Az agyag fellelvén nedves iszapban tehát lágy, formálható, hígítván kenhető, mázolható.

"A méret nem számít!"

/Tokfalvi/

https://i0.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Prague-golem-reproduction.jpg

kép forrása

Vér és agyag. Szar és vér. Vérszar és agyag. Az agyag szarral elegyítvén csak erősebb lesz, pl a tyúkszaros agyaggal simított kemence. A padmalyt gyönge csikószaras agyaggal mázolni meg, szép aranyasbarna színe, kemény s nem repedezik.

Váz és sár és szar és vér. Mely gazdag is a magyar szar, páratlanul zsíros Aéjraópában.

Szardobálózás, sárdobálás, sarakodás, szarakodás, vérsárbajszrajzolás. A ...már nem is emlékszünk .valódialakjára... dobált sarak és agyagok a szarra is lapicskálván, vér és geci. Maga a geci is pompásan köti az agyagot, vonja be lakkszerűen. És hát a genny, a turha, a fos agyagba keverve. Csillámpónifaszmetálzöld fikabubusok a legnemesbb jóoldali magyar agyvelejek alól mely szép cimpák belsőkaréjából bányászván, gyürkészvén frunclikákba és fricskázván tehát a gólem alakjára reá.

A méret számít csak igazán! Nem mindegy, hogy a szart légyláb rúgja-vágja, vagy rendesen, a zöldbarna disznószarhurkákat igazi szakember hatékony kavarófával kavarja híg fossá humuszálhatatlanra, mindig elevenen tartván.

"A méret számít csak igazán. Egy alma egy pëtty légyszarral ehető-e vagy egy  vödör elevenszarból kiemelvén az alma, mely szar is tolerálható méretileg? -Mester!"

Egyik kedvenc animációsfilmemben az egyik epizódban a felemáskarú ördögmajom Kungfu Panda minden jólbevitt ütésétől csak egyre nagyobb lesz.

A történelem, mint fikció és a politika (ami nem a lényeg, hanem ellenkezően, tehát a lényeg elhazudozása a valóságból és még szerencse, ha csak a réthorika eszközeivel és nem papírmalmokban meg a társadalmi mélytudatba is belemosva már molekulárisan).

A társadalmi rémképzésnek megvan a maga pszichopatológiai leírása, jaj, az ember annyira tudós. E gólemet a legfényesebb magyar elmék pacsétázták és lapicskálták, bevetvén páratlan nyelvierejüket is. Ízléssel méghozzá, pl a névképzés során a kis-t alkalmazva különítették el a hasonlítgatásban.

A magyar rendkívüli módon kedveli a hasonlítgatást, van ilyen magyar nyelvtudomány is, a nyelvhasonlítás, egyik ágazatában minden nyelv őseredője a világon a magyar nyelv. Naéshát így szereti a magyar a történelmi nevekkel dobálózós hasonlítgatást, így lesz pl Bobornyák Jenő a Sajóság Kaszanóvája. A (egy, 1) jókora mislenbabahurka nevekvék ki pl a/e gólem hitlerezéséből, depersze rákosizva, kádározva, miközben Mussolini és Bonaparte Napóleon is.

Érdekes történet ez is, miszerint a kis Bonaparte mitugrász alak volt, miközben korpuszában egyébként eleinte 170, de alkonyán is még 167 cm alacsony (höhö: mint gólemünk is, muchachos!) És hát a ténylegi élő figura mind az akkori francúzok nagyátlagában nem számított alacsonynak, ha magasnak sem.

A gólemek történetükben, Enkidu óta mindig valamiféle főség, eleiben istenek, utóbb csodarabbi helyett munkálkodának.

Szemétnek, szarnak, rosszmunkának nincsen gazdája és ez a gólem is így megképzettségében már kinek a műve is, mindenki mossa le kezeiről szépen az agyagmázt, a vért, a szart és a fikát meg a gecit is.

Az éledett gólem magátólmenő, plug 'n play, elszabadult, ki állítja meg. Ó, semmi, csak le kell venni a homlokára nyálazott nevet, Isten ugye nincsen, tehát  cimkéket sorban el. De melyiket. [  Nemisolyrégen pl hallgatólagos közmegegyezésszerűen a Kádár maradt, miközben a gólem mindig is egyes szám elsőszemélyben beszél döntéseiről, azonban Kádár nagyon vigyázva mindig is többes szám elsőszemélyben fogalmazott ilyenkor.]

A gólem dolga a piszkos, tisztátalanmunka elvégzése és ilyen is volt már a magyar történelemben, az 1990-94-es évek rémei, elvégezték a piszkosmunkát  majd pedig már újúlván tehát nagyártatlan arcokkal jöttek, akik a piszkot 1990-ig csinálták, hogy most már az ő szakértőikezeikbe kell venni mindent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr755815191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása