"Részeredmények...részeredmények, azok vannak!"

/Kigondoltam! -Blog.húúú/

A motívumok alacsonyabban vannak.nem! -még annális alacsonyabban.

 

Egy hat óriástraktor kezelői tanfolyamot végzett illatoslábú infotech ragadozó traktorosnak kellett felfedeznie a VégsőOkot  arra,amire az kisöbű, de turbós fostalicskák [-> NémetMinőség] márkaszervízei és utolsó márkahű vásárlói nem tudtak rájönni a K+F osztályok önfoglalkoztató részterületfejlesztőmérnöki teamjeivelmegtetejezetten.

Az szikkasztott fosból gyártott önmegsemmisítő motor turbófeltöltővel éri el a névleges 165 LE-es teljesítményt. A hazatántorgó sohamár picsaautója meghalt 79000 kmkörül és 12 szerelő nem tudott rájönni miért,a motorolaj az olajcserét követő hazaút 171-ik kilométeréné lkátrány lévé égett.

Megnéztünk egy hasonlóan "keveset futott megkímélt és agyonszervizelt" fostalicskát,kinyitottuk a motorháztetőt és hátra kellett hőkölnünka az arcpirító hő miatt.

Alul is motorvédő lemez, felül is motortakaró, aminek az eltávolítása után kiderült, hogy az összes műanyagalkatrész törékennyévált a hőterhelés miatt.A "turbófeltöltő"-t a hűtővízzel hűtik, viszont a hűtővíz csöve és a turbó vasöntvény háza (ami sötétben vörösen izzóra melegszik fel) közötti 6 mm-es távolságon nincsen szigetelés.Az egyik picsaautóó "fejlesztő" team megtervezte a turbó hűtését, de a másik nem érezte feladatának a hőszigetelést, így a lehűtött vizet szovjet szinestelevízió szerűen a turbó visszafűti. Ezekben a fostalicskákban ezért hal meg a turbó,nincs az az olaj,ami kibirná a motorhőt és a motortérben uralkodó extrém magas hőmérsékletet,ami pártízezer kilométer alatt mindent leöregít,ami ott gumibólmeg műanyagból van.

 

A traktoros gyerek megmérte egy 25 éves autó motorterének a hőmérsékletét üzemi hőfokon száguldozás  után és az volt vagy 60 fok, valamint megmérte az önmegsemmisítő autóét,aminek a motoretrében az átáramló hűtő menetszél hiányában 130-140 Celsius fok van.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1516435160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása