"Hagyjukba Tudományos Akadémiát,amíg az alsó tagozattal nem végeztünk."

 

Szerintem a statisztika áltudomány,ezért a mai kortünetnek megfelelően szivesen idézem Paul Krugman professzort ezügyben:

"A statisztika a Sci-fi Világa."

" A statisztika áltudomány."

Mint az köztudomású,a fidesznyik alufóliasisakos hiszékeny okkult segghülye. Ennek a tudományosan is megalapozott kijelentésnek az alapja Magyarországon Széles Gábor FIDESZ-milliárdos esete az internettel. Széles már öreg bácsiként ismerkedett meg az internetezéssel,viszont a sci-fivilágávaltinédzser korában,amiegyébként eműfaj feljövetele volt.

 

Egyenesen odáig fajultak a dolgok, hogy a bezzegamerikai Seattle városa legmagasabb épülete egy hosszú lábakra emelt repülő csészealj volt.

Széles Gábor kb 60 éves korában ismerkedett meg az internet magán, tehát nem óriásvállalatirányítási célúflhasználásánakakirobbanólehetőségeivel és abban a hiszemben, hogy az internet un 'szaósöl" részében bárki előadhatja a nézeteit,hiedelmeit,a szórakozásait,atéziseit vagy plaz amatőr költeményeit vagypedig a politikai elemzéseit akár.

2005-ben még nemkellett regisztrálni blog hozzászólásaihoz.Valaki csakmegnyiott valamelyik szolgáltatónálegy blogot,acímés abeugrató alapján szőtt előítéleteitőlűzve rohantlekommentelni,azért be kellett írni valami nevet, beírta hogy [Nick Neve] ésannyit, hogy geci kurva anyád,szopj le

 

Még a blog tulaja sem tudta törölni az ilyen hozzászólást...

 

Ó, az emberekmimindent nem csinálnának a szabadidejükben,ha lenne,pl sokan focini szoktak, vannak horgászok,akik a cukiságiklátszatának fenntartására pecázásnak nevezik azt, ha valaki 250000 1984-es Ft-nakmegfelelő felszerelésssel ,köztük horgászbotok,azokon orsókésmondjukaz egyik orsókerülannyiba,mint a szomszédos horgász égő ócska kis maszekfeelszerelése,amenőShakespeare,akkora másiké Urbán Ernő.

Viszont aLegredményesebbn halat Lácsu Dezsőke fog és méghozzá gereblyével.

Mindezt a kb egy hónapja újsághír margójára írom,ami a magyarországiélemiszer vásárlási statisztikákkalfoglalkozott,miszerintplmennyi sertéshúst eszik  az országnépe,ellenben a halfogyasztás adataival.

 

Lácsu Dezsőke áll a vízben kb féllébszárig, a gerebélyévelle-lecsapés minden csapásra egypontyot talál,emeli ki és dobja a partra. Amikor úgy 20-és 30kilóközött dobált ki halat a partra,kilábal, nejlonzsákba dobálja a halakat, egy részét pénzzéteszi,más részét megeszi a család.

A peca kifejezés Dezsőke passzív szókincséhez tartozuk,őmaga nem is használja,pöccő-nekmondja. van pöccő felszerelése,egy ajtó szegőléc 15 cm-s darabjára feltekerve damilés azon egy horog. [-> zsebpeca]

Ebben a faluban a KSH adatok szerint 12 cigány nemzetiségűlakoslakik,ami a valóságban úgy kb 2000 főt jelent. Nem nagy szám - egy nem annyira közeli, félóra autófutamnyi faluban a KSH adatai szerint 17 cigány lakik és egyébként csak nagyján felbecsülhetni, ha lehet,de olyan 2400 a gyakorlatban. Az összlakosság pedig a cigány lakosság mindenkori adata a nagyjábólkét tucat magyar nemzetiségűvel,akikennek a falunak a többségi társadalmát képezik. [-> médelyákoktólelkoptatott nevű falu]

2011-ben ebben a faluban a KSH adatai szerintegyetlen egy bolt vagy üzlet semvolt.  Így persze alakosság fogyasztási adataiugyan mitőlis mutatkoztakvolna meg a KorszerűModern Jövőbevezető Társadalomkutatásnak az annyira tudományosfokán,mint a TÁRKI? A gépjárműnyilvántartás szeirint pl 17 db Citroen tpusúő autó volt a faluban,ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy valaki a gépjárműnyilvántartás paapírróla számítógépbe vezetése közben félrenézett egy oszlopot,ugyanis a Citroen márka története alatt nemvolt a faluban 17 db Citroen.

 

2011-ben a Fekete BMW klán - 7 db fekete BMW-rőlkapta a nevét,viszont ezek az autók az ország szélrózsa szerinti valahány településén,de főleg Budapesten voltak bejegyezve. A rendőrség akkoriban olyan 800-ra becsülte a használható,közlekedésképes autók számát -a gépjármű felelősségbiztosítók statisztikái szerint volt vagy 1200 szerződés falubeli lakossal, egy se befizetve. A helyi népszikások szerint addig-addig járkáltak a kocsikkal,amíg a fáradtolajjalutánöntögetésmiatt be nemállt a motorja vagy a rendőr el nem vette a forgalmiját,de voltak annyira idegeítőautók,amiket 2év használat után csak gondos és hozzértő fogásokkallehetet vasbavágásra éretté végre tenni,pl120-nálátrakni 2.sebességbe vagy motorolaj nélküljárni vele.Vagy ha az se használt,akkor hűtővíz nélkül.

Magyarországon a halfogyasztás drámaian alacsony a statisztikai adatok szerint. Lácsu Dezsőke falujábanaz országos statisztikai halfogyasztás negyedemutatatóki,ugyan,mit a faszért is rendelne halat a bótos,amikor csak a cigányok napontatöbb,mint egy mázsa halat adnakela parasztoknak.Ugyanis ami un "horgászat" a magyaronála sportkategóriája,az a cigányoknál élelemforrás.

 

Magyarországon történelmileg is a halevés az éhezés foka.

II.Senkiházi Lajoskirályunközvegye bezzegisztáni roknainak írt panaszlevelében ecseteli éhezéseit, hetente többször kénytelen csukát,kecsegét ésmásvizafélét az ikrájával [-> kaviár]enni,harcsapörköltet ilyesmit.

A Törökmagyarország idejében a Rétségben a "lökjémá valamit a disznóknak" nem azt jelentette, hogy Botos Tamás ráír Szurovecz Illésre, miszerint  írja mámeg a mai tömeggyilkososat végre a gecibe már,hanem kimentek az emberek a rétes vízre kosárral,megmerítették és a csík halat vitték a disznóknak enni.

Vagyis szerintem igen sokszor bonyolódunk úgy a statisztikai-matematikatudomány akadémiai színvonalába,hogy közben elfelejtjük mástudományokáltalános iskolai alapismereti szintű alapjait

vagyis a posztszocialista országok statisztikai adatszolgálatási fegyelme

a Tízmillió Sertés Országa történelme

...ha hús- vér- és bundáskenyérszagban odalent emberek között utoljára az ezredfordulón járt szociológus, akkor honnan a kisfaszábólis tudhatná azt, hogy a kamatolókma stertéshúst mérnekkamatba és 5000 Ft egy kiló ilyen sertéshús ára úgy, hogy kisfejszével darabolja a kamatoló csicskjaéslóugrásban,egy kis comja meg a bordájábú,jamit átalvisz. És természetesen itt 2000 lakosra vetítve tonnaszám a sertésvágott nettó kimért és nem tömeg, hanem csak súly.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr6616483454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása