frigyesmester -átverhető buta paraszt, hivatalnok, értelmiségi, szociológus lásd.: [bolon'pestiember] vagy pedagógus. Határozott fellépésre (sikoltozás, ruhatépés, kasza vagy más kéziszerszám villogtatás, autó kilincsének rángatása, rendelő ajtaján dübörgés, telefon fölmutatása az ombuccnő számával) megijed és enged. A szemével fél és gyűlöl, a szájával ugyankéremezik meg nyugodjanakmegez. A Móka Miki-ben volt Hakapeszi, a maki, aki ha kapott, ette, ha nem kapott, nemette, na annak volt a báb társa a szegény jó elfeledett Frigyes mester, az oktató-nevelő szándékú értelmiségi. [vö lymackó, a nackók lyéme] 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr63785412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trickster · http://svejkblogja.blogspot.com 2009.09.30. 14:50:08

Az az igazság, hogy tele vagyunk Frigyes mesterekkel... Egyik legnagyobb bajunk.

magyar-magyar szótár 2009.09.30. 17:45:40

@Trickster: No, de mi lenne, ha nem a frigyesmesterek országa lennénk? Lehetne akkor ünnepeltetni velünk a parlamentidokrácián legyalázását?
süti beállítások módosítása