Ártatlan Nem is Számít Szegény Öreg Beteges Gyuri bácsi csapata rövid időn belül másodszor követett el befolyástalanságuk látszatkeltése ellen kommunikációs alaphibát mérgében.

nonprofitszervezetpraga.jpg

A PS az 1993-ig a Szovjetúnió tagállamaként működő cseszlovák városban, a cseh tenger kies partján ringatózó Prague-ban székel, ha valakinek a cégnél  éppen az jut az eszébe, hogy be is menjen Jiri bácsitól kamubérelt lakásba,ami kreatívkönyvelésileg-kimutatásilag az iroda és azért Gyuribácsitkülön palira veszik havi 12000 Oiróért ...kakilni,akkor :D

Az alapállás szerint Ártatlan Gyuribácsi már nagyon öreg,szegény és nem is számít ,meg nincs is befolyása és alumínium sisakos gyíkemberösszeesküvéselmélet, ha bárki olyant hazudik,hogy ennek a szegény öreg bácsinak lehetne bármilyen befolyásais az oiropolitikára.

Gyuribácsinak van egy kis lényegtelen mellékes magán blogocskája, a Project Syndicate abba írt most egy bejegyzést szegény aranyoskám,  amiben azt az ellenzéki embertársunkat,aki nem tudja eldönteni, hogy Nemszámít Miótanincsismár Orbánügynökéné Klárikának higgyen vagy Dr Vásárhelyimarinéninek, aki kér abból,amit a brüsszeli szabadságlányaink szednek, hogy  ő is lehessen már annyira hülye,

hudefejlettekmar.gif

az csak elolvassaa Ártatlan Gyuribácsinak a szigorúan véleménycikkét és rögtön rájön arra, hogy a lehetséges kettőnél majd az az ív lesz a több,amiben leszarja az EP-t igazgató jófrakciók kombattója,miben állapodtak meg a miniszterelnökök

 

Thank You Boyz an' Girlz, Good Nite!

/Frank Zappa zárószavai Baltimoore-ban, 1981-ben/

 

Itt szeretném megjegyezni,hogy Zappa sohasem élt azzalakétforintos demagógötlettel,amiben a gitárját belebaszta volna a dobszerelésbe,meg minek is,ezeken a nyomorult, orbángyűlöletbe már teljesen belehülyült magyarokon úgyse segítene :D ... de ha valamelyik drágabolgárúr szinteen őrjöngő blogtársamúgy érzi, hogy most segítene rajta, ha belebaszhatná a Gibson SG-t,akkor tessék,nosza

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7016329318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.12. 20:00:37

A jogászok győztek. Ha akarom, fehér, ha akarom, fekete.

Frick László Intézet 2020.12.13. 05:19:47

@Szorgalmas Gyémánt: Tulajdonképpen a kiskorú ,nagyon buta és naív, valamint drogos Donáth Anna kotyogta ki azt az igazságot,amit a gyűlöletbeteg felnőttek nemakarnakelhinni neki... illetve marinénikéra drogjából.De annácskának van igaza,mert a meccs egyáltalán nincsen lejátszva.

Dr.Koós Alajos 2020.12.14. 05:21:56

@Frick László Intézet:

Ki győzött, ugye.
Ha a tényeket nézem, mely szerint a magyar álláspont az volt, hogy nincs jogállamisági kritérium, és ez elvi kérdés, mert az ideológiai kohézió kérdése nem vonható össze a gazdasági kohézióéval, akkor Orbán egyértelműen veszített, mert van jogállamisági kritérium. Amit kapott a vétó visszavonásáért, az egy bonyolult jogi szöveg, amit szemmel látható módon mindenki úgy értelmez, ahogy azt akarja.
Másik részről viszont valódi győzelem Orbánnak, mert tovább hirdetheti a háborús helyzetet, győztes csatáról beszélhet, vele van tele a sajtó, a nyugati újságok is elég sokat írnak róla, befolyásának mértékéről vitatkoznak a tényezők, ismét teljes figyelmet kapott. És győzelmének kihirdetésében még azok az ellenfelei/ellenségei is segítenek, akik most elvesztették a fejüket, akik most csalódottak, mert ezúttal is elmaradt a látványos, nyilvános megbüntetése.

Frick László Intézet 2020.12.14. 05:43:56

@Dr.Koós Alajos: Orbán története a pofonokba való következetes belegyaloglás. Szerintem ezek közülapofonok közüla zömepéldáulteljesen felesleges. Mutattam már, hogyan tesz Orbán még szivességet is Merkel politikájának. Annak az elemzésébe, hogy Orbán szándékosan teszi-emagát szükségesnek a figyelemelterelés képletébe,amiáltalma Oirópalegnagyobb problémája,a BREXIT nem kap elég sajtófigyelmet,sőt Orbán a járvány, valamint a vakcinakérdésről is vesz el figyelmi kapacitást... szóvalezt nem szálaznám,mennyire tudatos ez Orbánnál ésmennyiben csak olyan Trump-szerű spontán hasznosidiótizmus.

Dr.Koós Alajos 2020.12.14. 08:13:18

@Frick László Intézet:

Amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: a jobboldali sajtó szereti úgy értelmezni a helyzetet, és ez a Fidesz félhivatalos értékelése is, hogy a nyugati polgárok többsége titkos orbánista, titokban rajonganak a magyar kormány politikájáért, csak a sajtó meg a politikusok miatt titkolják.

Nos, ez nem így van, és kontraproduktív önbecsapás, ha valaki ezt komolyan így gondolja, de még hazugpropagandailag is nagyon káros ezt terjeszteni.

A tavalyi EU választások is megmutatták, mennyire elmaradt az orbánista áttörés.

Arról nem is beszélve, hogy egy kemény őshonos érdekvédő nyugati politikában, ha egyszer lenne ilyen, milyen lapokat osztanának nekünk, hogyan tekintenének a magyarokra, hát biztosan nem, mint az Európát vezető nemzetre. Szóval csak óvatosan az áttörések óhajtásával.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.14. 09:28:43

@Dr.Koós Alajos: szvsz pl. a németek nagy részének (nem tudom, hogy többség-e de sok) tele a töke a ballib ideológiával, viszont sose szavaznának az AfD-re, mert túl extrémisták (am. ha német lennék én se szavaznék rájuk), és marad jobb híján a CDU és Mutti. Ha az ember még kommentelhető cikket olvas Mo-ról a német sajtóban, ott általában nagy többségében vannak az Orbánt támogató kommentek.

Dr.Koós Alajos 2020.12.14. 09:54:08

@Dinamuki:

A német szavazói magatartást illetően nekem is hasonlóak a benyomásaim.

Én a Welt kommentjeit szoktam olvasni, és bár nem készítettem kimutatást, nekem úgy tűnik, másfél éve úgy volt, ahogy írod, mostanára viszont inkább kiegyenlített, elég sok komment hozza a hivatalos megfelelő véleményt. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudhatom, lehet, hogy a megfelelő véleményűek aktivizálták magukat, előtte meg alig kommenteltek. Nehéz az ilyesmiből következtetéseket levonni.

Amit el tudok mondani, ami persze ugyanúgy semmit nem jelent, saját, nem-reprezentatív tapasztalatom csak, hogy én Nyugat-Európában soha, egyetlen egyszer sem voltam olyan helyzetben, hogy bárki, amikor megtudta, hogy magyar vagyok, azt mondta volna: faszagyerekek, Orban power, bennetek bízunk stb. Inkább azt látom, hogy udvariasságból kerülik a témát.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.12.14. 10:05:30

@Dr.Koós Alajos: személyesen találkoztam pl. olyannal (öreg német taxisofőr) aki úgy kezdte dicsérni Orbánt, hogy nem is tudta, h magyar vagyok ("nézzen itt körül (pályaudvar előtt), a németek ki fognak halni, Merkel mindenkit beenged stb."), de valóban több olyannal, akik felmondták a mainstream mantrát. Olyan némettel is találkoztam aki Mo-on élt és gyakorlati emberként bosszantotta, mi mindenre basz el O. pénzt egy szegény országban.

Frick László Intézet 2020.12.15. 07:29:37

@Dr.Koós Alajos: @Dinamuki: A németeka hitleráj miatt alapveően jólviselkedőek szeretnéneklenni annak ellenére,hogy ez a tipikus farkasokkal üvöltözős német állampolgári megfelelőség volta hitleráj alapja.Vagyis ez tökéletesen így van,a legtöbb német politikailag megfelelőszeretnelenni és ezért Orbánt nem szabad kedvelni.

Itt szeretném felhívni a figyelmet arra,amitminden magyar elfelejt: Németországban a politizálás, csakúgy politikáróltrécselni.. súlyos illetlenség...Nem szokás,általában apolitikaivéleményévelaz embernekillik egyedülmaradnia,mint pl a bajor néniknek az Unkooorische Zigeuner Muschili kinyalásával,amivelnem szokás dicsekedni bárúgy szemre eléggé nyílttársadalmias.

Dr.Koós Alajos 2020.12.15. 14:43:24

@Frick László Intézet:

Elmondom, én hogy fejtettem meg ezt, pontosabban hogy mi az én verzióm. A németek nehezményezik, hogy ők bekvártélyoztak vagy másfél millió embert, mi meg semennyire nem voltunk hajlandóak. Mert az bőven beleférne a világképbe, hogy mi csak jóval kevesebbet tudunk, jól is néznénk ki, ha nem úgy lenne, hogy ők jobbak és erősebbek és ezért többet tudnak. De hogy mi semmit, azt nem veszik jó néven. Úgy, mintha behordanád a tűzifát, én meg közben ülnék a hűvösben a szilvafa alatti padon és innám a málnaszörpöt. Én valahogy így fejtettem meg, hogy mit gondolnak erről, mert beszélni tényleg nem nagyon beszélnek róla.

Frick László Intézet 2020.12.16. 05:29:34

@Dr.Koós Alajos: A motívumnok alacsonyabban vannak.A menekültek igazságos elosztása...az nemminden németnek szól, csak a szélsőjobboldalnak,amiNémetországban,hogy ...nagyon finoman fogalmazzak,kissé markánsabb,mint Magyarországon. IlyesmotOrbánnálismegfigyelhettünk,amikora Jobbik sínre tett árboctalan ladikjánaka vitorláibólklasszikus politizálássalszerette volna kifogni a szelet,a JókésIgazaknakfelsekellett emelni apopsijukat a hereveregetőkerevetjeikről,annyira könnyedén először összemosták az ecélra alapítottJobbikkalegyfasisztánaka FIDESZ-t,aztán Orbán klaszikus trükkjeivel be is bizonyították.

Van pénz Németországban hatszor ennyi menekültet is eltartania Német Gazdasági Csodának köszönhetően.

Voltitt egy bejegyzés,nem tudom,akkormi volta nikked vagy járál-eide.

AMatsushita GMBH egy német vállalat,ami aPanasonicmárkanevet használhatta és Magyarországon a Videotonnál 100% készre gyártatta az SKminihifitoronyy néhány változatát.Annyira készre, hogy a japán végmerósa vevő-csomagolt terméket bontatta ki utolsó-utáni szúrópróba szerű ellenőrzéseikor.Ezekért a Magyarországon 100% elkészült termékekértOsterode bei harz-bóljött a pótkocsis teherautó,fölvitte NSZK-ba ésott bekönyveltéka német GDP-be.

Ha nem is ennyirelátványosan,deplaMagyarországon készült V.A.G.termékek egy részénélis ugyanez a szisztéma működik. Vannak olyan termékek,amiketállítólag Ingolstadban leszednev a vasúti trélerekrőlés szeéjjelszerelik részben majd újra összerakják...de... hagy osszam meg veled a megalapozott gyanumat:Amai picsaautókon rakásra vannakolyan egyszerfölszerelhető részek,amiknek a leszerelése jobb, ha csak papíron törénikmeg.

Vannakmég a Német gazdasági Csodá-nakmás elemei,pla Dreckig Arbeit.vannakpiszkosmunkák ,kivéve akukázástól,mert az heti 20órásmunkára havi 10000 €-t fizet, ezt tehát jellemzően a német fajidolgozóvégzi.Piszkosmunka az építőipar,a sori betanítottmunkák, vagy plafélsertés-félmarha feldolgozása húsiparban.SV agy plüveget mosni egy sörgyárban.Vagy öregeket rákosokat kórházi betegeket ápolni pelenkázni. Vagy menekültek gyerekeit tanítani iskolában meg ilyesmi. NSZK-ban kétfélefizetési-ésmunkaidőfősáv van,az egyik az Igazi Német Faji Dolgozó,a Szabad Szerda népe,ők max heti 30 órátdolgoznak két sávban:Aférfiátlagbér 3700 €,a nőiátlagbérpedig 3200 €.

szünet.

Vannak aztán a vendégmunkások,akik heti 76 órátdolhgoznak havi átlag 2200 €-ért.

Külön érdekességként emelemki, hogy Magyarországon aMercedes [Daimler-Chrysler] kecskeméti gyárában az elsőpisi-és cigiszünet2munkaóra után következik.NSZK-ban női betanított sori dolgozók az 5-ikmunkaóra után mehetnekki előszörpisilni ésvagy cigizni.

Ezzelmeg ismutattam a Német Csoda alapját:

Kettősfoglakoztatási rendszer

kettős beszédmindenben
és kettőskönyvelés
amiben a külföldön bérgyártatott terméket hamisan bekönyvelik a hazai GDP-be pl azzal a hazugsággal, hogy a végszerelés ott történt.

Te olvastálriportokat NSZK-ban dolgozómagyar sori betanítottmunkásokkal,már csak azértkérdezem,mert az a sejtésem,hogy 10 kitántorgóbólnem 6 vagy 7 dolgozik sori betanított munkásként, hanem inkább 8.

It is megkérdeztemmesésjövedelmekértkitántorgókat, hogy a Szabad Szerda népéhez tartoztak-eés..megkapták-ea német faji munkabért.

Természetesen azt sem hallgatamel, hogy németnekdolgozni jó,mertamíg az ember becsületesen haj,megbecsülik,nemúgy,mint Magyarországon. Példaként hoztam felegy magyar csoporvezetőt,aki ingyen lakott a cég ilyen (jutalom)célra fenntartott lakásaiban ésnemamunkásszállón,amirőlnem tudsz riportotmutatni,többszázezer magyar lakott német munkásszállókon,de egy riportot ezekről nem tudsz mutatni,pedig ezekben a téli szobahőmrséklet 18-19 fok (a magyar proletár télen 32-34fokra fűti a szobát)

Rövidrezárvaanémet szélsőjobboldalkételkedett abban, hogy a menekültekdolgozni jöttekésMerkelék a jellegzetes németKettős Beszédben BEFELÉazt kommunikálták az "Igazságos Elosztás"-sal, hogy aki nemakar dolgozni,azt elkűűűdik a nemigazi másodosztályú cigánytagállamokba.

Az Ossi-problémátpedig az újságjaikbanelhazudták fasiszta problémának,miszerint az Ossik náculásból elutasítóakamenekültpolitikávalszemben. Ezt olvasta pl Dr Bede Márton professzorkülföldiül,majd lazzzaaa interpretációban a hirtelen lefordítását az ilyen cikkeknek előadta a sajátjaként és felmarkolta a lóveszt. Holott...az nem az Ossi Problem maglényege, hogy az ossik valamiféle alantas szélsójobboldali attitüdben utasítják el a Wessik picsaemberekre jellemző életidegen ötleteit,kevercsélve Merkelkelet-német szocialista DDR- style hazudozásaival. Merkel egészen DDR alakúcenzúrát vezet be.Semamenekültkérdés...sempl, ha valaki autóbuzi,az új roncsautóprogramrólnem találsz semmitaz internetes sajtóban. Egy keletnémet faszinak van egy videója,amin egy 30 éves II-es Golfon szemlélteti,miket csinálnak a roncsautó-dízelcsereprogramban kivont pl jellemzően 10-11éves BMW-kkel.

Frick László Intézet 2020.12.16. 05:33:10

@Dr.Koós Alajos: Időközben annyit változtattak,miután a derékban kettévágot autókat az albánok felvásároltákés összehegesztették, hogy dirib darabokat vagdalnakki plazmavágóval össze vissza az autóból,de a fődarabjaibólis,hogy biztos, hogy veszélyeshulladéklegyen belőle.

Azért töröltemaMatsushitás bejegyzésemet,mertidejöt Hanni néni,akinekugyan se fingja a VIDEOTON-ról,a TV Kft-rőla holdingban,Osterodéról,én pl azt is tudtam, hogy az osterodei teherautókövér,alacsonyőszes sofőrjénekmiért nemfogadta mégaköszönését sem a német igazgató(mertlopott az öreg fajnémetlétére)

deHanniezeket jobban tudta,mint én,ugyanis semmit sem olvasott ezekrőlakedvencújságjaiban,tehátbátran a szemembe vágta,hogy hazudok.majdviszontválasz nélkül,ahogy ő szokott vagy Dr @ripők is válaszolok, de ahhoz, hogy igaza maradhasson,a válaszomat ignorálnia kell...vissza márnemböfögött...

Dr.Koós Alajos 2020.12.22. 11:23:16

@Frick László Intézet:
Hadd árnyaljam ezt a képet itt most, mert amögött, hogy németek gyártatnak, valóságos teljesítmények húzódnak meg. Ahhoz, hogy Magyarországon, akár teljes egészében le tudjanak gyártatni egy német terméket, sok minden kell. Először is kell egy termék, amit mondjuk hetven éve kitaláltak és azóta fejlesztenek. Kell aztán tudni, mire kell odafigyelni a gyártásnál, hogy jó legyen. Aztán jó szemmel ki kell választani a fejletlenisztáni céget, ahol le is tudják gyártani a megfelelő minőségben és nem verik át gagyival. Aztán le kell tudni ellenőrizni, hogy tényleg az készült-e, amit gondoltak, vagy csak hasonlít rá. Legvégén pedig el kell hitetni a vevővel, hogy ez pont az a minőség, és ne törődjön vele, melyik része hol készült, mert ő áll jót érte. Szóval kell termék, know-how, szervezés, brand, amiből nekünk mindig hiányzik valami.
És a dreckige Arbeit is nézhető máshonnan. Mert igaz persze, hogy a németek nem annyira szívesen hegesztenek vagy flexelnek, hanem szívesebben ülnek monitor előtt ők is, de az is igaz, hogy rájöttek, a legnagyobb pénzt akkor keresik, ha a német munkaerőt ezekből kivonják és inkább a szervezési, logisztikai, minőségügyi területekre irányítják. Tehát nem biztos, hogy csak úri kedv kérdése ez, hanem súlyos üzleti - gazdasági szükségszerűség és egyben a Wohlstand alapja is. Mert ehhez ebben a rendszerben német módra kell élni és gondolkodni, különben nem lesz eredményes.
És innentől lehet látni, hogy a németek miért nem idegesek annyira a bevándorlástól. Mert nem tartanak attól, hogy ezekből a pozíciókból bárki is kiszorítja őket.

Frick László Intézet 2020.12.25. 07:42:06

@Dr.Koós Alajos: Ezt nem is tagadtam.Sőt:Mutattam,mennyivel hatékonyabb még ma is a német vállalat vezetési modell. Furcsát fogokírni?jelentkezik egy probléma a németirányítás alatt, és ez feljut a német vezetők szintjére,akkor ott a folyosón a németek iszonyú kiabálásokat csapnak,vitatkoznak,sőt ordibálnak, telefonon üvöltöznek és a hiba elhárítva 15perc alatt.

Ugyanez japán vezetés alatt: Az Alsóbbrendű Lény észleli a hibát.Közvetlenül nem szólíthatja meg a FelsőbbrendűLény-t,de feliratot készíthet,amit egy Méltó Ember aztán eljuttathat a FelsőbbrendűLény-hez. A felsőbbrendűLények kb félóra alatt eldöntik,milegyen,majd döntenekaz Üzemi Négyszög felállásáról.

Félóra kell az Üzemi Négyszög felálláshoz, valóban négyszöget alkotva a Felsőbbrendű Lények,a magyar felsővezetés,munkairányítás és a dolgozókküldötei felállnak,Mindenki megteheti a javaslatát. Természetesen a magyar dolgozó,mint a szocializmusban, arra blazírozik, hogy ne kelljen dolgozni annyit és elhúzza az Üzemi Négyszög lehetséges egy órája végéig az ötleteit.

Gyűjteményem ékességében kiderült, hogy a felső polcsorra csak 3 rekesz fér el.

A Felsőbbrendű Lények meghallgatták az Üzemi Négyszög másik három oldalát,majd közölték a magyar felsőbb-alsórendúfajjala döntésüket:
3 rekeszt lehet a felső sorban egymásra rakni.

nem szólhatsz közvetlenüla felsőbbrendű lényhez.A felsőbbrendű lény meglátja, hogy Tiltott Dolgot művelsz:nemkiabálrád,mint egy német vagy koreai, hanem feliratot készít,fölmegy az irodájába és megküldi Alsőbbrendű Faj Irányító-nak, hogy utasítsa a munkairányítót és az bassza le az alsóbbrendű lényt Tiltott Tevékenységmiatt.

Ez a japánoknál 10p- negyedóra.

Ha megfigyeled,a japánok jóideje nem nyitnak gyárakat Magyarországon.Sokkolta őket az, ahogy a magyarok lopnak.ez...egyszerűen nemfér a fejükbe, hogy bárki a vállalattól,aminek dolgozik,lop. A magyar féktelen a lopásban:Európalegtolvajabb fajzata. A tolvaj irigy ember:soha nem elégülhet ki,mertmindig látmagánálnagyobb tolvajt.

A koreaiak módszere az, hogy megszüntetik a lopásokat.

A japán nem alkalmaz cigányt,a német sem szivesen.

A koreai simán felveszi a cigányokat és képes őket motiválni, jól kezelni. Akit érdekelne a cigányok foglalkoztatása "munka világába állítása" koreaiakat tanulmányozna.

A kínaiak nagyjából a koreai módszereket másolják,kivéve a cigányok foglalkoztatását,a cigányainktól tartanak, nem alkalmaznak cigányt.

Amiről te beszélsz a németekkel kapcsolatban az a régmult. Az Adenauer korszak tolóhatása. A német menedzsnentekben most tart az utolsó valamit érő generációa nyugdíjhoz szokatás korszakának az elején,legjobb esetben 55 éves,deinkább 60. Még 70-72 éves koráig megengedik neki, hogy hetente be-benézzen,a végén heti 2 órára...

Maga a német vállalati vezetőmár 20évvelezelőtt nem kért a "német precizitásból".

Már 20 évvelezelőtta német vezető nem a drágán dolgozó NSZK-ban gyártatta le a szerszámokat, hanem Malajziában. Ha módosítani kellett,a malájszerszámgépfejlesztőmérnök egy szóra ide repültOirópába,a német hányta vetette magát,hisztérizott, egy németmérnökideutaztatásábólegy küldöttségmalájt felhozatak éselszállásoltak.A németnek ez számít,a költség.

Szépeket írtál a németekről,csak a költséghatékonyságra nem gondolsz.Esze legkisebb ágába nem áll már annak a amaradék pár német vezetőnek, hogy a NémetLegendá-ért fizessen.

Aztán vannak a bűncselekmények,a faji németbűnözés pl az élelmiszeriparban. ez nagyon régi dolog és az igazi zöldeknek ezért is kellett takarodniuka valódi-zöld politikából.
ha megézeda német hivatalos biosertés tenyésztők internetes cuccait és értesz a seréstenyésztéshez,pl tudsz valamit az extenzív biomódszerekről: Biológiatudományi-sertésélettani szempontbólállatkínzás,sőt,a kocák KZ-lágerei a hivatalos biosertés gyártók. A sertés,a kocaéletével össze nem egyeztethetőeka módszereik,amikkel még Werbung-olnak is.

A saját szóhasználatomban..magamnak..ez az osztrákizmus:Amit a németek útáltak az osztrákokban..az Utolsó Német Legendák azt művelik.

Igazad van abban, hogy a Győri Audi vállalatirányítási-cégvezetési és kis részben még a mérnöki rendszere..németes stich-ű. De pl ahogy csalnak a gyártásban,ahogy statisztikáznak meg könyvelnek.. statisztikailag GYőra német GDP-adatoknak dolgozik.

V.A.G. (ennek a része az Audi konszern is) globálisan már Európára mellékesen tekint minden szempontból. Nemhogy a németre tekint mellékesen,de még Európára is.Persze Európatekintélye töretlen.. a kínai Maserati marketingje is Európára meg az "olasz vérvonalra"fókuszál:D

Ezt papolom, hogy EGYELŐRE mégvan némi respektje annak, hogy európai és ezt reklám-marketing és Vonal alatti-PR területeken használják..mint motívumot.

Dr.Koós Alajos 2020.12.28. 13:58:56

@Frick László Intézet:

Az Adenauer-korszak tolóhatása jó kifejezés.

Számtalanszor hallottuk már, hogy azért kéne nekünk is korszerűnek és jövőbemutatónak lenni, mert nézzük meg a fejletteurópai jólétet, azokban az országokban van, ahol korszerűek és jövőbemutatóak a társadalmi törekvések. Csupán arról nem beszélnek, hogy amikor ez a jólét meg lett arrafelé alapozva és föl lett építve, akkoriban ott nem voltak korszerűek és jövőbemutatóak, hanem olyan elvek szerint éltek, amiért ma fasisztának neveznek bárkit bárhol Európában.
A német gazdaság és jólét azért lett olyan, mert azok a németek csinálták, akiknek még voltak német megrögzöttségeik és tulajdonságaik. Sokan ezt valami csodának gondolják, hát nem az. Nagyon egyszerű dolgok ezek. A ház és az utca rendben kell legyen. Dolgozni kell. A feladatot el kell végezni. Akkor kezdek hozzá valamihez, ha rendelkezem hozzá a megfelelő eszközökkel és képességekkel. A munka akkor van elvégezve, amikor kész van és jó lett. Takarékosan kell élni, mindig csak annyit szabad felhasználni, amennyit szükséges. Nem bonyolult elvek ezek. Viszont nem is mindig kellemes és nem is okvetlenül szimpatikus mereven ragaszkodni ezekhez. Különösen akkor nem, ha szigorúan tartjuk magunkat hozzá egészen a megkeseredésig. De a német jólét meg egyáltalán a nyugat- és észak-európai jólét megalapozásában ennek az elemei így-úgy megvoltak mindenütt. Ha ez elmúlik, egy darabig tart még a lendület, de előbb-utóbb széthullik darabjaira az egész. Mert az egyszemélyes társadalmak ennek homlokegyenest az ellenkezőjét tartják. Mert mindent csak abból a szempontból néznek, mennyire kellemes pillanatnyilag az egyén számára.

Furcsa érzés nekünk, kelet-közép-európaiaknak így zárórakor érkezni.

Frick László Intézet 2020.12.29. 07:44:12

@Dr.Koós Alajos: Nagyon érdekes eset a Donaschwoobn-öké. A dunaisvábok a vallásháborúkelőlmenekültek,katolikusokés reformátusok. A katolikustöbbségű hercegségekbőlmeg grófságokbóla reformáták,areformáta többségűekből a pápisták.

Ezek az emberek, nagycsaládokkb faluközösség nagyságú konglomerátumai nem csak a nyelvüketőriztékmeg a XX.század elejéig a XVII-XVIII.századi állapotaiban,de mindenféle hozzáállásukat is. Nem azt mondom, hogy annyira szélsőségesen szgetnéppéválván,mint a hutteriták vagy az amishok. Furcsán:Innovatívak is voltak ezek a németek deegyben a régikulturájukátmentői is. Ha jött valami modern és új,először alkalmazták,miközben még az akcentusuk sem változott a menekülés kezdeteitől...

A Nagy Szekerezésben kerültek föla Vaterlandba..a hitleráj végén. Ezeka németek generációkon át ebbe szocializálódtak,a szarból is pénzt csinálni... a családfelfogásuk egyszerre voltősi-kőköonzervatív és modern képlékeny. Hagyományos is volt ez a családmodell,azonban a családimunkamegosztásban nem a családi szerep szerint vettek részt, az főzött,akiérkezett, aki épp a tűzhelynél(otthon) volt ésmindenki azt a feladatot vette föl,amit a leghatékonyabban tudott csináli,asszony a férfimunkát és férfi akár asszonymunkát is. A hitleráj végén és a Marshall Segély elsőéveiben ezek az emberekokszorosan jobb önérdekérvényesítők voltak,mint az "őslakosok". A német nem az az irigy fajzat,mint a magyar... egy bizonyos határig, de a Donaschwooobn-ök annyira értettek a pénzcsináláshoz, hogy az még az őslakos fajnémeteknél is kiverte a biztosítékot. Van egy német történelmi dokumentumfilm, tavalyelőtt? föltettem ide alinkjét is... amiben vagy 20 mp van ezekrőlamenekültekről:Putrikat építettek a romokból,viszont a tüzelő,amit összehordtak télire, többet tett ki köbméterben,mint a putrimaga.

Az utolsó nagy német akcióban NSZKaz erdélyi szászokat megvásárolta Ceau-tól,ezek a szászok is a legtöbb esetben jólösszeszedték magukat az elzsírosodottkényelmes fajnémetekközött, hamar közirigységnek és útálatnak kitévemagukat.

Nem tudom, hogy egy régi olvasóm vagy-eúj nikkel...
Auslander Sau .. azaz Külföldi Disznó a fajnémeteknél a dunai visszatelepülő svábok neve. Ez..afféle,mint nálunk románozni az erdélyi magyart.

A dunai svábok tehát sok-sok korszakot meg rendszet túléltek,az Adenauer korszakbanélt az utolsó generáció:A gyerekeik tökéletesen asszimilálódtak az Adenauer nemzedék gyerekeinek picsaember-generációjába.

Frick László Intézet 2020.12.29. 07:53:56

@Dr.Koós Alajos: Ami a mai német picsatársadalomban "ősi reflex" megmaradt, az a mintakövetés, a farkasokkalüvöltözés,apolitikai megfelelő stréberség.

Beszéltem egy dunai svábbal,aki a hitleráj fénykorszakában (Leni Riefenstahl Párizsban nagydíjat kapott az olimpiárólkészült "dokumentum" propagandafilmjéért...

A nácik vonatszámra vittek föl a Reich-be Volksdeutschokat propagandautakra.Ez a dunai sváb is részt vett egy ilyen utazáson, ött ült egy náci naggyűlésen a tömegben és azt figyelte meg, hogy a széleken őrjöngenek, heileznek rajonganak..atömeg közepén meg a zöme szoborszerűmereven ül és a szempillája nem rebben, az arcizma nem rándul.

Jó,akkor elkezdtem hiradókat,amiket Goebbels propagandamajmai vettek fölés vágtakmeg ésfényeztekki..ésmég ezeken a filmeken is látni aMerev rezzenéstelen Tömeg-et. Ez a német farkasokkalüvöltés.

Ha most ezek-és-ezek a minták vannak,akkor a német a szájával ezeket a mintákat dicséri.

Ha megkérdezek egy németet,milyen zöld,rávágja, hogy ő akkora zöld,mint a Müncheni Olimpiai Stadion. De az "autó"-ját kétévente cseréli,a konyhagépeit (amiket nem is használt) ötévente dobja ki.

Wir Schaffen Das! -mondja és lelkesen adja elő, hogy fogják az olyan aranyos szegény jó menekülteket a régi jótapasztalatok alapján integrálni, aztán kinéz a konyhaablakon,magyar, Belgiumba készülő vendégmunkások egy kisbusszal lejöttek a faluba aludni,mert egyszerűen az autóspoihenőkben 17 óra és reggel 8 között még a tilosban sincsen hely

És feljelenti.

Most ezt képzeldel, hogy én meglátok egy német(úniós) rendszámú autót,lehet román is.. és felhívom a rendőrséget , hogy igazoltassa. Mit mond nekem a magyar rendőr.

mert a fejlett németrendőrt, az jawohl! kimegy és ráaz Auslander Sau-ra.

Ennyit a németekről rövidebben.

Serény Vélemény 2020.12.29. 08:27:49

@Frick László Intézet: Aztán ugyanaaz a fejlettnémet rendőr, meg egyébként úgynéz ki egyenruhásan, mintha egy tehén felvett volna egy gatyát, összefossa magát, amikor tényleg intézkednie kellene egy szakállas törölközőfejű, gülüszemű f...érfi(v)-al szemben.

Frick László Intézet 2020.12.29. 08:35:09

@Serény Vélemény: Németország sorsa nem a Polizei tagjain múlik.KibasszákOrbánt az ónijóból, haza kell jönnie a 35000 magyar betanított bontóhentesnek,kik fogjáka feldolgozószalagok elején dobálni a 35kilós félsertéseket meg a függesztőkampókon forgatni a 140kilós félmarhákat? heti hat nap,12 órás műszakokban havi 2200€-ért ? :D

Serény Vélemény 2020.12.29. 08:56:54

@Frick László Intézet: Na pl. ezér nem. (b... ki az unióból Orbánt.)
Nomeg azér' mer akkor a nímet nyugdíjalapok pénzét kezelő társaságok hogy mi a frászba fektetnek úgy pénzt, hogy évente ajróként kétszer annyit kapjanak érte, mintha csak belföldi tulajdonnal rendelkező cégekbe feccölnélnek?

Serény Vélemény 2020.12.29. 08:59:57

@Frick László Intézet: Nomeg a "halászati jogok". mint tökéletes kijelzője az "EU mint értékközösség" című maszlagnak.

Érték a frászt! Az számít, hogy a halászati területen fogott halak után a profit kié lesz. És neeeem az a néhány ezer halász, akinek a családja, felmenői évszádzadok óta ebből élnek lesz a nyertese a játéknak, hanem természetesen naaaagy multik, akiknek tucatnyi olyan halászhajója van, aminek a hálója alján levő halakat a tetején levők már gyakorlatilag agyonnyomják, mert egyszerre tudnak több tonna halat kiemelni a vízből...

Serény Vélemény 2020.12.29. 09:01:21

És ilyenkor például aaaz állati jogok, hogy ti. az állatnak joga van szenvedés nélkül megdögleni, aaaz nem számít, mert nem. Csak amikor a halal-, és főleg a kóser vágást akarják betiltani dániában és más fejlett helyeken...

Frick László Intézet 2020.12.29. 15:33:35

@Serény Vélemény: Ez a rugózás is a halal vágáson...még van 10 jóéve, aztán majd az lesz a kérdés, hogy szabad-éaz igazhitűeket disznóhús-szaggal zaklatni.

Én annyit szeretnék megérni,amikor a zattejjista Jézus- és Biblia fikázóknak is szembesülniük kell azzal, hogy ki is verhetik szűzmárjára,akkor is keresztény kutyák maradnak.

Frick László Intézet 2020.12.29. 15:36:56

@Serény Vélemény: A germanoid von Milyenkapitány már a halpépnek látszó műpanírozott masszával és a schatzi kindilik.
süti beállítások módosítása