"Jucika! -itt van a diszpó , fogja és vigye föl a nem tudom most ki az elnök, annak és írassa vele alá."

/Vitray Tamás,a magyar televíziózás valóságos,titkos,örökös elnöke 1988-2001./

 

Életem egyikigen-igen korai politikai élményében a téeszelnök fiától részesültem. Egészen a korai felnőttkoromig abban a hitben éltem, hogy Somogyi T. Mihály a Nemhátrálunk!4!44! Mezőgazdasági Termelőszövetkezet elnöke. Az egész falu Az Elnök néven emlegette,a fiát a téeszelnök fiának, satöbbi. Aztrán meghalt Sneider Pista bácsi, a termelőszövetkezet óriási nagy dísztemetést rendezett neki kommunista pappalmeg ami kell, és ekkor derült ki a számomra, hogy valójában Sneider bácsi volt addig az elnök.

akela.jpg

"Ameddig Akela ejti el az őzet, addig ő Akela."

/Vitray Tamás a Magyar Televíziózás Valóságos Örököselnöke/

Később aztán sokféle típusú termelőszövetkezeti vezetéssel találkoztam,máshol a főagronómus és a főkönyvelőasszony vezették valójában a téeszt,de néha egy ágazatvezető gyakorolta azt a teljhatalmat, amit az általános-elnökhelyettes neki szánt.

Arról is írtam már eleget, hogy az általános iskolánkban a Sanyinéni-Jolibácsi házaspár volt a valóságos tényleges és nem is titkos igazgató. A papíron igazgatóbácsi arra szolgált, hogy aláírjon és az aláírásaival felelős legyen. Pl Sanyinéni meg Jolibácsi is összesen a tanítóképzőt végezték el, ami az ő szépidejükben egy középiskola volt,ami az érettségi bizonyítvány mellé tanítói oklevelet adott.Amidőn aztán diplomásították a tanítói munkát, ezek az érettségis tanítók maradhattak nyugdíjig az érettségijükkel. Természetesen Sanyinéniék a felsőtagozatban tanítottak, hiszen alsótagozatban tanítani alantas. Igaz, hogy a felsőtagozatban tanításhoz meg diploma kellett volna,de Sanyinéni megengedte maguknak a diploma nélküli felsőtagozatban tanítást.  Jolibácsiban volt annyi jóízlés,hogy elvégzett valami féléves szakoktatói tanfolyamot, amit jóképességű olyan szakmunkásoknak találtakki,akik szakmunkástanulókat irányítanak gyárakban a gyakorlataikon.

A háttérhatalom korunkban szimpla hülyeség [-> Dr Ripők] , nincs is ilyen, mert orbán egyébként avas abálólé-zsír-ostoba propaganda csürhéje gyakran használja ezt a kifejezést.

 

Miközben Orbán gépezete lényegében háttérhatalmi,azaz Kamarilla jellegű.

 

Visszatekintés:Hogyan is fogalmaztam ezt meg 2010-ben?

"2010.áprilisáig a Kamarilla Típusú Kormányzás jellemezte Magyarországot,ám most, a FIDESZ rémunalmával a Kamarilla Típusú Kormányzás fog eljönni."

 

A háttérhatalmi berendezkedés az elsőtőla 74-ik sorig a demokráciákat jellemzi.Az un "demokratikus intézményrendszer" afféle bohóctréfa az ilyen rendszerekben,mint pl az az eset, ha az Európai Únió miniszterelnökei megállapodnak valamiben, amin aztán az Európa Parlament-et jelentő Haladó & Igaz Frakciók csak hahotázni tudnak.

 

Példáula szocializmusban a háttérhatalom a KV/KB volt.

Kádár János 1945-től volta Háttérhatalom egyik főembere,mindössze 1951-és 1956.között kellett a háttérhatalomban is a háttérbe húzódnia. Amikor Kádáron eluralkodott a súlyos,idült alkoholizmusa miatti agylágyulás,már "előtérhatalmi" ember volt,miközben a Háttérhatalom összes tökei is tele voltak a vén idiótával.

Orbán háttérhatalmi rendszerében nem lehet konflikus az előretolt hatalommal,mert

Orbán rendszerében a formális hatalomban is Orbán van meg a háttérhatalomban is.

Obánra a 34 neve keresztapjai a Kádár nevet  is rárakták,pedig Kádársoha nem beszélt egyes-szám-elsőszemélyben. Ő csakis többes szám elsőszemélyben beszélt. Orbánnakmagának nekiminisztere van,ő intézkedikés kérdez,ésbeszélmeg, valamint utasít. Voltpersze jobber,aki a többes számot használta,de az meg az akkori véleményformálók szerint a gőg jele volt és fejedelmi többes.

A múlt század 80-as éveiben az un "reformkommunisták" voltak a háttérhatalom.

Egyes reformkommunisták tagjai voltaka Háttérhatalom Szervezeté-nek, azaz az MSZMP PártKözponti Bizottságának,más jelentős reformkommunistákviszont nemvoltakKB tagok.Ebbőlkövetkezik az, hogy egyesekmeg hiába voltakaKB tagjai,afféle díszmajmokként csak ülhettek ott szépen,de nem ugathattak bele a nagyok dolgaiba.

Ennek inverze volt Magyarországon a 2006. nyarán tapasztalható konfliktus.

"Életemet teszem föl ennek az embernek az eltávolítására az MSZP-ből!"

/Toller László Őszöd'ről kijövet/

2006.augusztusában az MSZP valamennyi főségének, beleértve a Vidéki TanárnőTagozatot,az összes fasza televolt már Szilvásy-val meg a Kamarillával, amit Szilvásy vezetett.   Ugyanis Gyurcsány alatt az MSZP-sek kapcsolati tőkéi kezdtek semmit sem érni a Struktúrában, a valóságos döntési mechanizmus, az nem a demokratikus intézményrendszerben, hanem azon kívül, az országot valójában kormányzó Részvénytársasági Igazgatótanács-ban működött. Ment volna lobbyzni az MSZP-s főember a vonatkozó minisztériumba?-semmit semért el. Szilvásy viszont a nyári szünet ellenére 3 hetes határidőket adott a fogadására a főségnek. Ezért aztán az MSZP-ben tökéletesen beérett Gyurcsány picsánrúgása 2006. szeptember első napjaira a Kamarillával. Csakhogy jött az Őszödi beszéd piacradobásaa,ami pragmatice "egyemberként" a Kamarillamögé állította a Gyurcsányt már felismerő,tehát őt gyűlölő MSZP-seket is. Érdekes?- szerintem sokkal izgalmasabb az, ahogy a mai ellenzéket az a Gyurcsány kormányozza és igazítja, akit a Magyar Ellenzék 93%-a pedig rühell.

Magyarországon a Rendszerváltás az un "Demokratikus intézményrendszer"-nek csak a látvány-külsődíszítő elemeit érintette.A minisztériumi-államvezetési struktárban, A Struktúrá-ban nagyjából szakmai államtitkártól lefelé/befelé mindenki elkötelezett szocialista-szocialista párthoz húzó volt. Az első,rövid átmeneti időszak után a véleményformáló értelmiség egzisztenciális félelmeiben összeállt a Struktúrával. nagyjából 1993-ra az a politikaiamatőr és politikai balfasz műkedvelő társaság,akit alegmesszemenőbb jóindulattalés bárgyújószívűséggel az un "jobboldal"-nak dicsérünkföl, gyakorlatilag megbukott. Kész,vége finitó, Campo Basso,konyecfilma, Sifirsit.

 

Dr Horváth Balázs, Dr Antall balfaszkormányának bohócminisztere rákhalála előtt őszintén vallott a szituációról, pl kezdő "miniszter"-ként mennyire nézték átverhető majomnak,ő pedig nézegette, hogy a sok kisteherautóval mint hordanak el a belügyminisztériumból papírokat az ócsai úti papírmalomba.

Az "első demokratikusan megválasztott kormány " még a formális előtéthatalomban is csak afféle röhögni való balfaszokvoltak. Az 1994-es választási kampányban ugyan a Hóttifaszista Réstarujácijaó Rémeikéntijesztegették velük a Kádár-nosztalgikus tanulatlan tömegeket,de akkor még vidám,mondhatni olyan mókás arccal,ami ma már csak Rangos Kati nénin figyelhető meg, ha huhogtani ül be az ATV stúdiójába.

Alig van kórházunk,amit a tényleg orvos meg gazdasági igazgató tudna kormányozni:Legtöbb kórházunkat a háttérhatalomban az orvosbárói irányítják. Lásd a bevezető mottót. Részleteiben: van továbbáolyan kórházi osztály,amit az egyik főnővér kormányoz.

Régen,amikor a társadalmat még hús,vér - és bundáskenyér szagban odalent a büdös emberek közöt is kutatták,a Valóság meg a Társadalmi szemle lapjain szivároghatott némi vita arról, hogy a háttérhatalmi jelenségek csak jellegzetesen későfeudálisak, vagy szociálfeudálisak is.

 

"A XX.századi magyar történelmet a feudalizmus két formája jellemzi: a nyilt feudalizmus és a burkolt, a szociálfeudalizmus."

/Dr Vitányi Iván, A Tanárúr/

Véleményformálni a világ sajtóetikája szerint erkölcstelen. Egy újságíró számára a vélemény formálása kb ugyanaz,mint apácánaka faszszopás. Ha csinálja is,de ha van ízlése,nemdicsekszik vele.

Magyarországon véleményformálónak lenni dicsőség

Egy demokráciában, ismétlem, persze csak elvileg, elvileg tehát egy demokráciában az formáljon véleményt és ezzel csináljon politikát,aaki demokratikusan ellenőrizhető,eezt az ellenőrzést, ha magyarról magyarra fordítom,akkor nyugodtan nevezhetjük picsánrúgásnak.

 

namost a véleményformálóújságíró csinálja is a politikát,ünnepli is magát a Győzelem Csinálójaként,moint Sváby András 2006. tavaszán,azonban a picsájáról a nyaláson kívülmásként szó nemeshet.

A magyar véleményformálót a politika büntetlenül és ellenőrizhetetlenül csinálásától csak a halál, vagy, mint LengyelLászlóesetében,a sorozatos butaság tudja elválasztani.

 

Úgy merjen egy cica ránézni a magyar véleményformáló politikacsinálóra, hogy akkor ő rögtön újságíró lesz és pl egy demokratikus kérdés, mi lett pl a véleményformálásának a következménye, az az általános sajtószabadság elleni általános támadás.

 

A magyar véleményformálók helyeselték az előrehozott választások elmaradását 2008/2009 fordulóján,aminek a következményelett az ElsőKétharmad. De aki rámerészelt arra mutatni,amit a magyar véleményformálókműveltek 2007-és 2010között,akkor az nyomban a sajtószabadság elleni támadásnakminősült. Vagyis:

amagyar újságíró csinálhatja a politikát,demokratikusan azonban ellenőrizhetetlenül.

 

Tessék,ez pl egy háttérhatalmi momentum.

Sokan pl azt hiszik, hogy a Momentum volt az első magyar "párt",amit újságíró-véleményformálók csináltak.

Nem,az elsőilyen párt az L[ehet]M[ás a] P[olitika] -blogból lett, amit Jávor Benedek véleményformáló csinált és a  korai szakaszban még a gyanuját is visszautasították, hogy ők valaha párt lennének.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr716322992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.12.08. 09:17:10

"amagyar újságíró csinálhatja a politikát,demokratikusan azonban ellenőrizhetetlenül."

És jó pénzért, és néha akár le is eshet neki egy-egy jó állás egy multinál, vagy egy két ösztöndíj, vagy pályázat, vagy propagandablog írásából néhány guruló nullácska a bankszámlára.

Serény Vélemény 2020.12.08. 11:14:49

Kádáron nem az "alkoholizmusa miatti agylágyulás" uralkodott el, hanem a Nagy Imre kivégzése miatti lelkiismeret furdalás. Lásd még utsó beszéde, ami nagyjából mindörökre intő jel minden hatalomba vér által törő ember számára, hogy mi a végeredménye egy ilyen életnek.

Wildhunt 2020.12.08. 18:51:26

Teee... Fidesznáci :D. Igazat írni és abból helyes következtetéseket levonni megbocsáthatatlan.

Frick László Intézet 2020.12.10. 06:41:31

@Serény Vélemény: Ha voltKádárban...mikronnyi nyoma iss alelkiismeretfurdalásnak,az esetleg a tényleg is barátja, RajkLászlólikvidálásamiatt.Deakkor is arra kellettgondolnia, hogy ha Rákosiék Rajkot válassztjáklikvidátornakésKádártmóresneka hazaiellenállókommunistákmaguk-miheztartására,akkor Rajk nyíratja ki Kádártésma Kádár cuki mártír lenne a történelemkönyveinkben.

Kádárszemélyesen ismerte Nagy Imrát.Egy kommunisták általfalbólalapított becsali kamupárt "tagjai"-ként Kádárésnagy Imreközösen provokáltak szociáldemokratákat. Kádár nemazt a Nagy Imrét ismerte,akit nekünk retusáltak a történelemkönyveinkbe. Kádár kommunista volt,Nagy Imre meg egy másik kommunista volt.

Ha a Szuszlovotmegbízó szovjet vezetés azt mondja Szuszlovnak1956.június 2-án,hogy készüljön,mert nagy Imrévelkellmegbeszélnie aprovokációsorozatot,ami segítségévela horthyfasisztákat meg a magyar párt elhajlóitkiugratjáka bokrokból,akkor Szuszlob 1956.június 8-án nemKádárraltárgyal8-12órán át... HanemNagy Imrévelés akkorplKádárkapja azt a feladatot,hogy a kamuforradalomban a miniszterelnököt játsza, az máskérdés, hogy Hruscsov régi haverja és ivócimborája Münnich milyen szerepet kap... szerintem ugyanazt.

Nagy Imre öreg volt már.

Azt a Márquez riportbóltudjuk, hogy az MSZMP-ben 1957 nyarán nyiltan,külföldiújságíróknaklehetett olyantmondani,hogy Kádár elvtárs arca elfogyhat a küzdelemben éslehet,hogy be kellmajdáldozni.

Mindenesetre azértKádár eltette a sajátútjábólazt a MezőImrét,akitlehet, hogy ha Kádárt jelölik a miniszterelnöknek és Nagy Imrétállamminiszternek... akkorMezőImremegússza, viszontmondjukKádár 1958-as felakasztása után Nagy Imrét kiüti a vezetésből és a Fiumei utat ezért 1959 -től1990-ig Fehér Lajos útnak nevezik,mert Mező Imrének meg FehérLajoslett volna annyira keresztben, hogy Biszku Béla,mint csicska bevetésével likvidáltatja.

Erre jóa Nagy Hannibal szótár, csak fellapozom akommunista címszónál, tessék:

"Kommunista -az kommunista"

tehátnm vajaskenyér,nemtéliszalámi vagy nem csakúgy hasraütve a politikai ellenségünk,akitútálunk.

A kommunistákat ISMERNI kell és akkor nem beszél az ember akkor a hülyeségeket,amiket a magyar véleményformálóújságírók annak ellenére engedtekmeg maguknak az elmúlt 32 évben , hogy titokban azért tudták,hogy akit lekommunistáznak,aaz egy szart se kommunista.. még szocialista se...)

Frick László Intézet 2020.12.10. 06:50:00

@Wildhunt: Írni? - csak a mutatóujjamat kell hozzáfelemelni.Semmit nemkell tenni..mást.LKásd,amit ma Szarkópéldájávalszemléltettem.Szarkótnemtitokban zsarolják..nem csapdátállítanak neki,mint Strosszkánnak, hogy egy guminőtállíthassanak az IMFélére
Itt,a szinpad előterében és minden titkolózásnélkül folyik Szarkó helyrerakása,mert már megint ugrálna...

A BREXI esetébensemkellettírni semmit:
Akirálynő felajánlotta a nagyon is necces "eredményŰ" népszavazás megismélésétésamindent a hasznosidióta Farázs-ra fogó angolelit itt haazudott,nyiltan szenteskedett a pofánba ésméghozzá a demkráciára hivallgva, és a BREXIT fasszopó gecikurvájánakmég be is állították Theresa May-t aki végestelen végig a BREXIT nyilt szajhája volt,meg se játszotta,hogy nemaz,viszont a jógyerekújságírók farázst jelöltékki legecizni valónaka BREXIT-ér.
Az már csak a humorfesztiválrésze, hogy Gyuri bácsival elégettettek 600000 Fontot BREXIT ellenes propagandára azok,akik egyébként a bREXIT kurváival a feladatot végrehajtatták.

Azt is csakmutatnomkell, hogy orbánék is a BREXIT hasznos idiótái voltak az orrukig látván abban a butaságban,hogy a BREXIT az Brüsszelnekpofon.Dehogy. Brüsszeltnek az sem lenne pofon, ha VallóniakilépésévelNyugat-Flandrialenne az összes tag,miközben Bruxelles erősen vallon stich.

Brüsszelnek.. egyénenként jelentene pofont az, ha az az egyén elesne a zsíros brüsszeli állásától.

Azt a játékos gyakorlatotminden jógyereknekfelajánlottam,hogy Bruxellesben bármelyikfizetőpincérhez forduljon azzal, hogy ő a piréz vagy a csimpalacsán (vagy mindkét)küldöttséggel van és egy 30 €-s fogyasztásról szeretne ezért 900 €-s számlát. Szállodák detto.

Dr.Koós Alajos 2020.12.10. 09:46:49

Mindenütt háttérhatalom van.

Egyetlen kormányzat sem képes mindent kézben tartani. Ezzel szemben vannak minden társadalomnak befolyásos emberei, nagy cégek tulajdonosai és menedzserei, intézmények befolyásos vezetői, médiavállakozások tulajdonosai és kulcspozícióinak birtokosai, ügyészek, bírók, akik a döntéseikkel sokszor erősebben befolyásolják egy ország életét, mint egy kormány. Hogy közöttük van-e nem publikus intézményes kapcsolat, azt alig tudnánk megmondani, de azt jó okkal lehet feltételezni, hogy ennek a rétegnek van egy közös gondolatmenete a világ dolgairól, és ebben aligha lehetséges sokáig eltérő nézeteket képviselni és ennek megfelelően működni.

Serény Vélemény 2020.12.10. 09:53:05

@Dr.Koós Alajos: "Hogy közöttük van-e nem publikus intézményes kapcsolat, azt alig tudnánk megmondani,"

Persze, alig. Mert nem a fazekasba jártak, vagy a fasoriba, vagy a Deák Téri evangélikus gimibe,v agy a Piaristákhoz, vagy a kb maximum 10 top gimibe, és nem ugyanarra a kb 2 vagy 3 darab egyetemre, ami azt jelenti, hogy ugyanazok voltak a tanáraik, és kb ugyanott rúgtak be kollektíven vizsgák után, és így tovább...

Dr.Koós Alajos 2020.12.10. 10:03:46

@Serény Vélemény:

Persze, de én arra gondolok, hogy a nagy összeesküvés-elméletek szerint az ilyenek titkos társaságokat tartanak fenn, vezetőik vannak, összejöveteleket tartanak stb. Erre mondom, hogy én ezt nem tudhatom, honnan tudnám.

Azt viszont állítom, hogy mindegy is, mert egy ilyen társadalmi csoport nagyobb szervezettség nélkül is tud közös gondolkodást meg cselekvést kialakítani.

Serény Vélemény 2020.12.10. 10:22:54

@Dr.Koós Alajos: Pontosan, nem kell nekik semmilyen háttér-szervezetet fenntartani elég, hogy a gondolkodásmódjuk-világnézetük hasonló vagy pont ugyanaz, ezért akkor is egyszerre fordulnak egy irányba, ha egyébként nincs külső parancs.

Frick László Intézet 2020.12.12. 05:57:22

@Dr.Koós Alajos: Ezzel akartam még foglalkozni,mert... bár hihetetlen...demég aMai Amerikában is maradtakértékek és egy ilyen érték az, hogy szabályozva van a háttérhatalmi működés.

Mi a szocializmusban arra szocializálódtunk, hogy a tilos csak egy dologés a valóságban a tilos az egyik legjobban fizető üzlet. Pl a Rákosi Rendszerben magűnszemélynekKodály Zoltánon és Honthy Hannán kívülnemlehetett gépkocsi a tulajdonában,mégis többezer tanácsmilliomosnakvoltsaját tulajdonú autója. Tilos volt a Dollárbirtoklásaa is,mégis a Dollár másodlagos fizető eszköz voltaz arany mellett. Volt pla szocialista erkölcs,de Kádár alatt a téeszelnökök meg a vidéki gyárigazgatók ugyanúgy az Astoriá-ba jártakfölorgiázni,mint Rákosi alatt. Egy magánszemélynekösszesen egy ingatlaana lehetett és a falumban volt egy tolvaj-nepper-uzsorásházaspár,akiknek csak a faluban nyolc háza volt.Egy magánszemélynek két hold,azaz egy hektár földjelehetett és az egyik kuláknak zsebszerződéssel,már 1988-ban 120 hektár földje volt.

Az Omega együttesELŐSZÖR megvásárolt egy Mercedes 407-es kisteherautót,AZTÁN idehaza kiderült, hogy nemlehet a tulajdonukban, miközben a gyakorlatilag analfabéta Tóth Sándor zugkereskedőnek voltilyen

most jön a lényeg:SZEMÉLYGÉPKOCSIJA.

Szintén a szocializmusban, ha pl vettél NSZK-ban 1000 DM-ért egy használt autót,akkor azután az idehaza megállapítottújértéke 150%-a volta vám.. ennek ellenére elég sok nyugati autót láttál,mertvoltakkiskapuk, nekem az tetszett a legjobban, hogy egy nullkilonteres 1973-as gyártásúsárga Opel D-Rekordnak CO 1752 volta rendszáma (fogták és lepapíroztrák egy 1965-os B-Rekord adataival és rácsavarozták a rom rendszámát oszt szevasz)

Ilyenelőtörténettelvágott neki magyarország a Rencervátásnak,viszont ahogy butulnak a nemzedékek,lesznek egyre tudatlanabbakmeg gogli és wikipedia alapú a tudás úgy tudnak egyre azon csudálkozni hogy az Umbuldákországában umbuldáznak az emberek ésmég azt is képesekbeszopni, hogy aki umbuldáz, annak ezt az bumbuldázását a párthovatartozása okozza. Egy olyan országban,aminek a "szocializtmusá"-ban alig volt párttitkár,aki ne kereszteltette volna meg pappal a biztonság kedvéért a gyerekét. Ahol Hoffmann Géza a titkosszolgálat agitációban foglalkoztatott hivatalos rendszerbírálója,aMunkásEmber Ökölszavaegyébként három-hatévente cserélte a vadiúj Mercedes-eit. Egy másik ilyen ügynökkelmeg a Párt belsővitáit rendeztettékle,plamikor Horváth Ede KB és jobboldali elhajló nagyon ugrált ,őt. Nagyon sokan azt hiszik,hogy az Olyan Aranyos Arc váhgását Bajnai Gordon találta fel, nos bajnai farkasverembe esett ártatlan gyermekarca egy szádmárkiba ojtott mefisztó Moldova Gyuri bácsi ártatlankékszemekkelékes olyan jógyerekarcával,amivel gyak. Kádártitkosszolgálatának szolgál:Ma is.
süti beállítások módosítása