Tegnap savanykás kis pofikával fintorgott az esti híradó összefoglalójában a négerolvasó kis beszélőfejecske. Azon kívül, hogy az index-hírgyár munkásainak néhány jobbikos zsírbunkó sziveskedett alapanyaggal, lényeges csürheizmus nem történt a „munka”, a zóccsó poharassör, a csirkesegglyukvirslizabálás és félplayback-ben lezavarós namivanparasztok-hakniesztrádok ünnepén. A kis fitos olvasófejecske a szerkesztőnéni által a négerre ügyeskedett kontextusban azért úgy csúsztatott, hogy a jóoldal és Szegény Feri támogatóinak kisnyugdíjas szekciója kapkodhassa a fejét, hogy a képeken bevillanó tüntetéses & csürheista jelenetek Magyarországról valóak-e. A kravály azonban Németországban volt, ahol az újnácikat nem 66 fős jelmezes elmegyenge tömegekből kemény operatőri munkával kell ad hoaxxa fobizálni (térgyeplés, hasalás a kellő perspektívához, kétlépésről nagytotál az acsargárgyulákok madárfejűlajosaira). Németországban –ezt aztán biztoan irígylik a mi hírgyáraink ügyike kis jógyerekbrigádjai- jobbról rendesen párezres nagyságban gyün a csürhe s szélsőbalról pedig rájuk ugyanúgy ezres nagyságrendben a szélsőbalosok. Megjegyzem, annyi szélsőbalos nálunk is van, hogy az aszfaltra hasalva és fölfelé kamerázva nagytotálból aztán a vágóasztalon valami hujjogatóst össze lehetne róluk hoaxálni, de erre egyelőre még nincsen igazán példa, vagy ugyebár nem nézek HírTV-t vagy.. mi a másik? Ö… hmmm.. na! Mi a másik fenyegetően súlyos jobbertévé.. A Duna? Azt sem szoktam nézni… van valami föbetűs tévé, az is jobbsi…na, majd a kommentelőim kisegítenek… 

kravály, kravall - a krawall német kifejezésből

Viele Gewaltausbrüche - Krawalle zum 1. Mai

Bei Demonstrationen linker und rechter Gruppen kommt es am 1. Mai in zahlreichen deutschen Städten zu Krawallen und Auseinandersetzungen mit der Polizei. Dutzende Gewalttäter aus beiden Lagern werden festgenommen. Auch in Berlin verlaufen die Proteste bis zum Abend relativ friedlich. Dort sind 6000 Polizisten im Einsatz.

Randale in Kreuzberg

zuletzt aktualisiert: 01.05.2009 - 22:04

Berlin (RPO). Bei einer linksgerichteten Demonstration zum 1. Mai ist es am Freitagabend in Berlin Kreuzberg zu Ausschreitungen gekommen. Wie die Polizei mitteilte wurden Beamte mit Steinen beworfen. Die Versammlungsbehörde verkürzte daraufhin die Wegstrecke der " Revolutionären-1.Mai-Demonstration".

Die rund 4500 Teilnehmer liefen vom Lausitzer Platz zurück zum Kottbusser Tor, wo die Veranstaltung gegen 18 Uhr begonnen hatte. Ursprünglich sollte die Demonstrationsroute nach Neukölln und dann zurück nach Kreuzberg führen.

Auch nach Ende der Veranstaltung folgen am Kottbusser Tor immer wieder Steine und Flaschen in Richtung der Beamten. Die Polizei setzte Pfefferspray ein und griff gezielt Straftäter aus der Menge heraus. Nachdem Beamte den Platz abgeriegelt hatten, beruhigte sich die Lage.

Bereits kurz nach Beginn der Demonstration unter dem Motto "Kapitalismus heißt Krieg und Krise" hatten großteils vermummte Teilnehmer aus dem Zug heraus mit Steinen, Flaschen und Feuerwerkskörpern auf Beamte geworfen. Am Abend des 1. Mai war es in den Vorjahren in Kreuzberg immer wieder zu Ausschreitungen und Randale gekommen.

der Krawall - lármás tüntetés csődület rendbontás

Krawall machen - botrányt csinál lármát csap

http://wiki.bildung-schadet-nicht.de/images/3/36/BILD_-_02.02.07_-_Krawall_an_der_Uni.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr891098264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

másnapos csubakka 2009.05.03. 15:13:00

Nem értem, mi a problémó? Minden nap csúsztatnak. Nekem már fel sem tűnik. A tv-ből jóformán már csak a híradókat nézem, több különböző csatornán. (nem tudom minek, legtöbbször az interneten 2-3 napja olvasott híreket "mondanak be"). Szinte mindenütt egyoldalúan tálalják a dolgokat és még jó, ha nem ferdítenek, vagy sugallnak, meglehetősen átlátszó módon.

A szélsó balról nem véletlenül nincsenek vágóképek, amiket be lehetne nyesni az aktuális hírek alá, akár illik oda, akár nem, ( a "baloldali" média legalábbis tapasztalataim szerint így szokott illusztrálni) a kereplős, kolompolós, ordibálós rendezvényzavarás csak az egyik oldalra jellemző, a másik oldal ilyen szempontból kulturáltabb. A jobboldallal szimpatizáló csatornák a rendőri brutalitásos vágóképeket szeretik: sok marcona rebiszes püföl egy "véletlenül arra járó", teljesen ártatlan embert...

Mondjuk a német rendőrök is adtak a tüntetőknek rendesen. Akkor ott kik a fasisztábbak, a rendőrök, vagy a randalírozók? :)

Én örülök neki, hogy nálunk nem volt különösebb "kravály" (Csodálkozom rajta...)

Kenguru 2009.05.05. 11:35:14

"Akkor ott kik a fasisztábbak, a rendőrök, vagy a randalírozók? :)"

A nemetek gyakorlatbol tudjak, hogy a demokracia es a joggallam ellensegeinek nem szabad teret engedni, mert abbol csak a baj van.

magyar-magyar szótár 2009.05.05. 14:53:21

@Kenguru: Nálunk még csak szórakoznak ezzel, napipolitikai eszköznek tekintik .. itt van mindjárt TomGec "fömentése". Addig fognak szórakozni a koránfarkast-kiáltással, amíg aztán egyszercsak tényleg megjelenik a horda, de addira a nagy bombasztikó szavakra se figyel föl senki...
süti beállítások módosítása