Ma már bő 40-esek azok a tökfejek, akik feszt ezzel a jólhangzó kis semmiséggel fikázzák a fiatal zenekarainkat, miszerint

Kispál[és a Borz] utánérzés.

Nem szeretném itt az ágak-bogak teljes sürejét összekócolni, mindenesetre Nagy Ferenc (Feri)  tánczenei előadóművész még éppen csak kúrogatta a Betarice lányzenekar frontemberét, Csuka Mónikát akkoron, amikoron Baksa-Soós János a Csepeli Munkásotthonba járt zenekarával, a KEX-szel  megverettetni magát Csepeli Munkásotthon Metró-zenekar fanjaival .

Csak úgy szólok, hogy kedvenc költőm és idültalkoholistám Lovasi András ekkoron még csak ha lendületautókat brugattyúzott.

Fel szeretném hívni arra is a figyelmet, hogy ebben a Kex dalban milyen dob van már, olyan ritmus, ami nagyon-nagyon sokáig hiányzott is a magyar pop- és foszenei életből. Ma meg már a jószöveg, amiben Nagy Ferenc tanonca volt a korai Kispál [Lovasi költőúr] , hála Istennek, egészen általános.

kispalutanerzes.png

 

Jó lett a magyar zene, egészen jó magyar dalok vannak , sokkal jobb a dob és basszus és mégjobbak a szövegek,mint a Kispál és a borz korai szépidejében , Beck Zoltán, Kiss Tibor  vagy Likó Marcell szövegei versértékben még jobbak is Lovasi művészúr korai műveinél.

 

Új kedvencem pedig az Elefánt zenekar és dalaik, Szendrői Csaba versei:

Ésakkor még vizuálisan is elég jók, csak egy jó énekmikrofon kéne, koncertre mindig saját énekmikrofont vinni és nem engedni olyan gyönge hangtechnikát, semmi ne szóljon  jól, ezt nem lenne szabad gyerekek úgy, minden annyira torz volt és nem lehetett érteni a jószövegeket. Sem. ... ahogy tavaly december 30-án az A38-as hajón is volt.

 

Ha már a magyar humor szara ennyire szarul áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8013541127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.01.02. 21:38:53

Ez az Esti Kornél meg a 30Y rém szarok. Utóbbit élőben is hallottam, sajnálom a tiniket akik ezért képesek lelkesedni.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.01.02. 21:41:40

ilyen rockos izében nehéz újat csinálni, de akkor már legyen benne valami lendület

www.youtube.com/watch?v=6aE4QG8X9qU

Frick László Intézet 2018.01.03. 14:09:42

@Dinamuki: Részletezhetnéd, mi a bajod a 30y -nal. Láéttam őket élőben, egy olyan "fesztiválon" ahol a hangosítás nem volt elég jó. A 30y szerintem jó volt. Igazán érdekel, szerinted mitől nem jók.

Frick László Intézet 2018.01.03. 14:34:22

@Dinamuki: Peca -nehéz ez nagyon, mert én olyan öreg vagyok már, hogy még Ayala és Brindisi-t is hallottam Samba pa ti -t játszani. Undorground-ban nagyon erős vagyok szerintem még ma is.

Ha emlékszel, megosztottam már a módszeremet, ami az: Ha nem tudom elénekelni, akkor tud az énekes és jó a dal és ha nem tudom elgitározni, akkor elég jó a gitár.

Ha pedig az én zenekaraim undorgrundban jobbak voltak, akkor nem elég jó undorground.

Szerintem a Beck fivérek nagyon jól énekelnek, a gitár jó, a ritmus jó, Likó Marcell kitűnő szövegíró, Szécsi Pál óta nem volt ilyen jó férfiénekesünk, még MátéPéterre is ráver két kanyart, ha nem iszik meg drogozik. A Vad Fruttik-é a legjobb (stúdió) keverés, koncerten is elég jók tudnak lenni, ha az alaphangosítás jó és irigylésreméltóan egyszerű[en szállítható] fényszerelésük is fasza. Amit nem szeretek a Vad Fruttikban, sok az elektroniksa, sok a betrükközött konzerv és hangminták, ha Likó részeg ésvagy drogos állapotban van, nem gitározik, viszont sajnos fogdossa hiába. A Vad Fruttik-ban a Hock fivérek a legjobbak. Emberileg is.

A Kiscsillagban az a jó, hogy most már Lovasi az idült alkoholizmusnak abba a Csárli-bácsis -Váncsa bácsis szakaszába lépett, amikor úgy nagyjából nem árt meg a bepiáltságának a foka a koncertnek. Színvonalas, jó, nagyon tetszik, hogy Lovasi madzaggal játszik és a hangládájáról a régijó 60-as évek móccerével mikrofonnal küldi föl a gitárt. Lovasiék a legkedvesebb tárgyalópartner a koncertzenekarok között, messze nem kérnek olyan sokat, semmi allűr. "Olyan képet tesztek föl rólunk, amilyet akartok, csak ne legyünk rajta túlságosan csúnyák" Az igazi zenész zenekarok szelengjében vannak ezek a lakossági zenekarok, mint a Punani vagy a Halott pénz, kurva szarok és ahhoz képest elképesztően nagy a pofájuk, az ár-értékarány katasztrófikus. A Punaniban van a hangembernek az az orgánuma és ennyi.

Azt figyeltem meg, hogy a tinik zöme annyira nem hallott már zenét, hogy nekik tkp tökmindegy, lehet torz a hangosítás, tökrészeg az énekes, akár be lehetne adni konzerből az egészet, vannak is ilyenek, főleg az un "elektro technofánk" és egyéb szélhámosságok köreiben, szívnak vagy piálnak valamit és mint amikor a tinifiú túlmaszturbálja magát egy nap és a harmadikra már nem áll jól föl neki, zsibbad, de azért fejegeti még, nagyon rákoncentrálva, valahhogy így néznek ki a szerencsétlen gyerekek, anira akarnák magukat jólérezni a semmitől. Van pl a vad Fruttiknak az a paródia száma, a Bea, azt színén vesztik és elhiszik és technodiszkóznak rá. Nem szeretnék ma tini lenni. Annyi ésszel inkább elmennék kiskacsának egy fekete tóba és anyámhoz készülvén Lengyelországba. Akkor legalább tudom, hogy egy buta kacsa vagyok és azért van ennyire kevés eszem. És nem ezek a gyerekek a hibásak, hanem a tanárok, akiknek nincsen kedve órát tartani , meg az a geci média és a szülők, akik ugyan vállalták ezeket a szerencsétlen gyerekeket, de nevelni, tanítani már nincsen kedvük és csak nyűgnek érzik őket a nyakukon és a gyerekkkel való nemtörődést elhazudják svéd típusú szülői filozófiának a laissez faire-rel kombináltan.

Nagyon jól énekel a Bagossy gyerek és az egész zenekar falunapi szempontból jó, a magamfajta nagypofájú geci sznob is csak kibírja valéhogy és a proletáriátus se széled széjjel.

A Zaporozsec pedig üde.

Az Esti Kornál ütős is.
Elefánt detto.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.01.03. 20:32:14

@Frick László Intézet: a 30Y-ban ami pozitív: legalább magyarul énekelnek, legalább nem kínos szövegeket írnak, hanem csak semmilyeneket. A zene is teljesen semmilyen, ez tényleg olyan, hogy akár én is tudnék ilyet (ill. ilyen szart nem mert inkább abbahagynám).

A Pecát és a Southern-t azért linkeltem be, mert azok legalább valamilyenek, szívesen dúlolom pl. a Józsibá dalt. De lehetséges, hogy valakinek a 30Y is ugyanilyen szimpi, ezek szerint valamit nem értek az "életérzésükből".

Frick László Intézet 2018.01.04. 09:40:48

@Dinamuki: Akkor kérek olyan szövegminőséget. Ismersz, Leszbi Sátor koromban miket rögtönöztem, tehát ne velem versenyezz, csak Beck Zoltánnal, hajrá.

nyilván nem Beck Magyarország legjobb gitárosa, viszont a dob nagyon jó, átlagon felüli. A Southern az, ami konkrétan a nagyangolszász színvonalhoz képest főleg semmilyen, semmiben nem kiemelkedő és kizárólag klisékből áll.

Az is aa baj velem, hogy olyat, mint a Peca gimis koromban, 15 évesen a kolesz farsangi műsorban és rögtönöztem, az ilyesmire nem is készültünk , úgyértve, hogy nem írtam meg előre a szöveget.

Na megyek, mert a disznóim valamiért borogatják a vályukat.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.01.04. 12:33:27

@Frick László Intézet: jó, ezek szerint megnyerted a versenyt, és Beck Zoltán is megnyerte, ezúton is gratulálok.

Frick László Intézet 2018.01.04. 15:48:43

@Dinamuki: Ö... a pamkutya szerintem a verseny fogalmával sem lehet tisztában, nemhogy a humoréval. Egyébként a farsangi műsorban nem lehetett nyerni, viszont olyan nulla "teljesítmény" mint pl a Tibi atya rögvest és fizikai erőbehatással tetézve bukott
süti beállítások módosítása