Annak idején csak Fábry mert erről őszintén beszélni:

Kereskedelmi tévé vezetőségének magyar ötletet nem tudsz eladni.

amerikai_ejszaka_wikipedia.jpg

Azt kell hazudni, hogy lopod-másolod valamiről. Házinaívánk a grófnő pl rendszeresen szólta le  Nájdzsellával a számára útálatos (=frusztráló -> pécézendő) Stahl Juditot,mindösssze annyi történt,hogy ha Stahl műsort akart, hazudnia kellett, hogy az ötlet nem az övé.

nuit_americaine.jpg


Kapitányék egy horvát szappanopera teljes forgatókönyvét lefordíttatták horvátról magyarra,9,2millió Ft-ot fizettek is érte. Ősszesen miért? -tessék:

A fővárostól távol, az isten háta mögött van egy falu,ahonnan elmenekültek aa fiatalok.A zsírgazdag nagybácsi annakigéri az örökségét,aki legalább egy évig a faluban kibirja.természetesen a potenciális örökösök igyekeznek egymástelüldözni,deközben ki is bírni a maradást. Annyi a különbség, hogy a horvát eredetiben Zágráb fényei nemlátszottak úgy bele a felvételekbe, ahogy a Drága örökösökbe az Isten háta mögé Budapest fényei. Leszarják Kapitányék a büdös parasztot,aki ezt a szarukat megette. Ismerjük ezt a leszarást amagyyaar kereskedelem-és vendéglátás teróleteiről. vagy az iundex geciktől vagy a Nemzeti Konzultáció ötletelőitől is.
Ez került 9,2millába,mert természetesen a zsírszar, gyalázatosan ócska szövegkönyveket ők kontárkodták össze, még valamennyiért.

"Agyatlan zsírparaszt barom seggfej  vagy, ha beveszed a termékünket, te idióta!"

-ez kaptányyék vállalati üzenete afogyasztóiknak.

Az ember, ha Kapitány Ivánék kontár  kókálmányait nézi, ég az arca: Ilyen szinten sűttökörnek csak a FIDESZ Nemzeti Konzultáció-s propagandával megbízottjai és a megbízó tudja nézni híveit.

Kapitány és neje a magyar filmtörténet gyalázatai. Lehet, hogy Kapitány egykor tehetségesnek indult, de ezek a  falusi betérő étterem tulajdonosi szintű öregkori aljasságai letörlik már a régi, talán méltó hírnevét is.

"A dögpörköltet legalább beborsozzák, basszátok meg! A megpenészedett dögkóbászt legalább lehypózzák! A kurva anyátokat! "



Még csak azt sem mondhatom, hogy Kapitány meg Diószegi találták föl azt, hogy a kurvagáz és hígfos dikciókat zseniális színészek szájába erőszakolják. Mivel a dilettáns szöveg nem működik,a színész kénytelen "bejátszani" a jelenetet, hosszú negyedórákon át megy a játékidő kitöltésére a nagy semmi, amit ezek a zseniális színészek bemozognak, hogy úgy nézzen ki, mintha lenne feszültség.

Eredetileg a magyar fos témakörében a Lajkó, a cigányűrhajós c.gyalázatos boratkoppincsot mutattam volna be,desajnos -vagy szerencsére?-a Keresztanyú keresztbefosta számításaimat...

Egyesek Szerint Szinetár Miklós "Rózsa Sándor"-a a mindennek alja, mások viszont Szinetár Miklós Aranyborjú -ját gondolják a magyar televíziós filgyártás pöcegödre bugyborékának. De ők persze már vagy meghaltak vagy nem néznek tévét ésmit se tudhatnak Kapitányék "sikerei"-ről.

 

Kapitányék hivatkozásai is nagyon hasonlítanak orbánékéra. Orbánék a visszaküldött "konzultációs" ívek darabszámával büszkélkednek úgy,ahogy Kapitányéka nézettségi adatokkal. Orbánéknak egyszer titkos konzultációt face-to-face kéne tartaniuka híveikkel,hogy miküzben az ívet "borítékolták"  ,miket káromkodtak.

A Barátok közt , az idén hála Istennek végre bedöglő, szánalmasan vacak  szappanopera legszebb korszakában Kemény István  költő és felesége Szirmay Ágnes írták a dikciókat.Természetesen ők tévét azért nem néztek és a gyermekeik elöl is gondosan elzárták, valamint az internetet is. Ez igen-igen jellemző attitüdje volt a 90-es évek magyar értelmiségi krémjének:

Részt vett a  fos hígításában,de természetesen ő maga nem fogyasztotta. Személyespéldaképempl zárható szekrényben tartotta a tévét és csakakkor kapcsolta be, ha ővolt benne, hogy visszanézhesse sajátmagát,azeste milyen volt.

"Aki megvásárolja a 480 Ft-os virslit, az meg is érdemli!"

/A magyar hústerméktanács elnökasszonya,2007./

https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/b20fd5399708a04e94f6b1c7233d9ed8.jpgA 82évesnek látszó 72éves Gálvölgyi bácsi játsza azt a 72éves ORFK-rendőrgórét, aki akkora agyhalott, hogy az előttelévő papírról bagadozza ki olvasószemüveg nélkül a szkriptet. Ezzel ki is fújt a szerepe, csak arra kellett, hogy behúzza a barmokat az óriásplakátokon és az egyébreklámokban.

És?- bejött. Annyira bejött, hogy a magyar fosgyártás történetében [nem,de nemám!]először "sajátötletű" sorozattal is előállhattak,ez a Keresztanyu.

  1685-ben 248 tatár (tehát nem mongol, hanem krími tatár) lovas húsra vágta (lemészárolta) az 1200 lovasból álló Hevesi Nemesi Bandériomot.

Ezeket a tatárokat támasztatt nám fel és engedném Kapitányékra. Kard helyett 17-es betonvassal.

Egyszerűen a Keresztanyu sértő, de vérforralóan az,legyalázza a színészeket,akik kurvulnak benne a gázsiért,a magyar filmgyártást---
  amagyar filmgyártás világhírűa természetes fény alkalmazásáról,az iskola Ragályi Elemérhez köthető,de más operatőrünk is relatíve kevesebb műfényt alkalmaz .

A múlt század 90-es éveben is szakállas rendőrfikázásra apellálós viccek a XXI. század második ötödében?- már rég kihaltak azilyen fakabátok májzsugorban!

Namost.. vannak a f-f korszak vacak,pl francia vagy német propagandafilmjei,amikben a szereplők zseblámpákkal másznak a vízzel félig elárasztott tengeralattjáróban vagy bányavágatban,de közben nem azt világítják meg,amit látni akarnak,mert az 100000 LUX-szal van bevilágítva, hanem vagy a sajtáarcukba világítanak vagy egymáséba.

Kapitányék ezt is felül voltak képesek haladni,mert miközben a magyaréjszakában,ami délután van,a lenyugvó nap belevilágít Németh Kristóf "mészárosi"-dagadra piált arcú színész arcába,aközben ő maga is képes belevilágítani a saját arcába. Annyi gázsiért nem feleselne.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3716372216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása