24ponthudegazkampany.jpg24_hul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5416351570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amy Steinmann 2020.12.20. 09:52:14

Ezen rágódhattok akár még szilveszterkor is
1. Az IHME ami egy tudományos szervezet, kb. kéthetente tesz közzé modelleket, szerinte hogy fog alakulni a járvány, kb 100 országra modellez. Az október eleji modellje, bár szám szerint sajnos bejött eddig, az ugye HUHOGTATÁS és „ úgy rettegek” kategória továbbra is.
2. Menstruációs szegénység: az, hogy Mo. vagy külföldön ingyen járnak bizonyos dolgok, azzal semmi baja Dudinak, pl. 65 feletti ingyenes utazás (Horn bérlethez egyetlen kormány nem mert eddig hozzányúlni), vagy van ingyenes közgyógy. gyógyszerkiváltáshoz, az még témaként sem merül fel. Ha erre a közgygyógy listára ráteszik valahol a tampont, az „libernyák” dolog. Miért is? Mert a potrohásszavazók szerint a nők másodrendű állafaj.
kormanyablak.hu/hu/feladatkorok/100/JARAS00027

3. Az a jó kormány, aki SV/SZGY és még ki tudja hány néven bejelentkező kommentelőnek ad adókedvezményt, bár állandóan azt halljuk, hogy „ a tehetség szorgalmas kibontakoztatásával, két, kizárólag heteró kapcsolatban átélt frenetikus orgazmus között” vagyonokat lehet keresni itthon, akkor minek az adókedvezmény? Rá van szorulva? Lehajol az aprópénzért?
4. Kizárólag az az irigy, aki kormányzatioldali lopást és pénzégetést tesz szóvá. A kormány és nyaloncai, rokonai annyit lopnak, amennyit akarnak. Nekik JÁR.
5. Kizárólag az LMBTQ emberekkel van baj, heterok, főleg, ha kormányoldaliak, azokkal soha, lásd Borkai, Kaleta, vakkomondoros nőverő.

Amy Steinmann 2020.12.20. 09:52:46

6. Az alaptörvény többezer éves keresztény elveket tükröz, ezért gránitszilárdságú. Mint a kőtáblák. Ne lopj…ja nem, ezt vegyük ki belőle….frissítsük naponta, mint egy híroldalt.
7. Orbán láthatóan elbaszta a járványkezelést, mivel szembesülnie kellett azzal a problémával, hogy óriásplakáttal és M1 hiradóval nem állítható meg, de egy virológuscsoport már rá van állítva az ügyre, hogy mekkora méretű vagy színű óriásplakát lenne ellene hatásos.
8. A kormány azt hívja gazdasági akciótervnek, hogy elenged egy olyan adót, ami nem ő szed be.
9. A partaszállás azt jelenti, hogy elmegyünk Brüsszelbe menteni a saját irhánkat.
10. A gyűlölködés kategória kizárólag azt jelenti,hogy valaki ellenzéki. Itt NINCS lehetőség MÁS véleményre, álláspontra, EGY vélemény és EGY nézőpont lehet, mint minden rendes jogállamban. Vanília fagyi van. Nem szereted? Gyűlölködőpiolósbehuggyozósjoli vagy.
11. A komment azt jelenti, hogyha nem tudok a másiknak értelmesen válaszolni, akkor elő kell venni a truplista-orbánista szabadegyetemen kapott brossúrát (lásd Miről és hogyan beszélgethet társaságban egy úrilány 1879-es kiadás), és onnan kivenni valamit, lmbtq, gyúúúrcsányahibás, moslék, guminő, stb. A többszázmilliárd ft propagandára elégetett pénzből telik a lista folyamatos frissítésére, aktualizálására. Természetesen vannak benne állandóan használható alapok (irigy, gyűlölködő, stb) és aktuális helyzetre igazítottak is.

Amy Steinmann 2020.12.20. 09:53:19

12. Ha körbeplakátoljuk a várost, hogy kit kell utálni, ha folyamatosan libernyákozunk, harci hangulatot keltünk, vagy akár baráti körben lepiolóshuggyosjolizzunk a haverokat mert más mernek gondolni, az NEM gyűlölködés. Kizárólag az számít gyűlölködésnek, amit MI annak nyilvánítunk.
13. MO-n az a nőknek az az esélyegyenlőség, hogy megnézhetik NK államtitkár asszony műmájer, bárgyú vigyorral, (és olyan hanghordozással, mintha kiskutyákhoz beszélne) előadott videóját arról, hogy tessék szépen félreállni, hátramenni, nőnek tanulni sem kell, stb. Ahelyett, hogy azzal foglalkozna, ami a feladata lenne, hogy lehetne a gyes/ gyed után visszatérni akaró kismamákat jogszabályokkal, rendeletekkel, programokkal, stb segíteni. Ja,hogy ahhoz szakmai hozzáértés kéne, a feltétlen potrohásimádat kevés.
14. Az nem gyűlölködés, hogy úúúútálom és komplett hülyének tartom a fényesfővárosiakat, libernyákokat, melegeket, franciákat (így egy az egyben), nem KESMA újságírókat, óvónőket, tanárokat, tsz elnököt meg a fiát, közvélemény kutatókat, statisztikusokat, bárkit, aki nem fér bele a trumplista – orbánista szabadegyetemen „rendes, böcsülletes vidéki hetero magyar férfi”-ként definiált kategóriába.
15. A 444, voltindex, sőt már a 24, hvg és portfólió újságíróknak külön hely van a pokolban előmelegítve.

Amy Steinmann 2020.12.20. 09:54:13

16. A jogállam azt jelenti, hogy tudja már mindenki, hová kell ikszelni, elmondtuk elégszer, ha mégsem volt képes rá, akkor rohadjon rá a város, ott ahol van, működtessék bevétel nélkül. Sok kényes, kávézóba meg fittnessbe járó picsa meg buzi libernyák majd megtanulja, hová nem lehet ikszelgetni. Mit sírnak, van pénzük kávézóra meg uszodára, nem? Akkor NEM kell a városoknak adóbevétel, oldják meg, ahogy tudják, én szóltam, hogy a MEDVE nem játék. JOGállam, az azt jelenti, hogy JOGOM van tönkretenni.
17. MTVA-ra bármennyi pénzt el lehet égetni, mert úgyis csak az idősek nézik. Elárulom, létezik még az „idős de nem hülye” kategória, aki talán rendes műsort is nézne.
18. Az a hülye, ostoba hisztis picsa, akinek más a véleménye, és nem tudok neki értelmesen válaszolni. Ilyenkor elkezdem minősítgetni az illetőt, abból kiderül, hogy nekem van igazam.
19. Piálni, drogozni kizárólag ellenzékiek szoktak, úgy mint Bájerzsóti, D.Tomika, Habonyárpika, Borkai, stb.
20. Nem vagyunk szélsőjobboldaliak, de körbeturnézzük az összes náci wikinget egy nap alatt.

plusz 1, hogy miért POTROHÁS: egy olyan országban, ahol a legtöbb pénz SPORTRA megy el (nem, nem arra megy, hanem lelátókra és vidéki sörmeccs színvonalú aranylábú fiúkra ) egy középkorú ME ne nézzen már így ki, ahogy kinéz. Népnevelési célból le kéne fogyni 30 kilót, ha nem többet.

További tanácsok: bármilyen beszélgetésben kiválóan használható szavak: harcálláspont, megfigyelőegység, tank, éleslövészet, lőtér, hadihajó, parti ágyú, ellenséges tűz, körlet, lövegállás, gyutacs, tüzér, flotilla, stb.
Adótanács: SV / SZGY ment volna inkább focistának, az akár évi 500 millió forintig is adókedvezményt élvezne
Házassági tanácsadás: remélem fiúk, senki sem termékbemutatós edénykészletet tesz a fa alá, amivel beszopatták benneteket a tupperware ügynökök, úgy mint a propcsi minisztérium szlogenekkel.

Szép adventi vasárnapot mindenkinek!

Frick László Intézet 2020.12.20. 10:17:38

@Amy Steinmann: Köszönjük Julisnéni.Jó'megaszonta-ja. Csakmnán hallottuk,mer" Joli nyanya jugyaneztetet mongya.

Frick László Intézet 2020.12.20. 10:22:42

@Amy Steinmann: komolyra:
Nézd,én összeszedtem jópárszor és jónéhányat,ami nálam nem az,ami az orbánpropban,plBrüsszeltokkalés vonóval nemaz ésolyan,mint Orbánnál.Pont apartraszállásszóelhangzása előttelmondtam azt,ami aztán történt is:Mekkora ívben szarja majdle az EP az ET döntését az összes miniszterelnökkel is.

Azért ezt a régi mondásomat,a Szájer botrány előtt évekkel,Stüszi ZSolt vadászbotránya előtt évekkelezt mondtam:
A faszom is nemzetikereszténydemokratább,mint ezek.

de téged az ilyesmi nem zavar, te ész nélkül egybepakolsz a gyűlölt ellenségeiddel.:D

Ellenben :amit itt bemásoltál, az egy-az-egyben a zóbbánygyűlöletbe hülyült falurággyó.

Nem nyakon alul vagy egyplatformon Joli nyanyáékkal.
De nyakon felül:Igen.

Amy Steinmann 2020.12.20. 11:05:59

@Serény Vélemény: Szerintem meg BTK kategória. Még mindig abban a téves rendszerváltás előtti téveszmében vagy, hogy a közösből lopni nem bűn, haza lehet vinni bármit a tsz-ből, gyárból, stb, mert az nem valakié, hanem senkié.
Nálatok a cégtől valaki hazavinne kabát alatt pár jó cuccot, az lopás, vagy irigy vagy, mert nem helyesled, hogy ellopta, és most az övé.

Amy Steinmann 2020.12.20. 11:06:47

@Frick László Intézet: lásd fentebb felsorolt pontok, szeméyeskedés, gyűlölködőzés, jolinyanyázés érdemi válasz nélkül.

Amy Steinmann 2020.12.20. 11:13:18

@Serény Vélemény: @Frick László Intézet: azért arra is várnék valami választ, hogy az a gazdaságvédelmi akcióterv, hogy berohasztom szándékosan az ellenzéki városokat a csődbe, mivel kicsavarom a kezükből az összes bevételt.
Nagyon őszintén fiúk, mikor kihirdették az önkori választási eredményeket, KI nem tudta előre, hogy a potrohás egy évet sem fog várni azzal, hogy valami átalakítással, törvénymódosítással berohassz az egészet, és felszámolja az önkormányzatiságot?
Komolyan azt hittétek,hogy engedi? JOGÁLLAM lesz itt :DDDD
persze, csak úgy eltűri, hogy MÁSHOVÁ ikszelj? :DDDD
NEM lehet máshová ikszelni,lásd kádárkor, puhadiktatúra, egypártrendszer.
Persze, ikszelhetsz máshová, de azt majd meg fogod bánni, a potrohás gondoskodik róla.

Amy Steinmann 2020.12.20. 11:18:29

@Frick László Intézet: ja, és még egy olyan pontot kihagytam, hogy addig jelentősművésznő valaki, amíg nem fest egy ábrát a tenyerére, onnatól tehetségtelen ripacs :D

Serény Vélemény 2020.12.20. 11:42:36

@Amy Steinmann: „… Ma, amikor hetvenedik születésnapját ünnepeljük, nemcsak a hatalmas Szovjetunió népei fordulnak felé forró szeretettel, nemcsak a demokráciát és szocializmust építő felszabadult népek százmilliói küldik neki lelkes üdvözletüket és jókívánságaikat, hanem velük ünnepel és örvend szerte a világon az emberi haladás és béke minden híve, minden harcosa. Soha, amióta az emberiség történetét írják, nem élt és működött a felszabadult népeknek olyan vezetője, kinek hatása és befolyása szélesebb, mélyebb és maradandóbb lett volna, akit annyi százmilliók lelkes szeretete, megbecsülése övezett volna, mint a világ dolgozóinak vezérét és tanítóját,

Sztálint.

Amy Steinmann 2020.12.20. 12:00:22

@Serény Vélemény: Kéne még valami szép idézet a kormánypártiak erkölcsi fölényéről is a buziLMBTQ transznemű átoperált libernyákokkal szemben, akik családi karácsony helyett az Örült nők ketrece transz-meleg-bi-stb bárban ülnek 24-én. Ja, most nem, mert zárva van a járvány miatt. De a többi évben mindig.

Serény Vélemény 2020.12.20. 12:08:30

@Amy Steinmann: "az a gazdaságvédelmi akcióterv, hogy berohasztom szándékosan az ellenzéki városokat a csődbe'

Csak egy olvasat lehetséges.

Véletlenül sem lehet árnyalni a képet, mert aki nem azt az egy, nem létező soros nem létező hálózata által nem létezően elfestett képet próbálja elemezni, ami van, az csak és kizárólag a patásorbán szekerét toló, antihaladár maradi, gummicsizmmás paraszt lehet.

Emlékszel mit mondtam az ingyenes parkolásról?

Segítek: az 1) üzemanyagárak csökkenése 2) az ingyenes parkolás olyan hatással van a magyarországi inflációs rátára, ami miatt ez a szám nem esett fejre - vagy éppen nem szállt el.
(www.ksh.hu/docs/hun/modszgyors/farmodsz20.html, a "reprezentások" link alól letölthető excel 810-ik sorában van.)

Tehát nem igaz egészen az, amit a kormány agitprop mond, (hogy a vírus elleni harc miatt van), és nem igaz egészen az, amit a moslékkoala mond, (hogy a budapesti önkorik elleni kicseszésből) van.

Én egyszerűen kiváncsi vagyok bizonyos dolgokra, és nem fogadok el bármit csak azért hogy idomuljak.

TE viszont úgy csinálsz, mintha az igazság egyenlő lenne az igazság maximum 1/3-ával.

Amy Steinmann 2020.12.20. 12:28:12

@Serény Vélemény: te ugye nem Bp-en laksz.
Akkor most beszéljünk az "élhető város" kategóriáról.
Miért nem enged el egy olyan bevételt, ami nem az önkormányzatokkal b@ ki?
Pl. áfacsökkentés? Szocho engedmény? Nyereségadó csökkentés?
Kötelező kamarai tagdíj eltörlése?
stb...stb..innen is árnyalhatom a képet, hogy MÁSéból egyszerű bőkezűnek lenni.

Százféle másik módon lehetne terhet csökkenteni, vagy inflációt kézben tartani, DE pont azok az eszközök jutnak véééééletlenül mindig eszébe, ami az önkritól vesz el pénzt
MIért nem hosszabbította meg a munkanélküli fizetését, vagy miért nem dolgozott ki egy rendszert, ahol maga a dolgozó kap állami támogatást, aki azért maradt jövedelem nélkül, mert az egész szektorban nincs most jövedelem?
A moslékkoalázást meg szerintem befejezhetnéd, ha ezen a szinten szeretnék dumcsizni, akkor a pestisrácok vagy a hiradóponthu oldalára irkálnék be, de ahogy Dudi mondja mindig, ezektől eltiltott a háziorvosom.
Kicsit tedd már feljebb a lécet.
Nekem hiába moslékkoalázol, mert meg sem karcol. Rólad viszont sokat elárul, honnan veszed a szellemi táplálékod.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 12:51:07

@Amy Steinmann: "SZDSZ: egykulcsos adót!

Az egykulcsos adó az egyetlen olyan markáns adópolitikai eszköz, amely a versenyképességet érdemben növeli - közölte a gazdasági miniszter vasárnap Budapesten.
2006.02.26 15:22, Forrás: MTI

Ez az adórendszer ad esélyt a vállalkozóknak és az adófizetőknek arra, hogy növekedhessen a gazdaság, bővüljön a foglalkoztatottság - hangsúlyozta Kóka János a liberális párt Tessék választani! sorozatának keretében az SZDSZ elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón. Az egykulcsos adó mellett szól, hogy egyszerű kiszámolni, behajtani és olcsó adminisztrálni - mondta. "

Sokat elrául a 2010 előtti korszakról, hogy az SZDSZ egyetlen jó ötletét a fidesznek kellett megvlaósítania.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 13:01:29

@Amy Steinmann: Gondolom, a négyes metró építésénél is aggódtál a korrupció miatt. Meg az autópálya-építéséknél. Meg azon, hogy az Apró-klán céghálózata évi 500 millárd forint állami megrendelést nyert el akkor is, amikor évi 500 millárdos megszorítást kapott a nyakába a nép.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 13:05:34

@Serény Vélemény: A budapesti parkolómaffia a legnagyobb vesztese az ingyenes parkolásnak.

Serény Vélemény 2020.12.20. 13:09:01

@Amy Steinmann: Moslékkoala vs patásorbán, potrohás stb.
Most mivan?

ÉN egyébként republikánus vagyok: az állam és az önkormányzat ne vegyen el lehetőleg semmit a polgártól, amit nem nagyon muszáj.

Önkormányzatok= sok kis pénzosztó hely, ahonnan a moslékkoala politikusai pénzt kaphatnak, ezzel felszabadítva forrásokat a nem soros nem hálózatból.
Vidéki önkori= ugyancsak, ahol a polgármester diszponálhat egy csomó pénz fölött, és csak a saját pofája és annak megléte vagy nemléte határozza meg, h hogy ebből a pénzből valami is lesz-e, vagy pedig csak magán zsebekbe vándorol.

"Pl. áfacsökkentés? Szocho engedmény? Nyereségadó csökkentés?
Kötelező kamarai tagdíj eltörlése?
stb...stb..innen is árnyalhatom a képet, hogy MÁSéból egyszerű bőkezűnek lenni."

Ha a mondandód ezen részét: "hogy MÁSéból egyszerű bőkezűnek lenni" alkalmazod az elsőre részére, akkor mi van?

Serény Vélemény 2020.12.20. 13:10:29

@Szorgalmas Gyémánt: Ez pedig önmagában a vicc: egy semmilyen szolgáltatásért pénzt kérnek, ami ráadásul sok is, és nem is közvetlenül az önkormányzatok kapják, hanem olyan cégek, amelyek semmit nem csinálnak, viszont nagyon sok pénzt kaszálnak ezen.

ÉS még emiatt sírnak...

Serény Vélemény 2020.12.20. 13:12:38

@Szorgalmas Gyémánt: Ezek olyan dolgok voltak, amelyekről a jóóldalifüggetlenobjektív média nem csinált médiahabverést, ezért a plebsz nem is nagyon tudott róluk...

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 13:18:39

@Serény Vélemény: Igen, Steinmann így képzeli el, ő bármilyen közönséges stílusban gylázhat bárkit és bármit, de vele szemben hercegnői etikettet kellene alkalmazni.

Serény Vélemény 2020.12.20. 13:21:01

@Szorgalmas Gyémánt: Engem nem zavarna a többkulcsos sem, ha a "brackets" mondjuk egy amerikai szisztéma szerint lenne. Ami volt mo-n az viszont már egy alsó - munkásosztály szinten is maximális kulcsot alkalmazott, miközben lekövethetetlen volt - és gyakorlatilag ma is az - a jövedelmek tényleges eloszlása.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 13:21:44

@Serény Vélemény: Mondjuk a négyes metró körüli vergődést egész Budapest nyögte.
Aztán jött Tarlós és befejezte.
Ha egyszer belenyúlnak a Lánchídba, ugyanez a töketlenkedés várható, csak nem biztos, hogy jön még egy Tarlós, aki kivezeti a projektet a mocsárból.
Nagyon jó döntés volt, hogy pár év után otthagytam a családommal Budapestet.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.20. 13:26:34

@Serény Vélemény: Engem azért zavar, mert a magyarok egy bruttó 1 milliós fizetést - egy senior mérnöki bért - óriásinak tartanak, amit szét kell adóztatni. Miközben az igazi, ennél nagyságrenddel több pénzeket zsebre rakók meg egy fillért nem fizetnek a szerzett jövedelmük után.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.20. 15:53:06

@Amy Steinmann: ok, de
"úúúútálom és komplett hülyének tartom a ...franciákat "

cserébe 100 franciából 98 úgy véli, hogy Magyarország barbár, elmaradott hely, ahol - legjobb esetben - pár nap turistáskodáson kívül nem lehet kibírni. A magyar nők, ahogy a szlávok, esetleg jó feleségek és anyák lehetnek, amennyiben tökéletesen megtanulják a nyelvet (és a jó partiért cserébe szépen mosolyognak és jól főznek)

tipikus beszélgetés franciával:
X:- Te, mondjál valami jellemzőt, ami tipikusan vall rátok magyarokra.
Y: - pl. Kodály Háry János zenéje. Youtube-on fent van a szvit, vagy szívesen kölcsönadom az egészet CD-n.
X: - Köszi, annyira nem érdekel.

az lbmgtqi-ről: nem maga a jelenség aggasztó, hanem a tendencia, hogy minden kisebbséget az abszurdumig menően pátyolgatni kell, lásd Black lives matter = törés, zúzás, rablás, erőszakoskodás.

Amy Steinmann 2020.12.20. 19:30:49

@Szorgalmas Gyémánt: nahát, csak nem irigykedsz az Apró klánra? :D
Most olvastam egy hosszabb cikket erről egyébként, hogy ugye, a pártállamból átmentett vagyonok, stb...és Orbán ahelyett, hogy lebontotta volna ezt a rendszert, amiben az üzleti életre ráfonódik a politika, stb. egyszerűen az Apróklán stb mintájára felépített magának egy pont olyat. De persze, ez ugye, neked nem akkora probléma, mert van, akinek lehet, van, akinek meg megbocsájthatatlan.
A szdsz, stb vonalról - ez a napjaink történései vitakör, a történelem szakkör egy emelettel lejjebb van, 205-ös terem, talán ott próbálkozz ezzel. Két darab gyúúúúrcsányahibás matricáért kapsz 3 elmúúúltnyóóócév kitűzőt.

Amy Steinmann 2020.12.20. 19:36:27

@Serény Vélemény: a moslékkoala szokásos libernyákozás, mint mondtam, engem nem zavar, téged viszont minősit. Meg a vita színvonalát és alaphangját is megadja. Kb. mit mikor valaki egy öblös böfögéssel vagy fingással kezd valahol és akkor utána beszélgessek vele az irodalomról :D

A potrohást többször elmagyaráztam, hogy egy olyan országban, ahol vészhelyzet idején is háromszor annyit nyomnak a "sportba" mint az eü-be, SZÉGYEN ahogy kinéz a potrohás.

Jellemző egyébként rátok, hogy simán beszopod Dudi manipulációit is, százszor leírja, hogy én cigányozom meg hasonlók Orbánt, igaz, egyszer nem láthattál tőlem ilyet, de ha Dudi mondja, akkor biztos úgy van.

Amy Steinmann 2020.12.20. 19:44:35

@Dinamuki: arra utaltam vele, mikor Dudi simán leírja, hogy "az összes francia (szabadon cserélhető, olasz, stb) az picsa, hülye...és rajtam kívül senkit sem zavar, hogy 60 millió emberről beszélünk.
Most képzeld el, hogy valaki azt mondja,hogy MINDEN magyar olyan, mint pl itt Wildhunt vagy SZGY kommentelő. :D

Az lmbtq - válasszuk külön a melegeket, akikről muszáj lenne beszélni, meg elfogadni őket, te sem hinnéd, hányan vannak, tök normális, szimpatikus, helyes emberek, akiket én ismerek.
És megint más téma a transznemű, meg átoperált...stb. Mondd, te ismersz egyetlen ilyen embert személyesen? Hány ilyen lehet? százezerből egy?
Túl van fújva a téma.

Az egyéb kisebbség - nem érted, mert fehér heteró pali vagy.
Én nem vagyok se black, se egyéb, egyszerűen NŐ vagyok, és nézd meg, hogy pl Dudi hogy beszél Ripőkkel, milyen udvariasan és mekkora egy bugris tahó velem szemben, holott Ripők nagyjából azokat mondja, amit én, de soha nem huggyosjóskázta még le. De egy nővel ugye lehet. És egyetlen férfi kommentelőnek nem jutott még itt eszébe, hogy rászóljon, vegyen vissza a pofájából Dudi.
Majd ha nő leszel, vagy cigány, esetleg fekete, vagy zsidó,akkor elbeszélgethetünk a különböző egyenlőségi mozgalmakról. Addig úgy sem fogod megérteni.

Serény Vélemény 2020.12.20. 20:23:28

@Amy Steinmann: A moslék az moslék. Náciktól az állibsiken keresztül a vér bolsevikokig. Ez a moslék lényege. És nem engem minősít hanem téged, amikor nem zavar.

Amy Steinmann 2020.12.20. 20:43:52

@Serény Vélemény: még el is hinném, hogy micsoda kis kényes a te ízlésed, ha nem egy olyan pártszövetségre szavaznál, amiben, ahogy Prőhle mondja, az utóbbi időben előretörtek a szélsőjobbos futóbolondok.
Ja, volt komcsi, meg sorosbérenc is van náluk, ott van mindjárt a Potrohás meg a kövérlacc :D
Nézzünk bele egy kicsit a párt történetébe.
Kisztitkárok, sorosösztöndíjasok, aztán libsik, "térdre imához" majd népi, utána polgári :DDD konzervatív ideológia, most meg a náci wikingek mint potenciális szövetségesek.
Ezt hívják köpönyegforgatónak.

Most söprögeti össze Európa szemetét, hogy legyen szövetségesük.
Havi százért behúzod rájuk az ikszet,oké, értem, de szerintem akkor is megkapnád azt a százast, ha nem tolnád itt ezt a hülyeséget, hogy ezek milyen remek, jellemes emberek.
Vagy van ilyen kötelezettség,hogy csak annak jár az adókedvezmény, aki legalább havi 10 óra agitprop tevékenységet folytat?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.20. 21:56:08

@Amy Steinmann: csak érintőlegesen, a francia Depardieu ugyanazt mondja, mint Dudi (a franciák mind életuntak és zombik, Fro. egyetlen reménységei az életrevaló bevándorlók, a jövő keleten van, ő már csak keleten érzi jól magát, ott van élet stb.) és nála szvsz nyilvánvalóan az ennek az oka, hogy 2 percig nem bír megülni a fenekén és folyton szerepelnie kell, és mondani valami "meglepőt." Dudinál is lehet egy ilyen motiváció :-) másrészt én nem tudom elképzelni, hogy bárki, Depardieut is beleértve, nem érezne megkönnyebbülést, mikor hazaér a saját nyelvi közegébe külföldről.

Frick László Intézet 2020.12.21. 06:21:53

@Amy Steinmann: Prőhlévelterveztem foglalkozni,mert nagyon bonyolultan csinálta..így,a XXI.században már nagyon nehéz felfogni az ennyiredigitális módszereket,mint aPrőhléé.Felvágsz, hogy te értetted... nemakarlakelszomorítani,dea Gyűlölet Koalájában a betegtársaidnaka többsége számára ez márbonyolult és egyszarba veszik Prőhlét mondjuka bájerzsóttal.

Számomra ez volt a "paraszt-a-repülőn" szituáci:Trumpmegválasztása:Egyszerűen nem tudtamelhinni, hogy az amerikai társadalom oda jutott agyilag,ahová te meg Pijolós Joli. Hogy egy ilyen niemand,senkiházi,semmit se csinálósbalfasz bohócot,mint Trump, egy hasznos idiótát..ellehet adnimindenért felelősnekmeg bolzanáró,orbán és még Hitler alakúnak is. Azt hittem,olyant,hogy valakireilyen iszosjulis tempóbankülönben egymástleoltókaraktereket aggatnak...ilyetmagyarországon,deott is csakvidéken,ahola bót sarkánála gömbakácok tövében a kis feketekupakos felsüvegeketlelehet hajítaniaz otthonkagallérja mögé,otmegy ez a színvonal,nem a CNN-en.

Frick László Intézet 2020.12.21. 06:38:14

@Dinamuki: A falumban nagyon sokan dolgoznak kint Fejlettisztánban. Az egyik gyerekaMitarbeiter-étőlelfogadta ajándékba a Großi "roncsautóját".Egy szalon-állapotú,annyivaalvoltjobb,mint szalonautókorában,hogy a belesejébőlkitakarították a gyártássorán felkent szilikonfoltokat meg az a sokvonalkódosmatrrica,effélék.. ezekkitakarítva belőle.Makulátlan volt az autó. AMikormegnéztem,mondtama gyereknek, hogy ha egyszer eladja,nelegyen rest,szóljon.

Nos,a gyerek az utvánfelvette azt a tudod,amitFejhlettisztánban úgy árulnak,mint a szotyolátnálunk..10000 €-s kölcsöntés abból vett hitelre egy vadiújproccautót.

Természetesen az autóeladás annyira Dreckig Dzschob, hogy márújautót,megj ahhozújautóhitelt ismindenfélekétes,még Siebenburgban született kétes fajiságú nemigazinémetek,Külföldi Disznókértékesítenek.

Amagyargyerekmondta:Azonnalkellneki a proccautó,nem tud várni,tegyék rá a rendszámát a Großvaterwagen-ről. A Siebenburg-i csávesz előadta neki, hogyy húhameg hajaj,ajaj és ajvé, nagyon nehéz, szinte lehetetlen,óóóriásiköltség,a roncsautó (a Großvaterwagen) kivonása ISZONYATOSNAGY költség (24000-ér vett autót pár %-os önrésszel..de a bank ugye kifizette a kereskedőnekezt az árat)

Innen márkényszeredetten nevetgéltem,mert a Siebenburg-i innen már maszek alapon dolgozott, saját zsebre. Azt mondta az unkoorzigeuner-nek, hogy MINDENKÉPPEN valamit fizetniekell azért,hogy a környezetre veszélyes roncsot átvegyék. (jobbak a környezetvédelmi mértadatai,mint annak,amit vásárolta gyerek,újat :D )

Azt akaromezzelmondani, hogyegy ügyes kelet-európai származék ma már balfasz és fejlettközépeurópaiakon is tud keresni,nem csak fajnémeteken.

Azt meséltemmár neked, hogy magyar cigány fiatalok Fejlettisztánbanolyan ágyhozkötött beteg öregeket is ápolnak az örökségért,akiknek még egy-egy egykéje is van? Egy fejlettisztáninak annyira szörnyűgondolataz idős szüleje.. csak abba gondolj bele,hogyakkor is jól járna,ha 3 éven át havi jófizetést adna ő maga az ápolónak...
a cigány fiataljaink eltartásikat kötnek az ilyen öregekkel...

Magyarországmár majdnemannyira fejlett,mint Ausztria. Némelyikkitántorgó-t alkalmanként 50000 Ft-ért hozza haza a magyar munkatársa, holott repülővel haza tudja jönni 10000-ért.

Azt az autót, amit kint Großvaterwagen minőségben meg tudna venni,kifizeti a regisztrációsadótés zuzammen megvan neki 400000-ért,kifizeti Ft-ban romos,elhanyagolt,félig elrohadt ésössze -vissza festegetett formában 600000-ér.Mert ő úriember...és nem kupeckedik Fejlettisztánban :D
A magyar Alföldön a lomisok a devecseri lomis cigánybárók szemetjét adják el a lomiboltjaikban

Amy Steinmann 2020.12.21. 08:05:30

@Dinamuki: Na, látod a lényegre tapintottál ezzel a Depardieu sztorival (amúgy ő francia szülők gyereke lehet? Mivel nem túl franciásan néz ki, nagydarab, szőke...stb).
Szóval Depardieu nyiltan felvállalja ezt a sok hülyeséget, és igen, kell a botrányos PR, lásd mikor Hugh Grant jófiús imagéjat azza próbálták kicsit kozmetikázni, hogy "elkapták" a kurváknál, és méeg a rendőrőrsre is bevitték (mert közismert sztárként biztos nem tudott volna ingyen nőt leakasztani magának)
Na, szóval oké, feltünési viszketegség, "polgárpukkasztás" (bár Dudi nem veszi észre, hogy az általa követett vonal nem igazán polgárpukkasztó, mindegy)
Depardiue nyiltan felvállalja a hülyeségeit, ellenben Dudi körömszakadtáig tagad, hogy ...meg hogy képzelem, és egyáltalán, dehogy

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:33:48

@Amy Steinmann: Van egy angol sorozat,angolkortársainkrólszólés 1986-ban játszódik.Nézz bele.
This Is England '86.
This IS Hungary 2020.

ezt pofázom.És mármióta,pl a mozaikosságban mutattam.Magyarországnak már egészen-egészen nagy hatalmas részei Ausztria és Németország szintjén állnak pl a Dreckig Dzschob tekintetében.

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:36:52

@Amy Steinmann: Még egy gondom van,mégpedig az, hogymégriportereksemmennek ki a valóságba hús-vér emberek közé. A sajtófészbúkon mazsoláz,olyanokat,akikapropagandájába vágnakés aztán be is vágjáka szakma véleményének.

Delent...kint..a terepen...a valóságban... a leges legritkábban látunksajtómunkásokat. A "kutató" számítógépnél ül és interneten kutat társadalmat és gazdasági adatokat."Sztenderd"-ek szerint.

Ha valamiről nem tudok linket adni,akkor az nem is igaz.

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:40:49

@Dinamuki: @Amy Steinmann: Ha egyetlen videókell,akkor a 31éves arab származású franciaállamtitkárnőlátogatásaPoitiers-ben középiskolásoknál.Az a video elég rá.

Az a szakasz,amikoraz államtitkárnő Franciaország ősi alapértékeként a szekularizmust mutatja,erre feláll egy burkáslány ezzel:
"Nem a XX.században élünk,ez már a XXI.század ésmiért ne lehetne bent a vallás az iskolákban?"

Ez mindent visz.

És még nincsen vége,mert amikor az ostoba picsa a Marseilles-t akarta énekeltetni, arra is megkapta, hogy ócska harciinduló, mineka'.

Azt hittem,a beképzelt picsa nem tudja tetézni az ostobaságát,de tudta: beperelte a találkozót szervezőalapítványt azzal,hogy ők a hibásak,amiért a valóságnem az,amit őeddig az internet alapján gondolt.

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:41:40

@Amy Steinmann: Mit ugattam neked,mi a fasznak nők a FIDESZpolitikai arcvonalába apofijukat gecizni? Nem te magad bizonyítod szépen az akkori igazamat?

Amy Steinmann 2020.12.21. 08:42:14

@Frick László Intézet: szándékosan nem válaszoltan neked. "betegtársaim" "gyűlöletkoala"
Van az a szint, amin nem szeretnék veled beszélgetni.
Fentebb írtam már SV-nek is, belefingassz egy jó öblöset a szobába, és utána beszélgessünk magasröptűen. Legfeljebb a fingszagod száll a magasban, nem a gondolataid.

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:44:35

@Dinamuki: @Amy Steinmann: Ez is ismétléslesz:
Harmadikvilág beli területeken azzal kell kezdened,gyorsan, hogy nem germanoangosaxo vagy francia vagy. Dél-Itáliában azzal,hogy nem francia vagy.A négereket kedvelik.De a franciákat...

Sokáig azt hittem, hogy az anglo-amerikaiaknál,a beneluxállamok meg a franciák népeinél ,ritkán az oroszoknál nincsen undorítóbb európai,de van,mégpedig az ausztrál.

Amy Steinmann 2020.12.21. 08:47:48

@Frick László Intézet: pont azért gecizik, mert egy aljas áruló.
Nőként van öltözve, nőnek van sminkelve, de amit áraszt magából a legolcsóbb férfizokniszag.
Undorító. Egy nővel mondatják el a macsó faszok, amit gondolnak a női alsóbbrendűségról, és azt hiszik, ettől majd a nők beveszik.
Egyébként meg, marhára izgatja ám egy politikus agyát, mit írnak róla a 888 kommentsorában vagy akár itt. Nem fog majd tudni aludni, mert elmondtam róla a véleényem :D

Frick László Intézet 2020.12.21. 08:47:50

@Amy Steinmann: @Dinamuki:
10 cigány üzletfelemből esetleg 1 akar átvermni

10magyar vállalkozóból 11 biztos, hogy átbasz.

Találtam egyet, az nem baszottát,deannyira irigy volt az 1,27%-os haszbomra, hogy keresett valakit,aki 2 %-ra vette le.

Egy, az biztos:osztrákkal vagy hollanddal nem is tervezek,akkora tetvek,mint "üzletemberek"egy koszovó albán becsületesebb az átlag osztrákvállalkozónál.És a tetűnek a legbüszkébb fajtái,mertők "fejlettek" és oirópaiak.

Német-németekkel nem mindig járok pórul.

heki 2020.12.21. 09:00:53

@Amy Steinmann: "És egyetlen férfi kommentelőnek nem jutott még itt eszébe, hogy rászóljon, vegyen vissza a pofájából Dudi."
De voltam én, illetve mindenkinek mondtam, szinte ugyanezekkel a szavakkal.
Bocs.
És nem is egyszer.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.21. 09:26:59

@Amy Steinmann: vannak ilyen nagydarab, melák franciák, láttam ilyet pl. Provance-i falvakban is, vagy lásd a rögbijátékosaikat. Depardieu amúgy kb. pont az ország mértani közepén született, "mélyfranciaországban", Chateaoroux-ban (mint megtudtam, ugyanúgy kell ejteni, mint a Château-Rouge párizsi metrómegállót), szerintem tipikus francia, arcra is meg habitusra pláne. (Bár ő azt mondja, h lelkében orosz). Sztem ízig-vérig művész, egyáltalán nem celebrális ember, csak mivel nem bír a seggén ülni, minden hülyeséget elvállal, rosszabbnál rosszabb filmekben játszik (játszott ő már Sztálint, meg DSK-t is, még saját magát is a borzalmas Terápiában).
Sztem is nagy túlzás általban azt mondjani a franciákra, hogy "picsanemzet". Csak 1 példa, h több vidéken hagyománya van ilyen évszázados természetgyógyász gyógyító módszereknek, mikor az ember lelki erejével gyógyít másokat (nem tudom, mi a neve ennek), és még most is működik ez a hálózat, méghozzá hivatalos kapcsolattal a kórházakkal, vagyis bejárnak rákos betegeket gyógyítani, és ez azokon a vidékeken "köztudott", bevett dolog. Nem tudom, van-e ilyen máshol. Vagy ott van a kis kockás abroszos francia vidéki étterem, ha ilyenbe kb. bárhol bemegy az ember, kap olcsó és finom déli menüt. És egy csomó vidéki helyen az éttermekben ki van írva, hogy az alapanyagok többsége helyi és bio, és ez is tényleg így van, ez a mozgalom is nagy, szóval nem mindenki picsa és hülye ott se.

Amy Steinmann 2020.12.21. 09:31:10

@heki: igaz. De azért engem is leszúrtál mindig utána :DD

Amy Steinmann 2020.12.21. 09:36:18

@Dinamuki: Elzásziak között vannak igen, nagydarabok, német felmenőkkel.
Pont a franciák lennének picsák,ahol a hamburgeres gyorséttermek kizárólag a turistáknak szólnak? :D
Vagy pl. amit annyit hallunk,hogy " a párizsi nők" Nekem ez sokadszorra is inkább úgy tűnt, arról szól, nem hajlandó feszélyezni magát cipő, frizura, stb ügyben, jól néz ki, de lapos sarkúban, lazán feltűzött hajjal, sötétkéket a feketéhez nyugodtan felvéve.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.21. 09:39:20

@Frick László Intézet: nekem teljesen mások a tapasztalataim h. ki milyen megbízhatóan dolgozik, a német munkás mindig megtartotta a szavát, de pl. szláv takarítónő baszott eljönni a megbeszélt időpontban, még csak nem is szólt, török taxis a megbeszélés ellenére nem jött el az isten háta mögötti vasútállomásra az éjszaka közepén, feleslegesen vártam stb. másnap a városban összefutok vele, elkezd magyarázni,ja bocs, másik fuvar volt, persze. Német taxis elvisz oda ahova akarod és kész, török taxis megsértődik, ha nem adsz elég borravalót, mert 3 percig várnia kellett rád...

Amy Steinmann 2020.12.21. 11:15:49

@Dinamuki: @heki: @Frick László Intézet: @Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt:

Azt hiszem, itt a kommentelés vége, legalábbis részemről, húsvétig biztos.
A két ellenzéki csaj, az EP-ben, akiket Dudi vagy százszor kitolt már nekünk, EGY FIZETT FIDESZ HIRDETÉSBŐL VANNAK KIVÁGVA.

Ma feljött nekem a pofakönyvben a hirdetés. Onnan van a kis videorészlet.
Szép karácsonyt mindenkinek.

Frick László Intézet 2020.12.21. 11:49:46

@Dinamuki: Ez így van,a német munkás mindig megtartja a szavát meg a német főnök is. A német munkásokról valójótapasztalataiumróltudok egy egész füzetet írni, de alegtöbb kitántorgómég német munkairányító fölötti főnököket semlát,nemhogyMitarbeitert,akivelvállat vetne.

És akkormégmekkorakülönbségek vannak az egyesüés után 30évvel a Wessi és az Ossi Mitarbeiter között.

Ezt is kérdeztem már, csak nemv álaszoltál:Neked jár(t)e szabad péntek vagy későbben a Szabad Szerda.

Német taxis? Hol?Melyik évszázadban?

A magyar taxisnál tetvebbet nem ismerek. A taxis szakma eléggéegy féreg-szakma,de azért általában, ha átlátsz a szitán,felszokták adni,a magyar nem adja fel. íEbben egy darabig párhuzamos a cigánnyal.A cigányt nagyon-nagyon sokátudodmeggyőzni, hogy nempali vagy ésparaszt,de ha sikerült,akkor abbahagyja.

A magyar taxisnál ezután követjezik az a fázis, amiben odahív még húsz másik taxist és megvernek. Cigányoknál is van ilyesmi,de csak a dalit romongróknálésa színvonal az ásó,kapa meg a kasza. Ja és a szamurájkard.

Frick László Intézet 2020.12.21. 11:54:24

@Dinamuki: Török taxissal csak Törökországban taxiztam, illetve Bulgáriában tud az ember a nyárom oda átportyázó török taxisokkalpórul járni az a magyar,aki nemtudja, hogy a Napospartra menni semkell nyaralni,nemhogy ott taxivalbárhová. Az isztambuli legalja taxis 10 éves kecskeszarszagú Hyundaiban is kb kétszer erkölcsösebb és elité-bb,mint a feketemercis Elit taxi öltönyösei.

Egyszerűen én elképedek azon, hogy a rendszeresen Thaiföldön nyaraló, dubájjozópesti taxisok minek nézik a külföldimeg a magyar parasztot... Eszébe sem jut, hogy pl egy átlagos nyugati túrista taxizott már még a Fülöp szigeteken is...

Frick László Intézet 2020.12.21. 11:57:46

@Amy Steinmann: @Dinamuki: Depargyővelsemmi baj nemlenne, ha szenegáliállampolgárságot venne föl vagy Costa Ricá-t dicsérné pl biotúrista élményei alapján. Vagy Tijuana apásabortuszait himnuszolná. Depargyő azzal öngyizett, hogy a büdösruszkikra merészelt jót mondani (valahogy az internet nem akar arról tudni, hogy az orosz elit még Londonban is frankomán...)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.21. 14:59:25

@Frick László Intézet: Depargyővel semmi baj, az egyik legnagyobb francia celeb, szent tehén, szent szörny, mammut, ha néha hajlandó elmenni egy tóksóba vagy interjúra, nem győzik fényesre nyalni a valagát... még egy kisebb meetoo se ártana neki. De mindig is outsider celeb volt, pl. mivel tényleg nem egy intellektuális ember (szemben a nyugatiak többségével), és az ilyen emberek általában idegesítik. Fiatalabb korában még szokása volt, hogy ha új helyre került, és feszengett, akkor elkezdett ok nélkül röhögcsélni, hülyének tettette magát. Ez látható pl. legtöbb USA-beli intejúján (mondjuk ott eleve alig érti, mit mondanak neki). Azt mondta, élete egyik legnagyobb baklövése volt, hogy mikor kezdett sok pénze lenni, de még ilyen hóbortos művésznek számított, egy "előkelő" párizsi külvárosba költözött, ahol a nyárspolgár szomszédság kiutálta. Szóval részben érthető, h miért lett kicsit elege polgártársaiból. Abban vszínű igaza van, hogy a kortárs hollywoody filmgyártás már teljesen műanyaggá vált, neki még az a naiv elképzelése, hogy a filmeket mind olyan bohém és csodabogár művészlelkeknek kell készíteni, akikkel ő a 60-as és 70-es években együtt dolgozott.

Frick László Intézet 2020.12.22. 09:26:22

@Dinamuki: Depargyő idült alkoholista -emékeztetlek az idült alkoholistákra vonatkozó súlyosan indokolt utóítéleteimre. Vannak azért idültalkoholista kedvenceim,mint Bandi bácsi meg Feri bácsi, a Magyar Frenk Czápa ... de az idült alkoholizmus nálam egyébként eléggé kizárós tényező.

Tudod, van nekem egy titkos,ám nagyon nagy bajom a XIX.században civilizátor, gyarmatosító (dúló-fosztogató)társadalmakkal,amikmost így a XXI.század első ötöde végén ismintaként vannak olyan 1000 éve már befogadó társadalom eléis,mint a magyar.

Gondolj a búrokra,akik szan emberekre hogyan vadásztak és ez a fajzat is ma az egyikmintanép,akikhez még nekün kkéne felfejlődnünk.

vagyis Franciaországban igen hosszúideje tartósan 3% fölött van az olyan hiány,amiértMagyarországot csak 2010. előtt nem basztatták -ez megvan?

vegyük el a Francia Kultúrcsodábólazt,amit összeraboltak fosztogattak gyarmatosítókként...

Megvan?

Köszönöm a figyelmed.

Ezenkívül ajánlpma figyelmedbe Nyugat-Afrika azon kulturzombi népeit,akikre a "franciakultúra" hatott

Nézz meg pár szenegáli és szenegáli-franciakortárs filmet,légy szives.

A francia atomkisérletek nem tudtak a bioszférára annyira pusztító hatássallenni,mint a francia kultúra Afrikára.

India esetében ismutattam ezt: Azon a fejlettindiaiak,akikmost a klímakonferencviákon azztalérvelnek, hogy őkis élvezni akarják,amit az elmúlt 100 évben az oiropidokésmost őkkövetkeznek és nem fogják korlátoznimagukat, nosőkmeg az angolokkultúrzombijai.

Ha úgy veszem:Az,ami most Angliára be fog köszönteni szépen,a Jóistenke válasza (méghozzá igen gyors) arra, amit az angolok az indiák egei alatt műveltek a XIX.században.

Ahogy a Páncsátántrá tanítja:Mindenki megkapja,ami jár

Jó,hát az ükunokák kapják meg, de a Jóistenke az ő mércéje szerint ezred másodpercen belül reagált.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.22. 11:25:14

@Frick László Intézet: Franciaországban több vidéken hagyománya van ilyen évszázados természetgyógyász gyógyító módszereknek, mikor az ember lelki erejével gyógyít másokat (nem tudom, mi a neve ennek), és még most is működik ez a hálózat, méghozzá hivatalos kapcsolattal a kórházakkal, vagyis bejárnak rákos betegeket gyógyítani, és ez azokon a vidékeken "köztudott", bevett dolog. Nem tudom, van-e ilyen máshol. És még rengeteg ilyen szép hagyomány vagy, csak ugye a sajtóból erről ritkán értesülni.
Köszönöm a figyelmed.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.22. 11:37:23

@Frick László Intézet: megtaláltam, szóval kb. 6000 ilyen hagyományos természetgyógyász (coupeur-de-feu) működik FRo-ban, és mint mondtam, egy részük teljesen legális, hivatalos módon jár be kórházakba "kézrátétellel" gyógyítani, fájdalmat enyhíteni, ingyenesen.

heyme.care/fr/blog/coupeur-de-feu-un-don-mysterieux

Serény Vélemény 2020.12.22. 12:04:25

@Dinamuki: Itt is vannak boszik, akik leveszik rólad a rontást... vagy nem.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.22. 18:45:41

@Serény Vélemény: ok, csak ott bevett szokás a kórházakkal együttműködés, ahol ingyenesen gyógyítanak, enyhítenek fájdalmat, és akik továbbadják a hagyományt a családon v. a közösségen belül, azoknak van vmi normál polgári foglalkozásuk és ezt önkénteskedve teszik, szóval úgy tűnik, egy teljesen szerves, normál dolog a közösségben.

Frick László Intézet 2020.12.23. 10:31:07

@Dinamuki: Olvasd ela jógyerekkampány egyenszövegeit a hírre,miszerint a SOTE kínai orvostan tanszéket nyitott.

Jóétvágyat :D
süti beállítások módosítása