vízcsap -A vízcsapból is ez folyik. Eredeti értelmében: közhely, kinemtudja. Távolodóban eredeti értelmétől: A ~ ebben újabban valamilyen kampány ömlesztőcsatornája. Ami folyik [szleng-ben] : Cucc, amit nagyon nyomatnak. De pl ártatlan, mitsesejtető pofival. Sőt, ha rákérdez az, akinek már gigájáig ér az, amit éppen folyatnak a ~ból, akkor orcaszalonnarázással leszólják, leösszeesküvéselméletesőzik, figyelmeztetik a hózentrégerjére, a sliccére, vagy hogy hátul a szoknyája közepén rozsdabarna folt van. Fagyis a blúza?

mottó:

PAPÍRALAPÚ ÚJSÁGÍRÓ TATA: Az internet múlékony divatcucc. Afféle búvópatak elven.

MAGYAR-MAGYAR SZÓTÁR: Nem. Víz, de nem búvik, hanem cunami.

 

A papírtereken még mindig abban a tudatban ülnek a nagyhatalmú sündisznócskák, hogy ha ők egyszer elkezdenek valakit nyomatni/nemnyomatni. ... Online 1000 példány könyvből nem példányszám. Papírpiacon a lassan lecsengő pályáztatós rendszerben 10, 200 vagy 600 pld-ban nyomtattak ki egy könyvet. Netenlógó [ internetnél/gépnél ül ]... számoljunk ...3000 település...Könyvtárosnők, pedagógusok... hihetetlen, de vannak még művelt orvosok, diplomások, akik olvasnak. Az ezer nem példányszám, nem követhető a papírpiac IGAZGATÓSÁGÁN. A Vízcsap kezelői nem képesek szabályozni az online-könyvvásárlást.
 
Paradigmaváltás van a könyvkiadásban.

Ha egy képkeretező üvegest ültetek ezerkilenszszázkilencvenvalahányban (ami netokratív időszámításban: többszáz éve) a Magvető könyvkiadó élére, akkor annak is kb annyi esze van: Vegyük meg kilóra legnagyobb íróinkat, akik nevére EXTRA pályázati pénzeket hívhatunk le, egyébként is, mint a Fő Parnasssz, több jár nekünk, stb. Innen jöhet: "Nem is kellenek annyira a kisebb kiadók egy ilyen kis piacon." A Magvető piaci magatartása miatt pl a Jelenkor majdnem megzuhant… Lényegében irodalmunk Fenenagyjai és a Hagyományos Vízcsap-kezelés mentette meg a Jelenkort.

És vannak a paradigmaváltásban megfelelő új kiadók, akik A Vízcsap megkerülésével nyomulnak. XYZZ kiadónak 1  milliót fizetett a ZAZZ Zrt a papírszalagért, ami az Egy nyomista emlékiratai c könyvet összefogja. Barter van a tévéreklámban is. El sem hangzik a XYZZ kiadó   neve a tévéreklámban A ZAZZ Zrt bemutatja. A ZAZZ Zrt-nek megér ennyit a jelenlétreklám
  Jó, rendben, a Spiegelmann Laura cucc bunda. Le van zsírozva netokratíve, ami nem pénzbeli korrupciót jelen. A netokrácia kapcsolatitőkét kovácsol, a pénz, az "magánügy". A spekulalista nem görget hagyományoskapitalista tőkét, csak annyit visz el, amennyit a műkoptatott álkatonai, műrojtos vállzsákjában elcipelhet. (Az is megvan pár millka, júróban...) Spiegelmann-ék nem az utcáról jöttek be, gyakorlottak, profik a nicktulajdonosok. Hihetetlen, de igaz: Van papírparnassziális író, aki a kezdetektől ott van -bár szerényen hallgat-  jólismeri a dürrgést az interneten. Csakhogy a dolog tanulsága nem ez. Nézzük csak húsvér írónő felől: Tisza Kata a szellemielitnek egyfajta Győzike. Győzike a konkrétcigány, aki ugye gazdag, procc, büdös, (vesd össze: Fiala és Bódiék). Csakhogy A Vizcsap csinálhat bármit Tisza Katával. Az interneten is nyomul Tisza Kata, neki nem mangablogja, saját face-es cucca van. És.. hát ezt csikorgó fogakkal, de be kell ismerni: szépen, tisztán ír Tisza Kata. Mint sokezren a netenlógók közül.
 
A piacot   nem érdekli, hogy A Vízcsap [a papírterek agymenei] mit szeretne sugallmányozni Tisza Katáról. Bárki akárhogy szeretné, csak elkezdődött valamiféle polgáriasulás. A Tiltott Izzzgi Ponyva , az a cuccujializmusban kavarodott kaotikusan. Mára letisztulnak a sávok, a potboiler (egyszerű veddmegdobdel recyckling szemétkönyv) az potboiler és a BESZTSZELLER sáv meg az lesz, ami, besztszeller, könnyűolvasmány, ami azért nem szemét, amibe még elfér Kurt Vonnegut (és attól még az szépirodalom, vízcsapfolyatóinknak bármennyire is nemtetszik), meg Tisza Kata, meg Rácz Zsuzsa elfért, akiről hevült izgalmában Babarczy Eszter mondott, amit mondott. Besztszeller Bódis Kriszta Kemény vaj-a, mert azért vették meg, föl lehet rajta izgulni (nőknek is). Van piaci igény könnyű, félrészegen az ágyra vagy kádba dőlve félórás etapokban olvasható, ámde nem gagyi könyvre. Hamvas Béla Karneváljának neki kell feküdni, lehetőleg kies tengerparton napernyő alá, ceruza a kézbe, koncentrálni és legalább 4-6 órás szakaszokban olvasni. A besztszeller meg olyan könnyű olvasmány, aminél fogom a kisaraszom, és Mirelle , ha a szövegbe belemérem, vagy ágyhoz kötözve fog szopni vagy átvágott torokkal hörögni. Ha a mondatok szabatosak, szépek, enyhén bonyolultak, a szerkesztés bonyolult, a történet nem lineáris, in medias res kezdés pl,  akkor beszszeller, ha nem veszik igénybe az olvasási képességeket, akkor potboiler.



Nyilván azért az online piacon sem magától fogy az áru, hanem valamit tenni kell (meg kell tanulni valami újat, a működést). A könyvipar vállalkozás. Vállakozónak kell lenni. Az Ulpius ház vállalkozás, a Jelenkor kiadó nem vállalkozás. A Magvető Kiadó meg olyanfajta nagyvállalat, amit a stréber  jógyerekek egyébként ostorozni szoktak, ha az ipari gazdaságban működik. Mégis, éppen a Spiegelmann -ügy a bizonyíték, hogy a mammutvállalat is valamennyire innovatív, bepróbálja, milyen is a netokratív működés. Nyilván a Magyar Irodalom Nap-jának fűtői, vonata kerekének pumpálói, A Vízcsap kezelői majd berzenkednek, meg óvakodnak, már kinyomozták, hogy valóban outsider-ek-e Spiegelmannék vagy olyan Nagy Név, akit nem szabad bántani a papírtereken.

 Nagyon fontos most a rugalmasság. A rugalmatlan vagy összetörik az áradásban vagy egyszerűen megkerüli a folyam(at). XZAZZ kiadó meg is mondta, ő egy pályázati űrlapot ki nem tölt, be nem ad: 50ezer Ft a pályázati díj. Ha én ezt netokratíve tenném meg, amit az [KÖNYVTÁMOGATÁS] megtesz: beszedi az 50ezer Ft-okat és kiadja Állami Támogatás címén. Sőt, szerintem még el is tesznek belőle működésre. (Így ment a termelőszövetkezetek "állami támogatása" a cuccjializmusban, a jótéeszektől elvettek és Jó Állam-ként a gyöngéknek abból valamennyit kiosztottak.)A spekulalista netokrácia áthatja az Államgépezetet. És persze annyi eszük van, hogy a saját Vízcsap-jukból még folyatják is a Kisebb Állam Kell-t. Papírtereken A Vízcsap nyomasztóan tud működni. Interneten, netokratív észosztásban, amit nem ismételnek el legalább tízszer, amire nincsen sablon, klisé, az a gondolat "érthetetlen" , zavaros.

És persze A Vízcsap már elérhető online-változatban is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr88816559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.11. 09:01:57

de legalább a szövegtördelés javul :-P
süti beállítások módosítása