felütés:Szubszónik 8 órája

Az ország turisztikai központjától, a Balatontól szinte látótávolságban – a fonyódi hegyről ugyanis nemcsak a badacsonyi panoráma látszik, csak épp meg kellene fordulni! – is a nyomor az úr.

https://vasarnapihirek.hu/f...

diszel.jpg

és a valóság:

Te mennyi egylevegőt szívtál a sajtónyelven & agitációs propagandavállalatoknál mélyszegény-eknek becézett tömegekkel? Mert én többezer köbmétert. Mit tudsz a vidéki proletáriátus éves rendes napszámosmunkájáról, a kukoricacímerezésről? Tudod-e azt, 11-13 éves cigány nők mért törik azon a fejecskéiket, hogy inkább húgyagyúra ivott alkoholista leszakadó magyar munkásrétegek madárfejű drogos fiait fogják ki maguknak FÉRJül, mintsem cigány uruk legyen? Mi motiválja a proletáriátust abban, hogy havifizetésért.... nem, bocsjav, még hetifizetésért sem állnak el dolgozni, űköket napjában fizessék? Mi az oka annak, hogy a magyar proletár nem hajlandó teljesítménybérbe dolgozni, csakis órabérben és ezért a bandagazdája, bár teljesítményben számol el a gyümölcsös tulajdonosával, mégis órabérre fizeti őket? Naponta persze? Miért kell megállnia a napszámos busznak a treszkaónál és a lidlinél és az éhező mélyszegény nyomorgóproletár miért Magnum jégkrém és Hejjnekken sör formájában bélibe' ja' viszi haza a napszámot és ríjjva könyörgi a bandagazdának, reggel ott ne hagyják , oszt reggel meg mégis, talál 1000 Ft-ot a buksztárcájában, tehát nem kel föl dolgozni.

 

Vagy ha mégis akkordban vállal munkát, azonnal befekszik aludni a kukoricasorba, ha elérte a 7000 Ft-nyi teljesítményt.

 

Láttál már kampánymunkán 250 proletárt, akik délben megállnak és követelik a buszt haza, mert elérték az 5-7000 Ft-ot és arra a napra nekik annyi elég... és akkor a munkásosztály tagjai ott futkosnak, ők estig tervezték dolgozni, mert ők szegények és nekik számít a két hétben a minden napi 15000 Ft-os kereset.. a proletárok meg odaköpik nekik, hogy le is szophatják őket, akkor se dógoznak déltől, majd hóóónap.

 

Tudod, mi az oka annak, hogy a magyar gyümölcstermesztő gazdák inkább klot-köpenyes baboskendős oltyán és tényleg szegény román asszonyokat hozatnak föl Romániából, ha le is akarják szedetni a meggyet-cseresznyét? Tudod, mi az oka annak, hogy az oltyán asszony nagyjából kétszerúgy teljesít, mint a magyar proletár megélhetésimélyszegény? Meg tudod válaszolni nekem azt, ha egy tető alatt 17 munkaképes életerős proletár él és Segély Nap van, amikor 27000 Ft-ért lehet várni a posta előtt 6-tól 8-ig a postás letámadására, akkor a 27000 Ft miatt mind a 17-en nem mennek el napszámba, pedig akkor összesen -ugye? - 119000 Ft állhatna a házhoz... de inkább otthonmaradnak, hogy megmarakodjanak a potya segély 27000 Ft-on.

 

Nem lesni kell a panorámát, hanem látni.

"Olcsóbb a proletárt otthon tartani segélyen, mint inflációgerjesztő módon munkahelyet teremteni neki"

A A Németh-kormány monetáris-gazdaságtudományi indoklása a munkanélküliség intézményének 1988-as bevezetésekor, megszavazta többek között Horn Gyula, Csehák Judit, Németh Miklós----

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5813647790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.02.09. 09:57:29

Azért nyilván nem mindenhol jellemző ez. Pl egy ház vszínű, többek között azért kerül fele- harmadannyiba Pécs környéki falvakban, szép környezetben, mint Veszprém környéki falvakban, mert előbbi térségben kevesebb a munka, illetve nincsen. Pécs lakossága pár év alatt százezerrel csökkent. lakásválasztásnál is a munka a legfontosabb szempont, a második fontos szemponton kívül, ami az indiai népesség aránya.

2018.02.09. 10:51:54

@Dinamuki: Ez pontosan így van. A budapesti lakásár boomnak éppen ez az egyik oka - itt van a legtöbb munka, szóva ha valaki lakást akar venni, azt Budapesten szeretné megtenni.

2018.02.09. 10:56:04

@Dinamuki: Illetve aki lakott már jó sokat inidaiakkal, az szeretné inkább másoknak átadni ezt a csodálatos életérzést. Én kifejetten olyanok adnám meg a lehetőséget, akik szerint a ciszhetero fehérfelsőbbrendűségű tudatom miatt nem szeretnék indiai szomszédot. Szívesen látnék tőlük egy érett emberi példát, hogyan kell olyanokkal rasszista gondolatok/érzések nélkül együttélni, akik az együttélés legelemibb szabályait sem képesek betartani.

Frick László Intézet 2018.02.14. 10:47:10

@Dinamuki: Baranya gondjaival utolára komolyan az Ormánság-járó egyetemistáink foglalkoztak, pl Kovács Imre. A facsiga c. czikkelyemben olvashatsz erről.

Eléggé összetett a kérdés. Van egy olyan vetülete, amit senki nem akarna látni, ez pedig az, hogy ha egy városi lakásnak valami végzetes okból kifolyólag van 8 nm előkertje, ezt a hirdetésből kihagyják, viszont a lakást megtekintők kurvanyázva konstatálják és újságba kiíratással, a FIDESZ-szel oösszebaszással, szájuk szétszopatásával fenyegetik meg a rút becsapás miatt, hogy át akarták őket baszni egy KERTESSSS!!!! lakással.

Márpedig... Pécsett.. kurvasok háznak van még 100 nm kertje is!

A cigánygyűlöletet nem nagyon értem, különösen akkor, ha azt kell olvasnom, hogy Londonban kurvajó az élet és hűdejó. Gyakorlatilag cigánymentes övezet, de aki dolgozott már jamaikaiaknak vagy oroszoknak vagy pakisztániaknak vagy polyákoknak (a polyákok a leggyűlöltebb népség Londonban) az szeretne nyirségi cigányok csicskája lenni inkább.

2018-at írunk, de ha estélyi ruhát akarok venni vagy azt szeretném, hogy az autóm kihegesztett sárvédőíve miatt a fényező ne egy egész elemcsere lefestésének árát, azaz 30000 Ft-ot fizettessen velem, vagy ha azt szeretném, hogy szintén ez a kibaszott autó egy nap alatt megkapja az új műszakiját, Budapestre kell utaznom.Ha író vagy kölktő vagy filmművész vagy operettista vagy újságíró vagyok, akkor nem követhetek el nagyobb hibát, mint szegény önként megboldogult Borbély Szilárd elkövetett. Ha az ember nem Budapesten lakik, sok-sok fasza munkát szerezhet, nem a munka miatt kell Budapestre menni, hanem lényegében bármiért. Magyarországon az élelmiszerek ára a Budapest-től való távolság függvényében változik, tehát ha a legolcsóbban akarok Magyarország Legolcsóbb Auchan-jában vásárolni, akkor nem Soroksárra kell költöznöm, hogy a kispesti oldalra épült Soroksári Auchan-ban, ami a cég Headquartere is, vásároljak, mert ott már 10 Ft-tal drágább az a tej, ami Budaörsön, azaz magyarország Leggazdagabb Településén a legolcsőbb.
Kezded kapisgálni? Tehát ha a minden budapesti volt jóbarátom szerint legalább 40 milliót érő házamat eladom az itteni árán 8 millióért és veszek egy kuckót Budaőrsön 44 millióért, akkor a legolcsóbban vásárolok. Egyszer autóalkatrészt vettem egy szerelőtől, de csak fele pénz volt nálam, rálegyintett, vigyem: majd holnap behozom. Szintén Budaőrsi élményem az, hogy 17óra17 perckor egy nőbebújt Móka Miki, de 23 éves lány, Katherine Heigel büdösbanya hozzáképest, a megelevenedett Bóbita Weöres verséből, szépen játszott a gyerekekkel [-> játék kezdeményezése c. fejezet az óvónők tankönyveiből] Amiből az következik, hogy tényleg van munka, viszont Mamíí a babbut felkölti 5óra 25-kor, hogy angolbölcsi előtt még a német tannyelvű usziba is beadja. vagyis nemcsak a fájdalomra nincs idő, de az egykére is legjobb lenne egy gomb és csak hétvégén bekapcsolni vasárnap reggel 13 óra után.

Megmondom neked Muki az őszintét, Budapest népszerűségének az oka az, hogy ma nem találsz picsát, aki ne tojná össze magát a tudattól, hogy 2 nm kertet ki kéne dudváznia vagy gyalog kéne a buszmegállóba elmennie 300 méterre vagy egy kibaszott plázázáshoz mindig autózni kéne másfél órát.

A mai nőket vidéki életre kényszeríteni olyan, miknt lajhárt a fátlan sztyeppén tartani, ahol SEMMI NINCSEN.

Tegyük fel, hogy annyi pénzed van, mint Vajnának és meg tudsz venni egy torkosborzként jólszopó szukát havi 3 milláért, hogy még annál is jobban irigyeljenek, persze a szuka végbele mindig sterilre puceválva és kikenve.

De neked olyan mániád van, hogy egy vidéki kastélyban szeretnél élni, lovak, meg kurvaisten fasza is.

Kiviszed a csajt a tüzépbarokk-eoertorta erkélyre, a Szépség és a szörnyeteg mjúzikellelőadása kereteiben adják föl a kávét,kimutatsz a Marie-Antoinette stílusú parasztfalura alant és
a picsa elbőgi magát:
"Úúúúúristeeeeeeen, hova hóóóóóztál, itten a NAAAAGY SEMMMIÍÍÍÍÍ VAAAN!"
és brühühü.

Ismerek faszikat.. próbélkoznak, pl az asszony mindenüvé autóval megy, 200 m a melóhely, 300 a bolt 500 m az ovi, de az isi csak 200, a posta 400 méter, de onnan a turkabutik 80 méter de oda is autóval viszi el a 29 éves kislány létére már az anyjáénál formátalanabb ragyásra hízott picsáját, miközben a hasa lelóg a tangája közepére. Nem, szülni nem akar majd csak tíz év múlva, addig még élni szeretne.
Általában ezek a fafejű parasztok 4-5 évet kisérleteznek, de aztán felköltöznek Budapestre, mert a csajszi nem hagy nekik békét, mert idelent a
NAGYSEMÍÍÍVAAAN
Költöztettem pár ilyen picsát meg a fasziját. Kérdem a címet, Pongrácz úti ltp, Mátyásföld, Rákospalota, újpalotai lakótelep.
A nyomorultak, azt hiszik, hogy azért mert a A Város közighatárán belül van, attól az már rögtön Budapest.

Angyalföldre költöztettem és a lift belül olyan volt, mint egy disznóvágás szennyvödre este 10 után, amikor az abalét is kihordták vele a ganyédombra. Nem mertem a falhoz érni. 1 rendes ember volt a házban, egy cigányasszony, fogta a liftajtót, míg bepakoltam

Frick László Intézet 2018.02.14. 11:11:28

@Dinamuki: Budapest olyan, mint a dzsungel és a maimagyar fiatal nőnek ez a dzsungel úgy lételeme, ahogy a lajhárnak az őserdő, nagyon érzékeny az ökoszisztémára, semmihez ne kelljen erőkifejtés, ne kelljen gyalog vagy kézzel.. a kezével nem is tud, akkorák a karmok rajta, kurvasok pénz, nem lehet csak úgy kockáztatni.

Még egy másik vetület, tényleg sok a munka, de most képzeld azt, hogy te nem munka vállaló, hanem munkaadó vagy. Ne szarozzunk, legyen a kis üzleted a Fény utcai piacon, Rózsadomb alján, a cselédek is diplomásak. Csupa tündérember, a Marczibányitéri suliból a zsivaly. Érted, Mozart gyermekopcsi. Nagy nehezen találsz valakit, akit a pultba állíthatsz.. a hiedelmek szerint fiatalokat kell alkalmazni, mert erősek, jó munkabíróak meg képzettek, megy nekik a számtech.

Ezt azért gyanúllod, amikor efy délelőtt kevés lesz a pénztárgépre betanításra.

Nem emgy a bolt. Szól az ismerős vállalkozó, nézzé már rá az emberedre, bazmeg, kit fizetel, ki se látszik a feje pultból, föl se emeli a fejét a fészbúkozásból, az elszámolásokkal azonban állandóan baj van, mert feszt hiány. Kiderül, hogy mindig sok az áru, megrohatt.. hol van, büdös volt, kidobta, mégis, ha jön a NÉBIH mit mond.

A 7-8 garintúra után eljutsz az 58 éves hidrogénszőke tupírozott, kifestett presszópultos nénihez, valóságos sóműsor, tele rajongó szövegekkel a vásárlókkönyve, már majdnem a tévébe is bennevolt, Borbás Marcsi felhajtóit is megigézte.

Csak annál nagyobb a hiány.

Röviden és egyszerűen: Ha nem tudsz a pultba állni te magad... vagy az anyád

akkor ne legyen 1+n boltod.

Mert szétlopják az agyadat is.

Egyszerűen nem találsz magyar munkavállalót, aki ne lopna. Lopja a sofőr az árut, pedig az üzemanyagot is lopja az autóból, lop a raktáros.. persze a vásárló is lop, de azt még valahogy visszalopatod az alkalmazottaddal azoktól a balfasz vásárlóktól, akik nem lopnak.

Ismerek vállalkozót, aki azt találta ki, hogy a jellegzetes kelet-európai ejráérünkarramég, a dógozónak joga van enni, rágyújtani, tán WC-re se lehet + lopások munkáért Nyugat Európai Béreket ad. Kevés. Ez már... késő...
Horváth Rudolf úttorő volt ebben a kamionosaival, Nyugati Bért adott nekik egy kikötéssel: ne lopjanak. Ha csak a gyanúja merült föl is a lopásnak, akkor kirúgta a sofőrt.

ezzel az a baj, hogy ha a sofőr nem lop, akkor lopnak a raktárosok és a sofőrre fogják -és Rudi bácsi nem hallgat meg kifogást vagy magyarázkodást, lehet menni.

Ezért fűzök nagy reményt a kitántorgáshoz. Märchenlandban megtanulják a mórest. A magyarokat a Deutschtürkök megtanítják a Magyarok Úristenyének a Hét Nevire. Az a kamionsofőr, aki traktorozik 6-7 évet a Trans Alliance-nál, megtanul lopás nélkül sofőrködni. Nagy reményem van a magyar vendéglátósok szakmai színvonalának az emelkedéséhez. Tavaly 27 budapesti étteremben ettem, még Jaime Olivier-nél is, és összesen a szakácsok zömén túl két felszolgáló érdemelt fizetést, a többit, ha én vagyok a tulaj, faszkorbáccsal verem ki a boltból. Olyan menő hely is van, ami a PR-ját állandó hírlevelekkel, igérgetésekkel cukikkal ápolja nálam, nyilván a frencsájzbérló szakember és hozzáértő, csak nincs az a pénz, amennyiért egy felszolgálónak nevezhetőt találna. [Az szokott a baj lenni, hogy a főtolvaj mérgezi meg a bandát, csak ő lenne a jó szakember, ha nem lenne tetű.. és nem tűr más jó szakembert magánál, csak hülyepicsákat, hogy ne lássák, mennyit lop.. viszont ez a faszi olyan sokat lop, havi egymilliót, hogy egy idő után képtelen a minimális pincértől elvárható nyájasságra is)

Úgyhogy az még kevés, hogy van munka.

Frick László Intézet 2018.02.14. 11:15:13

@Dinamuki: Lábjegyzet: Érettségizett, egy csempelap 50X50-es, számold ki, mennyi kell 22 nm-re, már számol is fejben, egy négyzetméterre kell kettő, és ha egy négyzetméter oldala 1 méter, akkor kettő ad ki egyet, de a kettőt a 22-vel már nem tudja megszorozni ezért megbecsüli. Ennyit a számítsátechnikai felkészültségról, a Z generációról meg az okostelefonokról. Az az egy szerencse, hogy erről is Orbán tehet :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.02.14. 16:31:25

@Frick László Intézet: ismerem ezt a Mammut-Lövőház-Marczibányi környéket... utóbbi pár alkalommal mikor otthon jártam, épp ott a Retek utcában találtam egy csodás kis vendéglőt, vmi borbárnak van kiírva, ha még megvan, déli menüvel, ami magasan ver mindent a környéken, és nem is volt drágább. Nagyon sajnálnám, ha megszűnne, de úgy tűnt, nincs nagy forgalom, nem tudom miért. A Lövőházban a kb. 100 méterre lévő Shakesfood kajáldába sokkal többen járnak, pedig ott nem olyan finom a kaja, a tipikus zsíros magyar cuccok. Na ott (a Shakesfood-ban) pl. olyan kiszolgáló csajok vannak, akik még véletlenül se mosolyogtak soha. De ez előbbiben, a borbárban normális volt a kiszolgálás. Sztem teljesen jellemfüggő ez, ha otthon vkit rászoktattak, hogy odafigyelve, normálisan csinálja a dolgait, akkor pincérként is úgy fogja. Még csak kedvesnek se kell lenni, hanem talán egyszerűen segítőkésznek. Egy francia kisvárosban, ahol többször jártam, volt egy kifeiezetten, francia módra modortalan pincér.. A külföldi turisták a jelek szerint nem nagyon tudták hová tenni, mert a Tripadvisor tele volt felháborodott beszámolókkal róla... engem szórakoztatott. Sajnos azóta az a hely is megszűnt...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.02.14. 16:43:26

@Frick László Intézet: ilyen " föl se emeli a fejét a fészbúkozásból"-lal én is találkoztam, pl a Mammutban a J-Press zokniboltban (távol-keleti tűrhető minőségű zoknik), vicces volt, ahogy még akkor se tette le a csaj a mobilt, miközben kiszolgált és beütötte a gépbe az árat. De szvsz azért nem ez a jellemző. Én pl. ezen a téren jelentős javulást látok otthon.
süti beállítások módosítása