bérblogger -az un "közösségi portálokon" rejtőzködő, a naív bloggerek szemében a netokrácia lényegét, a Mindenki Egyenlő-t megtestesítő elektronikus újságíró vagy más neves függetlennek látszó értelmiségi, aki (jó)pénzért blogol. Kedvelt megoldás a szponzorálás vagy sajtó s egyéb alapítvány, önkormányzat , A Város , stb  megtámogatásával pénzelni a ~t. A ~rek többsége abban a pillanatban befejezi tevékenységét, amint megszűnik apanázsa.
Néhány éve még a papírsajtóban szorítottak helyet a jólviselkedő simanyelvű függetlenértelmiséginek. A legjobb gyerekek akár kéthetente is publikálhattak. (Ma a Népszabi'nál 8-10 jelesebbnél jelesebb értelmiségi áll sorban egy nyomorult kis párflekkes publikálási lehetőségért, és egy papírújság szerkesztőjéhez képest a mesebéli Nagyhatalmú Sündisznócska a kutya piculája.)

Az ~ tkp gründgens -féleség, nem tagja a pártnak, de legszebb példánya a párt propagandája alapján írt népnevelő rajzfilmecske librettóját írjam, a rajzfilmecske szerepel a pártprosiban is, egyébként is az aktuális kommunikációs célnak megfelelően igyekszik formálni az olvasók tudatát. A gründgens az aktuális hatalom mainstream-ének kellős közepét nyalja fényesre, eufém: brand-jét emeli.

Van politikamentes ~, ő szex vagy bulvár vagy paparazzi blogokat ír.

Míg a papíralapú véleményformálásban a bérezés lényeges részei nagyjából  sejthetőek voltak (Az ÉS-ben egy kisnév 1500, közepes 5000, nagyobb név 10000, vivőnév 50000Ft -ot kapott egy glosszáért) a ~kedés gázsijai a Feketegazdaság Elleni Harc kellősközepén informálisak és még sejtelmünk sem lehet a mértékéről. Mindenesetre is századannyi embert kell így fizeti és nem jobban, mint egy elavult papírújságírót...)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr72382852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása