náci kártya –A hivatásos tudat-és véleményformálók kedvelt fogása. A náci kártyát eredménnyel először éppen 14 éve, az 1994-es választások előtt játszották ki. A mai bloggiális politikafogyasztóknak és agitprop-benyamizóknak hiehetlen, de Boros Péter volt az egyik figurája ennek a „kártyajátéknak”, mint a Horthy-fasizmus fenyegető réme. Akkoron egy Szabó Albert nevű jelmezes bohóc segítette tökfilkóként a reflexes félelem –és gyűlöletkeltésben. Az „ász”-ba a néhai novellista és drámaíró, Csurka István számított. A ~ a jószándékú hazudozás és fóbiázás kategóriája volt. Akkoron a szajkómunkásság még nem gondolta igazán komolynak a náci-veszélyt. A környező országokban egyedül a szlovén-horvát Laibach nevű, író-és képzőművész palántákból álló ricsajzenekar pörformenszai világítottak a lényegre: A lappangó valódinácizmus veszélyeire. (A webkorszak primitív szillogisztikus 2D gondolkodásában a Laibach célja értelmezhetetlen bonyodalom...)A náci, ha kell az anyját eltagadja: ő nem náci. Dehogy is bújik a valódináci az előző szezon jelmezeibe. Hooogy használná rekvizitumait! Míg a lebutultak a Hősök terén bohóckodtak, a valódináci mosolyogva lépett el az Andrássy’ról a Dózsa György úton ballonkabátban, aktatáskával. Kalapját elemelintette, s lesimította grease-es haját.

A gyűlölettel operálás, a társadalom bűnösrétegekre leszalámizása, az egyes társadalmi rétegekre irányított [verbális] sajtó-pogrom a valódinácizmus ismérve: a társadalmi bűnbakkeresés. A gyűlöletkeltéssel a társadalomban „automatikus” magatartásformák terjedését segítik elő, jelképekre reflexesen ugat elő a gyűlölet. Senki nem merész a valódi szociografikus motívumokra rámutatni. Hogy a „dózsás” és „fradis” ultra ugyanazon társadalmi réteg tagjaiból áll. Hogy a szélsőbalos p’oletárr ugyanaz, mint a fehéringes-feketemellényes: ugyanaz a rosszválasz ugyanarra a jelenségre. (Magyarországon a balos ultrák nemigen mozgolódnak…)  A gazdasági bajok okozóinak a társadalmi rétegekben [kisebbségekben] kutatása-és fitetése. Az ágálás. A sújkoló és népszerű beszéd. A közösség elleni izgatás. (pl a zsírtraktorosgazdázás) Az ellenséges párt szimpatizánsainak le-náciházmesterezése (enyhe csúsztatásos nagyítással a tömeg nagyságát tekintve).

Hóbagoly -a horthyfasizmus fenyegető" réme az 1994-es kiadású ~ lapjain

 

 

 

 

 

 

A Szabó Albert-féle nyilas banda

 

 

 

 
 

Az ArschHerr

 

 

 

 

 

 

 

A magyar Le Pen, a néhai író

 

 

 

A nemzet idiótái. Nem akarózik a bíróságnak beleavatkoznia a jó lapjárásba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr16402854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása