Még nem volt internet Magyarországon,amikor a HazavágósKritika feltámadt  az Élet és Irodalom [-> televízió rovat] meg a Magyar Narancs[korai-korai]  és a Népszabadság pénteki kultúrmelléklete következtében.

Egyfajta "amerika" jött el, a kijelölt konceptuálisan jó emberekről kritika helyet a jót vagy a semmi helyett  laudációt írtak

megjelent az újfelhasználású kifejezés a recepció , ami egyszerűen a Kiválasztott seggének rendszeres kinyalása plusz a nemiszerve  felszopása (ilyen a csiklóesetében is van, csakott ugye az ember az Á leges leghegyihez, ha hozzáfér ilyesmiben)

Esterházy Péter,ha kritikát akart és nem az öccseitől, akkor személyesen elballagott Géher István tanár úrhoz és ott szigorúan nemleírva,szóban megkapta és az sírba is szállt mindkettejükkel.

amikor Kiválasztott Nagy Név-nek,mint Nádas vagy Esterházy vagy Mészöly Miklós, hogy ne Pétert írjak vagy Lengyel Péter(aki "kritikus" is volt) kritikája nem is lehetett. Esterházynak nyilvánosan csak a seggét lehetett nyalni,ennek következtében a nem EP jelenlétével díszítményezett sütipartikon a nyál frecsegett a vitriollal és a rosszindulattal a.... ...de SZIGORÚAN NEM LEÍRVA. Ho-óóónneisseee! -ismerjük a magyarokat:Pont azok az emberek,akik EP segge kinyalásából éltek,voltak a leggonoszabbak a szóban elszálló ssossseeissseee le nem írt "kritikák"-ban

kritikauzletag.gif

Na,és a netokrácia meg erről szól

Fáy Miklós,a kottaanalfabéta zenekritikus

aki közepesnél gyöngébb képességű költőként indult 70 kilóval ezelőtt, de nem az ilyen féldilettánsok rossz ötletével folytatta,a gyerekkönyvírással, hanem annyira jópofa egy gyerek volt, nekiállt "kritikus"-nak,az eléghálás pálya, ha az ember a jópofa szemétláda és a kérlehetetlen seggnyaló.Seggnyaló szakmaikörökben máig is tart a vita, hogy passzív volt MGP-vel vagy aktívan le is szopta.

"Kritikus az,akit a rovatba felveszünk csinálni."

Lovasi András Tűzijáték délben című lemeze az év (azév) teljesítménye volt,azt csak mellékesen jegyzem meg,hogy Minden Idők Legjobb(an kevert) Stúdiófelvétele is.

lényegében egy jégveremhez hasonló kis dombocskában rejtezik  ,ami szemre semmi különös:Kb Frank Zappa is annyit mondana a Tűzijáték délben-re (a keverésére)hogy: Ottimo.[Optimo]

A kritikának,mint a Komedi Centrál műsorának ebben az egyre sztánalmasabban kiszolgálthumorínségben:Már eleve röhögve ülnek az emberek,Na, jómeg fogja kapni a pofájába a faszomtuggya ki,nem is érdekes már,hogykit "kritizálnak" és mit a szarát.

Úgyhogy 

jóideje kritikáról nem lehet szó.

 

Egy időben egy bizonyos Széky János nevű ember vezette a kritikai rovatot   szimultán az Életés Irodalomban,az ő barátja volt Bodor Béla,ugye,mennyire nem ismerős nevek? Bodor Bélának egy egész kis iskolára való tényleg is kritikusi (a szó nagy Hannibal Szótár-i értelmében vett kritikusi..nem az a fikamaki,akit ebben a szócikkben tárgyalok) munkát végző tanítványa  volt. Egyikük,Szirmay Ágnes,életműve egyik csúcsa a Barátok közt-ben,mint dramaturg [egészen pontosan dialogista] a másik csúcsa az Oltári csajokban,mint dramaturg [dikciók,am.l. itt: dialogista]

 

A kritika nem csak analizálni képes,de ha szétkapta,mint foxi a lábtörlőt, még össze is képes újra rakni.Márton László író kritikáit említeném ide jópéldaként.

"Egy pajtát akármilyen vadbarom széjjelhány, de felépíteni csak ács képes."

/komboj bölcsesség/

 

Fikázni,gecizni, hogyannemtuttajabarómmjeztetsemegóddani ki nem tud.Összerakni:Hogy:

-ha működik,mitől működik

-ha ugyan nem működik,de ha,akkor mitől működhetne

 

Erre csak kritikus képes...

 

 

....csak ezt,úgy látszik,ma nemf izeti már senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9516513030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2021.04.26. 09:17:00

Revizoronline-on szerintem jól írnak kritikát, de lehet, hogy tévedek, és csak reménysugárka.

MGP titka az volt, azért volt rettegett kritikus, mert tudta, hogy mindegyik színészről kell írni minimum egy jelzőt.

Serény Vélemény 2021.04.26. 09:21:35

@heki: MGP. Egy homokos, gonosz varázsló volt.
Megint a kultúra és az ő léleknemesítő hatásának a nem létezése amire kilyukadtunk jól.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.26. 10:21:19

számításaim szerint ez emberiség elérkezett a kritikai nullpontra +/- 1000 év, és ebben nincsen semmi fejetlenség, de inkább plusz, mert már olyanoknak is ismerem a kritikai attitüdjét, akiknek ezerszeresen elvont logikai tér és háló megalapozottsága meg fellebezhetetlen, sőt, ha tetszik ki ülhetnak a tenaszra, merthogy monárisan is megcáfolhatatlan.

Szorgalmas Gyémánt 2021.04.26. 10:23:35

@csillagkúll: legbelül mindannyian teraszon ülő vétkesek vagyunk.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.26. 10:33:36

@Szorgalmas Gyémánt: a véleményeinkért még nem járna, valóban, de minden egyéb rácáfol.

Frick László Intézet 2021.04.26. 13:23:56

@heki: MGP titka nem az írásművészetében van, hanem az azonkívüli szabadidőstevékenységében. Mindenkiről nemakármiket tudott,és ha ő kinyitotta a fejinemiszervét! Ha őelkezdte járatni a fejinemiszervét, az a kacsa nemiszerve tokja volt eperéréskor.

Frick László Intézet 2021.04.26. 13:24:32

@Serény Vélemény: Gonosznak lenni -ahhoz bátorság is kell.

Frick László Intézet 2021.04.26. 13:45:47

@csillagkúll: Az emberiség alatt,mint majdnem mindig,az oiropidokat érted.

Az oiropidok az elsőtől a 27-53-ig sorig a más dolgával szeretnek foglalkozni.

Ezzel szemben egy átlagos kínai az elsőtől a 74-ik sorig a saját dolgaival foglalkozik,neki hogyan tudna lenni pl egy keveset futott állami leadott autója vagy mibe fektesse a nagymamájátólmegöröklött és eladott lakótelepi lakás után felvett 30millió Yüant meg ilyesmi. Most már,aki nagyon gazdag, lehet 3 gyereke,ezek a 28-32 éves fiatalok azon agyalnak, hogy melyik a biztosabb lukszusklinika klinika a 2 lány után a 3-nak a fiút összehozni. (Modern fiatalok,számukra a leány is gyermek) (kurvasok pénzbe kerüla 3 gyermek,az állam nem támogatja, csak eltűri..csak yüan milliomosoknak való nhobbi )

Amit te itt a szokásos halkésekkel villogó mesterkélt homályodba burkoltál volna, az mind-mind oiropidokra vonatkozó. Nem hobbijuk,hanem a mániájuk)

Van egy rakás dolog,ami a világon egyedül már csak az oiropidokat tudja éredekelni,pl szuverén államok belügyeibe való beleavatkozás amiatt,mert az oiropidok szerint ott nem amerikai típusú agyonszabályozott, rendpárti és feljelentő a demnokrácia egy jólalgotritmizálhatóvéleményrácsbam,bár egyébként, ha történelemtudományilag összevetjük,Afganisztán,mielőtt térképen az angolszászok kitalálták,ott tartott társadlomfejlődésben ahol Amerika i.u. 1298-ban .Miért kéne Afganisztánnak 100 év alatt 500-at fejlődnie (ha persze elfogadjuk Marxék nézetét,miszerint a történelem,az aztán a töretlen állandófejlődés )

Az anglo-amerikai térképország kitalálás került eddig e legtöbbe az emberiségnek az emberiség történetében, csak az anglo amerikaiakon kívül ezt a szép XIX.századi műfajt,amiről sajnálatosan a XX.században se tudtak lejönni az angloamerikaiak,már több,mint 5,5 Milliárd ember le se szarja,mert arra sincsen ideje.

Szíria,Irak,Afganisztán, Pakisztán B angladesh Sri Lanka,Buthán, az egész Dél-Kelet ázsiai térség Tahiföld,Malajzia,Indokína stb.. ezek mind anglo-amerikai térképészeti remekművek.Mint Hungary vagy Koszovó. Vagy Norht-Maczedonia

Pl ha a vietnámiak olyanok lennének,mint az amerikaiak, akkor hamarabb tépnékle egy angolszásznak kinéző faszi arcát, mint valami menyét. Pedig az a rengeteg ausztrál annyira undorító,hogy még én is néha letépném azt az indokolatlan és megalapozatlanul nagy arcukat.

A Fülöp-szigeteket szokták felhozni, hogy ott mennyire szűrnyűűűjekkek a zemberek,de az igazság az, hogy az az európai kereszténység és a hittérítő misszionárosok miatt van.. nameg az angloamerikai férfiak kapatták rá a 12-15 éves filippínó nőket arra, hogy vesszőfutásosat játszanak a manilai reptéren a fiatal lánypinanedvre szomjazó anglo-amerikai munkanélkülisegélyen élő trógerekkel.

Gyakorlatilag a világ népei közül.. ha valakit érdekelne a Mr Bean-JohnnyEnglish sorozat,akkor rádöbbenhetnének, hogy ennek a valaha szebb időket látott fehér fajnak az a respektje.. csak egy szép Andersen pedofilbácsi által kiagyalt Andersen-mese és az IKEA is mindent Ázsiában bérgyártat már

Frick László Intézet 2021.04.26. 13:46:42

@csillagkúll: (rövid verzió) Valami csak munka által keletkezik,semmiből soha nem lesz valami.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.26. 13:57:52

@Frick László Intézet: hát ezért írtam ez emberiséget, hogy gayanakvást keltsek, amúgy a fehér vad júropai van olyan szelíd mint egy gézába szorult szangokú.

az meg nem állja meg a helyét, hogy csak munka, mert ahhoz hogy ott legyen azt ott már ott van, és hogy visszautaljak a kínaiakra annak az igénye is abból született, hogy hallott arról az ottról

Frick László Intézet 2021.04.26. 17:56:22

@csillagkúll: A szelid szelid,a balfasz,az nem szelíd,hanem balfasz.
A büszkeidióta Johnny English vagy Jacques Clouseau. Vagy Boris Johnson. Nem a kinézetről van szó, az nemis érdekel.A hasznos idióta Farage vagy Trump.

"Mister Bean egy szörnyeteg!" - mondogatta az ex-Mrs. Atkinson,depersze a férjére gondolt.

Szelíd pl az angol túrista,de 2010-és 2018 között 13907 ilyen szelíd anngol a hasmenéses trükkelpróbálta kártérítés formájában visszaszedvén ingyenessé tenni a nyaralását,a végén alegzüllöttebb angol nénik (lánykorukban sorbaálltak szopni a backstage-ekben, bizony,ennyire elszaladt már az idő a tripperes mod kurvák fölött is)

Frick László Intézet 2021.04.26. 18:56:12

@csillagkúll: Az utolsó békeévben az USÁ-ban a program a "Naggyá tesszük Amerikát!" volt.
Hszi Csin Ping viszont a " Sorsközösség a Világgal!"-t hirdette meg.
Ugye,milyen mókás?
Erre varrt gombot az Olyan Aranyos Öreg Bácsi:
"Amerika készen áll arra, hogy újra átvegye a Világ vezetését !"
-tisztára,mintha Clouseau szájából vette volna ki.

Tudtad, hogy Steve Martin 2XGrammy-díjas bendzsóművész?

Caak szajkózni tudom:Kár erőlködni viccesek kigondolásán.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.26. 18:57:03

@Frick László Intézet: ne röhögtess mert lepottyan a hanszólós vékápom

Frick László Intézet 2021.04.27. 06:24:45

@csillagkúll: Nem tudom, hogy állsz az inkontinenciáddal,de látodmagad előtt a kambodzsai nőket,akik a hanszólós stb jelmezgyárban varrják a jelmezeket,mitképzelnekazokrólaz emberekről,akikezt a sok szart felis veszik?

Mert azt vietnámi Marshall gyárban tudják,hogy Pukhet Dzsimiendrixe hogy keneti ,elvégre a ladyboyoknak sem fenékig egy angloamerikaigeci az élete, valamibőlmeg is kell élni
www.youtube.com/watch?v=fe43UdXkLrI

Tudod,hogy az USÁ-ban ma alsóhangon mennyibe kerül egy bármilyenállapotú,de még az USÁ-ban varrt Levi's 501-es? 489 Dollár

www.youtube.com/watch?v=vbuE6rKL3oc

Szerintem az a csúcs,amikor valaki Chris Cornell-nek képzelvén magát Hendrixez.
www.youtube.com/watch?v=LkKBcEV75WE

Tudtad,hogy Cornellel is az autoerotikus fulladásvégzett,pedig görög felesége van?

www.youtube.com/watch?v=LkKBcEV75WE

A Kotz svájci német szlengben a fing.Tudtad? Kotzen= Fingani.

Frick László Intézet 2021.04.27. 06:26:06

@csillagkúll: Csak Kotzen még nemgondolt arra, hogy zafírból csináltasson kontaktlencsét:
www.youtube.com/watch?v=7QU1nvuxaMA

Frick László Intézet 2021.04.27. 06:28:45

@csillagkúll: Önhibádon kívül nem tudhattad,amikor hülyéskedtél velem:Tényleg élt még nem is rég pár szelíd oiropid.
www.youtube.com/watch?v=vVXIK1xCRpY
süti beállítások módosítása