Fenőtt Bácsi -egykor valóban szakállas & pulóveres volt. Vagy tökfekete farmerszerkós, de akkor is szakállas. Mára megkopaszodott, a szakálla lustafazon, mert az slankítja az orcaszalonnáját, ettől olyan mangalitsa wooly pig-es édespofi a gólya- és szóróévfolyamos lányoknak. A gyárilag kutyaalólkihúzott stílusban gyűrt zakója megfeleően bobo és amúgy már kapott állami részvénytársaságban felügyelőbizottsági tagságot is, mert azért valahol még ő is jó fiú. Nicht vor dem kindern -mást beszél a katedráról, mint szeminárium után az irish pub-ban. Például itt megsúgja, hogy nem is igaz a prof. rizsája , Hamvas Bélát igenis organikus szálak fűzik bele a magyar irodalomba, például Krúdy Gyula sajátos spitznáme [nicknév] adásain által, vagy a Szilveszterben a magyar intellektuális állektűr [Rejtő Jenő] felől is. Nembeszélve a valódilektűrről, ami Naura Zongoraművésznő és a Pilóta románca (lásd a Spiró -féle szinpadi adaptációt). Naura anyja ábrázolása viszont a nagy lajos-i vitriolos miniatűrökkel rokon.

Igen, igen, de, van persze politológus Felnőtt Bácsi, de a politikaipornóval majd egy másik szócikkben foglalkozom.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr69863139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2009.12.04. 22:57:18

Hogy jön már Hamvas Béla a csúfnévadási szokásokhoz? Ez mélyen népi-betyár akármicsoda eredetű szokás, P. Howardnál (szül. Reich) is ilyen,, Krúdynál meg pláne. Hogy Hamvas is beleilleszkedett, az szép és derék tőle, de nem értem, kinek hol mit kellene bizonyítania evvel?

Intizar 2009.12.04. 22:59:07

Ja bocs, és vagy "nicht vor dem Kind", vagy "nicht vor den Kindern", abhängig davon, ob es nur eins oder mehrere davon gibt.

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 11:17:33

@Intizar: Innen tagozódik -szemben Kulcsár-Szabó Professzor úr ellegyintésével, organikusan be Hamvas. A magyar irodalomba. De a magyar kritikai él ilyen, pl Jimi Hendrix Összes Műveit a Crash Landing gagyilemez hamisított számai meg a gitárgyújtogatás felől szokták megközelíteni. Hajnóczy műve pedig töredékes [=nem egész] Jahh, ott van Passuth műve, na az aztán egész, kösz'. Hajnóczy vagy Hendrix műve a hiányok felé mutat, s így fájóbb, hogy túl hamar mentek el (telibőrönddel) de hát az anyagozás, ugye.. Mégis, én a töredékeket is egésznek látom, ér annyit Hajnóczy 'Véradó'ja, mint Közepes Lajos 24 kötetes egész életműve. Hamvashoz pedig, állandóan az "okkultsága" felől sunnyognak, s így akkor nem kell beszélni a Szilveszterről... Tipikusan, magyarossan aljas (= kétfedelő, a láda alján még van egy rejtett szint...) a Hamvas-"kritika"
süti beállítások módosítása