A minap egy szombathelyi [One Part The Empire of Bloom]  dízsé, dühében mert nem hagyták aludni az úttestet légkalapáccsal bontó munkások, elővette kamaszkori bigyóját, egy pisztolynak látszó kínai játékszert, ami apró piros vagy sárga kis műanyag golyócskákat lő ki, a fiamnak is volt ilyenje, a lövedék három lépésről betörte a kínai gyerekszobaóra plasztik búráját, szóval ezzel a bizbasszal céba vette a munkásokat és pikk-pikk. A munkások agymosóbrigádok kamerái előtt minden panasz nélkül, egyszerű, józan szavakkal számoltak be arról, mit éreztek, midőn a műanyag golyócskák eltalálták őket: Azt hitték, kavics pattant rájuk valamelyik munkagépről. Szerencsére a zsírbunkó ergya fizikaidógozók után a zagymosók megszólaltattak egy értelmiseggi embert is, aki orgazmikus örömök közepette nevetve-háhogva számolt be a

lövöldözés

-ről. Ő jelentette az esetet, ki tudja, mi történt volna, ha nem jelenti. A felkonfban is így esett a szó: "Lövöldözés Szombathelyen". Az országban, ahol a benzinespalackot következetesen Molotov-koktélnak hazudják föl s koromfoltját, ami vizes szivaccsal eltávolítván semmi egyéb nyomot nem hagyott az ajtón FELGYÚJTÁS!!!nak , mit se csudálkozik az ember.

A dízsé egyébként nyilván jogosan háborodott föl. Amúgy hivatásos csendszennyező, ha éppen nem kelt valamiféle éjszakai ricsajt ( komoly dízsé nem kezd 22 óra előtt, hacsaknem strandon vagy népünnepélyen…) akkor szivesen italozgat pl barátaival és csatlakozik persze az Ordéjjá Te Is Tökrészegen A Liszt Ferenc Téren Mer' Az FASZAság! mozgalomhoz. A sok Liszt Ferenc tér mellékén lakó vénpicsa meg fasz  nem szenvedheti a vidáman szórakozó és nevetgélő fiatalok éjszakai csivitelés*ét, irígységében frusztrálódott, s ezért kijárta a zsírtahó paraszt pógármesternél, hogy tegye lehetetlenné a sokkúttúrákat szinte ááárasztó víídám szórakozóhelyeket...

*a csivitelők szen'meggyőződése, hogy társalgásuk szellemes, friss, eredeti sztorik, jómondások szórakoztató blöffök, miközben minden nap ugyanazt hallani, mindig ugyanazok a sztorik, becsípett lányok, füstött arcpukkasztván fölfelé fújó fiúk, parfőmgőz és unalom, unalom, dögunalom... Aki beáll pincérnek egy hétre, már tudja milyen rémesen van igazam

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.jatekkalauz.hu/pics/gyerekjatek__25.jpg”.Eddig a lövöldözés -sel kapcsolatos projekciók a légfegyverekkel (légpuskákkal) elkövetett lövöldözésekhez kapcsolódtak, ha egy tuningolt légpuska lövedéke az áldozat bőrét is kilyukasztotta és alászorult, az SÚLYOS ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLÉS-ként zúdult az agymosodákból. Eltávolítása MŰTÉT, "az áldozat még a műtőben van, állapota súlyos bár, de stabil".

molotovkoktélgyár se volt piskóta : egy hülyegyerek nullaharminchármas teodórásüvegcsékbe igazi kanócra pocsékolva a drágapénzt, sima benzinnel szeretett volna gyújtóbombákat készíteni. Mit mondjak, Medveczky Ilona monokiniben is gyújtóbbhatású lenne.

Nem tudom, hogy egy agymosóbrigád kiszállása bruttó-számlaszinten mekkora összeg, de a mélymagyar iszonyokat ismerve nem taksálnám átlagosan 300ezer Ft alá. A mikrobusz vagy autó, a riporter, az operatőr, a mikrofonista legalább, hanem több. Esetleg fénymegadó* világosító-kábeles-segédoperatőr is. Természetesen a félbulvártévék (amik annyira azért nem bulvárok, hogy Gyurcsány ill a Kamarilla ne vegye meg ezeket tokkal-vonóval, a 2005-ös buli után az idén pl a "válsága tekintettel" (ti. arra hivatkoztak, hogy kevesebb a reklámbevételük )a két félbulvártévétársaságnak összesen vagy 4-5 milliárdocska- Ft-ocska befizetést engedtek el Álsággeneráló Politikusaink… az ORTT kasszájából, ahonnan egyébként közszolgálati (pl. regionális) televízióknak utalták volna ki…

Nemrég pl a Zacsar Gárgyulákok félfaszista csürhe tartott ülősztrájkot az Erzsébet téren, és a rendőrség egyenként vonszolta el onnan a tagokat. Kívülálló, holdbúgyüttember, vagy az a vidám angol fiatal, aki az Okádd Végig Óccsójér Budapest Utcáit Is mozgalom tagjaként látogatta meg dicső fővárosunkat, ha félkómásan láthatta a jelenetet, valószínű, kiköhögte a maradék epét is a gyomrából is a burlszkbe illő jeleneteken. Nem tudhata, hogy a mélymagyar projektív agymosásban az, amit látott ERŐSZAKBA TORKOLLT A GÁRDATÜNTETÉS  volt.

A mélymagyar uborkaszezon az idén szokatlan bőséggel termel szezonba illő sztorikat is, 40 s 100 millás végkielégítések olyan csávóknak, akiket inkább kártérítésért perelhetne exmunkáltatójuk, és kár volt rájuk a fénymásolópapír is, nemhogy a kövér seggük alá a negyvenezres menedzserszék. Egy olyan "közlekedési vállalatnál" , ahol a szervizekben a melósok  vagy a sofőrök [!!!] dél-indiai trükkökkel és fogásokkal tartják életben a tíz évvel ezelőtt [műszakilag] nullára amortizálódott buszokat. Vagy három műszaki roncsból szerelnek össze két úgy-ahogy használhatót.

Tessék, még lövöldözés is volt, miközben a Magyar (egyébként jógyerekeink szerint "fideszes" ) Ügyészség már locsolja is az olajat a tűzre a Forró Őszhöz. (Gondolok itt a Turhaházy főprovokátort fenyegető életfogyt'ra is.) Bele se merek gondolni abba, mi lesz, ha a Forró Ősz keretében a szokásos alkoholista részeg bagázs, a másféltucat(= "többszáz") mocsárjáró** bóklász csövinger mint faszista tüntetők ugyebár, elvonulván egy kerthelyiség mellett, fölborítana pár széket, jajistenem, az tatárdúlás lenne vagy Blitzkrieg? Amúgy is élesztőbűzt lehelnek, s erre még  elfingja magát valamelyik: gáztámadás az Andrássy'n?

PS.: Jáááájjj, a nagy értelmiseggi észosztásom közepette meg is feledkeztem agymenésem kelesztőjéről. Mit is légkalapácsoltak s markolóztak oly nagy zajjal a zsírtapló munkások, amivel Korunk Jelentős Műűvéssze A Dízsé álmát zargatták, imígyen lövöldözésre kényszeríteni szegénykét? Hát a csatornát korszerűsítik. Hogy miután vezérlőértelmiseggünk, a dízsé kakállik, a nekünk oly dráága, akinek kakikája nyilván illatosabb, mint a tahó kubikosoké, akik csak zsíross-mélymagyarosst képesek enni brokkoli, tengergyümölcsei és fransziasajtok helyett, szóval, ha lehúzza maga után a WC-t, akkor korszerűbb[!!!] szennyvízcsatornákba sluttyanjon excrementuma őnéki. Ahelyett, hogy bilibe csinálna, mint a barokk kor vezérlőértelmiseggjei, szobai pervátákba, avagyis, mint a Röneszansz Itália Fényei, egy [emeleti] kamrácska padozatára, ahonnan aztán a cselédség lapátolná ki afféle gyűjtőudvarocskákba az épületek közé...

*Nem fénymegadó! Jogos Kenguru, kedves olvasóm észrevétele, a fénymegadó szinestechnikai szakember, copy: Fénymegadónak nevezik azt a személyt, akivel az operatőr együtt dolgozik a film labormunkálatai során.
A fénymegadó az a munkatárs, alkotótárs, aki az operatőr és a rendező elképzelése szerint meghatározza, hogy milyen legyen a hangulata az egyes jeleneteknek, snitteknek, mennyire legyen a kép éles, színes, esetleg roncsolt.
A fénymegadót gyakran a színes technika címszó alatt találjuk meg a stáblistán.
Deimanik Baba fénymegadóval Pálos György beszélget: itt

**mocsárjáró : utolsó  utáni fázisú alkoholista, akinek mozgatóidegeit is szétette már a szesz, sajátos térdemeléssel, paralízises reszketésben kel át sréhen pl a forgalmas Üllői'n…

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr411279071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.07.31. 11:59:44

váltság van, na, kell az a kis váltságdíj.

retroflexus 2009.07.31. 12:23:43

Az a baj, hogy ezeket a híreket már nem is lehet az uborkaszezonra fogni. Ősszel ugyanezek a hírek lesznek majd, csak akkor valamivel nagyobb mennyiségben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.07.31. 13:58:40

@retroflexus:
az hagyján, de ha itthon nem történik még felturbózva sem elég szörnyűség, akkor megírjuk, mi történik az óceán túloldalán a mindennapokban: megette két hónapos gyermekét - ohioban.

magyar-magyar szótár 2009.08.01. 07:34:56

@bs395: Egy nő hasából lopott el gyereket egy másik nő. A régi papírsajtóvilágban legalább az ember egy kiszinest, ha így kezdődött: Fred Warden amerikai farmer istállójában, Ohioban hatfejű, nyolclábú, tovább se olvasta...

Kenguru 2009.08.03. 17:28:09

Tudod te mi az a fénymegadó?

Mer ha nem, aki ne rondtsd a blogod szinvonalat.

A csendrendeletet meg ne provokald. A Verok pol. mest. et. vadlott probal igy benyalni Titsuk Bea neninek.

Marpedig a belvaros funcioja hogy ott elet legyen, azt meg csondben nem megy.

Bea neni meg eladhatja az 92-ben hatszazezert megvett, ma harmincmilliot ero lakasat, es vehet belole egy HAZAT a pesti zoldovezetben.
Oszt hallgathatja hogy milyen hangosak megint ezek a kurva rigok, meg a macskak.

magyar-magyar szótár 2009.08.04. 06:42:38

@Kenguru: A fénymegadót máris javítom.
Igen, Tíccsuk Beja néninek akar benyalni a pógármester: Jelentősen csökkennek a kávéházak fölötti ingatlanok árai. Azonban itt egy összefüggés, az angol fiatalok Dobjuk a taccsot Bukarestben is (de a reptéren csak Budapestre kaptak majdingyen jegyet) mozgalma jelentősen odahatott ennek a cuccnak. Én csak azt akartam ezzel mondani, ha már relativisták vagyunk, akkor nyomjuk tövig, vagyis :
vagy liberálisak vagyunk: "TEDD AZT MÁSOKKAL AMIT MAGADDAL SZEMBEN MEGKÖVETELSZ"
Biztos van sok-sok Tííccsuk Beja néni, de biztosan van tíz ember, aki egyszerűen csak nem tud adni az utcán víídáman szórakozó fiataloktól.
Csak néhány Bezzegóperenciántúli területet ismerek, de az iddmagad totálkokira oszt okággyá mozgalom meglehetősen népszerű , ez nemegyenlő a kávéházakban kulturáltan szórakozó közönséggel de vannak határesetek.
Számomra morálisan nem különb Tíccsuk Beja néni a Vegyük Le Kilóra a Parasztot Zsóti! -féle vendéglátósoknál .. de versa sem...

Kenguru 2009.08.04. 14:33:42

"aki egyszerűen csak nem tud adni az utcán víídáman szórakozó fiataloktól."

rendorseg? Kozterulet felugyelet?
Kulonado a vendeglato helyekre ami az onkormanyzati csend-orseget finanszirozza?

Verok e.t. jelen allas szerint mindannyiunkat csunyan lenyult, ingatlanugyileg.
Reszmerol megszavaznak neki egy bazisdemokratikus ertelemben vett lampavasat.
süti beállítások módosítása