Azt ugye tudjuk, hogy a 444-es fiúk másegyegyebek mellett a magyar sajtóéletet és munkásságot is tiszta szívvel és lelkiismerettel is basztathatják főleg azért is, mert ők mindenkinél különbek is ehhez. Namostaztán a belsős-szépségversenynyertes Helyczeg Málykikaka megmutatta nekünk, hogyan basz' a magyar joló!

Elsőkanyarban a paratiza csak egy sima elütés, mindenki saját felelős szerkesztője is ugye ebben az orgánumban.

Amerika kukoricaföldjei titokban marihuánaültetvények is

A fűtermesztők már évtizedek óta paratizaként használják világ legnagyobb kukoricaföldjeit. És ahogy fejlődik a mezőgazdaság, úgy fejlődik a marihuánatermesztés.

Írjuk be a parazita szót Mályknak helyesen is az ő fincsi szövegébe, lássuk, jobb lesz-e, pl az így nyert kontextusban az sül-e ki, hogy a marihuánát parazitanövényként palántázzák az amerikai jolók a kukoricaföldeken? 

A fűtermesztők már évtizedek óta parazitaként használják világ legnagyobb kukoricaföldjeit. És ahogy fejlődik a mezőgazdaság, úgy fejlődik a marihuánatermesztés.

 

Ö, hát így az jön ki (le) , hogy a kukoricaföldek a paraziták.

Száz Helyczeg Málykot a 444-be, ezret!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr856671511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.05. 12:16:48

szép nyelv ez a magyar
meg biztos nehéz is:)

de ez a fenti mondat pl (félre)értelmezhető úgy is, ahogy te értelmezted

meg úgy is, ahogy Márk, meg mi többiek, akik nem a priori útálattal viszonyulunk a 444-hez, vagyis:

a fűtermesztők - mint alany - a paraziták, aki élősködnek

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.09.05. 15:23:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ha úgy írta volna, hogy "parazitaként élősködnek a .. földjein", akkor teljesen jobb volna, így tényleg egy kicsit magyartalan, még akkor is, ha nehéz félreérteni, első olvasásra megakad az olvasó. Dudinak a nyelvtanhoz talán jobb érzéke van, mint a politikához :-)

Frick László Intézet 2014.09.06. 02:21:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Képzeld, a válaszgombra kattintó nyílra ugyanúgy rántotta le a hártyát, hogy a blogodra kattanjon, ahogy a reklámokra szokás lerángattatni belépésijelszóíráskor pl a freemailnél...
Szóval pont erre a reakciódra számítva arra gondoltam, hogy nem lenne szabad csak ennyibe hagynom, hanem végig kéne vinnem:
-ugye @Dinamuki: , ha parazitára javítjuk, attól még Mályk mondatában a kukoricaföld lesz a parazita, tehát ennyi nem segít Mály beleszarós, kiverem a faszom ezeknek a parasztoknak úgyismindegy nekik attitüdjén
-de javítsuk úgy ki, hogy a marihuana[növényt] parazitanövényként ültetik bele a kukoricafődbe, a kukoricanövények közé -ez se igaz, mert a parazitnövény az olyan, mint az aranka vagy pl az orchidea, tehát még így se lesz jó Mályki szövege...
-de ha globalicce tekintük, akkor se igaz, mert ha így MINDENkukoricafődgyeit használnák az ügyes, okos, joló, bátor és intelligens raj fűtermesztők, akkor annyi füvet a világ jolói egésznapszívván se égethetnének el...

Nembeszélve a marihuánanövény sajátosságairól, az az éghajlat és időjárás, ami kedvez a kukoricának, eleve is rossz a marihuánának, valamint a kukorica rányő úgy a marihuana növényre, ráelőz, hogy esélye se lesz a növénynek... azon az övön, ahol már a marihuana egyszerű dudvaszerűséggel nyő, a kukoricatermesztés felhúződik a tengerszint fölé ezer.. majd két majd végül négyezer méter tájára.... (ott őshonos)

Összefoglalva Mályki szövege fészbúkos fűszívó hülyegyerekeknek való fun bullshit híresítése és tkp a magyar jóoldali hírgyártás iskolapéldaszerű büszkesége is tehát. Egyszerűen: szemléletes.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.09.06. 06:36:52

@Frick László Intézet: A fűtermesztő(ember) használja parazitaként mások kukoricaföldjét, én így értelmeztem. A cikkcsit meg nyilván úgy találta és magyarította.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.07. 10:59:28

@Frick László Intézet: na még egyszer: nem a marihuana a mondat alanya, hanem a fűtermesztők
Ettől kezdve az egész poszt csak egy erőltetett, öncélú kötözködés:(

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.19. 13:50:00

ez komoly:

A tudományos közbeszéd múltja és jövője
Ez a blog Magyarország első, kísérleti, tumblr-alapú, interaktív tudományos előadása.

tudomanyoskozbeszed.tumblr.com/post/97285267602/absztrakt-egyben-bemutatkozas

Frick László Intézet 2014.09.27. 06:14:37

@A Hannibal Lektűr-attitűd: erről írtam volna most bejegyzést, de ebből se hagyott meg a szerkesztőprg semmit
ű
Hanni, javallom neked elolvasni Bede Márton Panamericana című útijegyzeteit
Nagyon érdekes, Bede útijegyzeteiből egyáltalán nem jön le ez a huhogtatás (aminek a célja jó, bár az eszköze uszító hazudozás)

Frick László Intézet 2014.09.27. 18:51:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Emlékszel, amikor a pestizmusról írtjaim miatt megsértődtetek meg nyafiztatok, miközben én váltig állítottam, hogy a városkonglomerátum egyik eleméből nem elemezhető a másik.
Namost Bede ezt csinálja, először össze-vissza és tudatosan hazudozik (illetve szajkóz rossz és hamis sztereotipiákat Dél-Amerikáról, mintha nem is járt volna ott) DE CSAK AHHOZ kell neki ez a szemenszedés, hogy hazug analógiát állítson és hát tkp persze te a gyűlöletszinted miatt benyaltad, pedig nem neked szól, hanem az "amerikai közvéleménynek"... mert ugye ők[et tökhülyének nézik ezzel Bedéék...] ha tudnak valamicskét, akkor azt Latin-Amerikáról tudják...

Hannibalul, tömören:
Magyarország története nem Latin-Amerika története (mondjuk szép is lenne, ugye KONTINENSről van szó, basszátok meg!)
Magyarország jelene nem Latin-Amerika jelene
és merem valószínűsíteni, hogy jövőiknek se sok köze lesz egymáshoz

Természetesen elismerem, hogy Bede megint jócéllal volt gecialjas... hátugye ez a petre magharizmus lényege

éshát mélymagyar vonása is a magyar sajtómunkásnak

És akkor jössz te és piskótázod a lecsójukat
és nem is szégyeled magad, hanem büszke is vagy
mert kiszolgálták a zsűlölködésedet

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.28. 01:15:51

@Frick László Intézet:

azért ha mondjuk a 10 pontos verziót végigolvasnád

és nem gyűlölködéstől elvakultan (lol:)

akkor elmondhatnád, hány ponttal és miért nem értesz egyet...

Frick László Emlékzenekar 2014.09.28. 07:09:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ma megpróbáltam újra. Mentés után elvész a szöveg a szerkesztőből. HTML-be messvén is.
Tessék akkor részletekben
A délamerikázás/latinamerikázás tipikusan mélymagyar sunyulás, a türk népekkel schwägerkedvén az Ural alatti pusztákon a tejgazdálkodással ragadtak ránk ezek a kétszinű műveletek. Színén a nemzethyess busongással egy szellemikloákából puruttyálódik, a nékünk Mohács kellett!! a Jóóójj nyomjókk Krochóócsott!! , a másrtéttye ződebb bezzegelések
kép helye: Neuberger István: Bús magyar sors
Most ugye a magyarnak –legalábbis a haladó jóoldali szellemileittye szerint, hinnyee!- attól kell összeszarnia magát, hogy Orbán meg a bandája örökre rendezkedik be itt. Nem, mintha nem tudná tudván és látná látván is a magyar azt, hogy Orbán és bandája örökre rendezkedik itten be, még az ő szellemielittye ráadásul tanítja is őtet efelől, szüntelenül igyekszik még annál is feljebbvilágosítani, mint amennyir világos az elméje Orbűnnsk éd bűntársaoinak az örökberendezkedésben való műveleteiről.
Játékos feladat: lapozd át az általános iskolai történelemkönyveket és vizsgáld meg, hogyan jártak a Pár Káp’medencében örökreberendezkedni szándékozó népek, főhatalmak, megszállók, elnyomók. Különös tekintettel a proletáriátusunk és cigányságunk köreiben népszerű Szulejmán című televíziós-sorozatra, válaszolj ezután légy szives erre a kérdésemre: a büdösparasztok, a szellemilegképzetlen magyar ajjanép,, az egységsugarú hírzabáló tunyákok írának ill. hűséges deákjaikkal írattatának-é ajánlkozólevelet az éppenaktuális szultánnak pasaságért moszlímhitre térésért? Ha ez megvolt, akkor kérlek, lapozz át a wikipédiázásban Petőfi Sándor életére… és gondolj bele abba, hogy a magyar iskolákban máig azt a hamis ismeretet terjesztik, miszerint a magyar nyelvmegújulást Kazinczy Ferencnek köszönhetjük… köszönöm…
A magyar még csak hagyján, a magyarnak minden népről megvan osztán a véleménye egyébként –hát ugye a latinamerikázó magyar szellememberének az amerikai népről is, mert a délamerikázás, mint réthorikai művészetijelenség, kétélű. Fényes elméjével elfelésuhintván a szinte befoghatatlan képességű szellemóriás nem csupáncsak a magyar elméket szeretné felhomályosítani, hanem az újabb villanáshoz győzhetelenfegyverét idefelésuhintván igyekszik a külföldiközvéleményt is fölrázni, és hát a délamerikázásból, mint műveletből világosan, ábécéskönyv és kis katekizmuszerűen is kiolvasható, hogy a délamerikázó magyar szellemóriásnak megvan a véleménye az északamerikaiakról és azon belül Barack Obama külpolitikai szaktanácsadó teamjéről is.

Frick László Emlékzenekar 2014.09.28. 07:10:34

Ugye, a délamerikázás alapvetően hasonlat. A délamerikázó meg sem kísérli a tényekkel való operációkat, nincsen erre idő, addig kell a vasat ütni, amíg meleg és a cél szennyesíti az eszközt.
A délamerikázással egypetéjű gecialjasság, a balkánozás elemzésekor is rámutattam a szelektívténykezelés, a szemenszedés, az általánosítás, az aljas uszítás és az emberek butaságára való alapozás műveleteire. Ha akarom vemhes, ha nemakarom nemvemhes, pl a Balkán félsziget népeinek összfikázása helyett akár úgy is lehetne szemenszedni meg szelektívténykezelni, hogy ebből a sunyulásból a balkán népei jól és a magyar meg lefosván jöjjön ki. Ha akarom, a Balkán népei pozoitívgondolkodásúak, letörhetetlen szabadságvágyúak, vidámak, nem ilyen depressziós búvalbaszottak, mint a magyar, nem rinyálnak feszt, mint a magyar, sírnak-rínak és irigykednek. Ha pl megvizsgáljuk a magyar jóoldali szellemóriások szabadidőstevékenységét vagy górcső alá vesszük a mértékadóan frenetikus jóízlésüket, akkor: Kusturica filmek, a Balkan Fanatic, kóló, Montenegró [helyesen: Crna Gora] kies partjai, albán egzotikumok, Naxos a buzik paradicsoma, Metaxa minden mennyiségben szerepelnek vagy pl íííímádják Szentendrét, az egyik legészakibb balkáni városkát. Ha például megkérek egy magyar szellemóriást, hasonlítsa össze az észak-balkáni Szentendre városát az alföldi Hódmezővásárhellyel, akkor vajjon melyik városka fog jól kijönni ebből az összevetésből ?

Eredeti, és nagyjoco (vélem ellenkező politikai meggyőződésű, de ennek ellenére)blogbarátom szerint bloghú bug által fölfalt szövegemben a reám jellemző szófosásokban túlbonyolítottam a délamerikázás műveleteinek elemzését.
Újabb nekiveselkedésemben tehát legalább egy(=3) bekezdés erejéig összeszedem magam és Hannibal testvérem modorában igyekszem tömöríteni:

Frick László Emlékzenekar 2014.09.28. 07:11:04

@A Hannibal Lektűr-attitűd: -a délamerikázó előfeltevésében abból a magyar hiedelemből indul ki, hogy az USÁ-ban még a szellemi elit is tökhülye Kelet-Középeurópához, az utolsó félig-meddig csak-csak komolyan vehető szakértó k’k’k-éjraópaiügyekben Zbigniew Brezinski volt, fénykora pedig Jimmy Carter elnöksége idején. Mincden USA lakónak van azonban Latin-Amerika élménye, mert legalább egszer valamiért megfordult Acapulcóban, vagy nyaralni vagy a gringók alól cserélni a szaros lepedóőt és felmosni utánuk a végigokádott szállodafolyosót.
-valamint azt is feltételezi a délamerikázó, hogy a hülye befolyásolható, gyűlölködésében már eszétvesztett olvasója úgyse olvasta Bede Márton hyperjógyerek Panamericana című útiblogját
-párhuzamerőltetés, hamisanalógiaállitgatás, általánosítás és sima hazudozás közepette meg se fordul a délamerikázó fejében az, hogy esetleg létezhet olyan magyar, aki Magyarország történetét is ismeri, meg Latin-Amerikáét is, ismeri úgy nagyjából Latin-Amerika magyarra is fordított mérhetetlenülgazdag irodalmát Asturiastól Jorge Luis Borges-en át Alexander Lenard felé eél egészen Gabriel garcia Márquez és Mari vargas Llosa irányába, meg vannak ismeretei Latin-Amerika szűretlen [interpretálatlan] juelenjéről is.
-Latin-Amerika történelme jaj nagyon nemegyenlő a Magyar Történelemmel, tehát Latin-Amerika jelene sem egyenlő a Nagymagyar Kibaszott Jelennel… és veszem a merészséget, de úgy gondolom, bár a délamerikázó szerint nem lenne szabad, hogy Magyarország jövöje sem lesz az a jövője latin-Amerikának, amiről pedig egyébként fingunk sem lehet…
-és ahogy Albertfalván laki az nemegyenlő a Havanna ltp-n lakni és a Havanna ltp-n lakni nemegyenlő az Őrmezei ltp-n lakni és a Szentendendrei út reggel befelé csúcsforgalomban az jaj nagyonnemegyenlő az M5-befelé-vel csúcsforgalomban és ahogy Tömő utca nemegyenlő a Fillér megf a Baras utcával, azonképpen Chile belpol és belgazd jelenségei teljesen nemegyenlőek a brazil belpol’lal vagy külgaz’-zal, a gaucho nemegyenlő az unkooorische tschikosch-sal, Karcag Déli Cigáőnyváros az nem favelák de Janeiro fölött, a Gellért hegy nem bazaltból van, bár cukorfehérebb, mint a Süveg (ami brazilul viszont nem fövegféle…)
Játékos feladat: Magyarországon ugye, pont úgy, mint Latin-Amerikában, szinte mindenszinten mindeki bűnöző és ez a párhuzam is a jövőben csak fokozódni fog, mert a nem-Eukledesz-i geometriában a párhuzamosok a végtelenben metszik egymást, tehát lesz még magyar-suriname-i határ. Ígyxhát mindenkinek a figyelmébe ajánlom kedvenc tévésorozatomat, a House of cards-ot, amiből az derül ki, hogy Észak-Amerikában, azonbelül is az USÁ-ban nemhogy málnaillatú zselésdildóból fonják a kerítést ánuszkozmetikázva, de ráadásul egy fia bűnöző se sehol a politikaieliben, tisztakezű szűzéletű grállovagjai és az internetesújságírás Zsandárkjai nem basznak ám, mint a nyulak, ádehóóógy! És az USA milliárdossa nemhogy nem bűnöző, ó, hogy is lehetne, de még ráadásul nem is kvaterkázik (és rángatja dróton) az éppenaktuális elnököt.

A délamerikázásnak, latinamerikázásnak nagyjából a balkánozással egybevágóan szép múltja van a magyar sajtóéletben, jelenét pedig Petre Maghari újságíró brillirjei illetve ezeknek a leutánzásai határozzák meg. Mint már többször erre rámutattam, Petre Maghari a ma délnapjait élő fiatal újságírónemzedék netovábbja, szív-lélek és elmederítő jövője, éjféli napsugara és bizodalma. Ugye azt tudjuk, hogy ma már nem az index.hu minden magyar sajtótermékek úbercsimborázója, hanem a 444.hu. Nagyon kérem, ha valaki olvasóm tudna többet-jobbat-szebbet, de főleg még magasabbat annál a karrierlehetőségnél, hogy a sajtómunkás a 444.hu belsőse lehessen, az gyorsan jöjjön, okosítson föl engem, de feltétlenül rá is mutatva arra az orgánumra, ami még a 444-nél is überebb és nem a cink.hu .
Ebben apillanatban tehát, amidőn e sorokat bepöcögöm, A Csúcs a 444.hu és azonbelül az éppenaktuális legcsúcsabb szellemitermék ez a latinamerikázás . Nincs azonban az a csúcxs, amin térdepelvén a magyar egységsugarúan benyaló butaember fején meg ne zsezsegne a szopóálarc, mi lesz velünk a jövő héten. NJos, nagyon úgy néz ki, hogy a jövő héten is Orbán Viktor meg a bűnbandája fog garázdálkodni ebben a balkano-latinamerikán kis szurináméban, üli meg a finggalbaszott mocsárszag és ha lesz még valaki, aki nem fogja menekülőre innen, ebből a szaros urugvályból , annak maradnia kell ebben a telifosott kosztarikában, viszont mindenkit csak biztatni tudok, kell még mazsola Petre Maghari vagy Bede Márton kalácsába, fizetniük kell a keccót és rezsijét, közlekedniük kell, művelődniük, a szellemijóításból és népnevelésből kikapcsolódniuk, ez pedig zsébe kerül és sajnos egyelőre nincsen senki, aki szellemóriásainknak megszponzorálná a hozzájuk méltó ingyenéletet, így szegényeknek dolgozniuk, azaz írniuk kell. Nincs tehát veszve minden, e csúcs után újabb és újabb csúcsok fognak következni, s ezeken a csúcsokon egyszerre tanítvanevelvéstszórakozván ráadásul még élvezhetünk is, ámen.

Frick László Emlékzenekar 2014.09.28. 07:22:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hanni, előszöris fogom, amire te tanítottál, amire te hajlítanál. Fogom az elveidet, fogom a szabadgondolkodásról való legtisztább eszményeidet. Erre ráfonom Bede Márton vagy Petre Maghari eszményeit. Hozzáveszem a szabadgondolkodásranevelés legindexiánosabb, ujpetis eszményeit. Amikor ezekkel megvagyok, idegenszívvel, nem magyarként ... sőt, belgaként... sőt, a Nwew York Tomes [Europian Online] és a Washington Post [Europian Onlineg rendszeres olvasójának a szemüvege által olvasom.

És azt kell megállapítanom, hogy hazug szemenszedés, aljas uszítás. Latin-Amerika történelme NEM Magyarország története, azonképpen Latin-Amerika földrajza, éghajlata (jórészében nem kell télen fűteni) nem a Magyar Földrajz (és éghajlat) Latin-Amerika jelene nem a Magyar Jelen, már Juarez-be se kell lemennem, hogy tudhassam ezt. Dr Kovács ÉS főszerkesztő, jogász és matematikjus valamint az Irodalom Kft tulajdonosa is, már "százévvel" ezelőtt megállapította, hogy Orbán az Pablo Escobar kolumbán kokainbáró, ezzelszemben hol van most Escobar és hol van Orbán, persze Dr Kovács szándéka AKKOR szent és tiszta volt, csakhátugye az eszköz az izé

Merem tehát valószínűsíteni azt, hogy a jövőben sem fog fokozódni ez a párhuzam, hiszen fokozódni csak létező tud/képes. Ha létezik párhuzam két egyenmes között, azok a végtelenben a nem-Euklidesz-i geometria szerint messeni fogják egymást, tehát lesz latinoamerikán-magyar azonosjövő.

Ismétlem: ha láétezik párhuzam.

De pontosan a Szent hannibal-i Elvek szerint nem létezik.
namost, ha te ezt nem látod be illetve hát ezek szerint szopóálarcban és szájüregben szeretnél élvezni jógyerekgecin, hát ez a te ízlésed, baszodalássan

Énszerintem Orbán megbuktatásához Orbánt azzal kéne baszogatni, ami valós, létező, nyilvánvaló és megvan.
Felhívom a figyelmed arról, hogy ÉN MIKOR írtam már bazdmeg, hány hónappal ezelőtt a másik mai slágertémáról

és akkor te hogy hülyéztél le azhért, amit biztos vagyok abban, hogy indexiánus tálalásban most meg nyamilsz
akkor lehülyéztél azért, ami most meg már nyilvánvaló a számodra is (hogy ki kinek az embere)

Frick László Emlékzenekar 2014.09.28. 07:38:52

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hónapokkal ezelőtt írtam Orbán és a Hugiék Bandája közötti ellentétekről, pl elárultam neked, hogy kinek a tanácsadója Fekete György és akkor te, meg nem értve érvemet, miszerint ilyen, hogy a miniszterelnökNÉ tanácsadója törvénybeszedettszüvegben nincsen, tehát

lehülyéztél
Kérdésem: Hónapokkal ezelőtt tudott-e már Petre Maghari vagy Bede Márton arról, hogy valójában Simicskáék hadban állnak , de belsőhadakozásban? Tudvántudták, ha én ostoba vidékiparaszt is.
Kérdésem. Miért nem írták meg AKKOR ?
AKKOR azért nem írták (osztották meg)ezt az infot, mert politikai szolgálat, amiben állnak és dolgoznak, nem akarta ,ég kijátszani ezt az info-t

Ennyi.
Namost, ha van lelatinamerikázhatóság, akkor az, hogy az újságíró politikaicsicska, feltétlenül az
Sőt, tovább megyek, pont latinamerikában vannak az igazságért életüket odadobó újságírók.

Bede vagy Maghari azonban még a gázsijukat sem kockáztatják igazságért. A bértolluk egy kufircát se szánják rá.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2014.09.28. 13:29:42

Bede írhatott volna putyinizálódást is, ha éppen Oroszországba látogatott volna el, és nem Dél-Amerikába (bár az nyilván nem annyira trendi), mindegy. Nálunk, sincs komoly hagyománya a demokráciának, a polgári létnek (Budapest az egyetlen igazi város Mo-on, Szeged, Pécs, Debrecen az egyetemekkel együtt is egészen kisvárosiasak), annak a regionalizmusnak se , ami a németeknél (akiknek mégiscsak a befolyási övezetébe tartozunk, mert Bajorország nincs olyan messze innen, vagy Bécs) vagy Svájciaknál kiválóan működik... kérdés, hogy a periferikus státuszunk megszüntetésében érdekelt-e a Nyugat, mert ha igen, akkor tényleg csak magunk okolhatjuk, ha meg nem, akkor az a kérdés, hogyan tudnánk mégis megteremteni..

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.09.29. 12:20:31

@Frick László Emlékzenekar:

miniszterelnöknéi tanácsadó
emlékszem
azt állítottam, hogy Orbán felelőssége (mint az összes többi bolond, elbaszott faszkalap is, aki több-kevesebb pénzt és hatalmat kapott a személyes hobbijaihoz)

és ez így is van
ha szerinted ez nem Orbán felelőssége, akkor joggal hülyéztelek (volna, mert nem tettem) le

* * *

fidesz belháború:
hónapok óta írnak erről
mikor kellett volna írniuk róla? amikor még ccak orbán fejében létezett?

* * *

a bede-féle tíz pontot persze megint átugrottad, és nem, nem magyaráztál meg semmit, mert mellébeszélsz szokás szerint:((((

"egy párt jól adagolt populizmussal és a törvények ügyes hajlítgatásával nagyon-nagyon sokáig hatalmon marad"

"a hatalmon lévők populizmussal és a játékszabályok magukra szabásával sikeresen bebetonozzák magukat"

stb stb

na most mi nem igaz?
Latin-Amerikában nincs populizmus?
Nálunk nincs?
Egyéb?

hagyjuk, nincs értelme

örülhetsz, mert hiába jósoltál 2012-t meg mittudomén, orbán még egy darabig itt lesz:( és harcol (a bankokkal, a multikkal, az euval stb) a józan ésszel

Frick László Intézet 2014.10.03. 05:34:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Mert például a kérdések, amikkel bombázták Navrasicsot a jóoldali EU-s pártok képviselői, azok nem voltak ám poipulisták.

Csak ismételni tudom:
-történik az, ami történik
- a politika annak az elhazudozása, hazugsággal palástolása, ami történik
-és még ennek a hazudozásnak is van elhazudozása, a hazugságról való hazudozást azt politikaikommunikációnak nevezik
A populizmus teljes egészében, a tokjától a vonójáig színtiszta politikaikommunikáció: Azt mondják az embereknek,m amit az emberek hallani szeretnének.
te mit szeretnél hallani? te szeretnéd az igazságot (ami történik) hallani?

Az igazság az, hogy amit Bede Márton szájába adtak latinamerikázás, az olyan ősi politikaikommunikációs fogás, amit már akkor is alkalmaztak, amikor még Malycika a Trefort Gimi jógyereke volt.

Arra mutattam rá, hogy a latinamerikázás, mint művelet, a 444 igen kevfés szépségeszményeinek egyikével ráadásul ütközik is.

Arra mutattam rá, hogy az USA válságával egyidőben bizonyos latin-amerikai gazdaságok feljövőben, viszont a gringók sdzivesen szőlősavanyálják ezeket a jelenségeket.

Arra mutattam rá, hogy a venezuelaizálódás csak RE: valamire, méghozzá a gringók évszázados munkálódásaira.

Arra mutattam rá, hogy KÜLÖNBÖZŐ térténetekből szemenszed és eröltet össze párhutzamokat az a politikaikommunikációs művelet, ami abnalógiát erőszakol Magyarország és latin-Amerika közé. Arra mutattam rá, hogy ez a művelet azonban nem is tégedet céloz... igazából, ha már langyosodik a vas Obamáéknál, azt verné... Nyilván arra nem lehet építeni, ami ismerete Obama tanácsadói apparátusának k'k'k'éjraópáról van, de arra lehet építeni, amit ők tudni szeretnek Latin-Amerikáról.
Van azonban jó sok változás, amit nem szeretnének tudni... azonban mégis tudfják.
Ugyanis pl maga a politikus nem végezhet műveleteket polkomm "tudomás" alapján.
Vagyis ha valamit akarok kezdeni Magyarországon, mint csendesamerikai, akkor nem jöhetek ide latin-amerikához elégséges kiképzéssel.
Azaz a brazil adószedőt meg lehet úőgy kenni, hogy felajánlok neki pár ruppót, viszont a magyar navost másképpen kell megkenni. ÉS ha ezt a csendesamerikai nem tudná, pórul járna.

Vuisszatérve Bedére: Bede szájába csak úgy beleadták ezt a kész rizsát mert ő járt latin-Amerikában, tehát hiteles. Ha az ő szájából hull a rizsa. Ez se több polkomm fogásnál.

Még annyit a politikaikommunikációról, hogy számotokra én tőrőlfakadó orbányista bérenc vagyok pl annak ellenére, hogy alapvető sztenderdeket TAGADOK az orbányista polkomm-ból, pl a rezsőcsokit. Végig lehetne csekkolni: olyan sztenderdeknek nem felelk meg, hétnek is, amikből egy is kizáró ok
de benneteket ez nem zavar

Frick László Intézet 2014.10.03. 05:38:24

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Huszadjára dörgölnéd az orromhoz ezt a 2012-t, de ne baszd már, hát nem tálcán kínálta Orbánékata a magyar jóoldali sajtó 2011-12 fordulóján, még a Schnitt patront is ellőtték. Én tehetek arról, hogy nem akarózott politikai erő 2012-ben a jóoldalon? Szerinted ki az okosasbb, a HVG szerkesztősége vagy én? Nyilván a HVG szerkesztősége köb-aköbön okosabb nálam és még ők se hitték volna, hogy hiába vetnek, senki se aratja...

Me baszd már, én tűröm azt, hogy még mindig Gyurcsány kesztyűjéből tutuljon az egész jóoldal (Schifferék kivételével)?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.03. 13:34:00

@Frick László Intézet:

amennyiben rizsa pl. választási törvények épphogy nem törvénytelen (vagy talán az, de akkor meg beírják az alaptörvénybe) módosítgatásaival meg nettó és öngyilkos populizmussal hatalmat szerezni illetve megtartani

szóval ha ez mind tényleg rizsa, akkor igazad van, ez nem latin-amerika
ez ázsia

ennyit a viccről

* * *

megint a direkte és dafke félremagyarázás minősített esetét folytatod:(

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.03. 13:41:24

@Frick László Intézet:

ezt is félreérzékenykeded...:)

az egy dolog, hogy az ún baloldal szétesése még mindig nem érte el a mélypontját

az egy másik dolog, hogy mit tehetnek a nemfideszesek, nemvakok, nemorbánhívők, nemrizsaevők...

nem sokat

én pl nem vagyok az az utcára vonulós, kiabálós fajta
(azt sem szeretem, amikor más teszi ezt, akár birkakánt menetelve, akár kétmilliónyian összezsúfolódva stb )

nem tehetek mást, a legkisebb rosszat választom (Schiffer igen sok megnyilvánulása - gazdaságról pl - igen gáz), amikor választhatok

de reménykedek abban, hogy egyszer majd tényleg lehet más; addig meg 'alámerülök és kibekkelem'

Frick László Intézet 2014.10.04. 04:09:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A politikából, ha valami egészen kizárható, az az ideálizmus. Én Magyaroszág legokosabb emberének tartom Tokfalvit azután, hogy Váncsa az alcoholico-dementia
állapotában ugye... De még Tokfalvi sem ment az ideálizmustól...
A baloldal szétesése, ez politikaikommunikációs lózung. Viszont a történet lényege is, hiszen a baloldalnak van tömegbázisa, több, mint egymilliós. Ha a demokráciának azt az ideálista értelmezését metszszűk [értelmezzük] amit az ideálista Tokfalvi is, tehát ebben az értelemben aki tömegbázissal rendelkező politikaipártot bázis nélkülien, puszta kommunikációs kombattóban basztat, kalandor, az ugye demokráciaellenes, ez a tétel szerintem a számodra is elfogadható.
De szemléltethetem a képlettel is, miszerint az orbántalanításról szüntelenül prédikáló Gyurcsánynak Orbán a létfeltétele. A nácik működésénél történelmivetületben mutattam rá a tényre, mint operáltak sok kis (= fél, negyed... 77-ed...) igazságokkal egy hatalmas hazugságszövevényt a nácik.
Ha valaki itt mindig igazat is mond, az Gyurcsány, péedig összességében egy nagy hazugságkomplexumot épít abban a cinizmusban, hogy ezt érdemel... hátöööö... végülis ezt érdemlitek.

Itt van nektek egy rendes párt, liberális és leszarjátok. Gyurcsány tudja tematizálni, képes, ezt a választást is és nem az LMP mert egyszerűen gyűlöletetekben nem vagytok képesek figyelni. Gyurcsány ugyanis arra hivatkozik és hivatkoztat, bértollnoka Petre maghari is erre agitál, hogy az egyébként poléitikailag élőhalott , zombi Bokros azért jó, mert orbánellenesebb, mint más. De e logika mentén Budapest főpolgármesterjelöltjének legalkalmasabb Piolós Joli nyanya, mert ő a legorbánellenesebb, ugye Bokros olyat, hogy véres cigánygeci meg verje a faszát a cigánykúnnyájábaja, efféle kifejezéseket nem használ...

Ugyanis politikaiszakmailag Tarlós kihívójának leglényegesebb tulajdonsága nem az orbánellenesség.
Sőt, tovább megyek: orbán legyőzéséhez a legfontosabb tulajdonság nem a legorbánellenesség, hiszen pl Gyurcsány nem lehet Orbánellenes, hiszen abban a minutumban, amikor Orbánt kiveszem a képletből, Gyurcsány semmire se megy tovább... megszűnik a varász éspl te is észhez térsz és józanul nézel körbe

Csak egy történelmipéldát mutatok, Mussolinivel végülis a mussoliniellenesség végzett, de ezek a mussoliniellenesek történetesen a nácik voltak (most nem a megöléséről beszélek... hanem a politikai félretételéről)
vagy még egy példa: Gerő Kádár-ellenes volt és akár sikerrel is járhatott volna és Andics Erzsébeték meg főleg Kádár-ellenesek voltak... önmagában tehát saz Orbán-ellenesség még nem predesztinálhat senkit győzelmi esélyre... még Orbánnal szemben sem, nemhogy Tarlóssal kiállván

Gyurcsány zombit állít , tehát nem is akarja Tarlóst legyőzetni MOST olvasd el még egyszer, hogy az ezzel egyébként nyilvánvalóan (de privát'9 tisztában levő Petre Maghari mit hazudozik össze

Frick László Intézet 2014.10.04. 04:10:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a nemvak orbánellenesek... akik vakok szintén

Frick László Intézet 2014.10.04. 04:15:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: populizmus meg választási törvénycsalás

Csalogatni lehet a választásitörvény körül, de ÖSSZESSÉGÉBEN semmi efféle machináció nem korlátozza a népet abban, hogy vasárnap majd felkeljen és elmenjen Tarlós meg más fideszes pógármestert meg képviselőket leváltani. Mutass olyan a választási törvényben, ami lehetelenné teszi, hogy a pógár felálljon, elmenjen és leszavazzon
önkompenzációs önhazug hisztéria ez az egész a "csalás" körül
vak basztat világtelent

de vannak látók és a látók nem akarnak most poéitikai hatalmat... innen persze csak spekulálni tudok, részben, tehát gazdaságiértelemben elégedettek... ha amerikanizálódás figyelhető meg, akkor nem latino, hanem északameriko.. a Két Erő lassan kiegyezik (de veled is ugye latin-amerikázást lehet megetetni) valamint valószínűsíterm, hogy a háborús veszély miatt sem akar most a jóoldal politikai hatalmat. Petre is nagyon jól tudja, hogy ezek az önkormányzatiságot majd leépítik,pl ha TÉNYLEG felvilágosítani akarna, írhatna erről is, de nem ír... mert bértollnok
vagyis Tarlós se nyer semmit és Tarlós legyőzője is kb a semmit nyerné, tehát ezért is nem töri magát potentát

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.10.04. 14:10:31

@Frick László Intézet:

bocs, de nem vagy nomális

megint olyasmiket állítasz, amik

hagyjuk

nincs értelme

így semmi értelme nincs
süti beállítások módosítása