Aki naftalinszagú tisztaszobájában fogad bennünket, az éhező és beteg nyugdíjas, akinek csak a nyárikonyhát fűteni van pénze s kágyéra váltja gyógyszereit, trabantjába literes kólásüvegből méri a bespájzolt harminchatforintos nemes óbenzint, az az uzsorás.

Egy királycsávó megvesz akárkit kilóra. A Győzőt is. Ő nem írat alá szerződést, mint az uzsorás, melyben az uzsorakamattal növelt visszafizetendő összeg szerepel a kölcsönzött összegként, kétszer aláhúzva: kamatmentesen. A királycsávó nem ad papírt.

A médelyákok újabban már kiszálltak a kamatolás miatt is. Aki a háttérben homálylik a videón a 124-es mercijének dőlve, az a nagydarab, az még mindig nem Horváth Aladár, hanem egy királycsávó. Tojt ő nagyívben arra, mit csinálnak a fókuszok vagy a mátékrisztinák vagy kik , már tíz évvel ezelőtt is. Nem idézném ide, miként mívelteti ő egybe az aladároknak a családját a flaarikák családjával, pedig még Kovács-„Kovi” –nak sincsen ahhoz treatmentje. Azért tart ő ügyvédet, hogy az, ha őneki a személyi jogai csak egy kicsit sérülnének is, lépjen föl. Csicska orvost azért tart sajátot, hogy a családban, melyért ő a szívét elevenen kitépi, valaki csak köhint is, orvos legyen ott. Rendőre meg úgy van, mint orvosa, ügyvédje, kutyája: jó ha van. Van őneki csicska ügyésze, de tán még börtönigazgatója is.

A királycsávó nem a kamatolásból él. Ez neki csak mellékes. A kamatolás, mint a banki tevékenységek is, messze nem hoznak annyit, amennyit arról az emberek gondolnának. Igaz, itt a dolgozóknak nem kell kosztümpénzt meg szkvaccsbérletet adni. A kamatoláshoz kell egy pár ladára való csicska, a ladákba bérzin. A csomagtartókba sporteszközök: szamurájkard, bézbólütők, vipera, nuncsaku. A kamatolás gyakran a cocpoltozás egy mellékágazata. Vagy felhajtóágazata. Úgyértve ezt, hogy a kamatosan megkamatoltatott előbb –utóbb kénytelen a cocopoltját eladni a kamatoltatónak. A cocpoltozás különbenis már lejárófélőben lévő téma, a tényfeltáró riportágazaton kívül már csak az egészen kis gyerekeknek újság. Volt egyszer ugyan valami cocopoltriport valahol, de az még csak nem is súrolta az ágazat derekát, közel se járt a lényeghez. Tessék –lássék egy páran meg is buktak, de hát az ember meghalhat úgyis, hogy hanyattesik a konyha kövén és beüti a fejét, vége. Nem igaz?

Még énvelem is előfordulhat az utcán, ha már a pofám ilyen nagy, hogy én gázolok egyedül, velem meg szembe jönnek úgy nyócan -tizenketten, ősi kultúrájuknak megfelelő ékalakzatban, gerennya karjaikat hányva vetve, én ugyan le az akácok között az árokba, de addig, állammal csak könyéken ütöm valamelyiket, oszt utána nézhetem magam, a garázda erőszakost –ha így folytatom.

Folytatnám akkor:

A királycsávó nem tehet semmiről. Ő szolgáltatást végez. Egy szívember ő. Amikor a szegény őtőle az ötezrest átveszi, nagyonis jól tudja, hogy segédosztáskor, vagyis kb egy hét múlva, tizenkétezerötszázat kell megadnia. A cocpolt előtt alacsonyabb volt a kamatszint, akkor ötre tízet kellett visszaadni. Az igaz, hogy a normál uzsorakamat, amit a pareszt számol csak 70%, de az uzsorás százezer alatti összeggel nemigen foglalkozik. Az uzsorás különben is, hozzája (ti a királycsávóhoz) képest egy szemét féregember. Itt a királycsávó tízujjával A Fösvényt formázza. Kupori. Amikor a királycsávó a szabadulóvacsoráját intézteti, mindenkit meghív, nem csak a megyei főügyészt, nyomozókat, rendőrkapitányt. A legszebb, önnállóan dolgozó 300ezer Ft-os lányait kistafírolja, hogy a kedves vendégek előtt mégis, ne a kamionok porától retkesben kelljen kiállniuk. Királycsávó akár a Bódi Gusztiékkal is húzatja, ha kel, pedig Bódi már annyira lenézi a cigányságot, hogy királycsávótól fél órára egymilliót kér. És foghegyről leszólja mindenféle élősködő, népnyúzó zsarolónak, hogy egy rossz mozdulat, és már itt se voltak, és félplébekk persze, de, majd az operaház nagyzenekarát hozza ide egy bűnözőnek. Ilyen gizdán mer beszélleni Bódi Guszti roma polgártársával. És még be is szól külön a romázásért, hogy ű tisztességes lovári cigány lúkereskedők familiájából van. Úgyhogy azt sokan nem is gondolnák, hogy ha igen ritkán, de mégis a királycsávónak is nyelnie kell…

Egyébként tessék, a királycsávó lakását akár meg is nézhetjük. Rendes tisztaság van, tessék, az előszobafal százötvenezer volt. Tessék: cipőben a házba nem lehet bemenni. Tessék, itt a gyerekek szobája, tanulóasztal is van. Első a tanulás, addig semmi, amíg a házi feladatot meg nem csinálták. És tessék, a lyányok szobája, azt is meg lehet nézni. Ez egy eredeti dedikált fotó A Királytól… Hogy a Ganxta Zolee? az a gizda parasz'csávó, aki azt hiszi, hogy attúl vagány, mert csúnyául beszél a számaiban? Ő olyat meg nem hallgatna. Kijazadopeman? Tessék, ez Balázspalika dedikált fotója, szintén eredeti. Ez itt a feleségének a kis birodalma, az ott a nagylyány szobája, oda a bokáját még ő se húzhatja be. Minden szobában számítógép, plazmatévé. Mi, hogy internet? Amikor az utolsó csicskája is fent van az iwien. Így lehet a legjobb autókat meg kalandoskodó paraszt lyányokat összeszedni! Ez pedig a nagyszoba a nagytévével. Még nem lehet rajta behozni minden digitálissat, de ő mindig is így vett tévét, előtte járt a lehetségesnek.

Az ő édesanyja, isten nyugosztalja, nyolc gyereket nevelt föl. És négy lyányt. Negyedennyi segéd nem volt. Kamatolásról szó se lehetett. Az akkori cigány fiatalasszonyok nem hagyatkozhattak arra, hogy majd legfeljebb vesznek kamatra pénzt, ha elfogy. Az ő édesanyja a határt bengészelte, hogy etesse e gyermekeit. Ezek a mai fiatalasszonyok azonban rögtön a királycsávóhoz szaladnak, ha elfogy a pénz. Felelőtlenek.

Az ő édesapja is már egy szívember volt. Amikor infarktust kapott, a mentősök nem ugrottak elég gyorsan, ideges let, betámasztot kicsinyég nekik. Másnap aputa a kórházban panaszkodott a kajára, egy kis jaó pörköltre eléhült, már nyomta is a csicskának, birkát kerítsenek valamelyik paraszttól: mindjárt indulnak. Közben kiderült, hogy az egyik sógornál éppen keresztelő van, pár faluval arrébb. Aputa kicsit beevett. a sörrel is volt valami, rosszul lett.. nosza, azonnal a zesztékáj-ba, gyött le a táposcsirke doktornő, mi ez a ricsaj kérem, kapott olyan átszállót, hogy az újságban is szerepeltek. De az már nem volt benne az újságban, mekkora ajándékkosarat küldetett föl aztán a csóró doktornőnek akkora mercicsokikkal meg háromazegybe kávékkal, mint egy ház! Az ő akármelyik jól dolgoző csaja megkeres 10 nap alatt annyit, amennyitr egy ilyen doktornő [ha nem számoljuk azt a pénzt, amit ez a szívember levesz róluk -a szerző geciskedése.]

Akinek milyen az igínyszintje, olyan. Hatszobás házat adnak neki potyára és az isten erdejit odarakják néki fasegédbe fütteőzni, de űnéki az az igénye, hogy csak egy szobát fütteőz, abba kuksel a család egész nap, akkor ű a maradék fát semmipénzért eladja, a közfalakat kiveri, eladja, a felesleges ajtókat, vízcsöveket eladja, végül az egészet eladja, oszt magára híjja a faókuszokat vagy a mátékrisztinákat. Ilyenek emberek sajnoshogy vannak. Oszt nem kéne baszogatni annyira a cocpoltozókat, merthátugye azok is csak azt csinálják, amire kényszerítve vannak, oszt ugyan mi a fasznak kéne száz évre házat ípíteni, amikor tíz év múlva a faszba se lesz az. Mán olyan embert se találni, aki a ’70-es belvízp’ogram házaira emlékezne. Ippen ezért cocijális az ő tevékenysége. Ő vállalkozó –mért? Csak a Providentnek lehet? A töhömö, az nem kamat, költségei vannak, fizetni a csicskakocsikat. Egy vadászvacsorára, amin a megye nem akármilyen főemberei mulatnak, lányokat mikraóbuszra valóan küldet, azokat kifürdetni, szolcsi, fitnessz, pedikeűr, manikeűr, minden, a műkörmök több, mint száz rúgó. Óvszer, orvos, a legdrágább nőgyógyászhoz hordja őket [egy közepes nőgyógyászt csicskáztatott be az olcsón adom az eurót doktorúr –trükkel –a szerző megj.]. Kínaitangát már fel se bírnának venni, néki a jobb árúi olyanok. És hogy ő a romaségért nem tesz semmit? Támogatta a flaarikaákat, támogatta a zaladárokat, a Mohácsi Krisztinának is adományozott [Erzsébet vagy Viktória, de királycsávó ilyenekre nem ad] már. Szavazott az egyik országoscigányvajdára [dellázott a tőle függő kisebb "vajdá"nak szavazatért az „országosvajda” –a szerz megj.]

Nem, őneki a búrája a kamatolással már nagyon tele van. Ez egy bizalmi téma, ezzel sokan visszaélnek, és elkezdik, hogy ők tulajdonképpen csak egy ötöst kértek. Jó, ötös volt, ő rá is hagyja, beveszi a tizenkézezer ötszázat, pedig az illető tényleg egy tizest vett fel. Nem tehet semmit, mert itt papírok nincsenek. (Az elszámolófüzet szigorúszámadású belsőtéma a királycsávó és a csicskák között. És van még királycsávóközi imformációrendszer, ami a kurvafuttatók vagy a bankok rendszeréhez hasonlóan az egész országot, a szakmát behálózza –szerz. megj-) Bukta. Különben pedig ezt nem neki kéne csinálni, miért nem csinálja az önkormányzat? Kiadja a nagy pénzeket segédre és meg se nézi, mire megy el?

Sajnoshogy a szakma hígul, sokan azt hiszik, hogy ha van egy rossz ladakocsijuk [vált.: fókszvágennyük], meg egy pár kikottázott sógor, oszt éppen sikerült a gépnél kivárni, hogy egy paraszt benyomja a sok pénzt és bejöjjön az egy nyerő széria, egybe van már nekik egy kis pénz, akkor nekiállhatnak kamatolni. Igen, hallotta ő is, hogy egy ilyen társaságból valaki ingyen, potyára ráerőltetett egy szegényre ötezret azzal hogy az ajándék, merthogy sógorok. Oszt a szegény mégse akarta eltenni a pénzt, de az illető erőltette. Aztán három (szörnyülködik) három hetet képes volt kivárni, oszt akkor ment rája a szegínynek, hogy adja meg a 78125 forintját, amivel tartozik, de már rögtön a másodikkal azt akarja, hogy akkor majd a cocopoltba betudja, mertugye a szegénynek volt még kiskorú gyermeke oszt az ópété témákban még nem volt benne soha! Hát! Sajnosvanilyen.

Tudom -e, mennyit belenyomnak a gépbe. A felírások a kocsmában, egy felesre két vonás? Segédosztáskor meg senki se bír, csak dobozossört inni? Ezek a szegínyek őnélküle, az ő tevékenysége nélkül éhenhalnának.

Más királycsávókat is ismerek. Jönnek szembe, bólintanak s fölemelik kezüket a volánról: sza’sz! Úgy találkozunk, kezelünk is.

Vidám, Kusturica kamerája elé való jelenet, amikor a nyémák egyike megy kamatot behajtani. Zene: Bóban Márkovity Orcsesztr. Természetesen a kis nyéma fő kommunikációs eszköze a kés.

Ja, hogy mi lesz azokkal, akik átverik a királycsávót éspéldául ötezeret adnának tartozásba, pedig ötezret vettek föl? Semmi. A mi királycsávónk hallott már olyanokról, akik a szakmát súlyosan lecsinálják azzal, hogy veretik az adósokat. Sajnosvanilyen. Ő semmit nem csinál, ami erőszak. Eljön a nap és az ügyfél itt ríjj a küszöbön. Egyszer úgyis mindenki bemén a királycsávó utcájába. Szaggassa-ja mellyin az otthonkát, csak egy ezresért. Tévedés volt, és egyszer ugye bárki megtévedhet. Ajálkozik, esküszik. Ordít, műtétre, operációra, halálra átkolódik. Aztán kezdi megint a ríjjást. Ő az ilyenekkel nem foglalkozik többé. Ő egy szívember, adott ő már nemegyszer ingyír, potyára ki pénzt olyannak, akiről tudta, hogy ténylegesen egy szegény rászoruló. Szóval az, aki őt egyszer átverte, az aztán ríjjhat a küszöbén. Aztán elmegy más királycsávóhoz. Itten nincsen kokurrécijaharc. A hír ugye terjed -az se ad egy vasat se. Tán, ha a másik faluban kap egy ötezrest, tizenötezerre. És még mondhatja, jól is járt. Jóformán minden királycsávó ismeri egymást az országban, igazi [mesebeli -a szerző gúnyolódása a vagányromantika hazugságán...] vagányságban. Intéznek egymásnak üzleteket. Nincsen az a dobizott árú [prostitulált], akit meg nem kerítenének két nap alatt az ország akármelyik sarkáról is.

Lábaim bújtatom a kaminyonospapucsomba, suhanás a hátam megett, tiszta szénaillat. Kislyányom, semmi köszönés? A királycsávó lánya az, anyányi, fekete szépség, egyszerű, fekete nadrágban és szürke pólóban, hátizsákkal. Más tizenhét éves lányok ebben az utcában az ő vágásából most terhesek a harmadikkal. Elpirul: Csókolom! A szobájában tűnik el.

Hazamegyek. Ellenőrzöm a készséget: A Kosztolányi -szikém szeplőtelen, a hidegtű hegye mit se tompult. Csak a kezem nehéz.

Nézem az íróasztalon a kis szóróedényeimet: Hintsem csillámmal, hogy tündéri reálnak tévesszék, keverjek bele humort? Adjak neki jugoszláv nevet hogy legyen érdekesebb a volt -endéká piacán, patakozzon nyál, ondó, hüvelynedv, hányadék? Angyali ovuláció? Semmirőlbeszélni –amiről beszélni lehet?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr44964629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mortimer saga 2010.04.01. 08:22:03

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00380/56244.html Tizenhat hónap börtönbüntetésre ítélték (három évi tárgyalgatás után) Patai Józsefet, egy fickót (Mortimer egykori áldozatát), aki részt vett egy lincselésben. Ez 2010-ben történik, tehát évekkel Olaszlis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.25. 21:37:47

zeppelint egyszer láttam galíciába ,de asse avvót.
miért érzem úgy, hogy egy egyszeri királycsávó kommunikációs és pr marketingben, bekötött szemmel és két kör alatt hármat ver a legtöbb politikusra?

magyar-magyar szótár 2009.02.26. 05:53:59

A királycsávók nem csak ám jogot tudóak. Persze maszekban, szabadidejükben. [Elfelejtik ugyanis még a felzárkóztatásiak is, hogy attól, valaki öszesen hat iskolát végzett 10 év alatt, még intelligens lehet, jó vizuálismemóriával, tudhat olvasni, értelmezhet bonyolult szövegeket. A börtönökben jogi ismerettel rendelkezőeket még királycsávók is védelem alá helyezve hallgatnak: isszák a szavukat.
És, ha mondjuk a királycsávó megrendel egy munkát, akkor ki tudja kötni azt a megegyezésben, hogy a munkához benzinespalackokat és sörétes vadászfegyvert használjanak, hiszen a sörétes vadászfegyverek kalibere ua többnyire.

dr. Wilbur Swain 2009.02.27. 11:56:23

az miért van,hogy ebben az országban ezt rajtad kívül nem látja senki?

magyar-magyar szótár 2009.02.27. 12:29:10

@dr. Wilbur Swain: Nem csak a kamatolók takaróznak a szegényebb cigányokkal, hanem az aladárokok meg az egyeb felzárkóztatásiak, flaarikák.
Horváth Aladárék úgy 15 éve nincsebnek már képben. Már rég nem az esélyegyenlőség, a felszárkóztatás mega szegregáció a probléma. Sokkal inkább, hogy az ilyen címen felmarkolt összegeket kicsoda és mire tapsolta el.
Nem véletlen az, hogy a szájjalcsinálók ennyire kapaszkodnak a tatárszentgyörgyi orvgyilkosságba... Mert ehhez még jók a régi, de mára lejárt lemezek. És a királycsávók is fellélegezhetnek: lekerültek a műsorról.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.18. 09:34:39

sokat olvasgatom a régi cuccaidat, ez sztem az egyik legjobb... nem akarod reciklálni? hátha kiteszi a Bogi:)

budai zöld 2011.10.19. 13:35:00

@vészmadár (pica pica):
Ami a reciklálást illeti, guglizz csak rá a királycsávó és a szívember szavakra, és találhatsz még egy-két gyöngyszemet a régmúltból.

magyar-magyar szótár 2011.10.20. 06:00:23

@vészmadár (pica pica): Boginak [aki pl Zsolti] olyant KELL kiraknia, ami nagy kommentiális viharokat, sikamikát válthat ki, lásd a mandiner blog tevékenységét. A rendes gyári üzemet, a comment-pont-comot ugyanis csak úgy tesséklássék működtetik. Mert azt a Sixxxt -et vagy kicsodát kimunkaerőkölcsönözték egy csókos társvállalathoz. Pedig tanulhatnának a TV2 szavaztatósdijaiból:
"Ön szerint fizessenek-e a gazdagok vagy moi szegények szíjjunk megint? És most jöjjenek a szavazatok. Lássuk az állást, nahát, 92% igen és 8 % nem.

Bogiékat halálra dolgoztatják.. igaz, most a Velvethez keresnek bérmackókat. Ha tudnám a Vén Kecske nickú blogger telefonszámát, felhívnám, hogy írjon egy mintabejegyzést a csajos sávba (a Díványhoz kersenek havi 3000 Ft/ 300 munkaóra bérbloggert)

Te? nem kapsz kedvet a tyúkhúsra?

RomBold! (törölt) 2011.10.20. 09:40:32

@vészmadár (pica pica): Pedig ha faragnál egy finoman púderezett, trendi-sportos kislyány-nicket, akkor annyi barinőd lenne, hogy ihajjjjééé!
Esetleg bedobhatnád a metroszexi, majdnem-mindent-megértő pasi figuráját, akinek a formás, de nem túlizmolt gömbölyű vállán minden bánatot ki lehet sírni.

magyar-magyar szótár 2011.10.20. 10:09:31

@RomBold!: Kitaláltam Két (érted, kettő) leszbi lányt, aki egymás cicái s gombolyagjai is vótak (á Karinthy). Ha 1 leszbi lány, akkor ugye jönnek a pedofil bácsik, akik álleszbi pornókon szoktak bioguminőket látni olyan álnyalakodásban, amit hetero férfiak elképzelnek leszbi aktusnak. Az előző ávátárám egy nálam idősebb, a Nagy Generáció derékhadába tartozó sofőrfogazatú, rohadómájú nősző kopasz kövér borostás alkoholista borzsák volt. Mondhatom: felvilágosult nők kedvence lett. Sőt, az lett a baj, hogy a korpusz nem olyan vót, mint az ávátárája. na, akkor majd nem lesz lavva a két leszbi lány esetében, dehogynemlett.

magyar-magyar szótár 2011.10.20. 10:11:22

@vészmadár (pica pica): Persze. Pályázz a Velvethez! (Dívány szekció)Gyerünk, rajta! Fizetnek is. Nem is kérdeztem, hogy a tudodmilyenkarajnál ingyen korrektúráztál?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 13:47:49

@magyar-magyar szótár: persze, de nem volt ez egy hosszú életű dolog, miattam nem, nem miatta. Ha maradtam volna még egy darabig, lehetett volna fizetős...

Amúgy mi a bánatról kell írni ilyen dívány szekcióban?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 14:48:37

@magyar-magyar szótár: megpróbáltam beleolvasni ebbe a díványba, mi ez. Kizárom a lehetőségét.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 14:53:18

@RomBold!: A klánháborún és nagyon-nagyon régen a blogoszférában is kardinálispinty volt a nickem, azt majdnem mindig csajnak nézték...

Mit szólnál simán egy olyan névhez, hogy Szentkirályi Laura?:)

magyar-magyar szótár 2011.10.20. 16:10:10

@vészmadár (pica pica): Látogass el a Kigondoltamba. A geci Frikk azt a javaslatoit dobta föl, hogy ha a B-oldal és Modor Tibor csókosbloggerek címlaposak lehetnek tök ötlettelen TOP10-ekkel amik komment-pont-kom jelleggel síklogikus nyírtájvágták kommentviharokat generálhatnak, akkor nosza és lőn! Dragon összekopérmányozott (sajnos Modor Tiborhoz képest túl sok eredetit ír és ráadásul szellemesebbeket is, mint Modor... kár...) egy TOP 10-et és már fent is van!

MMilyen idegen nyelvet tudsz? Tudsz németül? Fogjál egy pár 30 éves STERN-t és fordíts meg zanzázz cikkeket és már menő vagy a Díványban. Az a lényeg, hogy az egy szerzői ív terjedelmű Stren cikket húzd meg 6 sorra (kb 400 karakterre gondolj...)

RomBold! (törölt) 2011.10.20. 17:19:22

@vészmadár (pica pica): Azt hinném, hogy ásványvíz-háziasszony :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 21:42:34

vagy velvet-kompatíbilisen inkább laumacs kellene legyen?:)

RomBold! (törölt) 2011.10.20. 22:47:45

@vészmadár (pica pica): Ma birkózószart reggeliztem, úgyhogy az élő fába is belekötök.
Fogarassy Laura inkább a kuruc.in.fos közönségét hergelhetné. Főleg ha kiszivárogtatnád, hogy a Pázmány Péter Kaotikus Egyetemen végzett jogászként, és ott ismerte meg gyermekei atyját, Tátrai Zombort. Ne aggódj, joghoz nem kellene értened, elég lenne a MAGYAR IGASSÁG és a nemzethy hevüllet is. Laumacshoz kellene egy minimál dizánnyos avatar, és mehetne is.
De csitt! A fülnek is fala van, és minden fal téglákból áll! Ezt itt már kikottyantottad, úgyhogy AZOK már biztosan lemásolták a know-how-t. Szóval ez bukott dolog. De ha belevágsz úgy, hogy előtte nem teríted a lapjaidat, akkor én szurkolok neked.

RomBold! (törölt) 2011.10.20. 22:52:12

Ja, és egy kis ösztönzés: Ha megpróbálod, fizetek háromezret, attól függetlenül, hogy sikerül-e, és ha sikerül, akkor írok egy posztot arról, hogy Szótár úr miért gondolja rosszul a blogger-bértolllnok dolgot.

RomBold! (törölt) 2011.10.20. 23:00:09

@magyar-magyar szótár: Nem értem én ezeket a kigondoltamos fazonokat... Ha nekem fele annyi agyan lenne, mint náluk a csapat-átlag, akkor már okosabbnak érezném magamat a tavaly karácsonyi énemnél.
És mégis sík hülyék... saját szájukkal trollkodják szét a saját blogjukat... mondjuk ezzel az idegenből odatévedt mezei trollokat elrettentik, de elrettentik az esetleges kommentelőket is.
Persze az, hogy én nem értem, az nem jelent semmit. Lehet, hogy ők így érzik jól magukat.

magyar-magyar szótár 2011.10.21. 08:02:41

@RomBold!: Ezt is fejlődésében kell vizsgálni: Honnan jöttek. Amielőtt Frikk belehelt oda a sofőrfogazattól bűzlő ordas pofájával, a következő kommentelések folytak:
A: Buzik!
B: Köcsögök, nyasgem!
C: kurva anyátok%!
E: Dragi basza nyunyót!
F: kéne az ánuszoim, mi?

A preculiculórum előtti korszakban 21méter úr acsarogva támadt rá ara, aki 15 karakternél hosszabbat kommentelt.
A posztok pedig: nem véletlen, hogy nincs archívum és a múltjuk csak nagy nehézséggel előbányszolhatós.

A nőket pl hajuknál fogva húzgálták és kefírrel töltött vízipisztolyokból puruttyálták le. Azok meg tűrték.

magyar-magyar szótár 2011.10.21. 08:08:47

@RomBold!: Nem tudom, hogyan lehetne kikerülni a payolaság etikai mocsarát úgy, hogy a "blogger" a pénhez hozzáér.

A honoráriumtól automatikusan médiabedolgozó lesz az ember és nem blogger. Szerkesztőség van, nem BÁRMIT írhat, hanem valamit. ÁÉs a blogbejegyzésnek a bármi a lényege, a valami már a payolság, ez lesz a halál a sok "portfólió"blog miatt.

Nézd, 15 éve még volt sajtóetika, lehetett tudni, hogy ha valakinek elfogadják a glosszáját az ÉS-ben, akkor 1200-50000 Ft között kap honort. De ebben a kurvulásban nem tudhatni semmit, lehet 100 Ft és 100000.
Mi ebben az érthetetlen. Az ÉS-nél lehetett tudni, hogy Névtelen Lajóss zseniális ötletes, tehát nagy nehezen elfogadott glosszájáért 1200 Ft jár és Esterházy Marci gyerekszáj dolgáért, amit apu lejegyzett és beküldött, ezért apu 50000 Ft-ot kap.
De itt mit lehet tudni? Arcoskodik és sértésnek veszi sok payola az ötletet is,m miszerint valakinek gyanús, hogy ő pénzért "blogol".
Ráadásul: Szily László, a bloghú igazgatója AZONNAL foglalkozott is a payoláskodásal, hogy a politikai bérpayolaságról gyorsangyorsan elterelve csak a gazdaságipayolaság maradjon terítéken...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.21. 08:35:19

@RomBold!: a túl sok agy pontosan ugyanolyan defekt, mint a túl kevés. Az is lehet amúgy teher, ha valaki nagyon kiváló. A legnagyobb meg az, ha sokaknál kiválóbb, és emiatt nagyon hosszú ideig (statisztikai alapon) azt hiszi, mindenkinél. hogy is szoktam mondani? Én szóltam:)

RomBold! (törölt) 2011.10.21. 16:51:58

@vészmadár (pica pica): Egyszer egy kutyás ismerősöm tartott nekem kiselőadást arról, hogy a némethunyász azért lesz néha gazember, mert túl intelligens. Mert a gazdája nem tudja lekötni az agykapacitását, és testileg sem tudja lefárasztani, és akkor ott van egy nagy, erős jószág, akinek fölöslegesen jár az agya... és olyankor talál ki magának mindenféle mókás játékokat, például hogy játszunk rabló-pandúrt a postással...

Azt mondod, embernél is így van? Ha túl sok az agya-veleje-ereje, és nincs jó ügy érdekében alaposan kihasználva, akkor elkezd hülyülni, később meghülyülni?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.22. 01:10:45

@RomBold!: Nos, nem mintha megszólítva érezném magamat, hisz - józanul mérlegelve kvalitásaimat - miattam kerül elérhető távolságba a Kigondoltam! blog szellemi színvonala az egyszerű halandó számára, de a magyarázat roppant egyszerű. A blogot saját magunknak csináljuk. Egymást szórakoztatjuk.
Én kevesebb, mint egy éve nyertem felvételt - megengedem - nem én vagyok a legautentikusabb forrás. Csak a magam nevében beszélek.
Jómagam szeretetre méltó és szociálisan érzékeny ember vagyok. A politikai palettán pillanatnyilag nem tudom besorolni magam, annyit azért le kell szögeznem, hogy Gyurcsán alatt minden jobb volt. Vagyis lófaszt. Minden rosszabb. Ezt akartam írni, csak belezavarodtam. Jógyerekfrizurát viselek, de néha hagyom kócosan a szemembe lógni, mert emós is vagyok. De például érettségire kopaszra vágattuk pár cimborámmal és hordtunk kifordított bomberdzsekit. Apám szerint (pár évvel idősebb csak, mint mmsz) hülyegyerek-frizurám volt az első állásinterjúmig. Lázadoztam én is a középszer meg az elitista okoskodók ellen, mint kshckckrblbchak kolléga, aztán meg nem. Szerintem mindenkinek helye van, de a zsidó nagytőke meg a kriptonácik uniója ellehetetleníti a békés együttélést.
Szerény véleményem szerint a Kigondoltam! őskorának évődő, már-már trágárul személyeskedő korszaka éppannyira értékes, mint a jelenlegi, konszolidált és barátságos, de ugyanakkor a világ visszásságaira könyörtelenül rámutató világa.
Nem kell szeretni, lehet méltatlankodni, lehet rajongva bugyikat dobálni (ez utóbbit mostmár mérsékelni sem ártana, tiszta muchschiflutsch a labohatóhium aulája kéhlek) meg lehet utálni is. Úgy vélem, mindannyiunk nevében mondom: mélységesen le van szarva. Nem az álláspont a lényeg, hanem a fingós viccek; kurvára okosak vagyunk, de nevetünk a trottyoláson, hisz oly' emberi. (Titkon most is elmosolyintottam magam, milyen szó már ez??!) Egyszómintszáz: szummaszummárum!

RomBold! (törölt) 2011.10.22. 01:32:38

@ripők: Ismered a szegény ember esetét a villamossal?

Nézte-nézte az öreg, és nem értette. Leintett egy járókelőt, az elmagyarázta neki, hogy:
-Nézze tata, ez a villamos, villanymotor van benne, és utasokat szállít arról ide, és erről oda.
-Jól van öcsémuram, azt látom én, hogy villamos, de mi hajtja?
Leszáll egy utas, az elmagyarázza részletesen, és megkérdi:
-Érti már tata?
-Hogyne érteném fiam! Csak épp föl nem foghatom.

Persze a dolog sánta, de azért az mindkét történetben megvan, hogy a villamos csilingelve halad tovább, a tata néha utazik is rajta, és a zeneelmélet főszabálya (Szól a zene, szarjunk bele!) most is kikerülhetetlen.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.22. 01:41:16

@RomBold!:
Nyilvánvalóan sántít az analógia, hisz a blogunk nem visz (ha úgy tetszik nem vezet) sehova. Nem is ez a cél. Legalábbis nálam. Nem mutatunk utat, nem mondjuk meg/nem tudjuk a megfejtést, a poszt csak az apropó. Mindazonáltal fontosnak tartom megjegyezni, hogy dragon buzi.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.22. 01:46:10

@ripők: Apropos-t akartam írni, mert az entellektüellebb. Mendegy, dragon ettől még nem lett heteroszekszuális...

magyar-magyar szótár 2011.10.22. 06:02:56

@ripők: Teljesen egyetértek veled a Kigondoltam! őskorával kapcsolatban.
Két szilárd meghgyőződésem van:
-Dragon nem buzi
-Lady Carambol hüvelyétől nem kapnék gombás fertőzést, de nem azért, mert különben nem dugna velem, nem dugna, de akkor sem gombás neki, ha értesz.
Néhány dolgot egyszerűen még így interneten keresztül is tudhat az ember. Jó sokat meg nem.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.10.22. 10:30:40

@magyar-magyar szótár:
1. Tudom, hogy nem buzi. Ettől függetlenül azért szereti a pömpölőt a vastagbelében.
2. Lédi Karalábéval sosem találkoztam. 28-án lesz egy összejövetel, ott tervezünk kölcsönösen csalódni. Mindenesetre - és itt most kikacsintok a közönségre viccesen - a tréfát félretéve okos bazmeg. És művelt. Már, az én békaperspektívámból fényképezett módján. Feltehetőleg nincs a vulváján karfiol, de ez korántsem jelenti azt, hogy antimycoticus szerekkel permetezi naphosszat. Nem uszul a buzipornóra, vagy ha igen, kimondottan tehetségesen titkolja. Ezt csak így interneten keresztül mondom. Gyere el az összejövetelre, kérlek!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.22. 16:43:07

mindig mondom, hogy az ember csordaállat, egyszerűen imádjátok egymás szagát... hehe

RomBold! (törölt) 2011.10.22. 20:43:27

@vészmadár (pica pica):

Megmondom a titkát, Szarka úr a szagnak:
Önmagát szagolja, aki szagot szippant.
Mindenik embernek a zoknijában szag van,
és a saját zokniját érzi minden szagban.
És akinek szép a zoknijában a lábszag,
az érzi a mások lábszagát jó szagnak.

(bocs Bihály bácsi!)

PesszimPista 2011.10.22. 23:33:50

@RomBold!: Hö-Hö-Hö!
Ez (dőlt betű kezd) lábszagú poén volt (dőlt betű befejez)!

magyar-magyar szótár 2011.10.23. 02:57:59

@ripők: Nagyon meg kell gondolnom, mire tankolok el 7000 Ft-ot. Úgy tudok veletek lenni, mint Vietnam-mal voltam.
süti beállítások módosítása