"Nem nyugszom addig, amíg a tanácsrendszert vissza nem állítjuk!"

/Thuma József BM-államtitkár/f.o.v. 1991. 1992 1994. 1997. 1999. 2000. stb/

 "Akartok-e rabok lenni?"

"Akarunk!akarunk!"

(EP.: KMP)

A Struktúra azaz az államigazgatás a versenyszférával áll versenyben a személyzetipiacon.  Szakemberek kellenek és ha nem fizeted meg az államiban, megy [vissza] a versenyszférába.   Milyen fontos az államipénzügy! - olyan szintű emberek kellenek az államipénzügybe, mint akikre a bankiszféra is pályázik. Tarts meg vagy vegyél fel modern pénzügyest az államiszférába. Hogyan szeretnének ezek szakembereket? Ilyesmire apellálnak, mint elhivatottság, a haza szolgálata. Mely szép lesz a közös ügyért dolgozni - felefizetésért és vacakabb autóval?
 
A tömegek igasságok akarnak, ami szerintük az lenne, hogy a kurva miniszter éljen meg annyiból, mint ők, azaz a pénzügyminiszter pl huszadannyiból, amennyi egy falusi takarékszövetkezet vezetőjének a jövedelme... tizedannyiból, mint egy jobb vidéki gyalogos  könyvvizsgáló...
 
A szocialisták a lopottpénz egy részéből zsebbe fizettek szakembereket. A szocialisták zsebbe nyomattak újságíróknak és zsebbe a versenyszférában főállású strómanjaiknak. Pont ez a mai őrjöngések zsigeri főindítéka: Például a szakszervezetek nem kapják meg az államitámogatást, az apanázs
 pénzüket -azaz A Szakszervezeti Struktúra hivatalnokikara a fizetését meg ellátását.
 
Börleszk: A dóógozók tüntetnek azért, mert a jövedelemkülönbözetüket, ami a kedvezőbb adózásukhoz kéne, a kizsákmányoló tőkéseikkel akarná megfizettetni az efféle fábólvaskarikákat kitanáló "kormány". Hogy gyönnek ezek ahhó, hogy az éjraópaiminőségű munkájukért csak úgy éjraórpai bérek fizetésére kényszerítsék a munkaadóikat? -nonszensz, nincs rá példa makroökönómiai tankönyvekben. (szép is lenne, amikor azokat is kizsákmányoló tőkések adják ki :D
 
 Ésígytovább, egy rakás államicégnek,   fél- vagy ál vagy showhivatal-jellegűeknek egyszerűen nem jutott pénz.
 
Számoljunk csak! - huszonkét éve tart ez a -gat-gatás. Húsz éve még kis takonygecibe számított egy 40 éves, nőben törtető fiatalpicsának a 47 éves. Elvileg  őkegye már nyugdíjban lenne. Mitől van még tehát ennyire stabil-jó állapotban A Struktúra?
 
Nem kapsz   az államigazgatásba könyvvizsgálót. Az állam könyveinek vizsgálata külön műfaj lenne, ebben a versenyszférából felfogadott könyvvizsgálók és pü-i szakemberek eddig mindig megbuktak, a magyar állam gazdálkodásának külön törvényei, az ismert makroökönómoiai tankönyvekből ki nem olvasható, meg nem tanulható szabályai vannak. Tehát az államikönyveket csak államgazdálkodásban jártas könyvvizsgáló olvashatná…  Egyszerűen nem tudod megfizetni, alig van jó pézügyi szakember, aki konyítana az államgazdálkodáshoz.  
 
Miközben a versenyszféra kialakult, aközben kellett volna a [későfeudalista] Szocialista Állam [1945-1990] Csinovnyik-kará-val leszámolni. Antalléknak nem is ment, az államiszféra [ A Struktúra]  szerzettjogait sem voltak képesek megkisebbíteni. Antallékat A Struktúra eleinte a hátuk megett majd 1993-tól nyíltan is szemberöhögte. Először Hornék vettek el az élősködő siserehadtól, megszüntették a minisztériumi különintézményrendszerből az óvodákat, jócskán eladtak a szolgálatilakásokból, drasztikusan csökkentették a minisztériumi alsóbbhivatalnoki rétegekben az autóhasználatot. Eladtak az üdülőkből és mindenfélékből. És Horn csak egy haszonnal soha semmit nem csinált: Úgy adták el a minisztériumi szolgálatilakásokat üdülőket és bontották le a Struktúrát, hogy a nyomtató ökör kedvezményesen kapta meg azt a szolgálati lakást és vihette a koncot ésígytovább. Tehát azért Struktúrabontás közben megemlékeztek a Struktúra alkotóiról. Hornéknak megengedték ezt valamennyire még az újságírók is, A Struktúra személyiállományilag főleg nyugdíjazások kereteiben fogyatkozgatgatott… .
 
kitekintvén: Bezzeg a kínaiak! - azon röhögnek, hogy mi magyarok pl egyszerre fogtunk neki a struktúrális és a gazdasági reformoknak. Ők a struktúrát hagyták -sőt! a politikaireform elmaradt. Semmiféle "új jogokat "nem vezettek be -  az autóvásárlás szabadságjoga úgy hat hét alatt rombadöntené a világgazdaságot, így is dűlöngél az autólemez piac a kínaiak miatt és Kína feketelyukként szippantja be a világ ócskavaskészletét. Sőt, burjánzik a bürokrácia, de hogy'? -a fejlesztésnek és innovációnak vagy három külön minisztriumféleség is szolgál még tartományi szinteken is!
 
hazafelé: A szocialisták sokkal többet, egyszerűen nagyobb számkörökben, nem tíz-meg száz, hanem ezermilliós tételekben loptak és gondoskodtak a kirúgottakról. Amikor ez még nem így volt, az első a legmohóbb lerabláskor 1989-90-ben, amit Antallék elnéztek nekik abban a tévedésben, hogy ez már elég nekik és nem akarrnak majd visszajönni a politikában, nos az első lerablást a jónép az "új demokrácia" bűnénekl nézte be. Szocialista házimanók [politológ' ideológusok] még a minap is azzal szemétkedtek a zistenatta néppel, hogyaszonygya:  hájszen tik szavaztatok a kapitalizmusra 1990-ben. Hát hol az elvult telefaXXXomba volt még itt kapitalizmus és ki mondta azt 1989-ben, hogy akkor most tik maj' arra fogtok szavazni?
 
Az ezermilliós számkör ám nagyonnagy, abban még a legokosabb újságíróink sem képesek rutinnal gondolkodni... A Volt-Struktúra mellett új fél-állami-félverseny szféra alakult ki, APV Rt meg hasonlók, Magyar Túrizmus Rt és más nyalánkságok. Kb ennyire tellett az utolsó nagy struktúrális reformban, a Szetey-félében, amikor államimegrendelésből élő részvénytársaságokba szervezték ki, meg únijóstanácsadói és mindenféle szervezetebe az eminnen leépítetteket. Már ez is haladásnak számított, hogy nem minisztériuminak hívják az állami-állást, ezt A Struktúra ellen furmánykodók [Dr Kóka János -a szerk. röh.] LÉPCSŐ-nek gondolták, hogy egy kvázi gazdaságitársaság (Rt ) már szerzettjogok nélkül és majd könnyebben kirúghatóan keszonizálja a dógozói állományt és nem lesz akkora gyűlöletvihar, nem hívja az újságíróbarátokat annyi felfelé, a versenyszféra határára bukott csinovnyik.
 
A  bezzegosztrákok állami beamter siserehada MEGTERMELT pénzen élősködik, a miénk hitelből élt jól. Az osztrákok protekcionisták,  a lábzsákjukat verik bele a zónijó pofájába, semmi szabályt nem tartanak be és még pattognak is. Viszont egyébként nincsen velük baj, nem rászorulók. Sőt Ausztria pénzügyi szempontból erősbástyája a zónijónak. Azt csak Magyarországon nem tudják, hogy a Zónijós szabályok csak egy dolog és ha egy tagállam nem akarja azokat betartani, akkor nem tartja be. Olyasmi ez, mint az iskolásoknál: az eminens tanuló szervezettkeretek között pl osztálykiránduláson elhányhat a falig, de a szamárpadból a rosszgyereket kirúgják, mint macskát szarni, ha piás a lehellete…  És elismétlem mégegyszer: A szocialisták sokkal jobb HR-esek [voltak] és náluk mindenhez ott [volt] a boríték. Gondoskodóak is, náluk a lebukott és a kirúgott is kap valamit. Nagy Szakszervetis Sándor a legjobb réthorikus, ő oldotta meg a taxisblokád válságát, rögtönözniképes nyilatkozó volt az MSZP-ben, Horn ellen tört, Horn egy csiki-csuki kereteiben az összes babját levette, feleslegesembert csináltak Nagy Szakszervezetis Sándorból, de pártautót és tirkárnőt, irodát asztallal, azt kapott, nem kellett hozzá pártot gründolnia. És ez egy példa a 200-ból...
 
Annyi pénzt loptak a szocialisták, amiből tellett a felesleges embereik pártkeblekben tartására. és most ez a pénz sehol, még Puch László se tudja, hol a pénz vagy úgy csinál, mintha nem tudná. Mindenesetre "a bukás" óta nincsen pénz a szocialistáknál semmire. Senkinek nem tűnt föl, hogy a különben az ügyészség előtt a kurvafuttatók, kamatolók és cocpoloztatók ismert fogásával, azaz a habzószájú provokatív & személyeskedő ellentámadással védekező Szegény Ferencünk (az ügyvédje jól láthatóan hányingerrel küzd) szolidárálására csak a póletárjjátus vonult ki, értelmisegg egy sem. Illetve értelmiségi egy volt : Vadai művésznő.

És pengethetném tovább, tovább, de minek, jobb ez így hirtelenabbahagyva á zappato...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr193279299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2011.10.14. 06:42:22

apám, mit kapsz ezért, ha a címlaptündér is úgy akarja
és való igaz, a későbbi MSzP gazdasági alapjainak lerakása a "spontán" privatizációból eredeztethető.
/ a piaci és költségvetési könyvelést egyaránt gyakorlati szinten ismerő könyvelőt meg nem ismerek. más szakma /

2011.10.14. 06:54:18

Már megint tanubizonyságát adtad annak, mennyire nem érted, nem ismered a magyar gazdaságot. Ha felemelik a minimálbért az egekbe bruttóban, hogy az "adócsökentés" ne okozzon náluk jövedelemcsökkenést, azt a multik kacagva ki fogják tudni fizetni, csak éppen a magmaradt magyar vállakozói réteget a süllyesztőbe küldik a megnövekedett élőmunka terhek. Persze fejétől bűzlik a hal, aki nem érti, hogyan zajlott az adózás eddig hazánkban, az ne akarjon "adócsökkentést" végrehajtani, mert akkor abból az lesz, ami most volt, a legtöbben kevesebbet kerestek a hatására, mint előtte.
Valamit tanultak a fiúk a múltkori botrányból, de a lényeget még mindig nem értik - nálunk nem az SZJA kulcsok magasak, hiszen azokat kompenzálta az adójóváírás, hanem a többi adó és járulék brutális.
A tervek szerint egy egykulcsonak hazudott kétkulcsos rendszerből áttérünk egy másik egykulcsosnak hazudott kétkulcsos rendszerbe - ami semmi más, mint egy helyben toporgás. Eközben eltelik egy újabb év, a Zemberek pedig kezdenek majd ráébredni, mit jelent a "nemzetmentő program" a maga 27%-os áfájával, ilyen-olyan különadójával, vagyis az, hogy egy dupla Gyurcsány-csomag érkezik, brutális megszorítás.

Fenehorizont 667 2011.10.14. 09:46:31

@nagyjoco:
jajaja, végünk lesz, mint a twin peaks-nek.
dehát ezt tudtad már 2010-ben is, nem?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.14. 10:06:48

"A szocialisták sokkal többet, egyszerűen nagyobb számkörökben, nem tíz-meg száz, hanem ezermilliós tételekben loptak"

ez olyan, mint a lumpen szomszédot lecigányozni (még ha sváb vagy tót vagy akármi is az illető)

2011.10.14. 12:11:09

@kchkscak: Miért lenne végünk? Csupán annyi történik, hogy a gazdag még gazdagabbá, a szegény még szegényebbé válik, a roncstársadalom pedig újabb egymillióval növekszik a ciklus végére - a kormány intézkedései pedig kifejezetten erősítik ezt. Orbánék nem tudnak kiutat - ahhoz azonban ostobák és gyávák, hogy bevallják.

Fenehorizont 667 2011.10.14. 15:11:00

@nagyjoco:
itt már csak egy forradalom segíthet. no nem olyan fülkeizé, mint amit viktor! viktor! emlegetett, hanem egy igazi, kultúrrevolúcióval egybekötött progresszív, haladó áradat, ami végre örökre elsöpri ezt az avíttas, demagóg, diktatorikus, ostoba kormányt.

talán így megnyílik az út egy valódi szakértők vezette kormány előtt, aki végre tesz is valamit a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért, nem csak pofázik!

ésakkor (közben halk, pátoszos zene) a boldogan bringázó, modern gondolkodású, urbánus sokadalom szíve egyszerre dobbanhat végre, mert a párduc együtt tanyázik a gödölyével!

budai zöld 2011.10.14. 15:45:23

Vitatkoznék: szerintem a munkakörök 80%-ában nem _kellene_ igaznak lennie, hogy teljesen más tudás kell a versenyszférában és az államiban. A legtöbb esetben elemzői-adminsztratív munkákról van szó, ami kicsit ugyanolyan mindenhol, kicsit meg újra kell tanulni, ha az ember más céghez/iparágba/minisztériumba megy dolgozni.

Persze a valóság az, hogy az elmúlt 20 évben a két "szféra" nagyon különböző HR feljődési pályát futott be:
- a versenyszférában igazi rablókapitalizmusban, aki nem hülye és agyondolgozza magát, tényleg kereshet valamivel többet, sőt még előbbre is juthat, ha szerencséje van.
- az állami szféra viszont abban az irányban fejlesztette a személyi állományát, hogy mivel egyre kevesebbet tudott fizetni, cserébe egyre lejjebb is mentek az elvárások, képzettségben, tudásban, munkamennyiségben.

Figyelem, a mainstream sajtóval ellentétben versenyszféra alatt nem azt az államra telepedett és még annál is kontraszelektáltabb zsírréteget értem, amely állami-pártos kapcsolatitőkéből hízik a költségvetési pénzeken.

budai zöld 2011.10.14. 15:53:21

"a kurva miniszter éljen [...] tizedannyiból, mint egy jobb vidéki gyalogos könyvvizsgáló"

Ez nekem is nagy kedvencem. A sajtó szemrebbenés nélkül butítja a népet, hogy melyik képviselő/miniszter mennyit keres, és hogy még emelni is akarja a Lézerjani. Hát simán kevesebbet keresnek, mint egy középvezető bármelyik rendesebb cégnél (és gondolom újságnál). Még eggyel több ok, hogy maradjon minden a régiben, mindenkinek jobb ez így, mint egy rendes fizetést adni/felvállalni de lezárni az egyéb "szerzési" útvonalakat.

budai zöld 2011.10.14. 15:54:53

"A szocialisták sokkal jobb HR-esek [voltak] és náluk mindenhez ott [volt] a boríték."

A szocialista HR Gobbi Hildája a versenyszférából jött (az igaziból, nem a Wallistól), és oda is ment vissza.

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:10:33

@budai zöld: Ezt az élményt -kösz!- végülis a félverseny szócikkben kéne megírni. A "+szocializmus"-ban volt afféle félversenyszféra. A lehel hűtőgépgyár, a Videoton, a Rába,. Bábolna, a gabonaipar és jónáhány más hely... félversenyszféraként működött... "odakint" pl egészen versenyképesen is. Azért ez is jobban ment a csehszlovákoknak :))) Amikor nálunk a búrzsójjáellenzék politikailag elkezdett szerveződni, gazdaságfilozófiailag bizony szegények még eléggé völkische elveket vallottak... amikor már az MSZMP KB-ban is igazi búrzsojjá kriptotőkések ültek...

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:13:39

@budai zöld: Az lett volna a kínaiiút, ha lasúátmenetben egy Németh-EKA vegyes kormányzásban, már demokratikus parlamenttel klassan, kínaistílusban esnek neki.. először a gazdaság átreformálásához Bábolna-Rába-Videoton-LEHEL hűtőgépgyár Ede bácsi-Szabó János stílusban. CSAKHOGY ez nem kedvezett ám a politikai karnak, ők féltették a tevékenység nélküli "feudális" koncaikat. Inkább a szabadrablást és a jó kis félkapitalista szockap ipar széjjebaszását választották. és mint látni, a sajtómunkásság teljes elnézésével...

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:15:06

@budai zöld: A szociálfeudális bürökrácia miatt lett más a 60-as_80-as években "más szakma" az állam-és közigazgatási gazdálkodás, mint a félverseny szockap szférai

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:15:57

@spájdernecc: lásd a budaizöldnek fölvázolt ötleteimet a szockap-ról (a félversenyszféráról)

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:17:36

@nagyjoco: Nem a napoipramm-pramm kis bádogdobocskáin bojóckodunk most jocó, lásd a budaizöldnek írott re:kommentjeimet. Most a szockap a téma... Nem az, hogy ezek milyen gecik vagy balfaszok. Ezek... ugyan... a műsor végetért kb 2002-ben...

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:20:38

@nagyjoco: Úgy értem, hogy kb 2002-2003-tól a sszocialistákat is megszopatta csúnyán az új politikaiszempontból elvtelen spekulalista társaság, akik szerint így is ( "mi" ) és úgyis (akiket most ti gyűlöltök,hogy ezek basszák széjjel a stb) oda an minden, kár maszatolni, vegyük ki, amit tudunk a többit meg hozza rendbe a zónijó. Különben nem is hülye elképzelés! PŐersze akkor, ha az ember a vizsgált időszakban (2002-2010) nem a szockap maradék fellegváraibann (mezgaz Rt-k, Videoton, Rába, Pick szalámi, Gabonaipar maradékai stb Bábolna) dógozott...

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:23:51

@kchkscak: Már a forradalomra is késő. ne felejdsd el a Reformok Arszlánja mindent ügyesen a kiskezébe vett és bemutatta, milyen szar vagy fossá tette. Nem feledkezett meg egyetlen lehetséges ötletről sem. Az Igazságbeszédben szépen elsoroölja: semmi sem megoldás, csak ő, ős ő aztán nem is akart megoldani semmit, sőt.

Az utolsó forradalmi lehetőség kb 2010 májusában úszott el, fülkeforradalom helyett egyszer ebnbnen az életben tényleg az igazat kimondani, ami akkor a papírokban állt. Kimondani a csöbetűvel kezdődő szót, az volt az utolsó lehetőség, lett volna egy "fóradalmi"
Máma kussolni, lapulni, ez még viszoinylag fóradalmi...

magyar-magyar szótár 2011.10.15. 06:27:10

@budai zöld: NBemhogy szakembert: nyelvet beszélő tuitkárnőt nem kapnak.
A Szetexy-féle "reform" idejében élő ruhafogasok, kikent ostoba picsák szerte a vidéken, annyi ésszel, hogy letolták a bugyijukat pisilés előtt és önnállóan a szájukba találtak a szendviccsel, únióspályázati tanácsadóként kerestek annyit, amennyiéert ezeknek egy titkárnőjének gályázni kell napi 18 órát. Ki az, aki két tárgyalási-levelezési szintű nyelv tökéletes birtoklásával nem kap 400at a versenyszférában?? Egy olaszul brekegő vadásztolmács, ha ügyes, havi 500-at kaszál...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.10.15. 09:36:10

@budai zöld:
a kórháznak is kell sap vizsgás ember, de közalkalmazotti juttatásért körberöhögik - ezért alvállalkozónak veszik fel. ez persze csak olyan munkakörökre jellemző, ahol muszáj, hogy a 2+2=4 igaz legyen, mert lehetetlen elhazudni.
az viszont rendben van, hogy a magyar társadalom nagyon nagy részének egyáltalán nem érdeke, hogy rendet vágjanak a zavarosban, mert akkor az ő kis mellékesük is elveszne, aka "kádári alku".

@poszt:
ez nem szocialista találmány, már a rokonokban is szó volt róla.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.10.15. 09:45:12

@nagyjoco:
vállalkozó X: nem fizet adót, közműveket, elcsalja a járulékokat, évente 3-4szer megy a macájával nyaralni, pár évente csődbe megy, majd ugyanott, ugyanazt folytatja ugyanazokkal, csak más néven.

vállakozó 2X: szintén nem fizet semmit, de még a finanszírozóknak se, néha az embereinek sem: akkor éppen a vadonásúj hummerével ment le az adriára az új jachját kipróbálni. aztán ha jön a krach, odavágja még a libaszaros csizmáját is, az ő nevén sose volt semmi, nem írt alá smemit, aztán kezdi előről.

vállakozó 3X: ő csak a járulékokat csalja el, mert megy a biznisz, de annyira, hogy minden befektetett forint után gyakorlatilag 40%-os hasznot hoz. ha a járulékokat is befizetné, meg bejelentené az embereit, a törvényes munkaidőt dolgoztatná csak le velük, és adna nekik rendes táppénzt, akkor úgy 15%-ot hozna, de nehogymár belőle éljen a zállam!

vállakozó 4X: harmadik alvállalkozó a sorban, leszedi a sápját, ráteszi a pecsétjét, plusz elbugázza a munkaanyagot is, hogy amikor borul az egész, akkor a negyedik alvállakozóra lehessen fogni. aki már így is 2000-es árakon dolgozik.

a sort lehetne még folytatni. az igazság az, hogy amíg a kádári alkut nem meri megtámadni a politikai osztály, addig nem lesz itt lószar se nem.

kikoránkell 2011.10.15. 10:42:42

@bs395:
vállalkozó 5x: mélyépítő cég, tavalyelőtt még 1 milliárd fölötti forgalommal, tavaly 230 milla, idén összesen 1 olyan hét volt, hogy mindhárom teherautója egyszerre dolgozott. Pestről Gyöngyösig ment munkáért a tulaj, és az 1 hetes meló után a sofőr ráírt napi 2 túlórát a menetlevélre(igaz is volt), tulaj csak annyit mondott, mégeccer ne tegye, mert végiggondolja miafaszér fizette őt egész évben a semmiért. Osztályharc-e van?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.10.15. 11:46:29

@kikoránkell:
nem osztályharc van, hanem pénzszűke, és amíg megy a szekér, addig senki se nézi, hogy mi lesz holnapután, de amikor nem, akkor mindenki a másikon spórol.
sógor is építőiparban dolgozik, csak pechére azon a végén, aki ténylegesen kimegy és megcsinálja a munkát. munka van most is bőven, csak még kevésbé akarnak fizetni, de valahogy mindig csak az után derül ki, amikor már el van végezve. így volt ez akkor is, amikor nem volt válság, csak nem mindegy, hogy 2000-ben vesznek el a 2000-es árakból, vagy 2011-ben vesznek el a 2000-es árakból.

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:04:21

@bs395: Sőt: Sarkadi Imre (tanyasi dúvad) és Sánta Ferenc (Húsz óra) munkáiban (Sarkadinál a szanatóriumjáró, Galyatető Kaszanovája, a Balatonon vitorlázó, síelő szciálfeudális uracs') ott van a cseléd-ből lett rokonok. AS Póletárr 6-7 év alatt átalakol szociálfeudális búrzsújjá, aki a szájával szocialista!

Megírtam ezt talán egy régebi bósevikk (bolsevik) ben, hogy apa és fia (még az 1300-as Ladájukra vót befizetve, nem a Samarára...) beszuélgetnek, ki kommunista a faluban és találnak összesen egyet, a 82 éves tanácsköztársosági veteránt.. a többi a legjobb esetben kispolgári elhajló, de voltak rendesen és nyíltan zsidózó szélsőjobber MSZMP káderek is. A Wehrmacht-fazonra alakított támnyérsapkák nem csak a sorállományt "fémjelezték" de sok tiszt is alakított ilyent fiókba szorítva...

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:07:08

@bs395: Azu egfész MSZP úgy ahpogy van, soha nem volt szocialista. A szocializmus, helyesebben némi szociáldemokrata stich-et Vitányiék haladó-szellemi élcsapatán kívül talán még Krausz Tamásék.. itt-ott egy petty, Vidéki Tanárnő stb gondolt komolyan.
DFe ilyeneket szocialistának tekinteni, mint Medgyesy vagy Puch vagy Bódi vagy Máthé vagy .. nem találsz egy focicsapatra valónál több haladóbaloldalit az MSZP-ben. Ugyanez volt a baj a "liberálisokkal" il. velük egyre-egyre inkább az volt a baj, hogy BASZTAK liberálisak lenni...

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:14:43

@bs395: Folytathatnám a sort ... Már a termelőszövetkezeti rendszer ezt fejlesztette ki: Meghurcolták azt a téeszelnököt (Varga, Mezőhék) aki félverseny szféraiba vágott, De aki elbaszta az állami pénz és átbaszta az állami ellenőrt, felterjesztették. Anekdot 1964-ből:
Megérkezik az állami ellenőr a téeszbe. BASZTAK az állami mkölcsönt a célra fordítani. Felültették motorkerékpárra az ellenőrt, kimotoroztak vele a pusztába 6 km hátul, a főágazatvezető mögött, mutogata neki a Hortobágyot, aztán megérkeznek az akolhoz, ezt építettük, fasza mi, beszélgetés a bujtárral, kutyus simogatás (lenne, ha a pulyi állná, de a pulyi nem pinanyaló kateg) Aztán köbvtkezik 8 km motorozás a pusztában, ugyanazt az aklot mnost más megvilágításban más szögből és a birkáknál most az öreg juhász, messzi-e még a messzi, há hjogy a zistenyfaszába ne lenne messzi!

Közben meg a szövetkezeten keresztóül a paraszti magánvagyon államiba konvertálták, majd a maradékot ellopták a szocialisták a rendszeváltás után úgy, hogy Torgyán nyakába varják azt a pesti nejlonparasztok és mind a főokos sajtómunkjásaink.

Egész ágazatokra baszott rája a sajtómunkásság, nem toilta oda a pofáját talyigán, Az ÉS az olajügyek "feltárására" büszke, egy kicsiny bakfitty poászma és lófütty vann felhízlalva több ivníyi terjedelemben a lényeg elkerülése mellett és ez a magyar sajtó teljesítményének a netovábbja. De a téeszek széjjelbaszásáról semmi... hát akkor az államigazdaságok?

A magyar államigazdaságokból alakult mezgaz részvénytársaságok menedzsmentje habzószájú véresszocialista! MIND-MIND és kik szopatták széjjel leginkább és szakmaiasan az agyukat? A szocialisták (mármint az országos politika)

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:15:43

@bs395: A csúcs az volt, amikor a vérsszájú szocialista menedzsment,, khrmmm szélsőjobbos igazgatót hívott Szegény Feriék legszebb éveiben...

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:17:20

@bs395: A Shakespeare dráma legszebb jelenete, amikor a vérnősző idültalkoholista vérszocialisták a vadászbulin zsidóznak és cigányoznak (a szobákban félmeztelen 12 éves cigány nők vacognak várva a nagyemberekre)

magyar-magyar szótár 2011.10.16. 04:24:25

@budai zöld: Van egy teljesen rendes, független versenyszféra is. Igaziverseny. A magyar sajtóban sikertörténetet nem olvashatsz és nem véletlenül. Amikor a Videoton Holding elbocsátott kedden 24000 embert ('90-es évek eleje) kint volt a sajtóón. Amikor a holding munkaerőkölcsönző állalata atzonhét pénteken leszerződött a kedden elbocsátott dógozókkal arra kuttya nem vót kíváncsi...

Vannak versenyszérabéli cégek, akik cigányokat nehéz szalag akkordmunkában dolgoztatnak mitsesejtve a cigányokkal kapcsolatos HR és munkapszichológiai sajátosságokról meg gyötrelmekről. A titkuk? egyszerű: nem ismerik a pozitív diszkriminációt sem, minden munkás egy kalap alatt bőrszín és származás nem szám, de előny sem, nemhogy nem hátrány. Egyszerűen UGYANOLYANemberszámba veszik őket. Riport erről FASZT FASZT FASZT egy picsa riportert rá nem édesgetel ilyesmire...

I_Isti 2011.10.16. 14:43:29

Ez egy olyan ország, ahol mindenki lop. Még én is pedig én vallásilag nem akarok lopni. (Például a gyerekem egész napra van lejelentve a napközibe, pedig csak ebédet kap. Miért? Mert így nagyobb támogatást kap az iskola. )

@bs395: pénzűke: frászt, úgy hívják hogy forráshiány. Én pl szívesen vállalkoznék, simán kibérelném a faluban a kisboltot, és élelmiszer mellett simán árulnék mindenfélét.
de:
- a jelenlegi forinthitelkamatokat nincs az a tisztességes vállalkozás, amiből ki lehetne termelni,
- olyan alkalmazottakat kellene találni, akik nem lopnak.
kedvenc 2/3-os kormányunk gondoskodott arról, hogy ne legyen gazdasági kilábalás a következő 15 évben.
(Ja telekomadó: a távközlési szférában dolgozok, elég jól fizettek egészen jövő januárig, amikor is lecsökkentették nagyon sok munkakörben - így az enyémben is- a fizetéseket. Kisebb fizu >kevesebb szja befizetés és kevesebb áfa befizetés a kevesebb fogyasztás után.
Ezek után a kérdés, ami már nem eldöntendő: Matolcsy hülye-e?)

magyar-magyar szótár 2011.10.17. 05:27:20

@bs395: @I_Isti: Nagy foltokban vannak már lopásmentes üövezetek Magyarországon. A csongrádi tanyavilágban 20 tonnás, 3 tobnnás daruval fölszerelkezett rablók és tolvajok járják a tanyavilág maradékát és visznek mindent, de pl 50 km-rel arrébb Bács Kiskun meg tsizta amerika. Nem adom meg a tanyabokor nevét, de van amerika: minden ház mindig nyuitva, az autók nyitva és bennük a slusszkulcs. ÉS az asszonyok egymás föltet ebédjét, járó ótómatamosógépét ellenőrzik, közben ránéznek ()NŐK!!) a számítógépre, hol tart a pornófilm letöltése. Gumicsizmában.

És vállalatok, egész cégek, ahol nincsen lopáés, az öltözőben sem. A legnagyobnb bűncselekmény a dolgozói hűtőból eltünt gyümölcsjoghurtos kelyhecske.

A magyar sofőr lop, ez alap, de van pár fuvarozócég, aghol már nemtolvaj sofőrök vannak többségben.
süti beállítások módosítása