foxi-maxi -a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem népszerű neve a Kádár Korszak legszebb napjaiban. A kor vezető funkcionáriusai annyit használták a marxizmus kifejezést, hogy kikopott belőle az r, maga Kádár is r nélkül használta: maaxizmus.

A legszebb Rákosi-Kádár-Hruscsov (majd Brezsnyev) utazik a vonaton viccek itt születek. A mai agitprop kizárt, hogy ilyen vicceket szüljön, mint Gyurcsány-Putyin-Horn nyula utazik a vonaton. Vagy Nyúlfog tizedes és a többiek utaznak a vonaton -Fodor Gábor már a büfékocsiban áll. Sőt, Kádár-Brezsnyev és a cigány utazik a vonaton -t is jártottak ott.. és az a cigány nem Orsósból magyarosította nevét!

Tkp nyolc általános elvégzésével is bekerülhetett a megfelelő osztályöntudattal rendelkező, filozófiailag előalapozott pártmunkás. Ma, amikor pártmunkásokat sajtón kersztül, újabban netokratíve secperc képeznek ki, egyesek számára döbbenetet kelthet, hogy A Párt tömegesen képzett hajdanán felsőfokon is pártmunkásokat. De akár teológust is találunk, aki merész megemlíteni életrajzában, hogy elvégezte a ~ valláskritikai tagozatát. Mert olyanja is volt. Ma egyfajta bélyegnek számít, az Élet és Irodalom pártaktivistái (SZDSZ) ujjal mutogatnak azokra, akik ~t végeztek, pedig a házuktáján is lenne mit sepregetni.


 

 

 

 

 

 

 

2.Népszerű rajzfilmsorozat még a f-f televíziók korszakából (azért kék a kutyus), Hanna & Barbera production, eredeti címe Huckleberry Hound (magyar hangja Csákányi LászLaúúúú volt)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29397648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása