Hazudni csak szépen,ahogy a csillag megy az égen,úgy érdemes. Már egy éve mutatom, hogy a Lánchíd buliból csak Orbán jöhet ki bukottan, vagyis Olyan Aranyoséknak az annálrosszabb is a jobb.

hazudozas.jpg

hazudozas1.jpg

Árháború

Az előző főpolgármester, Tarlós István idejében kiírt közbeszerzésre a legkedvezőbb ajánlat 35,29 milliárd forint volt,

innen ügyesen kifelejtjük, hogy ez az összeg az Alagút,aLánchíd és a pesti oldalon a lánchíd alatti villamos aluljáró felújítását is magában foglalta.

 

de mivel a főváros ekkora kerettel nem rendelkezett

csak 100 Mrd Ft tartalékkal

, a Tarlóst váltó Karácsony lefújta azt

Gyurcsányék úgy döntöttek,hogy politikaikommunikációsan a Gecire rohasztják a Lánchidat is

, a BKK pedig új eljárást írt ki múlt szeptemberben, de már csökkentett tartalommal. Kivették a Várhegy-alagút felújítási munkálatait, ami az előző körben több mint 13 milliárdos tételt jelentett az ajánlatokban. Négy cég indult neki Karácsonyék pályázatának, de közülük a kormányhoz közelebb állóként elkönyvelt Közgép és a Dömper Kft. vezette formáció végül nem adott be ajánlatot, csak a Strabag Általános Építő Kft. és az Apáthy

A végérepedig indexes móccerralelrejtjük a címmel szemben az igazat is Endre érdekeltségébe tartozó A-Híd Építő Zrt. Némi polémia bontakozott ki a körül, hogy olcsóbb lett-e egyáltalán a projekt: míg a főváros azt emelte ki, hogy az A-Híd által ajánlott 26,75 milliárd kevesebb az előző próbálkozás 35,29 milliárdjához képest, a kormányoldal azt domborította ki, hogy Tarlós 2019 szeptemberében kiírt pályázatára az Alagút nélküli ár 21 milliárd forint lett volna, ami jóval kevesebb a mostaninál.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2616396664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.01.20. 08:56:05

Namost a Lánczhíd láncszemeinek a 80%-a még 1848 körül készült. Ha kiderül, hogy ezeknek az akárhány százaléka a röntgen vizsgálat alapján mára egy kissé elöregedett, akkor kezdődhet a fejvakarás, hogy ugyan honnan a csudából szereznek ilyen láncszemeket, mer'hogy ilyet manapság nemhogy a magyar, de még az ajrópai ipar se tud szerintem...

2021.01.20. 09:31:29

varosikurir.hu/szenteste-28-lanchid-felujitasnyit/

további szép napot a kormányzatipropaganda által maradandó lelki és szellemi károsodást szenvedett kommenttársaknak, Dudinak, Sv-nek és SV egyéb nikkjeinek.

Ízlelgessük, hány Lánchíd ment el pl. a Tihanyi alapítványra...külképviseletre (mire is???) mi ez a tihanyi alapítvány? turisztikai fejlesztés...konkretan micsoda?? határon túli magyarok- szavazatvásárlás...
na, további jó számolgatást, kicsi cipőtöket vegyétek le hozzá, akkor a lábujjakon is tudtok számolni, ha kézen nem megy

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.20. 10:32:32

@Mata Hariette: Ha GDP csökken, miközben több adóságot kell felvenni, akkor nyilván lesznek ilyen kiugrások. Épp ezért nem hoztam A 2009-es adatokat.
Nézzük meg, mi történt 2002-2007 és 2010-2019 között, amikor nincsenek ilyen torzító hatások.
2002 55,0%
2007 65,6
2010 80,6
2019 66,3%

Ha az EU képes lesz kilábalni ebből a koronaválságból, ez gyorsan javulni fog megint, persze figyelembe kell venni, hogy Magyarország jelenleg a világtörténelem egyik leggyengébben teljesíteni képes szövetségi rendszerében kénytelen helyet foglalni.

DE most olvasom, hogy z EU rájött arra, nyárra meg kellene lennie a 70%-os oltási aránynak, és talán mégsem kenyai lmbt emberek reprodukciós jogai a lgfontosabbak ilyenkor.

Serény Vélemény 2021.01.20. 10:43:21

@Mata Hariette: Kórházak? az valahogy kimaradt a szkóp-ból... :D

Lássuk, mi volt olyan sürgős:
44,5 milliárd a kórházak adósságfinanszírozására,
59 milliárd forint a Bethlen Gábor Alap plusz kiadásainak finanszírozására,
21 milliárd forintos egyetemi és főiskolai támogatására,
49 milliárd forint a külképviseleteknek,
94,5 milliárd a Tihanyi Alapítvány pénzbeli vagyoni juttatására,
350 millió forint a Vasasnak,
bánatpénz az elvett iparűzési adó helyett minden fideszes nagyvárosnak.

Dr.Koós Alajos 2021.01.20. 12:51:29

@Szorgalmas Gyémánt:

Még érdekesebb számokat látunk, ha összehasonlítunk két 5 éves időszakot az összegszerű bruttó államadósság növekedése szempontjából. Az egyik időszak legyen 2002-2007, a másik pedig 2011-2016, hogy a magánnyudíjpénztárak megszüntetésekor bekövetkezett 2010-2011-es nagy bruttó államadósság- csökkenést ne számoljuk bele.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Ekkor azt látjuk, hogy 2002-2007 között 25405,7 millió Euroval nőtt az államadósság, 2011-2016 között pedig 12544,1 millió Euroval, ami kevesebb, mint a fele.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.20. 14:28:14

@Mata Hariette: A Lánchídra meg van a pénz, már csak meg kellene csinálni, sőt, a fővárosnak sokkal több pénze van, mint ami a lánchídhoz kell, sőt, a kormány felajánlotta, hogy megcsinálja az egészet, ha karigeriéknek nem megy, így igazából nem értem ezt a lánchídazást. Vagyis dehogynem értem:D

Frick László Intézet 2021.01.20. 16:15:18

@Dr.Koós Alajos: Jó,demost a hányéves a kapitányszámítások szerint a járvány miatt ugrottmeg..Pl a Political Capital ezért is tanácsolta "a barmok" sokkőccségbe kergetését plaproletáriátus ingyenélete biztosításával.Nyilván most ugyanazoknak jön ki a "csak jól gondoltuk, na!" akik az annálrosszabbat prognosztizálták. Kicsit több mimmehalást reménylettek,de most szurkolnak a Londoni Mutációnak.

Frick László Intézet 2021.01.20. 16:18:06

@Mata Hariette: @Szorgalmas Gyémánt:
A Lánchíd nem arról szól, hogy megcsinálja a város, hanem arról, hogy a potrohás meg ezek sehogy se tudjanak jólkijönni belőle. Vagy rájuk lehessen fogni. Egy kommunikációs csata volt,amit vagy 12-nullra buktak be orbánék, ez most az öröm.Ja,és ha hozzáfognak, akkor kiesik a híd és hogyan nem lehet közlekedni sehogy,amiért szintén ezek lesznek a hibásak :D Mert ha már Tarlós elkezdte volna felújítani,akkor pl 2014-ben lett volna lezárva,a ezek hibájából:D

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.20. 22:21:50

@Frick László Intézet: Te, én nem szaroznék, én kitiltanék minden autót a belvárosból,akkor is, ha a tulaj belvárosi, a Lánchídból gyalogoshidat csinálnék, az egész várost teleszórnám bicikliutakkal, azt hadd szóljon, zöld jovő, autómentes belvárosi, centrumba illő fejlettség. Hadd kapja meg a Város, amire vágyik.

Frick László Intézet 2021.01.21. 06:40:01

@Szorgalmas Gyémánt: Be kell vallanom... 1988.óta gyalog közlekedem a BelBelvárosban, jó sokáig az volta szokásom, hogy ingyenparkoltam a DózsaGy út/Ajtósi-D sarkánál és onnan gyalogoltam
Budán pedig a Rózsadombon dugtam el valahol az autót és onnan gyalogoltam.

@Mata Hariette: Amekkora budapestkuta vagyok,kb annyit tudok, hogy Bajcsy-tólkifelé jobbrabalra általában aaz ingatlanok tulajdonosai számára snassz a lepukkant,kutyaszaros cigányszlömben lakni, bár afféle albihirdetési szófordulat szerint mg a Szegfű utca vagy a frissen Németh Lászlórólelnevezett is "diplomatanegyed" Akörzetben hemzsegnek a most töküres arbnb lakások,, az albérleteklegalább harmada lakatlan,a másik kétharmad lakóinak a zöme pedig nem tart autót.

Namost. ha az ember hetente pár napelőfordul a környéken és mert kénytelen,tehát autóban és utasként, parkolóhely keresgélésmeg keringőzés és a többi közben,mint beteges autóbuzi, lesi az autókat, néhány hónap és nagyjából az embermegismerte a VI-VII.kerület Andrássy-foltjainak mond a 400 honos autóját.

Eddig megvan?

Bevezették az ingyenes parkolást, azóta minden utca dudig van,még az utcák hónalja is, de olyan autókkal,amik e gatyarohasztóan zseniális...ebben tökigaza van Harinak,kb a FIDESZ vidéki tahajja gummicsimmás bódogképviselő falunapja színvonalú tagozata számára vicces ötlete óta semmit nemmozdultak.

Pestiül erre szokás mondani azt, hogy:ügyes.

Már csak az a kérdés, hogy kik és honnan hozták fel az autókat, nem túlzok, ha azt állítom, hogy a mindent teliparkolóautók harmada ott is már csak lom volt, ahol addig tárolták.

Egyben viszont biztos vagyok:Asokezer ügyes ember,akikmost kihasználják az ingyenes parkolásnak azt az előnyét, hogy nemkellkimenni a gödi telekre, hogy a nagyimegúnt autójára ránézzenek, nagyjából ugyanazon a politikai véleményen vannak,mint Hari.

Tippem szerint,ne legyen igazam ha rendszámolvasóval végigjárnák az utcákat,legalább az autók egyötödének lejárt a műszakija tavaly vagy még Tarlós rémunalma alatt...

Itt szeretném megjegyezni, hogy Fideszisztán nagyátlagához képest is súlyosan elmaradott vidéki faluban lakom,ahola rendőrökminden nap az egész falu minden utcáját bejárjáklépésben egy ilyen rendszámleolvasóval, hogy kiszűrjéka biztosítás ésműszaki vizsga nélkül csak úgy ácsorgó autókat is,nemhogy a közlekedőket.

Valamintúgy tudom, hogy a Fényesfővárosnak van egy kiskapuja a lejárt műszakis (tehát nemközlekedtethető) autók utcai tartására vonatkozóan... Rosszul tudom?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.21. 09:01:27

@Frick László Intézet: Én inkábbb bevonatozok, és négyesmetrózok, ha nem családdal megyek. Ha családdal megyek, akkor meg olyan időpontban, amikor nincs forgalom.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.21. 12:16:41

@Mata Hariette: Alakul a Lánchíd felújítás, szépen alakul.

"Az interjú egy másik pontján az újságíró a főváros által az A-Hídnak adott, ötvenszeresre emelt előlegről, valamint a vállalkozó által fizetendő késedelmi kötbér megfelezéséről kérdezte Karácsonyt. Arról, hogy ezen szerződési feltételek, miért nagyon kedvezőek a Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettest év végi bulin vendégül látó A-Hídnak, ebben a cikkben írtunk.

Budapest első embere válaszában viszont nem veszett el a részletekben, kijelentette, hogy alantas vádaskodás korrupciós kockázatot emlegetni, és inkább örüljünk, hogy megvalósul a beruházás: „Nézze,
erre most, megmondom őszintén, a pontos választ nem tudom megmondani. "

mandiner.hu/cikk/20210121_karacsony_gergely_tutto_kata_a_hid_lanchid_eloleg_kotber_felujitas_koltsegek_arak

A hír sajnos valamiért nem található meg a függetlenobjekítv sajótban, ki érti ez...

Serény Vélemény 2021.01.21. 12:43:29

@Szorgalmas Gyémánt: Ilyenkor mindig egy kicsit lelohadok, amikor kiderül, hogy nem hogy semmihez se nem is ért, de még a tanácsadói is annyira hülyék, hogy fel se tételezik, hogy valamelyik 1.0-ás újságíró esetleg kikéri, és elolvassa a szerződést, és esetleg belekérdez...
Nyilván a tárgyalások során valamelyik észlény a polgmesteri hivataltól csak megkérdezte ezt a kivitelező képviselőitől, és csak kapott rá választ?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.21. 14:49:34

@Serény Vélemény: Mindenesetre milyen szép már, hogy a "kivéreztetett" főváros 3.75 millárd forintot ad előlegnek, a rohadék kormányzati pénzesőben úszó Tarlós meg kiszúrta volna a szemüket 75 millóval.
Az is mekkora jó már, hogy csak Lánchíd lesz felújítva, az alagút majd külön, így kétszer kell évekre lezárni a környéket.

Életem egyik legjobb döntése volt elköltözni abból a városból.

Frick László Intézet 2021.01.21. 15:23:08

@Szorgalmas Gyémánt: Használta Karácsony az alagút szót: A pesti oldali villamos aluljáróra. Gondolom, Gáljé gyakoroltatta vele.

Serény Vélemény 2021.01.21. 16:53:07

@Frick László Intézet: na. Most épp tesztelem a Bp-i közlekedést autóval, csúcsidőben. Ha nem ép pandémia lenne, akkor á.... De így inkább behoztam a fogszab-ra a fiamat. Gyakorlatilag lehetetlen közlekedni. Waze bevitt a legnagyobb dzsumbujba. Persze a másik útvonalat is választhattam volna de az pont +10 km.

Frick László Intézet 2021.01.21. 17:06:18

@Serény Vélemény: A wazzeee-taközösséghozza össze ésegy olyan közösség,ami egyre rosszabbul vezet.
Ha összevetem azt, hogy tudott vezetni Budapest népe még 30 évvel ezelőtt is... vagy 20 éve még Ma a budapesti autósokkétharmada művelolyan dolgokat,amiért 20 éve a vidéki parasztot elkezdték dudálva dózerolni.

Friss és vastag zöldnél elkezd lassítani.."kiharcolja a pirosat" ill vékony sárgán "ravaszan" átslisszan.Sokkoccanás abbóladódik,az egyharmadból,akikmég a régi budapestimódon éstudnak autót vezetni, sajátmagábólindulki ésa véknyuló zöldnél padlógázt tapos, hogy átérjen... Tökölés,idétlenkedés 10 mp alatt tud lekanyarodmni a sávból,nem vált sávot,nemmer elhaladni az autóbusz mellett, csak ebbe gondolj bele

20 éve azt mondtam, hogy a taxisokmeg tudjákmondaani a jó erdőkerülő[dugókerülő] utakat,mikor holmerre lehet rövidíteni.

Ahogy elnézem a taxit vezetőket,majdnem a felenem is méltóa taxis névre attól,hogy sárga autóban próbálkozikpénzkeresettel,de egyébként az autó a mozgása alapján lehetne képnyszerautózó söröspalacklábú könyvelónénié is.

20 éve figyeltem a taxisokat,mint próbálkoznak, hátha ellesek valamiúj rövidítést... ha most azt hiszed, hogy a taxisok fifikásak,akkor még a tavaly augusztusi dugóban araszolsz

Mindezt tetézik az olyan szemét aljas internetes vállalkozások,mint a Budapesti Autósok Közössége. Kb annyira érdekli a faszikat az autózás,mint apicsákat,akik szerint valami nőcis portálra kell behúzni a sok hülye picsát s annyira érdekli a baba,mint a kimmammuu: szart se.

2021.01.21. 18:36:25

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: @Frick László Intézet: Na fiúk, kinyomozta már valaki, hogy mi az a tihanyi alapítvány, meg a másik..hogyishíjják alapítvány, ami behúzott magának kb 10 lánchíd plusz alagútra való lóvét, így év végén, a járvány alapból, és mint tudjuk, ott már az a néhányszáz milliárd elveszti közpénz jellegét.
Szóval?
ja, vagy az JÓLOPÁS, azon nem puffogtok.
AMúgy meg, KARÁCSONYFÓBIA
BUDAPESTFÓBIA :D

Frick László Intézet 2021.01.22. 05:33:38

@Mata Hariette: Párszor már elmondtam,hogy Karácsony egy guminő.Egy eszköz. Annyira önálló,mint egy kalapács vagy véső. Mitől tudna lenniKarácsony fóbiám,akkor valakinek tartanám. Karácsony az Olyan Aranyos -nak az a szótári alapesete,amirőlaz ÖtfaszúKutyapárt alapítóinak az első és egyben azzalaz utolsó jóötlete vonatkozik és ami...izgalmas módon elis felejtődött az Olyan Aranyos kampánya idején :D

És akkor most az állítólagos Budapest fóbiámról.

Én szoktam hajtogatni Budapestrőlazt a GDP-shiedelmet vagy te? Te szoktad megmutatni a hiedelem alapját, vagyisész és gondolkodásnélkülmegnézzüka statisztikai adatokat,ami alapján valóban Budapesten van bejegyezve a legtöbb cég.

Namost. Van az Olyan Aranyos,akommunikációs csapata,a CNNN stratégiai partnere stb,ezeknek az olyan aranyos, bátorésjóés igaz embereknek is a mantrája,miszerint Budapest rakja az ország GDP-jébe a..megvan? Valóságoskis lakadalmaa Jók ésIgazaknak...megvan?

Jó,és akkorlegyen minden egyes olyan Budapesten bejegyzett,de Budapesten nem tevékenykedő valahol valójában másholaz országban dolgozó cég egy-egy szilvásgombóc..mergvan?

Namost ez a kis lakodáré,természtesen téged a fő helyre ültetlen és kaphatsz repetár, ha nemlaknáljól

Mindenkinekigazságosan elosztva szilvásgombóc formájában

(természetesen ilyen nem ér, hogy valaki benyögi,hogy őnem szereti a szilvásgombócot...)

tehát neked is annyi szilvásgombócot kell megenned,amennyi jut

A szabály az,ami az 1200 Ft-os éttermekben a mélyszegényeknél, hogy az fizeti a hányási pénzt aki elokádja magát

Frick László Intézet 2021.01.22. 05:39:48

@Mata Hariette: Megvannak neked a Rájz Ap alaptételei a tégy a megkülönböztetésellen-tőlaz Egyenlő Bánásmódig?

Jó,akkor most ezeket terjesszük rá Budapest és az Ország viszonyaira.

Mi vezetett oda, hogy egyidült alkoholista combjait öleli át a felesége zokogva, hogy helybehorgya neki a piát, csak ne hagyja el vagy az anyukája csinálja ugyenzt dettő, de a faszi lerúgdossa és inkább felmegy erre a Budapestre hajléktalannak.

Baj van a Fő A Város közlekedésével, a Greenpeace-sekmiketmérnekmár és senkineknem esikle, hogy a XXI.század első ötöde végén ugyanúgy,mint 1971-ben vagy 1949-ben MINDENÉRT BUDAPESTRE

és most figyelj:

FÖL

kell menni.

Szoktál jönni ezzel az opera dologgal

akarsz velem beszélgetni az operáról,mint műfajról,művek és szerzők, stílusok meg korszakok stb?

Mutassam csak Bezzeg Ósztriát?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 09:29:23

@Mata Hariette: Ja és ezt te úgy számolod, hogy azt a pénzt mindet ellopták.
További kellemes újságolvasást, szép napot kívánok neked.

2021.01.22. 11:42:15

@Szorgalmas Gyémánt: egyetlen ésszerű, gazdasági magyarázatot adj, hogy miért kell alapítványi pénzekbe kiszervezni költségvetési pénzeket.
További jó óriásplakát és M1 nézést.
"elveszti közpénz jellegét"
Miért tol ki alapítványokba hatalmas, százmilliárdos összegeket? Miért? Neked, mint adófizetőnek jó ez?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 11:49:50

@Mata Hariette: Túl kicsi településen lakok, nincsenek errefelé óriásplakátok. Tévém sincs, kizárólag relámmentes ip streaming szolgáltatókat nézek montoron/projektoron(m1-et, telefonhírmondót, füstjeleket nem tudok fogni).

A kérdés továbbra is az, ez a centrum országokban egyébként sok évtizede használt finanszírozási módszert te úgy számolod, hogy ami az alapítványban van, azt mindet ellopták?

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 12:46:24

@Frick László Intézet: Ezen GDP Statisztika szerint már csak 38% Budapest részesedése még Karigeri szerint is.
Ez 10 éve még 50-60% volt.

2021.01.22. 13:23:56

@Szorgalmas Gyémánt: miért tol ki százmilliárdokat alapítványokba? Miért?
Szerinted mit jelent ez a mondat "elveszti közpénz jellegét"

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 14:35:20

@Mata Hariette: Ha alapítványi pénz, akkor szerinted ezt a pénzt ellopták? Probálom megérteni, milyen kép áll össze a fejedben, amikor elolvasol egy ilyen cikket.

2021.01.22. 17:47:44

@Szorgalmas Gyémánt:
A. ellopták, értsd, lesz a 25%-ból egy tökfölösleges, ötszörösen túlárazott lényegtelen látványberuházás, ami semmire sem jó utána, a maradék 75% pedig tanácsadócégek, haverok, gyanús céghálón át kifolyatva....elveszti közpénz jellegét, vejkónak egy szép kiskastély belőle, récsinek egy szálloda..stb

B. szerinted nem lopták el. Akkor miért tolták ki a központi pénzalapból egy ellenőrizhetetlen, nem közpénz jellegű, haveri kurátorokkal, kormányzati szolgákkal, seggnyalókkal, strómanokkal megtűzdelt alapítványba? MIÉRT? ja, az nem áll össze a fejedben. Ahogy Dudi mondja, "a potrohás olyan aranyos, biztos nem lopik" :D

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 18:15:31

@Mata Hariette: Szóval így áll össze a kép a fejedben olvasgatás után. Szép estét neked.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.22. 21:11:03

@Mata Hariette: A centrum országokban évtizedek óta bevett gyakorlat az ilyen alapítványi működtetés. Ha szerinted az alapítványi működtetést a költségvetés szétlopása, akkor te még azt sem tudod, hogyan szokás a költségvetést szétlopni.

heki 2021.01.22. 22:29:20

@Szorgalmas Gyémánt: - stílus
- modor
- empátia
- tapintat
- elegancia

Ezek ilyen izés dolgok, szerintem ismeritek ezeket, (de lehet, hogy tévedek), részemről nem először szólok, mint egy jóindulatú, de lúzer ember. :)@Mata Hariette:

Frick László Intézet 2021.01.23. 07:07:09

@Mata Hariette: Azt, hogy mi folyika felsőoktatásban egyetemistául magyarbálintizmusnak nevezik.

Kerzdem a rektori fizetésekkel,az alsóhang havi 6 millió,a felsőhang havi 12 millió.

A felsőoktatás jelenlegi autonómiájában a közpénzekkel tudományosan bánnak, nem gummicsimmás tahó bakter bódogpista módon (azaz átlátszóan ócskán)mint a FIDESZ.

Nagyjából 11évvelezelőttidéztemegy magyar vállalkozót,akia leg egyszerűbben mutatta meg a különbséget a kétféle lopás között:

A FIDESZ-nek Ft-ban kellvisszadni és legalább egy részétitt dőzsölikmeg hawájjzák meg kastélyépítik meg vadásszákmeg ótókat vesznekmeg oligarchák...

A Jók és Igazaknakpedigsvájci franban és svájci bankszámlára és onnanpedig oiropeéeéeéerrr módon folyika pénzmosás olyan szigeteken,amiket a PanamaLeaks ügyesen körbehallgatott.

A jelenlegi strruktúrához nem tud hozzányúlni a FIDESZnemis tudottt hozzányúlni.

Ha lenneoknyomozó,megtényfeltáróújságírás,a gecikneknemérdeke,hogy megtudjuk az igazságot,afidesznekmeg nincsen annyi esze...

De egyébkéntbárki,akinekMagyar BVálint óta egyetemista gyerekevolt,tudhatja,haakarnálátni

teljesen megértemazokat az embereket,akik nemakarnák látni

Olyan ez,mint a női WC-k esetei.

Vagy az elefánté: "Ha nem látom az elefántot,akkornincsen."

Ezt egyébkéntnyugodtan elmondhatjuk az egészségügyrőlis,aminekaz alapesete,hogy kórház bármit,amit vásárol,mekkora felárralkapjameg,mertkórház.

Folytatva azzal, hogy ha valaki beteg, van jogosultsága megnézni az adatlapjait.

Itt is hálátadhatsz a fidesz zsíragyú,bódogpista és pócsképviselő szerűen ostoba kommunikátorainak...

És ezek mindenkorikormánytól független dolgok.

Ugyanúgy,ahogy az egészségügyhöz nem engedik az orvosbárók (és grófokmeg hercegek...) hozzápiszkálni soha a semmilyenoldali "kormányzatot" sem,ugyanez működik a felsőoktatásban is.

Csak a politikaihaszonelvűség (vagy orbánkrelvűség) ,mit lehet behasználni a napi polpancsban,az egyikfél igy-s-igy-s igy hazudozik,a másik meg úgy-s-úgy-s úgy.

Frick László Intézet 2021.01.23. 07:09:59

@Mata Hariette: Az alapítványosdi alapsémája nagyon jólhangzik, mondjukúgy, hogy a káposzta megőrzése lenne a trükk célja. A séma megható,azonban a gyakorlatban kecskéknek van kiadva a munka, azaz cseberből vederbe.

tudod: Dr Bubó országa is vagyunk.

Szorgalmas Gyémánt 2021.01.23. 18:23:23

@Mata Hariette: Örülük neki, hogy 2010-ben észrevetted, amit én olyan tíz éves korom óta tudok, Magyarországon van korrupció. Mondjuk legalább a négyes metró projekt korrupt voltát hogy nem lehetett észrevenni budapestiként, azt nem tudom.
Delátod, fejlődőképes vagy, egyszer mér arra is rájöhetsz, ki irányítja az ellenzéket vagy kicsoda valójában karigeri.

Frick László Intézet 2021.01.24. 09:30:38

@Mata Hariette: Korrupció. Brüsszel.Pfizer. Nézd,nekem is volt ennyire bájosan naív korszakom mint neked most,de én letudtam ötéves kormban,akkor nem tudtam elhinni, hogy az óvónénik is pisilnek vagy hogy egyáltalán lenne pisilőjük.

Frick László Intézet 2021.01.24. 09:33:55

@Mata Hariette: Elmondom neked, hogyan lehetsz egy fejlett nyugati bezzeg autómárkakereskedője.

Felbérelsz 20 luxuskurvát (akiklánynak is hajlandóak nyalni) megrendelsz egy üzleti tanácskozást egy délsziget valamelyikkonferenciaszállójában a habzsivalmeg a dőzsivel, valamint tartanod kellegy luxusjachtot valamelyik európailuxustavon,nagyon nemmennék be a részletekbe,de megnyered a pályázatot,az biztos.

te mineknevezed plazt,amivela világ nagy gyógyszergyártói lekenyerezika világorvosait ésakkor szerinted ezeka gyógyszergyártók hol húzzákmeg szerinted a határt a korrumpálásban.Egyáltalán:Szerinted ismernek határt?

Frick László Intézet 2021.01.24. 09:36:07

@Mata Hariette: Szerinted Ukrajna kevésbé korrupt,mint Oroszország,nem annyira illdemokratikus és az ukrán oligarchák az ellenfeleikből nem töltetnek kolbászt úgy,mint pl az oroszok?

Frick László Intézet 2021.01.24. 09:38:48

@Mata Hariette: Egyet elismerek:Tüttőkata sokkalaranyosabb,mint Rácsöl,nemannyira dagadg és nemviselkedikannyira tenyérbemászóirritálónagyképűen,mint Récsöl.
Récsölfoglalkoztat 27000 embert ésamit lopott,úgy nagyjábólszemelőttmaradt.

Tüttő meg foglalkoztat vagy 200 embert és amit lopott,még az EurópaiÜgyészség sem tudnámegtalálni,mert a tudományuknakmár aluxemburgipénzmosodák előttmeg kellállniuk. Nemhogy a Bahamák-KajmánSZigetek "háromszögben" :D

Dr.Koós Alajos 2021.01.26. 06:42:28

@Frick László Intézet:

Karácsony a szimbolikus politizálás embere, akinek semmi más dolga sincs, mint hogy a nyilvánosság előtt szerepeljen, és nap mint nap elmondja a legújabb jelszavakat, amelyekről tudni kell, hogy szebb lesz tőlük a világ. Ez a politizálás kiválóan működik olyan országokban, amelyek adottságaiknak, illetve elődeik politikájának köszönhetően gyakorlatilag kormányzás nélkül is működnek.
Budapest és Magyarország nem ilyen hely, ez egy kissé összetettebbé teszi itt a képet.

Frick László Intézet 2021.01.26. 07:06:37

@Dr.Koós Alajos: Karácsony mindegy, hogyan szerepela nyilvánosság előtt. PlaLánchhíddalkapcsolatban még a betanultátlátszóhazugsáágot semtudta jólelőadn,dea nemlétezőellenzékisajtószépen kiglettelteneki,majdrá-árnyékoltak azzal, hogy a kormány késlekedika 6 Mrd-daltehátez is A Várost terheli.

A netokráciában az győz,akié az erős megosztó.És ha elég erősa megosztód,még azt is hazudhatod,hogy nincs is megosztód,azt is beveszik:D

Serény Vélemény 2021.01.26. 11:45:16

@Frick László Intézet: Persze A-Híd. Úgy elcseszték az M0 déli Duna hídját, hogy azé' kell nekik valszeg a 7 milliárdos előleg, hogy az ügyvédeket meg a kötbért fizetni tudják...
De ezt még a nemjógyerek sajt se meri felvetni...
És ezek olyan dolgok, hogy ha valaki még ahhoz sem ért, hogy a """""szakértői""""" által összehozott szerződés néhány pontját értelmezni tudja, hát... mire alkalmas? Nem LEHET azt mondani, hogy "nem tudom", hanem minimum azt kellett volna mondania, hogy XY tudja, de igazából ott kellett volna lennie, amikor a szerződés tárgyalása során ezt a módosítást a partner felveti. És akkor tudná.

Frick László Intézet 2021.01.27. 05:50:14

@Serény Vélemény: Az a helyzet,hogy a magyarközútépítő maffia nagyjából polsemleges,főleg akétfőmaffiacég,a STRABAG és a Swietelsky. A polsemlegesség abban nyilvánulmeg, hogyautópályakilométerenkéntkb 1Mrd-ot pengetnek vissza az éppen aktuális kurzusnak. Kiskülönbségek vannak,pla szocialistákidején alulrólszámítva az alvállalkozói köröket az alsó 3-6-otnemfizettékki, amostanikurzusnálazonban a legalsóbbvállalkozóis akurzus kutyáinak kölke :D És ugye ezek büdös tahó gummmicsimmás létükre itthon is kőtik a pézeket.

Szidjuka közbeszerzéseket,de az az ónijós szabályzás,miszerint ónisnálónijós dógozhat [ésez állnagyjából Paks állásánakis a hátterében ..ittmegint Orbánhiúsága segíti az ellenzékipropagandát,bár elszólások voltakmárPaks II.leállásáról,arra ismegvannakaz Ellenzékkészdumái, márkiis eresztettekegyet,miszerintmiért veszélyes Paks II.leállítása,Palkovicsnak meg kiszaladt a száján,hogy a 30-asévektőlkivezetikaz atomenergiáta villamosenergiafrontról

Tkpami botrány,szerintemaz,hogy a Bezzeg Osztrák Swietelsky ötév alatt csinál meg egy akkora vasútszakaszt,mint a szerbek kínai főmérnökléssel egy év alatt.

Kína felőlnézve a vasúti projekteket:Azt tervezték,hogy Peking-Párizs vonattal 8 naplesz,nos,ha az Únió vasúti állapotai maradnak XX.századiak,akkor na-bumm,a vonat Bresztnél lesz 7-és fél nap alatt és Breszttől Párizsba eljut egy nap alatt..az csak félnap plusz. Persze ehhez még azt is tudni kéne hogy kb mekkora balhét terveznek Fehéroroszország koszóvóizálásában amerikai baráátaink. És hogy a járványkörüli büszke oiropeéermiszterbénkedés..2021-et már vitte,de hogy 2022-őt is?

Serény Vélemény 2021.01.27. 08:35:00

@Frick László Intézet: Lehet, hogy direkt szívatta meg őket valami alvállalkozó, aki kisebb teherbírású sarut tervezett/épített a hídba - az m0 déli dunahídjába - mint amekkora kellett volna?
(Nem hiszem, hogy mérnökök véletlenül benéznek ilyesmit.)
süti beállítások módosítása