Aranyszáj – de a lejegyző gondja nagy, papírra hogyan öntse híven ezt a bölcsességet:

 

„Végeztem már mezőgazdasági munkát … tavaly … egy napig…. Lapátoltam szénát…”

/Szabó Rebeka 2012.06.13./

 Segédlet a művésznőnek:

villa (alt: vella)

szénahányó és kazlazó (kalangyázó, amelyikben a középső ág eláll, rövidebb, a széna feladásához, támasztólag) villák a múltból kép forrása

 

http://mek.niif.hu/02100/02152/html/02/img/8-063A.jpg

 

trapézgömbfej[kifeszítő]villa:

http://szerszamkell.hu/custom/szerszamkell/image/cache/w500h500/product/AN010046.JPGwww,szerszamkell.hu

klasszikus négyágú "trágyahányó" vasvilla, két U-alakból hegesztve - szerszámnak látszó tárgy, a gyakorlatban a hegesztés miatt szénában legföljebb egy munkanapig , trágyában tíz percig se bírja:

http://www.agrowebshop.hu/kepek/termek/tragyavilla_4_agu_(_kerti_szerszam_)_176_800x800.jpg

répahányó villa (léalmához is jó)

 

http://s1.olcso.hu/public/images/product/3/7/3/3/600x600_373341021.jpg

eltulajdonított [kobzott]zsidó villa [Bp. Kettőperáá kerüleeet, Szemlőhegyi út]

http://szentkoronaradio.com/files/apr%C3%B3%20villa.jpg

 

húsvilla:http://www.kozmaszerszam.hu/multimedia/image/termek/husvilla_18.jpg

 

három db hangvilla [bújtatottreklám, Yamaha]http://www.motorcitysales-services.com/wp-content/uploads/2012/01/motorsales01.jpg

 

 

motorkerékpár sebességváltó léptetővilla:

http://www.mathemotor.hu/kep.php?kep=kepek/kiegeszito/leptetovilla_1.jpg&szel=510&magas=400&thumb

PS.: Így jött ő:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr714583595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.14. 06:39:47

Van egy ilyen sztori a családi legendáriumban: nagynéném barátnője gyakran kijött Pestről a ...-i házunkba látogatóba. Egyszer egy ilyen alkalommal túl korán érkezett, nem talált senkit a háznál. Ismerős volt, tudta mi hol van, gondolta hasznossá teszi magát amíg nem jön valaki és gyomlál egy kicsit a kertben. Az eredmény az lett hogy a haszonnövényt kihúzkodta, a gyom meg ott maradt. Ja, a csaj kertészmérnök végzettségű.

dr Steinmann 2012.06.14. 08:19:53

a parlamenti képviselők, egyéb politikusok, újságírók és tévériporterek általában pont ennyire szoktak érteni ahhoz a témához, amivel foglalkoznak.
Amúgy ez viszont jó gumicsont lesz, hogy hülyeséget beszélt, amolyan városilány módra, mivel remekül eltereli a lényeget arról, hogy a földbérlet szerződések-pályázatok körül némi visszásság van. Némi:D de
"milyen aranyos, ez biztos nem lopik:D"
ugye
bárhová ráhúzható, ne legyenek illúzióid

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.06.14. 09:21:37

zanza: az elempés kiscsaj nem paraszt, de mitől zörög a haraszt

FilcTroll 2012.06.14. 12:50:20

A fondue-villa viszont biztos jól áll a kezében. Mondjuk én sem tudok földet művelni, viszont erről a nemtudásról hosszan tudok mesélni. Lehetek politikus? Ha nem lopok, akkor is jó a fizu.

2012.06.14. 13:51:34

Ari kiscsaj. Semmivel sem rosszabb, mint Vitya gombnyomogató majmai s más kétharmados legitimitást élvező biodszletek.

2012.06.14. 16:33:34

Szép az a villa ott a Szmelőhegyi úton. Kultúrált, igényes, arisztokratikus lakói lehetnek.

magyar-magyar szótár 2012.06.15. 02:14:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @dr Steinmann: Értem, akkor, ha a cél szent, lehet rá ALKALMATLAN-t reá (bele...) fogni. Tehát pl ha a szentcél a dudva, a gaz, a muhar, akkor kaszáljunk benne gereblyével. hagy kérdezzem már meg, hogy egy ennyire MÁS pártot, mi kötelezi arra, hogy pl mezgaz témában tökbuta, beszélni nem tudó, viselkedni nem tudó és annyira ugyan nem édes, mint amennyire LÁTSZAMNI SZERETNE szemáélyt alkalmazzanak mondjuk BÜDÖS oligarcháékokokkal szemben, mert a felvételen egy ilyen nő beszélt. Szerinted hanni nem csúnya az, hogy egy FENNKÖLTEN ÉRTELMISEGGI és MINDENKINÉL OKOSABB párt olyan embert küld az OLIGARCHÁKOK széjjel faggajtására, verbális lehengérlésére és réthorikai megsemmisítésére, aki fennkölt szellemiséget egy ROATT BÜDÖSPARASZT OLIGARCHÁKOK HARASZT_BASZÓ nőszemély KI és főleg LEdumál??? Miért kötelező az SZDSZ-nek az ostobaságai és oktondiságait is lemásolni, ráadásul még a haldokló "SZDSZ"-ben is több volt az agrárius pucza. Pl az MSZP-nek egy igazi oligarchékat támogató sunyulását (+ Bajnai-t, aki szabadidejében mezgaz oöligarcha...) agyonbaszták. Az SZDSZ!! (2009-ben) Ugye ezért IS maradtak el az előrehozott választáésok, hogy Dédelgetett Kedvenceiki [LMP] fel tudjanak jönni. Úgy volt, hogy érdemes lesz a túrósba visszakűdeni az SZDSZ-t mert itt a fasza vadiúj LMP.

magyar-magyar szótár 2012.06.15. 02:19:59

@nagyjoco: Magyar építészettörténetileg azért érdekes ez a szemlőhegyi úti villa, mert eleve az 1934-es páűrzsi világkiállítás építészeti modorosságának copy-ja volt és akkor ezt még a reárakodott következőszázadfélben megtetejezték (kúptetőcske) más istencsapásaival a magyar ízlésficamnak és ehhez a magyar kreatívkönyvelés szakmunkástagozata, egysorban a lopottárammal fűtött garátzslejárós villákkal 8szintén II-per -áááá kerüleeeet) a cégalapításos fitnessz-és uszodarészlegműködtetés. Amibren őszintén szólva Piroska néni KÖVETŐ magatartást tanusított, azaz először 1997-ben Bubornyák Gézáné, a BAU-DEK-Ba-FIB kft valóságos belső titkoskönyvelője alkalmazta ezt a trükköt.

magyar-magyar szótár 2012.06.15. 02:24:14

@FilcTroll: Lehetsz politikus, csak nehogy büdös oligarchákok megfogására küldjenek. Az LMP ott hibázott, hogy az újságban olvas (indexben) a FIDESZ-oligarchákról, ésmivel ők eddig csak netokratív spekulalistákkal találkoztak, tehát olyan oligarchákkal, akik a meglaparintott földbérletet vissza akarják adni a gyak-ban művelésre a tulajnak, mert ők ahhoz nem értenek [-> művelési kényszer] tehát azt hiszik, hogy egyenlő fegyvernemben, azaz a DUMÁ-ban kell fölvenniük a kesztyűt, de nem. Tehát itt olyan oligarchákról van szó, akik MŰVELIK is a fődet, nem csak molyanokról, akik jelzálogkölcsönt akarnának majd fejlettnyugatibankoknál reá fölvenni majd a picsábahagyni el.

magyar-magyar szótár 2012.06.15. 02:26:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Van olyan szennyes, amit jutalom mosni. De ez az LMP szennyes akkor sem jutalom, ha Szabó művésznőjé is. Van pl molyan is, hogy valakiÉRT haragudni, tehát a régi népszabók egy ekkora bakit siettek volna maguk könyörögvekérni, ne ismétlődhesen meg.
Hát dörgöljed egyébként, ha neked ez fincsi

Frick László Emlékzenekar 2012.06.15. 07:33:12

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Döbrögi haraszttya ugyan meg nem zerren Ludas Minnie katsótskájától. Ugye a jóarcú spekulánsokhoz vagyunk szokva nem a 120-kg kövér borostás nénikhez, akik bizony szalonnáshangon bakfittyelik anyjaP'jába
-és meg szeretném jegyezni hogy a P' az nem a picsa, hanem a másik szó*-
a bááábornyaújjat, ha üsző is

*P', mint péra

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.06.15. 09:32:40

@magyar-magyar szótár: megint csak a pol-le-.komm-járól beszélünk, nem arról, hogy akkor most rendben vannak-e ezek a szerződések, van nincsenek.

kikoránkell 2012.06.15. 11:18:24

@magyar-magyar szótár:
Irigylem a problémáidat. :D

BTW, ezt nem láttad, igaz?

"A miniszterelnök szerint a hitelre és adósságra épülő növekedés és jólét tönkreteszi a nemzetet. "Ez az ösvény nem járható" - jelentette ki Orbán Viktor..."

Next day

Matolcsy: " A kormány ezen kívül tárgyal a bankszövetséggel és az MNB-vel közösen egy növekedés-élénkítő és egy otthonteremtő csomag felállításáról, mert mint a tárcavezető elmondta, a kormány a hatáskörében lévő bankokon keresztül sem tudja pótolni a bankrendszerből kiszívott forrásokat, a hitelezés felpörgetése nélkül viszont nem lesz növekedés."

Ezek nem szénát lapátolnak, ááá, dehogy!

2012.06.15. 12:59:31

@Frick László Emlékzenekar: Nem LUP. De ki szavazott rájuk pusztán azért, mert LMP a nevük? Én például azért szavaztam rájuk, mert felszeulizált, hogy az egyetlen mondanivalója a pártól Jobbos Tibiéknek annyi, miszerint Schiffer dédapja ki volt. Persze mit is vár az ember ettől a csürhétől.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.06.15. 17:47:16

Neki, meg a többi politikusnak, csak a jogi feltételeit kellene megteremtenie annak, hogy a földet valóban azok műveljék, akikben van hozzá vállalkozó kedv, képesség, és helybeli is (lehet akár egy holland is, aki odaköltözött), ne pedig a pénz/kapcsolatok döntsenek erről. Kérdés, ezt hogyan lehetne megvalósítani.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.16. 04:37:38

@Chanyi: A kulcs a maimarketing. A termények többnyire egyszerre érnek be, pláne az éghajlatváltozás órta a korai cseresznye a középkoraival és a késeivel kb egyszerre érik és egy 30 éve szedésisorrndbe ültetet komplex gyümölcsösbe egyszerre kell (kéne)júniusban 1000 pár kéz, holott anno úgy tervezték, hogy két asszonybrigádnak június elejétől augusztus közepéig tartson ki, két hét szünettel az almaszüret előtt.

A föld azé, aki jelzáloghitelt kap rá és a bolond az, aki műveli. kb 20 éve a különböző exporttámogatásokhoz nem a termelők jutnak hozzá, erre kitalálták a földalapú támogatásokat... de a kreatívkönyvelés UTÁN lemaradva kullognak a mindenkori törvényhozók és nem véletlenül
kevés szó esik egy SZDSZ-es oligarcháról, Weklerről, de ő pl sok pozitívat is tett földügyekben .

A föld művelésére hogyne lenne a BAROMBAN kedv... Nem azzal van probléma, hogy a termelőkedvű nincsen összehozva a termelőeszközzel (a főddel a ószággal) hanem azzal van gond, ami AZUTÁN történik. Az ártatlan NYolc év alatt pl mennyit sétált a gabona kibe országhatárokon, ezt most vesd ösze, hogy EZALATT a törvényhozók pl a büdösparasztbnak a főddel való összehozásán munkálkodtak, miközben sikértelen román takarmánybúzát őröltek kenyérlisztbnek, amiből csak kőporízű műkenyeret lehetett sütni, ráadásul ez a román búza penészes is volt..

És akkor ezt messd meg azzal, hogy az oligarchákkal olyan újságírói állomány SZERETNE foglalkozni, akiknek a képességei csak vetekszenek Szabó Rebeka képességeivel.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.16. 04:39:58

@kikoránkell: egy szó, a
csak
kimaradt.
A publicisztikai tevékenységben nincs [sőőőőthh!], de pl a jogban van jelentősége.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.16. 04:47:05

@Budai Hella: A szerződések voizsgálatához jogi tudásra, jogászi képességekre van szükség, pongyola ember lehet az index újságírója, lemehet Hódmezőlázárhelyre fikariportot készíteni, de jogiigáénnyel szöveget ne vizsgáljobn az, akinek csak botlásszerűen is a vuilla helyett a lapát ugrik be képzetében. Visszautalok arra a csak -ra, amit kikoránkell barátunk is lazán kifelejtett.

Mutatok egy példát: 2009. őszén, ősziszántás előtt a gazdáknak oidaadta a szokott ügyvéd a szokott szövegű szerződést. 2008-ban a szerződés így nyitott: Felvásárlási Szerződés.

2009-ben azonban így: Szállítási Szerződés. A büdösparaszt átnézte az ISMNERT szöveget és alákarcolta. A szokott módon. 2010-ben nem termett annyi gabonája, mint amire leszerződött és siránkozó képel fordult a felvásárlóhoz 8akinek tartozott az előlegként fölvett szántási és vegyszer4ezési pénzekeel meg a vetőmag árával is) NEM TERMETT 400-om csak 220. Erre a felvásárló mutatta, hogy az őtet nem érdekli, ő ugyanis SZÁLLÍTÁSI szerződést kötött, azaz a termelő , ha nem termett, akkor is szállítsa le neki 8azaz vásároljon)
Te tényleg azt hiszed, hogy az oligarchák lógós, pongyola, egy bárki, pl általad szétszerelhető szerződésel operálnak,. Hogy majd megy az LMP és rendet tesz abban, amiben SZOPOTT MINT TORKOSBORZ MSZP-s téeszelnök-országggyűlési kép viselő is?? 40 év tapasztalattal?? Ez a baj, ez a nagyonnagy baj, hogy ezt plántája belétek a jóoldali sajtó meg az LMP féle csendesamerikaiak.

Frick László Emlékzenekar 2012.06.16. 04:50:24

@nagyjoco: Ezt mióta magyarázom már, hogy a faszkók csak és kizárólag szivességeket tudnak tenni a jóoldalnak, pl a baloldaliság látszatába galvánozást. Összesen annyitól voltak Hornék baloldaliak, hogy komcsizták neg ballibsizték őket. Maguktólvalóan nem. Na jó, Krausz Tamást nem számolom. De a "haladóbaloldaliakokok+" [Társadalompolitikai tagozat) se számolták :D

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.06.16. 09:29:23

@Frick László Emlékzenekar: A tulajdonos és a művelőkedvű legyen ugyanaz a személy, ez volna az üdvös. Olyan jog kell, hogy a tulajdonlás átruházása se nem gazdasági alapon (pénzzel), se nem politikai alapon (Fidesz/MSZP) történjen, hanem a képesség/művelőkedv alapján. Így nem lenne értelme a földdel spekulálni. Ezt még az is beláthatja, aki nem tudja, mi az a saroglya.
Hogy ezután mi történik, az a kereskedők dolga lenne, az államnak sztem ehhez sincs sok köze.

kikoránkell 2012.06.16. 10:18:42

@Frick László Emlékzenekar:
Ne csúsztass, öcsémbátyám! Azt a "csak"-ot OV felejtette ki lazán, esetleg az MTI. És nemcsak a jogban,de a gazdpolban is van jelentősége az ilyesminek. Jóval nagyobb mint a szénalapátolásnak.
Amúgymeg, a gyakorlatban hitel nincs, a tranzakciós adóval meg úgy odabasznak a bankoknak, hogy nem is lesz.

2012.06.16. 16:36:01

Nyilván egy politikusnak a legfontosabb dolga, hogy tudja, a szénát nem lapátolják, hanem villázzák. A többi nem is annyira lényeges, ugye pajtikáim? Máshoz nem tudunk hozzászagolni, akkor belekötünk az élő fába is. Gratulálok, csak így tovább! Előre az élhető Magyarországért!

magyar-magyar szótár 2012.06.17. 05:08:56

@iii: A politika az emberek vezetésének (kormányzásának) művészete. (a politika nem a jelen történelme, de ezt hagyjuk)
A rethorika a politikus egyik alapművelete, tehát a beszélni-tudni. A kúródórázókat is figyelmeztetni szoktam, legyen Kúró a Dóra, de akkor, aki baszogatja, pl verbálisan legyen erősebb de rethorikailag is.

Ilyen beszédkészséggel nem a politikától, de a pedagógiától is eltanácsolnám Szabó művésznőt. És ha jólfigyelem, nála nem adottság ez, össze lenne képes szedni magát, de és innentől vannak bajok [-> érte haragudni, nem ellene..]

Tehát a politika lehet más, de ettől az alapműveletek:
-szókincs
-beszélni tudni
-szónoklattan
nem lesznek mások.

Ha tavaly lapátoltam szénát, akkor a másodperc törtrésze alatt más hivatkozást keresek, nem azt, hogy végeztem én is mezőgazdasági munkát. A politikaiviadalok ugyanis nem focimeccsek, amikben ha a biciklicsel közepette hasraestem sajátlábomban azt benézheti a bíró és nekem ítél vagy fölállok és futok tovább.
A sakkhoz hasonló és ha mattba léptem [én, önként, de ugye bután a sakkhoz], akkor mattot kaptam és kész.

Lehet más a sakk, de a matt az matt még a Nagy Hannibal Szótár szerint, nincsen olyan, hogy Rebeka a kedves pártomé és sunáznám és akkor nem lépett mattba. Ugyanis nem velem szemben lépett mattba, hanem az oligarchákkal szemben.

magyar-magyar szótár 2012.06.17. 05:10:29

@kikoránkell: Óistenem a bankoknak való odabaszás. Hogy is volt ez, amikor az elvárt nyereség csökkenését a sajtó nagysorozatban veszteség -ként interpretálta. A tranzakciós adó azonban még csepp-nek sem tekinthető az elvártnyereség tengerében, nehogymár.

magyar-magyar szótár 2012.06.17. 05:13:01

@kikoránkell: Régi téma ez, ugye az m1 vagy az mr-1-2-3 le vannak köpve fidesztévének meg fideszrággyónak, pedig a szerkesztők mennyit küzdenek a sorokközéfogalmazással. ha nem lenne ennyire elvakult a jóoldal, akkor nem merne ilyen egyértelműen lecsulázni minden királyitévé -és rádió dolgozót. Az ok: BASZNAK hallgatni mr-híreket. de ugyanezzel a szájukkal fennköltebbnek hirdetik magukat, meg tuúúúúdóknak meg igazaknak meg hibátlanoknak.

magyar-magyar szótár 2012.06.17. 05:19:00

@Chanyi: A főld tulásgosan jó biztos befektetési (vagyonmentő, sőt növelő) alap Magyarországon ahhoz, hogy hagyják vele a büdösparasztot szórakozni. Törvényszerűek a folyamatok, a kindenkori kormányok vagy tehetetlenül lesik vagy a kormány emberei maszekban ráküldik a strómanjaikat a fődekre [-> Bajnai] Szép ez az idea, amit itt ábrázolsz, de a büdösparasz6t ki van szolgáltatva a felvásárlóknak és kereskedelemnek, ahol a pénz beszél. A kockázatot kizárólag a büdösparaszt és kismértékben (de az ismert módon nem ráfizetésre, hanem elvárt minimális nyereségre játszva) biztosítók meg az állam viselik és azok, akik a földre, mint befektetésialap-elemre tekintenek kockázatukban azt latolgatják, hogy duplát vagy triplát fognak-e. A büdösparaszt, amikor fölfeslik előtte a köd egy pillanatra és a realitás meg a lényeg metszésébe kerül, azonnal pénzzé tesz mindent, egy 400 hektáros TÖRPE (semmibemenő, ennyi kell egy család megélhetéséhez szántó-ban számítva) birtokos és 400 millió kamataiból jobban megél, mint a birtokból. És ezen a törvényszerűségen törvényekkel nem változTATHATSZ

2012.06.17. 12:17:33

@magyar-magyar szótár: Ez nem matt, még sekk se, abszolúte huszadrangú, jelentéktelen kérdés. Arról nem beszélve, hogy írásban nem jön ki a beszéd környezete, nem véletlenül raktál az idézetbe igen sok pontot. Konkrétan pedig igenis lehet a szénát lapátolni is, különösen ha jól egybeáll.

Ha majd az oligarchákról mond valami kapitális baklövést, azt írd meg. Ezzel bizony luftot rúgtál.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.06.17. 14:01:22

@magyar-magyar szótár: Igen, a tőke mindenhol a földbe, ingatlanba menekül, ami káros. Ezért kellene úgy intézni, hogy a föld tulajdongjogának átruházása ne pénzzel, hanem képesség alapján történjen. Nem kéne lehetségesnek lennie annak, hogy valaki pusztán a pénz/föld birtkolásával pénzhez jusson. Igen, sok érdeket sértene ezen változtatni, pedig akkor jobban működne a gazdaság. Vszínű akkor is lennének válságok, mert ezt az anyagias, önző szemlélet elkerülhetetlenné teszi, de egy emberibb világ lenne. És szvsz itt, Közép- Európában ennek volna is esélye a megvalósulásra, mi nem vagyunk annyira "technokraták", mint a nyugatiak.

kikoránkell 2012.06.17. 15:39:57

@magyar-magyar szótár:
Nem csak az elvárt nyereség a lényeg, sőt, hanem a kiszámíthatatlan adóztatás inkább fontos. Ezért nincs befektetés, ezért nem jön a tőke. Lehet azon röhögni, hogy immár harmadszor szopatta meg OV a bankszövetséget, csakhát rajtuk keresztül az országot is megszívatja, de sebaj, majd 10 millióan lapátolunk szénát meg tokozunk kacsát!

magyar-magyar szótár 2012.06.18. 08:31:41

@kikoránkell: Hú, akkor ez az egész régióspiacra meg az EU-ra is kihat! egy ennyire kicsiny orszég kis gazdasága esetén (a 15 milliárdos mentőcsomagunk és a 100 milliárd, ami csak spanyol bankkonszolidációra ment el, nadehát ez az Orbán elbizonytalanította a spanyolpiac befektetőit is ugye.
Azt mondja, itt vannak a játékpénzek, rakjunk le ide 14 százast és ide pedig egy százast és egy ötvenest. Orbán bácsi iszonyatos szopatása közepette 1400-at tudtak kivenni a bankok és akkor ezek szerint ez a 150 annyira el fogja réééémíszteni a bankokat hogy jövőre inkább hagyják a picsába az 1250 -jüket.

magyar-magyar szótár 2012.06.18. 08:33:16

@Chanyi: Semmi gondot nem okozott eddig sem strómanokat állítani. Még az a pénz is létezett, amiért Dr Prokopp Dórának korpás volt a feje, húsz éve már.
süti beállítások módosítása