Felix Salten, a Bambi világhírű írója Josephine Mutzenbacher ál(hoax)név alatt írt egy felszínen pornóként olvasható, részben vágykiélő, részben szociográfikus regényt egy kis bécsi kurva visszaemlékezései -alcímmel.

 

A ~nek más irodalmi példái is vannak. Mivelhogy az írónők többsége nem hajlandó írásaiban a sajátos nőierotikus (nemodanézős-nemodagondolós, jobbkezemmel tarkómfelől a balfülemhez-vakarva) látásmódtól eltávolodni, ezért gyakori, hogy férfi írók próbálkoznak nőinéven izgi -keltéssel. Többnyire akkor is kilóg valamilyen (tanácsadó)schwanz egy szoknya alól, ha ténylegesen nő viseli, mint Rácz Zsuzsa Terézanyu című besztszellere esetén.

Igen sok hoaxátor kiválóan leplezi magát -ámde vágyainak lenyomata általüt a legpompásabb álöltözeten is.

Egyes szám elsőszemélyben íródott leányka regények hősnői szájából néha fogatlan vén kecskék sónyalni-éhhel leffenő nyelve csap ki...

Akár egy szobor is tükrözhet ~t -avagy paródiáját annak. Hát még több szobor vagy csoport!

A ~ köz'terjedett alapesete a feltűnési~.

Költészetünk KO-ja feltűnése viszketésében

A ~ természetes is. A kisgyermek nem vezethet autót, eltoligál az ebédlő kövezetén egy cipősdobozt: kamion az s abban ő a sofőr. A szülők mindent megtesznek, hogy gyermekük képzelőerejét csökkentsék, ezért drágapénzen majdnemolyan-mint-az-igazi kamiont vásárolnak.. távirányítósa... rádióvezéreltet.

Sok ember gyűlöl valamit és vágya az, hogy mások is gyűlöljék azt, amit ő. Gyűlöli a ződpöttyeseket, beöltözvén ződpettyesnek hoaxál s imígyen pirospöttyös elvbarátai vágykiélését segíti, hiszen megvalósítja mindazt, amit csak  ők fóbiáikban elképzelnek a gyűlöletük tárgyáról.

Kevesen tudják azt, mennyire is promiszkuitív volt a XVIII. század. Valamirevaló vezető értelmiségi legalább 4-8 nőt dugott rendszereségel, tartott egy okos szeretőt, egy kedves és tisztes feleséget, egy szép szeretőt is, meg párat, akik jók voltak a szexben... meg szobalányokat... és dús szakácsnékat. A preklasszikus-későrokokó, a kora-romantika korában tehát a vágykiélő irodalom nem szexualitástól volt túlfűtött, hanem az éterien tiszta s magasztos érzelmek szférában zeng'zett.

Karikatúrákon pl a burzsoázia sztereotipikus ábrázolása vágykiélő is. A makrobiotikusan étkező fitt & fitness uralkodóosztály merő ~ből gyakorta ábrázoltatik az inkább még feltörekvőben lévő zabálós középosztálybéliek korpuszaiban.

 

Igen gyakori, amikor 3-4 sanyarúsorsú falusi asszony összejön trécselni az utcasarkon, hogy elsőkörben panaszaikat adják föl, az uraik büdöslábú részeges disznók, az ő életük egy szenvedés, semmi örömük nincsen, a szex az, amit elkapcsolnak a tévében, fesztet az van.. a második nagy témakör viszont az utcában, albérletben lakozó énektanárnő (A képen látható nyélonotthonka mennyi elfojtott vágy gőzét pállasztja magába!) .. az énektanárnőnek kamasz leánya van s felnőtt fia.. valamint bátyja is. Tehát ez azt jelenti, hogy hetente 2-3 autó, különböző típusúak álnak meg az utcában... S ekkor pancsolnak bele  a ~be a tiszteséges és becsületes asszonyok. Nem csupán tudják, de látták is: a két nő kurva. Pénzért csinálják. Pestről lett kitiltva a nő és van egy négergyereke is. Az értelmiségi nők ugyanis (a nemértelmiségi, tehát ffu-de-egy becsületes  asszonyok szerint) szeretik a néger F't. Itt sziveskedem nem táplálni férfiolvasóim vágyait a fantáziaképek részletezésével. Végül levezetésként megint közmegegyezés következik az egyszerű-de becsületes asszonyok szikár örömtelen életéről.

...ugyanez a verzió figyelhető meg akkor, amikor a fizikaidolgozó nőilétszám (bocsánat a szakkifejezésért) ELKÉPZELI, milyen jó is a dolga az irodista nőtársaiknak.

Igen gyakori a ~ gondolkodás lopások elképzelésében. Mindenkinek van elképzelése, hogy az irígyelt társulat helyében hogyan lopna -és ezen elképzeléseit megtörténtekként fobizálja át társaiba. Vakújjakmeg! -esküszik. Anyja életére mondja.

Akkor hogyan lehetne ment' a pol'tikai fobizálástechnika a ~től!

Visszakanyarodván az irodalomra: A '80-as években nagy feltűnést keltett Csokonai Lili Tizenhét hattyúk című, tulajdonképpen ~ regénye. Katonai szolgálatomat töltvén a könyvtároskisasszonnyal polémiáztunk ezen. A könyvtároskisasszony szerint végre itt egy nő, aki a férfiaknak megmutatja. Szerénynek volt nevezhető ellenvéleményem, miszerint a Csokonai Lili-nek erősen ~s bakszaga van, a cipőmérete egy pettyel nagyobb a még lábikónak elmenőtől: Vagy Weöres Sándor követné el azt a hülyeséget, hogy gyöngussan parafrálja a Psyché-t, vagy Esterházy Péter írta vagy ... khrm..én is írhattam volna, ha már ennyire tudnék archaizálván anachronisztizálni.  Gondoltam, hogy súlyosabb fogadást ajánlok, mondjuk egy... öööö...puszit.. aztán meggondoltam magam. Igen tetszett a nemfiatal nő, mert olvasott volt. Így különösebben nem is emlékszem testiadottságaira, mert a szellemiek után érdeklődtem. Minhogy a fogadás bennszakadt, ezért aztán merő egy ~ből megírtam anekdotban, mintha megtörtént volna: s én nyertem: magamhoz öleltem kis testét, föl.. s úgy csókoltam... abban a  ~ anekdotban..

margóra: Legutóbb igazi nő, maxxximálissan adott irodalmi fenenagyjaink ~ének: a Finnugor vámpír című továbbírt diplomamunkájával: SzécsiNoémi.

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) dezonionista_zászló (1) entrópia (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) közbeszerzés (1) kútadó (1) lobby (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) parasztházatvettünkvidéken (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (31) tótawériánus (1) zónijó (1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4389782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása