New York nickje The Apple. Az Alma. Az ő nickje itt most legyen

A Hagyma

-egyébként máskor Mohó ülep az ország arcán -nak szoktam nevezni. Van a vágatában őneki cloaca-ja is: A Mindenhatooooo Earth-ön jól kivehetően az egyik patakjából az összetéveszthetetlen barna fosfonál kék-sosemvolt folyójában jól látható.

Szerkezetére az övezetesség jellemző.

Ferge Zsuzsa tudós professzorasszony azt hiszi, hogy megszüntek a különbségek A Hagyma hagyományos héjazatai között. Pedig a sok retkesfarmernadrágos, zsírosfülű, nyúltpulcsis szociológ' lyányka, akik az öööörvára  egy mély coccológijai tartalmakat Pityinger Lacika ficamalapúan magyaros hangzótorzulatú (a bonyolult ritmushoz a szavakat megkínozza s szögletkerékbe töri) szövegeiben véli megtalálni, tehát még ők is tudják, hogy ha csak a Körút által kettészelt ugyanazt vizsgálom, két világot találok. Nemhogy in globalizmó elmosódnak a különbségek, hanem mélyülnek.

A Hagymára különösen jellemzőek a párhuzamosvilágok. Elég csak kettőt ellépnem a fényes sugárúttól s szinte a szlömben vagyok.

Politikailag megfelelő és alkalmas személy ugyanazzal a szájával mondhatja föl az antirasszistának vélt dogmákat s ezt: "... a slumban a kétes elemek és patkányok..." A "kétes elemek" ugyan itt political correct ... ám ki nem tudja, kikre gondolt a jeles pofaszalonnájú politikailagmegfelelő.  

A Hagyma egyik héjaztánál pl a sávlezárásoknál működik a fésű elv (Egér út)... de a Halál Út (M-"Hullás")-on már nem.

A Hagyma sohasem akar véget érni. Már a táblát rég elhagytuk -s még benne vagyunk. Hivatalosan is a nagy-agglomerációja része a Róla elnevezett megye. De vannak még annál is nagyobb agglomerációs elemei, nyúlványa szaggatottan a "tenger"-éhez, pestiül Balcsi-hoz fut le és szinte körbeveszi. Piciny gyarmatai magaslati vagy magas ingatlanárú helyeken, a Mátrában pl.

Még paraszti régiói is vagynak, a parasztházatvettünkvidéken stílus vagy rítus jegyében.  A csöndszennyezés az ilyen helyeken is A Hagymá-ra jellemző.

Hogynehát ! -a GDP-be, meg a zónijós normák szerint is igazibb GNI -be A Hagyma pakolja be a többletet -ezen feudális jogán aztán szinte mindent vissza ki is vesz, meg hozzá a zónijós alapból a közlekedése fejlesztésére.

A Hagymába bevezető utakat eddig járhatatlannak mondhattuk reggel 7-8 között. Az iskolák centralitzációja (hihetetlen, de ezt is reformnak nevezik, mint az eü káoszt!) valamint a tömegközlekedés költségeinek emelése odahat, hogy a kritikus órán még többen vágnak neki majd autóval A Hagymának.

A Hagyma héjazata nehezen átjárható.

A néhai birodalmi fővárosnak, Wien -nek van egy Kelet-Nyugati átjárója, amin csúcsidőben is a konglomerátum külső részeibe jut az ember. A belső héjazat körútjai egyirányúak.

Magyarországon azonban a közelekedésszervezés is feudális -első szempont az, hogy ki befolyásos potentátok lakják a környéket. Imígyen helyeznek ki tehát táblákat, adnak meg egyirányt, szabályoznak be vagy látnak el automata érzékelővel közelekedési lámpákat. (Azt kell figyelni, hogy áll-e be autó a Jelentőss Szeméjj -ek által lakott negyed felől, mert akor rögtön bimm- bumm: 3mp-es sárgával hótpiros lesz a főútvonalon. ) Így tábalerdő s karácsonyfák takarják a körültekintés mezejeit a jellemzően és mélyen magyar utakon. Természetesen az is jellemzően mélymagyar, hogy minden kátyút a büdös ellenzék/kormány (kívánt rész aláhúzható) csinált -a Mi Oldalunk csak gyógyítja!

A Hagyma ugyanis magyar. Mélyen. Valaha fő alkotói német kisvárosok voltak. Krúdy Gyula a Rezeda-regényfolyamban is jegyzést tesz arról, mint lettek e német (osztrák) kisvárosok egészen mélyen magyarrá.

A Hagyma azóta is mélymagyar.

 

A hagyma szagát sokan nem szeretik. A magyarban a hagyma szegényszagú -a néhai, hazaihúsokban gadag ország szegényei fél életüket hagyma-kenyéren élték. Másik felét hagymás alapú leveseken s ételeken. A hagyma egészséges, satöbbi -nem gasztro' értelemben tekintem most.

A Hagymát is lehet szeretni: aki megszokta szagát, nem is érzi.

  

(női)Ülepben is szép a hagyma alakú. Ha az ív csodálatosságába nem vágott be 8-as alakot a csípőnaci. Korunk konzumpicsája önhazugságában boldogan nézdegéli csöppnyi bugyiját: aminek vonala fölött a szűk csípőnaciktól tolult bakfisháj úszógumiszerűt nyom föl.

Van a mese a Legnagyobb Kincsről -a só az.

Mondhatnám, a magyarnak a hagyma majdnem a sóval egylényegű a főzésben.

Vitatkozhatunk, hogy A Hagyma fokhagyma-e. Attól még konglomerát'.

A Hagymában sok lóvé van. Majdnem mind, az összes. A pénznek megmaradásitörvénye is van, tehát, ha egy Budapesten épült epertorta avagy tüzépbarokk házat a belekerülésiköltség 125%-ért adhatok el, akkor vidéken ugyanolyan a házat 65-75%-ért, esetleg a biztosításiértéke lehet 80% , a banki becsült értéke 40%, az ingatlanadón ötletelgető, nyilván A Hagymában lakozó brainstormingbrigád álmaiban pedig 100%.

-felénk rendszerint kunhalomnyi méretekben rohadt a szeméttelepeken. Majd most a zónnijós normában a "kommosztállaókba" hányódik.

A Hagymát hason-hangalakja miatt eddig összetévesztették Bucuresti-vel. Bocharest. Régebben aki járta a két várost, sokban elkülönböztethette. Ezután is majd. Budimpesta-Bucurest járat. Most Bukarest azonnal elkülönböztethető a vadiúj [2 éves] autóbuszairól.

 

A Hagyma kulturális iszonyaira a provincializmus jellemző:

Csak az a jó, ami A Hagymában van, ~tól jön. Ha ~ba megyen föl, akkor nem jó, ha egyébként töredékbérért is dolgozni vagy áruval. A Hagyma részére termelt áruféleségek végsőárából a porfithányadot A Hagyma lakosai fizetik meg feltétlenül csakis A Hagyma lakosának -de mindketten az áru termelőjét előállítóját szidják. Illetve fobizálják bele a társadalomba a médiákon keresztül.  A budapestiparasztnak ugyanis tökmindegy, hogy holland gumikutyazű, szemre természetatzonos hatású génmanipulált "paradicsom"-ra pakol 40%-ot vagy a vidéki büdösparaszttól szerzettre. Ezt piaci versenynek nevezik, a szabadpiac természetes törvényének -bár éppen aktuálisan A Reformok Letéteményes Üdve és  A CigányEllen Való Áfiom most hirdette [újravágva]meg a patrióta, hazaffyass önellátásra és önfinanszírozásra alapuló gazdaságpolitikát.

A Hagyma régi tolvajnyelvi neve Mokembe volt. Parasztnak a buta, naív embert nevezte A Hagyma tolvajnyelve, börtönben a szolgát. A roma nyelvhasználatban a paraszt olyasmi, mint a magyarban a cigány szó. A magyar tolvajnyelv alapszókincsét a pesti német ( jiddish) és a cigány nyelvek adják. Néha azonban más, pl latin szavak is kallódnak benne. Ilyen a médiázás.

Médiázásnak A Hagyma tolvajnyelve a parasztvakítást nevezte. Bevezetni a parasztot a Mokembébe. Vagy egy belvárosi étterembe, kávéházba.  

Általában egy vidéki parasztnak olyan is A Hagyma, mint egy erdő a Hagyma bélinek. Hülye -tehát vidéki-paraszt sose érti meg, hogy ha A Körúton balra akar kanyaréjtani, ahhoz jobbos hurok kell... Aki viszont mégis balra vág, az pestiül ügyes avagy taxis vagy királycsávó a szlömből.

A Hagyma-béli is megáll egy vidéki szélvédő erdősávnál és azt hiszi, az már erdő.

A paraszt is a Hagyma külső héjainál abba tévedésbe esik, hogy az már A Város. Nem.

A Hagyma alaptulajdonsága, hogy egyre beljebb kezdődik.

Pl a Metróövezeten belül.  A Körúton belül és valamely Hegy -en. Mégbeljebb A Domb-on vagy A KisKörút-on belül. És a KisKörúton belül meg semmi van.

Ahol a külföldiek Mokembébe vezetésére tschikosch-nak öltözöttek, meg pincéreknek, taxisoknak látszó zsaroló rabló-kurvafuttattók médiáznak.

Meg a média.

forrás

A Hagyma egyik jellemző, A Világ-on bevett szimbóluma, ami eredeileg az egyik késő-feudális főúr fia síremlékén szolgált volna, aztán a várost fölszabadító és kétszer vérsárba legyalózó sereg hősei emlékére emeltek, most meg csak úgy a szabadság emlékműve.

Hát tényleg A Hagyma mélymagyar jelképe -nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr33919549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.07.20. 12:03:25

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.02.13. 23:41:31

Érdekes ez a hagyma dolog.
Engem kamaszkorom óta, a Peer Gynt első olvasása óta kurvára foglalkoztat a kérdés.
Ennél már csak a nagy Görbe foglalkoztat jobban :)))

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.14. 01:58:43

nem a hagyma, csak a 4-eske. más városban a vonat az egyben villamos meg metró is, de ők hülyék. nekem mondjuk kifejezetten jó lett volna, nem kellett volna dugóban állnom, mehettem volna vonattal, helyette majd fizethetek dugódíjat, mert kibaszottul elbaszták a egész négyest úgy, ahogy van.

magyar-magyar szótár 2009.02.14. 02:18:57

4-eske: Viszont 1000 milliárd a várható költsége, ám mennyire nem téma! Amiről nem beszélünk, az nincs.
süti beállítások módosítása