Ma már,hogy eltelt a XXI.századból is egy ötödnyi rész és régesrég a globális spekulaizmus urallja a világgazdaságot,igen mókásan hangzik ez a

 

tengelypolitika

kifejezés.

 

Réges-régen, valamikor a

XX.század második harmada végén,első harmada elején, amikor még nem volt internet és a televíziózás számított blúcsipnek a médiumok között, a kapitalizmus fénylő alkonyában a  tengelypolitika jellemezte a világpolitikát.

A világpolitika duális volt,állt a Nyugat-ból,meg a Kelet-ből

A keleti orvoslást meg a gyógyszerészetet is a csalás meg az átláthatatlanság és a megbízhatatlanság jellemzi. Minden,ami orosz vagy kínai, az csak rossz meg vacak lehet és csalás!

Dr-Dr Fekete-Győr András polihisztor

Éppen tavaly márciusban, mindössze egy hónapos kínai zárás után leállt az amerikai gyógyszeripar, mert nem érkeztek meg a karantén alatt álló Kínából a nyers-és az alapanyagok meg hígítani való koncentrátumok .

sulyos_gondra_mutat_ra_a_koronavirus-jarvany.jpg

A Segglyukarcú Barom embargó alá vonta a kínai csipeket -be is kakilt az amerikaiautóipar a csiphiánymiatt.

A büdösruszkikat a nyugatigázvezeték építések leállításával szeretnék zsarolni,miközben Kína opcióban régesrég le is kötötte a fölösleges és büdös ruszkigázt.  Egyáltalán nem muszáj a büdösruszkiknak Nyugatra szállítani a büdösgázukat.

A múlt században,amikor még a tengelypolitika, az embargópolitika meg a hidegháború is divatos volt, valamint főleg nemzetgazdaságok virogoztatták az egykorvolt kapitalizmust,a gyógyszergyártásmégfőleg szintetikus-vegyészeti alapon dolgozott.

Ma már a legtöbb gyógyszeralapanyag növényi eredetű koncentrátumokból készül,ennek a biotech-nek az alap-és nyersanyag piacát 60%-ban Kína foglalja. Ezt tudni? -kb középiskolás szintű gazdasági földrajz, apróbetűs rész :D

 

A tengelypolitika, az történelem, utoljára a Szovjetúnió és az Egyesült Államok fénykorában, valamikor 50 évvel ezelőtt volt hatékony.

 

A globális spekulalizmus világkonszernjei nemhogy a nemzetiérdekekre nemkakilnak rá, mert a szarukat is értékesebbnek gondolják annál,de még a kontinensérdekekre is fütyülnek. A nép neve  + minőség reklám duma,a televíziók maradék közönségének a baromarcú és átverhetőhülyére vevése kategóriája.  A pl"német minőség" a gyakorlatban azt jelenti, hogy van valami elvileg Németországhoz köthető márkanév tulajdonos mérnöki iroda,ami a bérgyártatást meg a disztribúciót és az értékesítést koordinálja.

 

nem zárom ki, hogy az USÁ-ban még vannak nagyon öreg,mindentől könnyedén sírva fakadós  bácsik meg nénik, akik képesek hinni a tengelypolitikában, miszerint létezik Eurázsiai Tengely a büdöskínaiakkal összefogó büdösruszkik, akik ellen Nixon korabeli praktikákkal kéne felvennie a küzdelmet A Jók és Igazak Tengelyének .

 

Idióta magyar félfasiszták szoktak New York-Tel Aviv tengelyezni,akik nem tudják,hogy a 2011-es  Arab Tavasz -szal [Joint Vision 2020.] ment a lecsóba Izrael és újabban Washington- Rijád tengely lenne és a szaúdánok nagyon nem birják a zsidókat,ezért a "Modern USA" tengelypolitikájában Izraelnekmár nem jut akkora szerep...

A kérdés az,hogy valaki szól-e ezeknek az öreg bácsiknak  meg néniknek, hogy már a XXI.századot írjuk, vagy végig kell kínunkban még röhögnünk a 20-as éveket,hogy leessen valakinek közülük...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2116401290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2021.01.24. 17:13:34

mondjuk az Apple meg a google vszínű nem a kínaiaknak küldi az USA polgárok adatait, és vszínű a Huawei meg a Samsung se az FBI részére szolgáltat adatokat az ügyfelekről.

Frick László Intézet 2021.01.25. 05:39:07

@Dinamuki: És ezzel elértünk a globális világgazdaság legújabb vívmányához a nullafizikaikiterjedésű bankhoz,ami nemfog felhőkarcolókat építtetni szerte a világon,nemtudja"Amerika"megbirságolni azért, hogy hasson Merkel politikájára meg ilyesmi.

És ami témárólnem olvashatsz a jógyerekpolitika tengelymagazinjaiban.

Viszont ha Tulok Mihályéknakvan annyipénze,hogymégbefizessék a bornyú lyányukat egy újabb "diplomára" a BGF-en,akkor ő tanulni fog erről a vrtuális bankrendszer hálózatról.

Néha egy-egy hírben fölbukkan,pl amikor a jógyerekmagazinok tengelye az un "kínaikommunista terrort" abriktolja,számukra annyijönle,hogy abüdöskínai húhakomonisták behívatákaz Alibaba tulajdonosát,hogy kapjonmár a fejéhez.

Vagy akis szinesrovatokban 3-4 éventefelbukkan...kb amikor már 300000 biciklitPekingben nemkorlátrólhanemszerte a városból,ahonnan jólesett (mintBp-n arollereket...) föl lehetett kapdosni,hogy Pekingebaz,idézem "koldusok" is telefonosfizetést fogadókisportokkalnyúúúkálnakajárókelőkfelé.[Valójában ez a szociálishálópótléka,azállamhelyett a társadalom tartja ela rászorulókat,nyilvánésszerűminden rászorulónakalakókörzetében maradni,aholismerikatörténetét,miértlett rászoruló...Nem az,mint Budapesten,ahol 15719 "hajléktalan" rászorulásának a története szórul-szóra megegyezik,esetleg a neveken változtatnak.

A fészbúk és a fészbúk -azzal, hogy büdöskínai eszközt vásárolni EZ VESZÉLYES,mert a Huaweiakínai titkosszolgálatnakdolgozik,míg az ájfon az amerikaititkosszolgálatnak,dehátazmár csak nem baj,ugye? Ott van az engedélyeda CIA birtokában,hogy mindenedet viheti. Te magad engedélyezted. Kínában a b üdöskomonisták cenzúráznak,viszont az amerikaitengelyen moderáció van csupán.

A Samsungot nemmernéma Huawei-elegy kalapalávenni,adélkoreánokszerintemkétfeléis szolgálnak,mivel a Hyundai,egyben mint aKIA embléma tulajdonosa is,nagyjábólaz újautóeladások harmadátviszimamárés nemszeretneegy olyan leckét,amit a V.A.G.kapott. Különös tekintettelarra,hogy egy HyundaiKIA benzinmotor egységnyiteljesítmény-per-út -ra kb 10-13%-kal több benzint használ föl és nyilván ez a benzin VALAHOVÁ kerül. (Bár az isigaz,hogy a HyundaiKIA ezzel még mindig bőven-bőven alatta van a nemzetigyártású amerikai hagyományos márkák adatainak
süti beállítások módosítása