Graham Bond nem csupán a túlzott amfetaminfogyasztástól bedadogósodó beat-éneklés egyik úttöröje volt. (A másik a gyárilag is dadogós Roger Daltrey a Who-ból)

Az Alexis Korner oskolából jött föl.

Egyébként a Cream sound is a GBO-ból ered.

14 komment

Címkék: blues

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr851424315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.18. 18:30:06

A speed népszerű szer. Híres fogyasztói voltak még Elvis Presley, Johnny Cash, Ronald Reagen, a teljes második világháborús náci tengeralattjáró-flotta, az összes amerikai kamionos. Himnikus film az anyaghoz a Száguldás a semmibe, főszerepben Petrocellivel. (Barry Newman)

Rockzenészek előszeretettel használják, mert annyit lehet inni rá, mint a ló, és kurva gyorsak lesznek tőle (lásd pl. Tátrai Tibusz). Eszük, májuk viszont elmegy tőle, de erre szarnak.

Alvin Lee nem speedelt? (Nem a faszt.)

magyar-magyar szótár 2009.11.19. 05:29:20

@efes: Hendrix kávétablettákkal kezdte. A legszebb időszak Pestnek (ami Buda is...) fölfelé pénteken úgy 13-14 órától, az amfetaminelvonási tünetek miatt a csiopcsipszterítős hülyegyerekek betépve harcolnak föl... szerintem nem a fogyasztás a veszélyes, sokkal inkább az elvonás miatti dührohamos betépés. Aki megnézi Elvis utolsó felpésének videóját, a bepelenkázott Elvis szenvedését, az örül, hogy meghalt akkor...
Alvin Lee szerintem nem volt olyan gyors, mint a híre, hát, speedelt, még ma is a lélek penicillinjének veszik és semmibe jóformán...
Én Zappával tzartok ezügyben. Szerintem semmi pozitív nem köszönhető az anyagoknak, amit Syd Barrett elért, nem az LSD-vel, hanem annak ellenére, önmagában Barrett pusztulása.. nem érte meg... Azok az energiák turbózhatóak anyag nélkül is, pl zenével.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.19. 08:54:02

@magyar-magyar szótár: Szerintem is. Ki kell próbálni mindent, mihez tartás végett, majd hagyni az egészet a hülyéknek. Aztán tisztán szublimálni az élményt. Egy bélyeg erősebb mint sok.

budai zöld 2009.11.19. 10:16:01

...meg asszem a Cream kétharmada is a GBO-ból ered. Vagy legalábbis nyomatták ottan egy ideig.

Mivel életemben nem hallottam tölük egy hangot sem, pedig Creamet meg harminc+ éve nagy erökkel, alig várom, hogy olyan gép közelébe kerüljek, ahol megy a becsatolt vidilyó.

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 02:38:04

@efes: Én akármikor lövök heroint, csak bedobom anyám Janis egyik legjobb számát, a Try-t és már indulok is. LSD-t Syd Barrett jóvoltából fogyasztok (az űrbékakvartykórus, tudod :)) ) Tőgáz bepiálva a Cream Crossroads-án, TYA I Go Home, sok Jimi Hendrix, katzenyammer Stormy Monday Blues, könnyűdrogok Every Day Every Day I Have The Blues , speed Zappa: Pofa Be Osz' Gitározz! Ott tartok, hogy kinézek a kocsiból a fölhős alkonyi égre és megköszönöm, hogy EZT láthatom, mert odaát nem lesz ilyen...

OFFO: Tudsz valamit Frick László életrajzából? - én csak azt, hogy halt meg.

magyar-magyar szótár 2009.11.20. 02:40:48

@budai zöld: Alexis Korner az igazi őatyák egyike, aki végighallgatja az Angol Iskola két ágát, John Mayall-t és Kornert, az már tudja, hogy mért volt igaza Jimmy Page-nek, amikor leszólta a Beatles-t. Peter Green.. ép most halottam egy "vadiúj" mai élmenő zenekart, akik korai Fleetwood Mac-et koppintotak. ússe tuggyák a mai fijatalok mán, ugyi..

budai zöld 2009.11.20. 10:17:56

@magyar-magyar szótár:
Melyik ez a vadiúj élmenö zenekar? Gondolom nem a Judas Priest.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.20. 14:13:55

@magyar-magyar szótár: Én tőled hallottam először Frick Lászlóról, és akkor amit itt a neten találtam, azt tudom. Ennek 99%-a korábbi blogjaidról származik. Érdekel a pali, olyan Dixi-Bada Dada érzésem van.

Élt Szegeden egy baromira megosztó és baromi tehetséges srác, a Benda Balázs. Egy időben, '83-84 táján sokat lógtunk együtt a Gödörben, meg az összes szegedi kocsmában, gondolom azért, mert nekem volt pénzem, Balázsnak meg sosem. Keményen ivott, szerintem még bogyózot is mellé, ki tudja, mindegy volt neki. Írt, rajzolt, festett, színházhoz is volt köze, állítólag annak idején ő csinálta meg Szegeden a Fideszt. '88 táján. Aztán néhány év múlva úgy ugrott ki az ablakon - állítólag - hogy ki se nyitotta, vitte a keretet, üveget, szúnyoghálót. Így halt meg. Ő jutott eszembe erről a Frickről (Egy haverja csinált neki egy posztumusz honlapot: www.amondo.hu/benda/szoveg.html)

budai zöld 2009.11.23. 10:01:16

Navégre meghallgattam és meg is lepödtem jól, mert én a Traintime-ot csak mint hétperces harmonikaszólót ismertem a Creamtöl, és nem is tudtam, hogy valaha szám volt.

Végülis persze, hogy a GBO-ból ered a Cream sound. Szerintem legalábbis Cream sound = Jack Bruce (Clapton és Pék Gyömbér érdemeit maximálisan elismerve).

És hamár élmenö vadiúj zenekaroknál tartunk, az évtized legjobb Cream-száma: Them Crooked Vultures: Scumbag Blues.

covertcuriosity.biz/Scumbag_Blues_Vultures.mp3

magyar-magyar szótár 2009.11.26. 06:33:19

@efes: Valami rémlik Bendáról, nadehát az élő Szegi Amondó is érdemelne egy kanyart, féleg, emrt én mindig Szögedi-nek olvasom, de nem tudom, miért. A 80-as években nagyrakással pocsékolódtak el így embereink, évente hullottak úgy, mint máma a sertésinflujenziától, vonat elé lépet, ráragadt fejére a szipuszacskó, hányadékába fuladt, részegen kiegyenesítette a halálkanyart, gyöngédennekikoccant trabantjával egy vilanyoszlopnak, meg se ütöte magát, de nem volt 2,5 mp-e arra, hogy az övet is kicsatolja, mielőtt belobbant egylánga az "autó", leánykategóriában öngyilkossági szándékkal a szokásás 10 szem kalmopirinnek mellényúlt és Parkánt vett be huszat meg ilyesmi.
Pl Molnár Csilla Andrea.

magyar-magyar szótár 2009.11.26. 06:41:22

Ja, és Béládi István ... De a Lyukgeneráció még később is veszélyeztetett és HHH volt, Nagy Atilla Kristóf, Talamon Alfonz...

magyar-magyar szótár 2009.11.26. 06:42:45

Sőt, még a hülyének tettés se mindig jön be, mint pl Torma János esetében.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.26. 11:53:53

@magyar-magyar szótár: Nézd, a Béládit nem is ismerem.... Talamon asszem autóbalesetben halt meg, ez azért vehető vis maiornak. Tán Nagy Attila Kristóf is.
süti beállítások módosítása