Hóttifaszista Réstaurácijó (fenyegetése)

Parasztküldöttség egy minisztériom előszobájában, 1994. február. Erről mondani kell valamit, mikor volt ez februárius, 1994. Mikoron a madarak felette reszkették a hóbaglyat. (Igen, ugyanaz a Veszedelmes Hóbagoly, ami mostan, új reservatio-ban már fajin, meglett és bölcs... képét lásd alant) 

Mikoron a …ista restauráció, üldeztetés, …oldali súlyos túlhatalomnak már örökös életre való berendezkedése fenyegetett. A minisztériom államtitkárja tehát az előszobában ácsingóztatja a küldetteket, hajnali fél tíz, szó szót követ, kurtagumicsizmás menyecske felteszi, majd szeptemberben újra. Érkezik nyak-behúzva a súlyosan …oldali miniszterúr, magyaras garbó, kis sujtásos tvídzakó, gordovány antilopcipő , hóna alatt ősmegyer veretes irattáska, siet át. Ekkor meg-szólal fennen a feőosztályvezető, hogy a miniszter is értse: Ó, szeptember, akkor már a (miniszter neve) úr nem lesz itt. Tudniillik, hogy az országgyűlési választások májusban. Ezt hallván a miniszter behúzza a nyakát s eltűnik. Tehát szeptemberben, a ballagó bival hátán a madarak igen ballanszéroznak, a kismenyecske bokorugró szoknyában, lagos cipőben bé a minisztériomba, hát az államtitkár ugyanaz az ember de egy fej-jel magasbb.


 

 

Játékos feladat: keresd ki a Brehmben a hóbagoly táplálékát

 

 

 .

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr17382821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinto 2008.03.16. 06:26:24

Na itt vagyok, bérbloggerkém, örülsz?

Gondolom hogy örülsz, hát hisz ha nincs közönség nem fizet a Fütyesz a bérbloggernek.

Nem köll a rinya kispofám! Pont annyi alappal bérbloggerezlek, mint te szoktál. Kispofám.

magyar-magyar szótár 2008.03.16. 07:45:28

A különbség:
Akit én lebérbloggerezek, az bérblogger:
Párt propaganda alapján szőt ötlketekre írkál rajzfilmecskét állami(köz)pénzen, ami a MEH-től származik.
Fhuu, biztos nehéz volt megtalálnod: egy IFA-rakomány lencsét kellett elszórnom.

sissy freud 2008.03.16. 08:30:49

látom ,ez egy jó nyugis hely lesz:)

szerintem ezek után szólhatnál azoknak is, akik szivesen olvasnak, hogy itt vagy újabban

sinto 2008.03.17. 00:47:23

Ahaha írókám, magyarnemzetes kispofa!
Ahhhaha.
Te lebérbloggerezted többek között a fél Blogter közösséget. Vagy Para-Kovácsot. (A megvádoltak közül csak TWA ír rajzfilmet, azt meg nemártana nézned ha közben azon siránkozol hogy nincs politikai ismerete a birkanépnek. Mellesleg ettől még a blogon azt ír amit Ő akar.)

Na mostan te pont ugyanilyen alapon vagy bérblogger. Mit tudsz Keloidról, Kószáról, Bakuráról, a többiekről? Semmit se.

Bérblogger vagy te kispofám, már csak azért is, mert ha nem ebből élnél, nem lenne ennyi időd 12 blogon teríteni a fideszes propagandát.

magyar-magyar szótár 2008.03.17. 01:54:03

1.Nem bérbloggereztem le a tizedét sem annak a közösségnek. A bérbloggerség lényegét sem ismered ezek szerint.
2. Para K-ban legalább van annyi becsület, közvetve ő maga ismerte be, hogy bérblogger volt azon a helyen. (Ti. hogy lejárt a szerződése)
3. Itt eddig összesen kb 15-en látták a bejegyzéseimet (a statgép alapáras:) , erre nem hiszem hogy fizetnének. A mondott párt nem foglalkozik a bloggizmussal, hagyományos, a médiaháború során elavult eszközökkel nyomul, még hírdokkja ("közöségi portál") sincsen.
4. Keloid egy frusztrált ember, aki szerette olvasni az írásaimat, ám amikor a számára Kedves Vezetőt bíráltam, és ellenem a polpancser lidlikben készen kapható érveket nem talált, elkezdett üldözni, uszítani, hamisan vádaskodni, vitákat gerjeszteni, destroy kommentelőt küldött rám, aki -ez könnyedén bizonyítható- azokat a rögeszméket szajkózza- amik tévképzeteiben Keloid él. Keloid impotens, önálló gondolata alig van, a politikához csak felhasználói szinten ért, csak benyamizni tudja, amivel etetik. Frusztrálja a kreativitásom, amibivalens érzelmeit irányomban most lovagiasságból nem is részletezem tovább. Abban a hamis téveszmében él, hogy sikerült elüldöznie, megfutamítani vagy ilyesmi. Éppen azért jöttem ide, mert itt aztán kommentelgethetünk, a kuttyát nem érdekli, pl tegnap is az admin elment kajálni vagy haza, vagy tudja a rock, másfél óráig meg se mozdult a "frissbejegyzések" sáv meg a kommentes.

magyar-magyar szótár 2008.03.17. 01:58:45

Bakura egy szerencsétlen ember, humánus okokból nem foglalkoznék vele. Bakura is az az ember, aki csak benyalni tuda a bébipapit, politikai ismeretei a felhasználói szintet se érik el. Afféle MrBean-isztikus önparódia is lehetne, de ahhoz sem elég művelt. Kicsit ért az ilyen kommunikációs micsodákhoz, mint bloggiális puszi-pacsi, tud szavazásba rejtett prefewrenciális lekérdezést pincsizni, de hát A Hárommillió Kommunikációszakott Veégzett országában ki nem tud ilyesmit...

Kósza meg olyan, amilyen -eleve, én a nicket a korpusszal (a nick tulajdonosával) nem keverem össze. Például téged is anak tekintelek, ami vagy, egy tipikus destroy "üldözőnek" .

Nevetséges vádakkal illetsz... és te is a keloidisztikus tévképzetben, hogy el tudtál üldözni onnan.. vagy valami ilyesmi.

magyar-magyar szótár 2008.03.17. 02:01:48

Sissy, nem szólok, majd sinto-rnászom, riasztja gazdiját... Jobb nem is reagálni ezekre a destroy fikamakikra...
süti beállítások módosítása