fluxus - folyás, áramlás. Differenciális haladvány. Átvitt értelemben a művészet robbanásszerű öszztársadalmi szétburjánzása. A kifejezés ilyen értelemben Magyarországon pl StAuby [Szentjóby Tamás fősik. tan.] - hoz  ződik.

Mindenki művész!

Ám egyesek persze műűvészebbek.

... Altorjay disszidálása után Szentjóby elsősorban fluxus-jellegű akciókat készített. ...
www.tankonyvtar.hu/main.php?objectID=5770739

A fluxus ideája a blogoszfériális Nagy Bumm! -mal látszik megvalósulni. A blogoszférában is mindenki művész, de kumulálva a kommunikációs entrópia, a Zárt Tartály elveivel, és a mélymagyar búsvalóságban pedig kontraszelekcióval is. A Mindenki Művész fluxusa imponálóan a youtube-on figyelhető meg.

BL: Megkért, hogy ezt most nagyon pontosan fordítsam.
MK: A művészet az önmagában pótlék, vagy segédeszköz, mert amikor az élet önmagában elég gazdag és erős, akkor nincs szükség ilyesféle segítségre. Egy nem feltétlenül szerencsés példával élve, ha benned lakik Isten, akkor nincs szükséged arra, hogy templomba járj.
Galántai György: Ez egy Lenin-mondás. Lenin mondta, hogy a művészet meg fog szűnni.
BL: Nem Lenin mondta, hanem Marx. www.c3.hu/~ligal/51.htm

Kismagyar mélyvalóságban a fluxus elvei szerint az annaknyilvánítás mindent művészeti alkotássá emel, azért konkrétan nem mindenkinek ajánlom, hogy egy használt villamosjegyet versként próbáljon meg leadni egy még honoráriumot is fizető papíralapú irodalmi folyóirat szerkesztőségében.

A Fluxus StAuby zene-és performance-kara is volt.

Szentjóbyék akcióban:

 

3 komment

Címkék: fluxus

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr37894913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbenedek 2009.01.23. 10:55:56

És ne feledkezzünk el a filmgyártás egyik legnagyobb találmányáról, a fluxus-kondenzátorról sem, amelynek segítségével időutazni is lehet :)
Bocs' ha nagyon offtopic

magyar-magyar szótár 2009.01.23. 11:56:07

Kedves Benedek, itten ilyen, hogy offtopic nincsen, mondjuk a nagyontrágár és a rasszista/fajiuszító stb-ket nemszámolva. J lenne, ha bővebben írnál erről a fluxuskondenzátorról.
Mondjuk nekem időbuszom van, ha nagyon unom már a kakajót itten, bevágom magam Weöres Sándor Psyché-jébe és uzsgyi. De Heinrich Mann IV. Henrik c. járata se rossz...
Vagy kiülök a Holdra merengeni

Ouaid (törölt) 2009.07.12. 03:20:05

A fluxuskondenzátor egy népszerű szóvicc, a Vissza a jövőbe c. filmben találja fel egy tudós, és ezzel lehet az időben utazni. Érdekes módon sokan azt hiszik, hogy létező dolog, mert a fizika is használja a fluxus kifejezést egy egészen más értelemben. Semmi köze a poszthoz.
süti beállítások módosítása