1956-ban a diákok nemhogy a jelmondataikat tudták fejből,de papír nélkül akár negyedórán átképesek voltak beszélni.

Szurdi Panni a Free SZFE hetei alatt képtelen volt eddig  megtanulni kívülről az alábbi mondatot:

"Kiállunk az egyetemünk függetlenségéért!"

-az okoseszközéről olvasta fel a  szánalmas nyomorultja. Színész szeretne lenni? Amikor a mai színészi munka alapja a szöveg rögtönzése? Nemképes rögtönözni egyetlen 1 gyújtóhangú mondatot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr416256896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.10.26. 20:40:47

régebben mindenhol volt cigányzene és a turisták is szerették, ma meg már alig van.

Alfőmérnök 2020.10.26. 23:56:00

"Gyerek marad mindig, hősnek kissé gyenge, akárki meglátja, színész lesz belőle." (Hobó)

Frick László Intézet 2020.10.27. 07:09:29

@Alfőmérnök: Úgy érted, hogy majd ha kimegy a szinpadra,okoseszközről bagadozza ki a rögtönzött szövegét? Vagy díszlettervezőlesz az,akiúgy írkartonpapírra nagybetűkkel? Vagy annyira kreatív, hogy ezt a piros-fehérszalagos nyomort vagy azt a szánalmas maszkot kitanáta?

Frick László Intézet 2020.10.27. 07:12:51

@Dinamuki: Láttam egy zenészt,akinek a játéka még a legfejlettebb budapestibicikliánusokat is leszállásra és szájtátásra késztette:
Radics Sándor cimbalomművészt (Gigi nagybátyja)
www.youtube.com/watch?v=RanjrjiEgs0

én magam ríjottam
hogy mondjam,a cimbalom Jimi Hendrix-e.

Annyi különbséggel, nhogy Hendrixmindig odafigyelt,az öreg viszontamolyan..negyedgőzzel,, afféle,mint Ruzsa Magdi,aki nem eresztiki,minek,20%-bóliselvan...

Frick László Intézet 2020.10.27. 07:35:43

@Dinamuki: Menuhin háromszor jött Budapestre cigányzenészektőlfogásokat hallgatni és Demszky is jól félreértette Zappát, amikor az arról beszélt, hogy cigányokkal szeretne játszani..aszászcsávásiakat kellett volna felhozatni neki, ugyanis Zappa egyik nagy fájdalma (ahogy Sztravinszkijnak a cimbalom) a hegedűvolt, hogy Sugarcan harris-nális jobban únta Jean Luc-Ponty játékát. Mindig szomorkodom ezen, hogy Zappánaknemlehetett szerencséje azokat a színeket hgallani,amiket a szászcsávásiakfognak,még a Republic hegedűse is inkább fog olyanokat,amiket Harris vagy Luc-Ponty nem tudott.

Radicsnál figyelhető meg az a cigány átok,hiába Bach-ja a cimbalomjátéknak,de egyébként csibész meg svihák és annyira nem érdekli,nem tudja izgatni , többre nem becsüli,mint a parasztok levételére ..nem tudom,mivellehetne egyszer komoly játékra rávenni...

Szerintemmost a régi zenészkasztbéliek tömegesen komolyzene tanulásra szorítják a gyerekeiket vagy jazz-re. Mittudomén a Baltimorrei Szimfonikusoknál harmadik hegedűsneklenni többet fizet,mint budapesti túristalehúzós geciéttermekben bazseválni. Mindenki jót akar a gyerekének és most ez a jobb.

A szászcsávásiak is magukkal fogják vinni,amit tudnak.

nagyon jó,nagyon erős a népzenei szak,, a rádió lead diploma-előadásokat, vannak fiatalok
de..gondolom,tudod,mi a különbség a hanghív leutánzás és a belülről kifelé gyövős között...
süti beállítások módosítása