tolja neki – eredetileg a gázkart, de újabban, ha a gázmarkolatot (drechgriff) tekeri, vagy a pedálnak nyomja (padlózza) akkor is ~.

Nekem erről a kifejezésről mindig Jack Bruce (kép forrása) jut eszembe a Cream-ből. Néha még én is pengetek: félelmetes belegondolnom abba, hogy voltak ilyen basszusgitárosok is, akik így tolták neki: szinte túrja Slowhand Clapton-t:

John Paul Jones-ról is méltatlanul keveset beszélnek, holott a rock hangszerelés ősatyja is volt e zeneileg művelt (konzervatóriumot végzett) szerény ember. Akit a stúdióban a basszust és a billentyűsöket is tolta Jimmy Page alá:

Jimi Hendrix ezek a felvételen Chuck Berry Johnny B. Good-jának tolja, nagyon:

1 komment

Címkék: toljaneki

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr64968925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2009.03.04. 17:34:05

és igen!
Azóta is kevesen csinálják a Cream után, hogy még sokkal jobbak voltak élöben, mint lemezen.
Lehet, hogy üss a kölökre a Beatricétöl a tuti mert a Ramones tinglitangli, de a White Room meg a Politician Jack Brucetól az igazi - bár én 'csak' Póka Egonnal láttam élöben...
süti beállítások módosítása