A Test Angyala a hullámzó Balatonban lubickló részletek ördögével kufircol.

Magyarország a Kádár-korszakban vidéki falvakból és vidéki városokból állt, és természetesen ott volt Budapest, ahol élni is lehetett.

"Szomorúan bólintottam:Ők sem jönnek vissza,soha már."

/Billentyűparancsra előugró passzus a kitántorgás payola "blog"üzletágból 2010-2020./

A korban szocialista erkölcs-nek nevezték azt a fajta népnevelést,amit ma a CNN,HBO, Deutsche Welle, Euronews, Discovery Chanel, Szabad Európa Rádió, ATV, Index, Telex,168óra, Népszava, Azonnali, HVG1 HVG2 HVG3 444 PortfolioPontHú Házipatika Privátbankár Retek Klub Quibit és Princz Dániel, Fostos Recska Kettős Mércve Babarczy Őrjöng, TASZ Átlátszó, Helsinki Bizottság, IszosJolán és a Falurággyó meg a Népszabadság, az Élet és Irodalom, a Klubrádió, valamint a Nemzeti Jobboldallegújabb gyöngyszeme Márki-Zay Péter is folytat.

 

Annyi a különbség, hogy ma az LMBTGQWERTZUIOPŐASDFGHJKLÉÁYXCVBNM "civil" és "szervezete"-ek olyan vállalkozásoknak payoláskodnak,mint a Deutscher Gender Transformer Gemeinnützig GMBH u. Ko.KG. ,ami eddig 7619 esetben vette le a Német Állami Társadalombiztosítást egyenként,átlagosan 100000 €-ra nemi átalakító műtétek címén. Természetesen a német minőségűnémet ,ám olcsó másodosztályú nemigazitagállami orvoskkal spórolós magánegészségügy is barreles hordóban tárolt és a beledöglött sirályoktól annyira zaftos  pakurába mártogatott ócska fa villanyoszlopokkal írja a számlákat az Állami Finanszírozásnak.

 

Míg abban az ócska,múltbavezető elavult XX.században be kellett érnünk Liz Carmichael-lel és a mexikói Tijuánával,ha ki akartuk magunkat jól heréltetni. Közben az asszony egy füst alatt elvégeztethette az abortuszát [-> abortusztúrizmus a nemzetikeresztyénkőkonzervatív USÁ-ban Nixon-tól Today-ig ]

lizcarmichael.jpg

A szocializmusban még un munkaerőhiány jellemezte a magyar gazdaságot,

vagyis a Párt Központi Bizottsága időnként utasította a vidéki falvak és vidéki városok pártbizottságait, hogy intézkedjenek az alkoholista munkakerülő [-> KMK]trógerek fizetési listákra kerüléséról. Azt a problémát oldotta meg az utolsó előtti és az utolsó szocializmusi-szocialista kormány a

Munkanélküliség Intézményesítésével 1988-ban

Addig, ha valaki nagyon-nagyon nem akart dolgozni,külföldre kellett menekülnie, ha szerecséje lett,akkor Traiskirchenben vagy Linz a/d Donau-ban a KleinMünchen-i Looger-ban csinálhatta pont ugyanazt,amit a mai menekültek is és ugyanúgy évekig.

traiskirchenlooger.jpgtraiskirchenloogerhaitaa.jpg

Vagy ott voltak a nagy szocialista építkezések, Sztalin és Leninváros vagy 1972-től a Tisza II.Víz+Lép+CSŐŐŐŐŐD.Aztán meg a paksi atomerőműépítkezés.

stallerilonaluxuskurvakorszakaban.jpg

Budapesti falvak [-> Bögre utca ]  leányai sokszor választották a sohamárságnak azt a rögösútját is,mint a képen látható szobaaszony,aki hajszálpontosan úgy és annyira volt szobaasszony,mint a Stroszkánt lebuktató afro-amerikai szobaasszony. Ez is bizonyítja tételem,miszerint Uj nincsen ,kihívás formájában meg pláne nincsen a paplan alatt, csak olyan műveletlen gyerekek,akikeltudják hinni, higy az index találta föl azt az újságírói stílust,amit Szovjet-Oroszországban a bolsevikek magukról hittek azon az alapon,hogy Jaroslav Hasek a Szovjetúnió V.Szibériai Hadserege politikai tisztje is volt.

Akkoriban kék útlevéllel lehetett valaki sohamár, ha nem volt kedve Jugoszláviából a szlovén határon át Olaszországba átsétálni (Az olasz lágerben sok volt a cigány strici,akik lényegében macsó és heteró létükben is végbélbe kúrták a gádzsó  disszidenst) .

 

Rokonlátogatás címén, német-vagy osztrák közjegyzőáltalhitelesített meghívólevélre kétévente kaptam kékútlevelet.NSZK-ban akkoriban márjó sokféle olyan Dreckig Arbetit létezett,amit elsőosztályú fajnémet munkjanélküli még ÍSchwarz-ban sem, nem végzett el. Fogtam egy kapát, kiballagtam a temetőbe és pl egy 4 négyzetméteres sír rendbetételéért kaptam 50 DM-t . Biciklim pedig úgy lett, hogy kimentem a szeméttelepre,fogtam a sok bicikliből egy nekem is tetszőt,az egyik kereke defektes volt, azt megragasztottam [40 Pfennig ] . 1978-ban mégg egy német vidéki városban rakásra voltak korszerűtlen múltbavezető öregasszonyok olyan hülyeségeikkel,mint zöldséges kert,meg ravasz parasztokkal,akik a zártkertjüket felparcellázták 200kis veteményeskertecskére és a sok hülye nyugat-német öreg néni egy-egy  ilyen parcella bekapálásáért,rendbetételéért,félóra,fizetett 70 DM-t. Ja és minden nyugat-német településen még ráadásulfelvettem az 50-50 Dm segélypénzt,amit a szegény,a szűrnyűkommunista diktatúrábólérkező Volksdeutsch -nak járt. Igaz, hogy csak egyszer vehetttem volna fel, viszont nemlétezett még egységes számítógépes nyilvántartás,így minden önkormányzatnál szűznek hazudtam a markomat az 50 DM-ért.

 

Az egyik,ami nagyon tetszett az az, hogy egy sérülésemet először ellátta a német orvos és csak aztán kérdezte meg, hogy van-e biztosításom. Természetesen nemvolt biztosításom így megkérdezte, hogy vallásos vagyok-e.Evangélikus létérekisséugyan csalódottan,deazt mondta, hogy Hundert Forint.. az szerinte elég nagy pénz lehet ott a kommunizmusban [hamarabb megkerestem DM-ban,mintő ellátta a sebemet] azt dobjam be otthon a templomban Szent Antalnak.

Sokaknak azonban többszöri kérelmükre sem adtak kékútlevelet,mert egy más véleményük merészelt lenni (lásd a hosszúfelsorolásom) a korban a Paksi Atomerőmű Építkezés volt a Szomorúan Bólintottam:Ők sem Jönnek Vissza Sohamár,a kedves fiatalok,akik ugyan jól keresnek itt a lépcsőházunkban,vidékifalvakban pedig a falusi utcánkban,de mégis,nincsenek életkezdési esélyeik, hiszen Borzanáriában, a Duterte erdogánszultánságban  a Fáraó Bútorkereskedésben 74000 Ft egy konyhabútor,viszont ők papíron csak 127000 ill 164000 Ft-ot keresnek havonta,mert a többit a főnök zsebből fizeti,meg amit még ellopnak.És minek a konyhabútor,ha annyira nyomorognak, hogy rendelniük kell a kaját [Lásd J.Olivier esetét a bányászvárosi mélyszegény fiatal anyával,aki zokogott Jaime-nek, hogy nincsen őneki 6 Fontja arra,hogy otthon főzzön,amikor annyira szegény, hogy 12 Fontért kell a kajaműhelyből ételnek látszó zabát rendelnie.

Ha mindössze egy életképben szeretném szemlélteni az abból a korból az akkor Korszerű és Jövőbevezető Má-nak érzékeltetni,mekkora egy gusztustalanul ostobák voltak a múlt század 70-eséveineka fiataljai, akkor nem arra a közhelyszerűségremutatok rá,hogy ott alul nemis borotválkoztak és a lányoknak Dr Veres Palibácsi  orvosválaszoljából kellett kipironkodniuk, hogy az a fehér, ami folyik belőlük, az nem betegéség , hanem természetes eredetű síkosítóanyag... A Kádár-korszak sötétségében a sok akkori hülyefiatal mindenféle előszobákba, gardróbokba zártverandákba meg nyárikonyhákba összebútorozott és basztak orrba szájjba,mert abban a hiszemben, hogy fiatal Homo Sapiensek-nél ez természetes lehetne,hogy ezzel kezdik, mint valami állatok.

 

Ezzel szembena Kádár-korszak még a múlt évszázadban,sőt,továbbmegyek,az elmúlt évezredben volt és az életkezdésre semmi eséllyel nem rendelkező fiatalok nem agyalhattak azon, hogy az egyikük havi jövedelmének a feléből hogyan vegyenek konyhabútort,mert egy teherautósofőr 2500 Ft-ot keresett, egy óvónő pedig 2200 Ft-ot és egy GTisza konyhabútor 10500 Ft-ba kerültúgy, hogy a DOMUS Áruház nyúltköpenyzebesének egy Ady-ra a zsebébe gyomoszolva pont az volt a véleménye,mint ma egy császármetszőnek, ha 50000-rel szúrnák ki a szemét. [-> szabad császármetszőválasztás joga ]

"Kösz" ittam már ma kávét!"

A Domus presszójában 1.20  volt apresszókávé és a személyzeti kávé  (amit nem zaccből főztek, hanem Karaván-ból,az 3 Ft, egy császármetszés [-> programozott szülés -> síszünet a császármetszészeteken ] pedg 70000 Ft) 

 

Tegyük fel, hogy vidéki faluban a pedig budapesti városi származású fizikatanár, 3743 Ft-ot keresett havonta,ez bruttósítás előtti Ft, valamint 1978-ban elég nehéz volt elkölteni,míg hegesztőként 10291 Ft-ot általában, egy pakli cigi 5-6-7Ft volt és kb a sör is. Kocsisbor literje 16-20 Ft. Vidéki faluban egy esztergályos alapórabére 12 Ft városi faluban 16-22 Ft. Annyi,hogy a vidéki faluban 10 óra volt a munkaidő, míg a budapesti faluban 8. Vidki faluban egy tyúkért vagy valami ágyneműért vagy amit a bácsi el tudottotthonról lopni, szoptak a kurvák,míg a Tolbuchin körúton a Vásárcsarnok környékén 300 Ft volta tarifa [egy Alföldi papucs ára ]. Pijolós Joli nyanya presszópultoskárban 500 Ft-ért tartott picsát az italraktárban,viszont 1200 Ft-otlopott Presszós öcsitől a pultban.

Természetesen

a sohamárok már a múlt század 70-es éveiben sem mondták volna azt soha,

hogy soha és a sok pénzt,amit kerestek,a vidéki falvak alacsonyabb árszínvonalán költötték el. Akkoriban, ha egy vidéki faluban felépítettél egy házat 2millióért,azon frissibeneü-meszelt,de szűz falakkal el is tudtad adni 1,2 - 1,5 MFt-ért.(Az élőmunkaértéket,azt nem adtam hozzá a 2 millióhoz,meg az Ady-kat,amiket kék meg barna köpenyzsebekbe kellett gyomoszolni.

A mai kilátástalanságban viszont,ha a sohamár azon a magyar árszínvonalon köti el a mesés sohamárjövedelmét,

"Magyarországgal szemben ma jólfizetett IT-s vagyok és kéthavi fizumból BMW piros sportkocsit vettem."

/reklám szlogen 2015-ből,amikor az  indiai TATA konszern lényegében lenyúlta a hús-vér oiropid IT-sek munkáit,de még Indiában is home office-ban, ugyaanismár az internetkorszakban pedig/

 

amit az osztrákok gondoltak, ahhoz leszállítani a magyar sohamroknakkifizetett Österrreichische Kindergeld-et,mert az osztrákok  szerint amagyar árszínvonalmélyen alatta van az osztráknak,tehát ha egy magyar sohamár amesés jövedelmébőlegy budapesti falubanépít fölegy családi háznaklátszó tárgyat,az kb 30millió Ft és jó,ha 38MFt-ért tudja eladni,míg ugyanez vidéki falubankijön mindössze 27 MF-tbólés 14millióért sem tudja eladni.

"Budapest tartja el a vidéket!"

Dr Sissy Grófnő ésközgazdász/ 

"Egy termelőszövetkezet gépműhelyében dolgozó esztergályos azért keres feleannyit,mint egy  budapesti esztergályos,mert vidéken minden olcsóbb és

a vidéki  parasztság osztályöntudata alacsonyabb.

 

És mind a kétféle esztergályos azért keres többet,mint egy tanár,mert a dolgozó tömegek a munkáshatalom alapja. "

/Dr Kállai Gyula/

Linz -Klein-München  , 1981.

TRÓGER Te is a lógert keresed,mi,ecshém!

FRIKK Nem, én dolgozni jöttem ki.

TRÓGER Na,ennyit is érsz ecshém,ostoba burtyás vidéki paraszt!

"Olcsóbb a proletárt segélyen tartani,mint inflációgerjesztő módon munkahelyet teremteni neki."

/Dr Medgyessy Péter, az MSZMP KB férfimanökenje és takony kölyök indoklása a munkanélküliség intézményesítéséhez,1988.február/

GRÓSZ KÁROLY Megcsináljátok azt a "rendszerváltást" De mi garntálja azt, hogy megnyerjük az első választásokat?

DR VITÁNYI IVÁN Dehogy nyerjük, dehogy nyerjük,Grószelvtárs még csak az kéne!  Pont, hogy "elveszítjük". A magyar amnéziás nép és ki a fasz fog arra emlékezni majd az 1992-es előrehozott választásokon, hogy ki vezette be a munkanélküliséget Magyarországon.majd már úgy emlékszik a tipikusan amnéziás társadalmunk, hogy a Horthy-fasiszták vezették be 1990-ben.

HORN GYULA Karcsikám, ne aggódjál márannyira, bazdmeg. A Pubi most szekáljaki és  át az MDF-be Antall Jóskát,ott kő kövön nem marad ettől, Pubi viszi a kisgazdákat és a FIDESZ meg az SZDSZ lesz a sajton osztozkodó medvék.

GRÓSZ KÁROLY (undorodva hőköl) Te meg Gyuszikám,a sajtosztó róka,mi? És mi a faszom lesz ezzel a kurva sok papírral?

ILLETÉKES ELVTÁRS Aéjraópa legkorszerűbb papírmalmát adtuk át az Ócsai úton.

 

"MSZP? - Nem jönnek vissza soha már!"

/Pető Iván 1990./

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6616488124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2021.04.02. 17:33:38

Én meg azt mondom a fejlett nyugat európa a mi népi demokrácianknak köszönheti az ideiglenes jólétét, ami már szitál, pironkodik és perverz módiban kihalni igyekszik

Frick László Intézet 2021.04.03. 09:18:35

@csillagkúll: Ez amúlt század180-as éveiben voltigaz,amikor a Bayerische Motoren Werke akkori fejeseiminden áro európai dolgozókat akartak a München-i Központi Gyárba ésodáig lealjasodva, hogy a Vasfüggöny mögött egy Grósz Károly nevű veszélyesen komonista embernél gazsuláltak, hogy ugyan,adjon márki a Szocialista Tömb Leggyöngébb Bástyája 300 dolgozni is akaró autóipari betaníthatómunkást,akika nyugat-németéhbér 2/3-árt,viszont nem kibaszhatóan a szakszervezetből,tehát jóval hossszabban,mint a szakszervezet általmeghatározott nyugat-németmunkaidő,dolgozzanak.

Plusz a korra jellemző ám úttorő módon Grószt megajándékozták egy BMW autóval (műviáron vásárolta meg a céghálóbólamarketing-alrészvénytársaság vonatkozó tagkáeftéje...)

Aztaa teljes un "európai" autógyártást átitatta már a globális spekulalizmus ésha egy Fordot vásárolsz, csak annyi lehet a kérdés belőle, hogy mennyi abbóla francia PSA általtávol-keleten bérgyártatott cuccos. Illetve fordítva, ha Opelt vásárolsz,az ugyan 100% PSAviszont amotorja lehet Ford. Ami amúgy részben Mazda is, te van japános megoldásokkalLeverkusen-ből.

Mit gondolsz, Dr Ripők őrjöngvén mitőlhiszi azt, hogy most ő megsemmisítően szarkasztikusan bánt el velem gúnyolódván a PSA-ra vonatkozó hasonlataimon?

Itt a kérdés az lehet, hogy az ukrándolgozótömegekkelérdemeslesz-eújra kisérletet tenni,haMagyarországon végre bevezetnék az:
-Európai Béreket
-Európai Nyugdíjat
-Európai Családi Pótlékot
és
-Az Európai Alapjövedelmet a proletároknak

Amikor az IKEA egy Fjölstättendörhallajjagöllamurökhaa-t is Viet Námban bérgyártat már.

Frick László Intézet 2021.04.03. 09:20:12

@csillagkúll: Nem a geciváltásakérdés hanem az az egyszerűképlet,ami miatt a Kurz Modell-tképtelenség lesz átmásolni.

Kurz, az olyan aranyosmindenféle geci ellenzék nélkülis tudműködni.

De Karácsony Gergely a Gewci-től aranyos és

jaj,milenne,ha a geci TELJESEN (tehát az ellenzékből is) eltünne

jaj,azt nem

Frick László Intézet 2021.04.03. 09:26:54

@csillagkúll: Amásikkérdésaz, hogy ki tekinthetőkeresztényeknek.

Amai bezzegnyugat szerint az unkoorzigenerekmeg a plyákok egy kicsit, ha szemforgatóan is,mert vannakköztük buzikmár.

Ám egészen máslesz a helyzet, ha az Ú
j Jövevényeket kérdezzük,szerintük ugyanis Michel Houellebecq,és Bede Műárton,a Sárli Ebdó,KlárikámMonogram Pártja ésPápai Gábor karikatúrista, te + én és Dr Ripőkmeg Tóta Wéiskereszténymeg Uj Bence is.Valamint szerintük nema XX.századot írjukmár az ócska szekularoista mániáival.

Innen kérdés az, hogy mennyire lennének hálásak az Új Jövevények az állampolgársággal járó bár,de nulla beogadóországi nyelvtudású szavazati jogaikmellett.

Ahogy elnéztem Poitiers-ben a jelenetet, a gyerekeket nem nagyon hatotta meg a 31 éves franciarab államtitkárcsajszi.

2019-ben,az utolsó békeévben pl 2067 párizsi franciarab srác reppent diszkontrepcsikkel keresztény kurvákat olcsón szopatni [=egy vacsora ára + arbnb]Budapestre és tőlük aztán ezek a kis keresztény kurvák pont annyira hihettékmagukat akár ateistáknak is.

Frick László Intézet 2021.04.03. 16:27:23

@csillagkúll: Jaj , és még egy Európa jövőjéről,ha azt a totális, bárnincs ugyan mire,de büszke idiótizmust,amit oiropidok a járvány körüli társadalompszichológia területén előadnak, beleértve az amerikaiak magatartását,mit kap az,aki keleti vakcinákat merészel. (Elárulom,szankciókat,mint valami XX.században,amikor..hogyan is reagált a világpiac autóipari kihívásaira az a hűdedemokratikusan fejlett amerikai autógyártás? 1974-ben?)

A kommentem komoly része:

Ha MA megrendelsz 10-és 50 millió Ft körüliértékű európai imázsú autót,pl "németminőség"-ben,akkor annak az átvételét 10-32hónapra igazolják vissza.
20milla fölött,mint Kádár alatt a MERKUR-nál, be kell fizetned 50% előleget.

Neeeeem ! :D - ugyanis van hivatkozás,mégpedig az elakadt hajóforgalom a Szuezi csatornán,a COVID-19 hatása a brazil bauxitbányászattólkezdve a timföldgyártáson át az alumíniumkohászatig és nyersalumotortömb öntésig. Meg a fehér autófesték hiánycikk a világpiacon.(Ugyanezért akadozik a nálunk Dacia Dokker néven ismert,de Argentinában "Renault" emblémával ragaszgált Dél-Amerikai Kangoo-ra .. csak ott viszont az idióta franciák, meg a Szovjetúnból a román járványhelyzet az indok)

Ezt próbáld megérteni,ettől szart be a Kigondoltam! Azt hittétek,viccelni kell.Minek.Kiállsz,felolvasod a híreket.

Mutattam már neked a kínai humor formátumát?

Láttál már óvodás gyerekeket,akik unalmukban [ az óvónénikkint cigiznek az utcán,ahogy a kórházi dógozók szoktak] bojócckodnak? Hasraesnek a saját lábukban meg buábuá és böme bömea kiáltásokat hallatnak,viszont pukkadozva a saját viccességükön.Ez a kínai humor Fekete-Győr András nívója.

És csak ezért nem röhögik halálra magukat azon,amiket mi itt,oirópaiak művelünk.

Nézték az oiropidok,már akinekpersze büdösruszki adókat fog az anteRnája... ahogy a kínaiak széjjelhányják a H&M meg a Nike frencsiz üzleteit ..csak ugye..azt nem látták,hogy a randalírozók közben gyakran a sajátlábukban estek hasra és bőáá, buaplum-bumm hangokat hallatván.
süti beállítások módosítása