Fürjes Balázs 2024-re gondolja a  Fundan egyetem és a Diákváros első kapavágását.

 

Akkor most ezt lefordítom magyarról kínaira, aztán vissza magyarra

再也不会   - SOHAMÁR SOHAMÁR SOHA NEMNEM SOHA 

vanammegidoakurvaanyadatbalazskamazt.jpg

lábjegyzet: Kínában egyszerűen a Fehér Ördögök határidejei,vállalásai nem értelmezhetőek. Más Univerzum,más gravitáció, hidrogénfolyók metánsivatagban más légköri összetétel más napok,vagy hat hold az égen éjjel-nappal,más mágneses tér,az biztos.

Ha egy kínai pl ezt az indokot hallja egy Kínában 2hónap alatt elvégzett munkaféléről,itt Ójrópisztánban mi a kínaigecije tart abban 5 éven át,pl:

engedélyeztetések,kínaiul 再也不会 

hatósági bejárások 再也不会 

Ónijós Normák 再也不会 

Szabad Hong-Kong Köz 免费香港市民 

egyeztetés a partnerekkel 再也不会 

Megkérdezzük Baranyi Krisztinát - 无知   臭 白 妓女 婊子

egyeztetés a partnerpártokkal 六只公猴子他妈的嘴 

Szabad Tibet Utca -自由阿富汗街 

bizonyítványok, tanusítványok

Szabad Ujguria Tér - 免费古巴广场 

közművek engedélyeztetése 他妈的已经操你妈了 

kö9zművek enegdélyeztetése és bekapcsolásaközötti hat hónap: 六只公猴子他妈的嘴 

 

Illusztráció:A Bezzegosztrák heőjjdeónijós Euronorm Swietelsky

5év alatt

képes megkókányolni egy oly hosszú vasútszakaszt,amit Kínában két hónap alatt épít meg a XLVII-ik rangú Krampács Kft a Takla Makán sivatagban ujgur napszámosokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8416579256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.01. 18:49:14

Dehogynem értelmezhetőek. Nekünk is értelmezhető, hogy egy egy Tibet-India távot kilenc hónap alatt küzdötték le egy évezrede.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.01. 20:07:15

Amúgy nem tudom, mi a jobb. Szép dolog, hogy 16 nap alatt komplett irodaházat húznak fel, de ez a tempó, ez nem embernek való.

Frick László Intézet 2021.06.02. 06:47:48

@Szorgalmas Gyémánt:
Egy tartományi székhelynek 2014-ben 3,2milliólakosa volt. Amai Kína oillemtanábólmárszellőztettem,természetesen fehérÖrdög az,aki ennyire indiszkrét,2018-ban megint rákérdezett a lakosságra.Az oka egyszerű:2016-ban ugyanabban aluxusszállodában ugyanazt a szobátkapta és előtte a hegyoldal gyéren beépített volt,ekkor meg 20-30 emeletes házakból egy Békásmegyer+Káposztásmegyer alapterülető ltp.

A város főbb emberei (a felső300 vezető alatti 20-30) elkezdtek hangosan elmélkedni,kihány lakost tud,repkedtek a számok,volt,aki rákeresett keresőn. A kultúrfelelős fiatal srác tudta a legpontosabbat: 5,2millió.Aligha hinném,hogy 200ezernél többel becsülte volna alá.

Frick László Intézet 2021.06.02. 07:01:51

@Szorgalmas Gyémánt:
A Szép nagy városháza -hány alkalmazottja van a városnak.

B Hátö.És önöknél ?

A Hátöö, ezt így eléggé nehéz, ha az önkormányzat felőltekintem,akkor 2400,de egyébként 28750

B Hátigen, nálunk 127801 alkalmazott van.

A Az én városomban 349 teljesen elektromos taxi van.

B Ez igen.Szép szám.

A ...nna és Önöknél, ugyan mennyi?

B Nálunk kizárólag elektromos.. csak elektromoshajtásláncú taxik dolgoznak.

A Na demennyi?Mégis?

B (konzultál,majd) 23409 db elektromos taxink van ésminden autóbusz is elektromos.

A Na,de a metró

B Hat főbb vonalunk van 247 km hosszban.

A Hátigen,aszmog.Önöknélkineka hatáskörea szmogriadó.

(hosszú csend,szünet,konzultáció,B feje málnaszínre vált)

B Mi a szomog mentes napokat számoljuk.Tudjabiztosan hallottróla,itt A Sivatag a szomszédban. Ez az ezüstös fényyis:asivatagi por.

A Én személyes hatáskörömben fogom,és a dízelautókat riadókor kitiltom!

B Nálunk egyáltalán nincsen dízel magán autózás. Nem csak a tartományban,de országosan sem. A kishaszonjárművek harmada is elektromos.

Frick László Intézet 2021.06.02. 07:35:55

@Szorgalmas Gyémánt: A vasútépítési boooommmalnagyjábólegyidőben 100 milliárd fát ültetek Kínában.Persze a többséga nyárfa-meg császárfa féle. A faiskolákból másfél-kétköbméteres földlabdákkal vitték a 4-5 méter magas fákat. Különösen jelentős volt ez a program A Sivatag és a Keleti-part között-de szerte a birodalomban is. Az autópályák minden méterére jut legalább három növény,mert az elválasztósávok,ahol a terep olyan, 5-15 méter szélesek. Plusz a két oldal beparkosítva,fáklal.

Pekingben, ha egy felhőkarcolóalkalmas falánál van 40 cm széles hely,abban talaj van és valamit kúszót felfutatnak pártízméter magasba. Ha parknincsen is annyi(olyan arányban),mint Börlin-ben,de fasorok igen.

EgyébkéntOirópalegkirobbanóbban lakosságnövekedett fővárosa Szófia és úgy,hogy a város területének a fele mégis park,olyanokból,mint ami Városligetünk,összefüggő parkok vannak,tehát úgy képzeld el,hogy a városliget Rákospalotán kezdődik és ha néhol csak egy keskenyebb...mondjuk Népliget-széles,de máshol meg másfélszerese a Városligetnek,de ez elér Rákospalotától a Lánchídig. az öbleiben fák között lakótelepi házak.

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.02. 10:37:46

@Frick László Intézet: És az miért jó, hogy 20-30 emeletes házakba költöznek az emberek rohamtempóban?

Hova siet Kína?

Frick László Intézet 2021.06.02. 11:24:17

@Szorgalmas Gyémánt: Ez afféle "motoros"
öngerjesztő jelenség. Amint sokszor mutattam, a Fehér Ördögök un "közgazdaságtudománya" 50 névvel van leragadva.. hol találjak rá szavakat, mi történik.

A multkor így fogalmaztam:
Minden kínai úgy néz ki, kizárólag a saját dolgával foglalkozik. Mintha... senki nem lenne tekintettel a másikra. Az öregeket segítik, de.. ez sem látványos. Nincsenek udvariassági meg előzékenységi formulák.

A közlekedésben nincs az a törtetés, mint nálunk. A közlekedés "folyadék" és "higany" szerű. Lehet, hogy nem tudnak annyira jól vezetni, mint egy utolsó előtti generációs európai, de a mai, utolsógenerációs autózó picsaembernél azért jobban tidnak vezetni. Nem restek megtanulni vezetni, mert jól vezetni: az: idő.

Nem tudom, hogy a négerek mit mondhatnmak a kínaiakra.

"Ti meghaltok az időért, mi megöljük az időt" -ezt mondja az afrikai a fehérnek. De... mit mond a kínainak, hiszen a fehér a kínaihoz képest naplopó tróger.

A fehér ember, főleg a nyugati: Azt már nem lehet munkának nevezni, amit művel, kínai szempontból meg főleg nem munka.

Szóval és röviden: Valahogy az egyénenként önző nemodafigyelésnek tűnő... Összességében egytestként működő hangyaboly-szerűség.

Nálunk, ha kiadnak valamit, rögötön a szarakodással és baszakodással kezdődik.

Ez még Amerikában is így van, a gyermekorvos egy kis lelenc ügyében járna el, azonnal kéne műtni, de az aktatologató úgy ugatják le, mintha Mark Twain -korabeli néger gyapotszedő lenne. Hogy képzeli? - két hónap.

Meg lehetne csinálni 2 perc alatt, de még csak azt kéne, 2 perc alatt a jelölt csinálja meg, de nem is töltheti ki a próbaidőt, kibasszák, mint a szarosmacskát.

És az európai bnürokrata BÜSZKE arra, hogy egy hónapot elbasz a papírok áttanulmányozására (ami effektív 20 ember számára fél délelőtt lenne) és a legbüszkébben közlik, hogy a 2 órás gyárlátogatásra az egész június el fog menni.

Megrendelek egy asztalostól egy asztalt, amiből már 2000 darabot készített. Minden a fejében van, rámnézett, látja jelet a homlokomon, hogy átverhető, lehúzható balfasz vagyok.

Kérdezem, mennyibe kerül, ötöl hatol, adjam most az előleget é nem is tudja, de a jövőhéten majd kiszámolja.

KJőműves-burkoló dettó: Percre tudja, mennyi időbe kerül neki, nemhogy az árakat tudja, de azt is, hoigy én melyik átverési kategória vagyok.
De.. nem mondja meg az árat, mert neki számolni kell.

"Csinálj meg egy győri kanyart!"
Tudom a győri kanyart télen, hóviharban, esőben, Szupercellában, amikor a legveszélyesebb az a sok fosos majom, akik viszont büszkék kiállni 10 percre, hogy alábbhagyjon. Meg én a 10 tonnás fülkéjéből jobban látok, megelőz, beáll elém aztán a fékbe lép. Mert fosik, de azért nem áll ki.
Tudom, hogy száraz enyhe nyáréjszakán mennyi idő, tudom, hogy az alsóúton, tiléalmasban, ha a pálya lezárva lenne és az Öreg Út is...
Decire megmomndom még az üzemanyagot is, ha tudom a raksúlyt. Pluszminusz a szembe vagy a hátszél.

És ez a köőműves fellátna, ha nem tudnám neki az árat megmondani, de ő azt hazudhatja, hogy nem tudja.

Na, ez a baszakodás nincsen kínában. Csinálod?- csinálom. Akkor csináljad. ha nem akarod csinálni, ne csináld.

Veszek egy műhelyt, de ha azt akarom, hogy kiköltözzön a régi tulaj, akkor mindenféle népszerű cigány jelenetet kell előadnom. Hogy éhezik a család, mán dógoznék, jó, akkor most bemennék, mert már ezt elkezdeném vagy pakolnám.

Ha "úriember" vagyok, a magyar számára az az üzenete: "Nem nyaggat balfasz, hülye, úgy látszik nem sürgős neki..." És nem tartja az átadási határidőt.

Nekünk, idegenszívűeknek az alkudozuás mellett, meg a mgyxarok mérhetetlen lopási vágya mellett ezt lehetetlen lenyelnünk, hogy telefoáélnunk, zaklatnunk kell, családi okokat, haldokló anyósomnak azonnal esztergálnoim kell egy dűznerbumperfajzliba való hochewinklidúznit. Engedjen be a már pedig kifizetett műhelyembe az átadási határidő előtt, mert. HA nem ezt teszem: Az felhívás arra, hogy negyedévvel későbben adja át.

Szóval.. ez a sietés... ez úgy... összeadódik. Hogty.. megbízol valakit és az a valaki

ez nhihetetlen európainak: TELJESÍT
késze lesz.

20 éve méág jóléreztük magunkat, mert akkor még nem volt dél-koreai szintű a kínai minségbiztosítás, de ma már az.

Hogy... mi lesz ebből?nyilván jó vége nem lehet... de eddig még a kínaiak minden megjósolt "rossz vég" alól kibújtak.
Hátugye: a kínai kommunista hadsereg immár két éve tart Hong-Kongot lerohanni, de még nem értek oda.

heki 2021.06.02. 19:43:39

@Szorgalmas Gyémánt: előre, mi meg hátra, amennyiben értelmezhető a folyamat, nem hegeliánus értelemben, hanem a világ uralása mentén. Előre, csak előre, bekebelezni mindent.

Lányom zongoraművész, nem itthon tanult, hanem Ausztriában, de elkeseredve mondja, hogy a komolyzenében neki 6-8 óra gyakorlás után mindenféle problémái, ízületi, stb. vannak, ellenben kínai-koreai növendékeknek 10-12 óra gyakorlás az mindennapos.
Éppen ezért egy 16 éves kínai-koreai zongorista sokkal jobb technikával bír, mint a huszonvalahányéves európai, aki jobb esetben azért szerb, szlovén, szlovák, cseh, bolgár vagy magyar, akiknek még van valami közük a zenéhez.
(Osztrák, német már alig van, ha van is, akkor lelkileg sérült.)

Ebből meg az következik, hogy a mai versenyeken dettó egy az egyben lejátszás az alap, aki egy billentyűt félreüt, az már az alapkörből kikerül.

És ez már rég nem a zenéről szól.

Elképzelhetetlen az pl., amit Leonard Bernstein csinált a híres Gershwin-lemezén, félreüt hangokat, de azért zene az, amit csinál.

Ma már a komolyzenében ez elképzelhetetlen. És tök mindegy, hogy mennyire zenei az illető, ha nem eléggé hajszálpontos technikás, akkor megy a lecsóba.
Tök mindegy, hogy van-e köze a zenéhez, vagy véleménye, artikuláltsága, mindegy.
Egy billentyű mellé, akkor csá.

Néhány orosz, örmény, grúz mester hallja ki a zenét még a tanítványai által lejátszott hangok közül, a többiek (ny-európaiak) már ezt sem értik.

Szóval a sietés a világuralom felé megy, ki a faszt érdekelnek az emberi jogok, vagy az önkiteljesítés, (asszem ezt nem lehet kínaira fordítani), egyszerűen a hangya társadalom felzabálja az atomjaira esett Európát, ez lesz, szerintem.

Picsaember 2021.06.02. 22:47:58

@heki: szerintem meg aki szereti a zenét és veszi a fáradtságot és elmegy koncertekre, az igényli a nem gépies dolgokat. És a kritikusok is megjegyzik olyankor, hogy emögött van "koncepció", "gondolat", értsd: átérzi, amit játszik. Cziffraq mondta, h egy hangot se leütni érzés nélkül, v ilyesmi, sztem ezt van aki megfogadja.

www.youtube.com/watch?v=2B72MCXMtFk&list=PLRrbEB5Ed55oy5ZDW7dDEpbRKQKN_QY5X&index=3

Frick László Intézet 2021.06.03. 06:01:58

@heki: Ebben nagyon egyet értek. Mozart-Beethoven idejében robbant a zeneipar, méghozzá a kottakiadás és a bécsizongora szinte egyidejű üzleti sikerére.

De ez messze, messze nem jelenti azt, hogy hangról-hangra kellett játszani, Franz Liszt sem játszott hangról hangra soha.

Mozart memóriájának van bizonyítéka, hiszen a Pápai Titotkos Kótájú Művet két kottafej-hibával hallás után leszedte, na de mi van, ha ez a hiba az előadásban volt??? Ennek ellenére Mozart lényegében ha tudott, de LEKILEG képtelen volt mindent kétszer ugyanúgy.

És most a távol keletiekről: A Kodály-módszert ismerjük. Petőfi után a legismertebb a mai világgazdaságot hajtó motorok-s tengelyek Föld-cikkelyén. Van a japán fanatizmus, ami olyan, mint a Yamaha zongora. Olyan, mint egy Toyota.
Ennek majd olvass utána, miért nem akar sok művész Yamaha zongorán játszani (Cziffra Györgyünket mondjuk megvásárolta a Yamaha... Pont Cziffra az utolsó zsenik egyike volt, aki tudott-de nem szivesen játszott kottahűen)

A japán fanatizmus Dél-Koreára terjedt s most a kínaiak másolják.

Annyi, hogy az ember, ha van füle, hallja, hogy a zseniálisan játszó mongolid szépen megtanulta a Rah2-őt... csak képtelen oroszul játszani , holott, ha összeadjuk, akkor 3 héten át hallgatta Richter összes Rah2-it.

Illusztráció: Balog József, ahogy játszik, csak Cziffra György tud eszembe jutni róla. @Picsaember:

A Magyar Teljesítmények utolsó maradékai között ott vannak a magyar zeneiskolák, pl a szegedi.

Figyelem a kis zenész-kaszt béli terézvárosi cigánygyereket: két különórára hozza az anyja, egy a hangszeres és a másik az összhangzat.

Nem mindig a felépítményben [-> Balog J.] kell gyönyörködni. Radics Sándor cimbalomművész: Ha őt felraknám az időbuszra s elküldeném Svájcba Sztravinszkijhoz. Miközben egyébként a zsenialitása mellé Radics egy lókupec mentalitásával.

Szo-szo a magyar tudósok arányai a világ tudományosságában a magyarok lélekszámához képest, nade amit a zenében (természetesen nem a popzenéről beszélek, pl Barta Tamásról, hanem Szabó Gáborról vagy Szabó Rumos Sándorról)

Meg a szászcsávási cigány multikalcs bandáról, akikre Frank Zappa, amikor a tökfilkó Demszkytől kérte, hogy cigányokkal szeretne játszani

Menuhin éttermi népizenekaros prímásokat jött ellesni.elhallani fogásaikból...

A belga éttermi-lokál cigányzene oda fűződik le.. a hídember Bihari Jánosig... és onnan fel a két-három ír nehézzenei-hegedűművészhez. (az 1)

Azokat a kocsmai angol zenészeket, akiktől Haydn a premier után hallotta a műve kivonatát:

Olyan Radics Sándor-szerűeknek képzelem őket..

És most figyeljetek, próbáljátok ki, hogy a hollandoknak micsoda a "népzenéje" Mikkel jelentkeznek nem-világzenei hanem mindenkinek-a-saját-népzenei fesztiváljaira.

A holland népzene, mint a belga konyhaművészet levesei, annyira jellegzetesek. :D

Haydn megkérdezte a zenészeket, mi volt, amit játszottak. Ránéztek Haydn-re és mondták, hogy azt nem tudják, egy guy mutatta tegnap a motívumait.

Frick László Intézet 2021.06.03. 06:07:56

@heki: @Picsaember: Lábjegyzet a gyakorlásról: A Krivoj Rogi Szökővonat, legyen áldott a neve az Úrnál a szovjet doktornőnek, aki többezer foglyot menekített ki a kamu járvány ötletével s bumágáival, a szökővonat mozdonya kapaszkodójára fagytak Cziffra ujjai rá s a nagyapám pedig a valahanyadik marhavagonban.

Cziffrának sokat kellett edzenie amikor egyébként még sokat is játszott, akkor is, egy néma billentyűzetet hurcolt magával mindenüvé, a hotelrecepciókon meg kellett mutatnia, hogy csak billentyűk, de nem zonorahang, csak a billentyűk klappogása..

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.03. 08:40:19

@heki: Ige, nekem hegedűművész mesélte ugyanezt, a kínaiak, mint valami masina, hibátlanul játszanak, és hát olyannak is hangzik, mintha zámítógép játszaná le, nem ember.

Frick László Intézet 2021.06.03. 09:07:06

@Szorgalmas Gyémánt: A látás nem a szemben keletkezik, hanem az elmében.
Éshát a hangszeren nem a kéz játszik, hanem az elme. A zenék-ben van valami felhang: A zeneszerző nyelve-kultúrája-izéje-micsodái, amiket az anyja hasában hallott [-> Kodály mondása]

Mi tud tenni a távol-keleti ember? Úgy játsza Bartókot, ahogy George Harrison meg krisnás volt vagy ahogy az index meg a 444 vagy a Bloomberg ért Kínához. Csak ezek az utóbbiak kurva beképzeltek, semmi alázat és jó nagy gecinek is képzelik magukat, ami szerintük a "cinizmus" .

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.03. 10:31:01

@Frick László Intézet: Nem egészen, az tudat hozza létre a világot, a tapasztaló, a tapasztalt dolog és maga a tapasztalás folyamata közötti mindenfajta elválasztás illúzió.(a forma üresség, az üresség forma, forma és üresség egymástól elválaszthatlan).
A zene alkalmas terep lehet ennek gyors megtapasztalására, és egy rosszul behangolt gitáron kísért, hamisan énekelt tengerparti sláger többet mutat meg ebből, mint a tökéletesen lejátszott "komoly" zene.

Frick László Intézet 2021.06.03. 16:21:48

@Szorgalmas Gyémánt:
Mi a komoly?
Ez pl könnyűzene:
www.youtube.com/watch?v=BzH1-xrH36I

popzene:
www.youtube.com/watch?v=lvUzW42Oq28

Ugye, mit mondott Bach apó a gitáron meg zongorán játszásról.
Aki próbált már tilinkót:
www.youtube.com/watch?v=FK2LClvGbKY

www.youtube.com/watch?v=qtiVE_Njri0

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.04. 09:46:38

@Picsaember: Nem ismerem Kühlewind munkásságát. Vairócsána buddhista tanítás, olyan 2500 évvel ezelőttről, olyan 5000 évvel ezeőt már elmondott, de azóta megkopott tudás emlékeztetője.

Picsaember 2021.06.04. 10:16:56

@Szorgalmas Gyémánt: ja ok, amúgy valóban több helyen van ilyen, többek közt pl. Hegelnél is (akin ugye Dudi már TÚL VAN, mint minden egyében :-))

kérdés, hogy a tisztelt Vairócsánák (?) szerint a tapasztaló maga nem illúzió-e...

Szorgalmas Gyémánt 2021.06.04. 12:49:18

@Picsaember: Az öt érzékszervvel tapasztaló egó illuzió minden buddhista iskola szerint. Még az istenek is illuziók, a világot nem teremtették, hanem a tapasztaló folyamatosan teremti azt, de még ez is illúzió.

A feladat: felszámolni ezt az illúziót, ehhez egy bölcseleti út a Vairócsána, vagy a minden tudat iskola. A másik nagy bölcseleti út a minden üres iskola, ennek egy lokális változata a zen.

Frick László Intézet 2021.06.04. 13:28:33

@Picsaember: Bocsánat, de megint értetlen vagy. Én = porszem.

Mi vagyok én Hegel-hez. [pont]

De szerintem te csak szórakozni hiszed magad...ö ... velem, nem vagy te annyira buta, mint amit tettetel. OK, ne haladjunk túl Hegel-en, álljunk meg, szerintem Hegelre úgy... 20 év elég.

Csak Hegel ÓTA aztán történt egy-s-más, pl Marxék, Marxék óta meg történt Lenin, de Leninnel is az történt, hogy próbált ő a szemével jelezni meg a luesztől kirohadt szájüregén azzal a nyílással tátogni Sztalin felé vágva, hogy "Bárkit elvtrásak, csak Sztalint ne"

Tehát én igen, de ám te nem vagy porszem,. te időkrőúzus te, neked egy semmi a Német Klasszikus Filozófia 150 éve termésénél leragadni, te osztán, te még vizsgáztatni is tudol Hegelből ... Meg Marxékból meg Leninból, Sztalinból és Maoból meg Pol-Potból és Fidelből.
És amikor Fiodellel végeztél, körülnézel és... ö... Hol vagyol? Te Univerzum Bőőőúccsee teeeee :XD

Frick László Intézet 2021.06.04. 13:40:35

@Picsaember: Világ életemben odavoltam az ennyire büszke seggemberekért, mint te. Most kurva nagy okosan vádoltál be Hegtel-lel. Mintha azt mondtad volna, hogy amíg James Joyce-szal nem végeztem, addig mit akarok.
De bazd már meg magadat alássan, nem én haladtam meg Joyce-t, csak az irodalom maga. Kellett Joyce... ahogy mutattam Buddha faderék-tanításában meg persze kellett Ady. Aztán Joyce úgy járt, ez az ő története, hogy... tényleg, kurvára egy nagy haszna volt Joyce-nak a maga idejében, de máma? Ott kellett, ahol volt.. Ady más, mert e lényege elfér egy kabátzsebbe (nálam a másik kabátzsebembe a kisprózái is...) Meg hát az íreknek a Blooms Day angolul :D

De most azt kell kitalálnunk, hogy mit írjunk ezeknek a mai embereknek, akiknek 60 karakternél több a tartalomtól függetlenül tl dr. Te se vagy mkülönb, számodra is tl dr minden, amit írok, de azért puffogtatsz mint egy felfújt hólyag Hegel NEVÉVEL[nem a tartalmával, hanem a tekintélyével... ]

Pajzsnak rázod magad elé Hegel-t .. Mert te aztán... hogy tudod má' Hegelt, amit nem is vitatok.

Nekem arra válaszolj, hogy Fidel (de esetleg Che vagy Mao után ) Mit csináljunk már Hegel-lel.

Ez, mintha most azzal vádolnál meg, hogy mit mondok Brahms-ra. Brahms kellett, akkor... Nagyon. Nélkülözhetetlen... nem szólom le... Csak... Aztán történtek dolgok még a zenében, pl Rimszkij-Korszakov s tanítványa Sztravinszkij.

Csak egyszer... Egyszer tudnál 40 A-ra... következően egy halvány-icipici b-t. De azt? - sose.

Picsaember 2021.06.04. 14:32:33

@Frick László Intézet: kis mimóza! Már szó szerint idézni se szabad tőled, mert az is seggemberség? Hú.

Picsaember 2021.06.04. 14:35:35

@Frick László Intézet: ami a mondandód "érdemi" részét illeti, a személyeskedésen túl, az ugye a
"régi = elavult, korszerűtlen"
tézis, ami echte, ütős, halálos jóoldali fejlettember érv. Tehát végül is személyedben egy álruhás fejlettembert tisztelhetünk.

Frick László Intézet 2021.06.04. 16:59:50

@Picsaember: Nem az [engem] idézeteddel volt bajom... hanem azzal... amit... nem fogok megismételni. Szerintem csak futtatsz. Óvodás trükk. Elmondtam értelmesen, mi van. Most azzal következel, amiben kifejted: " Kortársunk Hegel Aki Nem Meghaladott És Ezért Meg Ezért Nem Az"

Nosza.. Számomra nem széles a Rhodus... már cigánykerékben is átugortam neked. Te pedig nem mutatsz semmit, csak puffogsz.

Szerintem a Joyce-példám is elég jó volt.

Sz7emélyeskedés: Ezt is te kezdted. Érveltem neked, erre te összefoglaltad: "Baromságaid" ...

Bocsáss meg, csak a fogaggyistenemet kifogásoltad. Te gyötté' zaggyonistenneeee' . Hát akkor ne csudálkozzál.

De felhozhatnám Hugo kortársát Berlioz-t, aki szerintem a maga korában fontosd, modern és előrevivő volt [ bár a magadfajta Mupett Show tőőőtelék forgó-morgó vénemberek "gusztustalan"-ozták. Szép volt-jó volt Berlioz és akkor volt. Egy másik példa a meghaladottságra.

És van helye ma is Berlioznak, mert aki Berlioz-t hallgat ... az tud majd haladni... tovább... Aztán már persze, amikor "nagyakorában" Bartókot fog hallgatni, annyira nem fogja meg Berlioz. Az, hogy valaki "meghaladott"... az nem azt jelenti, hogy rossz vagy nem jelent leminősítést...

És még egy példa: Van, amikor valaki "divatjamúltat" ír, mint Krúdy Gyula az Aranykézutcai szép napok --ban írt egy olyan prózát, amit valakinek az ő gyerekkorában kellett volna megírnia... de... nem volt, aki megírja. S imígyen: Krúdy ebben titkosan posztmodern [és meghaladhatatlan, de csak a magamfajta irodalombuziknak persze... "gyerekekre" nem eröltetném...)

de forgó-morgós öregemberekre sem :D

De komolyan: Azt se tudnád igazából megmondani, mi az isten-bajod van velem azon kívül, hogy "orbán"... :D

Hihhhhhetetlen ez az Orbán Gyűlölő Népfront: Egyszerűen, ha bárki közülük a fejébe veszi azt, hogy most5 fogott egy húsvér fidesznyiket, akire "kiverheti"... nem képes ellenállni...

Ez a bajod, komám, ennyike...

A motívumok alacsonyabban vannak. Nem!

Nálad is még annál is lennebb----

Picsaember 2021.06.04. 17:42:48

@Frick László Intézet: miért nem meghaladott ma Hegel? hogy mást ne mondjak pl. Fukuyama tőle vette a legújabb könyve címét, és Hegel tézisére építve magyarázza, h miért nincs mégse vége a történelemnek. Nézz utána nyugodtan, egy politikabuzitól talán nem rossz, ha tud ilyesmiről. Csak nehogy belekezdj egy új tirádába, hogy Ha! Még hogy Fukuyama, rajta is túl vagyok... :-)

Picsaember 2021.06.04. 18:03:41

@Frick László Intézet: ja, te még mindig a Hugo-témán rugózol? Ötvenszer leírtam már. hogy miért minősítettem baromságnak azt, amit odavetettél, nem fogom még egyszer, bocs.

Picsaember 2021.06.04. 19:34:34

@Frick László Intézet: én kezdtem volna a személyeskedést?
Egyáltalán nem, te kezdted, mikor is egy Mészárosról elsütött viccem után kijelentetted, h. biztos azért viccelek vele, mert IRIGYLEM, már csak azért is, mert a magyarok IRIGYEK. Ez olyan kibeb. logikus, hogy gyakorlatilag semmi mást nem lehet felelni egy ekkora űrvégtelen baromságra, mint hogy lófasz a seggedbe, sorry.

Frick László Intézet 2021.06.05. 03:27:14

@Picsaember:
Ugyanis a magyarok két legundorítóbb tulajdonsága a mániákus lopás és ennek szövődménye, a feneketlen irigység. Van egy harmadik: az önhazugság, ami a tolvaj életnek ugyanúgy a velejárója, mint az irigység.

Sajnos... ezt sem én találtam ki. Nem vagyok ettől a megállapításomtól boldog.
Te+énközöttem ez is egy igen jelentős különbség: Én, veled szemben nem vagyok az "igazság"-omra hiú.
Te, ha felvettél valamit? - az istennek nem engeded. Te? - nem revidiálsz, nem értékelsz át semmit, nem néznéd meg egy másik perspektívából, te kimondtál valamit és az karvalystenyfasza.

Veled szemben én örülök, ha valami "tudomásomtól" megszabadítanak.

Tehát ha te jössz és "lófaszt-a-seggembe, "sorry" meg "baromság" MELLÉ beillesztesz egy KIFEJTŐS szakaszt.

Ha emlékszel: Tájegységet mutattam, településeket, ahol nem kell lezárnod a biciklit, ahol a tejeskandlival súlyozod bele a tej árát, az ezrest -és senki nem viszi el. Van ilyen település-tájegység az országban 200. És van 5000 rész, ahol nemhogy a szilváért nem fizetnek, de a pénzestállal együtt viszik az asztalt is.

Azt is elengedted a füled mellett, hogy "érettök [Ady-san] haragunni"

Olyan vagy, mint a magyar nő: Mindig az éppen hallótávolon kívül lévő és nem jelenlévő nő nem állhat meg a többi nő előtt. De szemtől-szembe vele nem őszinték, de ha teszek egy megjegyzést a magyar nőre, ami mondjuk a 100-as sokaságból 30-at jellemez (úgy, hogy a 70 pedig 64 féle...) akkor egy 30-as azonosság azért SÚLYOZÓ tud lenni.
Ez a magyar nő, aki a nőkről való egyébkénti véleményében trágyagőzt lehell a lábszaggal... de ha csak egy enyhe pikírt megjegyzést tennék nőkre, akkor BEAZONOSÍTJA MAGÁT és nekem esik.

Na: ilyen vagy te is. Egy picsa.

Minden út az első lépéssel kezdődik és te a másik nikkedről ezért váltottál a picsaemberre, hogy imígyen tóóóódítván jól megmutasd nekem, szerinted azt, hogy te nem vagy picsaember és ez az egész picsaemberekre-mutogatásom osztán vúdealaptalan.

Mint a magyarokra felhozott vádjaim, hiszen a magyarok nem lopnak többet, mint egy spanyol vagy olasz vagy német.

Csongrád megyében is van tanyavilág (újépítésű tanyákkal) meg a szomszédos Bács-Kiskunban is. Az egyik tanyavilágban is lopnak a cigányok, meg a másikban is. Csak a másikban lopnak darus 10 tonnás teherautóval is, amit érnek, feldaruznak és viszik. A cigányok 307-es Mercivel lopták a vasúti síneket a vasútfelszámolásokból, a hozzád hasonló magyar nagypofájúak, akik "nem lopnak, csak A Cigány Geci, Jaz Lóppikk" kamionszám.

A cigány falopó ladával lopja a fát, a hozzád hasonló becsületes magyar farkasverembe esett ártatlankisfiú arccal pedig Kft-t alapít hajléktalan nevére és az erdész arcát pofoztatja a csicskájával félig se igaz papírokkal "Majd a bíróságon találkozunk, te köcsög, jelents csak fel!" Mármint persze a Kft-t. A te becsületes magyarjaid azok komplet erődszám lopták az erdőt. Felvágták a 40 éves mátrai bükkszálakat 2 méteresre és a Mátrai Erőműben a németek elfűtötték biomasszaként,ez AKKOR nem zavart senkit, de "mészáros" az igen.

Tovább is van, mert a németek, ha ezt a bűncselekményt otthon csinálják, csak azért, mert rönkfát hazudtak biomasszának 7 év letöltendőt kapnak. De Zigainaschwainaahundiában? Ott a német felveszi a zigainaaa-tempo-t.

Nagypofájúskodol velem, de ez a 20-ik alkalom hogy csak simán és jellegzetesen úritahó vagy, de BIZONYÍTANI? -hogy letehessem a vádamat és azt mondhassam: "Köszönöm, Ó, Picsaember, hogy megvilágosítottál.. Nem lett igazam, hála istennek ez is csak egy monomániás baromságom volt!" -na, ezt nem.

És: Tolvaj semmit nem ér orgazda nélkül:

Akkor elismétlem: Személyes példám nekem is van, mert anyám falujában a parasztok nem vették meg a cigányoktól a lopott bármit.

De körbe-körbe karikában 408 faluban meg igen, sőt, küldték őket még lopni. Sőt: cél-szerűen.

40 éve Bulgária volt Európa legtolvajabb országa. Zárt falusi udvaron a négy kereket (tükröt eleve nem tartottak, külsőt..) és az akkumulátort bent kellett tartani a házban. Eső Bulgáriában: autók megállnak és az ablaktörlő lapátokat felteszik.

VASSZEDÉS

Nálunk a vasszedés ipari méretű, a fémgyűjtés. 3 cigány 20000 kJ munkát fejt ki 200 Ft ára alaméniomért 3 órán át küzdenek. 34 kiló vasért vasbetont vernek szét pöröllyel. 2000000 Ft értékű kovácsoltvas ipariemlékért 3400 Ft-ot kaptak.

Naés a magyar hogy lopta a vasat? Részvénytársasági formában és egy egész gyárból csak a vasat meg a fémet. Megvette a "szakmai befektető" csak a fémért.

Ne bazd már hogy ennél nem több, ha a szakmai befektető termel abban a kibaszott gyárban.

Biztos vagyok benne, hogy DNS-iosleg egy faszt, fél köbcenti gecit vagy te magyar.

A mentalitásban, ahogy picsaember is vagy, a magyarok mértékeit is betöltöd, alaptalan büszkélkedésben, "nemzeti összetartás"-ban (tudod, ez az újfajta románozós-ukránozós) önámításban és a szokásos délibáboskodásban.

Tőlem :D -oszt! Tőlem éljél csak ebben a hitedben, amiben vagy, hogy "más nípekek se kűlömbekek!" Engem aztán nem zavar.

Frick László Intézet 2021.06.05. 03:32:58

@Picsaember: Folytatás: Bulgáriában ma már nem lopnak annyira, mint Magyarországon. A vasszedés sem dívik annyira. Az is igaz: "mészáros"-ok nincsenek, mert mindennel az történt, aminek elvileg, ha minden a eredeti elképzelések szerint alakul, történnie kellett volna. A "bolgár gyógyszeriper" külföldi multiké a BALCANCAR külföldi multiké, apróságok, pl a Napospart a bolgár maffiáé .. vannak még orosz kismagántulajdonban lakóingatlanok.

De a bolgár tengerparti szállodamaffiózó százszor különb a magyar vendéglátós-szállodaiparosnál. (Nem a strómanról beszélek.. sőt, ezt nem is leet még Ráhelkével sem tromfolni)

Pedig a szocializmusban Bulgáriában is az a Becsali Csárda lehúzós szisztem volt, mint nálunk.

Frick László Intézet 2021.06.05. 03:38:32

@Picsaember: Abban nem is volt hiány, a baromság gyxakorításában, csak az alátámasztás.. azzal még adós vagy. De leszel is... Közben pedig én az én állításomat kifejtésekkel alátámasztottam: Ezzel még gyűlt az adósságod. Ennyi az "okosságod" Hugo-rol
"Hát a Hugo, a Hugo egy tekintély! Örök érték"

Visszatérek akkor egy hasonlatomhoz, amit szintén gyáva voltál "figyelembe venni"

A te kerítésed a Nagy Ismeretlen-nel tartván határt mindössze 20 lépés. Erre vágsz föl, mert az én kerítésem 40000 lépés.

Bocs: Te.... MINDENRE emlékszel a 3. osztályos környezetismeret tantárgyi tudásodból? Vagy a Kincskereső kisködmönből? Egy óvodás mondókádt sem felejtéld el? Hymnus 5-ik versszaka? Gogli nélkül... ö... megy?

Picsaember 2021.06.05. 07:14:35

@Frick László Intézet: "Te.... MINDENRE emlékszel a 3. osztályos környezetismeret tantárgyi tudásodból?"

Egyáltalán nem, viszont HA nem emlékszek valamire, AKKOR nem hadoválok róla baromságokat, mint te. Az, hogy egy ilyen egyszerű dolgot így külön magyarázni kell, mutatja, mekkora a hiúságod és a sunyiságod keltette eltévelyedésed.

"Abban nem is volt hiány, a baromság gyxakorításában, csak az alátámasztás.. azzal még adós vagy."
Egyáltalán nem. Az alátámasztást most is leírtam, csak az öntelt agyaddal nem vagy képes felfogni.

"alaptalan büszkélkedésben"

mire is voltam alaptalanul büszke, te szerencsétlen sötét állat??

Magyar-Frick szótár:

"Nagypofájúskodol velem" = a goromba, alaptalan sértéseidet nem nyelem le szó nélkül.

"mutattam" = "fabuláltam": a sunyi hazugságoddal ellentétben nem csak sváb falvakban működik becsületkassza Mo-on, hanem akár Borsodban vagy Csongrádban is lehet, a nemlopás a te fabulálásoddal ellentétben nem csak az árja faj jellegzetessége. Ja, hogy erre vok "alaptalanul büszke?" A te alaptalan rágalmaiddal ellentétben?

Picsaember 2021.06.05. 10:18:19

@Frick László Intézet: amiben egyetertunk hogy a magyar konnyuzene verciki es emberkinzas, foleg a nyomorult kispal klonok amiket te szoktal itt belinkelni, biztos elrettenteskepp.

Frick László Intézet 2021.06.06. 04:58:02

@Picsaember: A "kispál klónok" -hoz tudni kellene, Lovasi mi (= kicsoda).

Tkp, amikor kiállítod magadról a bizonyítványodat, meddig vagy képes eljutni: Mint a Muppet Show páholybéli öregjei.

Mivel mint hegeliánus , nem mutatokoztál még meg. Filozófiai tudásodból semmit nem osztottál meg, tehát abból indulok ki, hogy akár jelentősen felvértezett lehetsz filozófiából... csak ugye... nem adod ki könnyen.

Zenéből már a "kispál klón"-nal azonban levizsgáztál. Lovasi "kispál" korszaka hosszú-hosszú vééééégeeeeehhhhh.. pont arról szólt: Lovasi halad és Kispál András viszont megállt. Majd sikeresen elitta a maradék agyát annyira, hogy ma már gitározni is képtelen. Reflexből fog rá valamire.

A Kiscsillagban haladni tudott Lovasi -zeneileg is. Szeteyvel viszont egy zseniális jó zenészt, ötletembert s hangszerelőt fogott, maga a Kiscsillag is több/jobb zeneileg a Kispálnál, viszo9nt a Tűzijáték délben "képletileg" komolyabb is, összetettebb. "Bonyolultzene" - főleg számodra lehet az.

Más kérdés, hogy most a járvány miatt minden szanaszéjjel, Szetey is.

Szerintem veled az Elefánt zenekarról... hogy is van a magyar film elsőkorszakából az a poen... "hosszú"...
Hosszú neked, már ennyi is kár volt beléd, de az Elefánt zenéjével (=és akkor a szövegre még nem tértem ki) foglalkoznom... veled... erről is... "beszélgetni"
Az Elefánt nem egy számában egyszerre két tempó megy, sőt: három. A ritmusképletekben 4/4 és függetlenítések... És ez élőben még fokozódik: szerintem Németh Szabolcs ma az egyik legjobb dobosunk. Mert pl Bajkai Ferenc az általános dobos-gyakorlathoz tartja magát és élőben kevesebbet játszik, mint a felvételen, hacsaknem kertbenzenéléskor, de hát ha az ember leteszi a 35000 Ft+útiköltség+hotel, akkor már a dobos is hajlandó megcsillogtatni, hogy mondjuk egy Fishing-Kiscsillago mit dobolhatna, ha akarna, de nem akar.
Szendrői műűűvészúrnak a korai időszakban voltak olyan modorosságai-manírjai, amibe egy Muppet-show öreg, akibe a szar is hálni jár, de az ész meg érzékenység még azt se... berle tud kötni, végre talált valami hasonlítástodddományilag megfoghatót, mint Fáy Miklós, pl két karmesterben közöset a homlokaikba lobogó hajtinmcseket.

Néha arra gondolok, hogy te az egyik legeslegjelentősebb nagy magyar szellemebere lehetsz és azért adod itt a vidéki közepes képességű gi9mnáziumi tanároknak a "Kádártól kaptam a diplomám" fokozatát, nehogy véletlenül megcsillogtass bármit a fogalmazóképességedből vagy pl (a keresztrejtvényműveltséget, azt hagyjuk, annyit nem pazarolnál rám, ugye...) a szellemi színvonaladnak a HVG-komment_oszlopok kiugrott jobbikos tagozat... a titkaiból ----

Frick László Intézet 2021.06.06. 05:01:33

@Picsaember: Az alapokról: Messze elmaradok a kifejezéseim válogatásakor a színvonaltól, amit érdemelnél: Jóval szellemesebb emberhez méltóak a kifejezéseim meg a fogalmazásaim. Ez a zsírszalonnaszagú jobbikos nyugger-séged... egy normális embert válaszra sem tudna sarkallani. Csak én lehetek ennyire hülye, hogy hagyom magam futtatni egy ilyen középszar seggfejtől, mint te :D

Mondjuk annyit nem vagy képes belátni [-> realitásérzék] hogy birom a futást...

Picsaember 2021.06.06. 11:30:59

@Frick László Intézet: ismét kiütközött a nagyzolási mániával kevert ferdítési hóbortod (csoda lenne, ha nem):
még az óvodás is tudja, hogy h "Kispál-klónnak" hívok vmit, akkor a zenekart értem alatta, nem az embert, és ha a mai menőbenő zenekarokat (amik már jópár éve működnek) nevezem kispál-klónnak, akkor nyilván, nyilván a klasszikus kispál zenekarra gondolok.
Kínos, hogy ezt is le kell írni, mert még egy óvodás is rögtön értené, dehát ez a te "színvonalad".

Frick László Intézet 2021.06.07. 06:12:49

@Picsaember: Kínos , ahogyan megpróbálsz melléje is beszélni a mondanivalómnak de még úgy is, mintha most bármi alapja lett volna a brefegésednek.

Rámutattam, hogy a "kispál-klónozás" alapjaiban és miért téves, valamint milyen (ostoba) reflex jele is. [-> Muppet Show öregjei]
Voltak hozzád hasonlóan nagypofájúak pl a magyar irodalomban, ha valaki hosszabb és bonyolultabb összetett mondatokat fogalmazott érdekes szleng vagy ritka kifejezések díszítményeivel, pláne anekdotázósan, akkor a hozzád hasonlóan a tudálékost adó büszke tudatlanok azonnal le-Esterházy-klónozták. Ha pomogács is volt az illető [tehát középszarsága ellenére valamilyen karriert szopott- és seggelt ki magának] , akkor szemben EP-nek még nyalt is, csak a háta megett volt ilyen magyarbátor , mint te.

Ugyanis most is üres puffogás helyett pl vehetted volna a fáradságot arra, hogy ha ennyire tudod?- akkor ennyi sorban rá is bizonyítod a szerinted kispál-klón zenekarra, hogy kispál klón.

Izgatottan várom, hiszen a Kispál és a Borz billentyűs hangszer nélküli trió volt (kétgitár/dob-- néha valaki a stúdióban nyomkodta a szintetizátort, vagy Lovasi vagy meghívott művész, mindenesetre mélyes-mélyen alulmúlva pl Kovács Zoltán képességeit és akkor már a hangszereléssel nem is foglalkozom...

És természetesen azzal meg aztán már végképpen nem pocsékolom az időt, hogy egy ilyen bunkóval fáradjak a dalszövegírás meg poetika területén a különbségekkel.

Röviden: Kb annyira voltál okos ezzel a kispál-klónozással mint 210 éve a magyar nyelvhasonlítás toddóssai, amikor 2-3-4 lépésben a magyarról vagy azt tudták megállapítani, hogy Minden Nyelv Eredete vagy pl azt, hogy a héber is egy magyar nyelv.

Minden olyan magyar zenekar jutyúbos kommentoszlopaiban van ilyen 2 Ft-os seggfej, mint te, aki odaböfögi,na, ez se több kispál utánzásnál, még 1983-as Trunkos András -szövegű felvételek alatt is lelni ilyen kincseket.

Mindig jószívvel vagyok azért veled: Segítek ilyen okosnak-látszó tudatlan seggfejnek lenned: bárki '80-as évek beli "poptáboros" szövegstílusú simán lekispálozhatós [pl Beck Zoltán, aki amúgy Háy-os de ne zavarjon majd :D ] és ha annyira útálja Lovasit, akkor lájkóllani fog tégedet jiss. Osz' büszke maradhacc.

Frick László Intézet 2021.06.07. 07:24:14

@Picsaember: Kiválasztasz egy kispál-klónt és szépen levezeted, mi az egy ennyire okos embernek, mint te, 3 vagy 4 sorban bebizonyítod, hogy mitől kispál klón. Nosza.

Picsaember 2021.06.07. 09:02:16

@Frick László Intézet: az általad imádott Elefánt nemhogy kispál klón, hanem most, hogy megnyitottam a kedvedért 1 videójukat, egyenesen kispál-paródiának néztem.
Igen, a szöveg is, a "zene" is, a szenvelgő semmitmondó összevisszaság. Ha neked nem olyan, nem baj, fogyaszd egészséggel.

Frick László Intézet 2021.06.07. 09:49:12

@Picsaember: ...és még erre a nagy okosságodra sem a saját kútfődből szürcsöltél rá, csak olvastad egy kommentben valamelyik klip alatt. Aki kommenter hozzád hasonlóan szintén olvasta valakitől. Aki megint mástól és csak úgy olvasta. Viszont a kifejtős részt, azt persze a netokratív picsaemberek hagyományainak megfelelően lespóroltátok. Például a paródia az alapot feltételez: Mit ~. Vált.: Miben ~. Ha úgy általánosságban: Milyen motívumaik mutatnak arra, hogy ~.

Van-e szándék? (az nincsen)

Frick László Intézet 2021.06.07. 09:56:00

@Picsaember: Ez egy ősi fikaista hagyomány, belekapaszkodni valami párhuzamosnak látszóba... de ezt is ideföl egy kommentemben mutattam már EP kapcsán.

Akkor megismétlem: A"80-as évek pop-táborai" szövegalkotási [stílus] kb egy generációt jellemez -dalok sokszor vers-értékkel. Ennyikécske a kispál-klónság vérvádjához hangyaqfing. Se. Ráadásul a 80-as évek poptáboraira a kor posztmodern irodalma és filmbéli szkeccsek [kultuszfilmek, m int A kis valentino] hatottak.

Figyelj, ez nem fog neked menni, gogli alapon műűűűveltséget megjátszani. Tudni kell és ehhez nincsen idő mindenre rákeresőzni, számodra fél délelőtt kevés lenne A kis Valentino és a poptáborok dalszövegírói kurzusai között az összefüggést meglelni -nekee-eee-eed?? muchacha!- annál is inkább, mert Nagy Ferenc költő és tánczenei előadőművész nem látta A kis Valentino-t.

Frick László Intézet 2021.06.07. 09:57:10

@Picsaember: (2)Kiválasztasz egy kispál-klónt és szépen levezeted, mi az egy ennyire okos embernek, mint te, 3 vagy 4 sorban bebizonyítod, hogy mitől kispál klón. Nosza.

Picsaember 2021.06.07. 10:10:08

@Frick László Intézet: "és még erre a nagy okosságodra sem a saját kútfődből szürcsöltél rá, csak olvastad egy kommentben valamelyik klip alatt."

miért kell folyamatosan hazudni? Ez a hobbid?

Frick László Intézet 2021.06.07. 12:19:51

@Picsaember: Nem. Ez a dumád ott van egy rakás Elefánt klip ,alatt. Hát OK, nem másoltad, akkor meg ennyire vagy középszar. Annak is híg.
Hazugozzál le :) Ettől sem nem igazad nem lett, sem pőedig alapja a "kispál-klón" fikázásodnak. Vagyishát... többes számot kéne használnom, hiszen a típusodból 24 tesz ki féltucatot.
(3) Kiválasztasz egy kispál-klónt és szépen levezeted, mi az egy ennyire okos embernek, mint te, 3 vagy 4 sorban bebizonyítod, hogy mitől kispál klón. Nosza.
Kiegészítés: Jól van, mivel a Kiscsillag lassan annyi ideje fut, amennyit anno a Kispál' tehát könnyítek és beszéljünk egyenesen Lovasiról. Gondolom, kopírván ekéznéd őtet is :)

Segítek: Hogy ne ess abba a hibába, mint a Tűzijáték délben 17 kritikusa, azt [sem] nem a Kispál-korszakkal kell összevetni, hanem a Bandi a hegyről -lel.

Frick László Intézet 2021.06.07. 12:46:18

@Picsaember: Ách, mit kíméljek egy ilyen nagyképű tudatlan bunkókámat, mint te. Nesze:

A magyar popzenében mindig is baj volt: A rossz szövegek ölték és ficamították a zenét. Napjainkban a "rep" de még a Slam Poetry is ilyen. Lovasi ahhoz a Nagy Feró [és poptáboros -> Trunkos A.] iskolához tartozik, aki tud szöveget írni.

Az Elefánt -ban Szendrői Csaba egyébként költő is, viszont Németh Szabolcs dobos messze a magyar átlag fölötti minőségű szövegeket ír.

Lovasi [+ Szetey...] legbonyolultabb zenéje a Tűzijáték -de zeneileg is ésde főleg ritmusképleteiben alulról szagolja az Elefánt-ot. A repben nincsen zene (vagyishát a nullához közelít... nálam... az...), az Elefántban nagyon sok a zene és igen bonyolult ritmusképletekben és ezekkel a szöveg ritmikailag tökéllyel fut: Ilyet már [szövegminőséget] Lovasi nem tudna. Szendrői összességében [egész-szövegileg...] nem gyöngébb Lovasinál, viszont Lovasi mindig ki tud találni sorokat meg poenokat, amikben sokkal erősebb Szendrőinél.

Még egyszer a manírokhoz : A művészet ilyen, a kezdőnek muszáj valakihez "hasonlítania" valaki "fiának/lányának" lennie, "Te, kik ezek, olyanok, mint a, mint ha..." -ezt KÖTELEZŐ kiváltania a kezdőnek.

Baksa-Soós-t szokás elfelejteni -de a [szintén poptáboros] Beck megemlíti, sőt, újabban játsza is. "A "hülyeség" és a "hülyéskedés" kezdetei: Nagy Ferenc csilivili rózsadomblakó diszkófanky korában részeg ökörködő parodizálásból kezdte a pankozást.. azokat a szövegeket, eleinte Ramones parafrázisok voltak ... Feri komolykorszaka az Eredetei Bikinivel jött föl igazán. Nem csak a ricsés Feró, de a Bikinis Feri is hatott a poptáborosokra..

Az andergrandoknál igazi jó szövegek a Bizottságnál voltak, a többiek, az Európa Kiadó, Kontroll Csoport, Balaton Trabant Ági és a Fiúk stb... .mint a kispálos Lovasi: egy-egy ütős sorral.. meghát ez... réteg zene volt inkább...

A művész irgy fajzat, de a magyar művész persze a leges legirigyebb. Az Elefánt-ot az Esti Kornél-on kívül senki nem szereti a szakmában, viszont azt nem tudják megmondani, miért: Ez az irigység legfőbb jele.
Az Elefánt az Esti Kornál előzenekaraként kezdte . most viszont sziveskedtek "klónozni" [azt akarta írni a seggfej, hogy kopírozni...] i egy Esti Kornélos számot, hogy reklámozzák a testvérjó-barátaikat.

A Lázár gyerekekről is érdemes lenne beszélni...

Amúgy van más kedvencem is, a szintén kurvára maniros... megjátszottan komolytalan Csak neked kislány ... ez is egy gyerekbetegség, nem merik komolyra venni: Úgy csinálnak, mintha csak hülyéskedésből csinálnák.
www.youtube.com/watch?v=RkF2nt9zCNg
Csepella Olivér egy zseni, benne is egy Magyar Frenk Czápa vész el... Ráadásul a járvány is bebaszott nekik...

Azt nem mondom, ez igen, lehet elég, néha 3-4...7-8 ütős sor vagy szólelemény egy dalszerző életműve súlyozója... Szörényi[= Bródy :) ] életműve 7-8 ilyen sor... [Azért írtam így, mert hiába foglmazta ki Bródy AHHOZ Szörényinek kellett előadnia..]

heki 2021.06.07. 17:25:37

@Frick László Intézet @Picsaember: : dudi, lécci beszélj szebben Picsaemberrel és viszont, ne menjetek át mandineres kommentstílbe, jaj.

@Frick László Intézet: az a baj, hogy öregek vagyunk, és így összemosódnak a generációk, figyelmeztetlek, ha megengeded, hogy itten ilyen generációs ugrások vannak, ugye Illésék (Szörényi-Bródy) után van egy kis szünet, na jó korai LGT rendben van, amikor Presser pl. ritmuseszközként használta a Hammond orgonát még, ("Ezüst nyár")és "korszerű" zenét játszottak még Bartával.

Aztán kis lyukak, aztán jött Beatrice, aztán ezek farvizén Bizottság, akiket annnyira nem is ismer már a mai ifjúság, és ha túl sok szar zenét hallgatnak (mai pop többsége szar nagyon, erre bizonyíték az egyébként nézhető Dalfutár c. Hajós András műsorból: hogy hogyan gyalulja le a producer az eredetiben egész újnak, frissnek ható számokat, úgymond rádióbarát módra, értsd nem lehet piano és forte, ugye, mert autóban hallgatnak rádiót az emberek),

és ha megunom diákjaimat, ahogy okos telefon szar hangszórójával, vagy kierősítve, de nem hallgattatják el a szar zenéjüket, akkor büntiből berakom valamely Bizottság számot, mondjuk a Puty-puty, max hangerő, és a mai lázadó fiatalok lefagynak, nem tudják értelmezni, hogy mi lehet ez a kreativitás zenében és szövegben. Ők ilyet még nem hallottak.

Aztán persze a Bizottsággal egyidőben az alter-zenekarok, amelyek gyakran annyiban különböztek egymástól, hogy énekel-e benne a Müller Péter vagy nem. Őnekik viszont nem sok közük volt a zenéhez, na jó, Vígh Mihály talán igen, meg odatévedt az idős Másik János is, de nyomasztó volt az akkori énekelni nem tudó énekesnőket, mint Ági, vagy Méhes Marietta. (Ellentétben Kokóval (Bizottság), aki elvileg operaénekesnő volt.)
És mondjuk Menyhárt Jenő is energikusan énekel, ok.

Persze volt egy-két zeneileg érdekes zenekar, pl. a korai Faxni trió, az azóta zeneiskolai tanárbácsivá öregedett Mohai Tamással, akkor elég egyéni, bonyolult zenét csináltak eleinte, trió felállásban, vagy a zeneileg fontosak a folk-jazz-rock emberei, Cziránku, Makám, stb., de ők nem voltak népszerűek igazán.

Az új hullám (és ős Bikini, és Bizottság) stb. után jöttek a Kispálék, és társaik. Ezek közt Lovasi tud énekelni és szöveget is írni.
Kegészítve dudi megjegyzését, egy időben a 30Y-t mondták kispál klónnak, gondolom, mert pécsiek ők is, és gyakran melankolikus számokat írtak, zeneileg nincs sok közük a kispálékhoz.

Aztán ha elmész ma, mondjuk Kapolcsra, a fellépő tehetséges bandák (Fran Palermo) stb. többsége angolul énekel, Szörényi meg Bródy a sarokban halkan zokog, mert pont azt akarták, hogy magyar nyelvű beat-rock legyen.

És akkor elhalt a rock, jött a többi, rap stb. Akik közt biztos vannak jók, talán az Akkezdetphiai,
meg még ilyen boomer (rock)zenét játszó tehetséges fiatalok, mint az Elefánt.

heki 2021.06.07. 18:03:04

@heki: Ja, kihagytam a trabant-ot, akik szerintem poénból kezdték el, hiszen Lukin Gábor komolyzenész családból származik, és poénból kazettákra másolták a dalaikat, és poén volt ebben Méhes Marietta is, és szerintem legnagyobb meglepetésükre népszerűek lettek alter körökben.
Meg nem említettem a VHK-t, amely zenén túli-előtti, és szövegen túli-előtti, de ehhez Drandpierre Attila jó értelemben vett őrütsége kellett.

Picsaember 2021.06.07. 19:12:00

@heki: nyilvánvaló, hogy egy csomó magyar alter-zenekar erős kispál utánérzés, ezen nincs mit elemezni vagy megsértődni, ez van.
egyáltalán nem ilyen könnyűzene-sznob szemüveggel nézem, nekem az egész műfaj értéke minimális.
Annyi "elvárásom" van, hogy ne legyen kínosan szar, semmilyen, szenvelgő, utánérzés utánérzése feelingje, ezt a magyar könnyűzene 95%a nem hozza. Az alter magyar zene is szar.
Nekem magyarba pl. elviselhető bármi, ami kicsit is önjáró, pl az Alvin és a mókusok, derék nyírségi emberek. Vagy mondjuk ez
www.youtube.com/watch?v=h92xiZnOQXo

vagy
www.youtube.com/watch?v=QWNGdrMtJHY

Picsaember 2021.06.07. 19:33:30

@heki: a modern szórakoztatóipar termékeivel általában az a baj, hogy az egész műfaj eleve nem vehető komolyan. És ha valaki befut, onnantól rááll a sínre és uncsi lesz (Houellebecq-kel is ez történt, ő a kívülálló bohém művészke szerepére állt rá és azt nyomja).
Konkrét példával: Bruce Willis véletlenül játszott egy tényleg jól összerakott akció-paródiában, amitől befutott, és még most is azt hiszi, hogy nem a nagyjából jól megírt forgatókönyvnek, hanem saját magának köszönheti a sztárságot.

Picsaember 2021.06.07. 19:35:57

@heki: ... holott kb. minden interjújában azt kéne mondania: letérdelek és összeteszem a két kezem, hogy volt pár alak, akik kellő aggyal és a csillagok szerencsés együttállásakor megcsinálták a Die Hardot, mert anélkül sehol se volnék.

heki 2021.06.07. 21:59:16

@Picsaember: ezek elég gáz linkek, bocsi. Gagyik.
Nem zenék és nem szövegek, szerintem, viszont modorosság maxolva fullon.
Kínos hallgatni Bobafettet és Bobakrome-t, mondom, szerintem.
Nem magyarul beszélnek, és ezt dudi mondta, hogy a magyar rap alapvető hibája, hogy nem a szöveg adja meg a dal ritmusát. Ebben a számban: egyszerűen:
tititititititá
titititititá
tititá
stb. ehhez alakul a szöveg artikulálása, hangsúlyozása, teljesen magyartalanul.
A másik link annyiban változatosabb, hogy triolákat is alkalmaz, de abszolút ellene mond a magyar prozódiának, és én, mint büszke magyar katolikus mondom a szemedbe, hogy a katolikus szenténekeink közül is azokat hanyagoljuk, amelyek nem magyar prozódiájúak, több ilyen hullám volt a katolikus egyházi zenén belül, több gyűjtemény van, és dudi ellen mondom, hál'Isten sikerült visszaszorítani a svábos szenténekeket. :)

Ez persze lehet izgalmas
időjáték ezeknél a számoknááál,
hogy most mi a faszról beszééééél?

ja, értem egy idő után, de se prozódia, sem dallam, sem ének, egyszerűen szar, annyiban jó, hogy valamennyi ritmusérzékük van. Valamennyi.

Bruce Willis kapcsán igazad van.

Az más kérdés, hogy mindez törvényszerűség,
vagy sors,
vagy sorscsapás,

mármint, ha műfajokra gondolunk.

Picsaember 2021.06.07. 22:18:49

@heki: hát nem egy költői szint, de nekem a mókusok is és Bobafett is százszor inkább hallgathatók, mint a mai magyar popos szenvelgések, meg az alter zenekarok, amiket felsoroltál. Nem tekintem művészetnek ezt se azt se, de tartalmaz vmi ismerős ízt legalább.

Ízlések és pofonok.

heki 2021.06.07. 22:27:00

@Picsaember: mint médiatanár mondom, hogy ez a leggyilkosabb közhely, hogy "ízlések és pofonok".
Próbáld meg definiálni, lécci, hogy mit jelent, hogy "tartalmaz vmi ismerős ízt legalább" - hogy ez mit jelent, pontosan, neked,
és akkor összevetjük, hogy nekem mit jelent,
és ebből kialakulhat egy értelmes diskurzus.

Picsaember 2021.06.07. 22:55:36

@heki: mint médiatanár elmehetsz a búsba, amíg minden Dudinak ellentmondó embert kijavítasz itt minden marhaságért, csak Dudi marhaságait nem.
Szmájli.
Nekem pontosan azt jelenti, hogy (veled ellentétben) nem tartom erőltetettnek se a mókusokat, se Bobafettet, azt se gondolom, h véresen komolyan venné magát, egyszerűen kreatívkodik a maga szintjén. Amit én erőltetettnek tartok, mint ahogy fentebb is írtam, az Elefánt, a Bizottság meg a többiféle izé.

A templomi énekekhez nem tudok hozzászólni. Sztem az imádkozás v a szív felemelése eleve nem társas tevékenység, ahhoz túl intim dolog.

heki 2021.06.07. 23:11:00

@Picsaember:
" mint médiatanár elmehetsz a búsba, amíg minden Dudinak ellentmondó embert kijavítasz itt minden marhaságért, csak Dudi marhaságait nem." - szerintem nem, dudinak is beszólok, de mindegy, lehet, hogy rosszul ítélem meg magam, lehet, hogy elfogulot vagyok.

ok, szmájli. Zenére visszatérve: Pontosítsunk, akkor,
mi erőltetett, és mi nem,
és miért.
Mit jelent a kreatívkodik?
Lécci válaszolj, szmájli.

Frick László Intézet 2021.06.08. 06:02:42

@Picsaember: @heki:
Heki, ellenőrizheted: Picsaember XXVII. tahóságára sem reagáltam méág úgy. Egyszerűen futtat: Én komolyan veszem, rendes kifejtős válaszokat adok.. erre ő pukkaszt valami semmit. És még neki áll feljebb. Próbáltam szépen, normálisan, nem ment.

Frick László Intézet 2021.06.08. 06:29:15

@heki: Magyar Pop. Ennyire nem akartam tudományosan belemenni.

A maiak közül kimaradt pl két értékes, Kiss Tibor és Likó Marcell, mint szövegíró(és előadók)
Likóról külön az: Valaki, aki úgy is tud énekelni, ahogy Máté Péter és nem gond neki Szécsi "csupa feketebillentyűs" repertoárja sem. Simám kiénekli azokat, amiket Szécsi vagy Máté kiénekelt.

Inkább a "poptáborra" koncentráltam.

A korai magyar felszíni popzenében három volt a gyönge:
-a basszus
-a dob
-és a zeneszöveg

Túúúúdom-túúúúúdom, megvannak a kivételek (Laux, aki kalapból húzta ki a cetlit, hogy ő lesz a dobos az Omegában)

Kocsis Zoltán zseniális kisfiú volt ugyanabban a zeneitehetséggondozóban, ahol nagyfiú már Presser Gábor, Presser inkább focizott az eszelős gyakorlás helyett, míg a szorgalmas Zolika irigykedve nézte a kövérkés nagyhangú fiút, ahogy focizik az udvaron [ez a kép Kocsistól való]

Azért nem akarok belemerülni ebbe , mert a magyar zenei életben volt egy Párhuzamos Világ olyan zsenikkel, mint Szabó Gábor. Mit Budapesten...

Van egy Vidéki Város, ahol akkor 28-30-33000 ember között termett négyzetkilométerre számolva több zenei zseni, mint Budapest V. kerületében.

Írtam Magyarország Legkisebb Dobosáról, aki hajlított bükfaszékek hátyalemezein meg papírdobozokon (olyan műanyag doboiztetős nagyobb edények még nem voltak) méregkjannákon tanult dobolni. Fel lehetett akkoriban menni Kovács Gyulához tanulni, adtál 500 Ft-ot (ami egy TSZ-traktoros 3 napi fizetése volt...) és adott neked egy órát. A világ legkisebb dobosát leültette és kérte, hogy játszon. Dob-kottát nem tudott olvasni, úgyhogy instruálta. El-elhallgatta egy órán át, próbálgattatta. Aztán az óra végén mgkérdezte a Legkisebb Doibos, hogy akkor.. most ő... Miért fizetett. "Én nem tudok magának mit tanítani, fiam, maga akkora zseni. Az ütőt, azt nem jólfogja, de az már így fog maradni." Ugyanebben a városban volt csávó, aki gitározni, fuvolázni, hegedülni, billentyűsökön játszani koncertképesen tudott.. a csúcs, ameddig feljutott, a Vörös István féle Hadirock meg az egri Pótkerék zenekar.
(Tátraihoz is fel lehetett menni 500 Ft-ért)
Abban a párhuzamos világban... Pl a Color (Bokor fivérek) egy baleset következtében "kiderült" .. de rakásra voltak az országban egyébként semmire menő-jutó zenekarok.

Ismétlés: 1976-ban Esztergomban olyan zene ütötte meg a fülünket, azt hittük, hogy a Led Zeppelin jazzrockot játszik. Az utcára kiszűrődőt tömeg hallgatta. Félig se voltam magamnál, szinte támolyogtam. "Biztos amerikaiak, így magyar zenekar nem játszhat!" "Nem tudjátok? -ez egy új pesti zenekar, valami Piramis." 20 percig hagyott ott bennünket a tanár állni, addig egy mukk énekhangot nem hallottunk.

Köves is.. jazz dobos volt.

Egyszerűen @Picsaember: nem ér annyit, hogy komolyan vegyem már. Eddig is felesleges volt, valamit magára adó úriember ilyen tökfilkónak nem is válaszol. Én is csak azért állok vele szóba, mert geci cigány kínaizsidó román vagyok.

Ne haragudj, Heki, idejön nekem olyan közhelyes, alaptalan, de hangzatos dumákkal, amiket fikamakik szarnak alá egy videóklipnek.

A meghaladott -tal, mint fogalommal nincsen tisztában. Számára, ha azt mondom, hogy Brahms meghaladott, az botrány. Brahms maga viszont igen szomorúnak tartotta volna, ha 1900-ra nem haladja meg legalkább 12 zeneszerző. És még ő nagypofájúsdodik itt velem, mindössze politikai-érzeményei alapján.

Ez a legkevesebb, hogy a "saját pénznemében" fizetem ki.

Ma van olyan zenei felhozatal a pop-ban, amit az 50 évvel ezelőtti közönség érdemelt volna meg. Lóci, az one-man ötletember jazz-zenészeket fogad fel, akik ugyan lenézik a popzenét (és ezért aztán a jazz-gitáros rosszul is parodizálja a rockgitározást, ugyenez fordul elő rendszersen Leskoviccsal a Kiscsillagban)

Csak már nincs hozzá közönség, a disznószarszagú kufferseggű lyányoknak oszt egymindegy, mire rángatóznak bebaszva a nagyszinpad előtt.

Érted, olyan lányok csordaszám, akiket senki nem akar felhúzni... még megujjazni sem.

Frick László Intézet 2021.06.08. 06:42:08

@heki:
Tanyaközpont 1969. Egy 16 éves fiú szovjet katonatisztektől vásárol egy dobgitár, életében elkőször van giitár a kezében. A tanyaközpontnak szolgál egy pusztai vasútállomás, amihez tartozik egy Tarr Béla-díszlet presszó, van benne egy zongora és egy dob.

Az megvan már neked a korábbiakról, hogy Baksa-Soós a Kex-szel rendszresen jár le a Csepeli Munkásotthonba megveretni magát Metro együttes rajongókkal. Megvoltak a kasztok, mint a focicsapatoknál, a Metro az ünneplőbe öltözött munkás fiataloké volt, a "hülyék" (ma mondanánk alterbatívoknak) csak a pofonosládáját tudták kinyitogatni ilyeneknek.

A 16 éves fió két hét alatt megtanulta fülre leszed
vén a Metro repertoárt (énekelni és a szüövegeket tudta, sokkal jobb hangja volt, mint Zoránnak, az külön feladat volt, hogy orrhangon ne tudjon énekelni annyira rosszul, mint Zorán viszont szeretett volna jobban. Zongorázni addig is engedte a presszós.

[Én,amikor életemben először zongorához ültem, 5 perc múlva a Tavaszi szél vizet áraszt -ot játszottam] Jó, kellett egy zongorista, talált valakit, aki ugyanolyan könnyen tanult, hát ez nem a hegedű, itt billentyűk vannak, csak a megfelelőeket kell lenyomkodni a megfelelő időben.

A dobossal voltak a bajok, az két hét alatt csak annyira tudott megtanulni, mint Ringo Star öt év alatt sem.

Basszusgitáros nem volt, egy cigánygyerek megmutatta a srácnak, hogy mint Jimi Hendrix is, felülről a hüvelykujj begyével hogy kell basszust hozzáfogni, meg eladott neki egy pick-up-ot 600 Ft-ért (egy pár luXXXXuscipő ára]

Frick László Intézet 2021.06.08. 06:50:46

@heki: www.youtube.com/watch?v=kiHF82u03tE

lábjegyzet Picsaemberhez:
Semmit nem róhattok fel nekem, türelmes voltam és vagyok, megpróbáltam, szelíd voltam, kár volt, kifejtős voltam vele, pocsékba ment.. még ennyit sem érdemel...

Egyszerűen egy tipikus magyar a nagyidai táborból.

Picsaember 2021.06.08. 09:14:57

@heki: egyszerűen amit Dudi itt mások fejéhez vág sértegetésként (amit amúgy mindig ő kezd) az a saját maga elleni hasfájása. Ez rendben is van, de nem vagyok pszichoterapeuta. Ha te viszont ilyen "kijavító" szerepbe képzeled itt magad, akkor az ő baromságaiból nem csak a jéghegy csúcsát kéne kiavítani. Költői kérdés: szted Ripők vagy Coco néni azért mentek el, mert olyan összeférhetetlen alakok?

Még egyszer: nekem az nem erőltetett, aminek nincs utánérzés-feelingje, amiről úgy érzem, van benne vmennyi "saját hang". Ez marhára nem "tudományos" kategória.

Frick László Intézet 2021.06.08. 09:24:31

Nem sértegetés ez... Ne haragudj @heki: , de nekem @Picsaember: -ről a FIDESZ mai nemzetikeresztényei vagy az USA nemzetikereszTYénkőkonzervatívfundament5alistái jutnak az eszembe.

A FIDESZ barmait a laikus ma úgy képzeli el, naponta 10-szer térgyepelnek le imádkozva a seggükön szolágló kellőszámú lyukainak. Erre? Erre ma a FIDESZ ( de kiterjeszthetem általban a jobboldalra is ezt...) úgy néz ki, mint az MSZP 2006. tavaszán, frakciók, harcóllanak, ma egy FIDESZ-es legnagyobb problémája egy másik fidesznyik, akinek hunnan van a mibeű van a méneki van, ménem nekije-e-je. Hunnan van neki. A FDESZ csürhéjén belül egymás ellen többen furakodnak, mint az ellenségeik ellen odaki'...

Picsaember egyáltalán nem tudja elmondani (vagy bevallani) mi IGAZÁBÓL velem a baja.

Frick László Intézet 2021.06.08. 09:34:19

@Picsaember: Ezek szerint csak ismerős vagy te... ezzel a nikkel: Akkor nagyon jól iusmered a történetet, de neked... ennek a nikkednek is elmondtam: Dolgozz meg, bizonyíts és érvelj és nemhogy elismerem az igazadat, de az inkri8minált bejegyzést leveszem, vagy ami mégigazságosan, szürke betűkkel, áthúzottan de fent hagyom. Akkor neked nagyon jól kell tudnod, hogy csak Hannibal miatt 20 bejegyzést fogta és levetttem.

Te Cocó néni önhazugságát szajkózod, miszerint miatam mentek el meg miattam ilyen Ripők pl, amilyen.

Nem. A feneketlen gyűlölséáge bírta le Hannbalt és ez a baja "a többiek"-nek is. Én nem változtam.

Ripők és Hannibal "keveset beszél" [tö] ... és ettől olyan okosnak hatónak képzelték magukat.

De hol vannak az érveik?

Cocónak 10-szer állítottam össze több, mint 10 olyan pontból listát, ami pontokból egy kiozár a FIDESZ-ből, de ez nem zavarja Cocót abban, hogy rajtam vááágyait, mint fidesznyik szőrsapóson élje ki. Ott van a pestisrácozás.

De itt vagy te.. a te nézeteid aztán tizedannyirea sem térnek el az enyémektől, mint pl Ripőké.

Igazából... valami frusztrálhat téged velem kapcsolatban, de ezt nem vagy hajlandó megsejtetni sem, mi lehetne.

A "sértegetés"-eimben mi az alaptalan? Tudtál mutatni az Elefánt-ban Lovasi-klónságot? Nem. SDzépen kértelek, hogy mutass? Igen. Elsunnyogod a KONKRÉT VÁLASZT? Igen.

Azt hitted, hogy a "meghaladott" azt jelenti hogy "szargyöngefoshúhynemigaz?" Azt hitted. Tévedsz? Perszehogy.

Én, komám, csak kívánni tudom neked, hogy tizedannyi tévedésed ismerd be, mint én csak ebben a blogban... és messzebb fogsz jutni és akkor nem leszel talán ennyire frusztrált.

Nemhogy beismerem a tévedésem, de minden esetben, ha valaki rávezetett vagy csak a pofámba is vágta? - megköszöntem neki.

Én tehetek arról, hogy Ripőknek az agyára ment már Orbán vagy szánalmas nikk ma már szánalmas lett?

Picsaember 2021.06.08. 10:22:38

@Frick László Intézet: igen, emlékezetes a medvés kalandod, mikor is NULLA bizonyítékot mutattál Márk-Zay náciságára, ehelyett kilométerhosszú kommenteket írtál a medvékről... hát a buta nép nemérti az ilyen "zseniális" semmitmondást, na!

Frick László Intézet 2021.06.08. 11:55:03

@heki: Azt magyarázd meg, hogy @Picsaember: -komát hogy nem tudja motiválni az: Csak egy kicsit összeszedi magát,, szétfikázza alátámasztásos érveléssel egy bejegyzésemet és leveszem és akkor jó' győz.. nem csak puffog üresen, mint egy kiszáradt és megtiport pöffeteggomba.

Picsaember 2021.06.08. 12:03:38

@Frick László Intézet: nagyon egyszerű: úgy kell olvasni a hozzászólásaid, mintha magadról írnád: tehát Márk-Zay ügyben NULLA alátámasztásos érvelés, ellenben sok üres medvés puffogás.

Frick László Intézet 2021.06.08. 12:39:15

@Picsaember: - gondolta a róka.

Azt azonban nagyon sokan nem tudják, nem etológusok annyira, hogy tkp a róka egy eléggé ostoba állat. Okos pl a disznó, a majom vagy az elefántz. Meg a delfinek. De a róka?

Namost ilyen sunyi ember, de mennyi van! - csak sunyulásra futja neki, de ravasznak szorozza fel magát.

Ha pl nem nézünk az érvelésemnek arra a részére, amiben Jörg Haiderrel kapcsolatban mutattam rá: Lényegében a fekete szín kedvelésén meg a biszex orientációján(na jó, az indexesek szerint a buzulásán )túl a 'ti' [Ripők & You] móccertanotok szerint nem volt bizonyíthatóan náci. Csak egyébként.
Sőt, hát rákérdeztek Haidernél , ő is elutasította, hogy is lenne ő náci. Ádehogy.

De én vagyok a hülye, mert hogy merek én egy nem fogaskerékből svasztikakaszás küllőkkel képezett emblémás csávót nácinak mondani, ha ugyan ő magát a Nemzeti Jobboldal-ként határozza meg és radikálisabbnak a Jobbiknál.

És egy ilyen szövetségese [volt, hát igen, kezdik is leépíteni szépen] az ÖSszefogás 2019-nerk, de majd kirakja az index-168óra-44 tengely a Márki_Zay nemzetijobboldalos kijelentéseit, hogy könnyű legyen az olyan egységsugarúaknak is felfedezni, mint te.

Azért Ripőkkel ne hasonlítsd össze magad, mert Ripők, ha eltekintünk az Orbáncentrikus Viuágképe miatti tudatibeszűkülésétől... ő egyébként egy annyira [számodra] bonyolulétat, mint a medvés, simán meg tudna érteni.

Ha akarna.

De nem is akarta és utána meg azt hazudta, hát nyilván nem nekem, hanem saját magának, hogy nem érti.

Még egy ismétlés: Azt is mondtam: Ne legyen igazam. Egywelőre nyiltan nem bontotta ki a Nemzeti Jobboldal zászlaját, de felbaszhatja az Összefogás annyira az agyát és rárabolhat a lényegében nullakiterjedésű jobbik hús, vér + 800ezres társadalmi bázisára és akkor nem egy fajsúlytalan kis hülye nyálfazék lesz a mérlegben a nyelv, hanem Márki-Zay. De : Ebben se legyen igazam. Imádkozom, hogy ne legyen igazam.

De ha igazam lesz?

Picsaember 2021.06.08. 13:54:45

@Frick László Intézet: na, a "logikád" tehát:

Haiderre nem lehet ráfogni, h náci, TEHÁT Márk-Zay náci.

Mekkora MUTATÁS!!!! HiNNYEE!!!
Ügyes, Emese, és ez róka, vagy elefánt?

Frick László Intézet 2021.06.08. 14:48:12

@Picsaember: Bocsáss meg... Lehet, hogy te így szoktál következtetni, de én nem.
Módszered:
1, kificamítod
2. mutatod: ez ki van ficamítva

Nem.
A DrRipők - Picsaember logika szerint náci az, aki maskara.
Aki nem maskarás, az nem náci tehát, mert "lehetetlen bizonyítani" .
Hiszen ha valaki 2021-ben náci, az biztos 1932-es stílusban nácibeszél. Háppersze, tanár úr.

És persze egyáltalán nem zavar téged sem az, hogy ahol a fasisztát és nácit kettédefiniáltam, ott részletesen mutattam be azt, hogy a náci politikailag is mennyivel bonyolultabb a fasisztánál.

Tényleg picsember, vagy a fagyasztottkajazabáló netokratív picsák kérlelhetetlen analóg gondolkodásával még büszkélkedvén is.

Ez vbolt az a mligikája-mentéje' a jobbikosoknak, amiszerint egy 1988-as Soros-fiókja aqz ugyanaz a Soros-fióka, aki 2018 vagy 2020-as.

Báregyébként ezt a fajta jobbikos kristályészjárást egyáltalán nem zavarják a sorosfiókatenyésztés 1984-88-as meg a Joint Vision 2020-hoz fűződő különböző kritériumai.

Ami szerint ha valaki az Omaha-parton partraszál, dettó azzal, aki 1944-ben.

Frick László Intézet 2021.06.08. 14:55:19

@Picsaember: Mai magyar popos szenvelgések. Például? (Remélem nem a Cahrt Petofi 40-nel fogsz bizonyítai, hanem:
-szenvelgések Kiss Tibor dalköltészetében
-Lovasi hogy szenveleg mnár a (felsorolás)
-Szendrői Csaba szenvelgésszava a bazmeg
-Csepella Olivér szenvelg a kislányoknak + fogkefehajigáció
-a magyar popzene Rejtő Jenője Maszkura & Tücsökraj szenvelg
-qualitons szenvelg, Ivan and ... szenvelg ésígytovább, nosza

Ezzel szemben a Piramis Becsüölet c. száma, az Állami Dinamit Együttes, a V-Moto Rock az nem volt szenvelgés meg az Omega V.

Picsaember 2021.06.08. 15:04:49

@Frick László Intézet: annyira kiismertem az olcsó kis trükkjeid, hogy már csak röhögök rajta.

- Frici, mutasd már, hogy miért náci márkzaj?
- Mutatom: mert a medvét nehéz elkapni.
- Na jó, de hogy a MárkZay....
- Há de a Hajderről se lehet kimutatni, azt mégis!
- Na jó, de hogy a MárkZay....
- Ej, dejszen a te fogalmad a náciról primitív (bár ugye honnét tudhatod ezt mikor szó se volt róla...) CSAKÉN tudom az IGAZI NÁCIFOGALMAT, KÖCSCSÖG!

Frick László Intézet 2021.06.08. 15:19:32

@Picsaember:
Egyébként ki volt náci az elmúlt 20 évben? "Akit mi annak látunk, az!" Az AfD az náci? -mert az, mert mi annak mondjuk. Mi kell a náivá nyilvánításhoz? Hát az, hogy legyen antiszemita. No és ki lesz antiszemita? "Akit mink annak mondunk, jaz!"
Silberbaum Pista csukaszürke csizmanadrágba-bűrcsimmában és Marlyn Manson tányérsapóban maséroz? - szerintem?

Akkor én vagyok antiszemita, mert Silberbaum elvileg lehetne zsidó, bár amúgy Izrael Állam (és a szinte teljes politikai palettája szerint) Izrael Állam Ellenes (éstehát antiszemita)

Végülis megspórolhattam volna egy rakás karaktert azzal, hogy ha az AfD náci, akkor Márki-Zay meg főleg. Csak ez.. te-fajta analóg hülyéskedés lett volna.

Egyébként annak a bizonyítása is izgalmas: "Miért nem náci Márki-Zay? Hámmeee A Szövetség tagja és akkor nem lehet náci." és "Meee semmi ujanot nem mónd, mint akikre mink rámóngyuk, hogy jaz oszt kész, jaz is lett, naügyeee!"
süti beállítások módosítása