2014-ben elkezdtek kávézni a kínaiak,aminek a következtében ma már egyharmaddal több  kávé fogy a világon, mint amit megtermelnek.

Nehéz ezt elképzelnünk itt Oirópában,de Nem-Pekingben, vagyis a valódi Kínában egy 2-3milliós kisvárosban lehetetlen volt szinte kávéhoz jutni 2014-ben,viszont ugyanabban a városban 2016-ban már kávézóvilágcégek frencsizei működtek, valamint 2018-ban a teához volt szinte lehetetlen hozzájutni és a pincér értetlenül leste a Fehér Ördög pofáját,mit akar a teával, igya a kávét.

 Elavult ósdi  kapitalistaválasz:A kapitalista földterületeket szerez,

és mint valami nővényitej gyártó és növeli a kávétermesztő területek nagyságát (természetesen ugyanolyan környzetpusztítómódon,mint a chia-mag ternesztés,a növényitejmandula és a hasonlókat termesztető bűnszervezetek).Ahogy a növényi laktózmentes italiparnak van egy kreatívkönyvelési táblázata,mekkora ténylegesen is  mandulát termesztő termőterület [bérleti szerződése...] szükséges ahhoz, hogy az előállítás 90%-át kitevő,mandulát vagy más növényitej alapanyagot soselátott termékét meg legyen képes magyarázni a hatóságoknak,úgy persze a kapitalistának is lennénekilyen kirakatültetvényei...

namost a spekulalista ilyesmire szarik.

KORSZARÚ MODERN JÖVŐBEVEZETŐ SPEKULALISTAVÁLASZCSI!4!!!! Mikor-mikro-mikronköltségen megvásárolja George Clooney-t,mert olyan aranyos Clooney

olyanaranyos.jpg

és biztos nem áll rosssz ügy mellé,

meg a Catch 22-t

is milyen szépen kiherélte tévésorozatnak.

Elkezdi magát brendelni akávégyártó-és forgaalmazó a fairtrade rizsával meg a végtelenszer újrahasznosítható alumíniumkapszulákkal,minden félelem nélkül,mertmég a 444is csak egyszer írt a sok kibaszott alukapszuláról és azóta is hallgatnak

és közben valamilyen port megkoffeinez és aromáz és   így ugyanazt a szart ruandaiaromával ruandaikávé, Campo di basso-i aromávalmeg Pugliai Coffeeeee fantázianéven ihatodmeg,az más tészta, hogy ugyanabban az aroma-dobozban az egyikkapszula íze nemhasonlít a másikéhoz.,de abbóla feltételezésbőlindulnakki,amibőlfekete Tiborné,aVirágPresszókáféfőzőnője,amikor 1957-és 20011.között kávézaccból főzte a jópresszókávét:a baromúgyis cukorralissza a kávét és nem veszi észre a csalást.

What Else? -a picsaember áll az ingyengépemelletta 1500  pontért ingyen kapott orbitális kapszulatartója mellett, el se húzta a bokáját a pinanyaló kutyuskája mellől [KorszerűModern Jövőbevezető Családformák] és úgy érzi magát,mint az elavult kapitalista Frey Tamás kávézóiban sem érezheti:Valóságos világkörüliúton

Kurvák.

/Yossarian/

Hol van ez ahhoz képest, hogy a Milka 1500000 €-értkészített egy animációs reklámot,ahelyett, hogy Ali Zimmermant egyy okostelefonnal 3590 € költségen kiküldte volna a nemlétező Milchbauerhez, hogy felvegye,milyen melegmézbúgóhangon becézi Amelia nevű tehenét.

"Yossarian! Nekünk nemelég az, ha engedelmeskedik.Mimég azt is akarjuk,hogy szeressen bennünket!"

Catchcart ezredes

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr1316321158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amy Steinmann 2020.12.07. 08:00:11

Kezdem magam az operatív törzs sajtótájékoztatóin érezni, vagy a bájerzsóti féle sajtóklubban. Dudi persze NEM NEM SOHA fideszes, de érdekes módon más színészről nem emlékszem,hogy lett volna cikk, csak éppen véletlenül arról, akiről kiadta a Párt Központi Bizottsága a tagoknak, hogy basztatni kell.
Szőrsapkás :D

Frick László Intézet 2020.12.07. 13:15:42

@Amy Steinmann: Clooney-t azonnal baszogattam,amikortól elvállalta a Nescaféeeee arcosságát, hány évvelis korábban,mint a FIDESZ KB utasítása?

Serény Vélemény 2020.12.07. 20:08:13

Életem egy időszakában dolgoztam egy pizzériában, és ott volt, egy kb 1,2 millió forintos presszógép. (több, mint huszonöt éve az még ért valamit) Namost az abban lefőzött _viszonylag nagyon olcsó_ kávé is nagyon finom volt a csészében, és én láttam, hogy milyen kávét tesznek bele a darálóba, és ittam is normálisan megtömött kávészűrőből készített kávét, de a t. vendégek ha tudták volna, hogy prémium áron milyen olcsó kévéből isznak kávét, akkor annak nem örültek volna.
Csakugye a következő a helyzet: ahhoz valódi, jó tényleg nagy nyomással működni képes kávéfőző kell, amibe a belevezetett vizet szűrik jól, hogy ne az a kemény víz legyen benne, mint ami a csapból folyik, mert az elvízkövesíti, és egyébként is.
A cégnél meg ahol most dolgozok ingyen kávé van. És majdnem annyi sárga tejet vesznek (laktóz mentes, egyszer ittam, majdnem hánytam is tőle, annyira szar), mint rendes 2.8%-os tartóstejet hozzá. Namost a kávéfőző tud egyből csinálni kapuccsínót is. És kapszulás van hozzá kb 5-6 féle kapszula, de mindegyik olyan szar kávét ad, egy kivételével, ami elvileg 100% arabica. Az nagyjából iható.
És a cég nagyon büszke arra, hogy a fenntarthatóság oltárán az összes kapszulát összegyűjtik, és újra feldolgozzák.
Szerintem mérnöki szempontból nagyjából lehetetlen megoldani, hogy ne legyen valami totál környezetszennyező a kapszulák feldolgozása során. Mert van a kapszulában alumínium fólia is meg valami műanyafólia is. Meg ugye a zacc, ami megint értékes volna, és mehetne a komposztba, ha... nem valami műanyag szar lenne. Szerintem az egészet kb fogják, összepréselik mindennel együtt, és aztán 800 fokon kiégetnek belőle mindent, ami nem alumínium, így kapnak egy adag steril alumíniumfólia alapanyagot...

Frick László Intézet 2020.12.08. 07:41:20

@Serény Vélemény: Az egyik legfinomabb kávét életemben Regio di Calábriában ittam egy olyan presszógépből,ami 24millió lírába került 1978-ban.Kéz alól.

Frick László Intézet 2020.12.08. 07:42:05

@Amy Steinmann: Ez az operatív törzsezés,ez kb a büdöszsidózás szintje.

Amy Steinmann 2020.12.08. 08:22:36

@Frick László Intézet: zsidónak születsz. Az operatív törzsben saját elhatározásodból vállalsz munkát.

Kb. mint a 2. vh
németnek, svábnak születsz
hogy náci lesz-e belőled, az már elhatározás kérdése

vagy a rendszerváltás előtti magyar valóság
beleszületsz egy rendszerbe
de párttagnak lenni soha nem volt kötelező

elóveszed a gázkamrát is, mint DSZ, vagy most azt hagyhatjuk
és a vonat sem indul

Serény Vélemény 2020.12.08. 09:14:09

@Amy Steinmann: "Kb. mint a 2. vh
németnek, svábnak születsz
hogy náci lesz-e belőled, az már elhatározás kérdése"

Ha agymosott történelmet tanulsz, akkor biztos.

De én személyesen beszélgettem egyszer (kétszer) két waffen ss-es csávóval:
- a holland egész büszke volt arra, hogy a ii vh-ban katonáskodott, csak az volt a fura, hogy a rohamsisakja, amit megmentett... hát igen az stahlhelm volt bizony.

- a magyar az egyáltalán semmire nem volt büszke, ő úgy került a levesbe, hogy műegyetimista volt, gépészmérnök szakon, és egyben sváb. A vége felé egyszerűen besorozták a waffen ss-be légvédelmi tüzérnek.
Ő mesélte, hogy volt olyan, ugyancsak sváb barátja, aki inkább önként jelentkezett a _magyar_ hadseregbe, hogy ne a waffen ss-be sorozzák be.

Azóta hm. erőteljes fenntartásaim vannak mindennel kapcsolatban, amit történelem címén tanítottak...

Fokozás: azok a magyar levente és hadapródnövendék gyerekek, akiknek az amerikai hadsereg általi kihallgatása Internet-szerte elérhető. + feleségem nagyapjának angol hadifogságbéli tapasztalatai, + a te hozzáállásod, ami alapján a kommunizmus mintha nem ugyanolyan embergyilkos ideológia lett volna, mint a nemzeti szociálizmus. Pedig mind a kettőhöz sok-sok vér tapad.

Amy Steinmann 2020.12.08. 09:54:29

@Serény Vélemény: nem csak zsidó, sváb is vagyok. Elég érdekes család az enyém. ahogy Dudi szokta mondani, van még kérdés?

Na, és ezért unok rátok pár napon belül, mert megint agymosottoztál. Te hallottad valakitől...ja....rajtunk meg átsöpört a történelem, nem hallottuk

A pártba való belépésről udvariasan hallgattál, mert nagyszüleid, szüleid nyilván rendelkeztek tagkönyvvel. Ami nem a te hibád, természetesen, csak utal arra,hogy egy család mennyire nyal be csontig az aktuális hatalomnak, és mennyire szopja be, amit épp az adott főni mond.

Te valószínűleg egy tekintélyuralmat egypártrendszert gond nélkül elfogadó szellemi (na jó, a szellemi közeg szó túlzás) közegben nőttél fel.

Ja, hadifogoly témában is volt rokon. Recsk témában is...gázkamra témában is.
Mit szeretnél még?
Kitelepítés is volt a családban.
Talán ezért nem úgy gondolkodom az aktuális hatalomról mint te. Velem beszéltek az idősebb rokonok gyerekkoromban, elég őszintén.
És úgy is maradtál, leider.

De persze, én vagyok az agymosott, és még hypot sem ittam, mikor trump mondta.
Kellett volna?

Serény Vélemény 2020.12.08. 11:10:44

@Amy Steinmann: Mondom, sose titkoltam, hogy apám nagy kommunista volt. Nem is akarta a hetvenes évek közepén eltemetni a falusi pap. Amíg be nem szóltak neki telefonon pártvonalról, hogy azé' ezt má mégse kéne.
Úgyhogy klassz katolikus temetést kapott...
Csak ugye a lényeg, az az, amit soha nem tudsz megragadni: a hollandoknál az önkéntes ss hadosztályt, ami önként harcolt a szovjetúnió ellen, a magyarnál meg azt, hogy egyáltalán nem döntött, hanem behívták.

NEKED kötelező verni a nyáladat az etnikai és genetikai turmix mivoltodra? Mert az a szó, hogy "magyar" tulajdonképpen az utóbbi legalább ezer évben pont ezt jelenti.
ÉS MÉG EBBEN is én nyertem, mert bennem azon felül - még cigány, és szlovák vér is van :D

"Talán ezért nem úgy gondolkodom az aktuális hatalomról mint te."

Nem. TE pont úgy gondolkodsz az aktuális hatalomról, ahogy _neked_ kell, ahogy elvárja tőled a közeg, amiben élsz. És pont ez benne a gáz, hogy nem mersz kitörni ebből a buborékból. Az meg még nagyobb gáz, hogy nem is akarsz.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.08. 13:26:56

@Serény Vélemény: A vitáinkat egy kérdésben össze lehet sűríteni:

"Szerinted az Orbán-kormány annyira szar, hogy megéri lecserélni a Moslékkoalícióra?"

És itt jön a lénaeg: szerintük igen, a jobbik-dk-momentum-kétfarkú kutya-jó ég tudja mik kezében jó helyen lenne az ország. Ezek nem hogy egy Dobrev Klárát, egy Fegyőrt meg egy jakabpétert is hiteles, az ország érdkeeit képviselni kívánó és akaró politikusnak látnak.

ÉS persze agymosott hülyének néznek mindenkit, aki nem képes belelátni ezekbe az emberekbe azt, amit ők.

Serény Vélemény 2020.12.08. 13:42:02

@Szorgalmas Gyémánt: ""Szerinted az Orbán-kormány annyira szar, hogy megéri lecserélni a Moslékkoalícióra?""

MIT jelent egyáltalán az, hogy "szar"?

Létezik egyáltalán olyan kormány(zat), ami nem szar?
És miért pont az nem szar?

Amy Steinmann 2020.12.08. 14:17:59

@Serény Vélemény: a vita arról szólt, hogy ki agymosott történelemben él
erre írtam, hogy amennyiben egy család saját történte agymosás...szlovák is van, nyugodt lehetsz :D

Nem értetted meg a lényeget, hogy a saját történeted hogy lehetne agymosás
Te egy olyan családban nőttél fel, ahol nem beszélték a metanyelvet, amit mondtak, azt úgy kellett érteni, és ezért volt nagy kommunista a fater
Nálunk metanyelv volt / van, a mögöttes értelem, nem tudom, érted-e miról beszélek

Amy Steinmann 2020.12.08. 14:19:39

@Serény Vélemény: döntés....pl. valaki katonaszökevény lett, mert nem akarta a nevét adni a dologhoz? hmmm....? Hamis papirok, bújkálás?
Ami pont annyira volt veszélyes, mint frontkatonának lenni.

Serény Vélemény 2020.12.08. 14:48:39

@Amy Steinmann: Na, ez a tipikus női hozzáállás!
Katonaszökevény + háború = agyonlövetés azonnal.
Nyilas zsargonban felkoncolás.

Serény Vélemény 2020.12.08. 14:50:39

@Amy Steinmann: Ja, és hogy én milyen családban nőttem fel, az egy dolog. De te, a nagyoműveltnagyonbaloldali biztos jobban tudod, mint én...

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.08. 15:11:17

@Serény Vélemény: Egyéni megítélés kérdése. Nekem az Orbán-éra alatt a négyszeres nőtt a nettóm, közel 20 millió "ingyenpénzt" kapok az újépítésű házamra, jólét és nyugalom van, tanulok, dolgozok, boldogulok. Aki akar, az most jól él, gyermeknevelés mellett is.
Nekem ilyen egy nemszar kormány. Persze ha szingliként állnék most lakásvásárlás előtt, és frusztrálna, hogy a gyerekesek mennyi támoagsáts kapnak, vagy el akarnám venni a pasimat feleségül, lehet, hogy a Moslékban látnám jövőm zálogát. De hogy egy élettapasztalatokkal rendlkező, normális életet élni akaró mit lát bennük, na azt el sem tusom képzelni, azaz el tudom, de ilyenkor nem tudom, hogy szánjam-e őket vagy csak nevessek.

Amy Steinmann 2020.12.08. 15:35:56

@Serény Vélemény: ez nem farokméregetés, kinek jobb a családja.
Annyi a dolog lényege,hogy mindenki MÁS történeteket hallott otthon, de ha valaki nem a te történetedet hallotta, az agymosott, ugye?

Hogyne, persze, nyilas. Sőt, a zsidó rokonság keretlegény is volt, és saját magát vitte le a Dunapartra.

Egyébként meg, igen. Művelt a család. Szégyellni kéne? :DD
ja, tudom,most gumicsizmás uralom van :D

Serény Vélemény 2020.12.08. 15:38:15

@Szorgalmas Gyémánt: Szerintem az embernek joga van az ilyen "egyéni megítélésre", és szerintem az a normális, ha valaki ez alapján dönt.

Serény Vélemény 2020.12.08. 15:52:10

@Amy Steinmann: Akkor kifejtem egy kicsit részletesebben: ha háború van, akkor bizonyos korosztályú férfi lakosság mondjuk kb 14 és 60 között - kaphat behívót. Abban a pillanatban, hogy megkapta a behívót (mondjuk ilyet: hu.museum-digital.org/singleimage.php?imagenr=132755 ) már nincsen mérlegelési és döntési lehetősége, nem megy oda, ahova akar, és főleg nem pattog, mert nagyon durva törvényi retorziók érhetik.

hu.wikipedia.org/wiki/Beh%C3%ADv%C3%B3parancs

Amikor te azt mondod, hogy "döntés....pl. valaki katonaszökevény lett, mert nem akarta a nevét adni a dologhoz?" Akkor azzal azt modnod, hogy vállalja a gyorsított hadbírósági eljárást és az ez által kiszabott halálbüntetést, csak mert nem tetszik neki a rendszer.

És itt jön képbe az, hogy az a "náci" ss altiszt, akivel beszélgettem pont olyan sas behívót kapott, ami az SS-be szólt.

Nem mérlegelhetett, és kész. Nem ő döntött igazi döntési lehetősége nem volt, vagy csak az lett volna, hogy önként jelentkezik a magyar honvédséghez, - mielőtt megkapja a behívót - ami megint egy szar helyzet.

Amy Steinmann 2020.12.08. 15:57:24

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény: az egyéni megítélés

Volt egyszer egy rendszerváltás nevű cucc.
Amikor ti még gyerekek lehettetek,ha most akartok házat építeni gyerekkedvezménnyel.
És akkor tudjátok, ahogy Dudi mondja, az okos pullóveres bácsik lefektettek dolgokat, aminek az a lényege,hogy ne lehessen újra egypártrendszer. Médiatörvény, alaptörvény, köztársasági elnök intézménye, stb...és most nézzük meg, mi maradt ebből
Közt elnök - bohóc, horgász, semmi súlya, fideszes, tehát nem ellensúly
Médiatörvény: lást M1, meg kesma...ahol vállalkozók "önként:DDD" adtak át lapokat...szóval próbáljon meg valaki megnézni úgy egy hiradót, hogy nem röhög és sír közben egyszerre
alaptörvény: a nagypapa nő, a sógornő férfi....JUJJ JUJJ

Ezt csinálja marha jól a potrohás, és marha rosszul az ellenzék,mintha az 5 fő transznemű átoperált, LMÍBTQ emberről lenne a vita
Nem, itt arról van vita, hogy Magyarország már évek óta nem klasszikus értelemben vett demokrácia, lásd választási törvény havonta történő átirogatása, mikor mindig kiszámolják,hogy billentsék saját javukra a mérleget
a krumplis szavazások
a fényképezhető szavazólap
az ukránok egy házba 500-an bejelentve...soroljam?
plusz a pártpropagandára fordított százmilliárdok?
Szerintetek az utolsó választás normál, demokratikus választás volt, egyenlő pályák,egyenlő esélyek címen?
A két forduló eltörlése, ami az egyik legfontosabb eleme volt annak, hogy kis pártok is bejuthassanak?

Amit orbán csinál, az olyan, mint a monopoly játék
és egy normális, családos, nem trnaszneműnek mint én, mitől nem tetszeik?
Az előbb felsoroltaktól
Ha visszatérnénk a rendszerváltás utáni szabályokhoz média, meg választási törvény terén, meg komolyan vennék, hogy nincs krumpli, nincs fotózás a szavazólapról, nincs utaztatott 20 ezer forintos ukrán, akkor is nyerne a fidesz?
Ha betartanák a saját maguk által írt médiatörvényt, akkor mi is lenne?

Értem én, hogy fontos egy ház, meg jó a gyerekkedvezmény, de bármi áron?

Serény Vélemény 2020.12.08. 16:24:53

@Amy Steinmann: "aminek az a lényege,hogy ne lehessen újra egypártrendszer"

Olvass egy kicsit Borvendég Zsuzsannát, csak hogy ne féloldalas műveltséggel rendelkezz a témában ! :-)

Segítek: a "rencerváltozás" valóságban a kommunista pártelit politikai hatalmának gazdasági hatalomba való átmentését szolgálta, az ország nagyjából teljes lerablásával. Minden érdekelt fél, beleértve a "haladó nyugatot" - leginkább azokat az üzleti köröket, amelyek nagyon jól profitáltak a szociálista magyarországgal való együttműködésből - nagyon is jól járt vele, kivéve az átlag magyarokat, akiket legalább 10-15 évre lenullázot ez a csodálatos esemény.
Továbbá pont Borvendég pont kimutatja, hogy a "hálózatok" pont nem a levesbe mentek, csak átszerveződtek.
Ezért fordult bohózatba az ügynöktörvény, ezért van az, hogy egyetlen egy újságíróról lehet pontosan tudni azt, hogy ügynök volt, de róla is _csak_ azért, mert már 1988-ban vagy 89-ben egy teológiai lapban nyilvánosságra hozta a működését, és az összes többi, mint a görény meg lapít a fűben, mintha semmi köze nem lett volna ahhoz a rendszerhez, ami 90 előtt volt, pedig gyakorlatilag ezek az újságírók tartották fönt.
És ezek az újságírók voltak azok, akik 90 után is ugynaúgy folytatták a tevékenységüket pedig mindenki aki 90 után újságíró volt, gyakorlatilag 90 előtt kezdte, és csak azért lehetett újságíró, mert jó elvtárs volt, valamilyen szinten megbízható. Mert ennyit még a szétesés szélén (haha) levő mszsmp is tudott, hogy tőlük függ a jövő.
És ezek az "újságírók" tanították be a mai telexes, meg indexes, és a többi "függetlenobjektív" görényt akik mossák az agyadat mint mások a szaros pelenkát!

"Nem, itt arról van vita, hogy Magyarország már évek óta nem klasszikus értelemben vett demokrácia, "

Azok után, hogy az usa a fejlettudatú demokráciák legfejlettebbike milyen színvonalú elnökválasztást produkált, inkább ne szólj nagyokat, mert szánalmas az egész!

És pont ez az agymosás következménye, amit itt produkálsz: a "demokrácia" nálad is és az egész félhülye ellenzék szavajárásában egy olyan ESZME, mint a kommunizmus, aminek a nevében lehet hazudni, lehet lopni, lehet csalni, lehet embereket terrorizálni, mert az ESZMÉK általában ilyenné válnak.

A rendszerváltás utáni szabályok?

AMikor újságírók milliomosokká váltak az állami infrastruktúra felhasználásával? És így nekik jó volt, csak a sok hülyének nem volt jó, akiket megetettek!

Vagy mit akarsz?

A rendszerváltozás utáni választási szabályok alkalmazásával a Fidesz most négyötöddel kormányozna, nem két harmaddal!

Amy Steinmann 2020.12.08. 17:59:20

@Serény Vélemény: akkor tök jó minden, még szerencse, úgy jó, ahogy van itthon.
A mostani berendezkedés nem szolgálja hálózatok kialakulását,nem szolgálja egy bizonyos kör vagyonosodását, és nem egy ember kénye-kedve szerint dőlnek el a dolgok pillanatnyilag hanem széles alapokon nyugvó társadalmi konszenzuson, amiben a NEM fideszre szavazó 51% véleménye is benne van, elvégre mi vagyunk a többség. Na, akkor minden tök jó, csak én nem vettem észre eddig.
Ügynök :DDDD
és ki nem hagyta nyilvánosságra hozni?

Na,tényleg hagyjuk. Van az országban kb 1 millió szőrsapkás, hogy ők kire mire és miért szavaznak, hát, 80 felett már senki sem a régi.
Van ki tudja hány krumplis szavazó (félmilla?? több??)
És van kb nem több,mint szerintem 4-5 ezer tudatos fixxxx szavazó.
Olyanok, mint te meg Dudi, aki nézi a netet, olvasgat, nem hülye, és tudatosan választ.
10 millióból kb félmillió tudatos ember áll mögötte. A szőrsapis nénit meg a krumplisokat most hadd ne tekintsem szilárd szellemi bázisnak.
Biztos, hogy korrekt ennek a félmillió elkötelezett, tudatosan egy értékrend mellett álló embernek ráeröltetni a véleményét a többire? Ez valóban demokrácia?

Amy Steinmann 2020.12.08. 18:01:53

@Serény Vélemény: Amúgy mennyire értesz egyet pl a költségvetés arányaival, mikor több megy focikára, mint mondjuk felsőoktatásra vagy most pl, a vészhelyzet esetén egészségügyre?

Serény Vélemény 2020.12.08. 19:06:24

@Amy Steinmann: mind a két fiam igazolt labdarúgó, a lányom meg röplabdás. Na jó, az egyik fiam már nem, de egy darabig az volt. Ezek után szerinted? Van még valami, amit az ellenzéki narratívából a fejemhez tudsz vágni, és amiről tudom, hogy nem egészen igaz?

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.08. 22:29:17

@Amy Steinmann: A rendszerváltás nevű cucc az biztos felemelő érzés lehetett neked. Ez rendben is van. Aztán eltánt mai reálértéken olyan 70-75 ezer milliárd forint, ez ellen nem védett a fékek és ellensúlyok rendszere. Az sem volt baj, ha azonosítószám nélkül vernek félholtra ebben a demokratikus jogállamban békés tüntetőket meg révészmártíriuszokat. A hatalmi ágak szétválasztásnak szép példája volt, amikor Gyurcsány elkottyintotta, hogy az egész rnedőri akciót ő vezényelte. Legkésőbb innentől kezdve a magyar tásadalom nagoybbik része felébredt az álomból, miszerint itt valódi rendszerváltás történt volna. Ja hogy te elhitted, és még mindig hiszed, sőt elhiszed, hogy a moslékkoalíció valódi, tikos vezetője az nem Gyurcsány, hanem a tőle teljesen független dobrevklárik, karigerik meg e a jakabpéterek közös csapata.

Nem lehet felébreszteni azt, aki csak tetteti az alvást.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.08. 22:46:21

@Amy Steinmann: Egy normális, az emberi lehetőségeket teljesen kibontakoztatni képes élethez az alábbiak kellenek:

- legyen hol lakni
- legyen mit felvenni
- egészséges étel
- legyen pénz utazni
- legyen lehetőség az állampolgári jogok gyakorlására.

Ez ma Magyarországon elérhető, ha valaki el akarja érni( az utazás nyilván a COVID után.)

KESMA? MTV? Mik ezek? Szerinted nekem van tévém, elolvasom a bedobott ingyenes KESMA lapot?
Igen, az MTV nagyon fontos média volt - mondjuk 1996-ban.

A demokrácia nem attól döglődik, hogy mingránsokról beszélnek az MTV-n vagy hogy milyen a választási szisztéma.

felvidek.ma/2018/04/hogyan-szerepelt-volna-a-fidesz-mas-orszagok-valasztasi-rendszereivel/

A demokrácia azért döglődik egész Európában, mert az önmagukért felelősséget vállalni akarók száma az EU-n belül lehet olyan 5-10%.

És ez megpecsételte a vén kontinens sorsát.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.08. 22:53:48

@Serény Vélemény: MIt akar? A moslékot a kormányrúd elé. 2022 tavaszán erre fog szavazni.

Amy Steinmann 2020.12.09. 09:28:13

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
AMúgy ti tényleg két külön pali vagytok? Mert teljesen egyforma a stílus és a mondanivaló....

Na, szóval láttam egyszer egy tehetségkutatós műsort. Abban mondta Nagy Fero (kormánypárti előadóművész) Vastag Tominak (kormánypárti előadóművész öcsikéj) amikor az egy kőkemény rock számot akart zúzni, hoogy jó a hangja, meg jól énekel
DE
DE
nem hiteles, mert túl tiszta a nadrágja, valószínűleg még soha nem bulizott úgy, mint egy kőkemény rocker csávó, stb..szóval meg kéne neki merítkezni a rock mély mocsaraiban

Na, én is látom az ellenzék problémáit, a sok töketlenkedést, hülyeséget, stb, és ezért időnként MEGMERÍTKEZEM a populista mocsárban, ami nekem itt van, mert LIVE nincsenek ilyen ismerőseim.

És itt néhány nap után újra látom mindig, hogyha két választás van (mert ugye a potrohásnak köszönhetően úgy írták át a választási törvényt,hogy nem lehet több) akkor marad az egyesített ellenzék, minden bajával, hibájával, problémájával

Csak ne a populista mocsár jöjjön megint

és mielőtt elkezdtek jobbikozni, gondoljátok végig, hogy szellemi frontokon a fidesz sokkal nácibb politikusokkal nyomul, mint a jelelegi jobbik, plusz DarálósDóri amolyan fióklerakat, majd ő kimondja, ami túl büdös a kormánynak, de szeretné, ha elhangzana.

Orbán nem náci, nem fasiszta, populista.
És a nevében benne van, aki meg beszopja, mint ti, az a faék egyszerüségű nép.

Serény Vélemény 2020.12.09. 09:53:42

@Amy Steinmann: "aki meg beszopja, mint ti, az a faék egyszerüségű nép."

Cuki vagy! Nekem csak kétszeresére nőtt a nettó jövedelmem hála Orbán Viktornak, (és a munkahelyemen nyújtott kiváló teljesítményemnek :) ezt én, mint buta, műveletlen, vidéki proletár úgy érzékelem, hogy nekem így jó, legalábbis sokkal jobb, mint ami előtte volt. (és segítek: reálértéken is nőtt, nem inflálták el, mint előtte.)

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.09. 11:38:40

@Amy Steinmann: OK, ne a "populista mocsár" legyen, bármit is jelentsen ez. CSOk se legyen, adókedvezmény se legyen, egykulcsos adó se legyen, semmi ne legyen, amit ez ak omrány csinált. de akkor mi legyen? Pontosabban, mit vársz, mi lesz, ha nyer az ellenzék?

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.09. 12:05:12

@Serény Vélemény: Ilyen ez a populista mocsár. De jó lenne megint nempopulista megszorítás évről évre, euróéer, demokrata rendőrohamokkal tarkítva. De vétóval való fenyegetés az tényleg nem lenne. Mondjuk a freeszfe-sek sem tudnának tan(ács)köztarsaságosdit játszani, a helsinki bizottságnak is unalmasaban telnének a napjai.

Szóval sokak szerencséje, hogy az ellenzék nem készül kormányra 2022-ben sem.

Amy Steinmann 2020.12.09. 14:34:17

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
egy kulcsos adó - szerintem több kulcs kéne, pl havi milliós jövedelem felett nem lenne igazságos egy nagyobb kulcs?

A csok egy meghatározott körnek segít, a lakhatási válságot nem oldja meg

Az adókedvezmény a gyerek után egy érdekes kérdés, mert pl. akit a nyugdíjas nagyanyja nevel a szerény kis nyugdíjából, azt nem támogatja, ahol a szülő beteg, vagy munkanélküli, azt nem támogatja, most pl, szállodások, vendéglátósok marhára ki vannak húzva a szarból az adókedvezménnyel, de megértelek benneteket, mindig éppen arra szavaztok, aki a ti köreiteknek megfelelő adó, támogatási stb dolgot kínálja, csak kérdés,hogy ez szavazatvásárláson kívül mit is segít elő?

Kétszeresére nőtt jövedelem - gondolom, nem junior vagy már a cégnél, hanem senior, de persze ettől még imádhatod a potrohást :D
Amúgy meg, ha emlékszel, 2010-ben 230 Ft/ eur árfolyam volt, most mennyi is? 360?
Na, most akkor számold át euróba a kis pénzecskédet, vedd hozzá, hogy 10 év szakmai tapasztalattal gazdagabb vagy, amit egy normális cég nyilván díjaz, és mennyit is kaptál a focimezes Mátyáskirálytól? :D

Hogy jobb az utóbbi 10 évben?
Volt esetleg egy igen mély, igen súlyos gazdasági VILÁGválság előtte, de erről ti biztos nem tudtok
Hogy tényleg jobb-e Orbán miatt?

A magyar átlagfizetés nem éri el az 1000 eurót havonta.
A szlovákok, csehek elhúztak mellettünk.
félmillió magyar külföldön él, és minden 7. magyar baba külföldön születik

Egyébként meg, igen.
Populista mocsár :D
De jó veletek dumcsizni, nekem, mint modtam nincsenek LIVE ilyen ismerőseim, akik képzettek, aktív korúak és fideszhívők.
Fidesz szavazó van, szintén adó és csok miatt, de utálja őket,mint a szart.
Populista majomnak tartja őket.

Amy Steinmann 2020.12.09. 14:39:12

@Serény Vélemény: @Szorgalmas Gyémánt: fociügyben, tök klassz, hogy a gyerek játszik a Répcelak SE ifi 2-ben, mint jobbcenterhalf, és nyilván egy szuper fiatalember, meg minden, de talán kevésbé lát rá az anyagi ügyekre, a hivatalos számokat hozza a közlöny

Pl. elkaptad a vírust, szerencsésen túlélted, de jó lenne átnézetni magad.

Semmi panaszod, de nem ártana egy terheléses EKG, szívultrahnag, tüdővizsgálat, stb
Megkapod ezt panasz nélkül? Szerinte csak ha fizetsz egy magáncégnél.
és közben befizettél ki tudja mennyit már tb-re
focikára, sportra 140 milliárd ment a járvány alatt pluszban, egészségügyre 57 milliárd
hivatalos adat
és értem én, hogy kaptok havi 100 ezer kedvezményt, de nem tudom, képesek vagytok-e a milliárdot, meg százmilliárdot,mint nagyságrendet érzékelni
Attól tartok, nem.
Na, ettől populista mocsár.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.09. 15:15:59

@Amy Steinmann: Ízlelgesse! Egykulcsos adó! 2002-es SZDSZ reklám volt. Szerintem az az igazságos, hogy aki kétszer keres, adózzon is kétszer annyit. A tervek szerint a 300 bruttó fölötti részre akarnak egy 36%-os kulcsot kivetni, pont a magyar középosztállyal fognak is kibaszni.

Az adókedvezmény az nem támogatás. Kevesebbet fizetek be a közösbe - abból a pénzből, amit én kerestem meg, nem pedig mások adóforintját élem fel. A munkanélküli keressen munkát. (A COVID előtt bőven volt üres hely, utána is lesz). A szállodásokat ne féltsd, a vendéglátósokat különösen nem, hogy ism odjam jelentős különség van a tényleges és az adozótt jövedelmük között.

Mit segít elő a nagyobb nettó jövedelem? A gyarapodást segíti elő, azt segíti leő, hogy a olyan helyre szüleitk a harmadik gyerek, aki diplomás ember lesz, és nem oda a hetedik gyermek, aki vagy tróger lesz, vagy bűnöző.

A jelenlegi kormány gazdaásgpoltikája sokkal sikeresebb, mint az előző csapatoké, a jólét az nem fog úgy
magától beszivárogni az országba.

"A magyar átlagfizetés nem éri el az 1000 eurót havonta."

Téves. A BEVALLOTT, ADÓZOTT jövedelem nem éri el. Számos ember a mai napig zsebbe apja a fizetése minimálbére fölötti részét, jobb helyeken eleve hat órás minimálbérre vannak bejelentve.
A vállalkozók mindegyike minimálbért keres papíron.

Te tényleg elhiszed ezeket a hivatalos jövedelmi adatokat? :D

A babák addig élnek külföldön, amíg el nem kezdődik az iskola. Elsöprő többségük hazatér. Aki meg nem, hát nem.
Biztos megvárájk, amíg a moslék kormányt nem alakít, és akkor majd ők is özönlenek haza.

Amy Steinmann 2020.12.09. 16:52:28

@Szorgalmas Gyémánt: na, ha ilyen kiváló a memóriád, hogy 2002-re is emlékszel, akkor próbálj meg reflektálni egy alig két hónapos esetre.

Dudi szokás szerinti cikke, hogy HUHOGTATNAK a jógyerekek, micsoda halálozás lesz itt a járvánnyal, mire te ráírtad, úgy rettegek.

Pillanatnyilag SAJNOS (mint többször hangsúlyoztam, nekem is vannak idős szeretteim, akik miatt aggódom) úgy tűnik, bejöttek az akkor hozott számok.

Sem HUHOGTATÁS sem rettegtetés nem volt, matematikai-statisztikai előrejelzés volt.
Esetleg, ha korrigálnád magad.
Talán Káslernek még kicsit jobban kellett volna lóbálni a 10 parancsolatot, akkor talán jobb lenne a statisztika.

Amy Steinmann 2020.12.09. 16:59:42

@Szorgalmas Gyémánt: és talán el kéne gondolkozni azon, mikor valaki, aki ÉRT is hozzá, mond valamit, akkor nem az a válasz, hogy SOROSSSS meg MIGRÁNCS meg méééér a Feri jobb lenne? meg HUHOGTATÁS meg buzeráns brüsszel.

Értem én, hogy frusztrált populistáknak kéjes örömöt jelent egy nap százszor moslékozni, de talán végig kéne nézni a kormányon meg a fő fideszes irányvonalon
Kásler (JUJJJ)

Demeter Szilárd a saját fideszes körökben is szélsőjobbos futóbolondnak tartott tag

Kósa Lali (bírd ki röhögés nélkül)
Deutsh Tomi :DDDD
Nyunyó Néni
Parragh (a szaniter árus, mostanában oktatási,önkormányzati és adószakértő :D)

A Rejtő Jenő nem tudott volna ilyen szedett vedett csapatot összehozni

ja, és ne feledjük az unortodex Eltolcsyt sem, meg a 360-as eurót.

ja, a legjobbakat kihagytam
Antilop
Tömjény Zsóti :D

fő újságíró: Bájer Zsóti :D

Milyen kormány? Szakértői vagy futóbolond? :DDD
Ezek közül melyik nevezhető hagyományos értelemben normálisnak?

heki 2020.12.09. 18:09:54

@Amy Steinmann: Nagyon magas labdákat adsz föl.
Nem szavaztam a fideszre sose, mindig érvénytelen szavazatokat dobáltam bele az urnákba. (Erről magánban kifejtem a véleményem, ha érdekel.)
Ha azt mondod rám, hogy Orbán-fan vagyok, hát erősen tévedsz.
Ámde:
túlnyomórészt olyan embereket mondasz: akik biodíszletek:
Demeter Szilárd, Kósa, Deutcsh, Nyunyó néni - akiről azért ismerősei mondták nekem, hogy teljesen megbízható ember volt, a maga posztján, de hát a médiaszereplés nem az ő világa –. Semjén Zsótti, Bájer stb.
Polkomm csupán.

Kásler nem, ő valóban nem az, hogy mennyire kártékony, azt nem tudom megbecsülni még.

"Eltolcsy", akiről 8-10 éve azt írta a jóoldali újságírás, hogy csődbe vezeti az országot, háááát, tévedtek. (Emberi nagysága lehet, hogy nincs, de ez most nem szempont, sose volt az, ahogy az újságírókat sem erkölcsi szempontok alapján ítéljük meg.)

Szerintem, amennyire értek a közgazdasághoz, Varga meg Matolcsy két különböző közgazdasági megközelítést jelent, Viktor mind a kettőt meghagyta a pozíciójában, és termékeny ellentmondásukat használja fel - de ez egy megérzés, mert elég buta vagyok a közgazdasághoz.

És akkor egy link:
www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I

Bajnai zavarban van, meg Gyurcsány se énekel túl lelkesen.

Serény Vélemény 2020.12.09. 19:32:22

@Amy Steinmann: nem, én kétszer annyit fizettem a tb-be. Amit pedig te nem akarsz látni, hogy majdnem minden bpi-kerületben épült néhány műfüves pálya, meg a szomszéd faluban is, és olyan modern sportcentrumok, hogy ihaj!
És sok gyerek focizik. És ez nagyon jó.

Amy Steinmann 2020.12.09. 21:02:42

@Serény Vélemény: sok FIÚ focizik.
Imádom a sportot. És fontos, hogy a gyerekek sportoljanak, meg a felnőttek is, és tényleg legyenek ehhez létesítmények.
Tök jó,pl hogy van futósáv a Margitszigeten. Vagy vannak sportcsarnokok, ahol a gyerekek,fiúk és LÁNYOK is mondjuk kosárlabdázhatnak, vagy kézilabdázhatnak, és rendben, legyen műfüves pálya, ez oke.
Ami nem oké, mikor felesleges lelátókat építenek tízszeres túlárazással, és SPORT címen hívatkoznak rá. Mikor a tao pénz arra megy, hogy kétballábas külföldieket vegyenek színvonaltalan, de "profi" focicsapatokba.
Egy egyszerű példa: Bp állítólag fürdőváros. Próbálj meg (nem járványidőszakról beszélek) hétköznap normál időben aránylag szabad úszósávot találni hobbyúszónak. NINCS. Nincs elég lakosságnak használható uszoda. Ellenben többszázmilliárdért épült egy Duna aréna, ahol a költség 90%-a a lelátóba lett belepumpolva.
Vagy most a csepeli atlétikai stadion. Többszázmilliárdba fog kerülni a LELÁTÓ. Ebból többszáz rekortán futópályát lehetett volna építeni, amire szükség lenne,mivel a szigeten elég nagy a tömeg időnként :)))
Szóval, nem általában van bajom a sporta költött pénzzel, hanem a LELÁTÓRA költött, túlárazott építkezésekkel van bajom, meg a hazai "profi" :DDDD fociligával, az ottani fizetésekkel, stb...profi foci :D ugyanmár
és akkor nézzük meg, mennyibe is fáj ez nekük

Frick László Intézet 2020.12.10. 06:11:53

@Szorgalmas Gyémánt: @Amy Steinmann:
Most komolyan... Magyarországvagy más posztszocialista ország gazdaság-statisztikai adatairólkaapcsolatban "vitázni" a világegyik legfölöslegesebben környezetszennyező művelete. 2011-ben az akkorLegszegényebb Falu kapcsán mutattam be, hogymiközben a faaluban , ami statisztikailag étezőautóvolt(ismétlem,2011-ben) azokat pl vasba vágták már 1993-ban.Például aaz önkormányzatnak van 11 db olyan Citroen gépkocsija,ami a fizikaipiacon még egyiptomimúzeumi körülményekközött 40% páratartalomésállandó 19 fokoshőmérséklet mellett is magátólelrohad,de a nyilvántartás szerint még megvan.

Jövedelemről beszélni?-Magyarországon? Ahololigarhák ezreiélnekabból, hogy január-febrárbvan nincsen akkora vegetáció, hogy azt mezőgazdasági termelődéssélehetne nyilvánítani.

Egy olyan...grófnősál-eröltetett-tettetett röhcsivel szoktammutcsiznipl, hogy közvéleménykutatásilag 479 oligarcha az MSZP42 oligarcha meg a DK híve, cigány kurva apjafaszázza orbán Viktort,a jobbágyaikat is kötelezi a cigányozásra meg kurvanyázására a rohattcigánnyának

és ezek az emberek,amikor a jógyerekújságok a támogatottsgi adatokkalzsonglőrködnek,akkor a JókésIgazak-hoz számítanak.

Amikor azonban bemennek az OGY választásra szavazni a fülkékbe,OROZVA a FIDESZ-re szavaznak,mert egyszerűen egy mezőgazdálkodóorligarchánaka FIDESZ rémunalom az elemi létérdeke.

A Jókormányzásalatt mutattam: A JóésIgaz Európai Kormány gyak gajra akarta vágni olyan mértékben a mezőgazdálkodást, hogy vér-alapító-MSZP-s oligarchákbirtokai kerültekvégveszélybe ésmiközben a Lújzák Úúúúúságai írogatták,amiket írogaattak,aközben mint HHHHHHHHHHH csaaláddokban a nagyobbacska gyermekekakisebbeket,támogaattákés apjok helyett apjai voltak a fideszesoligarcháknak.

Egészen röviden:Egy bizonyos vagyonnagyság...nemszeretnék határozott számnevet írni,de ha nagyon muszájlenne,akkorkb 400 hektárban határoznámmeg a szántónagyságát, ami birtoknagyság fölött apolitikai oldaliság csak dumaszinten érdekes, a valóságban,pla szavazófülkében gyakran fordulelő, hogy az oligarcha nemoda ikszel,ahová egyébként két választásközött,az egész ciklusban hőzöngimagát.

Pl ha Vágópistabácsi,az országés Gyurcsány Eszetokja meggondolta volna magát és ma földbirtokos,akkor ugyanúgy beszélne,mint ahogy ma beszél, szavazni viszont a FIDESZ-re.

Innen már csak az az érdekes, hogy szükségünk van-emezőgazdálkodásra vagy jóaz nekünk,ha mindent az Aldi,aLidl a TESCO meg a többi importál Fejlettisztánból.

Szintén ismétlés:Németországban olyan festékkelfestik a szalámikat a valósággalköszönőviszonyban semlévő liláspirosra,ami a MSZ szerint,meg a gyógyszer-ésélemiszerkémia világtudományamaiállása szerint egyszerűenméreg és tilos. Hallgatólagosan elnézikaLidl-nek,az Aldinakmeg a többinekésaMatusz-Vad ZRt-nekhogy ilyeen vízzel hízlalt,a vízenhízlaláshozméreggeltáplált és a legtöbb esetben idejekorán kényszervágott(halálra kínzott) sertésekbőlkészült természetazonoslátványú kamuszalámikkalszélesítség a magyar kínálatot

bár egyébként MSZ szerint tilos lenne a forgalmazásuk.

Egy Tüchtige Hausfraau bármelyik húsospultunkban találhat olyan spanyol,sertéshúsnaklátszó biohazard hulladékot... aminek a színe...hogy is fogalmazzak... több,mint éééérdekesen pácoltsoka.. sötétbarnás... rohadtvörösborbarna és nem annyira világos,mint amagyar sertéshús.

Ezer-hűtőkamionszám hoznak be Magyarországraolyan húst,amit Fejlettisztánban kisállatokkal TILOSlennekutya- vagy macskakonzerv formájábanmegetetteniés JaimeOlivier aknamunkája következtében2007.óta Fejlettisztánban még emberekkelsem szabad mármegetetni.Denemigazi,másodosztályú tagállamokban csuhrajj és aki csak egy pisssz-t szólni mer ellene,az fidesznáci.

Frick László Intézet 2020.12.10. 06:13:46

@Amy Steinmann: Jövedelmistatisztikákkal jössz, bazdmeg?:D jóhogynemmár sertéshús forgalmazási statisztikákkal.

Azóta,hogy az buzsoráskamatolókplátálltak a sertéshús és laposra taposott bútorpozdorja mint fűtőanyagüzletágra... a semmiféle statisztikában nem szereplő magyar sertésállomány legalább 3-4millióvalduzzadt föl:D

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.10. 07:29:58

@Amy Steinmann: Az ok, hogy nem érdekel a fiozófia meg a vallás, de téged a politikából is csak a blikkszintű hírek érdekelnek. Ki a túrót érdekli Rogán magánélete? Vagy Bayer Zsolti szórakoztató műsorai? Vagy éppen Szájer gecis szakálla?

Az izgalmas kérdések a következők:

1. Kik buktatták le Szájert?
2. Miért éppen most, és nem máskor?
3. Akik ezt tudták Szájerről, mit tudhatnak Orbánról?
4. Amit tudnak Orbánról, miért nem játszották még ki?

Amy Steinmann 2020.12.10. 07:58:53

@Szorgalmas Gyémánt: és mondd, mit értek el vele?

Ha tudnának valamit Orbánról, akkor miért engednél cseszni az idejüket a vétóval?
Egyébként, igen lehet tudnak róla valamit.
És???
Lejön valami leleplező dukomentum, fotó, bankszámlakivonat valahol, ÉS akkor mi van?
Majd Gulyás Gergely bemondja a sajtótájon, hogy SOROSSS, és kész
mondd, milyen következménye lenne, ha pl, lejönne egy bankszámlakivonat, vagy ügynökpapír vagy BÁRMI orbánról
milyen dokumentumot tudsz elképzelni, amit a hívek elhinnének, és Orbán ÖNKÉNT lemond :DDDD
mesélj még, ha téged tényleg így érdekel a politika
MI lehet az a kompromittáló dolog, amit már nem tudunk róla eddig is?
Milyen mechanizmus lenne itthon, ami megbuktatja őt egy fotó, szerződés, hangfelvétel miatt?
a 133 bátor ember leszavazza? :DDD

Rógán magánélete annyiban érdekel, hogy elég sokba fájt nekünk Cilike őnagysága, meg szépen lenyúlt másoktól rendezényeket, és szép állami pénzt is húzott a saját rendezvényeire
Amúgy meg olyan szempontból hoztam fel, hogy ENGEM rohadtul nem érdekel hányszor válik, meg milyen tyúkokkal dug, de ne kelljen már a szentcsaládról szóló eszmefuttatást napi szinten végighallgatni a kormánytól, mikor SAJÁT tagjai sem így élnek.
Hun házasodnak, hun meg elválnak, mindenféle gyerekeket csinálnak, lásd Deutsch Tomi, ahogy a költő is mondja.
Mi a fenének egy túlcukrozott, soha nem volt képet tolni arról, ki és mi a család. És még mélyebbre nyomni azt a gyereket, akit mondjuk egy nagymama egyedül nevel, vagy egy nagyobb testvér, és nincs boldog insta fotó.
Igen, ez az, INSTA kompatibilis a kormány család elképzelése,nem valóság kompatibilis.
Nem beszélve a nőverő fasziról, meg Kaletáról, akit megbüntetett a BKV ellenőr, mert pedofil, ellenben lánshídnál való dudálásért úgy millás bírságokat szokás osztogatni. Dudálásért.
Na, tényleg mesélj még,mitől vagyok én felszínes?
Talán, mert nem gépelem be szájbarágósan, miért hozom fel Antilop válásait? Azt hittem, képes vagy logikai kapcsolatok kialakítására, de nem.
A hiba bennem volt, már korábban is észrevettem, faék vagy, neked mindent túl kell magyarázni, és nem tettem meg.

Frick László Intézet 2020.12.10. 08:00:54

@Szorgalmas Gyémánt: @Amy Steinmann:
Szerintemnema SZájer ügy a botrányosan átlátható,hanem a Szarkó cucc. A szájer esetében tényleg ellehet akár alusisakosozgatni is,meg tehetünkúgy,mintha véletlen lenne.

Sarkozy esetében azonban..még a látszatra sem adtak

Frick László Intézet 2020.12.10. 08:13:31

@Amy Steinmann: Nézzükvégig,mit tudhatunk:

2012-ig a FIDESZ szerint az internet az valami alter cucc,amit nemzetikereszténykonzervatív ember nem fogyaszt és alig használ.

Egyszerűen...nemzetikereszténykonzervatív emberekúgy használtak okoseszközöket az elmúlt 15 évben

Én 2006-bóltudok egy válást, amiben a férj mindent feltörtéslehallgatott az asszony fiókjaiból,eszközeirőlésaa satöbb..és hogy mondjam..nemegy lumenről van szó, csak egy simán taplótahó striciről,akipénzértjutott az szükségesekhez.

Tehát arra gondolok, hogy ha Mészárosmegnyert egy állami tendert,mondjukegy 100 Mrd-dallett beruházsát,akkor a náciüldözött és teljesenelnyomott,nemislétezőellenzéki sajtóban ugyanazzala főcímmeljelent meg 24 példányban ugyanaz a szöveg:Mészáros ma 100 Mrd-dal lett gazdagabb. Nem arról van szó,hogy nem fájna az, hogy a 100 Mrd-ból 73Mrd volta beruházásés a többi elosztotta maga között Ráhelmeg a FIDESZ.

Arrólvan szó,hogy az esetet fellehet e jelenteni VALAHOL és ahhoz BIZONYÍTÉKOKkellenek

és a fidesz gummicsimmásai,ahogy a Szájer"ügy" ezt ékesen bizonyítja,még a múlt századnak is kb az analóg telefonálásakorában képzelhetik magukat.

B ár egyébként Juzama likvidálásakorelhangzott, hogy a CIA tudta azt, hogy Juzama,amikorfelmikrózza magáénakaz ételét,amikró't hány fokra éspercre állította be.

vagy pl senki nemfoglalkozika nüansszal,amiben a belga rendőrségmiért nemvoltkíváncsi arra, hogy Szájer fogyasztott-e drogot,amikor Szájer kérte, hogy drogteszteljék.

Nincsen 24 órája, hogy nemzetközileg ismertés egyébkéntprocclukszusterepjáróvalközlelekőolyan aranyos és egyébként buzipolitikusonk,az orbánnácizmus elleni harcban a listán felülről lefelé a 12-ik hősalakmaga kérdezte meg, hogy honnan tudjuk azt, hogy ha Szájermelegpartin volt,de egyébként meleg-e?

Plén egy buzi iparossal dolgoztattam évekkelezelőtt és autómmal fuvaroztam, buzi.e vagyok vagy pl buzi üzletfelem is van.
Az egyikmegsemmisítőérv az, hogy Széjer a csatornán menekült,nos,ha megnézed a képet a házról,egyszerűbb lett volna az ablakból leugrani,a katonaaságnál rutin volt ennyit. Tudom,hogy ezt egy maiMomentumosnaak,aki egy fekvőtámaszt úgy tud, ha négykézlábból, nehéz elképzelni. Egy IFA-pótkocsimajdnemaz a magasság volt,mint ahonnan a csatornán leereszkedett. Ésegyébként vajjon mi a faszért ugyan nem ereszkedhetett le,EBBEN & PONT EBBEN mi is az erkölcstelen? ha már az erkölcstelen, hogy ezek szerint buzinak nem szabad másképpen gondolkodnia a buziházasságról, csakis a kiadott 1-féleképpen szabad.

Amy Steinmann 2020.12.10. 08:44:28

@Frick László Intézet: továbbra sem érted. Ha SZ.J. kárpitos elmegy a kuplerájba, az magánügy, és azzal dug, akivel akar.

Ha SZJ püspükúr, aki nem hajlandó megkeresztelni azokat a gyerekeket, akinek a szülei nem járnak misére minden héten, és ő megy egy a kuplerájba, és lebukik, akkor visítva röhögök.

Serény Vélemény 2020.12.10. 09:58:01

@Szorgalmas Gyémánt: A 4. kérdésre a válasz nyilván az, hogy azért, mert az a görbe, amit valahol leírtam fontosabb mindennél, még a jogállamnál és az igazságnál, meg ténylegminnennél is.
És ha Orbán lekonyul, akkor ez a görbe is lekonyul. Azért nem fogja a njugati fejletdemokrászia megbuktatni Orbánt, mert ez a görbe azt jelzi a sok-sok okos elemző excel sheet-jén, hogy ha Orbán megy, akkor görbe lekonyul.
Abban a pillanatban, ahogy a görbe nem konyulna le, hanem meredeken felszökne az Orbán balfenéken el opció kapcsolása után, Orbán menne.

Serény Vélemény 2020.12.10. 09:59:51

@Frick László Intézet: "Jövedelmistatisztikákkal jössz, bazdmeg?:D jóhogynemmár sertéshús forgalmazási statisztikákkal."

Az bizony siralmas. Kb ezer éven keresztül nettó élelmiszer exportőrök voltunk, és ezen még a kommunisztok sem rontottak sokat.

Csak most szorulunk importra alap élelmiszerekből, mióta dúl a demokrácia, és főleg az EU.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.10. 13:42:22

@Amy Steinmann: Gondolod, hogy a titkosszolgálatok egy fotócskát meg fél perc telefonbeszélgetés tartogat Orbánról... A Direkt36 direkt a CIA-nak dolgozik, saját bevallásuk szerint 30 000 oldalnyi anyaguk van a család ügyeiről. Vajom miért nem adna ki ebből három oldalt sem? Csak nem azért, mert még nincs itt az ideje?

Segítek, miért nem buktatták meg Orbánt: mert nem akarták. Olvass néemt sajtót, Orbán az olyasmi, mint nálunk a soros, Orbán miatt nem lehet elosztani a migránsokat, Orbán miatt korrupt az EU, Orbán miatt nincs haladás az emberi jogok terén. Orbán, orbán, orbán.

Bocsáss meg, Cilikét sajnos nem követem, kapott valami piszlicsáré megrendelést, és abba bele kell halni. Hát halj bele, én nem fogok.

Azt hittem, ennyi beszélgetés után átmegy valami, de akkor kezdem az elején újra: nem érdekel a fidesz dumája családról, kereszténységről, erkölcsökről. A kormány dolga: működőképes gazdasági környezetet teremteni, hogy aki akar az tudjon boldogulni. A többit megoldjuk, mi, működőképes emberek.

Frick László Intézet 2020.12.11. 07:01:13

@Amy Steinmann: Tehátfoglaljukössze,mit tudunk:

REgy lengyel csira szervezett egy "10 fős bulit".A bulin melegek szexeltek. Ha SZJ-tkiveszem aképletből,viszont amelegek szexelésétorgiának nevezem,akkorakurucinfóba való homofób náci leszek.Eddig stimmel?

Valahogyan,aazt nem tudjuk, hogy SZJ közvetlenülértesítette-e a lengyel csira... vagy SZJ egy ismerősétértesítette,aki SZJ-tmagávalhívta

itt szeretném megjegyezni, hogy pinásak is voltak a buliban.

Eddig megvan?- tartsunk szünetet:AMagyar országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagja a homoszexuális Ungár Péter, harcosellenzéki,nemarrólismeretes,hogy nyalnak Orbánéknak.

Ungár Péter ezt mindta az ügyről:"Nem tudjuk,milyen céllalérkezett Szájer a buliba ésottmit csinált ésa nemiidentitásáról sincsen tudomásunk."

Továbbáazt tudjuk, hogy Szájerkérte a rendőrséget, csináljákmeg a drogtesztet,de nem csinálták meg.

A jogérzékenységedet, azt nem is firtatom,hiszen az a feneketlen gyűlöletbetegséged miatt itt irreleváns,alényeg a fantáziád,aminekasegítségévelvisítva röhögvén nyerhetelkielégülést,az a fantáziád dolga, hogy te miket képzelsz el,miket csinált ott Szájer.

nyilván a visítva röhögveélvezésjobban esik,ha azt képzeledel, hogy egy férfitkúrtvégbélnyíláson,bársimán lehetséges, hogy egy nőnek tolta,aki egy másik nőnek nyalt ésígytovább.

Mi van abbvan az egyébként a RózsabaszóKorszerűModernéletűnagyonfejlettOrszágokban népszerűmódon egy nővel baszatta a sajátsegge lyukát Szájer?

Nem,nemazt mondom,hogy Szájer nem bukott meg valahány esetben az őmiatta tehátorgiánakisnevezhetőbuliban.

Annyit mondtam, hogy a melegházasság nemlegalizálása nemállkapcsolatban azzal,hogy a melegházasság ellen beszélő politikai alakulat alapítója meleg-e.

Biztos vagy-e abban, hogy minden..a homoszexualitás, honnan is tudhatnád te azt ááááártatlan heteró háziasszonyy,aki egyszer láttalánykorában az Emannuelle egyik jelenetét... de tegyük feöl, hogy teljesen tájékozott vagy a homoszexualitástudományban és ezalapján vegyük a homoszexuálisok szegmensét,mennyiben vennél be mérget arra, hogy a homoszexuálisok 100%-a melegházasságpárti.

Megpróbálommnásképpen:

tegyük fel,hogy Orbán hitlernácikényszerítőkormánya kitalálja azt, hogy a meleg párokat akkor ismeri elpárnak, ha összeházasodnakés csak házasságlevéllel kapnak örökbe gyereket? Akkor ez ?

Amy, szivem, beszéljünk őszintén:imnden-deminden tökéletesen mellékesésnemszám, valamint ki- vagy bemagyarázható vagy széjjel vagy össze vagy vissza ahhozképest, hogy a potrohás geci rohaggyommámeg valahogy. Az összes többi csak amolyan így-vagy úgyforgatható,ha jó,akkor figyelembe,ha nemjó,akkor pedig nemtekintett kis nüansz.

Frick László Intézet 2020.12.11. 07:10:10

@Amy Steinmann:
Szituáció:

Egy oirópai cégképviselőjeként 10éve baszom a rózsátBruxellesben,ami Bruxelles-re... bevallomőszintén,én kövek,fák,bokrok,épületek szerelmese tudoklenni,pl Bruxellesben nagyon szépII-es Golfokmeg II-esJetták vannak(az aranoknem vásárolnak beépített hibákkal futásprogramozottpicsaautókat) Minden napmeg tudok enni egy vödör belga fokhajmáskagylótmeg ilyesmi---
Ha szeretnémasörtmeg alkoholista lennék,akkor lehet, hogy tartósabban rendezkednék be.

Tehátfolytassuk:Abezzegsvéd Abrakadabra Biztosítóembere vagyyokés az Abrakadabra Biztosítónagyon keresztben van a Hocus,Pocus & Co LTD londoni biztosítónak.

természetesen az e,mber rózsabaszásközben semlakatlan sziget,sörözésközben megismerkedtem egy olasz menedzserrel,aki biszexuális,de nemengedtem az ostromának,viszontkurvára bebasztunk az egyik este és ez a biszexuálisolasz barátom

egytetem részeg vagyok,ami nemzetikeresztyénbeállítódásúember számára szégyen,menjen le a pincébe és kösse fel magát

az olasz barátom azt mondja,hoppá,most ide neki felkell ugrania,ebbe az épületbe
ugorjak fel veles aztán majd megyünk tovább

Felmegyek az olasz sráccal és egyszercsaka szoba négysarkábólMEGLEPETÉÉÉÉS!-tmeg csízeket kiáltozva előugrika belga rendőrség,akik naponta 202ilyen bulit lese szarnak egyébként
a török negyedbe meg be se mernek menni

Majd másnapfelhívnak a svédAbrakadabra cégtől, hogy ilyen fehgyelmezetlen ember nemdolgozhat nekik,mint én,ki vagyok rúgva.

Az olasz barátomnak a bankszámlájára meg érkezik 1000 angolfont utalás.

Ésminden volt munkatársam szerint buzi vagyok.

És szerinted?

Frick László Intézet 2020.12.11. 07:12:19

@Amy Steinmann: Emlékeztetlek két dologra:

1.Te az önképed szerint liberálislennél

2.UngárPéter úgy tudja magáról, hogy ő liberális,én a tanítójáról, Schiffer Andrásról sokáig (a rám jellemzőtúlzóan naív-optimista jóindulatommiatt...) azt hittem, hogy nyomokban néha liberális-t képesmutatni, teháthogy a tanítványára is ragadt valami,ami"liberális"

Amy Steinmann 2020.12.11. 11:01:14

@Frick László Intézet: @heki: és akkor ti tényleg nem értitek, miért nem lehet itt 2-3 napnál többet kibírni félévente

jógyerek, gyűlöletbetegség, szájjalliberális...

UNCSIIIII

UUUUNcsiIIII

plusz Dudi nem arra válaszol, amiket írok, hanem amit ő elképzel, hogy nekem mi a véleményem

És tényleg, idén utoljára, összefoglalva

Adva van Dudi, aki kb. ötezerszer puffogtatta el azokat a paneleket, amiket már maga is un, de benne van a kezében, és gépeléskor ezek szakadnak ki
lásd fentebb felsoroltak

adva van Heki, súlyos szereptévesztésben
....Amy S. tanulónk kiváló kompetenciákkal rendelkezik, de célirányultságban, motiváció terén sajnos sokat romlott a tavalyi teljesítményéhez képest..satöbbi, satöbbi....

és akkor vannak még azok a fura nickek, akikből van vagy 6, de szerintem max 2 fő, mivel ugyanaz a stílus, ugyanaz a véleméyn, ami nagyjából 1 faék egyszerüségű mondatban összefoglalható:
.....amíg jó a fizetésem (nem számolva, hogy 360 az euro, mert ugy már csóró vagyok), szóval amíg jó a fizetésem, leszavazok én akár Rákosira vagy Sztálinra is, nekem mindegy, engem ezek a dolgok nem érdekelnek, beszélgessünk inkább arról, hogy a buddhisták hova kerülnek haláluk után, ha sajnálatos véletlen folytán egy katolikus templomban érte őket utol a vég....

És akkor nem értitek, hogy miért elég félévente itt pár nap :DDD

Amúgy meg, Orbánra SZÜKSÉG van az EU-ban.
Én is, ha nem vagyok itt, akkor alig van dumcsi, mert ti egyetértetek egymással, és az uncsi, forgalom akkor lesz, ha valaki felkavarja az állóvizet
Na, most nézzük meg a potrohás miatt hány plusz bizottsági ülés volt, hány jelentést lehetett megírni, hányan érezhetik magukat miatta nagyformátumú politikusnak (élén Angela nénivel)

Tök jó erre a potrohás.
Kis ország, csóró, semmi ereje, a pénzre rá van szorulva, tehát nagyon beakasztani nem tud senkinek.

Amy Steinmann 2020.12.11. 11:07:03

@heki: @Frick László Intézet: búcsuzóul meg egy sztory
Azt hiszem Puttyi jött látogatóba, és épp az egyik útvonalán volt dolgom.
Már érkezés előtt kb 6 órával ott álltak a rendőrök vagy harmincan egy kis téren
Láthatóan unatkoztak.
Jött egy kutyás pali, megcsúszott valamin és beleesett a bokorba.

Mind a 30 szaladt oda intézkedni, 10-en a kutyával foglalkoztak, 10-en az öregúrral, 10-en meg a terepet biztosították.

Na, erre kell a potrohás az EU-nak.
Ha senki sem esik be a bokorba, akkor miről lehetne ülésezni.
Nyilván ha mondjuk Angela néni vagy Macron esne be a bokorba, az nem lenne jó, de egy kevesebb mint 10 millás csoró ország vezetője indőnként beesik a bokorba, az tök jó, bizottság, jelentés, intézkedési terv, remélem, ezeket nem nyomtatják ki, a sok felesleges hülyeséget, amit összeírnak, mert akkor sírnak a fák.

Serény Vélemény 2020.12.11. 12:19:39

@Amy Steinmann:

21 792 993,4 millió forint,

huszonegyezer-hétszázkilencvenkettő-milliárd-kilencszázkilencvenhárom egész négy tized millió forint.

Hú, nem is biztos hogy így kell leírni.

De ez az idei költségvetés kiadási főösszege.

Ami azt jelenti hogy ENNYI pénzt az oszt el, aki a parlamentben a kormányt tudja alakítani.

A hülyék azt hiszik, hogy azért akar valaki kormányra kerülni, mert jó, és a nép javát akarja, és egyébként is fontosak számára olyan eszmék, mint pl "demokrácia" (csak ne kelljen a szemkilövetés után lemondania), meg "jogállamiság" csak a vörösiszap ne legyen veszélyes hulladék, meg "emberi jogok", meg "globális felmelegedés", meg "környezettudatosság", meg a többi hablaty.

A kevésbé hülyék szerint - például én szerintem is - pont azér' akar valaki kormányozni, hogy ennek a pénzösszegnek az elosztásába beleszólhasson.

Serény Vélemény 2020.12.11. 12:24:25

@Amy Steinmann: É s még valami: budapest szabad város főfő polgármestere (a hivatásos hisztiző) tudni véli, hogy a parkolás ingyenessé tétele kifejezetten az önkormányzatok elleni kiszúrásból van.

A fidesz propagandája szerint azért van, hogy a pandémia elleni harcban segítse az embereket.

Az igazság meg egy másik dimenzióban van, egy okos elemzőt (szerdán Fialánál) meghallgattam, aki egy banknál kiszámolta az inflációt, és kihozta, hogy kettő darab tétel miatt nem állt fejre a magyar inflációs mutató:
1) az üzemanyagárak alacsony volta, és esése,
2) az ingyenes parkolás.

Erre én csak azt tudom mondani, hogy "zseniális húzás"!

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 12:35:42

@Amy Steinmann: Na a végre eljutottunk oda, hogy ORbán=SztálinHitler.
Sok neked ez a pár nap is.

Serény Vélemény 2020.12.11. 12:46:03

@Amy Steinmann: "nem számolva, hogy 360 az euro, mert ugy már csóró vagyok"

Ha erős lenne a huf, akkor még csóróbb lennél. Sajna ez van.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 12:55:32

@Amy Steinmann: Szavazz l a moslékra, azok úgy helyráelltják majd a DEmokratikus Értékeket, hogy a fal adja majd a másikat. Hazudd nyugodtan, hogy 230 ofrint volt az euró, 2010 áprilisáan 264-272 között ingázott KÖZÉPÁRFOLYAMON, a 360 forint meg a vételi árfolyam.

www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=eur%C3%B3+%C3%A1rfolyam+2010+%C3%A1prilis+

Hazudsz, hazudsz és hazudsz, aztán megsértődsz, ha mások átlátnak ezen.

Tökéletes mosékszavazó vagy, gratulálok.

Amy Steinmann 2020.12.11. 14:52:21

@Szorgalmas Gyémánt: nem írtam Hitlert. A hitlert te mondtad.
AMúgy meg, tudod, ez egy olyan blog, hogy GÁZ origóból meg hasonlóból vett dumcsival jönni.

A potrohást én találtam ki. Eröltesd meg magad. Valami olyan becsmérlő jelzőt találj rám, ami neked jutott eszedbe, nem habonyárpinak. Jó, neki egyszerűbb, betüsszentőporozok, aztán csak úgy jönnek az ötletek.

@Serény Vélemény: a pénzösszeg elosztásába beleszólhasson :DDDDDD
na megérte visszanézni ezért a mondatért

és te mit kértél a pénzösszegből?
Kisvasutat, Rühellke-vejkó luxusszállókat és belvárosi éttermeket, hatalmas betonlelátókat, túlárazott lélegeztetőgépeket, hunguest hotelt, balatonpartot, nagybankot (jön! jön!!) vidéki uradalmakat, energia ipari részesedést, vagy kommunikációs kampányt vagy MTVA-t
te melyiket kérted, mikor beleszólhattál? :DDDDDDD

majdnem olyan jó, mintha lecsúsztál volna az ereszen

ja, mert ugye, ha azok vannak kormányon, akikre szavaztál, akkor te is beleszólhatsz, nem? Figyelembe veszik, nemzeti konzi van, Ön mit szeretne még egy tökfölösleges stadiont vagy tízezer darab óriásplakátot (ötszörös túlárazásban)

@heki:

és akkor most nagyon őszintén, mikor azt mondod, ide kéne járnom beszélgetni, oké, és mégis kivel?
SV vagy SZGY kommentelőkkel? :DDD
Akik látod,simán leszavaznak BÁRKIRE, ha éppen nekik adókedvezényt igér.
A többi nem érdekli őket. Akkor minek politizálnak itt?
Na, léptem.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 15:15:34

@Amy Steinmann: Bárkire leszavazol még jobbikra is, csak ne a Zorbán. A moslékot nem habony találtak i, hanem Novák Előd. A szó tökéletesen jellemzi aaz ellenzéki összefogást, meg a szavazóikat. A szarosbuktát én találtam ki a Jobbikra olyan hat nikkel ezelőtt, szépen lenyelették veletek és mosollyal az arcotokon közlitek, hogy milyen finom is volt. Egy ks nyafi persze van, hogy áht a választási törvény, meg a fideszek még nácibbak, de hát ez csak mese az egótoknak, a helyzet az, hogy akivel ezt le lehet nyeletni, azzal bármit le lehet. Ezzel egyébként semmi bajom nincs, a demokrácia önálló vélemnyalkotás képességével nem rendelkező,önreflexió nélkül élő tömegemberekkel is működtethető, aminek te ékes pédája vagy.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 15:19:54

@Amy Steinmann: A kérdést persze kerülöd, neked, személyesen mitől lesz jobb, ha a jakabpéterek meg dobrevklárák kerülnének hatalomra? Te tényleg elhiszed hogy ezek az emberek felszámolják a korrupciót?
Ez annyire aranyos, komolyan, húsz éves egyetemista kislányoktól hallani ilyeneket.

Serény Vélemény 2020.12.11. 15:31:53

@Amy Steinmann: "és te mit kértél a pénzösszegből?"

Azt, hogy a bruttó jövedelmemnek ne a 52%-át kaphassam kézhez (mint mondjuk 2007 decemberében, amikor kaptam egy kisebb nettó 100e körüli bónuszt), hanem a 82%-át, mint most.

Egyszerűen nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni?

Amy Steinmann 2020.12.11. 16:18:39

@Serény Vélemény: akkor meg mit kell azon megsértődni, hogy leszavazol te bárkire, aki adókedvezményt ígér.

Politikai és világnézeti meggyőződés nélkül, vagy annak ellenére.

Számoljunk, valami kerül nettó 100 euróba. mennyibe fáj neked a dolog, ha 230-as árfolyamon veheted meg forintban, és 20% az áfa, és mennyibe, ha 360 az árfolyam, és 27% az áfa. És akkor hová is lett az adókedvezményed?

@Szorgalmas Gyémánt: Szijjártópetike most járta végig az észak szélsőjobbos populistáit, mivel hozzájuk fognak csatlakozni.

Egy tisztán szélsőjobbos, durván populista fidesz mitől is jobb választás egy koalíciónál, ahol az egyik tag szélsőjobbos, a többi nem, és ahol nekem kell rá szavazni, ott kb 2%-os a támogatottsága, szóval még jelöltjük se szokott lenni soha.

Tehát gáz, hogy van egy koalícióban szélsőjobbos, nem meghatározó erőként.
Ennél sokkal üdébb választás lenne egy 100%-ban szélsőjobbos párt, aminek több durvánszélsőjobbos telephelye is van, mnit Darálódóri meg a volner párt.
Aha.

Amy Steinmann 2020.12.11. 16:20:58

@Szorgalmas Gyémánt: @Serény Vélemény:
Ha trianont újratárgyalnák, akkor ugye nem hogy nagymagyarország, hanem duplanagy magyarország lenne, köszönhetően a potrohásnak (mai kubatos idézet)
És mikor felhozom példának Rákosit és a személyi kultuszt, akkor ugye :D
Hogy is van ez?
Akkor most nem volt igazam, hogy Rákosi = potrohás?

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 18:37:26

@Amy Steinmann: Kezdjük az első hazugságoddal, a 230Ft-os euuróval. 2010 tavaszán au euró 270 forint köürli középárfolyamnál járt:

napiarfolyam.hu/2010-05-28/

A 360Ft-os euró jól hangzik, csak hát nem igaz, (vagy akkor tessék 2010ben is vételi árfolyamon, azaz 278 forinton számolni), 350 forint körüli középárfolyamon áll most.

Ez 30%-os romlás.

Egy kezdő, frissdiplomás progrmaozó informatikus bére a cégünknél 300 bruttó volt, nettó bére 185490 forint volt.

Ma egy kezdő bér az 600 bruttó,
az 399 000 forint nettó.

Adókedvezmények nélkül...

www.hrportal.hu/berkalkulator-2020.html?edt_brutto=600000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_frisshazas=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40

Hogy is mondták a Clinton-kapmányban, hogy tudott a osk hülye amcsi leszavazni egy munkaidejében a titkárnőjét szopató faszra?
The ecomony, stupid.

Arról már nem is beszélve, hogy még a lepusztult hajdúságion is már csak az nem dolgozik, aki nem is akar, több tízezer munkahely jött létre csak arrafelé. Olyan munkaerőhiány sújtja az országot, amit 2006-ban elképzelni sem tudtunk.

A COVID-ban reménykedsz? Hiába, a járvány után mindenki munkába áll, aki most nem tud.

Értem én, hogy világválság volt 2008- körül, de ez nem magyarázat a 2006-os és 2007-es megszorításokra. Ezért nem akarjuk a moslékot, aki egyszer megégette magát a forr vízzel, utána a langyosat is fújja.

Akkor a potrohás nem is Sztálin, vagy legalább egy Mussolini? Be kell érjük egy Rákosival? Csalódott vagyok :D

Amy Steinmann 2020.12.11. 21:01:43

@Szorgalmas Gyémánt: Már megbeszéltük,hogy te bárkire leszavazol, ha kapsz 10% adókedvezményt.
Ezek szerint Dudi neked írja itt be mindig

KURVÁK! KURVÁK!

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.11. 21:15:14

@Amy Steinmann: ha legközelebb egy tanárt sírni hallok, hogy kevés a bére, csak téged foglak idézni:kurvák!
A számtant elbuktad. Most te jössz, mi lesz neked jobb, ha a moslék győz? Ha emelik a béred, akkor kurva vagy, ezt már tisztáztuk. Mondjuk ne izgulj, nem tennének ilyet:D Most te tényleg azt akarod nekem bemesélni, hogy csökkene a korrupció? Emelkednének az állami szolgáltatások színvonala? Megjavulna az EÜ? Ezeket nekem be kellene vennem? Ugye ezeket te se hiszed el? Vagy tényleg ennyire hülye vagy?

Frick László Intézet 2020.12.12. 05:25:21

@Amy Steinmann: @Szorgalmas Gyémánt: Az a javaslatom, hogymindig az adott évben a Portfoli.hu vagy plaz Index A Lapkülgaz' rovatának elfogulatlan és tudományos elemzéseit olvassátok hozzáazakkori ojroárfolyamhoz.

Segítek. Orbán náci rémunalmának a korai napjaiban a Portfolio-hu szerint (és már évek óta egyébként) túlértékelt volt a Ft és kb AKKOR a 360 Ft-os árfolyamlett volna reális elfogulaatlaan, jó &igaz elemzők szerint

Köszönöm a figyelmet.

Amy Steinmann 2020.12.12. 08:34:01

@Szorgalmas Gyémánt: KURVÁK! KURVÁK!

@Frick László Intézet: SZGY itt fentebb bevallotta, hogy kizárólag az adókedvezmény miatt szavaz. Szóval egyrészt KURVÁK! KURVÁK! másrészt kár tovább gombolyítanod az ideológiai szálat, mivel NINCS ideológiai szál SZGY esetén. Krumpli van. Jó sok krumpli. KURVÁK !

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.12. 13:47:37

@Amy Steinmann: Hazudsz, cicám. Én elhiszem, hogy neked bajod van azzal, hogy Orbánék alatt a népeség 10%-a elérte a nyugati életszínvonalat, 30-40%-a pedig jelentősen jobban él óriási foglalkoztatási bumm mellett, ahelyett, hogy csődbe ment volna az ország, ahogy remélted. Ehliszem, hogy frusztált, amiért kidetül, sem az USA Jóbarátja, sem az EU, sem más hatalmak nem fogják eltakarítani Orbán Viktor, ez a moslék feladata lenne, akiknek meg esze ágában sincs. Frusztráló, hogy a valóságban sokkal jobb állapotban van az ország minden téren, mint a rendszerváltá óta ármikor, bármit az is írkálnak össze a függetlenobejktív portálok. De hagyjuk a gazdaságot, nem a te világod. A demokrácia állapotát nézzük. Te tényleg azt sírod vissza, amikor azonosítószám nélkül vertek félholtra embereket, a liberálisok meg egy révészmártíriusszal meg egy minekmentekodával elintézték a dolgot? Ennyire aljas, gonosz ember vagy?
Sajnállak.

Szorgalmas Gyémánt 2020.12.12. 13:50:58

@Frick László Intézet: 2010-ben a sváci frankban eladósódott ország nem annyira az euró miatt izgult. Szerencsére a sávjci frank árfolyama is volt olyan 270 forint. közvetlenül a görög után a magyar gazdaság volt a legrosszabb helyzetben az EU-ban.

Frick László Intézet 2020.12.13. 06:04:53

@Szorgalmas Gyémánt: @Amy Steinmann:
2008-baan csakis éskizárólag külsőokok voltak, ha volt belsőok,az a FIDESZ gazdaság politikája 2000-és 2002.között.

2011.évvégéreaz unortodoxia,a FIDESZ ellopta a nyugdíjas éveinket, valamint a Snitt Elnokur botránymiatta FIDESZleváltásra készre trancsírozva... csak .."nincs készen Bajnai programja még" Kiálltamagyar véleményformálókeléegy régtávozott,nemis létezőember,akirehivatkozni alumíniumsisakos idiótizmus volt és ez a nemlétezőrégtávozottember állította le a FIDESZ agyonkúrásátazzal, hogy Gordon még nincsen kész,lapozzunk 2013-ra.

"013-ban semmi hirenem voltannak, hogy Gordon programja készen lenne,deakkormárr nemugrált seni,mnert elvoltak foglalva az MSZPszéjjelkúrásával,lapozzunk.

A 2014-es OGY választáson megint kétharmad lett,enbnek a kétharmadnak az okai:
-csalt a FIDESZ (17%-ot)
-rohatt MSZP [a DK-n kívülsenkinek nemsikerült apedig ezértkúrtMSZPbázisábólszavazótnyerni...
-Gyurcsány ferenc,orbán ügynöke az Ellenzéki Összefogás szétzilálására (aki Gyurcsány rég távozott,nem számít már és nincsen is)

Részeredmények: Gyurcsány benyomta a közéletbe Fodor,foglalkozását tekintve gabikát meg egy "Liberálisok" fantázianevűnemlétezőpártot, valamint Jávor Benedeket is.

Akkormár ezzela kétharmaddalmindenki szépen elvolt

2017augusztus:TGM és Frikkrámutatnak,majd be is bizonyítják, hogy az Ellenzék BASZIKOrbánt váltani

(TGM az ATV-ben,én itt,akkor napi 200körüli látogatóvalÖ

Frick László Intézet 2020.12.13. 06:06:28

@Amy Steinmann: Akkor elismétlem: TöbbezerMSZP-soligarcha és a jobbágyai szavazni Orbánra, aztáén kétválasztásközöttmeg orbánra bugyborékolni abban a fennkölt,kifejezetten magasműűűveltségűértelmiségiekre jellemnzőstílusban mint te,aztán Dr Vásárhelyimarinéni valamint FeketénéPijolósJolány.

Amy Steinmann 2020.12.13. 09:40:04

@Frick László Intézet: már az előző cikkben rádbasztam az ajtót de ezt most vettem észre.
Piolosjólány. Én. Piolós. Büdös vagyok, piálok, és bele szoktam huggyozni az inkontinencia betétembe, és akkor beszélgessünk.

Lófaszt beszélgetünk.

Frick László Intézet 2020.12.14. 04:39:40

@Amy Steinmann: Pont az a csodálatos, hogy a gyűlölség élvezetébe te és Joli nyanya mennyire különbözőúton tudtatok megérkezni.De pl ha azt vesszük,ahogy a nyanya előszöris a helyettesállamtitkárt felszorozta államtitkárnak és aztán kikurvájázta a kis, hogyaszongyátok,fiatalpicsát,akkor az eredmény ugyanaz tud lenni.Mind a ketten egyformán káráltatok a fidesz faszizmusa ellen,miszerint nincsenek nők a pártban meg a politikájában a fidesznek... tekezdted itt a seggszájgépezést..Ésén akkormutattam, hogy ha meg lennéneknők,akkor az lenne a bajotok. Éshát:úgy is lett.

Te vagy az,aki a Gyűlölség Élvezésének Pancsimedencéjébe a tudod milyenseggű jolinyanyák közé

KÉJJEL

ereszkedel
le.Akkor:szürcsöljed is a pancsi-strandi vizét:D

Frick László Intézet 2020.12.14. 04:56:05

@Amy Steinmann: Populizmus.

Nagyon úgy nézki,hogy Oirópa Fejlettyei a fejletlenekeléazt az 1 Ut-at fektették,amit Bulgáriajár.És Bulgária jogállamiságávalosztán semmibaj.Hallasz Bulgáriáról beszélnijogállamiságilag?Nem.És nemcsak azért,mertnincsenekolyan hazaárulói,mint nekünk Ujhelyi vagy a két drogos picsa. Bulgáriában kb 5 félemaffiairányítja apolitikaiéletet,amaffia, az nem afféle sajtónyelvi fordulat,mintMagyarországon.A bolgármaffia szemléltetéséreosztottammeg azt a történetet,amiben egy magyar vállalkozó talált egy tökaranyosolcsó kis szálodáta Naposparton,megvette...1000 egységért,megérkezett,lepapírozták,kezdte bejárni az épületet, amior egyszercsakmegérkeztek a maffiózók ésközölték, hogy az egész üzletegy tévedésvolt,itt van 1050 egység kp (valamiveltöbbet adtak neki vissza,mint amennyit fizetett,szinte megtérültek a bruttó költségei) ..amagyar vállakozók gyorsfelfogásúak,nemolyan lassúfelfogásúakmint pl egy fejlettisztáni fajivállakozó... Mosolyogva felmarkolta a pénzt ésmentette kifeléa bőrét.

Bulgária kisebbségi viszonyaira jellemző,hogy a törökkisebbség tagjai szeretikmagukat cigánynak hazudni.

A bolgárcigányok pl, ha megláátogatják a korházban fekvőidős hozzátartozójukat, háttal a folyosófalnak lapjára közlekednekés nagyon csöndesek.

Bulgária elnéptelenedő falvaiban lakóingatlant nagy kerttel 1000 Oiró-ért is lehet vásárolni,két - három német menekült nyuggerpár kapva is kapott ezen, csak aztán rá kellett jönniük, hogy a náci Orbanisztán a gyakorlatban mégsem a Balkán maga. Bulgáriában él 9 német menekült,Magyarországon meg 30000.

Bulgáriában a túristaipar-kereskedelem-szolgáltatáskivételével az összes többi ágazatban"minden,ami nagyhírűrégi bolgár" az fejlettisztáni tulajdonban van, vagy lebombázva, gyarmatosítva, egy cimke vagy embléma valamilyen fejlettisztánimárka tulajdonában. Ez az egyetlen helyesút posztszocialista országoknak .. de jóformnán Bulgárián kívülegyik posztszocialista ország sem felelmeg a kritériumoknak. Amaglényeg: 2002-tőlMagyarországarra a pályára került,ami Bulgáriába vezet..és 2010-ben lekerült erről a pályáról. Nincs ebben politika,ebben csak gazdaságfilozófia vaan,alapvetően van ez az elavult,XIX.századi gazdaságfilozófia,ami az orbánéké és van az alternatívája,amiszerint ez egy szarország,mindek idebármi,úgyis ellopják,akkorlopjukelmi,mi legalábbmodernkorszerű,jövőbevezetőmódonleisztingerizáljukmeg offshoreizáljuk. Részeredményeket értek el,ásdGyőri édesmeg sportszelet és hasonlóak, ez történt volnaa a többivelis,a nácik uszításávalellenkezőenmegmaradt volna plaPick Szalámi szalagja meg a márkanév használata,mint a Tomi mosópor esetében , amit a Spee feliratú dobozba is csomagolnak egyébkéntmáspiacokon. Nekünk is lenne Pick Szalámink,céklapirosban és olyan fehér krétaporral bevonva,mint a Kométa téliszalámija..
süti beállítások módosítása