pinokkiózás

Egyre bosszantóbban terjed az országban a pinokkiózás. mennek az emberek az utcán, összekacsintanak -és az orruk előtt az ujjaikkal kosárkát formázva húznak egy félmétereset és fölnevetnek.  
A fahumor királya, az ötlettelen, beszédképtelen ragyigagyi showman, hogy most mást ne is füllentsünk róla, Fábry Sanya bácsi is feszt pinokkiózik.

 Borotválatlan, gusztustalan a pofája és nem kisfiús a haja, és milyen gyorsan beszél, a múltkor is Nagy Bandó Bandi bácsi nyelvtörőversikéjét bimm felolvasta, és cigányozik, gúnyelőadása köszönőviszonyban sincsen az ősi indiai kultúrák örököseivel.

 

Mit érzehet az, akit pinokkióznak? -Kacag és nevet! Ha pl. felesége van, magához kapja, fölemeli, csókol egy nyelveset a fülébe és azt mondja: Drágám, ma is a kedves kis mesefigurához hasonlítanak, aki jóformán csak egyszer füllentett s akkor is megnőtt az orra. Erre az asszony megmarkolja a nőihiedelmek szerint a nagy orrhoz fűzhetően szinténnagy mááásik szervet (ami csak férfiaknak van) illetve tartozékát, megmogyorózza és azt mondja neki:
Mio Amore Pinocchia, c'mon! belém!

Ha Pinokkió lenne őkelme s minden hazugságára

 az orra egyet nyő, máma az ő orra lenne az

Északi Féltekét behálózó Kék Óramlat gázvezeték!

 

CIPOLLA (bűvésztrükköt muta be) Na, mi volt ez emberek?

TÖMEG: Csalás! Csalás!

CIPOLLA (bosszankodva a bunkaó tömegen) Neeeemm! Ez trükk volt! A csalás, az amit a Büdös Buitanép Demagóg vezére csinál! (bűvöl) Igaz?

TÖMEG (bűvölten) Iga' !! Iga'!!!

 

Csak például. Tessék a
Carlo Lorenzini (1826-1890, csak merő egy füllentésből nevezte magát Collodi-nak!) 
 
meséje első kiadásából egy Pinocchio -rajz:


Sajnos a Pinocchio ábrázolások közül az életidegen Walt Disney és az önellenhatóan ostoba jobbsik által preferált, le se merjük írnikicsodának az édes pofijából képezett pinokkióábrázolások terjednek el.

Le kell döbbennünk a jobbsik műveletlenségén. Nem, mintha segíteni akarnánk a jobbsik propagandáját, de a világirodalomban már van egy -sajnos egyre kevéssé ismert alak- aki viszont nagyon is alkalmas lenne Korunk Nagy Kommunikátorának karikírozására:
Mario und der Zauberer (Mario and the Magician)

Persze nem vagyunk mi idealisták. A netműveltség felszínén még Pinocchio valahogyan elsinkóz, olvasás nélkül is beugrik, mint a Kisz Helyceg meg a Lyóka, meg a lyókamegszelyídétésze.
Thomas Mann bácsi 1928-ban írta (elsőkiadás 1929) a Mario és a varázslót
-ami Kedves Vezetőnk boldog úrfikorában kötelező olvasmány is lehetett (máma már ilyesmivel nem kisérleteznek..) a gimiben. Ő  már Élete Nagy Fordulata (16 éves kora után) olvashatta és biztosan sokat lendített szellemifejlődésén!

Cipolla A NaagyVarázsló az egész nézőteret elbűvöli -és akiket nem, azokkal is elbánik.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr34390303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borneó&Celebek 2012.01.03. 00:52:57

www.evro.si/img/photo/15-jan-2007/gyurcsany-ferenc.jpg

Nézem a képet:

Ez az öltöny gyönyörű! Szuper lehet az anyaga, tökéletesek a hajlások, a gyűrődések, úgy önmagában az esése. Pont ott ér véget a karját, hogy 1cm-re láthatóvá teszi az ingujjat. Hozzá még ez a szép nyakkendő is! Tényleg jó.

magyar-magyar szótár 2012.01.03. 04:29:06

@Borneó&Celebek: Az Elhanyagolható Különbség -nél nincsen is fontosabb, a gombolható kézelő, a valóban lyukas rövergombnyílás, de nagyon fontos a varratott, nemkonfekció ing is.

Borneó&Celebek 2012.01.03. 21:27:30

igen, de aztán rájöttem, hogy csak a kriptamnéziám okozta nekem, hogy úgy éreztem, most nagyon frappánsan újat fogok mondani. Rá kellett döbbennem, hogy pont nálad olvastam a Miniszterelnök úr outfitjéről, amely a "skatulyából előrántott".

Egyébként az miért lehet, hogy csak 2011 szeptemberétől bukkant fel a blogod az én monitoromon. Utána kellett járnom, hogy nem idén kezdted a blogolást, itt 2008-ban, sőt korábban a blogteren. na annyi időm azért nem lesz, hogy elolvassam mindet :)
Nagyon új vagyok a 30 életévemmel... Nem is értem ezt a politikai blogolósdit.

Sok sikert, jó ez a nagyon nehezen olvasható, szinte rejtjelesen szerkesztett írás. Komoly munka olvasni is, és a szövegértést min 70 %-ra feltornázni.

magyar-magyar szótár 2012.01.04. 03:29:34

@Borneó&Celebek: Ez a "blog" egy félresikeredett elme agymenéseinek hordaléka és a "törmelék" nagyon is értékes olvasmányélményeiből sziporkázódik. Ami itt "politika" az történelem. De ezenkívül néha szó van könyvekről meg irodalomról is.

spájdernecc 2012.01.04. 05:30:02

@magyar-magyar szótár:
ne szerénykedjen, basszameg
azért ZENE is van néha-néha
süti beállítások módosítása