nemreagálás lett volna a legjobb.
Habár akkor a Basahalomtól a Balkonig meg azt olvashatnánk mindenhol, hogy a XXI. századi Zsarátnok polgármestere megrendelt magáról egy portrészobrot. Ez tényleg csontra egy nagyon durva csiki-csuki.

magyar-magyar szótár 2009.08.05. 17:58:15

@Gasper: Ha nem reagál, akkor is leveszik a babját, mert a hallgatás beleegyezés. Ez a "megrendelt magáról egy szobrot" azzal együtt, hogy Gerhes művészúr egy civil Kurázsi töki, igen remek!
süti beállítások módosítása