Nem,nem  erről # lesz szó,gyerekek.

 

A bibliaszerelés történetének izgalmasabb hányada olyan 500 éves.

A bibliaszerelés korai trükkje az volt,úgy bizonyították rá a Bibliára babonásan okkult hazudozós jellegét
hogy csináltak,mintha a papok a szerintük buta nénikék szintjére leostobított (és egyébként hazug) bibliamagyarázata lenne az igaz. tehát egy hazudozást fogtak és bizonyították be, hogy hazudozás,majd ezt az egészet visszavetítették arra az eredeti  szövegre,amiről a papok az alaphazugságot elhazudták és persze, hogy jól igazuk is lett a bibliaszerelőnek.

Namost a Voltaire -korabeli bibliaszerelők a korszak legműveltebb emberei voltak és még ahhoz intelligensek is. Voltaire egyenesen a jezsuitáknál tanult,és egyébként a katolikusoknak kötelező szentségek közül mindet felvette-erről szóla burleszk,amit a holttetemével műveltetett :D .

De még nekem is sikerült olyan bibliaszeregetőkkel találkoznom,akika Foxi-Maxi-n tanulták a bibliaszerelést.Ma már elképesztó,de az ateista propagandistaképzésben tantárgy volt a teológia.

Ma viszont a tudatlan zsírtahó zattejjisták (többesszámuk zatejjistákokokok)

tudatlanostobaonteltfaszzattejjista.jpeg

Nem kell tanulni,minek a lexikális tudást feleslegesen cipelni, ha a neten fent van minden.

Dr Brendel Mátyás korainetokratív zattejjisták bőőcsessége

 

Attól, hogy valakit megtanítottak olvasni és könyvespolc előtt fényképeztette magát,még nem lehet olvasottnak,műveltnek is bélyegezni.

nem néz utána,hogy a keresztelésnek a pl katolikusoknál mi a tartalmi része, mit is jelent,ha valakit megkeresztelnek és az a keresztelés kényszeríti-e bármire a megkereszteltet. Ugyanis a "kényszerítés" kb az első áldozás oktatási szakasza előtt előtt kezdődhet azzal is,hogy templomba járásra erőszakolták a kisgyermeket. Egy olyan társadaalomban,ahol a szülók 87,93%-a nem fárad semmi kényszerítéssel,hanem valamekkora kijelző,kb az okostelefontóla tableten át a QLED HDDMXXXCWSQLKTR képernyőig, elé helyezi a gyerek arcát azzal, neje,lessed. Nagyjából Tom Sawyer óta tudjuk,mire menni gyerekeknél kényszerítéssel,főleg, ha a  nemtörődést , a tehetetlenséget meg alustaságot laissez faire-nek meg szabadságra nevelésnek koncepcionálja meg a "szülő" .Egy 10000 lakosú településen évente negyvened annyi keresztelő van,mint ahány gyülikés. A jehovásokat ésmás amerikaitípusúpénzhalámkalamolakamuegyházakat hozzáse kell adnom...

Namost, ha a gyereket erőszakkal rávették az elsőáldozásra, még mindig ott áll előtte a lehetőség,hogy kistinédzserként apubertása korai szakaszába a jókislányszobájából kirikkantson, hogy a fasza,a gecije fog bérmálkozás előkészítő tanfolyamára járni.

Jean-Nicholas Arthur Rimbaud pl bérmálkozott, bazdmeg :D

Hiszen a papok többsége nem engedi elővenni a bérmálkozásra felkészítőn az  okostelókát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1216411026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Koós Alajos 2021.02.14. 15:40:11

A gyerekkeresztelés ellen ugye az az érv, hogy ne döntsön a gyerek helyett senki. Jól hangzik, szabadság, felelősség stb.
Csakhogy ennek az érvelésnek vannak következményei, mert pontosan ezen az elven megtiltható az is, hogy valaki a gyerekét bármilyennek nevelje, beleértve a szülői ház alapvető világnézeti és kulturális hatásait, amiket a gyerek szintén nem választ, viszont az egész életét meghatározzák valamilyen szinten.
Olyan ez, mint a legtöbb értelmiségi elmélet, első pillanatban tetszetős, logikusan végigvitt következtetéseiben azonban rémítő, pusztító, embertelen.

heki 2021.02.14. 16:01:49

@Dr.Koós Alajos: "Olyan ez, mint a legtöbb értelmiségi elmélet, első pillanatban tetszetős, logikusan végigvitt következtetéseiben azonban rémítő, pusztító, embertelen."
Bezony.
Ja, hát az a probléma, amit már több költő, filozóf stb megénekelt: amit mondok, én mondom, vagy mondatják velem?
Tehát döntéseim, szabad akaratom stb. valóban saját szuverén létem következményei-e?
Vagy például létezik-e ideológia-mentes oktatás, nevelés? (Nem.)

Ezekre a kérdésekre a katolikus egyház eléggé szofisztikált és paradox megoldásokat kínál, és ez nekem tetszik. :)
Ezért maradtam katolikus, önző módon, persze. :)

Frick László Intézet 2021.02.15. 09:59:14

@Dr.Koós Alajos: @heki:
E baloldali szocialista ateista zsidó kóser étkezett és amikor erre rákérdeztek,mekkora klerikális elhajlómár, annyit válaszolt,hogy csak Auschwitz óta eszikígy,a szülei emlékére.

Aztán Izraelben is találkoztam ateista kipásokkal,akik a szüleik emlékére hordják,nemazért,mert vallásosak lennének.

A katolikus vallásban szocializálódtam és azok az emberek,akiket ebben a vallásban megismertem,a közvetlen hozzátartozóim VALÓBAN a vallás erkölcse szerint éltek. Sokat-sokat köszönhetek neki és nem a mai egyház, a pápa (a pápa alatt KarolWojtilát értem,számomra őóta nincs pápa nás) amit tudomén.

Őseimnek a katolikus hite miatt kellett elmenekülniük az őshazából és útközben jó sok reformátussal találkoztak,akikneka vallásukmiatt kellett menekülniük és testvéreknek tekintették egymást,aztán meg zsidókkal is találkoztak és őket is testvérüknek tekintették. Mivel ilyen őseim voltak, ha én nem isérem fölaz őmértéküket,dea "catholicá"-ban az ő példájukat tisztelem,meg hagyván Voltaire-t az ő igazságában vagy Zappát meg az övében. Szerintem..Zappánakvolt egy véleménye a katolikusokról, viszont biztos vagyok abban, hogy a néáhány sajátkatolikus ősét vagy az én katolikus őseimet nem említette volna egy lapon a "baszogatott" katolikus lányokkal.

Lengyel József ugyanezt mnutatja Norilszkban, az ateista-kommunista öregek,ahogy vállat vetnek a vallásosokkal(és még azok is,egymásközött a pl pravoszláv a "bogumil"-okkal.

Ezt vesd össze kérlek a maivéresSZÁJÚ véleménynácizmussal.

Frick László Intézet 2021.02.15. 10:04:57

@Dr.Koós Alajos: @heki: Az egyiklegvallásosabb hívő szöveget a gyűjteményemben egy 2,7 milliókm-t vezetett teherautósofőrtől gyűjtöttem.Mondtam neki,mekkora nagy tudású és csak van abban valami, ha mégkoccanása semvoltennyikilométerre.

Lelegyintett:"Mindnyájan Isten kezében vagyunk"
Őegyébként vallástalan nőtt fel,semmiféle vallási nevelésben vagy oktatásban nem részesült,azt se tudom, hogy megkeresztelték-e, talán azt igen.

heki 2021.02.15. 21:45:59

@Frick László Intézet: Hát ja.
Értem.

És ugyanakkor olyat is megéltem, hogy iskolánkban érettségiző lány, minden tantárgyból bukdácsolt, nagyon nehezen vette az egészet, angolból még azt a mondatot se értette, hogy "vedd ezt a papírt", de ugyanakkor hittanból is érettségizett,
és a bűnbánatról beszélt, és akkora csönd lett a vizsgán, – akár vallásos, akár katolikus, akár protestáns, akár ateista tanárok voltak bent, mindegy –, nyomasztóan szakrális csend lett, mert éreztük, mink, tanárok, hogy ehhez, a bűnbánathoz nincs sok közünk. Megszégyenített minket a kis buta lány, mindannyiunkat az Isten előtt.

(Művészetben Tarkovszkij, meg az orosz irodalom él ilyen példázatokkal, ugye. De megtapasztaltam ilyet, nem egyszer.)

Dr.Koós Alajos 2021.02.16. 04:59:59

@heki:
@Frick László Intézet:

Nekem úgy van ez, hogy például, ha én szép Karácsonyokat éltem meg a szüleimmel, akkor szeretném azt a gyerekeimmel is megélni. És arra is gondolok, hogy ezt ők is szépnek élik át, és azt látják, hogy a családban alapvetően szeretjük egymást, ha az anyjukkal nem is vagyunk tökéletesek, de nem is vagyunk tetűk egymáshoz meg hozzájuk, akkor talán ők is akarnak majd családot és gyerekeket, akikkel majd ugyanezt ők is átélik. Nem biztos, dönthet másképp is, de remélem, hogy mégis csak úgy dönt, hogy a maga módján folytatja majd, amit mi is éltünk. Azért akarom így, mert ha nekem részem volt valamilyen jóban, abból nem akarom a gyerekemet se kizárni.

Dr.Koós Alajos 2021.02.16. 05:07:06

@Frick László Intézet:

Mikszáth írja ezt a Beszterce ostromában:

- Megél-e? - kérdék az orvostól, mikor eltávozott.

Mire dr. Breke Nep. János a maga széles, fontoskodó modorában felelt:

- Az Isten sokat hagyott tudni az embereknek, szétosztogatta köztük a tudást, a mérnök ezt tudja, az építész azt tudja, az orvos is tud valamit, a pap is... azaz, hogy a pap semmit sem tud, egyszóval az isten sokat elosztogatott, de ő is gondolt a maga tekintélyére és magának is meghagyott egyet-mást a tudásból. Nos, ez az ügy éppen azok közé tartozik, amik őnála vannak.

Ez történik most is épp a járványban.

Frick László Intézet 2021.02.16. 05:23:37

@heki: @Dr.Koós Alajos: Beszéltünkmár erről - de nem lehet eleget.

Tarkovszkimutatjaa szertartások hiányát.

A zattejjjista szerint nincsen isten és persze szintén az zattejjistákokokazt állítják,hogy semmi "szakrális" ők szertartásoknélkül vannak.Mivel nincs isten,nincs bűn: Bűn az,amiben lebukok.

Új fejezet a bűnelméletben a kettőskereszt-mítúmozgalommeg az a "megújulás" ami Amerikában folyik,de voltmár Sztalin meg Hitler alatt is:Elhangzik a vád,majd következik az itéletvégrehajtás.

Az assztisztens,akiéveken áthajtotta fel akettőskereszt-mítúalá esett kivénhedt rap-sztárnaka nagyon magas,nagyon sovány melletlen lányokat...egy[forgatókönyv alapjánkészített]onvallomás-dokumentumfilmbenádozatot csinálmagábólisésezt lekellnyelnünk,VáltozásokGenerácijameg egyenlőbánásmód:Az erősmegosztó kezelői majd megmondják,mi a bánás meg az egyenlő és a mód.

Ehhez képest Jézus bűnelmélet reformja a Rájz Appp. Amihez képest csakvisszalépésektörténtek.

A zattejjistákok monogokat folytatnakmeg sajátmagukkalvitáznak.
Egymagátnár hülyéreivó vidéki lelkész elképesmégmagyarázni azt, hogy a kereszteletlen vallástalan lehet közelebb az Úrhoz,mint őmaga.

Az Úr-hoz közellenni:Emberhez,az EmberFiához méltóélet,hagyjukIStentvegyük evolúciósprototípusnakaz Embert,aki nem egy majom.

A jósitenke alegliberálisabb.Foglalkozikisőa vallásoddal.ű
Légy méltó az ember nevéhez ,ne legélegy vérengzőmajoma sokközül és kész,ennyi...
süti beállítások módosítása