Úgy általában a netokratákkal,a geciújságírókkal és a magyar véleményformálókkal szemben én inkább örülni szokta, ha valami állításomról lesül az ellenkezője.

Láttam egy német filmet. Csak bízni tudokbenne,hogy nema német film Alkonyi Visszfénye a Vörös Ég Alján. Meg van írva a film,pompásak a díszletei, zseniális a szereplőválogatás. Egy...a mai német filmgyártásban már szokatlan, vagyis kelet-német stílusú filmról beszélek.

Egy igazi gróf az alkotója,rendes sziléziai grófi neve is van

 

Florian Maria Georg Christian Graf Henckel von Donnersmarck

A filmje magyar címén:

Mű szerző nélkül [Werk ohne Author ]

Rendezői forgatókönyvvel egy élő , 1932-ben született német festőművész fiatal élete a fősodor.

werkohneauthore.jpg

 

Nyilván egy embernek,akinek élete egyik fő filmrendezője Rainer Werner Fassbinder,nem hogy a szíve csücske nemlesz graf von Donnersmarck, de még a fél veséje egyik barlangja sem.Mintahogy Sztravinszkij meg Ligeti Györgymániákusa nem tesz föl Csajkovszkij lemezt,mert minek is tenne föl.

Azonban ez a film tőlem függetlenülis zseniálismégsokmindenben:

-nem szájbarágó-didaktikusan sokakat segythet aközelmúlt képzőművészete,a XX.századimodernizmus felfogásában ésmegértésében

- történelmi metszetként hiteles.Amióóórisái nagy szó, elképeszőbátorság a mai NSZK stréber képmutatónyálzuhatagában,ebben a fölöslegesen lelkiismeretfurdalásra hivatkozóvégzetesen ostoba,ráadáslpont a Reich idejére jellemzően "farkasokkal együttüvöltözős" hangulatban.nemis csodálkoztama német kritikákat tallózván azon,hogy a magyar 444/index stréber gecik nyálasságai is alulmúló huhohgásokat találok,hogy merészelte filmre vinni a Drezda ellen vonuló bombázük,a bombázás tűzviharátmessze-messze fölsemidőző lakástűz képeit bennehagyni,scandal!

-kosztümök,díszletek,kellékek,minden tökéletes

-Paula Beer segge mézes picsája  [üreshely, de lent a kommentekben elmesélem szivesen, azt is, hogy a picsa miértpozitívnegatív fogalom,viszont apicsaember csak negatív, de picsa (nő)meg miért lehet pozitív is]

-a szeksz patikamérlegen,tanítanivaló arányokkal , kellően adagolva, nőknek kompatibilisen odagondolható "-s anélkül, hogy a faszi fasza a hasa közepről nyőneki

A filmetOscar-ra jelölték,de természetesen megadni azértnem adtákmeg, ha pl az Oscar valóban az is lenne,aminek hazidják,tehátannyira tényleg nem jófilm,viszont az OScar GYAKORLATÁT tekintve meg aa szokásos gyávaságbólnemmertékmegítélni,ahogy viszont stréber,de pocsék filmeknek meg megadják.. ha valakit érdekel,adok recepteket akommentekközött,pl öltözz ujgur leszbikus [butch] festőművésznőnek,szopj ki akisujjadbólegy életrajzinakelhazudott regényt és 10 millió Dollárt fogsz rákapni, 1millióbólleforgatod Üzbegisztánban, csak az a lényeg,hogyajelenetekez a Szovjetúnió sztalin-korszaki propaganda filgyártásából ismerhető nácipribékeseklegyenekmindenütt jólláthatóvörös csillagokkal, csak ne azt ugassák, hogy lóasz lóasz ,hanem laibaaa laibaa meg snelaa snela helyett kuájdiaaa kuaidiaaa és hahalálos lövés éri őket, ne hilfeaaa kiáltásokkal vessék magukat hanyatt,hanem omaamaa omamaaahrhhhh.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6216504728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása