Két mesét teljesen kiiktattak a mai mesekínálatból. Akkora a baj ezekkel a mesékkel, hogy még egy minden egyes lapjára 427 Kongresszusi Dollár támogatással megjelentetett provokációs LMBTQWERTZUIOPŐÚ mesekönyvbe se tudnának belekerülni, még akkor sem,ha a róka is nyuszi, csak egy magát rókának érző nyuszi pedig a magyar értelmiség történetében Esterházy Péter felbukkanása óta nem volt arra példa, hogy egy könyvet 1007 pszichiáter igen alaposan és szakmaiasan is elolvasson.

 rokaesnyuuszi.jpg

Mind a két mese a Pillanatnyilag Jó Választás-rólszól,az egyik a Róka meg a Nyuszi,mint büdösparasztok a vetési terv mint elmélet és a KÖZGÁZ,mint gyakorlatmezején,

 rokaesgolya.jpg

a másik meg a Róka és a Gólya főzőcske műsora.

Éppen ezekben az években döntik romjaiba a magyar nyugdíjrendszert azok a jellegzetes nőiesen a kézenfekvő pillanatnyilag hasznosat választó nénik, akik majd 5 évmúlva ajvékolni fognaka nyugdíjjrendszer szarrámenésén. [- > Antall-nyugdíj]

Volt a gimiben egy bizalmas testvér-jó osztálytársnőm,őt kérdeztem erről, hogy ha Jaóskát,amíg aláfekszik,nagyon büdösnek érzi és az egyik legbensőségesebb emléke,hogy nagyon izzadni szokott, amíg Jaóska végez a büdöse belepuruckolásával,akkor erre un "házasság"-ot szeretne alapozni? Az volt a válasza,hogy ez az életterve,miszerint jól férjhezmegy Jaóskáhaó, gyön a lakodalom,kiadják a stafírungját, vesznek Jaóskával egy portát,arra alapnak látszót kókányolnaka saógorok, felveszik a zóttépppét, szű' két gyereket,azokkal elbabázik,eldógozgat, oszt a Jaóskábúmeg kiszoríjja, amit tud,elmegy valahová dógozni és utána meg maszekol feketén a fűtésszerelőbrigáddal.

Nem is volt ezzel a szisztemával semmi baj addig,amíg Jaóska az alkoholizmus 4-ik fázisában le nem fogyott 52kilósra és a brigádban kezdték neki felvetni azt, hogy itt már nem lesz elég az, hogy a napszámát 0,75-tel szorozva adják ki neki,mert lassan az üzemanyaghányadot nem dógozza ki.

Aztán,amikor először szarta össze magát kábulatában,ahelyett,hogy felment volna Budapestre hajléktalannak,kimosakodott,jólkipisilte magát, felvette a szépruháját és felment a padlásra felkötni magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3716414016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.02.03. 07:15:59

2008-as Fields érem.

Serény Vélemény 2021.02.03. 14:08:36

@Wildhunt: azt nem csak négyévente adják?

Frick László Intézet 2021.02.03. 15:42:53

@Wildhunt: @Serény Vélemény: Fejből csak W.C. Fields jut az eszembe,Salinger hivatkozik (vagy ökörködik?)rá.

Wildhunt 2021.02.03. 20:38:33

@Serény Vélemény: de. Közben láttam hogy elvették a Wikipédiáról a cikket. Akkor azért adták, mert sikerült bizonyítani hogy a hosszútávú tervezés már középtávon előnyösebb mint a pillanatnyi haszonmaximálás.

Wildhunt 2021.02.03. 21:34:59

Szóval a wikipédián annyi maradt, hogy csoportelméleti kutatásért. Leírom azért mi is volt, szerintem szaklapokban még elérhető.
Először is nem 08 volt, hanem 14, rosszul emlékeztem.
Másodszor a véletlenszerűen változó matrixokban való útkeresés alapján vezette le Artur Avila a fent említett tételt. Ami azért érdekes, mert a cikkben amit olvastam róla az volt a kérdés, hogy mivel az egész élet leírható ilyen matrixként, arra is érvényesnek tartja-e az eredményt. A válasz igen volt. Ezen én pld. nem lepődtem meg, mert amióta világ a világ az összes vallás szent iratai meg kb. minden népek komolyabb meséi erről próbálnak meggyőzni. Az viszont érdekes hogy mivel kiderült, erre létezik matematikai bizonyítás, tehát ez egy olyan dolog ami az univerzum működésébe az alapoktól bele van kódolva.

Serény Vélemény 2021.02.03. 22:37:00

@Wildhunt: ja. Az Öreg I nagy matekos, az bizti.

Frick László Intézet 2021.02.04. 05:16:11

@Wildhunt: Élesen emlékszem az első találkozásomra ezzel az egyéves stratégiai távval. Szerintemakapitalizmus zombisodásáta bankrendszerek hajtották.

Az egyik elsőlöket az volt,amikor az amerikai bankokkipucoltákaföldművelőket a földtulajdonlásból, a termőföldingatlan mega bankikonzorciumok kezébe került és a földet elkezdték bérlők művelni. Nema bérlőé a föld,tehát nem szarik bele,mert a szar feljavítja a talajt, az érték,nemadja hozzá.

Lényegében ez történik Budapesten a VI-VII.kerület elszlömösödésében,az ingatlanokat tulajdonlók nemlaknakaz ingatlanokban,tehát nem költenek semmit. Vagy ha költenek,akkorátbasszákőket sárral bekenős móccerokkal,ezek alyuggatott fémlemezel takart homlokzatú háza,föltákola tetőtérben két emelet lakást kartonból,minden csak látszat,díszlet,kasír meg panír.

Szóval a bank korlátos jogsis és feladata a márka értékesítésének a támogatása. Azonban ennek a korlátos-speciálbanknak az igazgatója útálta a magyarországi vezérképviselet fejét,azt szerettevolna,ha megbukik,így abban az évben a víz árátnemkeresték meg,amit a bank személyzete Magyarországon lehúzott maga után a budiban.

Természetesen a banknakigazgatója is volt,mert nehogy már afőnökdolgozzon.Kérdeztem az igazgatót a szisztémáról, azt monbdta, hogy őt a jövőév nemérdekli,az idén az a cél, hogy a fasszopóköcsög megbukjon,őt ennyi érdekli.Ha jövőre az lesz a cél, hogy legyen 10000 kötés,akkor majd arra koncentrál. "És ha megbuktok?" -"Az a jövő év végén lesz a baj,akkor foglalkozom vele".

Most pl egy autógyűlölő technikai analfabéta valódi zöldkislány (tehát a legfiatalabb is 47 éves) tisztában van azzal, hogy az elektromos autózás zsákutca és adtak az ökológiai lábnyomnak 20000 tankhajónyi PE-bálát, ha a világon over and overmajd esténként egyszerre pármillióautó teszi töltőre magát a garázsokban.

De pillanatnyilag jó ötlet az elektromos autó,ha 2-3éves korában rásózom valami átverhető hülye parasztra. Ezt már az átvert hülye hirdeti:
www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/volkswagen/up/volkswagen_up_e-up-16691493

Frick László Intézet 2021.02.04. 05:50:27

@Wildhunt: Az "okkult , babonás" szövegek digitálisak,legalább három rétegűek.

A mai paliravevő dumák analógok.Lényegében...nem is titkolja, hogy hülyére vesz. Pl a XXXLLutz üzenete az, hogy mink a teljesen elpicsásodott agyatlan baden-badeni embertípust várjuk.

A Provident reklámjaihoz nagyon gondosan keresnek undorító,hányingertkeltő pénzéhes,a pénzt kezelni nemképes,azt lazzzzán elbaszó embereket.

Volvo kamuterepjáró SUV reklám:teljesen idióta,agyatlan mazsola picsánakmegtetszik és lazzzzán elbassza rá a pénzt.

Nézem,mi van? - Nem nekem akarnakeladni.

Visszatérve:Az ősi szövegeket nemírták le,azokat fejben kellett elhordozni. Buddha legrégebbi tanításai ezért olyanújrafelsorlósszövegismétlésekkelvannakteli,mint pl a népmeséink.@Serény Vélemény: -nyel többször vitatkoztunk erről,A Tan megkomponálásnak idején a sokaság talán másfélmilliósvolt.

Beszéltemerről jéziánusokkal,Jézus idejébenálltmég A Templom és ő vesszőseprűt fogott, szerintemma17-es bordázott betonvas szálat ragadna,másfélmétereset, azzal kopogna be a Németh és Dr Fia vállalkozáshoz.

Az ősi szövegekben úgy fogalmaznak:

"a talajtól/földtől elvágta magát"

Mi, barmok,akiket rákényszerítettek,hogy beton alapra betonlábazatos betonaljzatos házakat építsünk, 60 éves korunkra nyakig izületigyulladásosak leszünk,még szerencse, hogy nem voltunk akkorapicsaemberek,mint a fejlettnyugatiak,akikötévente felveretik a hidegburkolatot,mert kiment a divatból,most a szögletdizájn meg a negyednégyzetméteres organikus mintázat a divat. De lehet, hogy 2030-ban meg megint a tüzépbarokk.

Tanítványom tanácsértjött és egy Rákosi-korszak beli uzsorás loárkastélyát javasoltam neki megvenni,mert az építőmester az utolsók egyike volt. Száraz falak,tökéletes tető,pompáskémyénytendszer, a nyílászárókat asztalos készítette 4+4 évig szárított faanyagból,amit még őis szárított 4évig. Tehát nem vetemednek.

Kibérelték a házat,amíg a hiteltintézték,mert ilyen "korszerűtlen elavult" házra szinte lehetetlen kapni.

Van központi fűtés,de nem hasznáják,mert a hallcserépkályyhájából az egész házat felfűthetni két öl,kb 30-60kg fával,keménységétől és a télállásától függően.

A ház azért nemkellett senkinek,mert 4 holdas a telke.Az utolsó tulajdonos un "energiafák"-kalültette tele. (Az uzsorásnakmesebeli szőlő-gyümölcsöse volt rajta)

Kijön az energetikai szakértő és a mindenórás asszonykát szánván beírja a házat a talán még megfelelő , az utolsó rubrikába.

Ezen fellátván megkértem,magyarázzon el nekem valamit: Ugye, hőfényképet,azt nem készített.

Ha szabad...Mutasson nekemegy mondjuk AAAB szintű házat,ami kb ekkorahasznos négyzetméter ... nem,az bizalmas adat. Jó,elfogadom ,mondjon egyet körülbelülre: Mekkora Jule fűtőértékkelfűtik azt az AAAB házat. Vegyük ezt 100 egységnek.

Hurrá -mondom a faszinak blazirtan,akkor csuhrajj, hiszen ezt a hézat 35-40-nelki lehet fűteni.

Az nem baj, gőgösködik a mérnökúr,ő ezzelnem foglalkozhat. Ő hőtanusítvány készítő,millióba került a jogosítványa,mit képzelek magamról, hogy álldigálok itten a tehénszarban oszt?

Ez a ház nincsen elvágva a talajtól. Az alapja un "vasas" tégla,a lábazata pedig salétromálló sárgás,törésében szemcsés. Valahol vállmagasságban kezdődik a közismert pirostégla,amitmár eszik a salétrom, csak az építőmester 1949-ben lekátránypapírozta az alapot is meg a lábazatotkülön. Nem vizesek a falak. Járkálhatok zokniban... ha az enyém lenne,még a konyhában is járkálhatnék: nem hideg a padozat.

Nemtudom...ez... bonyolult,amit írtam?

Snitt,autószervíz.

Éppen kapóra jön,mert az Euro 0-ás autóm mellett egy 3éves, 75000 km-t futott benzines Ford Mondeo áll. Mutatom a vizsgabiztosnak az Euro 0-ás dízelautómkipufogó csöve végét,kb egy 2H-s ceruza grafitja szürke belülről. A FordMondeo benzines és Euro IV, a kipufogója,mintSaca bácsi 500-as Trabantja,aminek a motorja olajba fulladt,mert senki meg nem győzte, hogy nem 1:20-as keverék kell neki.

Hátraveti a havashenrikarcát a vizsgabiztos és úgy köpi a szavakat, ahogy a félmarik szotyolahéjat szokta, ennek a zsonglőre ugyanis, egyszerre 6-11 szem szotyolát dob be és 12-22 db héjat köp ki.

Őt az nem érdekelheti, ez szubjektív, hogy az én autóm 4,2liter gázolajjal és olajcserétől olajcseréig 2 dl motorolajat fogyasztva tesz meg egyébként 100km-t,míg a Mondeo 10 liter benzint fogyaszt 100-ra és 2 dl motorolajat. És ne magyarázzak neki, hogy hová tűnik a Mondeo-bólaz a plusz 6 liter üzemanyag a kisérlet közben, amiben 100 kilométert 82 km/h átlaggal teszünkmeg (azaz 100-110-et igyekszünk tartani)

Mondom neki,hamarosan bebasz Németország és majd Magyarországon is a valósmért környezetvédelmiértékeket kell beírni.

Rámnéz:

Magyarországon?Hö.. hö... hhhöö..ööö
és röhög.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.04. 11:10:45

@Frick László Intézet: Velem beszélgettél erről.

Amit nem sikerült megértenem, mit befolyásol ez a szám? Az, amit Buddha tanított, az, ahogy a dolgok vannak, az pedig nem változik attól, hogy 1 millióan vagy 10 millárd a sokaság.

A tanításokat persze leírták később, először jegyzetek formájában, mi szóbeli magyarázatok nélkül semmit sem ér (az egész Abidharma ilyen), aztán persze magyarázatokat is, elhozva az intellektualitás korát, ami egymással vitában álló filozófia iskolák egész sorát teremtette meg. Természetesen ezek az írások minimum három rétegűek, de van közöttük hétrétegű is. Túl sokat olvasni nem érdemes őket, sőt, a Bódiszattvák 37 gyakorlata és az ehhez hasonló írásokat kifejezetten el kellene dugni az olyanoktól, akikben nincs jelen a természetes életöröm.

Frick László Intézet 2021.02.05. 07:02:48

@Szorgalmas Gyémánt: Befolyásol a szám,mégpedig a sokaság valamint a variációk tekintetében.
Ahogy én fogalmaztam:
E Földön ugyanaz a Nap az egyikege alatt feltáplál,a másik ege alatt megöl, a harmadikege alatt ugyan ígéz,de velőig fagysz meg mégis.

A sokaságot tehát megmessed az Egek Számával.

Ezt is én mondám:
Az Úr minden ég alá azt a tanítóját küldi,aki szót ért az alatta lakókkal.

Biztos vagyok abban, hogy ha az Urat nem nyűgözi le Buddha csodás elméje és a szokásosan kópé fejéhez kap ,viccbőlfelemeli és leejti a mongoloid "eszkimókok" között valahol a mai Alaszka területén.

Buddha természetesen járt ott, fejben.

De egészen másfejben a Holdon járni,meg ha az embert elfogja a kakálhatnék -47 fokban.

Frick László Intézet 2021.02.05. 07:04:29

@Szorgalmas Gyémánt: Én..iszom a tanításaidat A Tan-ról.

Mekkora is A Tan időhatálya Buddha szerint,most a "sáros"normálföldiidőt tekintvén?

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.05. 09:07:09

@Frick László Intézet: A Dharma időtlen bölcsesség (timeless wisdom, biztosan lehetne ezt jobban is fordítani, de a célnak most megfelel), a kérdés az, meddig állnak fenn a feltételek, hogy az emberek meg is értsék. Amikor a Buddha beszédei és más válogatásokat készítették, a Dharma szövegek olyan 10%-a lehetett lefordítva nyugati nyelvekre. Amit te olvashattál, abban az áll, ezer évig fog fenállni a tanítás - az eredeti, teljes fomájára gondolt itt- szerzetesi rendek a gerinc, világi támogatókkal kiegészítve, a tanítások lényegiek és tiszták. Ezt 500 évre vitte le, amikor megértette, a nők is szerzetesi életet akarnak élni. Elég elolvasni a 354 apáca fogadalmat,és egyből megérti bárki, hogy az ok mögötte nem nőgyűlölet vagy a nők másodrangúnak kezelése volt. Sokáig tartott, mire megtalálta a megfelelő nőt, aki kézbe vehette a női szárnyat, egy kiugrott hetéra személyében. Más - talán már lefordított - írásokból kiderül, ez nem azt jelenti, hogy 500 év alatt mindennek vége. A következő 500 évben az embereknek már meditálinuk kell majd, hogy megértsék a tanításokat. Ezután jön egy még satnyább 500 év, itt már az emberek a teljesség helyett a fejüket akarják átdugni a dharmán - az az intellektus kora. Aztán már csak a rituálék üres ismétlése marad, végül - ez nagyjából mostanra tehető - jön a sötét kor, amikor az embereket egyáltalán nem érdekli semmiféle egón túli dolog, nem is érti, mi lehet azon túl. Bizonyos tudósok szerint ez későbbi betoldás, de ha ez igaz is, akárki is toldotta be, elég jól eltalálta az egyszemélyes társadalmak feljövetelének korát, amineka kezdete egy olyan 1200 éve leírt szöveg alapján 1960 körülre várható.

Frick László Intézet 2021.02.05. 09:32:22

@Szorgalmas Gyémánt: Az a sejtésem,hogy bár Tan -ról van szó,aMegvilágosodott valójában a gondolkodásról beszélt. Az ember sajátos műveletéről.
Eljutni Én-től a Világészleletig.
Amiben nem hogy Én,de a befoglaló galaxisa porszem mikulája.

...valahogy...nekem a "modern ember" az egodeizmusával ennek az inverze. A szelfi alapú világkép: annyi a világ,amit éppen nem takarok ÉN ki belőle.

"Mindenki bi-i-i-i-iii-rka,csak é-é-é-é-én nem!"

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.05. 09:59:57

@Frick László Intézet: A megvilágosodás és a gondolkodás képessége nem két kölönböző dolog.

A modern ember szarban van. Ez nem volt másképp régen sem, de a mai tudományos, technikai, kényelemre és az egó maximális kiszolgálásra felépített világban ezt egyszerűen nem veszi észre, és cél is, hogy ne vegye észre. Az egodeizmus korunk gazdaságának alapja.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.05. 12:33:11

@Frick László Intézet: Ugyanakkor az Élő Átadás általam ismert mesterei mind óva intenek az erős ítéletalkotástól.

Frick László Intézet 2021.02.09. 08:52:43

@Szorgalmas Gyémánt: Budapesten szoktamúgy járni,hogy kelek és...egyszerre csak hirtelen meghallom,mekkora-óriási ZAJ-ban vagyok,Olyan a ZAJ foka,hogy elsőre nem hallod meg.
Efféle a kommunikációs entrópia.

Sokszor a talpam alatt a metró remegtette járda rezonanciája robbantja a zaj felfogását,amiben remegek...

A Tan Buddha-kifogalmazásakor,pl 3000 évemitőllehetett volna entrópia?

Amai entrópiát akik gerjesztik azok fel sem fogják,hogy van.

"Ne ítélj túl keményen!" -ez pl Brian Jones tanítása is volt.

Ma ha nem ítélsz vagy keményen ítélsz,majdnem egyre megy.

nehéz errőlitt beszélgetnünk,ami kontinensünk kihalt,alig lézengenek emberek,nincsen tömeg,lehetsz egyedül.

A Tan ege alatt számunkra felfoghatatlan zsúfoltság van.

De egymillió ember között lenni ott más,mint a mi egünk alatt egy téren párezres ünneplő tömegben.

Nézdmeg a hülyéket,akika Youtube 10-12éves China Traffic videóin szórakoznak.

És nem értenek semmit.

Aminapegy ember 30-calcammogott azutcán a kocsjával, valakikielőzte,ám azelé kikanyarodott a mellékutcából valaki,mert csak balra nézett.Majdmögülemégegy,deőaz előzésben lévővelmajdnemösszeütközött.

A birka,aki a felvételtkészítette,az előzőautóssalszerette volna felháboríttatni a nézőket és sikerült is.Még técvéhiradóba is kerültaz eset ésmég a hiradó stábja semlátta..aközlekedésbiztonsági szakértőmost az egyszer elárulta, hogy pont a "felháborítóan előző"volt az egyetlen a felvételen,aki tud vezetni.

Többszáz ember nem vette észre, hogy aki előzött a felvételen,az az egyetlen vezetni képes...

Ezért mondom azt:Jézus ma a kufárokra betonvasat emelne...Nem seprűt.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.09. 09:14:23

@Frick László Intézet: Buddha tanításának az az alapja: az entrópia egyre nagyobbb. Hagyományosan ezt úgy fogalmazták meg: a feltételekhez kötött létnek hibái vannak és az összeomlás felé tart.
Szamszara. Elégedetlenség. Szenvedés.

Te a képekre mutasz. Buddha a tükörre. Te a hullámokra mutatsz. Buddha az óceánra. Te a zajra mutasz. Buddha arra, aki ezt tapasztalja. Ez az út befelé vezet.

Az egyetlen, amihez viszonylagos csend kell, az a meditáció. A pár száz forintos füldugók korában ez már nem akkora gond.

Frick László Intézet 2021.02.10. 07:08:21

@Szorgalmas Gyémánt: Nyilván nem tudhatok annyit,úgy képzelem azt,aki nálam járatosabb a Tan-ban, hogy egy hörgősrokkkoncerten a valamelyik nagynyomó előtt állvan a tökéletes csöndet érezheti.

nem vagyok különösebben méltó a Tanról beszélni,de amikor pl az Énoch Könyvét olvastam, a saját tapasztalataimtükröződtek,amiket hétkb galaxisméretű szupermasszív fekete lyukon túl tapasztaltam a hidegről meg a melegről,de főleg a magányról.

A mai korszak egyik lényege szerintem ,hogy kiszámíthatóbb..tudni,mi lesz 2075-ben,mint jövőre.

Annyiban könnyebb esetleg nekem, hogy pl nekem nem muszáj bevennem azt, hogy pénteken reggel-20 foklesz.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.10. 08:22:49

@Frick László Intézet: Egyvalakit volt alkalmam megfigyelni, aki 30 évet meditált barlangokban, miképpen reagál a hirtelen zajokra. (ERősítő brutális,éles torzuló hangjai a mikrofonra kilőve).
Mindenki a fejét kapkopdta, összerezzent, ehhez hasonlók.
Egy ember volt, aki meg sem mozdult, kedvesen mosolygott.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.02.11. 18:30:06

@Szorgalmas Gyémánt: Hasonlóan relaxált fuckitall állapotot eredményez az is, ha a szimpatetikus idegrendszer hosszú évek-évtizedek gondos idegelése nyomán ropogósra sül.

Szorgalmas Gyémánt 2021.02.12. 08:21:41

@don Fefinho: LEhet, csak azek a ropogsóra sült szimpatetikus idegrendszerű emberek nem szoktak árvaházat vezetni, ezreket, köztük nagyon sok gyermeket földrengés után mindeféle mentális károsodás nélkül eltemetni, sztupákat építeni, kolostorokat vezetni, sőlyos rákbetegekjek foglalkozni, tanítványokat tanítani, mindezt úgy, hogy a 30 év alatt minden izülete tropára ment, így élete mindegn egyes pillanatában folyamatos fájdalmat érez.

Nem mindegy, hogy azért vagyok relaxált, mert zombi vagyok, vagy azért, mert érett ember vagyok.

Frick László Intézet 2021.02.17. 06:45:02

@don Fefinho: @Szorgalmas Gyémánt:
A Vészhelyzetben vagy ötszörmutatták meg,mennyire hülyekérdés az "Egy tizes skálán milyen fájdalmat érez?" Egykisfiú pl,átszúrtaa a mellkasát valami szilánosnemtommi,félre vetette,oda se figyelve,hogy egyes. Tudok valakit,aki a szerinte 10-es-rőlelégplasztikus leírást tudottadni és élete két fontoskönyvét e három napig tartó fájdalomban olvasta el.

Van a fájdalmaknálegy ritkább jelenség,amikor az ember szeme fehérjéjébe apró pártized mm-esfémforgácsocska tapad bele éskikezdi a szeméját,ahogy vibrál a szemgolyója.

Szintén ismétlés: Kínában nemaz apró részletekben miszlikekbe szabdalás a szakszerűkibelezésselvolta legkegyetlenebb kivégzési forma,hanema vízcseppes,pepp-peppa fejére egy vízcsepp,amíg az őrületébe nem halt.
süti beállítások módosítása